فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:7 Issue: 4, 2004

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:7 Issue: 4, 2004

  • 78 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/02/08
  • تعداد عناوین: 16
|
  • آذردخت خسروی، محمد علی ملکان صفحه 3
    زمینه
    با مقاومت روزافزون باکتری های بیماری زا نسبت به داروهای آنتی بیوتیک، محققان در پی یافتن ترکیب ها و داروهای جدید به خصوص داروهای گیاهی به عنوان جای گزین آنتی بیوتیک های غیر موثر هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین خواص ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی گیاه لاواندولااستوکاس بر سویه های بالینی و استاندارد باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلاتایفی، سودوموناس آئروژینوزا و اشرشیاکلی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه آزمایشگاهی در سال 1379 در گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی اهواز انجام شد. عصاره ها به روش تقطیر در خلا استخراج شدند. خاصیت ضدباکتریایی عصاره ها ابتدا به روش رقت لوله ای در محیط مایع مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهارکننده و کشنده با استفاده از درصد غلظت های مختلف عصاره ها تعیین شد. با تهیه صفحه از غلظت های تعیین شده، در روش آنتی بیوگرام به شیوه انتشار صفحه در آگار، میانگین قطر هاله های عدم رشد روی محیط جامد با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    غلظت های معینی از این عصاره ها دارای اثر ضد میکروبی قابل توجهی روی باکتری ها بودند. تاثیر عصاره ها با کم شدن غلظت آنها در دیسک، کم می شد. عصاره های الکلی با غلظت 20 و30 میلی گرم به طور معنی دار اثر مهاری روی رشد باکتری های مورد آزمایش داشتند که در این میان غلظت 30 میلی گرم دارای هر دو اثر مهاری و کشندگی بود.
    نتیجه گیری
    علی رغم تاثیر قابل توجه برخی از غلظت های عصاره این گیاه بر باکتری ها، برای معرفی آن به عنوان جای گزین داروهای ضد میکروبی، به مطالعه های وسیع تری نیاز است.
    کلیدواژگان: عصاره آبی و الکلی، لاواندولااستوکاس، استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلاتایفی، اشرشیاکلی، سودوموناس آثروژینوزا
  • بهزاد حیدری، کریم الله حاجیان صفحه 10
    زمینه
    استئوآرتریت زانوبیماری شایعی است که در زنان شایع تر است و علائم شدیدتری دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نقش افزایش وزن و سن در بروز استئوآرتریت زانو و در مردان و زنان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد–شاهدی در بیماران مراجعه کننده سرپایی به بیمارستان شهید بهشتی بابل در سال های 1374 تا 1379 انجام شد. 429 فرد مبتلا به استئوآرتریت زانو (306 زن، 123 مرد) به عنوان گروه مورد و 430 فرد غیر مبتلا (307 زن، 123 مرد) به عنوان گروه شاهد با روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. بیماران و شاهدان از نظر سن و شاخص توده بدن مقایسه شدند. ارتباط استئوآرتریت زانو با وزن و سن در مردان و زنان با کمک نرم افزار SAS و با مدل لوجیستیک رگرسیونی با محاسبه نسبت شانس تطبیق شده مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین سنی گروه مورد 60±11 و گروه شاهد 55.5±11.8 (P=0.001) شاخص توده بدن بیماران 27.8±8.1 کیلوگرم بر متر مربع و بیش تر از شاهدان (24.8±5.1 کیلوگرم بر مترمربع) بود (P=0.0001). شاخص توده بدن زنان مبتلا به استئوآرتریت بیش از مردان بود (28.7±8.9 در مقابل 25.2±4.5 کیلوگرم بر مترمربع) (P=0.0001). سن شروع بیماری در زنان پایین تر از مردان بود. از نظر توزیع سنی نیز در دو گروه مرد و زن اختلاف معنی دار وجود داشت (P=0.0001). با افزایش سن از50 سال خطر استئوآرتریت زانو در زنان در تمام دهه های سنی افزایش می یافت، ولی در مردان این ارتباط فقط در دهه های ششم و هفتم دیده شد. افزایش وزن خطر استئوآرتریت را در زنان 74/3 برابر (حدود اطمینان 95%، 43/5-57/2، P=0.0001) و در مردان 58/2 برابر (حدود اطمینان 95%، 74/4-41/1، P=0.002) افزایش داد.
    نتیجه گیری
    توزیع سنی و تاثیر افزایش وزن و سن در بروز استئوآرتریت زانو در زنان و مردان متفاوت است.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، جنس، سن، وزن، زانو
  • سید مؤید علویان، جعفر کفایی، بابک یکتاپرست، نسیم راد، سیامک بختیاری، بهزاد حجاری زاده، محسن صدری صفحه 16
    زمینه
    یکی از علل مهم مرگ و میر در بیماران تحت درمان با همودیالیز، عفونت با ویروس هپاتیت C و در نتیجه بیماری مزمن کبدی است.
    هدف
    مطالعه جهت تعیین شیوع عفونت HCV در بیماران همودیالیزی شهر قزوین و عوامل خطر مربوطه در سال 1380 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گزارش موارد، 68 بیمار تحت درمان با همودیالیز در شهر قزوین به صورت اتفاقی انتخاب و از نظر anti-HCV Ab در خون محیطی با روش الیزا نسل دوم آزمایش شدند. سپس تمام جواب های مثبت دوباره با روش RIBA نسل دوم بررسی شدند.
    یافته ها
    16 بیمار (% 9/23) مبتلا به عفونت بودند. جنس، سطح تحصیلات، آندوسکوپی فوقانی قبلی و سابقه قبلی پیوند کلیه تاثیری در شیوع عفونت HCV نداشت، اما تزریق خون به عنوان یک عامل خطر اصلی برای عفونت با HCV مشخص شد (P=0.02). با افزایش تعداد واحدهای تزریقی خون، میزان عفونت نیز بیش تر می شد(P=0.003). مدت زمان درمان با همودیالیز نیز به عنوان دیگر عامل خطر تعیین شد. میانگین زمان همدیالیز در بیماران HCV Ab مثبت به طور معنی داری بیش تر از بیماران HCV Ab منفی بود (P=0.007).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد پیوند زود هنگام و اجتناب از تزریق خون تا حد امکان (استفاده از اریتروپویتین برای کم خونی) دو روش مهم و کاربردی برای کاهش شیوع عفونت HCV در بیماران همودیالیزی است.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت C، همودیالیز، اپیدمیولوژی، شیوع، عوامل خطرساز، تزریق خون
  • سیده معصومه حسینی ولمی، سید عباس حسینی جهرمی، حمید غلامی صفحه 21
    زمینه
    گلودرد و سرفه از عوارض شایع و ناخوشایند بعد از بی هوشی عمومی هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر بتامتازون موضعی بر کاهش گلودرد و سرفه به دنبال بی هوشی عمومی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی از سال 1378 لغایت 1379 در بیمارستان کوثر قزوین بر روی دو گروه 30 نفره از بیماران که داوطلب عمل جراحی الکتیو بودند، انجام شد. بیماران در شرایط یکسان تحت بی هوشی عمومی قرار گرفتند. در گروه مورد از لوله تراشه های آغشته به 3 سی سی ژل بتامتازون 05/0 درصد و در گروه شاهد از لوله تراشه های بدون ژل استفاده شد. بیماران دو گروه تا 24 ساعت بعد از عمل از نظر میزان بروز گلودرد و سرفه مورد بررسی قرار گرفتند و داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    طی 24 ساعت اول پس از عمل جراحی، 3/13 درصد بیماران گروه بتامتازون و 40 درصد بیماران گروه شاهد گلودرد داشتند که اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه وجود داشت (P<0.05). 10 درصد بیماران گروه بتامتازون و 20 درصد بیماران گروه شاهد از سرفه شکایت داشتند که اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    استفاده از لوله تراشه های آغشته به ژل بتامتازون به میزان قابل توجهی از بروز گلودرد بعد از عمل می کاهد، ولی بر میزان بروز سرفه تاثیر قابل توجهی ندارد.
    کلیدواژگان: بتامتازون، گلودرد بعد از عمل، سرفه بعد از عمل
  • پرویز ایازی، محمد مهدی دانشی صفحه 25
    زمینه
    عفونت ناشی از میکروارگانیسم های گرم منفی، با توجه به عدم وجود آزمون های تشخیصی سریع و دارای کارایی و در نتیجه عدم درمان مناسب، باعث مرگ بیماران می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه کشت خون و آزمایش LAL در تشخیص عفونت ناشی از میکروارگانیسم های گرم منفی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی تحلیلی برای 100 بیمار مشکوک به سپتی سمی یا شوک عفونی بستری در بیمارستان های قدس و کوثر شهرستان قزوین در سال های 1377 و1378 نمونه گیری انجام شد کشت خون و آزمایش LAL انجام شد. مطابقت دو روش با استفاده از ضریب کاپا مورد ارزیابی قرارگرفت.
    یافته ها
    از 100 نمونه کشت خون، 16 کشت خون مثبت وجود داشت که حساسیت و ویژگی آن به ترتیب %18 و %100بود. آزمایش LAL در 20 بیمار مثبت شد که حساسیت و ویژگی آن به ترتیب %100 و %96 بود.
    نتیجه گیری
    آزمایش LAL در تشخیص عفونت های گرم منفی و شوک عفونی بسیار با ارزش است
    کلیدواژگان: آزمایش لیمولوس، کشت خون، باکتریهای گرم منفی
  • رابطه کمردرد مزمن با قدرت عضله های لگن و ران
    شهره نقی زاده، فرحناز غفاری نژاد صفحه 30
    زمینه
    کمردرد مزمن یکی از شایع ترین بیماری هایی است که باعث ناتوانی فرد می شود و عوامل مختلفی در تداوم آن نقش دارند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط کمردرد مزمن با قدرت عضلات لگن و ران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق مورد-شاهدی در سال 1379 بر روی 160 نفر (56 نفر گروه مورد و 104 نفر گروه شاهد) انجام شد. 81 مرد و 79 زن با میانگین سنی 3/41 سال با روش نمونه گیری ساده از بین بیماران مبتلا به کمردرد مزمن مراجعه کننده به بخش فیزیوتراپی بیمارستان های شیراز انتخاب شدند. اطلاعات توسط تکمیل پرسش نامه و اندازه گیری قدرت عضلانی در 15 عضله هر دو سمت ناحیه لگن و ران با استفاده از روش اندازه گیری قدرت عضلانی با دست جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی و لوینز استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از کمتر بودن قدرت تمام عضلات مورد بررسی در افراد مبتلا به کمردرد مزمن نسبت به گروه سالم بود. زنان مبتلا به کمردرد مزمن بیش تر از مردان مبتلا، دچار ضعف عضلانی بودند (P<0.05)، ولی در افراد سالم قدرت عضلانی زنان در مقایسه با مردان کاهش کمتری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها یکی از درمان های ضروری در کمردرد مزمن، تقویت و بهبود کارکرد عضلات ناحیه لگن و ران است.
    کلیدواژگان: کمردرد، مزمن، قدرت عضلانی
  • زهره آذرکار صفحه 38
    زمینه
    بیش از %5 مردم جهان حامل مزمن ویروس هپاتیت ب هستند. تزریق واکسن موثرترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری محسوب می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثربخشی واکسن هپاتیت ب و اندازه گیری تیتر آنتی بادی در کودکان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی–مقطعی در سال 1377 در شهرستان مشهد انجام شد. 100 کودک سالم 12 تا 16 ماهه که طبق برنامه واکسیناسیون کشوری واکسن هپاتیت نوترکیبی کوبایی دریافت کرده بودند با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و 3 تا 6 ماه پس از دریافت آخرین دوز واکسن، تیتر آنتی بادی آنها به روش الیزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    از 100 کودک مورد مطالعه، 81 نفر به واکسن پاسخ مثبت داده بودند که از این تعداد (%38/49) پسر و 41 نفر (%62/50) دختر بودند. مقدار متوسط تولید آنتی بادی در سرم پسران 1236 واحد بین المللی و متوسط تولید آنتی بادی در دختران 1282 واحد بین المللی بود. حداقل تیتر آنتی بادی 100 و حداکثر 1600 واحد بین المللی بود. حداقل و حداکثر تیتر مربوط به کودکان 15 ماهه بود. اثربخشی واکسن هپاتیت ب کوبایی در کودکان 12 تا 16 ماهه %81 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه با نتایج کتب مرجع تفاوت داشت و به نظر می رسد که تعداد قابل توجهی از کودکان واکسینه شده به واکسن هپاتیت ب پاسخ نداده اند.
    کلیدواژگان: آنتی بادی ضد آنتی ژن S، واکسیناسیون، هپاتیت ب
  • حمیدرضا جوادی، علیرضا احمدی صفحه 42
    زمینه
    در ایران تدخین تریاک یکی از شایع ترین طرق مصرف این ماده در میان معتادین به آن است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر تدخین تریاک بر آزمون های عملکرد ریوی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، دو گروه 25 نفری از مردان 30 تا 50 ساله بررسی شدند. گروه مورد به تریاک تدخینی معتاد بودند که 22 نفر سیگار به اضافه تریاک و 3 نفر فقط تریاک مصرف می کردند و گروه شاهد 22 نفر سیگاری و 3 نفر غیرسیگاری بودند که تریاک مصرف نمی کردند. این دو گروه مورد اسپیرومتری قرار گرفتند و نتایج دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    مصرف تریاک به صورت تدخینی اثر اضافی بر روی کاهش عملکرد ریوی افراد گروه مورد نداشت. این اثر چه در گروه سیگاری معتاد به تریاک و چه در گروه غیر سیگاری معتاد به تریاک مشاهده نشد. فشار خون سیستولی در گروه معتادین نسبت به گروه غیر معتاد به تریاک کاهش معنی داری را نشان داد (P=0.031). همچنین حجم ذخیره بازدمی (ERV) به طور معنی داری در گروه معتادین بیش از گروه غیر معتاد به تریاک بود (P=0.006).
    نتیجه گیری
    مصرف تریاک تدخینی اثر کاهنده بر آزمون های عملکرد ریوی نداشت.
    کلیدواژگان: تریاک، آزمون های عملکرد ریوی، سیگار، فشار خون سیستولی، حجم ذخیره بازدمی
  • منیر نوبهار، عباسعلی وفایی صفحه 46
    زمینه
    نقص آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (G6PD) احتمالا مهم ترین عامل زردی شدید و از علل همولیز حاد دوره نوزادی است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین شیوع کمبود آنزیم G6PD با آزمایش احیای NADP در نوزادان مبتلا به زردی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی 270 نوزاد که در مدت 15 ماه به دلیل زردی در بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) شهرسمنان بستری شده بودند، ضمن انجام آزمایش کیفی احیای NADP برای تشخیص G6PD، از نظر گروه خونی، هماتوکریت، هموگلوبین، آزمایش کومبس، شمارش رتیکولوسیت ومیزان بیلی روبین و اطلاعات دموگرافیک بررسی شدند.
    یافته ها
    %44/4 کل نوزادان کمبود آنزیم G6PD داشتند که زردی از روز دوم تا سوم شروع شده بود. در %40 نوزادان مبتلا به کمبود آنزیم، بیلی روبین تام بیش تر از 18 میلی گرم در دسی لیتر و شایع ترین گروه خونی (%42) +B بود. آزمایش کومبس در تمام نوزادان منفی بود. %20 نوزادان دچار کمبود آنزیم، سابقه خانوادگی داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که نقص آنزیم G6PD در نوزادان مبتلا به زردی نسبتا شایع است.
    کلیدواژگان: زردی نوزادی، آنزیم G6PD، آزمایش NADP، هیپربیلی روبینمی
  • حمزه علی جمالی صفحه 51
    زمینه
    ورود فاضلاب تصفیه نشده صنایع نساجی به محیط، باعث آلودگی محیط زیست می شود. ارائه سیستم های تصفیه ای که چندین فرایند تصفیه در یک واحد انجام گیرد به علت کاهش هزینه های احداث و بهره برداری بیش تر مورد توجه صاحبان این صنایع است.
    هدف
    مطالعه به منظور ارائه یک روش مناسب تصفیه فاضلاب صنایع نساجی با استفاده از فرات پتاسیم و مقایسه کارایی آن با کلرورفریک انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال 1376 در دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. ابتدا نمونه های مختلف فاضلاب از چندین کارخانه نساجی به روش نمونه برداری تصادفی تهیه شد. سپس فرات پتاسیم ساخته و با استفاده از آزمون جار، PH و مقادیر بهینه تعیین شد. شاخص های COD، TSS، حجم لجن تولیدی، درصد عبور نور در طول حداکثر جذب مورد بررسی قرار گرفتند و ارزشیابی میکروبی نیز انجام شد.
    یافته ها
    با استفاده از فرات پتاسیم، کارایی حذف COD و TSS به ترتیب در محدوده 89 تا %4/92 و 94 تا %96 به دست آمد. PH بهینه در محدوده 5 تا 6 و مقادیر بهینه مصرف فرات پتاسیم 60 تا 85 میلی گرم در لیتر به دست آمد. حجم لجن تولیدی 5/1 تا %5/2 حجم فاضلاب اولیه بود. اندازه گیری درصد عبور نور در طول موج حداکثر جذب حدود 77 تا %79 را نشان داد. در بررسی کارایی میکروب کشی این ترکیب شیمیایی، میزان MPN/100ml در تمام موارد کمتر از 100 بود.
    نتیجه گیری
    مصرف کمتر فرات پتاسیم، حجم لجن و میزان ماده شیمیایی موجود در آن را کاهش می دهد و با استفاده از این ترکیب، حجم و هزینه احداث و راهبری تاءسیسات تصفیه فاضلاب کاهش می یابد. در حذف COD، TSS و رنگ فاضلاب و گندزدایی، فرات پتاسیم از راندمان بالایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: تصفیه صنعتی، فاضلاب نساجی، فرات پتاسیم
  • سید احمد محمودیان، فروزان گنجی، آبتین حیدرزاده صفحه 56
    زمینه
    مراقبت از تعداد روزافزون سالمندان، از جنبه های مهم مراقبت های بهداشتی-درمانی است و مددکار اجتماعی می تواند در رفع نیازهای سالمندان نقش ایفا کند.
    هدف
    این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر به کارگیری مددکاران اجتماعی در رفع نیازهای سالمندان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی در عرصه بر روی 75 سالمند بالای 60 سال شهر اصفهان انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. با همکاری مددکاران داوطلب و ارائه خدمات مددکاری به مدت 6 ماه، نیازهای سالمندان توسط پرسش نامه، قبل و پس از ارائه خدمات مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری t زوجی و ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمره نیازهای عاطفی-روانی و بهداشتی-درمانی سالمندان پس از ارائه خدمات مددکاری کاهش معنی داری نسبت به شروع مطالعه داشت (P<0.0001). در بررسی ارتباط عوامل جنس، سن، وضعیت تاهل و تحصیلات با میانگین کاهش این نیازها مشخص شد که سن و جنس ارتباط معنی داری با کاهش نیازها نداشتند، ولی ارتباط بین تاهل و تحصیلات با کاهش این نیازها از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که خدمات مددکاری با اجرای فرآیندی کم هزینه و به کارگیری امکانات موجود می تواند نیازهای سالمندان را برآورده سازد و مشکلات آنها را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سالمندان، مددکار اجتماعی، نیازهای بهداشتی، ، ، درمانی، نیازهای عاطفی، ، ، روانی
  • محمدرضا شیخی، امیر جوادی صفحه 62
    زمینه
    بررسی رضایت بیمار از مراقبت درمانی روشی برای سنجش و ارزشیابی کیفیت مراقبت محسوب می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رضایت بیماران بستری از خدمات درمانی و مراقبت های پرستاری در مراکز آموزشی–درمانی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در پاییز سال 1379 در مراکز آموزشی-درمانی قزوین (بوعلی سینا، قدس، کوثر، شهید رجایی) انجام شد. به همین منظور تعداد 186 نفر بیمار به صورت تصادفی انتخاب و از طریق مصاحبه و تکمیل پرسش نامه بررسی شدند.
    یافته ها
    %60 بیماران از خدمات درمانگاه رضایت متوسط داشتند. رضایت %59 بیماران از خدمات اورژانس در سطح بالا بود. %6/67 از خدمات تغذیه، %94/75 از خدمات محیطی، %4/82 از مراقبت های جسمی پرستاری، %1/78 از خدمات پزشکی و پیرابالینی رضایت بالایی داشتند. رضایت %6/62 بیماران از پذیرش، %5/62 از مراقبت های روحی و روانی پرستاری و %2/49 از خدمات ترخیص و هزینه در حد متوسط بود.
    نتیجه گیری
    میزان رضایت مراجعه کنندگان به بخش های مختلف مراکز آموزشی-درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی قزوین در حد قابل قبول بود.
    کلیدواژگان: رضایت مندی، بیمار، خدمات درمانی، مراقبتهای پرستاری
  • پرویز فلاح، یونس شفیق، سید نعمت الله جدی، شکر الله یادگاری صفحه 67
    زمینه
    عوارض آسیب های بدون علامت چاقو در قفسه سینه ممکن است به صورت تاءخیری ظاهر شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور یافتن عوارض و زمان لازم جهت کشف عوارض آسیب های بدون علامت چاقو به قفسه سینه انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 92 بیمار 11 تا 60 ساله که از شهریور 1379 لغایت فروردین 1380 به دلیل چاقو خوردن قفسه سینه به بیمارستان شهیدرجایی مراجعه کرده بودند، بررسی شدند. معاینه و رادیوگرافی قفسه سینه در بدو مراجعه، 6 و 24 ساعت بعد از مراجعه انجام شد.
    یافته ها
    از 92 بیمار با 98 زخم بدون علامت در قفسه سینه، 6 بیمار (%1/6) دچار عارضه تاءخیری (پنوموتوراکس، هموتوراکس یا هر دو) شدند. تمام عوارض طی 6 ساعت اول تشخیص داده شد. هیچ عارضه ای در فاصله 6 تا 24 ساعت بروز نکرد.
    نتیجه گیری
    برای کشف عوارض تاخیری آسیب های بدون علامت چاقو در قفسه سینه، 6 ساعت تحت نظر گرفتن بیمار در بیمارستان کافی است.
    کلیدواژگان: پنوموتوراکس، هموتوراکس، آسیب نفوذی قفسه سینه، عوارض آسیب قفسه سینه
  • نادر خسرو شاهی، سید مجتبی موسویان صفحه 70
    : خانواده لژیونلاسه یک جنس لژیونلا دارد که یکی از عوامل مهم بیماری های تنفسی انسان است. لژیونلاها ارگانیسم های آبی-محیطی هستند و در طبیعت و منابع آبی ساخت انسان به طور وسیعی پراکنده هستند و انتقال آنها به انسان از طریق آئروسل های ایجاد شده از منابع آبی آلوده با این ارگانیسم صورت می گیرد.
    هدف
    این مطالعه به منظور جداسازی و تعیین هویت عوامل بیماری لژیونر از تجهیزات درمانی و منابع آب محیطی انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 210 نمونه جمع آوری شده از منابع آبی در بیمارستان های گلستان، رازی، امام و سطح شهر اهواز، از نظر وجود لژیونلاها مورد بررسی قرار گرفتند. جهت تشخیص نهایی سویه های مجزا شده از روش کشت روی محیط های اختصاصی و ویژگی های زیست شیمیایی استفاده شد.
    یافته ها
    از 210 نمونه آبی جمع آوری شده، 196 نمونه از نظر وجود لژیونلاها منفی و 14 نمونه مثبت بودند. 9 سویه از گونه پنوموفیلا و 5 سویه باقی مانده از سایر گونه های لژیونلا بودند.
    نتیجه گیری
    لژیونلاها در محیط های آبی اطراف ما وجود دارند و جهت تشخیص سروگروپ های مختلف این باکتری مطالعه های همه گیرشناسی بیش تری مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: لژیونلا، لژیونلا پنوموفیلا، پنومونی، میکروب شناسی آب، جداسازی
  • آذر نیک آور صفحه 75
    اوریون یک بیماری ویروسی مسری است که به صورت تورم یک یا دو طرفه غدد پاراتیروئید ظاهر می شود. عوارض بیماری به صورت درگیری اندام های مختلف از دستگاه اعصاب مرکزی تا لوزالمعده متفاوت است. در این مقاله یک مورد مننگوآنسفالیت اوریونی در پسری 10 ساله گزارش می شود که به دلیل ادامه علائم آنسفالیت برای وی سی تی اسکن مغزی انجام و هیدروسفالی واضح مشاهده شد.
    علائم بالینی با استفاده از استازولامید و دگزامتازون بهبود یافت. هوشیاری به حد طبیعی برگشت و هیدروسفالی نیز به وضوح کاهش یافت.
    کلیدواژگان: مننگوآنسفالیت اوریونی، هیدروسفالی
  • گزارش هفت سال کارکرد مجله
    صفحه 79