فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 215 (هفته اول بهمن 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی راعی، اعظم حمیدزاده، اکرم سادات منتظری، زهرا نعیم آبادی، امیر الماسی حشیانی صفحه 1
    مقدمه
    شناخت علایم سکته ی قلبی و تفاوت های آن در بین زنان و مردان باعث می شود مدت زمان تصمیم گیری جهت ارائه ی اقدامات تشخیصی و درمانی کاهش یابد و کیفیت پاسخ به درمان بهتر شود. هدف از این مطالعه مقایسه ی شدت و نوع علایم بالینی تجربه شده در زنان و مردان مبتلا به سندرم کرونری حاد بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی 175 بیمار مبتلا به سکته ی قلبی و آنژین صدری ناپایدار که در بخش های CCU و قلب بیمارستان امام حسین (ع) شهر شاهرود بستری بودند، بررسی شدند. اطلاعات که شامل سوالاتی در رابطه با مشخصات دموگرافیک، علایم بیماری، عوامل خطر بیماری، تاریخچه ی بیماری و علایم همراه با بیماری بود، از طریق مصاحبه و با استفاده از یک چک لیست جمع آوری گردید. برای بررسی شدت علایم ذهنی، از مقیاس ده درجه ای دیداری استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSS انجام شد.
    یافته ها
    از 175 بیمار مبتلا، 100 نفر زن و 75 نفر مرد بودند. فراوانی وجود درد در تمام قفسه ی سینه در مردان به طور معنی داری بیشتر از زنان بود (004/0 = P). درد در قسمت مرکز و بالای سینه در اغلب بیماران (7/69 درصد) وجود داشت اما در زنان به طور معنی داری بیشتر از مردان بود (002/0 = P). بین دو جنس، اختلاف آماری معنی داری از نظر بعضی علایم همراه نیز وجود داشت، اما ویژگی درد قلبی یکسان بود. میانگین نمره ی مربوط به شدت علایم درد، تعریق و تپش قلب در زنان به طور معنی داری بیشتر از مردان بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که علایم ایجادشده در زنان و مردان مبتلا به سندرم کرونری حاد تا حدودی متفاوت می باشد، بنابراین توجه صرف به علایم معمول سندرم کرونری حاد می تواند امکان درمان در مراحل اولیه را از بیمار سلب نماید.
    کلیدواژگان: سندرم کرونری حاد، علایم بالینی، سکته ی قلبی، زنان، مردان
  • علی اصغر کریمی، حبیب الله ذاکری*، علی امیری صفحه 12
    مقدمه

    به دلیل فوایدی که روش های تصویربرداری دارند، از آن ها در اکثر روش های اندوسکوپیک استفاده می شود. در هنگام لوله گذاری، تصویری که توسط صفحه ی نمایش ایجاد می شود به لوله گذار و دستیار امکان دید در یک محور را می دهد و منجر به افزایش هماهنگی حرکات آن دو می شود. بنابراین روش های تصویری به روش انتخابی آموزش تبدیل شده اند. لارنگوسکوپ فیبر اپتیک همراه با گاید وسیله ای جدید است که به لوله گذاری داخل تراشه و همچنین آموزش نحوه ی لوله گذاری کمک می کند هدف از این مطالعه بررسی این وسیله می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه که به منظور توصیف این لارنگوسکوپ جدید انجام شد، 227 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران به دو گروه تقسیم شدند: گروه الف (206 نفر) که دارای راه هوایی طبیعی بودند و مشکلی برای لوله گذاری نداشتند و گروه ب (21 مورد) که پیش بینی می شد لوله گذاری برای آن ها مشکل باشد.

    یافته ها

    در 21 نفر (10 درصد) از افراد گروه الف نیاز به دستکاری خارج حنجره ای بود. در این گروه تنها یک لوله گذاری در اولین تلاش موفق بود. در گروه ب، که پیش بینی می شد به دلیل وضعیت آناتومیک لارنگوسکوپی مستقیم در آن ها با مشکل روبرو شود، تمام 21 مورد نیاز به دستکاری خارج حنجره ای پیدا کردند، اما با این وجود در تمام آن ها با استفاده از لارنگوسکوپ فیبر اپتیک همراه با گاید لوله گذاری با موفقیت انجام شد.

    نتیجه گیری

    همکاری بهبودیافته بین متخصص بیهوشی و دستیار او، همچنین مدت زمان کوتاه لازم برای یادگیری از برتری های این لارنگوسکوپ نسبت به لارنگوسکوپ معمول می باشند.

    کلیدواژگان: لوله گذاری دهانی، لارنگوسکوپی تصویری، لوله گذاری تصویری
  • مسعود مختاری، امیر رضا لاری پور تهرانفر، شراره مقیم، علیرضا دهقانی، زیبا فرج زادگان، نفیسه سادات حسینی، سیدعلی رضوی نسب صفحه 20
    مقدمه
    کراتوکونژنکتیویت آدنوویروسی نوعی عفونت شایع است که به طور عمده ملتحمه و گاهی قرنیه ی چشم را درگیر می کند. علایم و نشانه های این بیماری به طور معمول با علایم و نشانه های دیگر انواع کونژنکتیویت هم پوشانی دارد. در این مطالعه با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مرازی (Polymerase chain reaction یا PCR) به عنوان تست استاندارد شیوع، حساسیت و ویژگی این معیارهای بالینی سنجیده شد.
    روش ها
    این مطالعه ی توصیفی– تحلیلی مقطعی در طی سال های 1391-1390 در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. 195 نمونه ی چشمی از بیماران با تظاهرات عمومی کونژنکتیویت اخذ شد. علایم و نشانه های بیماری نیز ثبت گردید. نمونه ها به کمک PCR به عنوان استاندارد تشخیصی جهت وجود بقایای آدنوویروسی آزمایش گردید. با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های حساسیت و ویژگی داده ها تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد 195 نمونه ی چشمی از 106 زن (55 درصد) و 87 مرد (45 درصد) با میانگین سنی 1/7 ± 3/27 سال جمع آوری شد. شیوع آدنوویروس در این نمونه ها 4/11 درصد بود. شیوع هر علامت و یا نشانه در دو گروه بیماران با تست مثبت و منفی تفاوت معنی داری نداشت. حساس ترین علامت شروع ناگهانی و حساس ترین نشانه پرخونی ملتحمه (هر دو 100 درصد) برآورد شد. در حالی که کمترین مقادیر حساسیت برای بلفارواسپاسم و تشکیل غشا یا غشای کاذب (هر دو صفر درصد) محاسبه شد. بیشترین ویژگی متعلق به بلفارواسپاسم (84/98 درصد) و کمترین ویژگی از آن پر خونی ملتحمه (16/1 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    علایم و نشانه های متعددی در زمینه ی ابتلا به کراتوکونژنکتیویت آدنوویروسی به شمار آمده است که فراوانی آن ها اختلاف معنی داری با انواع غیر آدنوویروسی نداشتند. پر خونی ملتحمه حساس ترین نشانه ی ابتلا به انواع آدنوویروسی است. هیچ علامت اختصاصی شایعی در تشخیص این بیماری قابل کاربرد نیست.
    کلیدواژگان: کراتوکونژنکتیویت، آدنوویروس، حساسیت و ویژگی، واکنش زنجیره ای پلی مرازی
  • مریم زاهدی، رضا غیاثوند، آوات فیضی، غلامرضا عسگری صفحه 30
    مقدمه
    کرستین فلاوونوییدی است که در طیف وسیعی از منابع غذایی یافت می شود، اما برخی از اثرات شناخته شده ی آن در محیط آزمایشگاه در مطالعات انسانی هنوز اثبات نشده است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثر دریافت مکمل کرستین بر روی عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی و بیومارکرهای التهابی در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور طراحی شد که در آن 72 زن مبتلا به دیابت نوع 2 وارد شدند. افراد مورد مطالعه با روش تصادفی به دو گروه مکمل و دارونما تقسیم شدند. گروه مکمل روزانه یک کپسول 500 میلی گرمی کرستین به مدت 10 هفته مصرف کردند. متغیرهای بیوشیمیایی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شدند و تغییرات آن ها با روش های آماری مناسب مقایسه گردیدند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 4/46 سال بود. تغییرات میانگین فشار خون سیستولی در گروه شاهد 7/11 ± 5/3- میلی متر جیوه و در گروه مکمل 3/9 ± 8/8- میلی متر جیوه بود (04/0 = P)، اما تغییرات فشار خون دیاستولی بین گروه ها معنی دار نبود (19/0 = P). HDL-c (High density lipoprotein) در هر دو گروه به طور معنی داری کاهش یافت، در حالی که تغییرات کلسترول، LDL-c (Low density lipoprotein)، تری گلیسرید و نسبت های TG/HDL-c و LDL-c /HDL-c بین و داخل گروه ها معنی دار نبود. مکمل کرستین به طور معنی داری غلظت سرمی TNFα (Tumor necrosis factor α) و IL-6 (Interlukin-6) را کاهش داد (01/0 = P، 001/0 > P به ترتیب) اما میانگین تغییرات غلظت سرمی IL-6، TNFα و hs-CRP (High-sensitivity C reactive protein) بین گروه ها معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مکمل کرستین می تواند باعث کاهش معنی دار فشار خون سیستولی شود اما اثری بر روی سایر عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی و بیومارکرهای التهابی در مقایسه با گروه شاهد ندارد. با توجه به اثرات بیولوژیکی کرستین در محیط آزمایشگاه، نیاز به مطالعات بیشتر با طراحی قوی تر و حجم نمونه ی بیشتر با دوزهای متفاوت کرستین احساس می شود.
    کلیدواژگان: کرستین، فشار خون، پروفایل لیپیدی، بیومارکرهای التهابی
  • شیوا صیرفیان، شهرام طاهری، مژگان مرتضوی، محمدرضا برادران شرکاء، مجتبی اکبری، سینا مباشری زاده، سامره نوری صفحه 43
    مقدمه
    بیماران تحت همودیالیز در هر بار دیالیز در مجاورت حجم قابل توجهی از آب قرار می گیرند. در عین حال به علت این که آب دیالیز به طور مستقیم با خون بیمار در تماس می باشد. اگر رعایت گندزدایی منظم لوله ها انجام نشود، احتمال بروز عوارض ناشی از انتقال اندوتوکسین تولیدشده از باکتری ها در آب به بدن بیمار وجود خواهد داشت. بنابراین کنترل مرتب دستگاه دیالیز و تجهیزات ضد عفونی کننده ی آب دستگاه، امری لازم و ضروری می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه ی فراوانی نسبی کشت مثبت میکروارگانیسم در آب شهر قبل و بعد از تصفیه، کشت آب بعد از عبور از لوله ها و کشت مایع دیالیز قبل از ورود به فیلتر (صافی) دیالیز در بخش همودیالیز بیمارستان الزهرا (س) اصفهان به انجام رسید.
    روش ها
    در یک مطالعه ی مداخله ای که در سال های 1389 و 1391 در بیمارستان الزهرا (س) اصفهان انجام شد، از آب شهر قبل و بعد از تصفیه، بعد از عبور از لوله ها و از محلول دیالیز قبل از فیلتر، یک نمونه گرفته شد و جهت کشت ارسال گردید. نمونه های گرفته شده در محیط TSA (Tryptic soy agar) کشت داده شد و سپس بررسی میکروبیولوژیک بر روی باکتری های جداشده انجام گردید. مداخله شامل ضد عفونی کردن لوله های انتقال آب و تعویض لوله های بخش همودیالیز بود.
    یافته ها
    در 8 نمونه (57 درصد) از 14 نمونه ی اخذ شده در زمان قبل از مداخله، باکتری رشد نمود که در 5 مورد E-coli و در 3 مورد پسودوموناس و در یک نمونه نیز قارچ کاندیدیا بود. ولی بعد از اقدامات مداخله ای(شامل تعویض و ضد عفونی لوله های آب) از 14 نمونه ی گرفته شده فقط در یک نمونه ی آب، بعد از تصفیه و قبل ورود به لوله های آب دیالیز، باکتری آلکالیژنز رشد نمود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، احتمال رشد باکتری در سیستم تصفیه آب دیالیز بسیار زیاد است و برای مقابله با آن نیاز به ضد عفونی مرتب و کشت و نمونه گیری میکروبی منظم است. بنابراین لازم است سیستم تصفیه ی آب طبق یک برنامه ی روتین به طور مرتب ضد عفونی و نمونه برداری میکروبی شود.
    کلیدواژگان: همودیالیز، محلول دیالیز، آلودگی میکروبی
  • محمود اعتباری، سید ابراهیم سجادی، عباس جعفریان دهکردی، معصومه پناهی صفحه 54
    مقدمه
    تخریب DNA به دنبال تماس با عوامل توکسیک گوناگون می تواند سبب افزایش خطر سرطان شود. گیاه کرفس کوهی یکی از گیاهان اندمیک ایران می باشد که مصرف خوراکی و دارویی دارد. با توجه به خوراکی بودن این گیاه، هدف از این مطالعه بررسی اثر محافظتی عصاره های آبی و متانولی کرفس کوهی بر آسیب به DNA ناشی از MMS (Methyl methanesulfonate) بود.
    روش ها
    روش ارزیابی کامت (Comet assay)، یک روش سریع، حساس و کم هزینه می باشد که برای ارزیابی اثرات ژنوپروتکتیو کرفس کوهی بر روی رده ی سلولی HepG2 مورد استفاده قرار گرفت. در این روش بعد از انکوبه کردن سلول ها با غلظت های مختلف از هر عصاره، سلول ها به مدت یک ساعت با MMS مجاورت داده شدند. سوسپانسیون سلولی به لام های پوشیده از آگاروز 1 درصد اضافه شد و سپس به ترتیب مراحل لیز سلول، الکتروفورز، خنثی کردن و رنگ آمیزی صورت گرفت. با کمک نرم افزار Comet score، عوامل آسیب به DNA همچونTail length، % DNA in tail و Tail moment ارزیابی شد.
    یافته ها
    غلظت های 5، 10 و 50 میکروگرم در میلی لیتر از عصاره ی آبی و غلظت های 5/0، 1 و 5 میکروگرم در میلی لیتر از عصاره ی متانولی باعث کاهش معنی دار در آسیب به DNA سلول های HepG2 ناشی از MMS شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر اثرات آنتی ژنوتوکسیک عصاره های آبی و متانولی کرفس کوهی در برابر آسیب DNA ناشی از MMS می باشد. ممکن است استفاده از این گیاه بتواند از عوارض ناشی از مواد ژنوتوکسیک پیشگیری کند.
    کلیدواژگان: روش کامت، کرفس کوهی، ژنوپروتکتیو، آنتی ژنوتوکسیسیتی
  • مقاله مروری
  • معراج پورحسین، هادی میرزاپور صفحه 60
    فهم چگونگی عمل نورون های مختلف در مغز همواره به عنوان یک اولویت در مطالعات علوم اعصاب چه در سطح پایه و چه در سطح کلینیکی مطرح بوده است. توانایی استفاده از نور جهت مهار یا فعال سازی انواع خاصی از نورون ها در شبکه ی عصبی که توسط اپتوژنتیک فراهم می شود، توانمندی های محققین علوم اعصاب را در فهم چگونگی مشارکت نورون ها در عملکرد مغز، چه در شرایط سلامت و چه در شرایط بیماری، افزایش می دهد. اپتوژنتیک تکنیکی است که به ما این اجازه را می دهد که به صورت دقیق و سریع سیستم های تعریف شده ی بیولوژیکی را کنترل نماییم. چنین مطالعاتی می تواند در محدوده ی یک سلول تا یک موجود کامل متحرک صورت گیرد. پیشرفت های اپتوژنتیکی با مهیا نمودن کنترل های نوری سریع و دقیق زمینه های جدیدی را در این گونه مطالعات و به ویژه در شبکه های عصبی به صورت In vivo و In vitro ایجاد نموده است. این مطالعات به طور معمول بر پایه ی استفاده از فیبرهای نوری مرتبط با امواج لیزر یا دیودهای نوری کاشته شده در بدن حیوان که به صورت بی سیم با یک منبع انرژی مرتبط می باشد، استوار است. در این مطالعات حیوان هوشیار است و قابلیت پاسخ دهی آگاهانه به تحریکات را دارد. به تازگی یک سیستم بی سیم جهت استفاده در مطالعات طولانی مدت در حیوانات متحرک طراحی و استفاده شده است
    کلیدواژگان: علوم اعصاب، اپتوژنیک، کانال یونی حساس به نور
|
  • Mehdi Raei, Azam Hamidzadeh, Akram Sadat Montazeri, Zahra Naeimabadi, Amir Almasi Hashiani Page 1
    Background
    Knowing the symptoms of heart failure and the way they are different among men and women can reduce decision making time in providing diagnostic and therapeutic measures. It can also improve the quality of the response. This study aimed to compare the type and severity of symptoms experienced by men and women with acute coronary syndromes.
    Methods
    In this cross-sectional study, 175 patients admitted to coronary care and cardiac units of Imam Hossein Hospital (Shahroud, Iran) were evaluated. Data was collected via interviews and a checklist including demographic characteristics, symptoms, risk factors, disease history, and associated symptoms. Severity of subjective symptoms was measured through a visual analogue scale. Data was analyzed using chi-square test and independent t-tests.
    Findings
    Out of 175 subjects with a final diagnosis of acute coronary syndrome, 100 subjects (57.1%) were women and 75 (42.9%) were men. Chest pain was significantly more common in men than in females (P = 0.004). Most patients (69.7%) reported pain in the central and upper regions of the chest. However, this symptom was significantly more prevalent among women than among men (P = 0.002). There were gender differences in some atypical symptoms but angina was similar. The mean scores of severity of pain, sweating, and palpitations were significantly higher in women.
    Conclusion
    This study showed that symptoms of men and with acute coronary syndrome were somewhat different. Hence, excessive attention to typical symptoms of acute coronary syndrome can foreclose care in early stages.
    Keywords: Acute coronary syndrome, Clinical symptoms, Heart failure, Women, Men
  • Ali Asghar Karimi, Habib Zakeri, Ali Amiri Page 12
    Background

    Due to advantages of imaging techniques, they are used in most endoscopic procedures. They help magnify the anatomy of structures, detect anomalies easier, and facilitate airway manipulation. Imaging during intubation helps the operator and the assistant to synchronize their movements. Therefore, imaging techniques have become the method of choice in teaching. Fiber optic guided laryngoscope has been introduced as a novel device for performing and teaching intubation. This study aimed to evaluate this new method.

    Methods

    We evaluated 227 patients in two groups. Group A (n = 206) seemed to have normal airways and did not require difficult intubation. However, intubation in group B (n = 21) was predicted to be difficult.

    Findings

    External laryngeal manipulation (ELM) was required in 21 (10%) patients in group A. Only one intubation was not successful at the first try in this group. In group B, direct laryngoscopy was difficult due to the subjects’ anatomical conditions. All 21 cases in this group required ELM but were successfully intubated using the fiber optic guided laryngoscopy.

    Conclusion

    Improved harmony between the anesthesiologist and his/her assistant and short learning time make fiber optic guided laryngoscopy superior to conventional laryngoscopy.

    Keywords: Oral intubation, Video laryngoscopy, Video intubation
  • Masoud Mokhtari, Amir Reza Laripour Tehranfar, Sharareh Moghim, Ali Reza Dehghani, Ziba Farajzadegan, Nafiseh Sadat Hosseini, Seyyed Ali Razavinasab Page 20
    Background
    Adenoviral keratoconjunctivitis is a prevalent form of eye infection which involves the conjunctiva and less commonly the cornea. The signs and symptoms of the disease are more often overlapped with other causes of conjunctivitis. In this study, we applied polymerase chain reaction (PCR) as a sensitive test for diagnosis of adenovirus to determine the prevalence, sensitivity, and specificity of each sign and symptom of adenoviral keratoconjunctivitis.
    Methods
    This descriptive, analytic, cross-sectional study was conducted from September 2011 to September 2012 at Feiz Hospital of Ophthalmology and laboratory of virology, affiliated to Isfahan University of Medical Sciences, Iran. After obtaining ocular specimens from 195 patients with general signs and symptoms of conjunctivitis, their signs and symptoms were recorded. The specimens were tested by PCR to evaluate adenoviral etiology. Prevalence, sensitivity, and specificity of each sign or symptom was measured based on the findings of PCR.
    Findings
    The ocular specimens were collected from 106 (55%) males and 87(45%) females with the mean age of 27.3 ± 7.1 years old. The prevalence of adenoviral keratoconjunctivitis was 11.4 %. There was no significant difference in signs and symptoms between patients with positive and negative adenoviral PCR test. The most sensitive (100%) sign and symptom were conjunctival hyperemia and sudden onset, respectively. The least sensitive (0%) sign and symptom were blepharospasm and membrane/pseudomembrane formation, respectively. The most specific (98.84%) and the least specific (1.16%) were blepharospasm and conjunctival hyperemia, respectively.
    Conclusion
    Although many signs and symptoms accounted for adenoviral conjunctivitis, there was no hallmark for disease diagnosis. Conjunctival hyperemia is a sensitive criterion to diagnose adenoviral keratoconjunctivitis and there was no prevalent specific criterion for this purpose.
    Keywords: Keratoconjunctivitis, Adenovirus, Sensitivity, specificity, Polymerase chain reaction
  • Maryam Zahedi, Reza Ghiasvand, Avat Feizi, Gholam Reza Asgari Page 30
    Background
    Quercetin is found in a wide range of food sources. Previous research has reported inconsistent findings about the effects of quercetin on inflammation and heart disease. Hence, the present study evaluated the effects of quercetin intake on blood pressure, lipid profile, and inflammatory biomarkers of patients with type 2 diabetes.
    Methods
    This double-blind randomized clinical trial assessed 72 women for 10 weeks. Subjects were assigned to quercetin and placebo groups using permuted-block randomization with a block size of two. A 500 mg quercetin capsule was given to the quercetin group every day. Biochemical variables were measured at baseline and the end of the study and changes were compared using appropriate statistical methods.
    Findings
    Quercetin intake decreased systolic blood pressure significantly (-8.8 ± 9.3 in the quercetin group vs. -3.5 ± 11.7 in the control group, P = 0.04). However, changes in diastolic blood pressure in two groups were not significantly different (P = 0.19). While high density lipoprotein cholesterol (HDL-c) was significantly decreased in both groups, there were no significant with group or intragroup differences in changes in total cholesterol, low density lipoprotein cholesterol (LDL-c), triglycerides (TG), and ratio of TG/HDL-c and LDL-c/HDL-c. Quercetin supplementation significantly reduced serum concentration of tumor necrosis factor alpha (TNFα) and interleukin-6 (IL-6) (P = 0.01 and P < 0.01, respectively). Nevertheless, the mean changes in serum levels of IL-6, TNFα, and high sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) were not significantly different between groups.
    Conclusion
    Although quercetin supplementation significantly reduced systolic blood pressure, it had no effects on other cardiovascular risk factors and inflammatory biomarkers. Considering the biological effects of quercetin in vitro, more studies with stronger design, larger sample size, and different doses of quercetin are warranted.
    Keywords: Quercetin, Lipid profile, Blood pressure, Inflammatory biomarkers
  • Shiva Seirafian, Shahram Taheri, Mozhgan Mortazavi, Mohammad Reza Baradaran Shoraka, Mojtaba Akbari, Sina Mobasherizadeh, Samereh Nouri Page 43
    Background
    Patients under hemodialysis are exposed to remarkable volume of water. As dialysis water is in direct contact with patients’ blood, absence of regular disinfection of pipes will facilitate the transfer of the endotoxins produced by bacteria in water to the patient's body. Thus, regular control of dialysis system and water disinfectant equipment is compulsory. This study aimed at comparing relative frequency of positive culture for microorganisms in piped water before and after filtration, culture of water after passing from pipes, and culture of dialysis fluid before entering the dialysis filter in hemodialysis section of Alzahra Medical Center (Isfahan, Iran).
    Methods
    During 2010 and 2012, an interventional study was performed in Alzahra Hospital. Samples were taken from piped water before and after filtration and from dialysis fluid before passing from membrane. The obtained samples were cultured in tryptic soy agar (TSA) and the isolated bacteria were then evaluated. Interventions included the disinfection of pipes used for transmission of water and replacement of pipes in hemodialysis section.
    Findings
    Purified water was studied before and after passing the pipes. Dialysis fluid was also assessed before and after the intervention. Bacteria had grown in eight out of 14 samples (57%) before the intervention. In fact, five samples developed Escherichia coli, three had pseudomonas, and one had candida. However, after the intervention, only one out of 14 samples was found to have bacteria (alcaligenes) after filtration and before entering dialysis water pipes.
    Conclusion
    According to the results of this study, the probability of bacterial growth is very high in filtration system of dialysis water. Regular disinfection and microbial sampling and culture are hence crucial.
    Keywords: Hemodialysis, Dialysis fluid, Microbial contamination
  • Mahmoud Etebari, Seyed Ebrahim Sajjadi, Abbas Jafarian, Dehkordi, Masumeh Panahi Page 54
    Background
    Kelussia odoratissima Mozaffarian is an endemic plant which grows wildly in Iran. The plant is used as food supplement and medical herb in traditional medicine. Extracts and essential oil of the plant have been proved to possess anti-inflammatory, sedative, fibrinolytic, antacid, memory enhancer and antioxidant effects. Damage to deoxyribonucleic acid (DNA) has a very important role in mutagenesis, aging, and cancer. This study aimed to evaluate the protective effects of methanolic and aqueous extracts of K. odoratissima on DNA damage induced by methyl methanesulfonate (MMS).
    Methods
    The comet assay method was selected to evaluate the antigenotoxicity as it is a fast, sensitive, inexpensive, and easy method to perform. Therefore, after incubation of different concentrations of extracts with liver hepatocellular cells (HepG2) for one hour, cells were exposed to MMS for an hour. Then, cell suspension was added to precoated normal agarose slides. After lysing the cells with lysis solution, electrophoresis method was used to assess DNA damage. Using comet score, tail length, percent of DNA in tail, and tail moment were measured.
    Findings
    Concentrations of 5, 10, 50 µg/ml of aqueous extracts and 0.5, 1, 5 µg/ml of methanolic extracts of K. odoratissima significantly reduced MMS-induced damage to DNA of HepG2 cells.
    Conclusion
    We observed the antigenotoxic or genoprotective effect of aqueous and methanolic extracts of K. odoratissima against DNA damage caused by MMS. Therefore, the use of K. odoratissima can probably prevent the complications of these damages.
    Keywords: Comet assay, Kelussia odoratissima Mozaffarian, Genoprotective, Antigenotoxicity
  • Meraj Pourhossein, Hadi Mirzapour Page 60
    Understanding the function of different kinds of neurons in the brain has been a priority in basic and clinical neuroscience for ages. Optogenetics provides the ability to use light to inhibit or activate specific neuron types within neural networks. It enhances the ability of neuroscientists to understand how neurons contribute to brain functions both in health and disease. Optogenetics is a technology that allows fast control of precisely defined events in biological systems from cells of a cell culture to very complex systems in freely moving animals. Optogenetic approaches deliver precise and fast optical control and open new landscapes for the study of biological processes within neural networks in vivo and in vitro. Experiments on conscious animals usually insert an optical fiber connected to a remote laser into the brain or employ an implanted light-emitting diode (LED) connected to a remote power source. Recently, a fully wireless system has been designed to allow long-term experiments on moving animals. The present study reviewed available optogenetic approaches.
    Keywords: Optogenetics, Neuroscience, Light sensitive ion channel