فهرست مطالب

مشاوره شغلی و سازمانی - پیاپی 13 (زمستان 1391)

فصلنامه مشاوره شغلی و سازمانی
پیاپی 13 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • احمد امانی، زهرا جهانبخشی، مهدی نامداری پژمان، حجت اسفندیاری، سیروس قنبری صفحه 9
    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش رگه های پنج گانه ی شخصیت در تکوین تضاد شغلی کارمندان اداری اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان در سال 1390 انجام شد. روش انجام تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود. به روش تصادفی ساده نمونه ای به حجم 132 نفر از جامعه آماری 200 نفری استخراج و انتخاب گردید. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه رگه-های شخصیت فرم کوتاه 60 سئوالی با پایایی 83/0 و پرسشنامه 20 سئوالی تضاد شغلی دوبرین با پایایی 86/0 بود. به روش تحلیل رگرسیون پیش رونده داده های به دست آمده تحلیل شدند. نتایج نشان داد متغیرهای موافق بودن (40/4-=t)، باوجدان بودن (50/3-=t)، روان رنجوری (54/2=t) و گشودگی (4/2-=t) ارتباط معناداری با تضاد شغلی داشتند (05/0>p) اما رابطه بین برونگرایی و تضاد شغلی معنادار به دست نیامد. در مجموع چهار رگه شخصیتی مذکور 52 درصد از واریانس تضاد شغلی را پیش بینی کردند. براساس ضرایب B بین متغیرهای پیش بین، موافق بودن بیشترین همبستگی را با تضاد شغلی داشت (36/0-) و پس از آن متغیرهای باوجدان بودن(30/0-)، روان رنجوری (22/0) و گشودگی (15/0-) قرار داشتند.
    کلیدواژگان: تضاد شغلی، رگه های شخصیت، شخصیت، کارمندان آموزش و پرورش
  • فائزه پیمانپاک، لادن منصور، منصورهالسادات صادقی، تقی پور ابراهیم صفحه 27
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه استرس شغلی با رضایت زناشویی و سلامت روان در پرستاران است. روش پژوهش از نوع مطالعات همبستگی بود که 300 نفر از پرستاران متاهل و شاغل در بیمارستانهای شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس در سال 91-1390 انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه استرس شغلی (NSS)، مقیاس رضایت زناشویی انریچ و پرسشنامه سلامت روان (GHQ-28) بود. نتایج بهدست آمده از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین استرس شغلی و رضایت زناشویی پرستاران و بین استرس شغلی و سلامت روان پرستاران رابطه معنادار منفی وجود دارد. هم چنین بین رضایت زناشویی و سلامت روان پرستاران نیز رابطه معنادار مثبتی وجود دارد. بررسی مولفه های استرس شغلی نشان داد مولفه های تعارض با پزشکان و کمبود منابع حمایتی از بین مولفه های استرس شغلی پیشبینی کننده رضایت زناشویی منفی پرستاران است. مولفه کمبود منابع حمایتی نیز پیشبینی کننده عدم سلامت روان در پرستاران میباشد. نتایج نشان داد وجود عوامل استرسزای شغلی از جمله تعارض با پزشکان بهعنوان مرجع قدرت و همکار پرستاران در محیط بیمارستان و کمبود منابع حمایتی در حرفهی پرستاری، احتمال کاهش میزان رضایتمندی زناشویی و سلامت روانی پرستاران را افزایش میدهد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستار، رضایت زناشویی، سلامت روانی
  • فرشته باعزت، حکیمه سادات شریف، زاده صفحه 55
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش معنوی و هوش هیجانی با استرس شغلی کارکنان دانشگاه است. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان شاغل دانشگاه مازندران در سال 90-1389 بودند که از میان آن ها 64 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس های هوش هیجانی سیبریا شرینگ (1999)، هوش معنوی جامع آمرام ودرایر (2007) با هنجار ایرانی و پرسشنامه استرس شغلی فیلیپ رایس (1992) استفاده شد. سپس داده های به دست آمده با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیری (همزمان) تحلیل شد. یافته ها نشان داد مولفه-های هوش هیجانی، (17 درصد) و مولفه های هوش معنوی (31 درصد) تغییرات مربوط به استرس شغلی کارکنان دانشگاه را تبیین می کنند. بر مبنای نتایج این پژوهش می توان گفت هوش معنوی بیشتر از هوش هیجانی می تواند پیش بینی کننده مناسبی برای استرس شغلی باشند. بنابراین به مسئولین دانشگاه پیشنهاد می شود که با برگزاری کارگاه های آموزشی در زمینه هوش معنوی و هوش هیجانی در کاهش استرس شغلی کارکنان دانشگاه کوشید.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، کارکنان دانشگاه، هوش هیجانی، هوش معنوی
  • فاطمه سادات سپیده دم، یوسف کریمی صفحه 69
    هدف پژوهش حاضر بررسی کاربرد سه سبک مکانیزم های دفاعی در سنجش فرسودگی شغلی کارکنان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران است. فرضیه اصلی پژوهش امکان استفاده از سبک های دفاعی مورد استفاده کارکنان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران جهت سنجش فرسودگی شغلی آنان می باشد. در این پژوهش 234 نفر (137 نفر مرد و 97 نفر زن) از کارکنان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از طریق نمونه گیری در دسترس، انتخاب شده اند. ابزارهای اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه سبک های دفاعی (DSQ اندروز، 1993) و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش و جکسون است که پس از جمع آوری پرسشنامه ها، کار تجزیه و تحلیل با بهره گیری از روش های آمار توصیفی، همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندمتغیری و آزمون T مستقل در مورد داده های حاصله انجام گرفته است. نتایج این پژوهش پس از تجزیه و تحلیل داده ها نشان دهنده این است سبک دفاعی رشد نایافته دارای اثر مثبت و معنادار بر متغیر خستگی عاطفی است و سبک دفاعی رشد یافته و نوروتیک دارای اثر معنادار بر متغیر مسخ شخصیت می باشد. هم چنین یافته ها نشان می دهد سبک دفاعی رشد یافته و نوروتیک بر مولفه موفقیت فردی اثر معنادار دارند.
    کلیدواژگان: مکانیزم دفاعی، فرسودگی شغلی
  • نسرین ارشدی، صالحه پیریایی صفحه 83
    پژوهش حاضر با هدف آزمودن الگویی از پیشایندهای رفتارهای انحرافی در محیط انجام گرفت. در این الگو اعتمادپذیری کارکن و قابلیت اعتماد سرپرست متغیرهای مستقل، رفتارهای انحرافی در محیط کار متغیر وابسته، و اعتماد بینفردی متغیر میانجی بودند. روش پژوهش همبستگی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM)، و نمونه این پژوهش شامل 325 نفر از کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. از این تعداد 78% مرد بودند و میانگین سنی آن ها نیز 35 سال بود. شرکتکنندگان در پژوهش حاضر پرسشنامه های اعتمادپذیری جاروپا و همکاران (1998)، قابلیت اعتماد مایر و دیویس (1999)، اعتماد بینفردی اسکورمن و بارلینگر (2006) و رفتارهای انحرافی در محیط کار بنت و رابینسون (2000) را تکمیل نمودند. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM) و با استفاده از نرم افزارهای SPSS ویراست 18 و AMOS ویراست 18 انجام گرفت. جهت آزمودن اثرهای واسطهای الگوی پیشنهادی از روش بوت استراپ در برنامه ماکروی پریچر و هیز استفاده شد. نتایج نشان دادند که الگوی پیشنهادی از برازش خوبی با داده ها برخوردار است. اثرهای منفی غیرمستقیم اعتمادپذیری کارکن و قابلیت اعتماد سرپرست بر رفتارهای انحرافی در محیط کار از طریق اعتمادبینفردی نیز حمایت دریافت نمودند. نتایج یافته های پژوهش حاضر بر سودمندی های عملی ترویج اعتماد در سازمان مهر تایید زدند. با درنظر گرفتن اهمیت اعتماد برای بازده های سازمانی کلیدی از قبیل رفتارهای انحرافی در محیط کار، نتایج این پژوهش میتوانند راهنمایی برای افزایش اعتماد در سازمان باشند.
    کلیدواژگان: اعتمادپذیری، قابلیت اعتماد، اعتماد بینفردی، رفتارهای انحرافی محیط
  • طیبه منتظرغیب، قدسی احقر، مهین کیخانژاد صفحه 101
    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه هوش هیجانی با میزان سخت روئی در دانشجویان است. روش پژوهش از نوع همبستگی است. با استفاده از روش نمونه-گیری چندمرحله ای 300 نفر از دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه صنعتی شریف در سال تحصیلی 1388 انتخاب شدند و به پرسش نامه سخت روئی کوباسا (1979) و پرسشنامه هوش هیجانی بار-ان (1997) پاسخ دادند. یافته ها نشان داد بین ویژگی های هوش هیجانی دانشجویان با میزان سخت روئی آنان رابطه مستقیم و معنادار وجود دارد. از روی نمرات هوش هیجانی می توان میزان سخت روئی دانشجویان را پیش بینی کرد، قدرت پیش بینی مولفه استقلال، خودشکوفایی و انعطاف پذیری بیشتر از سایر مولفه ها در هوش هیجانی و سهم بیشتری در تبیین سخت روئی دارند. نتایج نشان داد هوش هیجانی به عنوان یک افزایش دهنده سخت روئی عمل می کند و دانشجویان با هوش هیجانی بالا دارای ویژگی سخت روئی بالاتری بوده اند. این یافته می تواند راهگشای سیاست گذاری-های مناسب در زمینه آسیب های روانی از کمبود ویژگی سخت روئی و ارائه برنامه های مرتبط با ارتقاء مولفه های هوش هیجانی در دانشجویان باشد.
    کلیدواژگان: سخت روئی، دانشجویان، هوش هیجانی
  • زینب رستمی، محمدرضا عابدی صفحه 115
    هدف پژوهش حاضر تهیه جداول هنجار مقیاس افسردگی دانشجویان بود. این پژوهش بر روی 240 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه اصفهان که به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، اجرا شد. داده ها به کمک روش های آمار توصیفی و رسم نمودار ارائه شدند و از توزیع نرمال برخوردار بودند. نمرات خام به دست آمده به نمرات Z و T و رتبه درصدی تبدیل شد و جداول هنجار برای مقیاس افسردگی دانشجویان محاسبه شد. به منظور تعیین پایایی این ابزار از دو روش همسانی درونی و بازآزمایی استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ برای خرده مقیاس های رخوت 75/0، شناختی-هیجانی90/0، انگیزش تحصیلی 83/0 و کل مقیاس 90/. به دست آمد که نشان از روایی مناسب این ابزار داشت. ضریب آلفای به دست آمده در روش بازآزمایی برای خرده مقیاس های رخوت 80/0، شناختی-هیجانی86/0، انگیزش تحصیلی 89/0 و برای کل مقیاس 88/. به دست آمد. برای محاسبه روایی همگرا و واگرا نیز به ترتیب از پرسشنامه فرسودگی تحصیلی و مقیاس محقق ساخته علاقه به رشته تحصیلی استفاده شد و ضریب آلفای به دست آمده برای روایی واگرا برای خرده مقیاس های رخوت، شناختی-هیجانی و انگیزش تحصیلی به ترتیب 31/0-، 29/0- و 31/0- به-دست آمد. هم چنین روایی همگرا برای خرده مقیاس های رخوت، شناختی-هیجانی و انگیزش تحصیلی به ترتیب 74/0، 68/0 و 50/0 به دست آمد. از یافته های مذکور نتیجه-گیری می شود، که مقیاس افسردگی دانشجویان ابزاری، پایا و روا برای سنجش اقسردگی دانشجویان دختر است
    کلیدواژگان: افسردگی، پرسشنامه افسردگی دانشجویان (USDI)، هنجاریابی، روایی، پایایی
  • حسین داوودی، فرشاد بهاری*، سید مرتضی میرزاجانی صفحه 127

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و انگیزش شغلی با رضایت شغلی معلمان شهرستان تویسرکان در سال 1390 بود. از جامعه آماری پژوهش تعداد 200 معلم (100 مذکر و 100 مونث) به روش نمونه گیری چندمرحله ای انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها از سه پرسش نامه فرهنگ سازمانی، انگیزش شغلی و رضایت شغلی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد که بین فرهنگ سازمانی و انگیزش شغلی با رضایت شغلی رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج پژوهش نشان داد که متغیرهای انگیزش شغلی، فرهنگ سازمانی و سن پیش بینی کننده معنی داری برای رضایت شغلی می باشد. مولفه های انگیزش شغلی در مقایسه با مولفه فرهنگ سازمانی متغیر پیش بینی کننده معنی داری برای پیش بینی رضایت شغلی بودند.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، انگیزش شغلی، رضایت شغلی، معلمان
  • لعیا دین دوست، محمدرضا عابدی، فاطمه بهرامی صفحه 140
    هدف پژوهش حاضر تعیین میزان تاثیر مشاوره گروهی مسیر شغلی به سبک رویکرد تصادفی برنامه ریزی شده کرومبولتز بر پرورش مهارت های آمادگی فرصت یابی حرفه ای دانشجویان دانشگاه اصفهان بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه اصفهان در سال 1387 بود که از طریق نمونه گیری در دسترس نمونه ای به تعداد 26 نفر به طور تصادفی از آن انتخاب شد که در دو گروه آزمایش و گواه هر کدام 13 نفر جایگزین شدند. هر دو گروه طی سه مرحله (پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری) مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار استفاده شده در این تحقیق مقیاس آمادگی فرصت یابی حرفه ای بوده است. به منظور اجرای پژوهش، گروه آزمایش طی شش جلسه تحت مشاوره گروهی شغلی به سبک رویکرد تصادفی برنامه ریزی شده کرومبولتز قرار گرفت و گروه گواه در لیست انتظار باقی ماند. به-منظور تاثیر ماندگاری مشاوره به فاصله 20 روز پس از جلسه آخر یک جلسه پیگیری برگزار گردید. به منظور تحلیل داده ها از نرم افزار spss-15 و تحلیل کواریانس استفاده و نتایج زیر حاصل شد: نتایج نشان داد که مشاوره گروهی مسیر شغلی به سبک رویکرد تصادفی برنامه ریزی شده، کنجکاوی دانشجویان را هم در مرحله پس آزمون (04/0 (P=و هم در مرحله پیگیری (001/0(P= و نیز خوش بینی دانشجویان را در مرحله پیگیری (04/0 (P=افزایش داده است ولی بر افزایش پشتکار، انعطاف پذیری و ریسک پذیری دانشجویان، موثر نبوده است.
    کلیدواژگان: مشاوره گروهی مسیر شغلی، رویکرد تصادفی برنامه ریزی شده، مهارت های آمادگی فرصت یابی حرفه ای
|
  • A. Amani., ., Z. Jahanbakhshi., ., M. Namdari Pezhman., ., H. Esfandyari., , S. Ghanbari Page 9
    This research aimed at specification the role of personality traits in genesis of staffs, job conflict in Kurdistan province education in 1390 year. Method of research was descriptive and correlation type. By simple sampling method selected 132 persons from population that were 200 persons. Used tools included Five Factor Personality Inventory (NEO-FFI 60 items) with reliability α= 0.83 and DuBrin Job Conflict questionnaire (DJC-20) with reliability α= 0.86. Data analyzed by forward regression analysis. Results showed that variables of agreeableness (t=-4.40), conscientiousness (t=-3.50), neurotic-ism (t= 2.54) and openness (t=-2.4) had significant relation with job conflict (p<0.05 but relation between extraversion and job conflict not significant. In total four factors of personality, predicted 52 percent of job conflict variance. Base on B coefficients, among predicted variables, agreeableness had most correlation with job conflict (-0.36) then conscientiousness (-0.30), neuroticism (0.22) and openness (-0.15) had most correlation.
    Keywords: Education Staffs, Job Conflict, Personality, Personality Traits
  • F. Peiman Pak., ., L. Mansur., ., M. Sadeghi. , T. Purebraham. Page 27
    Present research is done for the purpose of analysis of the relation among job stress, marital satisfaction and mental health in nurses. Materials and Method The present research is classified in correlation studies. 300 married and employed nurses of Tehran hospital are selected through sampling method in the year 2011-2012. The tools of research were job stress questionnaire (NNS), scale of Enrich Marital Satisfaction and mental health questionnaire (GHQ-28). Results The results obtained from analysis of the data showed that there is a significant negative relationship between job stress and marital satisfaction, and also between job stress and mental health of the nurses. Also there is a positive significant relation between marital satisfaction and mental health of the nurses. Furthermore, analysis of the components of job stress showed that, among all components of job stress, the components of contradiction with the physicians and shortage of support sources forecasts the marital satisfaction of nurses. The component of shortage in support sources forecasts the mental health among nurses. Considering the research discoveries, we may draw this conclusion that existence of the elements of job stress includes the contradiction with physicians as the authority of power and the other nurses as the colleagues in the hospital environment, and shortage in support sources in the nursing profession, might increase the reduction of the marital satisfaction and mental health of the nurses.
    Keywords: job stress, marital satisfaction, mental health, urse
  • F. Baezzat. , H. Sharifzadeh. Page 55
    The aim of this research is to investigate relationship between spiritual intelligence and emotional intelligence with job stress in university employees.
    Method
    the research method was correlation. 64 employ were selected from community of university employees randomly were selected. They were asked to respond to of the spiritual intelligence (Amram & Drayer, 2007), emotional intelligence (Shering, 1999) and Job stress (Ryess, 1992) scales.Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis.
    Results
    Results showed that emotional intelligence predict 17 percent of the variance related to Job stress, 31 percent of the variance related to spiritual intelligence.
    Conclusion
    Based on results, spiritual intelligence more than of emotional intelligence can be well predictive for Job stress. So It was to mannagers suggested that spiritual intelligence and emotional intelligence training and workshop are required to decrease Job stress of university employees.
    Keywords: emotional intelligence, Job stress, spiritual intelligence, university employees
  • F. S. Sepidehdam., , Y. Karimi. Page 69
    The present research is carried out with purpose of the reviewing the predictability of job burnout by defense mechanisms used by air staff of Islamic Republic of Iran. The main hypothesis of this research is the predictability of job burn out by defense mechanisms. For answering to above hypothesis 234 subjects (137 male and 97 female) of air staff of Islamic Republic of Iran were selected by an available sampling. The device of the research is defense method questionnaire (Andrews, 1993) and Jackson and Maslach’s professional fatigue questionnaire. After collecting question-naires, analysis was done by using descriptive statics methods, Pierson’S correlation, multivariable regression analysis and independent T test about obtained data. The results of this research after analyzing the data were obtained in a way that the people with not grown defense mechanism has positive significance affect on emotional exhaustion and it was indentified that the more grown defense mechanism and neurotic defense has positive significance affect on depersonalization. This research also shows that the grown defense mechanisms and neurotic defence have positive significance affect on individual success.
    Keywords: defense mechanisms, job
  • N. Arshadi. , S. Piriaei. _ Page 83
    The present study tested a model consisting precedents of workplace deviance. In this model trustworthiness and trust propensity were independent variables, workplace deviance was dependent variable, and interpersonal trust was mediator. Research design was correlation through structural equation modeling (SEM) and the sample consisted of 325 employees of Esfahan Steel Company (ESCO) who were selected by stratified random sampling method. Of this sample, 78 per cent were men and average age was 35 years. Participants of this study completed Trustworthiness Scale (Jarvepaa, et al., 1998), Trust Propensity Questionnaire (Mayer & Davis, 1999), Interpersonal Trust Questionnaire (Schoorman & Barlinger, 2006) and Workplace Deviance Questionnaire (Bennett & Robinson, 2000). Structural equation modeling (SEM) through AMOS-18 and SPSS-18 software packages was used for data analysis. In addition, Preacher and Hayes’ SPSS Macro program was used for testing mediation. The results showed that the proposed model fit the data properly. The results also supported the negative indirect effect of trustworthiness and trust propensity on workplace deviance through interpersonal trust. This study underscores the practical benefits of fostering trust in the workplace. Considering the importance of trust to key organizational outcomes, for instance workplace deviance, the results can provide a guide for increasing trust in organizations
    Keywords: trust propensity, trustworthiness, interpersonal trust, workplace deviance
  • T. Montazergheb, ., Gh. Ahghar , M. Keikhanejad. _ Page 101
    The purpose of this study is to investigate the correlation of "Hardiness" with "Emotional Intelligence" of students. The population of interest was all the students at Sharif University of technology in the year 2009. Method a sample of 300 students was chosen using a multi-step sampling technique. To collect data, two questionnaires were used: A) a questionnaire on Hardiness by kobasa (1979) consisting of 50 5-choice items in 3 indices. B) A questionnaire on Emotional Intelligence by Bar-on (1997) consisting of 90 5-choice items in 15 indices. To analyze the data, descriptive statistics (frequency, percentages, mean, and graph) and inferential statistics, (multiple regressions using Inter) were employed. The results showed that: The properties of Hardiness were positively associated with Emotional Intelligence. It is possible to predict Hardiness scores from Emotional Intelligence and Independence, self Actualization and flexibility were better predictors relative to other component. Conclusion findings showed the connection between Hardiness with Emotional Intelligence, and can be helpful in designing programs in enhancement of Emotional Intelligence for Students of the University.
    Keywords: Students, Hardiness, Emotional Intelligence
  • Z. Rostami., , M.R. Abedi Page 115
    The purpose of this study was to provide normative tables for University Student Depression Inventory. This research was performed on the 240 female students of Isfahan University that were selected by simple random sampling. Data were presented by descriptive statistic and draw table. Obtained scores transformed to Z and T scores and percentile rank, and the norm tables for University Student Depression Inventory were calculated. In order to determine reliability of USDI were used internal consistency method and test-retest. Coefficient Cronbach's alpha for the lethargy, cognitive-emotional and academic motivation respectively was. 75,. 90,. 83 and showed good internal consistency. Also Test-retest reliability about 4 weeks later, obtaining a reliability coefficient of. 80,. 86,. 89 and. 88 respectively for exhaustion, cynicism, academic efficacy and total scale. In order to check the concurrent validity and divergent validity of this inventory were used respectively from the Maslach Burnout Inventory-Student survey and the researcher made of scale interest to academic filed and Coefficients for the lethargy, cognitive-emotional and academic motivation respectively were obtained -.31, -.29, -.31. Also concurrent validity for lethargy, cognitive-emotional and academic motivation respectively were obtained. /74. /68 and. /50. Conclusion from these findings was that the University Student Depression Inventory is a valid and reliable instrument to measure student's girl's depression.
    Keywords: depression, student depression, student depression Inventory (USDI), normality, validity, reliability
  • H. Davodi Student)., F. Bahari, M. Mirzajani Page 127

    This study aims at surveying the relatedness of organizational culture and job motivation with teachers’ job satisfaction in tuisercan city in 1390 (2011). 200 teachers (100 males and 100 females, per se) as multi-stage sampling were selected. The tools included in of Organizational Culture Questionnaire (OCQ), job motivation Questionnaire (JMQ), and job satisfaction Questionnaire (JSQ) was used to gather data. Also, in order to analyzing data, Pearson’s’ co- relational coefficient and multi regression coefficient have been utilized. Findings showed that there is significant relationship among organizational culture and job motivation with teachers’ job satisfaction. Also, another finding indicated that job motivation, organizational culture, and age variables are meaningful predicators for job satisfaction. And, finally, job motivation feature in comparison with organizational culture were significant predictor variable for predicting job satisfaction.

  • L. Dindoost., ., M.R. Abedi., ., F. Bahrami. Page 140
    The purpose of this study was to examine the effectiveness of career counseling based on krumboltz planned happenstance approach on enhancement of skills of Isfahan university students. The population of the study consisted of students of the university of Isfahan, from which a sample of 26 students were randomly selected. The Openness to Vocational Opportunity Scales was administered to all subjects at the pre, post and follow-up stages. The experimental group received Krumboltz planned happenstance approach training, while control group was in waiting list. In order to investigate the effectiveness of lasting, a follow-up test was held after twenty days from the last intervention session. The results of covariance analysis showed that two groups were significantly different in curiosity in post-test (P=0.04) and follow-up (P=0.001). Also, two groups were significantly different in optimism only in follow-up (P=0.04), but there was no significant difference in persistence, flexibility and risk taking in both groups