فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال ششم شماره 3 (زمستان 1391)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال ششم شماره 3 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علی احسانی، رزاق محمودی، مجتبی رئیسی، محمد هاشمی، جواد حعفر پور صفحات 7-15
    زمینه و اهداف
    تولید محصولات غذایی جدیدحاصل از فراورده های جانبی کارخانه های پنیر سازی از اهمیت بسزایی در صنایع غذایی برخوردار می باشد. در همین راستا لور یا لورک یک فراورده حاصل از آب پنیر بوده که در برخی مناطق ایران از جمله کردستان و اذربایجان تولید می شود. این فراورده به دلیل دارا بودن خصوصیاتی همچون حضور مقادیر بالای مواد مغذی و پروسه تولیدش، بسیار مستعد آلودگی با میکروارگانیسم های بیماریزا و عامل فساد می باشد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ممانعت کنندگی مونولورین و EDTA به تنهایی و توام بر روی سالونلا تیفی موریوم و اشرشیا کلی در لورک می باشد.
    روش بررسی
    میزان CFU/g 1/5X106 از باکتری های پاتوژن اشرشیا کلی و سالمونلا تیفی موریوم پس از تهیه لورک از اب پنیر به ان تلقیح و سپس مونولورین و EDTA به ان اضافه شد.این فراورده به مدت سه هفته در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری شد. اثرات ضد میکروبی مونولورین و EDTA علیه این باکتری های پاتوژن در روزهای صفر، 3، 7، 14، 21 با استفاده از محیط های کشت اختصاصی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های حاصل نشان داد که مونولین به تنهایی مانع از رشد اشریشیاکلی نشده ولی در تیمار توام با EDTA از فعالیت ضد میکروبی مناسبی علیه این باکتری برخوردار می باشد.(P<0.05). فعالیت ضد میکروبی مونولورین علیه سالمونلا تیفی موریوم مطلوب بوده به گونه که به تنهایی ار شد باکتری ممانعت نموده است. تاثیر گذشت زمان بر اثر ضد میکروبی مونولورین علیه دو باکتری پاتوژن بکار رفته در این مطالعه معنی دار بوده است(P>0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به فعالیت ضد میکروبی مناسب مونولورین،میتوان از این ممانعت کننده همراه با EDTA جهت کاهش خطرات الودگی، ممانعت از رشد، بیماریزایی و مسمومیت حاصل از باکتری های گرم منفی در فراورده های غذایی بهره جست.
    کلیدواژگان: مونولورین، لورک، اشرشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم، ممانعت کننده
  • سحر جیت سازی. غلام حسین مروج، محبوبه نادری نسب صفحات 16-26
    زمینه و اهداف
    با توجه به نفش سوسری ها در حمل و توزیع عوامل مختلف بیماری زا، فراوانی انها در محیط های درمانی، منازل و خوابگاه های دانشجویی و عدم اطلاع از نوع الودگی باکتریایی و قارچی سوسری آلمانی Blattella germanica L. این تحقیق در شهرستان مشهد در اواخر پاییز و اوایل زمستان سال 1389 انجام گرفت.
    روش بررسی
    تحقیق به روش توصیفی (Descriptive) روی 150 سوسری آلمانی صید شده از بیمارستان، منازل و خوابگاه های دانشجویی سطح شهر مشهد انجام گرفت. الودگی سوسری ها از نظر باکتری ها و قارچ ها و میزان الودگی دستگاه گوارش تعیین گردید.
    یافته ها
    از سوسری های بیمارستان شایعترین باکتری جنس Enterococcus spp درصد 78% بود.شایع ترین باکتری جدا شده از سوسری های موجود در منازل گونه ی Klebsiella oxytoca با 80 درصد به علاوه شایعترین باکتری جدا شده از سوسری های موجود در خوابگاه های دانشجویی گونه ی Entrobacter aerogenes به میزان (96درصد) بود. باکتری های Enterococcus spp. Staphylococcus aureus، Coagulase Negative Staphylococci، Pseudomonas aeruginosa،Streptococcus spp،Escherichia coli،Klebsiella spp،Proteus spp،Providencia rettgeri و Acinetobacter baumannii Entrobacterspp. و باسیل گرم مثبت غیر پاتوژن در دستگاه گوارش سوسری های بیمارستان یافت گردیده اند ولی در سوسری های خوابگاه و منازل مشاهده نگردیدند. از سوسری های بیمارستان 16 درصد، منازل 22 درصد و از خوابگاه ها 24 در صد آلودگی قارچی داشتند.
    نتیچه گیری: آلودگی سوسری ها به عنوان باکتریایی و قارچی در اماکن ذکر شده سطح شهر مشهد نگران کننده است. بنابراین رعایت اصول بهداشتی در این اماکن و بویژه کنترل موثر جمعیت سوسری ها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: باکتری، قارچ، سوسری آلمانی، مشهد
  • مسعود سیدین خراسانی، رسول یوسفی مشعوف، امیر مجلسی، محمد جعفری، محمد بوسف علیخانی صفحات 27-33
  • نسرین مبشری، جواد حامدی *، حمید راشدی صفحات 34-39
    زمینه و اهداف

    سنجش میزان زیست توده میکروارگانیسم ها در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و زیست فناوری با اهداف مختلف تعییین میزان فساد، میزان الودگی، طول عمر ماده مورد نظر و امکان استفاده از ان و نیز ارزیابی روند پیشرفت فراینده های مختلف زیست فناوری به کار می رود. هدف این پروژه ارائه روشی متفاوت برای ارزیابی میزان رشد میکروارگانیسم ها با استفاده از معیار تغییر اختلاف پتانسیل الکتریکی نسبی است.در این روش می توان، با صرف وقت و هزینه کمتر نسبت به روش های متداول مبتنی بر کشت میکرواوگانیسم ها فقط سلول های زنده را سنجید.

    روش بررسی

    فلاسک های محیط کشت مایع حاوی غلظت مناسب باکتری های: Escherichia coli، ATCC35218، 5761 Salmonella typhi NCTC DSMZ 23622 Staphylococcus aureus، Meticillin resistant، Pseudomonas aeruginosa ATCC، 9027، Streptococcus pneumoniae ATCC1240، Streptococcus pyogenes PTCC124 و به ترتیب غلظت های مناسب انتی بیوتیک های کلرامفنیکل، آمپی سیلین، ونکومایسین هیدروکلراید، سیپروفلوکساسین هیدروکلراید، پنی سیلین جی پروکایین، تتراسایکلین هیدروکلراید اضافه شد. فلاسک های واکنش در 37 ◦C به مدت 24 -12 ساعت در 180 rpmانکوباسیون شد. تعداد کل باکتری ها از طریق اندازه گیری دانسیته نوری در 600OD سنجیده شد.همچنین پارامترهای فیزیکوشیمیایی مختلف شامل اندازگیری میزان هدایت و رسانایی محلول با واحد μs/cm اندازه گیری میزان مقاومت در برابر جریان الکتریکی، اندازگیری میزان مواد نامحلول کل (TDS)، اندازه گیری درجه سختی، اندازه گیری درجه شوری، PH اندازگیری اختلاف پتانسیل الکتریکی با واحد میلی ولت و اندازگیری اختلاف پتانسیل الکتریکی نسبی در فواصل زمانی دوساعت سنجیده شد.
    یافته ها و

    نتیجه گیری

    تغیرات اختلاف پتانسیل محیط کشت در محیط های که رشد باکتری به صورت گرفته 4-6 ساعت پس از رشد دیده می شود.از این معیار میتوان برای سنجش میزان زیست توده میکروارگانیسم ها در محیط در زمان کوتاه و به صورت on-line استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اختلاف پتانسیل الکتریکی، رشد میکروارگانیسم ها، روش های سریع، زیست توده میکروبی، سنجش عوامل فیزیکوشیمیایی
  • مهدی غفاری، سید رضا مودب، عبدالناصر رفیع، مهدی رشدی ملکی صفحات 40-50
    زمینه و اهداف
    استرپتوکوک های بتا همولیتیک گروه A یکی از شایعترین بیماریزای سنین نوجوانی است که اهمیت منحصر به فرد ان به دلیل دو عارضه مهم غیر چرکی یعنی تب روماتیسمی و گلومرونفریت حاد می باشد. هدف از این مطالعه بررسی کلونیزاسیون بتا همولیتیک گروه A و مقاومت دارویی سویه های جدا شده از دانش اموزان سالم مدارس منطقه ازاد ارس بود.
    روش بررسی
    این مطالعه در بین 100 دانش اموزان سالم 12-14 ساله دختر و پسر مدارس راهنمایی منطقه ازاد ارس انجام شد.پس از نمونه گیری از ناحیه نازوفارنکس با استفاده از سوپاپ استریل، نمونه ها بلافاصله روی محیط کشت اختصاصی و همچنین محیط کشت آگار خون دار کشت داده شده و تعداد 67 نمونه مثبت ایزوله گردید. با انجام آزمایش حساسیت ضد میکروبی به روش دیسک دیفیوژن میزان مقاومت باکتریایی نسبت به شانزده آنتی بیوتیک شامل پنی سیلین، اریتومایسین و بعضی داروهای رده دوم همانند آموکسی سیلین، تتراسایکلین، کوتریموکسازول، کلوگزاسیلین، سفالوتین، سفالکسین، سفازولین و سفیکسیم تعیین گردید.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد میزان شویع حاملین سالم GABHS، 3/22 % میباشد که از این میزان دانش اموزان دختر پایه اول با 8/27 % آلودگی، بیشترین حاملین سالم باکتری بودند.بیشترین مقاومت باکتریایی با 5/95 نسبت به کوتریموکسازولدیده شد.تمامی استرپتوکوک های جدا شده نسبت به پنی سیلین حساس بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد مقاومت بالای این باکتری نسبت به برخی از انتی بیوتیک های مورد مطالعه،نشان دهنده مصرف غیر اصولی انها در جامعه مورد مطالعه که لازم است علاوه بر افزایش سطح اگاهی مردم در خصوص مصرف منطقی داروها و رعایت نکات بهداشتی، در تجویز دارو ها نیز احتیاط بیشتری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوو های بتا همولیتیک گروه A، مقاومت باکتریایی، منطقه ازاد ارس
  • غلامحسین پورتقی، عباس رضایی، علی خوانین، رمضان علی عطایی صفحات 51-58
    زمینه و اهداف
    هدف این تحقیق ارتقاء مشخصات فیزیکی سلولز باکتریایی و استفاده از ان به عنوان فیلتر هوا و جاذب سطحی الاینده های هوا می باشد.
    موارد و
    روش کار
    تکنیک مورد استفاده در این تحقیق شامل تولید سلولز باکتریایی، رشد و تکثیر فراوری و سپس خشک کردن ان همراه با حفظ حجم اولیه و منافذآن بود. سپس روش های مختلف برای خشک کردن سلولز باکتریایی آزمایش و حجم اولیه و منافذ ان با دشتگاه BET اندازه گیری شد.
    یافته ها
    این تحقیق نشان داد امکان ایجاد شرایط مطلوب برای رشد باکتری استوباکترگزیلینوم به منظور کاربردهای صنعتی ان وجود دارد. استفاده از تشعشعات مایکروویو امکان خشک کردن سلولز باکتریایی همراه حفظ حجم اولیه و منافذ آن را فراهم آورد به طوری که انها منافذی با عدد یدی 632 و بسیارنزدیک به کربن فعال ایجاد گردد.
    نتیجه گیری
    این تحقیق نشان داد که استفاده از روش تابش مایکروویو باعث تولید سلولز خشک با حجم اولیه و حفظ منافذ ان می گردد،لذا با ایجاد منافذ معیین در سلولز باکتریایی خشک متورم امکان استفاده از ان به عنوان فیلتر های بیولوژیک با منافذ مشخص به عنوان جاذب مناسب برای حذف آلاینده های شیمیایی موجود در هوا فراهم گردید.
    کلیدواژگان: سلولز باکتریایی، ارتقاء منفذ، جاذب، آلودگی هوا
  • مهدی قره خانی، پژواک خاکی صفحات 59-71
    زمینه و اهداف
    سالمونلا در تمام نقاط دنیا در میزبانهای بسیاری همچون حیوانات اهلی، وحشی وانسان باعث بیماری سالمونلوزیس می شود از سوی دیگر مصرف بی رویه دارو باعث افزایش مقاومت دارویی و پیدایش گونه های چند مقاومتی در سروتیپ های مختلف سالمونلا شده است. لذا به منظور الگوی مقاومت انتی بیوتیکی و میزان فراوانی ژن مقاومتی SHV در میزان سروتیپ های مختلف سالمونلا تعداد 70 سروتیپ سالمونلا،موجود در کلکسیون میکروبی بخش میکروب شناسی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج (RRTC) با استفاده از روش های فنوتیپی و ژنوتیپی موردبررسی قرار گرفتند.
    روش های بررسی: در ازمون فنوتیپی از روش «دیسک ترکیبی» جهت شناسایی سروتیپ های مولد ESBL مورد استفاده قرار گرفت. در روش ژنوتیپی حضور ژن blaSHV با استفاده از PCR بررسی گردید.
    یافته ها
    تمام سروتیپ های مورد مطالعه نسبت به آنتی بیوتیک های سفتیزوکسیم، افلاکساسین، ایمی پنم، سفوتاکسیم، انروفلوکساسین آمیکاسین حساس بودند.بیشترین مقاومت ها نسبت به آنتی بیوتیک های سفالکسین(40 %) نیتروفلورانتوئین (6/38 %)مشاهده شد و سی و دو مورد از جدایه ها (7/45 %) دارای مقاومت چند دارویی بودند.بر اساس نتایج آزمون دیسک ترکیبی 10 جدایه مولد ESBL تشخیص داده شد، که در این میان تنها شش جدایه (8/6 %) دارای ژن blaSHV بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه برای اولین بار در ایران حضور ژن مقاومتی blaSHV در دام و طیور نشان داده شدکه در این امر نشان از ظهور سوتیپ های حاصل این ژن را دارد و احتمال خطر انتقال این سروتیپ های مقاوم به آنتی بیوتیکی و شناسایی مستمر این نوع سروتسپ ها مولد ESBL در جامعه لازم و ضروری است.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، ESBLs، blaSHV، PCR
  • حامد ملا عباس زاده، هایده مبین *، حمید میرزایی صفحات 72-80
    زمینه و هدف

    استافیلوکوکوس اورئوس می تواند توکسین های مختلفی را مانند توکسین آلفا، بتا، گاما، دلتا و لکوسیدین تولید نماید. PVL یک توکسین سلولی می باشد که علیه سلول های پلی مورفونوکلئار، مونوسیت ها و ماکروفاژ ها فعالیت می کندو باعث افزایش قدرت نفوذ پذیری غشاء سلولی و در نتیجه سبب لیز شدن لکوسیت ها و نکروز بافت می شود. این مطالعه در نظر دارد تا میزان شیوع سویه های استافیلوکوکوس اورئوس PVL مثبت را با روش Real-Time PCR تعیین نماید.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی که در شش ماهه نخست سال 1390 انجام گرفت، 47 سویه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های بالینی بیمارستان امام رضا و 53 سویه از نمونه های بالینی بیمارستان شهدا تبریز جمع آوری شد و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی روش Real-Time PCR بر روی آنها انجام گرفت.

    یافته ها

    از 100 سویه مورد بررسی 18 سویه (18 درصد) از نظر وجود ژن PVL مثبت بود که 11 سویه مربوط به سویه های بیمارستان امام رضا و 7 سویه مربوط به سویه های بیمارستان شهدا بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه تولید توکسین PVL در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس، یک تهدید جدی به حساب می آید. لذا به نظر می رسد که دست یابی به یک روش سریع و تکرار پذیر در مراکز پزشکی به تشخیص سریع و کنترل به موقع سویه های مولد PVL کمک خواهد کرد.

    کلیدواژگان: پنتون والنتین لوکوسیدین، استافیلوکوکس اورئوس، Real، time PCR
|
  • Ehsani A., Mahmoudi R., Raiisi M., Hashemi M., Jaafarpoor J Pages 7-15
    Background And Objectives
    New food products from the production side of the cheese factory are very important in the food industry. By the same Lore or Lorek a product derived from Whey, which in some areas of Kurdistan and Azerbaijan, Iran is producing. This product features due to the presence of high level of nutrients substances and it processing very susceptible to contamination with pathogenic and oxygenic microorganisms. Purpose of this study was to the evaluation inhibitory effects of monolurine and EDTA alone and in combination treatments on Escherichia coli andSalmonella typhimurium in Lorek.
    Material And Methods
    Pathgenic bacteria E.cloi and S.typhimurium (1/5×106 CFU/g) inoculated to lorek after it made from whey, and tend monolurine and EDTA were added to it. This product was held for tree weeks at 4 °. Antibacterial activity of these components against E.cloi and S.typhimurium on 0, 3, 7, 14 and 21 days were evaluated using a specific culture.
    Results
    Monolurine alone was not inhibited the growth of E.coli and but a good antimicrobial activity against this bacteria whit EDTA (P <0.05). However combination with EDTA Antimicrobial activity of monolurine against S.typhimurium was desirable so that alone has prevented the growth of these bacteria. The impact of the over time on antimicrobial function Monolurine against both pathogenic bacterial used in this study is significant (P <0.05).
    Conclusion
    Considering the appropriated antimicrobial activity of monolurine, this inhibitore with EDTA used for reducing risks of contamination, inhibition of growth, pathogenicity and toxicity from gram negative bacteria in food product.
    Keywords: Monolurine, Lorek, E.coli, S.typhimurium, Inhibitor
  • Sahar Chitsazi, Gholamhossein Moravvej, Mahboobeh Naderinasab Pages 16-26
    Background And Objectives
    Reference to the role of cockroaches in transporting and distributing of various disease agents in remedial and hospital environment, dwellings and dormitories, the present study aimed to study the fauna of bacteria and fungi associated with the digestive system of Blattela germanica L. collected from various locations at the end of fall in Mashhad.
    Materials And Methods
    After dissection of digestive system under sterile condition, the extractions were incubated in EMB and Blood Agar medium. Bacteria and fungi were identified by clinic of microbiology of Imam Reza hospital of Mashhad.
    Results
    The most prevalent bacteria in hospital were Enterococcus spp. (78%) and Entrobacter aerogenes (50%). The most prevalent bacteria in dwellings were Klebsiella oxytoca (80%) and Enterococcus spp. (66%). The most prevalent bacteria in dormitories were Entrobacter aerogenes (96%) and Enterococcus spp. (50%). The fauna of bacteria in hospital consisted of Enterococcus spp., Coagulase Negative Staphylococci, Staphylococcus aureus, Streptococcus spp. and Escherichia coli. The fauna of bacteria associated with dwellings consisted of Enterococcus spp., Staphylococcus spp., Klebsiella spp., Entrobacter aerogenes and Micrococcus spp., whereas all species except Micrococcus spp. were found in dormitories. Moreover two species including P. vulgaris and P. mirabilis were found in dormitories just. The results indicated that 3 fungi were observed in the digestive system of cockroaches collected in all three locations.
    Conclusions
    The results suggested that for reducing the risk of transmission of various disease agents, suitable control measures should be applied to manage the population of cockroaches in various locations.
    Keywords: Bacteria, Fungi, German cockroach, Mashhad
  • Seyedin Khorasani M., Yosefi Mashoof R., Majlesi A., Jafari M., Alikhani M Pages 27-33
    Background And Objectives
    Helicobacter pylori (H. pylori) infection is related to chronic gastritis, peptic ulcer and duodenal ulcer. Thus, identification and treatment of the infection has a considerable importance. The aim of this study was to compare three methods of Histopathology, culture and rapid urease test (RUT) in identification of H. pylori in gastric biopsy specimens.
    Material And Methods
    153 patients (64 woman and 89 man) who suffering from digestive complaints and referred to the endoscopy department of Shahid Beheshi Hospital in Hamadan (2010, Iran) were participated in the study. Three gastric biopsy samples were collected from each patient. Samples were examined by standard RUT and culture methods for diagnosis of H. pylori. Histopathology used as gold standard.
    Results
    Out of 153 patients, 69.9%, 27.4% and 2.6 % had criteria gastritis, gastric ulcer and gastric cancer, respectively The sensitivity and specificity of the RUT result at first hour and after first and hour up to 24 hours were 55.4% and 80%, and 55.4% and 66/7%, respectively. The sensitivity and specificity of culture method was 60.6% and 100%, respectively.
    Conclusion
    Findings of this study indicated that culture has a more sensitivity rather than rapid urease test methods for diagnosis of H. pylori, and RUT is more specific when done in first hour rather than after first hour and up.
    Keywords: Helicobacter pylori, Histopathology, RUT
  • Nasrin Mobasheri, Javad Hamedi, Hamid Rashedi Pages 34-39
    Background And Objectives

    Microbial biomass assay is used in food, pharmaceutical, cosmetics and biotechnological industries in order to determine the rate of contamination, longevity and the possibility of use of the desired material in those industries. Measurement of physico-chemical properties and specterophotometric methods are used to monitor the culture medium variations induced by bacteria. These methods have substantial advantages over traditional plate counting and dilution techniques and significantly reduce the time needed to determine the microbial biomass amount.

    Material And Methods

    Series of flasks containing microbiological media were added appropriate concentrations of chloramphenicol, ampicillin, vancomycin hydrochloride, ciprofloxacin hydrochloride, penicillin G procaiene, tetracyclin hydrochloride. The flasks were inoculated with Salmonella typhi Escherichia coli, Meticillin resistant Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa Streptococcus pneumonia, Streptococcus pyogenes, respectively. The flasks were incubated at 37oC, 180 rpm. At intervals of 2h, total bacterial count, conductivity, resistivity, total dissolved solids, salinity, pH and electric potential difference (EPD) of culture broth were measured.

    Results

    There is good correlation between EPD and OD. In the media containing no bacteria, EPD was constant. In the other media, an increase of EPD has been seen after 4-6h of incubation. Also, a sharp reduction of EPD has been seen in the middle of logarithmic phase.Discussion &

    Conclusion

    Correlation of biomass with cyclic voltametry had been reported in the literatures. However, there is no report on the correlation between EPD and bacterial growth. In this research, significant correlation has been seen between EPD and increase of bacterial biomass amount.

    Keywords: electric potential difference, microbial growth, rapid methods, microbial biomass, physic, chemical parameters assay
  • Ghaffari M., Moaddab S.R., Rafi A., Roshdi Maleki M Pages 40-50
    Group A -Hemolytic Streptococci are the most prevalent pathogenic bacteria that can cause rheumatic fever and acute glomerulonephritis in adolescents so its correct diagnosis and treatment is very important. This study was done with multi stage random sampling method between three hundred 12-14 year old healthy students in Aras Free Zone guidance schools. Sixty seven group A -Hemolytic Streptococcus (GABHS) strains were isolated and were tested with disc diffusion method against sixteen antibiotics including Penicillin, Erythromycin and some second line drugs such as Amoxicillin, Ampicillin, Coamoxiclav, Tobramycin, Gentamicin, Clindamycin, Vancomycin, Tetracycline, Cotrimoxazole, Cloxacillin, Cephalothin, Cephalaxin, Cefazolin, Cefixime. This study indicated that of 300 students, %22 were healthy carriers of GABHS. Of 67 healthy carriers, 17 cases (%27) were female students of first base class that was the highest rate, whereas 4 cases (%8.5) were female students of second base class that was the lowest rate. All of GABHS strains (%100) were sensitive to Penicillin and resistance to Cotrimoxazole and Clavulanic acid were detected up to %92 and %89 respectively. Our results showed that prescription of second line drugs must be prescripted more cautiously.
    Keywords: Group A _Hemolytic Streptococci_bacterial resistance_Aras Free Zone
  • Poortaghi Gh, Rezaei A., Khavanin A., Ataei R Pages 51-58
    Objective
    The aim of this study is prepration and using of microbial cellulose as an air filter and surface adsorbent of air pollutants.
    Method
    Techniques used in this study include bacterial cellulose production, growth and reproduction, processing. Then various methods for testing bacterial cellulose drying and pore size and the initial BET was measured with the device.
    Results
    The study indicated use of microwave radiation drying of bacterial cellulose with maintaining the initial volume and provide the openings so that the pores in their number and very close to the activated carbon and Iodine Number 632 was created.
    Discussion
    Microwave radiation causes the initial volume of dry cellulose production and keeping the pores.This method is so specific in creating poresswell dried bacterial cellulose that can use it as a biological filter with pores identified as adsorbent for removal of chemical pollutants was provided in the air.
    Keywords: Bacterial Cellulose, reduction of pores, absorbent, air pollution
  • Mehdi Gharahkhani, Pejvakkhaki Pages 59-71
    Background And Objectives
    Salmonella spp. are important zoonotic pathogens in humans and animals which cause salmonellosis. Use of uncontrolled antimicrobial agents in human and animal have been increased drug resistance in the different serotypes of Salmonella. The aim of this study was determining antibiotic resistant patterns and detection of ESBL producing isolates of Salmonellae spp. Isolated from different sources including human, poultry and cattle.
    Materials And Methods
    A total of 70 salmonella isolates which obtained from Microbial Type Culture Collection of Microbiology department of Razi institute, Karaj-Iran, were subjected to determine of susceptibility testing to 30 antimicrobial agents. Phenotypic identification for ESBL producing isolates were analyzed by combined disk test (CT) according to CLSI guidelines. Genotypic characterization of isolates was performed by PCR based on blaSHV gene.
    Results
    (84.3%) of the Salmonella isolates were resistant to more than one antimicrobial agent. Thirty-two (45.7%) isolates was found to be multi-drug resistant (MDR) isolates that two of them were resistant to 13 antibiotics. The most common resistance to antibiotics was to cephalexin followed by to nitrofuratoin and tetracycline. No resistance was observed for amikacin, oflaxacin, enrofloxacin, cefotizoxim, cefotaxime, and imipenem. The results revealed that 10 isolates (14.3%) were ESBL producing isolates by combined disk test while only 6 isolates(8.6%) harbored the blaSHV gene.
    Conclusion
    The results of this study showed the presence of resistance gene of blaSHV in different Salmonella spp. Isolated from livestock and poultry in Iran. Therefore the continuing monitoring and identification of ESBL producing isolates of Salmonella in the community is essential.
    Keywords: Antimicrobial Resistance, ESBLs, blaSHV, PCR
  • Molla, Abbaszadeh H., MobaYen H, Mirzaei H Pages 72-80
    Background and Objectives

    Staphylococcus aureus could produce different toxins such as alpha, beta, and gamma-toxins and leukocidin Penton - Valentine. Leukocidin (PVL) is a cellular toxin which acts against polymorphonuclear cells, monocytes, and macrophages and causes an increase in cellular membrane permeability and leukocytes lysis and tissue necrosis. This study intends to determine the prevalence of PVL positive strainsof Staphylococcus aureus by Real-Time PCR method.

    Material and Methods

    This descriptive study was done during the last 6 months of the 2011. 47 Staphylococcus aureus strains from the clinical samplesof Imam Reza Hospital and 53 strains from Shohada Hospital were collected from Tabriz- Iran. Real-Time PCR method was done by using specific primers and probes.

    Results

    From 100 Staphylococcus aureus isolates, 18 strains (18%) were PVL positive. Eleven strains belonged to Imam Reza Hospital and 7 strains to Shohada Hospital isolates.

    Conclusion

    By regard to producing PVL-toxins in Staphylococcus aureus strains accounts as a serious threat for human health. So rapid and accurate diagnosis of this gene in these bacteria is necessary. Therefore, it seems that access a rapid and repeatable method will help in rapid diagnosis and timely control of PVL- producing strains in clinical centers.

    Keywords: PantonValentine Leukocidin, Staphylococcus aureus, Real, Time PCR