فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:18 Issue: 4, 2013

Internal Medicine Today
Volume:18 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/12/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد مدرسی * صفحات 149-153
    اهداف
    سنبل ختایی یکی از گیاهان دارویی موثر در خونسازی در طب سنتی است. در این پژوهش اثر تزریق درون صفاقی عصاره هیدروالکلی ریشه سنبل ختایی در دوزهای مختلف، بر تعداد گلبول های قرمز و سفید، تغییر در میزان هموگلوبین و هماتوکریت، میانگین حجم گلبولی، حجم متوسط هموگلوبین و درصد وزن متوسط هموگلوبین در موش نژاد Balb/c مورد بررسی قر ار گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی، 40سر موش نر بالغ نژاد Balb/c به گروه های کنترل، دارونما (با تزریق نرمال سالین) و سه گروه تیمار (مورد تزریق به ترتیب با دوزهای 50، 100 و 200 mg/kg عصاره هیدروالکلی ریشه سنبل ختایی به صورت یک روز در میان طی 20 روز) تقسیم شدند. شاخص های تعداد گلبول های سفید و قرمز، میانگین هماتوکریت و هموگلوبین، میانگین حجم گلبولی، حجم متوسط هموگلوبین و درصد وزن متوسط هموگلوبین برای هر گروه به طور جداگانه اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 و آزمون واریانس یک طرفه دانکن مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین تعداد گلبول های سفید در گروه های تیمار اول، تیمار دوم و تیمار سوم به میزان معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (05/0>p). میانگین تعداد گلبول های قرمز در گروه تیمار سوم (200 mg/kg) به میزان معنی داری بیشتر از گروه های دیگر بود (05/0>p). تفاوت معنی داری بین میانگین هماتوکریت و هموگلوبین، MCV، MCH و MCHC گروه ها مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    عصاره سنبل ختایی با افزایش تعداد گلبول های قرمز در فرآیند خونسازی و همچنین با افزایش تعداد گلبول های سفید در تقویت سیستم ایمنی موثر است.
    کلیدواژگان: عصاره سنبل ختایی، پارامترهای خونی، موش نر کوچک آزمایشگاهی
  • ملیحه کمالی مرادزاده*، محبوبه احمدی، رضا حشمت، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 155-160
    اهداف
    افزایش حجم شیر، تراکم لنف، عروق و افزایش مایع میان بافتی پستان در هفته های اول تولد نوزاد، باعث احتقان پستان در مادر می شود. این مطالعه با هدف مقایسه طب فشاری (نقطه جیانجینگ) و کمپرس متناوب (گرم و سرد) بر شدت احتقان پستان در زنان شیرده انجام شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی از اسفند 1388 تا مرداد 1389 در کلیه زنان مراجعه کننده به بیمارستان قایم(عج) فیروزآباد فارس برای زایمان انجام شد. 70 زن شیرده به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه کمپرس و طب فشاری قرار گرفتند. شدت احتقان پستان با مجموع نمره های مربوط به علایم احتقان (سرخی پوست، کشش و درد پستان) بررسی شد. درمان برای هر نفر در هر دو گروه در 4 نوبت انجام شد (2 نوبت در روز اول و 2 نوبت در روز دوم). داده ها جمع آوری شده مربوط به شدت احتقان پستان قبل و بعد از مداخله با استفاده از آزمون آنالیز واریانس درون موردی با به کارگیری نرم افزار SPSS 16 بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره شدت احتقان پستان در روزهای متوالی طی روند انجام مداخلات در هر دو گروه روند کاهشی معنی داری نشان داد (0/0001>p). تفاضل میانگین نمره شدت احتقان پستان راست قبل و بعد از اتمام مداخلات در گروه طب فشاری (2/48±5/94) و کمپرس (2/48±8/53) اختلاف آماری معنی دار و تفاضل میانگین نمره شدت احتقان پستان چپ قبل و بعد از اتمام مداخلات در گروه طب فشاری (2/3±5/5) و کمپرس (3/95±7/79) اختلاف آماری معنی دار داشت (0/001>p).
    نتیجه گیری
    کمپرس متناوب (سرد و گرم) در کاهش شدت احتقان پستان موثرتر از طب فشاری است.
    کلیدواژگان: احتقان پستان، کمپرس، طب فشاری
  • مهرداد سلوکی*، زهره محمدطاهری صفحات 161-164
    اهداف
    با توجه به شیوع بدخیمی پلور، تشخیص آن از لحاظ درمانی و پیش آگهی حایز اهمیت است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی ارزش سیتولوژی مایع پلور در تشخیص بدخیمی از دو جنبه حساسیت سیتولوژی و تاثیر حجم مایع مورد بررسی در تشخیص بدخیمی پلور بود.
    روش ها
    این مطالعه مقطعی- توصیفی در بیمارستان مسیح دانشوری تهران طی یک دوره 24ماهه انجام شد و 318 نمونه به روش نمونه گیری خطی انتخاب شده و مورد ارزیابی قرار گرفتند. از نمونه های مایع پلور بعد از سانتریفیوژ اسمیر و بلوک سلولی تهیه و بررسی شد. نتایج پاتولوژی قطعی از نظر وجود سلول بدخیم مثبت گزارش شدند. تمامی بیماران بعد از انجام سیتولوژی مایع پلور تحت پیگیری به مدت 6 ماه تا رسیدن به تشخیص نهایی قرار گرفتند. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS 18 با آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    58 مورد نتیجه سیتولوژی از نظر بدخیمی مثبت بود. حساسیت سیتولوژی در تشخیص بدخیمی 41/73% و ارزش اخباری منفی آن 68/85% بود. ویژگی و ارزش اخباری مثبت این آزمون صددرصد بود. بالاترین حساسیت تشخیص سیتولوژی مربوط به حجم نمونه بیشتر از 40 ml بود (65%) و بعد از آن حجم نمونه 40-31 ml با حساسیت 63/7% قرار داشت.
    نتیجه گیری
    حجم مایع پلور در رسیدن به تشخیص اهمیت دارد و با توجه به اهمیت تسریع در تشخیص باید حداقل 40-30 ml مایع در هر نوبت توراسنتز برای بررسی گرفته شود.
    کلیدواژگان: افیوژن پلور، سیتولوژی، الیگودندروگلیوما
  • زینب گرگین کرجی، رضا قراخانلو، سمیه رجبی، عبدالحسین پرنو * صفحات 165-170
    اهداف
    گیرنده های نیکوتینی استیل کولین، پروتئین های کامل غشایی و اعضای اصلی سرگروه کانال یونی دریچه لیگاندی هستند که عمل انتقال سیناپسی را در اتصالات عصبی- عضلانی تعدیل می کنند. هدف از این پژوهش مقایسه اثر تمرین ترکیبی بر میزان گیرنده های استیل کولین نیکوتینی در تارهای عضلانی تندانقباض و کندانقباض موش صحرایی نر بود.
    روش ها
    در این پژوهش تجربی، 16 سر موش نر ویستار از هفته دهم زندگی تحت تمرینات ترکیبی قرار گرفتند. این حیوانات تحت شرایط محیطی کاملا مشابه به طور تصادفی به دو گروه مساوی کنترل و تمرین ترکیبی تقسیم شدند. تمرین ترکیبی شامل دو تمرین استقامتی و مقاومتی بود که به مدت 12 هفته و به طور همزمان انجام شد. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، حیوانات با ترکیبی از کتامین و زایلوکائین بیهوش شدند و عضله درشت نی قدامی و نعلی آنها جدا شد. میزان گیرنده های نیکوتینی استیل کولین با کیت الایزا اندازه گیری شد. برای مقایسه تاثیر تمرین بر دو نوع تار از آزمون آماری T مستقل در نرم افزار آماری SPSS 16.0 استفاده شد.
    یافته ها
    اختلاف میزان گیرنده های نیکوتینی استیل کولین در عضله کندانقباض گروه ترکیبی (0/61±3/49 pg/mg) نسبت به گروه کنترل (0/51±1/87 pg/mg) و همچنین اختلاف میزان گیرنده ها در عضله تندانقباض گروه ترکیبی (0/42±1/49 pg/mg) نسبت به گروه کنترل (0/51±2/89 pg/mg) معنی دار بود (0/001=p).
    نتیجه گیری
    انجام یک دوره برنامه ترکیبی موجب افزایش میزان گیرنده های نیکوتینی استیل کولین در عضلات تندانقباض (درشت نی) و کندانقباض (نعلی) موش صحرایی می شود.
    کلیدواژگان: گیرنده استیل کولین، تمرین، عضله تندانقباض، عضله کندانقباض
  • سید علیرضا حسینی کاخک*، مرضیه سادات آذرنیوه، طیبه امیری پارسا، امیرحسین حقیقی، میترا خادم الشریعه صفحات 171-177
    اهداف
    افزایش سطوح Hcy با بیماری زودهنگام سرخرگ کرونری، حمله قلبی و آتروترومبوزیس حتی بین افرادی با سطوح طبیعی کلسترول ارتباط دارد و پایین آوردن سطوح Hcy با کاهش شیوع حمله قلبی مرتبط است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر تمرین مقاومتی و بی تمرینی بر tHcy و ویتامین های گروه B در دختران چاق به اجرا درآمد.
    روش ها
    برای انجام این مطالعه نیمه تجربی 24 نفر از افراد دارای BMI بیشتر از 30 با اعلام آمادگی برای شرکت در مطالعه به روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و به 2 گروه مساوی آزمون و کنترل تقسیم شدند. افراد گروه آزمون تحت 8 هفته تمرین مقاومتی و 10 روز بی تمرینی قرار گرفتند. پیش آزمون قبل از شروع تمرینات، پس آزمون 1 بعد از انجام تمرینات و پس آزمون 2 بعد از دوره بی تمرینی انجام شد. پس از خونگیری در هر مرحله از آزمون، غلظت های Hcy پلاسما، ویتامین های 6 B و 12 B، فولات، درصد چربی و توده بدون چربی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 16 و آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری بررسی شدند.
    یافته ها
    تنها در مورد LBM افزایش معنی دار (0/024=p؛ 6/192=F) در نتایج پس آزمون 1 در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. میزان ویتامین های 6 B، 12 B و فولات بین 2 گروه کنترل و آزمون، در سرتاسر دوره تمرینی تفاوتی نشان نداد (0/05
    نتیجه گیری
    اجرای 8 هفته تمرین مقاومتی و 10 روز بی تمرینی، اثری بر غلظت های پلاسمایی tHcy، ویتامین های B6، B12 و فولات در دختران چاق ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، هوموسیستئین، ویتامین، چاقی
  • حسن نامدار احمدآباد، مریم رودباری، شهلا رودبارمحمدی، زهیر محمدحسن *، مریم نظافت فریزی صفحات 179-183
    اهداف
    در دهه های اخیر فعالیت ضدقارچی سیر مشخص شده است. سیر سبب مهار رشد کاندیدا آلبیکنس می شود. سیر به شکل های مختلف به منظور پیشگیری یا درمان طیفی از عفونت ها، از جمله عفونت های کاندیدیایی، مورد استفاده قرار می گیرد. در مطالعه حاضر، اثر ضدقارچی عصاره آبی سیر تازه، کهنه و ترشی بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکنس مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی، عصاره آبی سیر با استفاده از روش مانتیس تهیه شد. از سیر 2 سال فریزشده در °20-سانتیگراد به عنوان سیر کهنه و از سیر 7 سال درسرکه مانده (5/3-3=pH)، به عنوان ترشی سیر استفاده شد. پس از تهیه سوسپانسیون قارچی، سری رقت های لازم از عصاره هر سه نوع سیر تهیه و غلظت بازدارنده کمینه و غلظت کشنده کمینه تعیین شد. تفاوت آماری بین گروه های مختلف با کمک نرم افزار SPSS 13 و آزمون T استودنت مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    غلظت بازدارنده کمینه سیر تازه 2/34میلی گرم در میلی لیتر و سیر کهنه 4/68میلی گرم در میلی لیتر بود. غلظت کشنده کمینه برای سیر تازه 2/34میلی گرم در میلی لیتر و برای سیر کهنه 9/37میلی گرم در میلی لیتر تعیین شد. عصاره آبی ترشی سیر در همه سری رقت های تهیه شده فاقد خواص ضدکاندیدیایی بود. بیشترین تعداد کلنی روی محیط جامد سابورو در کمترین رقت عصاره سیر تازه حدود 300 و سیر کهنه حدود 500 بود.
    نتیجه گیری
    عصاره آبی سیر تازه در مقایسه با عصاره حاصل از سیر کهنه و ترشی سیر از توانایی بیشتری برای مهار رشد مخمر کاندیدا آلبیکنس برخوردار است.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، سیر، آزمون های حساسیت میکروبی
  • احمدرضا کیخای فرزانه *، حسین خاکپور، محمد مجتبی کیخای فرزانه، جواد خلعتبری صفحات 185-189
    اهداف
    عزت نفس زاییده زندگی اجتماعی و ارزش های آن و از مهم ترین جنبه های شخصیت و تعیین کننده ویژگی های رفتاری انسان است. رویکرد شناختی- رفتاری، رویکردی کوتاه مدت و متمرکز برای کمک به افراد مبتلا به سوءمصرف مواد است. هدف این پژوهش بررسی تاثیر درمان شناختی- رفتاری گروهی بر عزت نفس و شیوه نگرش نسبت به مواد مخدر در افراد معتاد بود.
    روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل، از میان 48 مردی که در تابستان 1389 برای اولین بار به 4 مرکز خصوصی ترک اعتیاد شهر زاهدان مراجعه کردند، 20 نفر در دو گروه 10نفری آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش 12 جلسه درمان 1/5ساعته شناختی- رفتاری گروهی را دریافت و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. ابزار گردآوری داده ها دو پرسش نامه عزت نفس کوپراسمیت و نگرش سنج نسبت به اعتیاد و مواد مخدر بود. برای بررسی داده های جمع آوری شده از آزمون تحلیل کوواریانس با نرم افزار SPSS 16 استفاده شد.
    یافته ها
    اختلاف نمره پیش آزمون دو گروه و همچنین نمره پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل در شاخص عزت نفس معنی دار نبود (0/05
    نتیجه گیری
    درمان شناختی- رفتاری گروهی، باعث افزایش عزت نفس و نگرش منفی نسبت به مواد در افراد معتاد می شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد به مواد، درمان شناختی، رفتاری، عزت نفس، روان شناسی، نگرش
  • کاظم طالبی، سیدمحمود حجازی، محمودرضا متقی*، مهدی بصیری مقدم، حسن صفحات 191-196
    اهداف
    ایمونوگلوبولین A بزاقی مهم ترین بخش سیستم ایمنی در مجاری تنفسی فوقانی است. نتایج مطالعات در خصوص تغییرات هورمونی و ایمنی به ویژه سیستم ایمنی مخاطی پس از فعالیت بدنی بسیار متناقض و متفاوتند. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر تمرین شدید در دو نوبت صبح و عصر بر میزان غلظت ایمونوگلوبولین A و کورتیزول بزاقی در شناگران نوجوان بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است که در سال تحصیلی 90-1389 انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل 120 پسر شناگر نوجوان در مقطع راهنمایی در شهرستان گناباد بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده 20 نفر از آنان انتخاب شدند. آزمودنی ها تمرین منتخب را در ساعت 11 صبح و نوبت دیگر تمرین را در ساعت 16 روز بعد انجام دادند. نمونه های بزاقی قبل از تمرین شدید و بلافاصله پس از انجام تمرین شدید گرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 14 و آزمون T زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیشترین کاهش ایمونوگلوبولین A در تمرین صبح و بیشترین کاهش کورتیزول در تمرین عصر مشاهده شد. میزان ایمونوگلوبولین A بزاقی و همچنین کورتیزول شناگران، پس از تمرین نسبت به قبل از آن کاهش معنی داری داشت (0/0001=p). همچنین مقدار آنها در نوبت عصر نسبت به نوبت صبح کاهش معنی داری داشت (0/0001=p).
    نتیجه گیری
    تمرین شدید در صبح و عصر سبب کاهش میزان ایمونوگلوبولین A و کورتیزول بزاقی می شود که می تواند در بروز عفونت های مجاری تنفسی موثر باشد.
    کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین، بزاق، تمرین، کورتیزول
  • محسن حسن آبادی*، فرح مادرشاهیان صفحات 197-202
    اهداف
    در بسیاری از کشورها شیردهی زنان حامله به کودک قبلی شایع است و می تواند موجب آزادسازی اکسی توسین، انقباض رحم و افزایش نیاز مادر به انرژی شود. عواقب احتمالی شیردهی طی بارداری بر عاقبت حاملگی و نوزاد هنوز مشخص نیست. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر شیردهی به کودک قبلی طی حاملگی بر نتیجه حاملگی و اندازه بدو تولد نوزاد بود.
    روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی طی 9 ماه در زایشگاه های شهر بیرجند، از 2308 مادر حامله چندزا، 320 نفر با روش نمونه گیری متوالی انتخاب شدند. گروه آزمون متشکل از 80 مادر بودند که در حاملگی فعلی به شیردهی کودک قبلی ادامه دادند. گروه شاهد 240 مادر همسان شده با گروه آزمون بودند که حداقل از 3 ماه قبل از حاملگی، شیردهی به کودک قبلی را متوقف نمودند. دو پرستار بالینی آموزش دیده با دو پرسش نامه رفتارهای شیردهی گروه آزمون، عاقبت حاملگی و وزن، قد و دور سر ابتدای تولد نوزادان دو گروه را جمع آوری نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از SPSS 16 و آزمون های T استودنت، همبستگی پیرسون، مجذور کای، من- ویتنی و دقیق فیشر استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی دار آماری بین عاقبت حاملگی در گروه آزمون و شاهد (0/36=p) و همچنین بین عاقبت حاملگی و رفتارهای شیردهی مادران گروه آزمون (0/69=p) مشاهده نشد. میانگین وزن (0/45=p)، قد (0/15=p) و اندازه دور سر (0/31=p) بدو تولد نوزادان دو گروه اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    شیردهی زنان حامله سالم به کودک قبلی فاقد اثرات قابل توجه بر عاقبت بارداری، وزن، قد، و اندازه دور سر بدو تولد نوزادان است.
    کلیدواژگان: شیردهی، حاملگی، وزن تولد، سقط
  • علی غنایی چمن آباد *، حسین کارشکی صفحات 203-207
    اهداف
    حرکات بدنی، به خصوص حرکات موزون، به طور مستقیم یا از طریق مکانیسم ها و فرآیندهای دیگر، عملکردهای شناختی، عاطفی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهند. این حرکات در چارچوب فعالیت تفریحی لذت - و آرامش بخش صورت می گیرد و وسیله ای برای خوداظهاری، افکار، احساسات، ابزاری برای درمان، افزایش دهنده آمادگی جسمانی و کاهنده اضطراب است. هدف این پژوهش تعیین تاثیر حرکات موزون ورزشی بر هوش و رشد اجتماعی کودکان پیش دبستانی بود.
    روش ها
    این پژوهش شبه آزمایشی در جامعه 93 کودک دوره پیش دبستانی 1 و پیش دبستانی 2 مهد کودک دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 88-1387 انجام شد و 35 کودک در گروه آزمایش و 22 کودک در گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده برای جمع آوری داده ها آزمون آدمک گودیناف و مقیاس رشد اجتماعی واینلند بودند. گروه آزمایش طی 4 ماه، در هر هفته 2 جلسه 5/1ساعته، با به کارگیری 60% ضربان قلب کودک از بسته آموزشی حرکات موزون بهره مند شدند. گروه کنترل تحت آموزش مستقل متفاوتی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس در نرم افزار SPSS 20 بررسی شدند.
    یافته ها
    نمرات پس آزمون مقیاس هوش اجتماعی گروه آزمایش (21/26±121/43) و شاهد (15/33±115/91) از نظر مقدار تغییرات نسبت به پیش آزمون تفاوت آماری معنی داری (0/017=p؛ 6/077=(54، 1)F) داشتند. تفاوت آماری معنی داری بین نمره پیش آزمون (15/60±118/91) و پس آزمون (17/30±129/60) هوش گودیناف در گروه آزمایش (0/0001=p؛ 26/08=(54، 1)F) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    آموزش حرکت درمانی موزون بر رشد اجتماعی و هوش کودکان پیش دبستانی جامعه دانشگاهی موثر است.
    کلیدواژگان: کودکان پیش دبستانی، حرکات موزون ورزشی، تغییر اجتماعی، هوش
|
  • Modaresi.M Pages 149-153
    Aims
    Angelica archangelica is one of the medicinal herbs in traditional medicine which is effective in hematopoiesis. In the present study، the effect of interperitoneal injection of Angelica archangelica root’s hydroalcoholic extract in different doses on the count of red and white blood cells، change in hemoglobin and hematocrit، mean globular volume، the average size of hemoglobin and the hemoglobin average weight ratio in the Balb/c mouse، were studied.
    Methods
    In this experimental study، 40 mature Balb/c male mice were divided into control، placebo (with saline injection) and 3 treatment groups (injected with 50، 100 and 200mg/kg doses of Angelica archangelica root’s hydroalcoholic extract every other day for 20 days). Indices of red and white blood cells’ count، hematocrit and hemoglobin mean، mean corpuscular volume، hemoglobin average volume and hemoglobin average weight ratio were measured for each group separately. The results obtained were evaluated using SPSS 11. 5 software and Duncan''s one-way ANOVA test.
    Results
    The average number of white blood cells in the first، second and third treatment groups was significantly higher than control group (p<0. 05). The average number of white blood cells in the third group (200 mg/kg) was significantly higher than the other groups (p<0. 05). There was no significant difference between the mean of hematocrit، hemoglobin، MCV، MCH and MCHC of the groups (p>0. 05).
    Conclusion
    The extract of Angelica archangelica is effective in hematopoiesis process with the increase in the number of red blood cells and also with the increase in the number of white blood cells in the immune system support.
    Keywords: Angelica archangelica, Blood, Mice, Hemoglobins
  • Malihe Kamali Moradzade, Mahboobe Ahmadi, Reza Heshmat, Alireza Akbarzade Baghban Pages 155-160
    Aims
    Increase in milk volume، vessel’s lymphatic hyperemia and increased breast’s interstitial fluid in the first weeks of birth is causing mother''s breast hyperemia. The present study was to compare the acupressure (jangling) point and intermittent compress (hot and cold) on the intensity of breast hyperemia in lactating women.
    Methods
    This clinical trial was conducted from March، 2009 to August، 2010 on all women referring to Gha’em hospital، Firouzabd، Fars. Seventy lactating women were selected using convenient sampling method and were randomly divided into two compress group and acupressure group. The intensity of the breast hyperemia was evaluated with a total score related to the hyperemia symptoms (red skin، breast tension and pain). Treatment for patients in both groups was performed 4 times (2 times in the first day and 2 times in the second day). The collected data related to the intensity of breast hyperemia before and after intervention was analyzed using within-subject analysis of variance by SPSS 16 software.
    Results
    The mean score of breast hyperemia intensity revealed a significant reduction in the successive days during the interventions in both groups (p < 0. 0001). The mean difference of the right breast hyperemia intensity score before and after the interventions in the acupressure group (5. 94 ± 2. 48) and compress group (8. 53 ± 2. 48) had a significant difference and the mean difference of the left breast hyperemia intensity score before and after the interventions in the acupressure group (5. 5 ± 2. 3) and compress group (7. 79 ± 3. 95) had a significant difference (p < 0. 001).
    Conclusion
    Intermittent compress (hot and cold) is more effective than acupressure in decreasing of the intensity of breast hyperemia.
    Keywords: Breast Hyperemia, Compresses, Acupressure
  • Mehrdad Solouki, Zohre Mohammad Taheri Pages 161-164
    Aims
    Considering the prevalence of pleural malignancy، its diagnosis is of great importance in terms of treatment and prognosis and management. The present study was conducted to evaluate the cytological value of pleural fluid in the diagnosis of malignancy of two aspects، namely، cytological sensitivity and impact of fluid volume studied in the diagnosis of pleural malignancy.
    Methods
    This cross sectional descriptive study was done in Masih- Daneshvari hospital in Tehran، Iran، during a period of 24 months and 318 samples were selected and analyzed by linear sampling method. After centrifugation، smears and cell blocks were obtained and evaluated from pleural fluid samples. Decisive pathological findings in terms of the presence of malignant cells were reported to be positive. All patients were followed up for 6 months up to the final diagnosis after pleural fluid cytology diagnosis. Data collected by statistical software SPSS 18 were analyzed with Chi-square test.
    Results
    58 cases of cytological results were positive in terms of malignancy. Cytological sensitivity in the diagnosis of malignancy was 41. 73% and its negative predictive value was 68. 85%. The feature and positive value of the given test were 100%. The highest sensitivity regarding the cytological diagnosis was associated to the sample volume range over 40ml (65%) and next in the volume range of 31-40ml (63. 7%).
    Conclusion
    The pleural fluid volume is of great importance in achieving a diagnosis. In addition، considering the significance of the acceleration in the diagnosis، at least 31-40 ml of fluid should be taken to be tested in each thoracentesis time.
    Keywords: Pleural Effusion, Cytology, Oligodendroglioma
  • Zeinab Gorgin Karaji, Reza Gharakhanlou, Somaye Rajabi, Abdolhossein Parnoo Pages 165-170
    Aims
    Nicotinic acetylcholine receptors (nAChR) are integral membrane proteins and prototypic members of the ligand-gated ion-channel superfamily، which modify synaptic transmission at the neuromuscular junctions. The Purpose of the present study was to compare the effect of combination training on the content of nAChR in Fast-twitch and slow-twitch muscle fibers of male rats.
    Methods
    In this experimental study، a number of 16 male Wistar rats underwent the combination trainings from their 10th week of life. Under the environmental conditions، these animals were randomly divided into two equal groups of control and combination training. Combination training consisted of Strength and Endurance training، which was lasted for 12 weeks simultaneously. Forty-eight hours after the last session of training session، animals were anaesthetized with a mixture of KetamineTM and Xylazine، and their soleus and anterior tibialis were removed. The amount of nicotinic acetylcholine receptors was measured using ELISA kit. In order to compare the effect of training on the given two fibers، independent T test in SPSS 16. 0 statistical software was employed.
    Results
    the difference in the content of nicotinic acetylcholine receptors in the slow-twitch muscle of combination group (3. 49±0. 61pg/mg) was significant compared to control group (1. 87±0. 51pg/mg). In addition، the difference in the amount of Nicotinic acetylcholine receptors in the fast-twitch muscle of combination group (1. 49±0. 42pg/mg) was significant compared to control group (2. 89±0. 51pg/mg; p=0. 001).
    Conclusion
    The content of nAChR is increased by implementation of a combination training protocols in Fast-twitch muscle (tibialis) and slow-twitch (soleus) muscles in the male rat.
    Keywords: Nicotinic Acetylcholine Receptors, Training, Fast, Twitch Muscle, Slow, Twitch Muscle
  • Alireza Hosseini Kakhk, Marzie Sadat Azarnive, Tayebe Amiri Parsa, Amirhossein Haghgighi, Mitra Khademolsharieh Pages 171-177
    Aims
    The increased level of Hcy is correlated with the early coronary artery disease، heart attack and Atherothrombosis even among individuals with normal levels of cholesterol and reducing the Hcy levels is correlated with the reduced incidence of heart attack. The present study was conducted aiming at investigating the effect of resistance training and detraining on tHcy and group B vitamins on obese girls.
    Methods
    For the purpose of this semi-experimental study، 24 individuals with a BMI greater than 30، ready to participate in the study were selected using available sampling method as the subjects of the study. They were divided into two equal experimental and control groups. The subjects of experimental group underwent 8 weeks of resistance training and 10 days of detraining. A pretest was taken before the initiation of trainings، posttest 1 after trainings and posttest 2 after detraining period. After taking of blood sample، in each stage of the test، the concentration of plasma Hcy، B6، B12 and folate vitamins، the content of fat and fat free mass were measured. Data was analyzed using SPSS 16 software and ANOVA with repeated measures.
    Results
    Just concerning LBM، a significant increase was observed in posttest 1 results in the experimental group comparing the control group (p=0. 024; F=6. 192). the amount of، B6، B12 and folate vitamins revealed no difference all over the training course in experimental and control groups (p>0. 05). In experimental group، power was increased significantly compared with the control group (p=0. 01).
    Conclusion
    Implementation of 8 weeks resistance training and 10 days detraining do not influence the concentrations of plasma tHcy، vitamins B6، B12 and folate vitamins in obese girls.
    Keywords: Resistance Training, Homocysteine, Vitamins, Obesity
  • Hasan Namdar Ahmadabad, Maryam Roudbary, Shahla Roudbar Mohammadi, Zuhair Mohammad Hassan, Maryam Nezafat Firizi Pages 179-183
    Aims
    In the last decades، garlic (Allium sativum) has been reported to display antifungal activity. Garlic inhibits the growth of Candida albicans. It is used in different forms for prevention or treatment of a variety of infections such as candidiasis. The present study was an attempt to compare the antifungal effect of fresh، aged garlic’s aqueous extract and pickle on Candida albicans’s standard sample.
    Methods
    In this experimental study، garlic’s aqueous extract was extracted using Mantis method. Garlic which was frozen at -20°C for two years was used as aged garlic and garlic marinating in vinegar for 7 years (pH=3-3. 5) was used as pickled garlic. Following the preparation of fungal suspension، a set of necessary dilutions was made out of the extract of all three types of garlic and the Minimum Inhibitory concentration (MIC) and minimal Fungicidal concentration (MFC) were determined. The statistical difference between different groups was assessed using SPSS13 software and student T-test.
    Results
    MIC for Fresh garlic was 2. 34mg/ml and for aged garlic was 4. 68mg/ml. Likewise; MFC was 2. 34mg/ml Fresh garlic and 9. 37mg/ml for aged garlic. Aqueous extract of garlic pickle did not have any anti-Candida properties in all prepared set of dilutions. There was the highest number of colony on the solid sauboro medium in the minimum dilution of fresh garlic extract about 300 and aged garlic about 500.
    Conclusion
    Aqueous extract of fresh enjoys greater ability compared with the extract of aged garlic and garlic pickle for inhibiting from the growth of Candida albicans’s yeast.
    Keywords: Candida Albicans, Garlic, Microbial Sensitivity Tests
  • Ahmad Reza Keikhay Farzaneh, Hosain Khakpour, Mohammad Mojtaba Keikhay Farzaneh, Javad Khalatbari Pages 185-189
    Aims
    Self-esteem originates from the social life and its values and it is among the most important aspects of personality and indicator of human behavioral characteristics. Cognitive-behavioral approach is a short-term and focused approach for assisting individuals with drug abuse. The objective of this study was to investigate the effect of cognitive-behavioral group therapy on self-esteem and the attitude of addicted people toward drugs.
    Methods
    In this semi-experimental study with control group and pretest-posttest design، 20 subjects were selected from among the 48 men who referred for the first time to four private centers for addiction abandonment in Zahedan، and were divided into two experimental and control groups، each includes 10 subjects. Experimental group received 12 sessions of 1. 5-hour cognitive-behavioral group therapy، and control group received no treatment. Data collection tool was two questionnaires including Coopersmith self-esteem inventory and Attitude Scale Questionnaire concerning the attitude toward addiction and narcotic drugs. To analyze the collected data، ANCOVA analysis was utilized using SPSS 16 software.
    Results
    The pretest score difference of the two groups as well as the pretest and posttest score of the control group was not significant in terms of self-esteem index (p>0. 05). However، the difference in the score of the two phases of the test in the experimental group was significant (p=0. 023). The pretest score difference of the two groups as well as the pretest and posttest score of the control group was not significant in terms of attitude toward drugs index (p>0. 05). However، the difference in the score of the two phases of the test in the experimental group was significant (p=0. 03).
    Conclusion
    Cognitive-behavioral group therapy leads to an increase in self-esteem and negative attitude toward drugs in the addicted individuals.
    Keywords: Drug Addiction, Cognitive, Behavioral Therapy, Self, Esteem, Psychology, Attitude
  • Kazem Talebi, Seyyed Mahmood Hejazi, Mahmood Reza Mottaghi, Mehdi Basiry Moqadam, Hassan Irani, Mahoboobe Gholami Koopaie Pages 191-196
    Aims
    Salivary Immunoglobulin A is the most important part of immune system in upper respiratory tract. The findings of the studies regarding hormonal and immune changes، especially mucosal immune system، are highly contradictory and different. The purpose of this study was to compare the effect of intense exercise in the morning and evening on the concentration of salivary cortisol and Immunoglobulin A، in young swimmers.
    Methods
    This study is a quasi- experimental design conducting in 2010-11 academic years. The population of the study included 120 young boy swimmers، studying in a guidance school in Gonabad city، of which 20 were selected using random convenient sampling method. The subjects performed the selected exercise in two times، one on 11 in the morning and the other after 16 days. Saliva samples were taken before and immediately after the intensive exercise. The data were analyzed using SPSS 14 software by paired T-test.
    Results
    A significant decrease of Immunoglobulin A was observed in the morning exercise. Likewise، a significant decrease in cortisol was seen in the evening exercise. The amount of swimmers’ salivary Immunoglobulin A and cortisol had a significant decrease after the exercise compared with before it (p=0. 0001). Moreover، their amount in the evening turn had a significant decrease compared to the morning turn (p=0. 0001).
    Conclusion
    intense exercise decreases the salivary Immunoglobulin A and cortisol levels in the morning and evening that may affect the incident of respiratory tract infections.
    Keywords: Immunoglobulin, Salivary, Exercise, Cortisol
  • Mohsen Hassanabadi, Farah Madarshahian Pages 197-202
    Aims
    In many countries، pregnant women’s breastfeeding of the older baby is common and may lead to oxytocin release، uterine contraction and increased maternal energy need. The probable consequences of lactation during pregnancy on the pregnancy outcome and newborn are still unclear. The aim of this study was to investigate the effect of the breastfeeding the older baby during the pregnancy on the pregnancy outcome and newborns’ birth sizes.
    Methods
    In this case-control study، during 9 months in maternity units of Birjand، of 2308 multiparous pregnant mothers، 320 were selected through sequential sampling method. The case group consisted of 80 mothers who were breastfeeding the older child during their current pregnancy. Control group included 240 mothers homogenized with the case group، who stopped breastfeeding to the old baby at least 3 months before pregnancy. Two clinical trained nurses gathered newborns birth weight، height، head circumference and pregnancy outcome of two groups. Data were analyzed with SPSS 16 software، student T، Pearson correlation، chi square، Mann-Whitney، and Fisher’s exact tests.
    Results
    There was no significant difference between the pregnancy outcome in the case and control groups (p=0. 36)، and between the pregnancy outcome and mothers’ breastfeeding behaviors in case group (p=0. 69). The mean of newborns’ birth weight (p=0. 45)، height (p=0. 15)، and head circumference (p=0. 31) in two groups had no significant difference.
    Conclusion
    Breastfeeding of healthy pregnant mothers to their older child has no remarkable effect on the pregnancy outcome، newborn’s birth weight، height and head circumference.
    Keywords: Breast Feeding, Pregnancy, Birth Weight, Abortion
  • Ali Ghanayi Chemanabad, Hossein Kareshki Pages 203-207
    Aims
    Body movements، especially rhythmic movements، affect the cognitive، emotional and social functions directly or through mechanisms or the other processes. These movements are performed within the framework of enjoying and relaxing recreational activity and are a means for self-expression، thoughts، feelings، a means for treatment، enhancing the body fitness and reducing the anxiety. The aim of the present study was to examine the effects of rhythmic exercise on preschool children’s intelligence and social development.
    Methods
    This quasi-experimental research was conducted on the population of 93 preschool children 1 and preschool children 2 of the kindergarten of Ferdowsi university of Mashhad in academic year of 2008-9 and 35 children were placed in the experimental group and 22 children were placed in the control group. Data collection tools included Goodenough draw-a-man intelligence test and Vineland social maturity scale. The experimental group enjoyed the instructional rhythmic movement package for four months، in two 1. 5-hour sessions per week، utilizing 60% of child’s heartbeat. The control group received different independent instruction. ANCOVA analysis test was administered in SPSS 20 software.
    Results
    Posttest scores of social intelligence scale for experimental group (121. 43±21. 26) and control group (115. 91±15. 33) had a significant statistical difference (F(1، 54) =6. 077; p=0. 017) in terms of the amount of changes compared to the pretest. A significant statistical difference was observed between the Goodenough intelligence’s pretest score (118. 91±15. 60) and posttest (129. 60±17. 30) in the experimental group (F(1، 54) =26. 08; p=0. 001).
    Conclusion
    The instruction of rhythmic movement therapy (RMT) is effective for the academic community preschool children’s social growth and intelligence.
    Keywords: Preschool Child, Exercise Rhythmic, Social Change, Intelligence