فهرست مطالب

فصلنامه دامپزشکی ایران
سال هشتم شماره 34 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/07/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا اسعدی، محمدرضا ایمان پور، مسعود اصغری، طیبه عنایت غلامپور صفحه 5
    جهت تعیین اثرات افزایش سطوح پودر سویا و مکمل آنزیم فیتاز در جیره بر قابلیت هضم پروتئین، انرژی و ماده خشک و همچنین ترکیبات عناصر لاشه فیل ماهیان جوان، هفت جیره با نیتروژن و انرژی یکسان، حاوی سطوح مختلف پودر سویا (40% و 70%) برای جایگزینی تدریجی با پودر ماهی (جیره شاهد) و سه سطح آنزیم فیتاز: صفر و 1000 و 2000 واحد بین المللی بر کیلوگرم (از فیتاز در جیره شاهد استفاده نشد) آماده شد و ماهیان با سه تکرار و در هر تکرار 10 قطعه ماهی (میانگین وزن 16/2±65/80 گرم) با این جیره های غذایی مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره 8 هفته ای تغذیه با جیره های آزمایشی، تفاوت معنی داری (05/0P<) در قابلیت هضم و ترکیبات عناصر معدنی لاشه در بین ماهیان تغذیه شده با جیره های آزمایشی مشاهده شد. جایگزینی تدریجی پودر ماهی با پودر سویا موجب کاهش معنی داری در قابلیت هضم پروتئین و انرژی و همچنین میزان فسفر وکلسیم لاشه شد (05/0P<). از طرف دیگر قابلیت هضم ماده خشک و میزان منیزیم لاشه تحت تاثیر جیره های غذایی قرار نگرفت (05/0P>). علاوه بر این افزودن آنزیم فیتاز موجب افزایش معنی داری در قابلیت هضم پروتئین و میزان فسفر و کلسیم لاشه شد (05/0P<). تفاوت معنی داری بین اثر جایگزینی، اثر آنزیم فیتاز و اثر متقابل در قابلیت هضم پروتئین، انرژی و ماده خشک و همچنین میزان منیزیم لاشه مشاهده نگردید (05/0P>). اگر چه اثر جایگزینی و اثر آنزیم فیتاز تفاوت معنی داری را در میزان فسفر و کلسیم لاشه نشان دادند (05/0P<). نتایج حاصل بیانگر آن است که جایگزینی پودر ماهی با پودر سویا موجب کاهش قابلیت هضم پروتئین و انرژی و همچنین کاهش میزان فسفر و کلسیم در لاشه فیل ماهیان جوان می شود. از طرف دیگر افزودن مکمل آنزیم فیتاز سبب بهبود قابلیت هضم پروتئین و افزایش میزان فسفر و کلسیم لاشه می شود.
    کلیدواژگان: فیل ماهی، پودرسویا، آنزیم فیتاز، قابلیت هضم، عناصر لاشه
  • فاطمه ثعلبی، محمد بوجارپور، جمال فیاضی، سمیه سالاری، محمود نظری صفحه 15
    این آزمایش جهت ارزیابی اثر بتائین جایگزین شده با متیونین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط دمایی تنش گرمایی و بدون تنش اجرا گردید. بدین منظور از 288 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه تجاری راس 308 در یک دوره 42 روزه استفاده شد. تمام جوجه ها تا 21 روزگی در شرایط محیطی عادی پرورش یافتند اما از 22 تا 42 روزگی تعداد 144 تا از جوجه ها تحت شرایط دمایی عادی (23 درجه سانتی گراد) و بقیه جوجه ها در یک سالن مجزا تحت استرس گرمایی (دمای 35-23 درجه سانتی گراد) قرار گرفتند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل (2×3) در چهار تکرار و 12 جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح مختلف جایگزینی بتائین با متیونین (0، 13، 26 درصد) در دو شرایط دمایی استرس و بدون استرس بودند. جیره جوجه های پرورش یافته در هر دو شرایط دمایی شامل جیره آغازین و رشد بودند. تاثیر سطوح مختلف بتائین بر میانگین افزایش وزن در دوره 1-21 روزگی معنی دار بوده (05/0P<) ولی بر میانگین خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک معنی دار نمی باشد (05/0
    کلیدواژگان: بتائین، جوجه گوشتی، متیونین و استرس گرمایی
  • کاوه خاکپور، کریم مردانی، علی هاشمی صفحه 24
    در این تحقیق تنوع ژنتیکی ناحیه اینترون 4 ژن هورمون رشد ماکیان بومی مرکز پرورش و اصلاح نژاد استان آذربایجان غربی مورد بررسی قرار گرفت. از 90 قطعه ماکیان خون گیری از ورید بالی انجام شد و DNA ژنومی به روش عمومی استخراج نمکی از نمونه های خون استخراج گردید. قطعه ای به اندازه 1170 جفت باز از ناحیه اینترون 4 ژن هورمون رشد ماکیان مورد مطالعه با استفاده از واکنش زنجیره ای پلی مراز تکثیر شد. قطعات تکثیر شده بوسیله آنزیم محدود کننده MspI برش داده شدند و محصولات حاصل از برش آنزیمی بر روی ژل آگارز 2 درصد الکتروفورز گردیدند. نتایج حاکی از وجود سه نوع آلل A، B و C در این جایگاه بود که فراوانی آنها در کل جمعیت به ترتیب 44/34٪، 22/32٪ و33/33٪ محاسبه شد. شش ترکیب ژنوتیپی AA، AB، BB، AC، BC و CC شناسایی شدند که فراوانی های ژنوتیپی محاسبه شده آنها در کل جمعیت به ترتیب برابر 11/11%، 33/23%، 22/12%، 33/23%، 66/16% و 13/13% به دست آمد. شاخص هتروزیگوتی و تعداد آلل موثر برای این جایگاه در کل جمعیت به ترتیب 66/0 و 99/2 به دست آمد. آزمون های مربع کای (c2) و جی (G2) برای توده ماکیان بومی مرکز پرورش و اصلاح نژاد استان آذربایجان غربی نشان داد جامعه در حالت تعادل هاردی -واینبرگ قرار دارد. بر اساس این نتایج می توان گفت که ژنوتیپ های لوکوس مورد مطالعه، تحت تاثیر عوامل تغییر دهنده فراوانی های آللی و ژنوتیپی مانند انتخاب، جهش و یا مهاجرت نبوده است. این تحقیق یک آزمایش مقدماتی برای انجام مطالعات بعدی جهت بهبود عملکرد تولیدی مرغان بومی استان آذربایجان غربی می باشد.
    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، ژن هورمون رشد ماکیان بومی، آذربایجان غربی
  • کاوه خاکپور، کریم مردانی، علی هاشمی صفحه 33
    در این مطالعه ساختار ژنتیکی جمعیت ماهی راشگو معمولی در خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از روش تعیین توالی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، 41 نمونه از چهار منطقه خوزستان، بوشهر، بندرعباس و سیستان و بلوچستان جمع آوری شد. DNA با استفاده از روش فنل- کلروفرم استخراج گردید. آغازگرهای جلودار و برگشتی جهت تکثیر ژن rRNA S 28 ماهی راشگو طراحی شدند. واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) بر روی DNA استخراجی انجام شد. نمونه ها به صورت یک طرفه تعیین توالی شده و پس از همترازی توالی ها، آنالیز توسط بسته های نرم افزاری ver3.5، Dnasp ver5 Arlequin و MEGA Ver4 انجام گردید. بیشترین تعداد و تنوع هاپلوتیپی ونوکلئوتیدی در جمعیت بندرعباس مشاهده شدند و کمترین مقدار شاخص های مذکور در جمعیت بوشهر ثبت گردیدند. بیشترین فاصله ژنتیکی بین جمعیت بوشهر و بندر عباس (29/0) و کمترین بین بوشهر و چابهار (صفر) مشاهده گردید. واگرایی جمعیتی بین جمعیت های خوزستان و چابهار بیشترین مقداربود (71/0) و بین جمعیت های بوشهر و چابهار کمترین مقدار (05/0) بدست آمد. فراوانی هاپلوتیپ ها بین جمعیت های بوشهر و بندرعباس (37/12)، همچنین بوشهر و خوزستان (94/7) معنی دار بود. تعداد و تنوع هاپلوتیپ های بین جمعیت ها نیز محاسبه شد و بیشترین مقدار بین جمعیت های خوزستان و بندرعباس و کمترین بین بوشهر و چابهار ثبت گردید. بر اساس تجزیه و تحلیل های حاصل، می توان عنوان نمود که جمعیت بوشهر از جمعیت های قدیمی محسوب می شود لذا به ثبات ژنتیکی رسیده است اما در دیگر جمعیت ها پویایی و ارتباط ژنتیکی درون و میان جمعیتی قابل قبولی دیده می شود. با رسم درخت فیلوژنی به روش نزدیک ترین همجواری (NJ)، همه افراد جمعیت ها در یک کلاستر قرار گرفتند و در مقابل، برون گونه (out group) در کلاستری دیگرجای گرفت.
    کلیدواژگان: ماهی راشگو معمولی، توالی یابی، ساختار ژنتیکی جمعیت، خلیج فارس، دریای عمان
  • عبدالرضا رستگارنیا، امیر نیاسری نسلجی، پرویز هورشتی، فتح الله سرحدی، اسحاق کردنژاد صفحه 42
    در این تحقیق تاثیرهورمون PMSG بر بازده همزمانی فحلی با نورجستومت در گاومیش رودخانه ای بررسی گردید. تعداد 22 راس گاومیش ماده با چرخه فحلی طبیعی انتخاب شده و در زمان شروع آزمایش نورجستومت کاشتنی (3 میلی گرم، کرستار، اینتروت، هلند) دریافت نمودند. در همین روز، آنالوگ GnRH (100 میکروگرم عضلانی، فرتاژیل، اینتروت، هلند) تزریق شد. در روز هفتم آزمایش، دام ها به دو گروه آزمایشی با توجه به سن و وزن به طور مساوی تقسیم شده و هر دو گروه کنترل و درمان، آنالوگ پروستاگلاندین αPGF2 (15 میلی گرم لوپروستیول عضلانی، پروزلوین، اینتروت، هلند) دریافت داشتند. دام های گروه درمان علاوه بر تزریق پروستاگلاندین، PMSG (1000 واحد بین المللی فولیگون عضلانی، اینتروت، هلند) دریافت نمودند. نورجستومت در روز نهم آزمایش خارج گردید. مشاهده علائم فحلی، با کمک گاومیش های نر با پیش بند قضیب، از 12 ساعت پس از خارج کردن نورجستومت به مدت 7 روز، هر 4 ساعت یکبار و هر بار به مدت حداقل 30 دقیقه انجام شد. دام هائی به عنوان فحل در نظر گرفته شدند که اجازه پرش به دام دیگری می دادند (فحلی ایستا). از شروع فحلی تا تخمک گذاری، سونوگرافی در ساعات صفر، 24، 32 و 40 بعد از فحلی ایستا انجام گرفت. افزودن PMSG، تاثیری بر فراوانی بروز فحلی (گروه درمان: 8/81 درصد، گروه کنترل: 100 درصد)، تراکم بروز فحلی در طول 12 ساعت (گروه درمان: 8/77 درصد، گروه کنترل: 8/72 درصد) و فراوانی تخمک گذاری (گروه درمان: 9/88 درصد، گروه کنترل: 100 درصد) نداشت (05/0P>). فاصله خاتمه درمان تا آغاز علائم فحلی در گروه کنترل (11/4 ±5/52 ساعت) طولانی تر از گروه درمان (57/8±8/41 ساعت) بود (05/0P<). به طور کلی، تزریق PMSG، 2 روز قبل از پایان برنامه 9 روزه همزمانی فحلی در گاومیش رودخانه ای می تواند سبب جلو انداختن زمان بروز فحلی گردد که این امر باید در برنامه ریزی تلقیح در زمان ثابت مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: گاومیش رودخانه ای، همزمانی فحلی، نورجستومت، PMSG
  • مرتضی زنده دل رشید حمیدی، وهاب باباپور، فریبا تقویان صفحه 51
    این مطالعه به منظور بررسی اثرات تزریق داخل بطن مغزی سروتونین، پاراکلروفنیل آلانین و رزرپین بر اخذ غذا و آب و همچنین تعیین وابستگی یا استقلال تغییرات اخذ غذا و آب نسبت به یکدیگر در جوجه خروس های گوشتی با 24 ساعت محرومیت غذایی انجام گرفت. ابتدا کانول راهنما با عمل جراحی در بطن جانبی راست مغز جوجه ها قرار گرفت و پس از 7- 5 روز دوره بهبودی؛ 24 ساعت محرومیت از غذا به جوجه ها داده شد، سپس در تجربه های اول، دوم و سوم به ترتیب پرندگان دوزهای مختلف سروتونین، پاراکلروفنیل آلانین و رزرپین را به صورت داخل بطن جانبی مغز دریافت نمودند و بلافاصله پس از تزریق، آب و غذای تازه در اختیار پرنده قرار گرفت و میزان اخذ غذا و آب به صورت تجمعی در زمان های 30، 60، 90، 120، 150 و 180 دقیقه پس از تزریق اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که سروتونین به صورت معنی داری موجب کاهش اخذ غذا و افزایش اخذ آب در جوجه های تحت استرس 24 ساعت گرسنگی می شود (05/0P<)، در حالی که اثرات پاراکلروفنیل آلانین و رزرپین برعکس سروتونین بود. این نتایج احتمال دخالت سروتونین مرکزی را در تنظیم اخذ غذا و آب در جوجه ها تایید می کند و به نظر می رسد اثر سروتونین بر دریافت غذا و آب در جوجه ها به صورت مستقل از یکدیگر باشد.
    کلیدواژگان: سروتونین، پاراکلروفنیل آلانین، اخذ غذا، اخذ آب، جوجه خروس گوشتی
  • مهدی سلطانی، مهدی رئیسی، محمدعلی گودرزی، حسن ممتاز، منوچهر مومنی صفحه 61
    در این مطالعه موارد بروز بیماری لاکتوکوکوزیس (استرپتوکوکوزیس) باعامل لاکتوکوکوس گارویه در مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان استان چهارمحال و بختیاری مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 192جدایه باکتریایی ازبافت کلیه ماهیان بیمار مربوط به 32 مزرعه پرورشی در محیط آگار خون دار در30 درجه سانتی گراد جداسازی شد که پس از انجام آزمون های بیوشیمیایی تعداد 68 جدایه آن خصوصیات لاکتوکوکوس گارویه را نشان دادند. در آزمایش PCR تعداد 36 نمونه به عنوان گونه لاکتوکوکوس گارویه شناسایی شدند. به منظور سنجش قرابت باکتری های جدا شده با نمونه های جدا شده از سایر کشورها، ژن 16S rRNA مربوط به برخی ایزوله های شناسایی شده به صورت تصادفی مورد تعیین توالی قرار گرفت و با نمونه های جدا شده از سایر کشورها مقایسه گردید. نتایج نشان داد که نمونه های جدا شده در این بررسی بیشترین قرابت را با نمونه های جدا شده ازچین، ژاپن و استرالیا و کمترین قرابت را با نمونه های گزارش شده از کشور تونس دارند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که موارد بروز لاکتوکوزیس (استرپتوکوکوزیس) در مزارع قزل آلای چهارمحال و بختیاری در سال 1388 نسبت به سال های قبل افزایش یافته است.
    کلیدواژگان: لاکتوکوکوس گارویه، قزل آلای رنگین کمان، چهارمحال و بختیاری، PCR
  • محمدتقی شیبانی، مرتضی پهلوان یلی صفحه 68
    به منظور مطالعه و بررسی نحوه پیدایش و تکامل نفرون ها در لارو و بچه ماهی قره برون تعداد شصت نمونه لارو و بچه ماهی از یک روزگی تا چهل روزگی به صورت تصادفی جمع آوری و بلافاصله در محلول بوئن تثبیت شدند. پس از انجام مراحل معمول بافت شناسی و تهیه برش هایی به ضخامت 6-5 میکرون، نمونه ها به روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی و مورد مطالعه میکروسکوپ نوری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در روز اول خروج لاروها از تخم، محوطه بطنی لاروها مملو از مواد زرده ای است که در روزهای بعد از بین رفته و پیدایش و تکامل اندام ها توسعه می یابد. جسمک های کلیوی نیز در هفته اول مشاهده گردیدند.
    جسمک های کلیوی و همچنین لوله های ادراری از روز چهارم پس از تفریخ بوضوح قابل مشاهده بودند. کلیه ها در روزهای بعد، به تدریج از قدام به سمت خلف پیشروی نموده و بر تعداد لوله ها و جسمک های کلیوی افزوده گردید. در روزهای بیستم تا بیست و پنجم علاوه بر رشد و ازدیاد جسمک های کلیوی، لوله های ادراری تقریبا به صورت تمایز یافته مشاهده شدند و در روزهای سی و پنجم تا چهلم رشد کاملتری از مجاری ادراری و جسمک های کلیوی مشاهده شد. در این زمان بسیاری از لوله های ادراری نیز تمایز رنگ سیتوپلاسمی خاص خود را نشان داده و به علاوه ظهور بافت های خون ساز کلیوی و بافت های لنفاوی نیز کاملا مشهود بود.
    کلیدواژگان: بافت شناسی، تکامل، نفرون های کلیوی، لارو قره برون
|
  • Asadi R., Imanpoor M.R., Asghari M., Enayat Gholampoor T Page 5
    In order to assess the effect of increasing levels of dietary soybean meal and the effect of phytase enzyme supplement on apparent digestibility coefficient of diet protein, energy and dry matter and also carcass mineral composition of beluga juvenile, seven isonitrogenous and isocaloric diets containing various levels of soybean meal (40% and 70%) as gradual replacement of fish meal (Control diet) and three levels of phytase: zero, 1000 and 2000 IU/kg (not in control diet) were fed to triplicate groups of 10 fish (initial mean weight: 80.65±2.16 g) in each tank. Over an 8-week feeding period, significant differences (P<0.05) were observed on apparent digestibility coefficient and mineral composition between fish fed the experimental diets. The partial replacement of fish meal by soybean meal resulted in significantly decreasing in the apparent digestibility coefficient of diet protein and energy and also in carcass phosphorus and calcium content (P<0.05). On the other hand, the apparent digestibility coefficient of diet dry matter and the carcass magnesium content were not affected by the experimental diets (P>0.05). In addition, supplementation of phytase resulted in significant increase in the apparent digestibility coefficient of diet protein and the carcass phosphorus and calcium content (P<0.05). There were not significant difference among substitute effect, phytase effect and interaction in the apparent digestibility coefficient of diet protein, energy and dry matter and moreover in the carcass magnesium (P>0.05). However substitute effect, phytase effect had significant different in the carcass phosphorus and calcium (P<0.05). According to these results, the replacement of fish meal by soybean meal result in decrease the apparent digestibility coefficient of diet protein and energy and also in phosphorus and calcium content in beluga juvenile carcass. On the other hand, supplementations of phytase results in increase the apparent digestibility coefficient of diet protein and the carcass phosphorus and calcium content.
    Keywords: Beluga, Soy meal, Phytase, Apparent digestibility coefficient, Carcass mineral
  • Salabi F., Boujarpoor M., Fayazi J., Salari S., Nazari M Page 15
    This study was conducted to determine the effects of different levels of betaine substitution to methionine on performance, carcass characteristics and blood compositions of Ross 308 broiler chickens reared under heat stress (HS) and thermoneutral (TN) conditions. A total of two hundred eighty eight 1-day-old commercial broiler chicks were used for this experiment in a 42 day period. Broiler chicks were grown in a thermoneutral environment from 1 to 21 d. From 22 to 42 days, 144 of the birds were kept in the thermoneutral room (TN, 23°C constant) whereas the remaining of the birds were exposed daily to cyclic stress (HS, 23 - 35°C cycling) in another room. The trial was conducted as a complete randomized design (CRD) with a 3×2 factorial arrangement of treatments with four replicates per treatment. There were 3 dietary treatments: three doses of betaine (0, 13 and 26%) substitution to methionine that were combined with two environmental conditions. Broilers raised in either a TN or HS environment were fed two types of diets as starters and growers. The present study indicated that replacement of betaine significantly affected breast meat yield. Supplementation of the basal diets with betaine were significantly affected FI, FCR, BW during 22 to 42 d and 1 to 42 d. Results showed that replacement of betaine at the levelof 13% increased FI and BW. The HS birds consumed less feed, gained less weight, and had lower feed efficiency when compared to TN birds (P<0.05). Moreover, this level improved FCR at the HS or TN bird. Breast and leg meat yield, heart and liver weights, were all significantly reduced by HS in comparison with TN (P<0.05). Evaluation of the effect of betaine and temperature showed that heat stress caused a significant increase in glucose and triglyceride; whereas, the betaine just significantly affect the triglyceride.
    Keywords: Betaine, Broiler, Methionine, Heat stress
  • Khakpour K., Mardani K., Hashemi A Page 24
    In the present study blood samples were collected from 90 birds in order to investigate the genetic variation of interon 4 of chicken growth hormone gene (cGH) in West Azeraijan native chicken. Genomic DNA was extracted and a fragment of 1170 bp in size was amplified using polymerase chain reaction. The amplified fragments were subjected to restriction digestion with MspI endonuclease enzyme and the resultant digested products were run on 2% agarose gel. The results revealed the existence of three alleles A, B and C for the examined locus with frequencies of 34.44%, 32.22% and 33.33% respectively. A number of six different genotypic variants including AA, AB, BB, AC, BC and CC were identified withgenotypic frequencies of 11.11%, 23.33%, 12.22%, 23.33%, 16.66% and 13.13% respectively. The expected hetrozygosity value and effective number of alleles were 0.66 and 2.99 respectively. G square and Chi square tests based on observed and expected frequenciesof different genotypic variants of cGH gene showed that deviation from Hardy-Weinberg equilibrium was not significant for West Azerbaijan native chicken. It was concluded that the genotypes of the examined locus were not affected by genotype influencing factors such as selection, migration and mutation.
    Keywords: Genetic diversity, Growth hormone gene, West Azerbaijan, Native chicken
  • H. Kh, S. R, H. Z, A. S, A.R. S. Page 33
    Genetic population structure in four finger threadfin (Eleutheronema tetradactylum) was examined by using sequencing analysis in the Persian Gulf and Oman Sea. Forty one samples were collected from four locations; Khoozestan, Booshehr, Bandarabas and Systan and Baloochestan. Genomic DNA was extracted using Phenol_chloroform method. Forward and reverse primers were designed based on 28s rRNA gene in four finger threadfin. After PCR and sequences alignment, data statistical analysis was performed by Dnasp V:5, Arlequin V:3.5 and MEGA V:4 softwares. Maximum haplotype and nucleotide number and diversity were found in Bandarabas region and minimum of those indicators was recorded in Booshehr region. The highest genetic distance was between Booshehr and Bandarabas regions (0.29) and the lowest was between Booshehr and Chabahar (zero) regions, respectively. The highest and lowest sequence divergence were between Chabahar_Khoozestan (0.71) and Booshehr_Chabahar (0.05), respectively. Maximum haplotype frequencies rate were found between Bandarabas_Booshehr (12.37) and Booshehr_Khoozestan (7.95) populations (P<0.05). Maximum rate of haplotype and nucleotide diversity was estimated between Khoozestan_Booshehr regions and minimum for those indicators were recorded between Booshehr_Chabahar regions. Regarding the results it can be stated that Booshehr is an old population and has reached to the genetic stable structure, but the others have an aspect of high dynamic genetic population. So, all of them sets in an one cluster in phylogenetic tree and the out group was reset in another cluster.
    Keywords: Eleutheronema tetradactylum, Sequencing, Genetic population structure, Persian Gulf, Oman Sea
  • Rastegarnia A., Niasari, Naslaji A., Hovarashti P., Sarhaddi F., Kordnejad E Page 42
    In this experiment, the effect of PMSG on the output of estrus synchronization following using norgestomet implant was investigated in river buffaloes. Twenty two cyclic female river buffalos at unknown stages of estrus cycle were selected and received norgestomet implant (Crestar, 3mg norgestomet, Intervet, Holland), with an injection of GnRH at first day of experiment. On day 7 after norgestomet insertion, females were randomly assigned into two groups considering their age and weight and both groups of control and experiment received PG F2α (15mg prostiol, prozolin, intervet, Holland). The animals in treatment group received PMSG (Folligon, 1000IU, IM, intervet, Holland) in addition to PG F2α. The implant was removed on day 9 after insertion in all females. Estrous detection was conducted using teaser bull, from 12 hours after norgestomet removal for 7 days every 4 hours for at least 30minutes. From the beginning of sfrous until ovulation, ultrasonography was conducted at the time of estrus, 24, 32 and 40 hours after standing estrus. PMSG had no effect on the frequency of estrous response (Treatment: 100%; control: 81.8%), tightness of estrus synchrony within 12 hours (Treatment: 77/8%; Control: 72/8%) and the frequency of ovulation (Treatment: 100%; control: 88.9%; P>0.05). The interval between the end of treatment and the start of estrus in control group (52.5±4.11 hours) was longer than PMSG group (41.8±8.57 hours; P<0.05). In conclusion, PMSG injection, 2 days prior to the termination of 9 days estrus synchronizationprogram could hasten the time of estrous expression in river buffalo. This has to be considered in fixed timed artificial insemination in this species.
    Keywords: River buffalo, Estrus synchronization, Norgestomet, PMSG
  • Zendehdel M., Hamidi F., Babapour V., Taghavian F Page 51
    This study was designed to assess the effects of intracerebroventricular (ICV) injection of serotonin(5-HT), parachlorophenylalanine(PCPA) and reserpine on food and water intake in 24-h food-deprived (FD24) broiler cockerels, and also to determine that water intake is dependent or independent to food intake. At first, guide cannula was surgically implanted in the right lateral ventricle of chickens. After 5-7 days recovery period, the broilers deprived of food for 24 hours. In experiment 1, 2 and 3, birds were injected (ICV) with different doses of serotonin, PCPA and reserpine, respectively. Fresh food and water was supplied immediately after injection and cumulative food and water intake was determined at 30, 60, 90, 120, 150 and 180 minutes postinjection. The results of this study showed that serotonin decreases food intake and increases water intake in FD24 broiler cockerels (P<0.05); while the effects of PCPA and reserpine were inverse of serotonin. These data indicate the possibility of central 5- HT involvement in regulation of food and water intake in chickens and seems that the effect of serotonin on food and water intake in chickens is independent of each others.
    Keywords: Serotonin, Parachlorophenylalanine, Food intake, Water intake, Broiler cockerels
  • Soltani M., Raissy M., Goudarzi M.A., Momtaz H., Moumeni M Page 61
    Incidence of Lactococcus garveiae the causative agent of lactococcosis was studied in 32 rainbow trouts farms in Chaharmahal-va- Bakhtyari province during 2009. Totally 192 bacterial isolates were obtained from kidney tissues of the clinically affected fish on blood agar at 30ºC. After biochemical tests, a number of 68 isolates were identical as L. garvieae phenotypically. Only 36 isolates were confirmed as L. garvieae using PCR analysis. The sequencing of 16S rRNA gene of some selected isolates were performed randomly and showed that these isolates have the most relationship with the isolates from China, Japan and Australia while, less relationship was found with the Tunis isolates. These results show that incidence of lactococcosis (streptococcosis) caused by L. garvieae increased in the rainbow trout farms in Chaharmahal-va- Bakhtyari province during 2009, in comparison with previous years.
    Keywords: Lactococcus garvieae, Rainbow trout, Chaharmahal, va, Bakhtyari, PCR
  • Sheibani M.T., Pahlavan Yali M Page 68
    In order to study development of nephrons in larval and fingerling stages of sturgeon (Acipenser persicus), a total number of 60 samples of larvae and Fingerlings were randomly collected and immediately were fixed in Buin’s fluid. After routine histological procedures and sectioning at 5-6 micrometers, they were stained with hematoxylin and eosin and studiedunder light microscope. The results showed that in one day after hatching, the abdomen was filled with yolk sac which was disappeared in the next days and the growth of organs was developed. Renal corpuscles were observed during the first week. Renal corpuscles and urinary tubules were obvious after fourth day of hatching. During the next days, the kidneys progressed gradually to the caudal parts and also the tubules and renal corpuscles increased in number. Also in days twenty to twenty five, beside the growth and increasing of renal corpuscles, complete differentiation of urinary tubules occured. In days thirty five to forty complete growths of tubules and renal corpuscles were observed, moreover each tubule showed its own cytoplasm staining, and the presence of hematopoietic tissues and lymphatic tissues were completely obvious.
    Keywords: Histology, Acipenser persicus, Renal nephrons, Larvae, Development