فهرست مطالب

زیست فناوری میکروبی - پیاپی 9 (تابستان 1390)

فصلنامه زیست فناوری میکروبی
پیاپی 9 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/05/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد عرفان منش، هادی غلام پور، ثریا غریبی صفحه 1
    زمینه و هدف
    سرم جنین گاو یکی از پرمصرف ترین مکمل ها در کشت سلولی به منظور تحریک تکثیر سلول ها و محصولات زیستی می باشد. از آنجایی که احتمال آلودگی سرم حیوانات مثل سرم جنین گاو با عوامل ویروسی، باکتریایی، قارچی و ایمونوگلوبولین ها وجود دارد، استفاده از یک روش مناسب برای سترون نمودن این مواد ضروری می باشد. در چند سال اخیر به استفاده از اشعه گاما به عنوان یکی از روش های سترون سازی دارو و مواد بیولوژیک توجه زیادی شده است. در مطالعه حاضر تاثیر دزهای مختلف اشعه گاما را در سترون سازی سرم جنین گاو و مقایسه آن با روش فیلتراسیون مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش بررسی
    بدین منظور ابتدا نمونه های سرم خام جنین گاو در سه سری تهیه شد. هر سری به هشت تیمار مختلف تقسیم گردید که شامل گروه های زیر بود: سرم خام، سرم فیلترشده و دریافت کنندگان 5، 10،15، 20، 25 و 35 کیلوگری اشعه گاما (با نرخ دز 6/5 گری در ثانیه). پس از تابش اشعه، نمونه های مختلف در هر سری از نظر سترون بودن بررسی شدند و نتایج در تیمارهای مختلف مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که در تیمارهای دریافت کننده دز 10 کیلوگری و بالاتر هیچ نوع آلودگی باکتریایی، قارچی، مایکوپلاسمایی و ویروسی قابل رشد در شرایط آزمایش، باقی نماند. در حالی که روش فیلتراسیون توانایی حذف کامل آلودگی های ویروسی را نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده در این آزمایش، می توان از اشعه گاما به عنوان روشی مطمئن در سترون کردن سرم جنین گاو استفاده نمود و میزان دز مورد استفاده در سترون کردن محصولات، به شرایط تهیه محصول و موارد مصرف بستگی دارد.
    کلیدواژگان: اشعه گاما، سرم جنین گاو، سترون سازی
  • عباس اخوان سپهی، زینب هدایتی مایوان، آنیتا خنافری صفحه 7
    زمینه و هدف
    پلیمرهای سنتتیک که از مواد نفتی ساخته می شوند به علت تجزیه ناپذیربودن مدت طولانی در خاک باقیمانده و موجب آلودگی خاکها می شوند، به این دلیل تولید پلی بتا هیدروکسی بوتیرات که از جمله پلیمرهای قابل تجزیه زیستی است اهمیت زیادی دارد. این پلیمر در بیش از 20 جنس باکتریایی از جمله: باسیلوس، ازتوباکتر، آلکالی ژنز، سودوموناس، ریزوبیوم و رودوسپیریلیوم به عنوان منبع ذخیره کربن و انرژی تولید می شوند. در این راستا هدف از انجام این تحقیق تولید این پلیمر در جدایه باسیلوس می باشد.
    روش بررسی
    دراین مطالعه 11 سویه از جنسهای مزوفیل باسیلوس که در دمای 30 درجه سانتی گراد و 7 سویه از جنسهای ترموفیل باسیلوس که در 50 درجه سانتی گراد رشد می کردند از خاک جنگل گلستان به روش پورپلیت جداسازی شدند. تولید پلیمر در این سویه ها ابتدا با روش های اسپکتروفوتومتری بررسی شد و سپس با روش های گازکروماتوگرافی جرمی و FT-IR تایید شد.
    یافته ها
    محدوده تولید پلیمر در مزوفیلها % 72/6-70/48 و در ترموفیلها 84/3-21/39 درصد وزن خشک سلولی بود. بیشترین میزان تولید در مزوفیلها در سویه 11B با 70/48 % و در ترموفیلها در سویه 4B با 21/39% بود. بهترین دور شیکر و دما برای سویه منتخب مزوفیل دور 200 و 32 درجه سانتی گراد و برای ترموفیل 4B دور 200 و دمای 45 درجه بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نیازهای غذایی ساده و وفور اعضای جنس باسیلوس در خاک، می توان در آینده و با استفاده از فرمانتور از این دو سویه به عنوان یکی از تولیدکننده های این پلیمر استفاده کرد.
    کلیدواژگان: باسیلوس، بیوپلیمر، مزوفیل، ترموفیل، گازکروماتوگرافی جرمی
  • عادل حمیدی، مجتبی دیده دار، پروانه جعفری، مسعود کرمی صفحه 13
    زمینه و هدف
    مایکوتوکسینها سمومی هستند که توسط قارچهای کپکی خاکزی تولید شده و به فراوانی در محیط و مواد غذایی وجود دارند. مهمترین گروه این سموم آفلاتوکسینها هستند که توسط چند گونه کپک از جنس Aspergellus تولید می شوند که قوی ترین و خطرناکترین نوع آنها آفلاتوکسین B1است که عوارض سمی مختلفی دارد که شایع ترین این عوارض در انسان ایجاد سرطان کبد است. تحقیقات نشان داده است که گروهی از باکتری های غیر بیماریزا به نام باکتری های اسید لاکتیک توانایی اتصال به آفلاتوکسینB1 و سایر آفلاتوکسینها و جداسازی آنها ازمحیط و مواد غذایی را دارند. هدف از انجام این تحقیق به دست آوردن باکتری های اسید لاکتیکی است که به کمک توانایی آنها در اتصال و جداسازی آفلاتوکسینB1 از آنها به عنوان مکمل غذایی ویا پروبایوتیک برای جلوگیری از جذب آفلاتوکسین B1 در بدن انسان و دام استفاده نمود.
    روش بررسی
    در این تحقیق باکتری ها از 5 گروه منابع مختلف جداسازی شدند. برای بررسی توانایی این باکتری ها در جداسازی آفلاتوکسینB1 از آزمون الایزا استفاده شد وبرای شناسایی سویه های به دست آمده از روش تعیین توالی 16S rRNA با استفاده از پرایمرهای یونیورسال استفاده شد.
    یافته ها
    در میان سویه های جدا شده دو سویه Lactobacillus pentosus و Lactobacillus berevis توانایی جذب وجداسازی آفلاتوکسینB1 را داشتند که به ترتیب 4/17٪ و 7/34٪ از آفلاتوکسین B1 موجود در نمونه مورد آزمایش را جذب کرده و از محلول خارج کرده بودند.
    نتیجه گیری
    باکتری L.pentosus از مدفوع انسان و باکتری L.berevis از نمونه شیر محلی جداسازی شده بودند. برای بررسی معنی دار بودن نتایج به دست آمده از نرم افزار SPSS 16 استفاده شد.
    کلیدواژگان: مایکوتوکسین، آفلاتوکسین، باکتریهای اسید لاکتیک، الایزا
  • معصومه محرابی، علی ناظمی، آیت الله نصرالهی صفحه 19
    زمینه و هدف
    تولید رنگدانه توسط میکروارگانیسم ها نسبت به منابع دیگر بسیار اهمیت دارد، زیرا میکروارگانیسم ها با رشد سریع، بازدهی بالاتر و استخراج راحت تر مزایای بیشتری دارند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی میکروارگانیسمهای تولید کننده رنگدانه از خاکهای مناطق غرب استان مازندران در نیمه دوم سال 1389 و بررسی اثرات سمی رنگدانه ها می باشد.
    روش بررسی
    70 نمونه خاک از کوه های غرب استان مازندران جمع آوری و پس از تهیه رقت، هرنمونه بر روی محیط نوترینت آگار و سابورود دکستروز آگار کشت داده شد. سپس کلنی هایی با تولید رنگدانه انتخاب شدند. استخراج رنگدانه از طریق عصاره گیری رسوب بوسیله متانول انجام شد. تعداد ترکیبات عصاره رنگی بوسیله TLC شناسایی گردید. شناسایی مولکولی میکروارگانیسم ها از طریق rDNA PCR Sequencing انجام شد. همچنین سمیت حاد خوراکی رنگدانه ها بر موش های سوری ارزیابی گردید.
    یافته ها
    7 میکروارگانیسم شامل Aspergillus sp، viridans Aerococcus، Methylobacterium sp، Bacillus sp، Eurotium rubrum، Microbacterium testaceum و Acinetobacter johnsonii شناسایی شدند. بررسی سمیت رنگدانه میکروارگانیسم ها بر روی موش در حداکثر دوز فاقد مرگ ومیر بود. بررسی آنزیم های کبدی و هیستوپاتولوژی نشان دهنده اثرات سمی اما قابل برگشت در حداکثر دوز بر بافت کبد بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه رنگدانه های طبیعی در دوز مناسب سالم تر از نوع شیمیایی هستند، استفاده آنها در صنایع مختلف مفید می باشد. همچنین با تعیین ساختار رنگدانه ها و حذف گروه های سمی رنگدانه ها می شود در صنایع مختلف استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رنگدانه، سمیت حاد خوراکی
  • لیلا شیرازی، مهدی رهنما، محمد مهدی سلطان دلال صفحه 29
    زمینه و هدف
    درمان با واسطه میکروبی امری در حال توسعه است، که در آن پروبیوتیک ها به خصوص باکتری های لاکتیک اسید نقش اساسی دارند. در این مطالعه سعی شده تا خواص ضد میکروبی پروبیوتیک ها بر روی تعدادی از پاتوژن های شایع دستگاه گوارش بررسی شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه دو سویه لاکتوباسیلوس، متعلق به گونه های استاندارد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(ATCC 4356) و لاکتوباسیلوس روتری (ATCC 23272) برای بررسی اثرات ضد میکروبی علیه سه سویه ی پاتوژن دستگاه گوارش، شامل شیگلا سونئی (ATCC 9290)، سالمونلا انتریکا (BAA-708) و اشریشیاکلی (ATCC 25922) استفاده شد و تست Agar Spot برای تشخیص فعالیت ضد میکروبی پروبیوتیک هابه کار رفت. در این روش 2 میکرو لیتر از سویه ی پروبیوتیک مورد نظر بر روی کشت پور پلیت سویه ی پاتوژن قرار داده شده و پس از 24 ساعت هاله ی عدم رشد اندازه گیری شد. به منظور کاهش خطا هر آزمون 3 بار تکرار شده و میانگین قطر هاله ی عدم رشد، توسط دو پروبیوتیک مقایسه گردید.
    یافته ها
    نتایج توصیف کننده ی اثرات ضد میکروبی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس روتری بود. در هر دو سویه ی پروبیوتیک بیشترین اثر مهاری علیه شیگلا سونئی ثبت شد و اثر مهاری آن ها علیه باکتری های سالمونلا انتریکا و اشریشیاکلی به ترتیب در ردیف دوم و سوم بودند.
    نتیجه گیری
    بررسی ها نشان می دهند که استفاده از لاکتوباسیلوس روتری و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس جهت پیشگیری و درمان عفونت های دستگاه گوارش به عنوان راه کاری مهم و عملی، منطقی و قابل قبول است.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، پاتوژن های روده ای، درمان میکروبی
  • غلامحسین ابراهیمی پور، زهرا خسروی بابادی، زهرا شریفی، آتوسا علی احمدی، حسین صادقی صفحه 35
    زمینه و هدف
    استفاده وسیع از آنتی بیوتیکها منجر به پیدایش سویه های میکروبی مقاوم به آنتی بیوتیکها شده است. به منظور یافتن آنتی بیوتیکی جدید برای مقابله با میکروارگانیسمهای بیماری زا و مقاوم به آنتی بیوتیکهای رایج، یک باکتری تولید کننده ماده ی ضدمیکروبی، از پوست قورباغه Rana ridibunda جداسازی شد.
    روش بررسی
    شناسایی باکتری براساس توالی یابی 16SrDNA، خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی انجام گرفت. آزمایشهای تعیین حساسیت میکروبی به دو روش انتشار از دیسک و تعیین کمترین غلظت مهار کننده ی رشد (MIC) بر روی باکتری های استاندارد صورت گرفت. به منظور تعیین هویت ماده ی ضد میکروبی، مایع کشت باکتری، سانتریفیوژ و سپس استخراج توسط حلال های آلی کلروفرم و متانول انجام گرفت. جهت بررسی فعالیت ضدمیکروبی باندهای ایجاد شده روی صفحات TLC از روش Bioautography استفاده شد.
    یافته ها
    باکتری جداسازی شده به عنوان سویه ای از Bacillus atrophaeus شناسایی شد. ماده ضدمیکروبی تولید شده توسط این باکتری در طیف دمایی از 25 تا 100 درجه سانتی گراد به مدت 2 ساعت و همچنین در pH بین 2 تا 11 پایداراست. در سنجش به روشBioauotography مشخص شد فراکشن متانولی حلال مناسب تری برای استخراج ماده ی ضدمیکروبی است. تست ضدمیکروبی از شیلنگ دیالیز نشان داد که وزن ماده ی ضد میکروبی مورد نظر کمتر از KD 1 می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله نشان داد که بعضی از خصوصیات ماده ضد میکروبی تولید شده توسط این باکتری با آنتی بیوتیک های پپتیدی تولیدی توسط جنس Bacillusنظیر باسیتراسین تفاوت هایی دارد و احتمال اینکه این ماده ضد میکروبی ترکیبی جدید باشد را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: ماده ضد میکروبی، قورباغه، Bacillus atrophaeus
  • حامد ملاعباس زاده، هایده مبین، حمید میرزایی صفحه 45
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهم ترین عوامل عفونت کسب شده از اجتماع است که می تواند عامل عفونت های مهمی هم چون باکتریمی، اندوکاردیت، استئومیلیت، سندرم شوک توکسیک و عفونت های پوستی باشد. با توجه به وجود گزارش های متفاوت در مورد حساسیت این باکتری نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف این تحقیق با هدف تعیین الگوی مقاومتی سویه های استافیلوکوکوس اورئوس انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی در شش ماهه نخست سال1390 انجام گرفت، 100 سویه استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های بالینی دو بیمارستان امام رضاء و شهداء شهر تبریز جدا و تست حساسیت آنها با روش کربی- بائر نسبت به آنتی بیوتیک های کلیندامایسین، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین، سفازولین، جنتامایسین، کوتریموکسازول، سفالکسین، کربنی سیلین، متی سیلین و اگزاسیلین انجام و سویهATCC25923 به عنوان کنترل کیفی جهت تست آنتی بیوگرام در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان حساسیت به ترتیب به کوتریموکسازول، کربنی سیلین، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، کلیندامایسین، سفالکسین، سفازولین، تتراسایکلین، متی سیلین و اگزاسیلین به ترتیب 74%، 73%، 69%، 67%، 63%، 61%، 59%، 42%، 4% و 0%، همچنین بیشترین میزان مقاومت به ترتیب به اگزاسیلین 100%، متی سیلین 91%، تتراسایکلین 44%، سفالکسین 30%، سفازولین 29%، جنتامایسین و کربنی سیلین 20%، کوتریموکسازول 16%، کلیندامایسین 15% و سیپروفلوکساسین 12% مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش شیوع مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها تشخیص سریع و به موقع سویه های مقاوم به منظور انتخاب گزینه های درمانی مناسب و جلوگیری از گسترش مقاومت امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، تبریز
  • آنیتا خنافری، سهیل ظروفچیان، مقدم طوسی، کیواندخت سمیعی صفحه 51
    زمینه و هدف
    با توجه به پایداری فلز سرب در محیط زیست، انتقال آن از طریق زنجیره غذایی و اثبات تاثیرات مخرب آن بر سلول های زنده، هدف از انجام این تحقیق، استفاده از باکتری های موثر در حذف و یا کاهش این فلز در قالب تولید فلوکه میکروبی بوده است.
    روش بررسی
    به منظور جداسازی نمونه های باکتریایی مقاوم به فلز سرب، نمونه لجن فعال فاضلاب شهری بر روی محیط کشت BHI-agar واجد ppm1000 فلز با شرایط دمای C°30 به مدت 24 کشت داده شد. مقاومت و کاهش میزان فلز به روش دستگاهی Atomic Absorptionارزیابی، MIC و MBC نمونه ها تعیین گردید و مقاوم ترین سویه گزینش شد. توانایی سویه منتخب در تولید فلوکه میکروبی و کاهش سرب توسط غذایی ماهی Fish-color به عنوان منبع غذایی و بستر فلوکه میکروبی مورد بررسی قرار گرفت. شناسایی و تایید سویه منتخب به روش 16S rRNA انجام پذیرفت.
    یافته ها
    از میان 25 سویه جدا شده، گونه منتخب باکتریایی با بیشترین مقاومت به سرب با MIC و MBC به ترتیب ppm8280 و ppm12420، ارزیابی گردید. آنالیز دستگاهی Atomic Absorption نشان داد که سویه فوق توانایی کاهش 98% سرب موجود در محیط را داشته است. توانایی باکتری در تولید فولکه میکروبی و کاهش سرب محیط به ترتیب g/L120 و 84% ارزیابی گردید. بررسی های بیوشیمیایی و شناسایی مولکولی سویه منتخب را با 99% تشابه، Bacillus subtilis تایید نمود.
    نتیجه گیری
    باکتری Bacillus subtilis جدا شده در این تحقیق کاندید مناسبی جهت تولید لجن زیستی و استفاده در تصفیه فاضلابها و استخرهای پرورش ماهی و میگو آلوده به این فلز می باشد.
    کلیدواژگان: فلوکه میکروبی، فلزات سنگین، سرب، لجن فعال
|
  • Erfanmanesh A., Gholam, Pour H., Gharibi Page 1
    Background And Objectives
    The in vitro techniques of cell culture are important in biological sciences, medicine, and biotechnology. The presence of many biological substances in cell culture is necessary. Fetal bovine serum (FBS) is the most popular cell culture additive for the stimulation of cellular proliferation and biological production. Since there is a possibility of contamination of animal sera with viruses, bacteria, fungi and immunoglobulins, the application of methods for the inactivation or removal of these pathogens is extremely important in plasma production.
    Materials And Methods
    The gamma irradiation has been used in sterilization of FBS and other biological materials. In the current study, the effect of variable doses of gamma irradiation on the sterilization of FBS was investigated and compared to filtration method. Raw fetal bovine serum was prepared from Academic Center for Education, Culture, and Research (ACECR). FBS samples were divided into eight groups including Raw sera, filtrated sera, and 5, 10, 15, 20, 25 and 35 KGray gamma receivers (in 5.6 Gray/s dose rate). Sampling was repeated three times. The specimens were assessed for the sterility.
    Results
    The results showed that there were no bacterial, mycological, mycoplasmal or viral microorganisms in 10 KGray and higher doses of gamma receivers. However, the filtration method failed to complete elimination of the virus.
    Conclusion
    According to the results, it can be concluded that gamma irradiation is a confident and useful method in FBS sterilization, and the applicable dose varies based on the product preparation terms and application.
    Keywords: Gamma Irradiation, FBS, Sterilization
  • Akhavansepahi A., Hedayati Z., Khanafari A Page 7
    Background And Objective
    Synthetic polymers obtained from petrol causes soil pollution, for this reason, PHB has gained importance since it can easily be dismantled in nature. The microbial poly hydroxyalkanoate family of polyesters is synthesized by a wide variety of bacteria as intracellular carbon and energy storage materials. PHB has been identified in more than 20 bacterial genera, including Azotobacter, Bacillus, Alcaligenes, Pseudomonas and Rhodospirillum.
    Materials And Methods
    In this study, 11strains of the genus Mesophile Bacillus and 7 strains of the genus Thermophile Bacillus isolated from Golestan forest soil. The samples were heated at 75̊c for 20min in water bath, than were diluted in sterile water and were placed on nutrient agar media. Plates were incubated at 30̊c and 50̊c for 24-48h. PHB production by these strains was determined by the spectrophotometric method and confirmed by GC-Mass and FT-IR.
    Results
    PHB production was found in Mesophile strains ranged from 6/72-48/70 % (W/V) and in Thermophile strains 3/84-39/21%. PHB was found in all strain, among them B11 and B4 were capable to produce maximum biopolymer 48/70% and 39/21%. The best shaker rotation and temperature for B11 are 200rpm and 32°c and for B4 are 200rpm and 45°c.
    Conclusion
    B11 and B4 strains are capable to produce biopolymer and suggested that in the future these strains can be used as one of the producer of biopolymer. Using of isolated Bacillus sp in biosynthesing PHB which can make them suitable for applications in the packaging industry and as substitute for hydrocarbon-based plastics.
    Keywords: Bacillus, Biopolymer, Mesophile, Thermophile, GC, Mass
  • Hamidi A., Didedar M., Jafari P., Karami M Page 13
    Background And Objective
    Mycotoxins are poisons which produce by soil mould funguses and are abundant in the environment and food stuff. The most important group of these toxins is Aflatoxins which are produced by some mold species from the Aspergillus genus. The most dangerous and strongest is B1 Aflatoxin with different toxic impressions including human being liver cancer. Researchers have revealed that a group of none pathogenic bacteria named as Lactic Acid Bacteria are able to connection the B1 Aflatoxin and other Aflatoxins and Mycotoxins discharge them from environment and food stuff. The purpose of this research to obtain Lactic Acid Bacteria that their ability to help in connection and isolation B1 Aflatoxin is used them as food supplements or probiotic products for prevent of absorption B1 Aflatoxin in human and animal body.
    Materials And Methods
    In the present research the bacteria are isolated from five groups of different sources. For survey their bacteria ability for isolation of B1 Aflatoxin used ELISA method and used for identification the result strains 16S rRNA sequencing method by apply universal primers.
    Results
    Among the strains isolated two strain Lactobacillus pentosus and Lactobacillus berevis ability of B1 Aflatoxin absorption and isolation that respectively are abile to absorb and discharge 17.4 and 34.7 percent of B1 Aflatoxin from the experiment solution.
    Conclusion
    Isolated Lactobacillus pentosus from human feces and Lactobacillus berevis from local milk sample. For survey significant of the result Used SPSS 16 software.
    Keywords: Mycotoxin, Aflatoxin, Lactic Acid Bacteria, ELISA
  • Nazemi A., Mehrabi M., Nasrollahi A Page 19
    Background And Objective
    Production of pigments by microorganisms has significant importance than other sources; because microorganisms are grow quickly, easier extraction and higher yields. The purpose of this study was isolation and identification of pigment-producing microorganisms from soils in regions of West Mazandaran province in the second half of 1389 and toxicity effect pigments.
    Materials and Methods
    70 soil samples from the Mountain West Mazandaran province (Chalus, Tonekabon and Ramsar) were collected and after of prepared serial dilution, each of samples was cultured on Nutrient agar and Sabouraud Dextros Agar. After, colonies were selected with the ability to produce pigment. Pigment extraction was done by Methanol extraction on Sediment microorganisms. Different color compounds were identified by TLC. Molecular identification of microorganisms was performed by rDNA PCR Sequencing. Also, oral acute toxicity of pigments were evaluated on the albino mice.
    Results
    Seven microorganism were identified include Aspergillus sp, viridans Aerococcus, Methylobacterium sp, Bacillus sp, Eurotium rubrum, Microbacterium testaceum and Acinetobacter johnsonii. Oral acute toxicity study of the Pigments on rats was no mortality in the maximum dose. However, studies of liver enzymes and liver histopathology were showed the pigments reversible toxic effect on the liver tissue in maximum dose.
    Conclusion
    As regards the natural pigments in the proper doses are healthier than their chemical, their application is useful in different industries. Also to determine the structure of this pigment and to removal of toxic groups of pigments can be used in various industries.
    Keywords: rDNA PCR Sequencing, pigment, oral acute toxicity
  • Shirazi L., Rahnema M., Soltan Dallal Mm Page 29
    Background And Objective
    Brucellosis is a zoonotic disease which has an extremely economic importance. Prevention and diagnosis of human and cattle infected with the organism both are challenging researches. Immunologic evaluation of diverse antigens of Brucella cells has a key role in development of prevention and diagnosis programs. Here, we report the production and immunologic evaluation of recombinant 18kDa outer membrane lipoprotein of Brucella abortus (Omp19).
    Materials and Methods
    Brucella omp19 gene was amplified with PrimSTAR® HS DNA polymerase, cloned in pJET1.2 and sequenced. The omp19 gene was cut by BamHI and HindIII from confirmed vectors and subcloned in pET28a(+). pET28a(+) vectors cloned with omp19 were transformed into E. coli BL21(DE3) as expression host. Expression of recombinant protein was induced by IPTG and verified by western-blotting. Recombinant protein was purified using Ni-NTA resin and was applied to detect antibodies in human and animal brucellosis cases serum samples via western-blotting.
    Results
    Recognition of antibody to the recombinant Omp19 (rOmp19) in serum samples of infected cases suggests the stimulation of immune response to this protein during brucellosis.
    Conclusion
    The study indicates rOmp19 of Brucella abortus is an appropriate antigen for further investigations in vaccines and serologic diagnosis programs.
    Keywords: Brucellosis, Brucella abortus, rOmp19
  • Ebrahimipour G., Khosravi Z., Sharifi Z., Aliahmadi A., Sadeghi H Page 35
    Background And Objective
    Indiscriminate use of antibiotics has resulted in resistant microorganisms. In order to find new antibiotics to defense pathogenic microorganisms resistant to common antibiotics, An antibiotic-producing bacterium isolated from skin of the frog Rana ridibunda.
    Material And Methods
    In sterile conditions samples from skin of frog were transferred to broth medium. Antimicrobial agent-producing bacteria were isolated using serial dilution method on nutrient agar. One of them was selected for more investigation. Isolated bacterium identified based on 16SrDNA and biochemical and morphological characteristic. Antimicrobial activity of culture supernatant was examined against laboratorial standard Bactria by disc diffusion and MIC methods. In order to characterization of produced antimicrobial compound, Culture supernatant of bacterium was washed by chloroform and then antimicrobial substance was extracted by methanol and chloroform and detected by bioautography on silica gel plates.The dialysis tube was used to find the molecular weight of this substance.
    Results
    Isolated bacterium identified as strain of Bacillus atrophaeus. The anti-microbial substance exhibited heat stability between 25 and 100°C, and activity under both acidic and basic conditions from pH 2 to 11. Bioauotography assay showed that methanol is optimum solvent for the extraction. The dialysis tube indicated that the antimicrobial substance weight is less than 1 kDa and Ammonium sulfate was not capable to precipitate the compound.
    Conclusion
    This study showed that antimicrobial substance differs from peptide antibiotics produced by bacteria of the genus Bacillus such as bacitracin, in some properties that increases the likelihood of being novel.
    Keywords: Antimicrobial compound, frog, Bacillus atrophaeus
  • Molla, Abbaszadeh H., Mobaiyen H., Mirzaei H., Amir Monfaredan, Shahirfar H Page 45
    Background And Objective
    Staphylococcus aureus is one of the most important community-acquired infections which caused significant infections such as bacteremia, endocarditis, osteomyelitis, toxic shock syndrome and dermal infections. This survey was conducted with the aim of determining resistance pattern of Staphylococcus aureus strains; because of there are different reports about susceptibility of these bacteria against different.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, which was done during the first six months of 2011, 100 strains of Staphylococcus aureus were isolated from clinical samples of Imam Reza and Shohada hospitals in-patients, in Tabriz and susceptibility test was done according to Kerby-Bauer method by using Ceftazidime, Clindamycin, Ciprofloxacin, Tetracycline, Cefazolin, Gentamicin, Cotrimoxazole, Cephalexin, Carbenicillin, Methicillin and Oxacillin disks. The Staphylococcus aureus ATCC25923 was applied as quality control in this test.
    Results
    In this study, susceptibility against antibiotics were used such as Cotrimoxazole, Carbenicillin, Gentamicin, Ciprofloxacin, Clindamycin, Cephalexin, Cefazolin, Tetracycline, Methicillin and Oxacillin, were 74%, 73%, 69%,67%, 63%, 61%, 59%,42%, 4% and 0%, respectively. The most resistance strains were resulted against Oxacillin 100%, Methicillin 91%, Tetracycline 44%, Cephalexin 30%, Cefazolin 29%, Gentamicin and Carbenicillin 20%, Cotrimoxazole 16%, Clindamycin 15%, and Ciprofloxacin 12%.
    Conclusion
    By noting the increasing rate of antibiotic resistance, it seems that rapid and timely diagnosis of resistance in strains is crucial in order to select proper therapeutic choices and prevent development of resistance.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic Resistance, Tabriz
  • Khanafari A., Zorofchian Moghadamtousi S., Samiee K Page 51
    Background And Objective
    Considering the high environmental stability of lead and its easy transmission through food chains as well as its well-documented destructive impacts on living cells, the present study was aimed at investigating the applicability of effective bacteria for elimination or reduction of lead through the development of microbial flocculation.
    Materials And Methods
    In order to isolation of lead-resistant bacteria, the sample of activated sludge was cultivated on BHI Agar medium with 1000ppm lead standard solution, incubated at 30°C for 24 hours. Resistance and reduction of lead was investigated by Atomic Absorption analysis. MIC and MBC of the samples were determined and the most lead-resistant bacterial strain was evaluated. The ability of the selected strain in development of bio-floc and lead reduction by fish food (fish color) as the bacterial nutrition source and bed was studied. 16S rRNA sequencing was used to identify and confirm of selected strain.
    Results
    from 25 isolated strains, the most lead-resistant bacterium was demonstrated the MIC and MBC of 8280 and 12420ppm, respectively. Atomic Absorption analysis showed this strain was reduced 98% of lead. The ability of bacterium to produce bio-floc and lead reduction was evaluated 120g/L and 84%, respectively. Biochemical and molecular analysis of the selected strain was confirmed 99% as Bacillus subtilis.
    Conclusion
    Bacillus subtilis isolated in this research can be a good alternative to production of biological sludge for treatment of wastewater and ponds of fish and shrimp farming pools contaminated with this metal.
    Keywords: Microbial floc, heavy metals, lead, activated sludge