فهرست مطالب

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:6 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/10/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • ناصر امینی، حسین باقری، مهدی عبد الوهاب، احمد رضا باغستانی، پروین راجی، محمود جلیلی، علی منتظری صفحات 1-4
    زمینه و هدف
    سکته مغزی نوعی اختلال عصبی با شروع ناگهانی است که در اثر آسیب به عروق مغزی اتفاق می افتد و در بین این افراد 50% همی پلژی هستندکه 53%-23% وابستگی کامل یا ناقص در فعالیت های روزمره زندگی دارند. محدودیت درمانی حرکتی یکی از روش های درمانی برای بیماران سکته مغزی است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر روش محدودیت درمانی حرکتی بر روی کیفیت زندگی، عملکرد و دامنه حرکتی اندام فوقانی بیماران سکته مغزی بزرگسال می باشد.
    روش بررسی
    این تحقیق به روش مداخله ای و تصادفی روی 15 بیمار صورت گرفته است. حرکات اندام فوقانی سمت سالم بیماران 3 روز در هفته و برای 8 ساعت با اسلینگ ارتوپدی محدود شد.دو ساعت از 8 ساعت را به انجام تمرینات آموزش داده شده توسط درمانگر در اندام فوقانی درگیر می پرداختند. مدت زمان مداخله 6 هفته بود.
    یافته ها
    نتایج آزمون T زوجی نمره ی کل کیفیت زندگی با استفاده از تست 36Short Form قبل و بعد از استفاده از روش محدودیت درمانی بهبودی معناداری را نشان می دهد (008/0=p). همچنین نتایج آزمون T زوجی نمره ی عملکرد اندام فوقانی با استفاده از تست Box&Block قبل و بعد از استفاده از روش محدودیت درمانی معنا دار بوده است(009/0=p). نتایج آزمون T زوجی نمره ی دامنه حرکتی اکستنشن اکتیو مچ دست و اکستنشن آرنج سمت مبتلای اندام فوقانی بهبودی معناداری را نشان نمی دهند) 227.(P=/
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که روش محدودیت درمانی حرکتی با سه مکانیسم کاهش عدم استفاده از اندام مبتلا و همچنین پلاستی سیته عصبی و بهبودی سلامت روانی و جسمانی بیماران احتمالا می تواند باعث بهبودی کیفیت زندگی و عملکرد دست شود و این روش می تواند در کار بالینی باعث بهبودی و پیشرفت کیفیت زندگی این بیماران در کلینیک های توانبخشی شود.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، روش محدودیت درمانی، کیفیت زندگی، عملکرد
  • نرگس قمری، سید علیرضا درخشان راد*، محبوبه قمری، عصمت قمری صفحات 5-12
    زمینه و هدف

    کاردرمانی بعنوان یک رشته کلی نگر، تمامی ابعاد یک بیماری را در نظر گرفته و با ارائه تکنیک های درمانی مناسب، بیمار را به سوی فعالیت روزانه مستقل، سوق می دهد. با توجه به اهمیت این حرفه در بخش سلامت لازم است برنامه ریزان شغلی و تحصیلی، عوامل ذاتی تاثیر گذار بر انگیزه کاردرمانگران را مورد بررسی قرار دهند. هدف از این پژوهش تعیین انگیزش شغلی بر اساس شاخص بالقوه انگیزش در بین کاردرمانگران استان فارس بود تا از این منظر، ابعاد شغلی و نهایتا توان انگیزشی حرفه کاردرمانی در بین نمونه در دسترس مورد بررسی قرار گیرد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع مقطعی در سال 1390 انجام گرفته است. جامعه آماری شامل تمام کاردرمانگران استان فارس می باشد(41 نفر). ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه معتبر ویژگی های شغل(:JCM Job Characteristics Model) جان واگنر می باشد. آزمون ضریب همبستگی پیرسون از روش های آماری بکار رفته با استفاده از نرم افزار SPSS می باشد. برای اندازه گیری پایایی از روش محاسبه ی آلفای کرونباخ و برای تعیین روایی پرسشنامه از روایی محتوا استفاده شد.

    یافته ها

    بین متغیرهای دموگرافیک و توان انگیزشی رابطه معنی داری وجود نداشت(05/0<P). میانگین تنوع شغلی کاردرمانی 16/0 ± 73/2، میانگین هویت شغلی 15/0 ± 04/2، میانگین اهمیت شغلی 14/0 ± 60/2، میانگین استقلال شغلی 16/0 ± 82/2، میانگین بازخورد شغلی 12/0 ± 43/2 و میانگین امتیاز شاخص انگیزش حرفه کاردرمانی 49/15 ± 21/19 بدست آمد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه توان انگیزشی حرفه کاردرمانی پایین بدست آمد. بر اساس شاخص انگیزش، ساختار شغلی حرفه کاردرمانی در نمونه مورد مطالعه، امکان انگیزش درونی را برای شاغلین فراهم نمی کند.

    کلیدواژگان: انگیزش، شاخص بالقوه انگیزش، حرفه کاردرمانی
  • فرزاد ویسی، محمد رحیم شاهبداغی، هوشنگ دادگر، علیرضا مرادی، سقراط فقیه زاده صفحات 13-19
    زمینه و هدف
    مهارت خواندن برای پیشرفت تحصیلی امری ضروری است که کودکان کم شنوا به دلیل نقص شنیداری در این مهارت مشکلاتی دارند. استفاده از کاشت حلزون می تواند دروندادهای شنیداری را بهبود دهد. هدف این مطالعه بررسی مهارتهای خواندن کودکان کاشت حلزون و مقایسه آن با کودکان طبیعی می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بر روی 24 کودک کاشت حلزون شده و 24 کودک طبیعی که از بین دانش آموزان دو پایه دوم و سوم مدارس ابتدایی شهر تهران انتخاب شدند انجام شد. عملکرد خواندن کودکان توسط آزمون خواندن نما مورد ارزیابی قرار گرفت و به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز آزمون های آماری T-test، رگرسیون خطی و همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین امتیاز کلی خواندن در گروه کودکان طبیعی به طور معناداری بیشتر از کودکان کاشت حلزون شده بود(01/0>P). همچنین بین میانگین امتیاز کلی خواندن با با مدت زمان کاشت حلزون رابطه ی معناداری وجود داشت(05/0>P)
    نتیجه گیری
    کودکان کاشت حلزون به دلیل دسترسی کمتر به اطلاعات شنیداری و واجی نسبت به کودکان طبیعی مهارتهای خواندن ضعیف تری دارند. به نظر می رسد جراحی زود هنگام و کاشت حلزون قبل از سن زبان آموزی می تواند باعث شود تا حدی نقایص خواندن کودکان کم شنوا جبران کند.
    کلیدواژگان: مهارتهای خواندن، کاشت حلزون، پایه دوم و سوم ابتدایی
  • مرضیه حیدری، ملاحت اکبرفهیمی، مسعود صالحی، سید مسعود نبوی صفحات 20-29
    زمینه و هدف
    خستگی یکی از شایع ترین عوارض بیماری مالتیپل اسکلروزیس می باشد و به عنوان یک علامت ناکارآمدی در زمینه جسمی، اجتماعی، شناختی و نیز به عنوان عامل بزرگی در محدود کردن مسئولیتهای کاری و اجتماعی بیماران می باشد. هدف از انجام این مطالعه ترجمه و تطبیق فرهنگی پرسشنامه تاثیر خستگی به زبان پارسی ایرانی و ایجاد ابزاری مناسب برای سنجش میزان تاثیر مداخلات درمانی و توانبخشی بر خستگی بر روی بیماران مورد نظر می باشد.
    روش بررسی
    به منظور استفاده از پرسشنامه تاثیر خستگی در بیماران ایرانی با استفاده از روش ترجمه پیش رو و ترجمه پس رو و سنجش استفهام بیماران، نسخه فارسی پرسشنامه مذکور تهیه گردید.
    یافته ها
    پرسشنامه ترجمه شده توسط 20 بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس تکمیل شد و زمان تکمیل برای پر کردن پرسشنامه ده الی بیست دقیقه بود. تغییرات نهایی انجام شد. در مجموع سوالات از نظر بیماران قابل قبول و قابل فهم گزارش شد. سوالات فعالیت های جنسی فقط توسط بیماران متاهل تکمیل گردید و سوال تامین نیاز مالی فقط توسط افراد شاغل تکمیل شد. در نهایت تا حد امکان این پرسشنامه با فرهنگ جامعه ایرانی تطبیق داده شد و جملات مورد تایید موسسه تحقیقاتی مپی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی تاثیر خستگی می تواند به عنوان ابزاری مناسب در ارزیابی تاثیر خستگی بر فعالیت های روزمره زندگی و نیز برای سنجش میزان تاثیر مداخلات درمانی و توانبخشی بر خستگی در بیماران مالتیپل اسکلروزیس مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، خستگی، Fatigue Impact Scale، ترجمه پیش رو و ترجمه پس رو، تطبیق فرهنگی
  • بشری جمشیدپور، بهروز عطار باشی مقدم، بهنوش وثاقی قراملکی، ایرج میرزایی، مصطفی نجاتیان5 صفحات 30-36
    زمینه و هدف
    یکی از پیامدهای ناشی از چاقی بروز بیماری عروق کرونری و دیابت است. یکی از راه های کاهش چاقی در بیماران عروق کرونری، انجام برنامه های ورزشی است که احتمالا در دراز مدت موجب کاهش چاقی و به دنبال آن بهبود سلامتی می شوند. هدف از این تحقیق، مقایسه ی تاثیر بازتوانی قلبی مبتنی بر تمرینات ورزشی بر شاخص های آنتروپومتریک چاقی در مردان دیابتی و غیر دیابتی مبتلا به بیماری عروق کرونری بود.
    روش بررسی
    71 مرد داوطلب مبتلا به بیماری عروق کرونر در این تحقیق شرکت نمودند (39 بیمار غیر دیابتی و 32 بیمار دیابتی). برنامه درمانی شامل6 تا 8 هفته تمرینات ورزشی با شدت متوسط، شامل 45 دقیقه تمرینات هوازی بر روی تردمیل، دوچرخه ثابت و ارگومتر شانه بود. در هر دو گروه بیماران، شاخص های آنتروپومتریک چاقی (شاخص توده بدن، دور کمر، دور هیپ، نسبت دور کمر به دور هیپ و نسبت دور کمر به قد) درابتدا، میانه و بعد از اتمام بازتوانی اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    در بیماران دیابتی برنامه ی بازتوانی قلبی موجب کاهش معنادار تمامی شاخص های آنتروپومتریک (05/0>P) به جز دور هیپ شد. در بیماران غیر دیابتی برنامه باز توانی قلبی موجب افزایش معنادار شاخص توده بدن BMI (Body Mass Index)، دور کمر و نسبت دور کمر به قد گردید(05/0>P) اما تاثیری بر روی سایر شاخص ها نداشت.
    نتیجه گیری
    برای کاهش شاخص های آنتروپومتریک چاقی در برنامه باز توانی بیماران غیر دیابتی انجام تمرینات ورزشی به تنهایی کافی نیست.
    کلیدواژگان: فیزیوتراپی، بازتوانی قلبی، شاخص های آنتروپومتریک، بیماری قلبی عروقی، دیابت
  • لیلا نوری، آزاده شادمهر، بهروز عطارباشی، نسترن قطبی صفحات 37-43
    زمینه و هدف
    توانایی های ادراکی (زمان عکس العمل و مهارت پیش بینی) در عملکرد موفق اکثر فعالیت های روزانه ضروری هستند. قرار گرفتن در محیط های کاملا داینامیک و غیرقابل پیش بینی ورزشی مانند والیبال شاید بتواند تغییراتی را در میزان این توانایی های ادراکی ورزشکاران در مقایسه با افراد غیرورزشکار ایجاد کند. لذا هدف ازاین مطالعه، مقایسه ی زمان عکس العمل و مهارت پیش بینی والیبالیست ها با افراد غیر ورزشکار بود.
    روش بررسی
    11 نفر خانم والیبالیست و 11 نفر خانم غیرورزشکار در این مطالعه شرکت کردند. زمان عکس العمل انتخابی شنوایی، زمان عکس العمل انتخابی پیچیده ی شنوایی، زمان عکس العمل انتخابی بینایی، زمان عکس العمل انتخابی پیچیده ی بینایی، مهارت پیش بینی توپ با سرعت بالا، و مهارت پیش بینی توپ با سرعت پایین افراد با تست های کامپیوتری SART (Speed Anticipation Reaction Test) بررسی شد.
    یافته ها
    تفاوت آماری معناداری در تست های انتخابی شنوایی و انتخابی پیچیده ی شنوایی بین دو گروه وجود نداشت (05/0< P). والیبالیست ها در تست های انتخابی بینایی، انتخابی بینایی پیچیده، مهارت پیش بینی توپ با سرعت بالا، و مهارت پیش بینی توپ با سرعت پایین بهتر از زنان سالم غیرورزشکار عمل کردند (05/0P<).
    نتیجه گیری
    والیبالیست ها در طی تمرینات ورزشی دانش گسترده ای را در زمینه الگوهای مخصوص عصبی شناختی والیبال به دست می آورند و در شرایط مشابه ورزشی (مانند تست های عصبی شناختی کامپیوتری) به خاطر استخراج کارآمد این دانش، توانایی های ادراکی بالاتری در مقایسه با افراد غیرورزشکار دارند.
    کلیدواژگان: زمان عکس العمل، مهارت پیش بینی، ورزشکاران والیبالیست، تست های عصبی شناختی
  • زهرا مرادی، محمد اکبری*، نورالدین نخستین انصاری، آنیتا عمرانی صفحات 44-50
    زمینه و هدف

    سندرم درد کشککی- رانی، یک عارضه رایج عضلانی- اسکلتی است. زنان مبتلا به درد کشککی- رانی در اکثر عضلات اطراف مفصل ران دچار ضعف می شوند. هدف این مطالعه مقایسه قدرت گروه های عضلانی ابداکتور، اکستانسور و روتاتور خارجی مفصل ران در زنان کم تحرک دچار سندرم درد کشککی- رانی دوطرفه با قدرت همان گروه های عضلانی در زنان سالم کم تحرک جور شده، بود.

    روش بررسی

    تعداد 12 زن دارای درد کشککی- رانی به عنوان گروه بیمار و 12 زن سالم به عنوان گروه کنترل در این مطالعه شرکت کردند. حداکثر قدرت ایزومتریک گروه های عضلانی ابداکتور، اکستانسور و روتاتور خارجی مفصل ران در هر دو اندام با استفاده از دینامومتر ثابت شده روی فریم، مورد اندازه گیری قرار گرفت و میانگین مقادیر با گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    قدرت هر سه گروه عضلانی ابداکتور، اکستانسور و روتاتور خارجی مفصل ران در گروه بیمار نسبت به گروه کنترل، ضعیفتر بود(0.001 p <).

    نتیجه گیری

    شاید بتوان گفت که زنان کم تحرک مبتلا به درد کشککی رانی بدلیل کم استفاده کردن از ندامها در گروهای عضلانی مختلف اندام مبتلا از جمله عضلات اطراف ران دچار ضعف عضلانی می شوند.

    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی، رانی، مفصل ران، قدرت عضلانی، دینامومتر دستی
  • علیرضا فارسی، بهروز عبدلی، مریم کاویانی، اکرم کاویانی صفحات 50-56
    زمینه و هدف
    در ارتباط با تاثیر گذاری نقش محیط به گونه های متفاوت بر رشد اتفاق نطر وجود دارد. نقش محیط می تواند به صورت فعال یا غیر فعال باشد. غنی سازی محیط روشی غیر فعالی است که برای نشان دادن تاثیر محیط بر رشد دوره نوزادی مورد استفاده قرار می گیرد. پژوهش حاضر، با هدف تعیین تاثیر غنی سازی ادراکی-حرکتی اولیه بر رشد بعدی حرکات ظریف نوزادان انجام شد.
    روش بررسی
    15 نوزاد 5 تا 8 ماهه سالم به صورت تصادفی از مرکز شیرخوارگاه آمنه شهر تهران انتخاب شدند و به صورت همگن از نظر سنی در گروه های تمرین(8 نفر، با میانگین سنی2±5/6 ماه)و بی تمرین(7 نفر، با میانگین سنی2±5/6 ماه) قرار گرفتند. نوزادان گروه آزمایش به مدت 36 جلسه (3 جلسه در هفته) و هر جلسه یک ساعت در محیط غنی شده اداراکی-حرکتی(شامل در دسترس بودن ابزار متنوع دستکاری و جابجایی) قرار گرفتند. پس از پایان 36 جلسه، در مرحله اول اندازه گیری، مهارت های حرکتی ظریف نوزادان با استفاده از مقیاس رشد حرکتی پی بادی ارزیابی شد. سه ماه بعدی کلیه نوزادان در شرایط یکسان و عادی نگهداری شدند. در مرحله دوم، پس از گذشت این سه ماه، مهارت های حرکتی ظریف نوزادان با استفاده از مقیاس رشد حرکتی پی بادی ارزیابی شدند. داده های حاصل با استفاده از آزمون تحلیل واریانس عاملی مرکب (زمان)2×(گروه)2 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، در متغیر معادل سنی حرکات ظریف، اثر اصلی گروه(53/10= 10و1F و 009/0P=) و اثر اصلی مراحل اندازه گیری (33/96= 10و1F و 001/0P=) معنادار بود. تعامل میان گروه و مراحل اندازه گیری (58/2= 10و1F و 13/0P=) معنادار نبود. همچنین در متغیر نمره مقیاس بندی شده حرکات ظریف، اثر اصلی گروه (65/6= 10و1F و 02/0P=) و اثر اصلی مراحل اندازه گیری(93/32= 10و1F و 001/0P=) معنادار بود. تعامل میان گروه و مراحل اندازه گیری(24/0= 10و1F و 63/0P=) معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد، تجربه ادراکی-حرکتی اولیه بر رشد حرکات ظریف بعدی نوزادان تاثیر مثبتی دارد.
    کلیدواژگان: غنی سازی ادراکی، حرکتی، مقیاس رشد حرکتی پی بادی، معادل سنی، مهارت های حرکتی ظریف
  • محمدعلی سنجری، نرگس مفتاحی، سعیده سیدمحسنی، مریم فیاضی، ارمغان محمودیان، قربان تقیزاده، سهیل سوهانی، محمد کمالی6 صفحات 57-62
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع بالای آسیبهای دست، نیاز به ارائهی روشی کمی که بتواند در عین سهولت انجام، با دقت و عینیت روند بهبود درمان را ارزیابی نماید و معیاری از میزان بهبودی بیمار در طول دورهی درمانی به دست دهد ضروری به نظر میرسد. به عنوان اولین قدم در اثبات کارایی روش مد نظر، در این تحقیق تکرارپذیری بین جلسهای معیارهای کمی بررسی شده است.
    روش بررسی
    اندازه گیری مهارتهای ترسیمی دست در 15 نفر به وسیله ترسیم شکل دایره با دو سرعت ترجیحی و حداکثر و شکل مارپیچ صرفا با سرعت ترجیحی با دو بار تکرار از هر آزمودنی بررسی شد. ثبت دیجیتال ترسیمات توسط Tablet PC به همراه نرم افزار خاص با متوسط نرخ نمونه برداری 120 هرتز انجام گرفت.
    یافته ها: متغیرهای کمی محاسبه شده برای ترسیم دایره و مارپیچ با سرعت ترجیحی تکرار پذیر بودند (85/0 < ICC < 55/0)، لذا می توان از آنها در کمی کردن ترسیمات استفاده کرد. نتایج مربوط به رسم دایره با سرعت حداکثر، تکرار پذیر نبودند (5/0ICC <).
    نتیجه گیری: تحلیل تکرارپذیری نشان داد که معیارهای مربوط به رسم دایره با سرعت حداکثر تکرارپذیر نیستند و نمی توان از آنها برای تعقیب پیشرفت حرکات ترسیمی استفاده کرد. این امر ممکن است به این دلیل باشد که افراد طی گذشت زمان آزمون، تغییرات زیادی را در مقدار سرعت ترسیم خود بروز میدهند. از سویی، پارامترهای رسم مارپیچ و دایره با سرعت ترجیحی، از تکرار پذیری بهتری برخوردار هستند و در تحقیقات میتوان از آنها برای کمی سازی ترسیمات استفاده نمود.
    کلیدواژگان: مهارت ترسیمی، آسیب دست، تکرارپذیری
  • مقاله مروری
  • محمدرضا پوراحمدی، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، سعید طالبیان، علی اشرف جمشیدی، هلاکو محسنی فر صفحات 64-72
    زمینه و هدف
    درد قدامی زانو یکی از شایع ترین مشکلات زانوست. تاکنون مطالعات زیادی در مورد درد قدامی زانو و تاثیر درمان های مختلف بر این عارضه صورت گرفته است. امروزه این واژه کلی را به طور دقیق تر تقسیم بندی کرده و مورد مطالعه قرار می دهند. سندروم اکستانسیون زانو یکی از مشکلات شایع در زمینه ارتوپدی و فیزیوتراپی است که با افزایش سفتی عضله چهارسررانی شناخته می شود و می تواند باعث درد قدامی زانو شود. هدف از این مقاله مروری بررسی نقطه نظرات جدید و تناقضات پیرامون این عارضه می باشد.
    روش بررسی
    جستجوی نظام مند بانک های اطلاعاتی مدلاین Pubmed و سایت ScienceDirect و مجله JOSPT، برای شناسایی مقالات چاپ شده و مطالعات صورت گرفته بر روی درد قدامی زانو، بخصوص مطالعات انجام شده بر روی سندروم اکستانسیون زانو انجام شد. بعلاوه، مطالعات مربوط به دیدگاه های گوناگون پیرامون درد قدامی زانو و همچنین اثر بخشی مداخلات و درمانهای مختلف بر روی درد قدامی زانو و سندروم اکستانسیون زانو شناسایی شد.
    یافته ها
    تعداد 50 مقاله در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت که از بین این تعداد، 42 مقاله تاثیر درمانهای گوناگون را بر درد قدامی زانو مورد بررسی قرار دادند. تعداد 5 مقاله به بررسی دقیق جنبه های گوناگون درد قدامی زانو پرداخت و 3 مقاله دیگر در مورد سندروم اکستانسیون زانو بود.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعات، نشان داد که علل ایجاد کننده درد قدامی زانو را می توان به دو دسته 1: درد قدامی زانو مرتبط با مشکلات پاتلوفمورال و 2: درد قدامی زانو غیر مرتبط با مشکلات پاتلوفمورال طبقه بندی کرد. سندروم اکستانسیون زانو جز علل درد قدامی زانو غیرمرتبط با مشکلات پاتلوفمورال است. در این عارضه در دراز مدت استخوان پاتلا دچار افزایش زاویه تیلت شده و همین عامل می تواند به افزایش درد بیماران بیافزاید. در درمان نیز بر خلاف باور عمومی که بر روی کشش مجموعه تنسورفاسیالاتا و ایلیوتیبیال باند تاکید می کنند باید بیشتر به کشش عضله مستقیم رانی توجه نمود تا کشش مجموعه تنسورفاسیالاتا و ایلیوتیبیال باند، زیرا باند ایلیوتیبیال اثر کمتری بر روی تیلت استخوان پاتلا دارد.
    کلیدواژگان: زانو، سندروم اکستانسیون زانو، درد قدامی زانو، توانبخشی، مجموعه TFL، ITB
|
  • Amini N., Bagheri H., Abdolvahab M., Baghestani A., Raji P., Jalili M. Montazeri A Pages 1-4
    Background And Aim
    Constraint-induce movement therapy is one of the treatment methods to treat those who have stroke disorders. The aim of this study was to determine the effect of constraint-induced movement therapy (CIMT) on quality of life، function and range of motion of upper extremity of patients with stroke.
    Materials And Methods
    This study was conducted in 15 patients in accordance to random clinical trial during the treatment operation، the patients were asked to restrict their upper extremity movement with orthopedics sling for 3 days per week and each day for 8 hours. They were asked to practice on affected upper extremity for 2 hours while their hands were restricted. Additionally، the present study was conducted for 6 weeks.
    Results
    The statistical analysis illustrated that quality of life was significantly changed which measured by SF36 test (p=0. 008). Furthermore، the upper extremity function which was assessed by Box & Black test was statistically analyzed by t-coupled; in this regard، it showed a significant change when the treatment ended up (p=0. 009). However، active range of motions in wrist extension and elbow extension did not significantly changed (p=0. 227).
    Conclusion
    Based on the results، it can be implied that Constraint-induce movement therapy is an effective method for improvement of life quality and the upper extremity function. Three mechanisms are discussed: involvement of non used affected limbs، neural plasticity in CNS، and amelioration of mental and physical health of patients can be resulted in life quality and patients'' hand improvement.
    Keywords: Function, Quality of life, CIMT, Stroke
  • Ghamari N., Derakhshanrad S.A., Ghamari M., Ghamari E Pages 5-12
    Background And Aim

    Occupational Therapy (OT) as a holistic profession considers all aspects of a disease and leads the patients towards independent daily activities by providing appropriate treatment techniques. Considering the importance of this major in the health sector، it is required that the occupational and educational planners examine the intrinsic factors affecting the motivation of the occupational therapists. The purpose of this study was to determine the job motivation among occupational therapist of Fars province based on Motivating Potential Score (MPS)، so that، the job dimension and finally the motivational power of this profession should be examined.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was conducted in 1390. The statistical population includes all occupational therapist (41 people) of Fars province. Data collection tool was the valid questionnaire of Job Characteristics Model (JCM) adopted from John Wagner. Pearson correlation coefficient was used. To examine the reliability of questionnaire the Cronbach''s alpha coefficient was used. In order to determine the validity of it، the Content validity was used.

    Results

    There was no significant relationship between demographic variables and the motivational power (p>0. 05). The mean scores was 2. 73 ± 0. 16 for Skill Variety، 2. 04 ± 0. 15 for Task Identity، 2. 60 ± 0. 14 for Task Significance، 2. 82 ± 0. 16 for Autonomy، 2. 43 ± 0. 12 for Feedback and the mean score of OT motivational power was19. 21±15. 49.

    Conclusion

    In this study the motivational power of OT profession was low. Based on MPS، The structure of OT does not provide intrinsic motivation for its practitioners.

    Keywords: Motivation, Motivating Potential Score, Occupational therapy profession
  • Weisi F., Shahbodaghi Mr, Dadgar H., Moradi Ar, Faghihzadeh S Pages 13-19
    Background And Aim
    Reading skill is necessary for academic achievement، that deaf children have problems in this skill due to hearing impairment. Use of cochlear implant can improve auditory inputs. The aim of this study was to investigate the reading skills of children with cochlear implants and comparing that with normal ones.
    Materials And Methods
    This descriptive - analytic study was done on 24 children with cochlear implant and 24 normal ones that was selected from second and third grades students of Tehran primary schools. Children''s reading performance was assessed by Nama reading test and the data were analyzed using T-test، linear regression and Pearson correlations.
    Results
    The results showed that the means of reading scores of normal children were significantly greater than the cochlear implanted ones (P<0. 01). Also، there was a significant relationship between reading skills and period of cochlear implant (P<0. 01).
    Conclusion
    Cochlear implanted children showed weaker performance in reading skills than normal ones due to less access to auditory and Phonological information. It seems that early surgery and cochlear implant before the age of language learning can be partially compensated reading defects of deaf children.
    Keywords: Reading skills, Cochlear implantation, Second, third grade
  • Heidari M., Akbarfahimi M., Salehi M., Nabavi Sm Pages 20-29
    Background And Aim
    Fatigue is one of the most common problem of multiple sclerosis. It is a sign of inefficiency in the physical، social، and cognitive function. It is a major factor in limiting the responsibilities of social work of patients. The aim of this study was to translate and culturally adapt the Fatigue Impact Scale (FIS) in Iranian and create an appropriate tool for measuring the impact of fatigue and effectiveness of treatment and also rehabilitation interventions on fatigue in Iranian patients.
    Materials And Methods
    In order to use the FIS in Iranian patients، the forward and backward translation and assessing the patient''s perspective was done and the Persian version of the questionnaire was prepared.
    Results
    The questionnaire was completed by twenty patients with multiple sclerosis. The time duration of filling out of each questionnaire took ten to twenty minutes. The final corrections was carried out. All questions of patients was acceptable and understandable and questions of «sexual activity» was completed only by married patients. The question of «financial support» was completed only by employed person (working people). Finally، as much as possible، this questionnaire was adapted with Iranian culture and sentences were confirmed by MAPI Institute.
    Conclusion
    Persian version of the FIS is an appropriate tool for measuring the impact of fatigue، effectiveness of treatment and rehabilitation interventions on fatigue in patients with multiple sclerosis. Cultural adaptation
    Keywords: Multiple sclerosis, fatigue, Fatigue Impact Scale, Forward translation, backward translation, Cultural adaptation
  • Jamshidpour B., Attarbashi Moghadam B., Vassaghi B., Mirzaii E., Nejatian M Pages 30-36
    Background And Aim
    One of the consequences of obesity is coronary artery disease (CAD) and diabetes. Effective exercise programs for patients with the coronary artery disease is a strategy for decreasing obesity and is expected to help in eventually limiting obesity-associated long-term health. The purpose of this study was to compare the effectiveness of a physiotherapy and exercise based cardiac rehabilitation on the anthropometric measurements of obesity in the diabetic and non diabetic men.
    Materials And Methods
    Seventy one 45- to 75-years-old male volunteers with coronary artery disease (32 diabetic & 39 non diabetic patients) participated in 6-8 weeks of moderate intensity aerobic exercise training consisting of 45 min sessions of treadmill، stationary bicycle and arm bicycle. Anthropometric measurements of obesity (body mass index (BMI)، waist circumference، hip circumference، waist to hip ratio and waist to height ratio) were measured at the beginning، in the middle and at the end of exercise sessions in both groups.
    Results
    Following the cardiac rehabilitation program، all of the anthropometric measurements except hip circumference in diabetic patients decreased significantly (P<0. 05). BMI، waist circumference and waist to height ratio increased in non diabetic patients (P<0. 05).
    Conclusion
    Exercise training alone in cardiac rehabilitation program is not sufficient to reduce the anthropometric measurements of obesity in non-diabetic patients.
    Keywords: Physiotherapy, Cardiac rehabilitation, Anthropometric measurements, Cardiovascular disease, Exercise training, Diabetes
  • Nuri L., Shadmehr A., Attarbashi, Moghadam B., Ghotbi N Pages 37-43
    Background And Aim
    Perceptual abilities (reaction time and anticipatory skill) are essential for successful performance in daily activities. Training in dynamic and unpredicted sport domains such as volleyball might make changes in perceptual abilities of athletes compared to non-athletes. Therefore، the aim of this study was to compare reaction time and anticipatory skill of volleyball players versus non-athletes.
    Materials And Methods
    Eleven female volleyball players and 11 female non-athletes participated in this study. Auditory choice reaction time، auditory complex choice reaction time، visual choice reaction time، visual complex choice reaction time، anticipatory skill of the high speed of the ball and anticipatory skill of the low speed of ball of both groups were analyzed by a software (Speed Anticipation Reaction Test (SART)).
    Results
    Statistical analysis did not show any significant differences between two groups in both auditory reaction time tests (P> 0. 05). However، volleyball players showed better results in visual choice reaction time، visual complex choice reaction time، anticipatory skill of the high speed of the ball and anticipatory skill of the low speed of ball tests (P> 0. 05).
    Conclusion
    Volleyball players acquire extensive knowledge of sport specific patterns of perceptual abilities due to experiences within the volleyball domain and due to the efficient extraction of this knowledge in similar conditions such as، computerized neurocognitive tests، they have superior perceptual skills than non-athletes.
    Keywords: Reaction time, Anticipatory skill, Volleyball players, Neurocognitive tests
  • Moradi Z., Akbari M., Nakhostin Ansari N., Emrani A Pages 44-50
    Background And Aim

    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is a common musculoskeletal condition. Women with patellofemoral pain syndrome would present significant weakness in many of hip muscle groups when compared with the healthy group. The objective of the present study was to compare the strength of hip abductor، extensor and external rotator muscle groups in sedentary women with bilateral patellofemoral pain syndrome to a matched control group of sedentary women without patellofemoral pain syndrome.

    Materials And Methods

    Twelve women with bilateral patellofemoral pain syndrome as experimental group and other twelve matched women as control group participated in this study. Maximum isometric strength for three hip muscles including abductor، extensor and external rotator muscle groups was measured bilaterally in all subjects using a dynamometer fixed on a platform and finally averaged between two limbs and compared with the control group.

    Results

    The hip abductor، extensor and external rotator muscle groups of experimental group were statistically weaker than that of the control group (p< 0. 001).

    Conclusion

    It seems that lower limb muscles including hip muscles of women with patellofemoral pain syndrome become weaker due to disuse conditions.

    Keywords: Patellofemoral pain syndrome, Hip joint, Muscle strength, Hand, held dynamometer
  • Farsi A., Abdoli B., Kavyani M., Kavyani A Pages 50-56
    Background And Aim
    There is an agreement on impression of environment on the development in different ways. The environment effect could be passive or active. The environment enrichment is a passive method which is used to show the effect of environment on the development during infancy. The purpose of this study was to investigate the effect of early perceptual-motor enrichment on later fine motor development process of infants.
    Materials And Methods
    Fifteen 5 to 8-months-old healthy infants participated randomly in this study. According to their age، participants were divided homogenously in two groups: training (n=8، ages=6. 5±2) and non-training (n=8، ages=6. 5±2). Training group had 36 training sessions (3 times in a week) for an hour at a perceptual-motor enrichment environment (involve vary manipulation and locomotion tools). After 36 training sessions، at the first assessment stage، infant fine motor skills were evaluated by Peabody motor development scale. Three months later، all infants were kept in similar and normal condition. At the later assessment stage، after this three months، infant fine motor skills were evaluated by same scale. Data were analyzed by mixed ANOVA2 (group) × (stage).
    Results
    Results indicated that in fine motor age equivalent، main effect of group (F(1،10) =10. 53، P=. 009) and main effect of assessment stages (F(1،10) =96. 33، P=. 001) was significant. Interaction between groups and assessment stages (F(1،10) =2. 58، P=. 13)was not significant. Also، in fine motor scaled score، main effect of group (F(1،10) =6. 65، P=. 02) and main effect of assessment stages (F(1،10) =32. 93، P=. 001) was significant. Interaction between groups and assessment stages (F(1،10) =. 24، P=. 63)was not significant.
    Conclusion
    Generally، results show that training and experience have positive effect on later fine motor skills development of infant.
    Keywords: perceptual, motor enrichment, Peabody motor development scale, age equivalent, fine motor skills
  • Sanjari Ma, Meftahi N., Seyed Mohseni S., Fayazi M., Mahmoudian A., Taghizadeh Gh, Sohani S., Kamali M Pages 57-62
    Background And Aim
    Because of high incidence of hand injuries and the need for a quantitative method that provides measures of patient improvement in treatment period، a precise and easy-to-apply quantitative procedure is necessary. As a first step in validating of such a method، the intersession repeatability of quantified measures was assessed in this study.
    Materials And Methods
    Measurement of hand drawing skills by drawing circle shape in two speeds (preferred and maximum) and spiral shape just in a preferred voluntary speed with two repetitions for each subject was assessed in 15 subjects. Digital data was recorded by a Tablet PC using special software with average sampling rate of 120 Hz.
    Results
    The quantified variables computed for circle and spiral drawing tests with preferred speed were reliable (0. 55 < ICC < 0. 85)، so they can be used for drawing quantifications. Results of drawing circles with maximum speed were not reliable (ICC<0. 5).
    Conclusion
    Repeatability analysis revealed that measures based on drawing circles with maximum speed are not repeatable and cannot be used for progress monitoring. This may be due to large variation in providing maximum drawing speed during test time. On the other hand، spiral and circle drawing parameters with preferred speed had a better repeatability and can be used for quantification of hand drawings in researches.
    Keywords: Drawing skill, Hand injury, Repeatability
  • Pourahmadi Mr, Ebrahimi Takamjani I., Talebian S., Jamshidi Aa, Mohsenifar Pages 64-72
    Background And Aim
    Anterior knee pain (AKP or AnKP) is one of the most common disorders of knee. Many studies have been implemented about anterior knee pain and effect of different treatments on this disorder. Todays، this general term has been divided and studied more closely. Knee extension syndrome is one of the common disorders in orthopedic and physical therapy that diagnosed with increased stiffness of quadriceps muscle and causes anterior knee pain. The purpose of this review article is to evaluate this disorder more closely.
    Materials And Methods
    A literature search was carried out using MEDLINE and SCIENCE DIRECT cite and JOSPT journal database to assess existing literature about anterior knee pain. Furthermore، literatures about the different standpoints of anterior knee pain and effectiveness of different treatments and interventions of anterior knee pain and knee extension syndrome have been identified.
    Results
    Fifty articles have been surveyed: forty-two articles evaluated the effect of different treatments on anterior knee pain. Five articles evaluated the various aspects of anterior knee pain more closely and three ones related to knee extension syndrome.
    Conclusion
    According to these studies results، the causes of anterior knee pain can be classified in two categories: 1) anterior knee pain associated with patellofemoral disorders and 2) anterior knee pain non-associated with patellofemoral disorders. The knee extension syndrome is the cause for anterior knee pain but non-associated with patellofemoral disorders. In this disorder، the tilt angle of patella could be increased and this factor can increase the patients'' pain. In contrast to general belief that focuses on tensor fascia lata- ilotiobial band complex (TFL-ITB complex)، the rectus femoris muscle stretching should be focused more، because the ilotiobial band has a less effect on patellar tilt.