فهرست مطالب

سلول و بافت - سال سوم شماره 2 (تابستان 1391)

مجله سلول و بافت
سال سوم شماره 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین آبنوسی، لیلا دهدهی صفحه 103
    هدف
    هدف این مطالعه مقایسه خصوصیات مورفولوژیک و بیوشیمیایی سلول های مزانشیم و استئوبلاست در محیط آزمایشگاهی می باشد.
    مواد و روش ها
    بعد از استخراج سلول های مزانشیم مغز استخوان رت و کشت آنها تا پاساژ سوم، این سلول ها در محیط کشت حاوی ترکیبات تمایزی شامل بتا گلیسرول فسفات، دگزامتازون و آسکوربیک اسید به مدت 21 روز کشت شد. سپس مورفولوژی سلول های مزانشیم و تمایز یافته توسط هوخست و آکریدین اورنژ بررسی گردید. همچنین میزان رسوب ماتریکس، میزان کلسیم، فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در سلول های تمایزی و مزانشیم و فعالیت متابولیک سلول های تمایز یافته توسط روش MTT بررسی شد.
    نتایج
    بررسی های مورفولوژیک تغییراتی از قبیل تغییر موقعیت هسته و گرد شدن سیتوپلاسم در سلول های تمایز یافته را در مقایسه با سلول های مزانشیم نشان داد. همچنین معدنی شدن ماتریکس از روز دهم شروع و در روز 21 به بیشترین میزان خود رسید. در سلول های تمایز یافته از روز دهم میزان کلسیم داخل سلولی به صورت معنی داری (05/0P<) افزایش یافت ولی فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز کاهش معنی دار (05/0P<) نشان داد. افزایش معنی دار (05/0P<) فعالیت متابولیک سلول های تمایز یافته نیز در طی مراحل تمایز مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    علاوه بر تفاوت های مورفولوژیک، میزان کلسیم، فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و فعالیت متابولیک سلول های مزانشیم و استئوبلاست، با یکدیگر متقاوت هستند. لذا می توان برای تشخیص تمایز آزمایشگاهی سلول های بنیادی مزانیشیم مغز استخوان به استئوبلاست، علاوه بر رنگ آمیزی آلیزارین از فاکتورهای ذکر شده در این پژوهش نیز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: تمایز، سلول های بنیادی مزانشیم، آلکالین فسفاتاز، کلسیم
  • محمد نبیونی، صدیقه غلامی، لادن تیموری طولابی، فاطمه زندی، سکینه آذری، اعظم یاراحمدی صفحه 113
    هدف
    کورکومین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است. القای بیانAQP5، عضوی از خانواده آکواپورین ها، از پروتئین های کانال آبی غشایی، در مراحل اولیه سرطان روده این حدس را بر می انگیزد که AQP5 یک نیروی به پیش برنده در آغاز سرطانزایی روده است. فرض بر آن بود که کورکومین می تواند سطوح پروتئین آکواپورین 5 را در سلولهای سرطانی روده hct116 کاهش دهد.
    مواد و روش ها
    سلول های سرطانی روده hct116 در محیط کشت DMEM کشت داده شده و به سه گروه کنترل، شم و تیمار تقسیم شدند. گروه کنترل تنها در معرض محیط کشت بوده و گروه شم، اتانول را به عنوان حلال کورکومین دریافت کرد. گروه تیمار تحت غلظت های متفاوت کورکومین (10، 20، 30، 50، 80 و 160 میکرو مولار) به مدت 24و48ساعت قرار گرفتند. درصد بقای سلول ها توسط آزمون MTT سنجیده شد. سپس سلول ها با غلظت 50 میکرو مولار IC50)) کورکومین تیمار شده و آزمون ایمونوسیتو شیمی به منظور بررسی اثر کورکومین بر بیان آکواپورین 5 ((AQP5 انجام گردید.
    نتایج
    نتایج سنجش MTT بیانگر آن بود که کورکومین در الگوی وابسته به زمان و دوز، بقا و تکثیر سلول های سرطانی روده hct116 را کاهش می دهد. نتایج حاصل از آزمون ایمونوسیتوشیمی نشان داد که میزان پروتئین AQP5 در سلول های تیمار شده توسط کورکومین کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کورکومین قادر است بیانAQP5 را در سلول های سرطانی روده hct116 مهار نماید. مهار AQP5 ممکن است یک راه درمانی جدید در پیش گیری و درمان سرطان روده باشد.
    کلیدواژگان: کورکومین، سرطان روده، آکواپورین 5، رده سلولی hct116
  • مجتبی شرف خواه، قاسم مسیبی صفحه 121
    هدف
    محققان تلاش های زیادی جهت مشخص نمودن ارتباط بین آنتی ژن های گروه خونی ABO و استعداد ابتلا به بیماری های مختلف مانند سرطان و عفونت ها انجام داده اند. افراد دارای گروه خونی O ریسک بالاتری برای ابتلا به کلرا نسبت به سایر گروه های خونی دارند. همچنان ارتباط بین گروه های خونی ABO و استعداد ابتلا به بیماری ها ناشناخته باقی مانده است. هدف از این مطالعه مشخص نمودن درصد فنوتیپ لنفوسیت ها در گروه های خونی ABO می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه های خون محیطی از 40 مرد سالم با گروه های خونی متفاوت ABO (هر گروه 10 نفر) جمع آوری شد. همه افراد مورد مطالعه در محدوده سنی 18 تا 25 سال بوده و زمینه ی ژنتیکی تقریبا مشابه داشتند. نمونه ها با روش فلوسیتومتری FACSort برای تعیین فنوتیپ لنفوسیت های CD3+T و زیر مجموعه های آن CD4 وCD8 و سلول های T تنظیمی (FOXP3+ /CD25+ /CD4+)، لنفوسیت های B + CD19 و زیر مجموعه های آن، سلول های B + CD5 و CD5- مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    تفاوت معناداری در فراوانی لنفوسیت ها (CD8+ و لنفوسیت های T تنظیمی و زیر مجموعه های لنفوسیت های B) بین گروه های خونی ABO وجود نداشت. اما، درصد لنفوسیت های CD4+T در گروه خونیB بالاتر از گروه های خونی دیگر بود (05/0=p)
    نتیجه گیری
    فراوانی بالاتر لنفوسیت های CD4+T در گروه خونی B ممکن است احتمال ابتلا به بعضی بیماری ها عفونی و انگلی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: گروه خونی ABO، لنفوسیت ها، فنوتیپ، فلوسیتومتری
  • احمد قارزی، کالین جاهودا صفحه 127
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش ارزیابی درستی نظریه بالژ در مورد قابلیت تکثیر شوند گی محدود سلولهای اپیدرمی واقع در انتهای قاعده ای فولیکول مو بود.
    مواد و روش ها
    در فولیکول ویبریسای رت رشته های مو یک بار و یا به دفعات متوالی کنده شده و به دنبال آن الگوی تقسیم سلولی و زنجیره وقایع ترمیمی در فولیکول های تیمار شده با روش های اندازه گیری طول رشته ترمیم شده، بافت شناسی فولیکول در حال ترمیم و ایمنوهیستوشیمی (با روش درون روی BrDU به سلول های اپیدرمی) مورد سنجش قرار گرفت.
    نتایج
    بعد از یک بار و یا دفعات متوالی کندن مو، یک ماتریکس اپیدرمی جدید صرفا از فعالیت میتوزی سلول های زاینده اپیدرمی باقیمانده در قاعده فولیکول ایجاد شد و در تشکیل این ماتریکس سلول های ناحیه ی بالژ نقشی نداشت. این ماتریکس منشا تولید موهای جدیدی شد که با سرعتی معادل همتایان طبیعی خود در فولیکول های تیمار نشده رشد نمودند. طول نهایی موی ترمیم شده در فولیکول های تیمار بسیار بلندتر از مویی بود که معمولا در طی فاز رشد در فولیکول طبیعی ایجاد شده بود.
    نتیجه گیری
    پتانسیل تکثیری سلول های اپیدرمی قاعده فولیکول (بولب) محدود به یک چرخه نمی باشد. بنابراین توقف فاز رشد فولیکول از پتانسیل محدود این سلول ها ناشی نمی شود بلکه احتمالا عوامل دیگری در این فرآیند دخالت دارند.
    کلیدواژگان: فولیکول مو، سلول های بنیادی، ایمنوهیستوشیمی، بافت شناسی، تقسیم سلولی
  • مریم سادات قاسمی کلاچای، منصور شریعتی صفحه 141
    هدف
    در این مطالعه اثر تنش شوری بر فتوسیستم II دستگاه فتوسنتزی جلبک Dunaliella bardawil به عنوان گونه فتوسنتزی مدل جهت روشن نمودن تاثیرات بیشتر این تنش و ارائه راهکارهای مقابله با تنش شوری طی مطالعات آینده بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از تکنیک OJIP-test جهت آنالیز فلوئورسنس کلروفیل a در جلبک D. bardawil (سویه Utex-2538) تحت تنش های شوری 1 به 2 و 1 به 3 مولار نمک، در دو شرایط روشنایی و تاریکی استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که در هر دو شرایط نور و تاریکی میزان پارامترهای Fv/Fo، ΦPo، ψo، ΦEo، ΦRo و PIABS در ابتدای اعمال تنش بطور معنی دار کاهش یافت. در حالی که ΦDo رو به افزایش نهاد. پس از گذشت ساعات اولیه از اعمال تنش، عملکرد PSII در نمونه های واقع در شرایط تاریکی افزایش نیافت و میزان ΦDo رو به افزیش نهاد. در صورتی که در نمونه های واقع در شرایط روشنایی با افزایش عملکرد PSII همراه بود.
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج، با کاهش در فعالیت کمپلکس تجزیه کننده آب، میزان انتقال الکترون به فئوفیتین، QA، QB و سایر پذیرنده های الکترون در زنجیر انتقال الکترون فتوسنتزی کاهش می یابد. از این رو می توان گفت که کمپلکس تجزیه کننده آب نخستین مکانی است که تحت تنش شوری آسیب می بیند. از جهتی بررسی دو شرایط نور و تاریکی همراه با اعمال تنش شوری نشان می دهد که فتوپریود معمولی احتمالا همراه با مکانیسم های وابسته چون فتوسنتز و تولید کلروفیل سبب افزایش کارایی سیستم جلبکی در بازگشت به حالت طبیعی قبل از تنش می شود.
    کلیدواژگان: تنش، جلبک دونالیه لا، فتوسیستم II، OJIP تست
  • عمران اسماعیل زاده، موسی گردانه، حمیدرضا وزیری صفحه 153
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز-1 و شیکونین بر افزایش بقاء نورون های دوپامین ساز در برابر مسمومیت پارکینسونی بود.
    مواد و روش ها
    برای افزایش بیان ژن گلوتاتیون پراکسیداز-1 (GPX-1) در نورونهای دوپامین ساز، لنتی ویروس های نوترکیب ناقل این ژن همراه با ژن گزارشگر GFP ساخته شد و برای آلوده سازی نورونها استفاده گردید. بدنبال افزایش بیان GPX-1 در نورون های آلوده شده به ویروس، میزان بقاء این نورون ها در برابر مسمومیت پارکینسونی و نیز تیمار آن ها با شیکونین، اندازه گیری شد.
    نتایج
    به دنبال بیان ژن GFP که در زیر میکروسکوپ فلورسنس مشاهده شد، افزایش بیان ژن GPX-1 نیز با تکنیک RT-PCR به اثبات رسید. نتایج این آزمایشات نشان داد که هم افزایش بیان ژن GPX-1 و هم تیمار نورون ها با شیکونین بطور جداگانه ای باعث افزایش معنی داری در بقاء این نورونها در برابر مسمومیت پارکینسونی نسبت به نورونهای طبیعی و نورونهای کنترل (آلوده شده با pLV-EGFP) گردید. درصد بقاء پس از افزایش بیان GPX-1 در حدود 14 درصد و پس از افزایش شیکونین 11 درصد بیشتر از حالت بدون تیمار برآورد گردید. مهم تر آنکه حضور توام این دو عامل درصد بقاء را تا 29 درصد افزایش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان داد که افزایش بیان ژن GPX-1 و تیمار سلول ها با شیکونین علاوه برآن که بطور جداگانه بر بقاء سلول ها در برابر توکسین پارکینسونی تاثیر فزاینده دارند، در صورت حضور هم زمان، یک تاثیر هم افزایی داشته و احتمالا بطور سینرژیک عمل می نمایند.
    کلیدواژگان: پارکینسون، گلوتاتیون پراکسیداز، شیکونین، نورون دوپامین ساز
  • احمد مهتدی، سید مجید قادریان صفحه 161
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثر غلظت های مختلف اکسین (IAA) و کینتین بر جذب و تجمع سرب در گیاه Matthiola flavida بود.
    مواد و روش ها
    جمعیت فلز دوست گیاه M. flavida در شرایط هیدروپونیک کشت داده شد. سپس گیاهان به مدت 14 روز تحت تیمار ترکیب غلظتی یک میکرومولار سرب و غلظت های 0، 1، 10 و 100 میکرومولار IAA و کینتین قرار گرفتند. در پایان آزمایش میزان سرب در بخش هوایی و ریشه آنها توسط دستگاه طیف سنج اتمی اندازه گیری شد. میزان کلروفیل آنها نیز با اسپکتروفتومتر اندازه گیری و محاسبه گردید.
    نتایج
    نتایج افزایش غلظت سرب را به ترتیب در بخش هوایی بیش از 48 و 110 درصد در غلظت های 1 و 10 میکرومولار IAA نسبت به کنترل نشان داد. کاهش معنی دار غلظت سرب بخش هوایی با افزایش غلظت کینتین در محیط کشت مشاهده گردید. غلظت سرب ریشه با افزایش غلظت هورمون های IAA و کینتین در محلول غذایی کاهش معنی داری یافت. تفاوت معنی داری در وزن خشک بخش هوایی در غلظت های مختلف IAA و کینتین نسبت به کنترل مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش میزان سرب بخش هوایی در گیاه M. flavida در غلظت های پایین IAA مشاهده گردید ولی کینتین اثر مثبت و آشکاری بر بیوماس و غلظت سرب نشان نداد.
  • الهه نواییان کلات، مرضیه تولایی، همایون عباسی، محمدحسین نصراصفهانی صفحه 171
    هدف
    واریکوسل از جمله شایعترین علل ناباروری مردان می باشد که در آن عملکرد بیضه بطور پیشرونده آسیب می بیند. در این مطالعه پارامترهای اسپرمی و همچنین سلامت DNA بین بیماران واریکوسل و افراد بارور مقایسه شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 55 بیمار مبتلا به واریکوسل با درجه П و III و 25 فرد بارور انجام شد. پارامترهای اسپرمی (تعداد، تحرک و مورفولوژی اسپرم) و سلامت DNA اسپرم بر روی نمونه مایع منی بیماران ارزیابی گردید. جهت ارزیابی میزان شکستگی DNA از روش TUNEL (terminal deoxynucleotidyl transferase dUTP nick end labeling) استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون t-test تحلیل شد.
    نتایج
    پارامترهای اسپرمی شامل تعداد، تحرک و مورفولوژی اسپرم به طور معنی داری در بیماران واریکوسل کیفیت پایین تری نسبت به افراد بارور داشتند. همچنین درصد اسپرم های دارای آسیب DNA در این بیماران 43/1±34/14 نسبت به افراد بارور 36/1±2/9 افزایش معنی دار داشت. ارتباط پارامترهای اسپرمی و آسیب DNA اسپرم نشان داد که بین درصد آسیب DNA با غلظت اسپرم رابطه ی معکوس و با اسپرم های دارای مورفولوژی غیرطبیعی رابطه ی مثبت و معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    افزایش دمای بیضه افراد واریکوسل علاوه بر اینکه سبب کاهش کیفیت پارامترهای اسپرمی می گردد، DNA اسپرم ها را نیز تحت تاثیر قرار داده و بنابراین این افراد با نقص در روند اسپرماتوژنز مواجه هستند
    کلیدواژگان: آسیب DNA، پارامترهای اسپرم، واریکوسل
|
  • Abnosi Mh. , Dehdehi L. Page 103
    Aim
    The aim of this study was to compare the morphological and biochemical character of mesenchymal stem cells and osteoblasts in vitro.
    Material And Methods
    After extraction of rat bone marrow mesenchymal stem cells and culturing them till the 3rd passage, these cells were cultured in media containing beta-glycerol phosphate, dexamethasone and ascorbic acid for 21 days. Then morphology of the mesenchymal cells and differentiated one were investigated using Hoechst and acridine orange. In addition the level of matrix deposition, level of calcium, activity of alkaline phosphatase in mesenchymal cells and differentiated on as well as metabolic activity of osteoblasts with the help of MTT was determined.
    Results
    Morphological study showed delocalization of nuclei and roundness of cytoplasm in differentiated cells as compared to mesenchymal stem cells. In addition mineralization of the matrix started from the 10th day and reached the maximum level at the 21st day. Also from the day 10 the level of calcium increased significantly (p<0.05) but activity of alkaline phosphatase decreased significantly (p<0.05) in differentiated cells. Where as during the differentiation process the metabolic activity of the cells increased significantly (p<0.05).
    Conclusion
    In addition to morphological differences, calcium content, alkaline phosphatase activity and metabolic activity of the mesenchymal cells and osteoblasts also differs. Therefore in addition to alizarin red staining these factors also can be used to investigate the differentiation processes in vitro.
    Keywords: Alkaline phosphtase, Calcium, Differentiation, Mesenchymal stem cells
  • Nabiuni M. , Gholami S. , Teimoori, Toolabi L. , Zandi F., Azari S. , Yarahmadi A. Page 113
    Aim
    Expression of aquaporin5 (AQP5), a member of aquaporins family of water channel proteins, in the early stage of colon cancer suggests that AQP5 is probably a driving force in colon carcinogenesis. We hypothesized that curcumin can reduce the level of AQP5 protein in hct116 colon cancer cells.
    Material And Methods
    hct116 colorectal cancer cells were cultured in DMEM, divided into three groups, nontreated control group, vehicle-treated and drug-treated. Cells were just exposed to medium, vehicle-treated (sham) cells received ethanol (as the solution of curcumin) and drug-treated cells were treated with different concentrations (10, 20, 30, 50, 80, 160 µM) of curcumin for 24 and 48h. Cell viability measured by MTT assay. Then cells were treated with 50 µM)IC50) of curcumin. immunocytochemistry performed to examine the effect of curcumin on the expression of AQP5.
    Results
    MTT assay indicated that curcumin decreased cell viability and proliferation in a time and dose dependent manner.Immunocytochemistry showed that the amount of AQP5 protein decreased in treated cell by curcumin.
    Conclusion
    our results suggested that curcumin inhibits the expression of AQP5 in human hct116 colon cancer cell line. In this article, for the first time, the effect of curcumin in inhibition of AQP5 investigated. Inhibition of AQP5 expression may provide a novel therapeutic target in colon cancer treatment and prevention.
    Keywords: Curcumin, Colon cancer, Aquaporin 5, Hct116 cell line
  • Sharafkhah M. Student, Mosayebi G. Page 121
    Aim
    Researchers have made considerable efforts to determine the significance of particular ABO antigens to diseases susceptibility such as cancer and infections. O blood group people have a higher risk than other blood groups for catching cholera. Thus relationship between ABO blood groups and catching disease is unknown remained. The aim of this study is to determine the lymphocyte phenotypic profile in ABO blood groups.
    Material And Methods
    Peripheral blood samples collected from forty health male people with different ABO blood groups (each group=10). All of studied people were in 18-25 years old ranges and had a closely similar genetic background. The samples were studied using a FACSort flow cytometr for determination of CD3+T-lymphocytes phenotype and their subsets CD4+, CD8+ and Treg cells (CD4+/CD25+/Foxp3+), CD19+ B-lymphocytes and their subsets CD5+ and CD5‾ B cells.
    Results
    There were no significant differences in the frequency of examined lymphocyte subpopulations (CD8+ and Treg lymphocytes, and B- lymphocyte subsets) between the ABO blood groups. But, the CD4+ T lymphocytes percentage in B blood group was higher than other groups (P=0.05).
    Conclusion
    High frequency of CD4+T lymphocytes in B blood group may be reduced catching some disease such as bacterial and parasitic infections.
    Keywords: ABO blood group, Lymphocytes, Phenotype, Flow cytometry
  • Gharzi A. , Jahoda Cab Page 127
    Aim
    The aim of this study was to evaluate the validity of bulge hypothesis on the limited proliferative potential of epidermal cells located at the basal end of hair follicle.
    Material And Methods
    Fibers of rat vibrissa follicles were plucked once or repeatedly and then pattern of cell replication and sequence of regenerative events was examined by measuring length of growing fiber, histology of regenerating follicle and immunohistochemistry (BrdU uptake of epidermal cells).
    Results
    Data provided here demonstrated that after single or multiple depletions, a new epidermal matrix originated merely from the residual germinative epidermal cells of the follicle base and cells from the bulge region had no role in formation of this structure. The matrix is the source of a new fiber which grows at a equivalent rate to its native counterparts from unplucked follicles. The total length of hair produced from the plucked follicles was much longer when compared to the fiber produced in normal follicles.
    Conclusion
    Based on our results, replicative potential of epidermal cells located at the follicle base is not limited to a single cycle. We therefore consider it unlikely as cessation of growth phase of follicle is due to restricted proliferative potential of these cells.
    Keywords: Hair follicle, Stem cells, Immunohstochemistry, Histology, Cell division
  • Ghasemi Kalachai M.Sc., Shariati M. Page 141
    Aim
    In this study, the effect of salt stress on PSII of Dunaliella bardawil as a photosynthesis species model was invesigated to determines more effects of this stress and appropriate solutions to salt stress.
    Material And Methods
    In this study, OJIP-test method was used for analyzing of chlorophyll a fluorescence under stress. Different concentrations of NaCl, 1 to 2 M and 1 to 3 M, were applied at light and dark conditions.
    Results
    The results showed in both light and dark regimes, the rate of Fv/Fo, ΦPo, ψo, ΦEo, ΦRo and PIABS were reduced by salt stress of 1 to 3 M NaCl at primary hours after salt stress while Φ Do was increased. After first hours, the efficiency of PSII did not increased in dark regime unlike the samples in light condition.
    Conclusion
    According to the results, salt stress led to reduction of water-splitting complex activity and the function of other electron acceptor in PSII. The rate of electron transport to pheophytin, QA, QB and the other electron acceptors is also reduced. Hence it could be finalized that water-splitting complex is the first site damaged by salt stress. On the other hand, studying on salt stress under light and dark regimes showed that light accompanied by the other mechanisms such as photosynthesis and chlorophyll production increase the efficiency of algae system and recover to the condition before stress.
    Keywords: Dunaliella, OJIP, test, PSII, Stress
  • Esmaeilzadeh E. , Gardaneh M. , Vaziri Hr Page 153
    Aim
    the aim of this study was to examine the effect of glutathione peroxidase-1 (GPX-1) and shikonin on enhanced survival of dopaminergic neurons PC12 against parkinsonian toxicity.
    Material And Methods
    in order to overexpress GPX-1 in PC12 neurons, recombinant lentiviruses carrying both GPX-1 and reporter GFP genes were generated and used to infect target cells. The survival rate of the transduced neurons in the presence or absence of shikonin was then quantified.
    Results
    following GFP gene expression observed under the fluorescent microscope, the overexpression of GPX-1 was determined using the RT-PCR analysis. Changes in cell survival against parkinsonian toxicity were examined in the presence of two factors: GPX-1 overexpression and shikonin treatment. The results indicated that both GPX-1 overexpression and shikonin treatment of the PC12 cells increased significantly cell survival against parkinsonian toxicity. Survival increased by 14% after GPX-1 overexpression and by 11% following shikonin treatment. More importantly, when the two factors were applied simultaneously (by shikonin treatment of GPX-1-overexpressing cells) they saved 83% of the neuronal cells that was up by 29%. This increase of survival rate was significant compared to the increase achieved by each factor alone.
    Conclusion
    our data showed that GPX-1 gene overexpression and shikonin treatment not only individually increase PC12 cell survival against oxidative stress caused by the parkinonian toxin 6-OHDA, but also will function additively and/ or synergistically if they are applied together.
    Keywords: Pakinson, Glutathione peroxidase, Shikonin, Dopaminergic neuron
  • Mohtadi A. , Ghaderian Sm Page 161
    Aim
    The aim of present study was evaluation of IAA and kinetin effects on lead uptake and accumulation in Matthiola flavida.
    Material And Methods
    Metallicolous population of M. flavida was grown in hydroponic condition. Then plants were exposed to combination of 1µM Pb and 0, 1, 10, 100 µM IAA and kinetin for 14 days. Finally, Pb concentration was determined in their aerial parts and roots using a flam atomic absorption. Also their Chlorophyll contents were measured and calculated by spectrophotometer.
    Results
    Results showed increasing aerial part Pb concentration more than 48 and 110% respectively in 1 and 10 µM IAA comparing to control. A significant decreasing aerial part Pb concentration was observed with increasing of kinetin concentration in culture medium. Root Pb concentration significantly decreased with increasing of auxin and kinetin in nutrient solution. Significant differences in aerial part dry weight were not observed in different IAA and kinetin concentrations in comprising with control.
    Conclusion
    Increasing aerial part Pb concentration in M. flavida was observed in low concentration of IAA but kinetin did not show clear and positive effects on biomass and Pb concentration.
    Keywords: Auxin, Kinetin, Lead, Matthiola flavida Boiss, Phytoremediation
  • Elahe Navaeian Kalat E. , Tavalaee M. , Abasi H., Nasr Esfahani Mh Page 171
    Aim
    Varicocele is the most common causes of male sterility that is caused progressive testicular damage over time. In this study sperm parameters and their DNA integrity was compared in varicocele and fertile people.
    Material And Methods
    The study performed on 55 grades II and III Varicocele people and 25 fertiles. Semen parameters (sperm count, motility and morphology) and sperm DNA health were assessed using TUNEL (terminal deoxynucleotidyl transferase dUTP nick end labeling). Data were analyzed by SPSS software.
    Result
    Varicoceles semen parameters consist of sperm count, motility and morphology had significantly low quality in comparison with fertile people. Also damaged DNA sperms percentage of Varicocele people (14.34%±1.43) was significantly increased compared to fertile people (9.2%±1.36). Sperm parameters and DNA damage percentage correlation showed that there is a reversed correlation between DNA damage percentage and sperm density and significant and positive correlations with sperm abnormal morphology.
    Conclusion
    Testicular temperature increasing in Varicocele people, caused to low quality of sperm parameters and also high sperm DNA damages. Therefore, Varicocele people are confronted with spermatogenesis process deficiency.
    Keywords: DNA damage, Semen parameters, Varicocele