فهرست مطالب

زیست فناوری میکروبی - پیاپی 8 (بهار 1390)

فصلنامه زیست فناوری میکروبی
پیاپی 8 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین مرحمتی زاده، محمد علی عباسی، سارا رضازاده صفحه 1
    زمینه و هدف
    استفاده از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی از جمله گیاهان داروئی و ادویه جات در نگهداری از مواد غذایی از رشد چشمگیری برخوردار است این ترکیبات علاوه بر خواص ضد میکروبی، دارای خواص طعم دهندگی و آنتی اکسیدانی می باشند. از سوی دیگر فرآورده های پروبیوتیک با کاهش خطر حملات قلبی و بهبود فلور مطلوب میکروبی مسیر دستگاه گوارش، تاثیر شگرفی برسلامت مصرف کنندگان دارد. این پژوهش به منظور ارزیابی اثر گیاه آویشن بر فعالیت باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم صورت گرفت.
    روش بررسی
    جهت تعیین تاثیر دوزهای مختلف آویشن (0٪، 03/0%، 6 0/0 % و 09/0%) بر رشد باکتری های پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در مرحله اول (شیر) و در مرحله دوم (ماست) پروبیوتیکی 33/0 گرم از باکتری لیوفیلیزه بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به طور جداگانه به یک لیتر شیر کم چرب استریلیزه افزوده گردید. در آزمایشی دیگر مخلوطی از دو باکتری به میزان 165/0 گرم از هر دو باکتری طبق مراحل بالا مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    نمونه ها براساس pH، اسیدیته و شمارش میکروبی در دوران گرمخانه گذاری و ماندگاری بررسی گردید. در روز دهم تولید محصولات مورد ارزیابی حسی قرار گرفت. نتایج پرسش نامه در آزمون آماری توصیفی و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی بر آن بود که در نمونه های حاوی دو باکتری بهترین نتایج از نظر طعم، ماندگاری و رنگ را داشتند. قابلیت زیستی باکتری های پروبیوتیکی به روش شمارش مستقیم مورد شمارش قرار گرفت. در طی دوره 15 روزه تعداد باکتری ها کاهش یافته و همچنین میان نمونه شاهد و نمونه های حاوی غلظت های مختلف از آویشن اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، شیر، آویشن
  • عنایت الله کلانتر، وحید صدیقی، سولماز درخشان، سهیلا بیرانوند، وحیده ترابی صفحه 7
    زمینه و هدف
    استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه A مهم ترین و شایع ترین عامل باکتریایی گلودرد در بین کودکان است. عوارض خطرناک این بیماری اهمیت تشخیص و درمان به موقع را مشخص می سازد. هدف این مطالعه به دست آوردن شیوع گلودرد های استرپتوکوک های بتا همولیتیک گروه A و بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی این باکتری بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی و مقطعی بر روی 266 کودک در دامنه سنی 5 تا 15 سال با علائم عفونت تنفسی فوقانی مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج، صورت گرفت. پس از کشت نمونه های حلق، باکتری جدا و میزان حساسیت آن به آنتی بیوتیک های مختلف تعیین گردید.
    یافته ها
    از مجموع 266 کودک با علایم گلودرد استرپتوکوکی، 150 نفر پسر و 116 نفر دختر بودند. نتیجه کشت حلق در 198 مورد منفی (5/74%) و در 68 مورد(5/25%) مثبت گزارش شد که این تعداد شامل 42 پسر (7/61%) و 26(3/38%) دختر می شد. میانگین سنی کودکان مورد مطالعه 9/2± 3/9 سال بود. بررسی این باکتری در گروه سنی مختلف نشان داد که کشت گلوی مثبت در سنین 5 تا 7 سال 23 مورد(8/33%) و در سن 8 تا 10 سال 18 مورد (5/26%) و در سن بالاتر از 10 سال 27 مورد(7/39%) می باشد. نتایج آنتی بیوگرام 3/28، 8/25 و 6/24 و 61/57 درصد مقاومت را در سوش های استرپتوکک بتا همولیتیک گروه A نسبت به کربنی سیلین، آمپی سیلین و تتراسایکلین و وانکومایسین نشان داد و در سفتریاکسون، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین و کوتریموکسازول بیشترین حساسیت دیده شد.
    نتیجه گیری
    استرپتوکوک های گروه A بتا همولیتیک به عنوان عوامل بالقوه انتشار گلودرد در بین کودکان مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج می باشند و مقاومت بالای استرپتوکوک های جدا شده نسبت به برخی ازآنتی بیوتیک های مورد مطالعه، نشان دهنده مصرف زیاد آنها در جامعه مذکور می باشد لذا بررسی دوره ای حساسیت دارویی این ارگانیسم جهت برنامه ریزی های مطلوب تر بهداشتی درمانی نیز پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: کودکان، گلودرد، استرپتوکوک بتا همولیتیک گروه A، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • محمدرضا ذوالفقاری، محمد سلیمانی، معصومه مسعودیخواه صفحه 13
    زمینه و هدف
    استفاده وسیع از کروم شش ظرفیتی در صنایع مختلف منجر به آلودگی های محیطی شده است و سمیت آن برای انسان بواسطه ی آلودگی های آبی و خاک و یا از طریق تماس شغلی اتفاق می افتد. لذا به دلیل این اثرات معکوس، EPA (Environmental Protection Agency) کروم را به عنوان یکی از هفده ماده ی شیمیایی تهدید کننده بزرگ سلامت موجودات زنده معرفی کرده است. باکتری ها، قادر به احیای Cr(VI) به فرم غیر محلول و با سمیت کمتر Cr(III) هستند؛ لذا پاکسازی زیستی کرومات، با استفاده از میکروبهای احیا کننده Cr(VI) کارایی پروسه های سمیت زدایی کروم را افزایش داده واین روزها مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
    روش بررسی
    241 باکتری مقاوم به کروم جدا شده از پساب صنایع استان قم برای بررسی مقاومت به Cr(VI) و توانایی احیای آن، آزمایش شدند. اثر فاکتورهای متغیری چون pH، زمان، دما، هوادهی و غلظت ابتدایی فلز بر میزان احیای Cr(VI) توسط سویه ی برتر مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    باکتری گرم مثبت احیا کننده کروم که از پساب نساجی جدا شده بود، بر اساس ویژگی های بیوشیمیایی، فنوتیپی و آنالیز rRNA S16 به عنوانStaphylococcus arlettae سویه یA 6-8R شناسایی گردید که می توانست Cr(VI) را تا سقف 770 میلی مولار تحمل کند و قادر به احیای 3/96% فرم بسیار سمی ومحلول Cr(VI) به فرم غیر سمی و غیر محلول Cr(III) طی 48 ساعت بود. ماکزیمم حذف کروم برای این سویه، در شرایط بهینه غلظت ابتداییmM 3/0، دمای 35 درجه سانتی گراد، 5/6 pH: و دور شیکر rpm 50 اتفاق افتاد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که کنسرسیومهای میکروبی و کشتهای خالص ایزوله های معرفی شده برای سمیت زدایی محیطهای آلوده به کروم در بعد صنعتی می توانند مفید واقع گردند.
    کلیدواژگان: کروم، پسابهای صنعتی، پاکسازی زیستی، باکتریهای مقاوم، سمیت زدایی
  • فاطمه فرحی، اسماییل اصلی، اشرف محبتی مبارز، امیر بختیاری صفحه 23
    زمینه و هدف
    بروسلوز یک بیماری زئونوز بوده و اهمیت بالایی از نظر اقتصادی دارد. پیشگیری و تشخیص بروسلوز حیوانی و انسانی هر دو از چالش های پیش روی محققین می باشند. ارزیابی آنتی ژنهای مختلف سلول بروسلا از نظر پاسخهای ایمونولوژیکی در پیشبرد برنامه های پیشگیری و تشخیص نقش کلیدی دارند. هدف این مطالعه تولید و ارزیابی سرمی لیپوپروتئین غشای خارجی 18کیلودالتونی (Omp19) نوترکیب بروسلا آبورتوس می باشد.
    روش بررسی
    ژن omp19 بروسلا آبورتوس ابتدا با آنزیم PrimSTAR® HS DNA polymerase تکثیر و در وکتور pJET1.2 کلون و تعیین توالی شد. ژن هدف از وکتور تایید شده با استفاده از آنزیم های محدودالاثرBamHI و HindIII خارج و در وکتور pET28a(+) کلون شد. pET28a(+) حاوی ژن omp19، در میزبان بیانی E. coli BL21(DE3) ترانسفورم و تولید پروتئین نوترکیب با IPTG القا و با وسترن بلات تایید شد. Omp19 نوترکیب با استفاده از ستون رزین نیکل تخلیص شد. پروتئین نوترکیب خالص جهت ارزیابی حضور آنتی بادی اختصاصی در نمونه سرم بیماران و دامهای مبتلا به بروسلوز به روش وسترن بلات استفاده شد.
    یافته ها
    شناسائی و تشخیص آنتی بادی علیه Omp19 نوترکیب، در نمونه های سرمی عفونی بیماران و دامهای مبتلا، تحریک پاسخ ایمنی به این پروتئین را، در طول بیماری بروسلوز نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، Omp19 نوترکیب بروسلا آبورتوس یک آنتی ژن مناسب برای تحقیقات واکسن و تشخیص سرولوژیک می باشد.
    کلیدواژگان: بروسلوز، بروسلا آبورتوس، Omp19 نوترکیب
  • محبوبه نخعی مقدم، زهرا مرتضایی صفحه 29
    زمینه و هدف
    ریزوبیوم ها گروهی از باکتری ها هستند که ازت را به صورت همزیست با ریشه گیاهان بقولات تثبیت می کنند. هدف از انجام این تحقیق استفاده از سویه های بومی سینوریزوبیوم در افزایش رشد گیاه یونجه و تعیین بهترین جدایه بود.
    روش بررسی
    گیاهان یونجه پس از جمع آوری، توسط کارشتاس تایید شدند. سوسپانسیون حاصل از هموژنیزاسیون گره به محیط Yeast extract manitol agar تلقیح شد. باکتری های جدا شده با آزمون تلقیح بذر در جار لئونارد تایید شدند. سپس برای مقایسه چهار جدایه از باکتری های جدا شده، بذرهای ضدعفونی شده یونجه رقم همدانی،در گلدان های بزرگ 90 × 30 با ارتفاع 25 سانتی متر در شرایط یکسان از نظر دما، آبیاری، نور و رطوبت کشت شدند. در روز سوم چهار گلدان با 200 میلی لیتر سوسپانسیون باکتریایی آبیاری شدند. دو گلدان نیز به عنوان شاهد استفاده شدند. بعد از 6 هفته آبیاری با محلول غذایی عاری از نیتروژن، گیاهان از خاک در آورده شدند و از نظر رشد و مقدار نیتروژن مقایسه شدند. تایید مولکولی چهار جدایه با بررسی وجود ژن اختصاصی mucR با تکنیک PCR انجام گرفت.
    یافته ها
    گیاهان گلدان های شاهد فاقد گره و گیاهان در 4 گلدان تیمار دارای گره بودند. از هر گلدان 10 گیاه به طور تصادفی از خاک جدا شدند که طول کل گیاه، طول ساقه و یا تعداد برگ در گیاهان همزیست با یونجه به طور معنی داری بیشتر از گیاهان شاهد بود. وزن خشک 100 عدد از گیاهان شاهد، 35/0 گرم و گیاهان همزیست با جدایه ها به ترتیب 12/1، 07/1، 79/0 و 78/0 بود. مقدار نیتروژن در گیاهان شاهد کمتر از گیاهان همزیست با سینوریزوبیوم بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهند که هر چهار جدایه سینوریزوبیوم بومی به طور موثری باعث افزایش رشد گیاه یونجه می شوند و قابلیت استفاده به عنوان کود بیولوژیک را دارند. به نظر می رسد جدایه 2o از نظر تقویت رشد گیاهان یونجه سویه موثرتری باشد.
    کلیدواژگان: سینوریزوبیوم، یونجه، کود بیولوژیک
  • محمدحسن شاه حسینی، افروز دباغی زاده، الهام مسلمی، مجید رضا حق زارع، پریچهر یغمایی صفحه 37
    زمینه و هدف
    میزان شیوع عفونت هپاتیت B (HBV) در بیماران همودیالیزی بیشتر از سایر اقشار جامعه می باشد. روش های سرولوژیکی موجود و در دسترس تشخیصHBV، قابلیت تشخیص سریع و دقیق آلودگی را نداشته درحالیکه، روش های نوین مولکولی مانند PCR ابزار کارآمدی برای ارزیابی میزان شیوع HBV در بیماران همودیالیز می باشد. هدف از این مطالعه تشخیص PCR ویروس هپاتیت B در نمونه های سرمی افراد همودیالیزی با نتایج الایزای مشخص است.
    روش بررسی
    در این مطالعه 136 نمونه سرم، از بیماران همودیالیزی با سابقه مشخص از 3 مرکز همودیالیز، جمع آوری گردید. DNA نمونه ها با استفاده از کیت DNP استخراج گردید، پس از بهینه نمودن تکنیک PCRبرای ویروس هپاتیت B، حساسیت و ویژگی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. به دنبال تایید حساسیت و اختصاصیت، تست بهینه شده بر روی نمونه های بیماران انجام گرفت. محصول PCR بوسیله الکتروفورز در ژل آگاروز 1.5% ارزیابی شد. آمپلیکون بوسیله تعیین ترادف تایید گردید.
    یافته ها
    تست PCR بهینه شده دارای ویژگی بسیار بالایی بود بطوریکه به جز DNA ویروس هپاتیت B با سایر DNA های مورد مطالعه واکنشی نشان نداد، حساسیت تست تا 40 پارتیکل ویروسی تعیین گردید. از بین 136 نمونه مورد مطالعه در مجموع 11 مورد (09/8%) PCR مثبت تشخیص داده شدند که از این تعداد تنها 1 مورد الایزا مثبت بود.
    نتیجه گیری
    مقایسه کاربرد PCR و الایزا بر روی نمونه های بیماران همودیالیزی نشان داد که حساسیت و اختصاصیت تکنیک PCR از تست های سرولوژیکی به کار رفته جهت غربالگری، مانند الایزا بسیار بیشتر است. با توجه به نتایج می توان بیان نمود لزوم جایگزینیPCR در تشخیص HBV به جای روش های غربالگری متداول در مراکز همودیالیز اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: PCR، همودیالیز، هپاتیت B
  • مریم تاج آبادی ابراهیمی، پروانه جعفری، مریم هاشمی، هدی بهرامی صفحه 43
    زمینه و هدف
    آفلاتوکسین ها از مهم ترین مایکوتوکسین ها می باشند که به طورعمده توسط گونه های مختلف قارچ آسپرژیلوس تولید می گردند. برخی از سویه های باکتری های اسید لاکتیک اثر حفاظتی در برابر عوامل موتاژن مانند آفلاتوکسین ها دارند. بسیاری از مطالعات این اثر را به اتصال فیزیکی بین میکروب و عامل موتاژن نسبت می دهند. هدف این تحقیق ارزیابی توانایی اتصال و خارج کردن آفلاتوکسین B1 از محلول بافر فسفات، توسط 32 سویه لاکتوباسیل جدا شده از ترخینه و دوغ ترخینه با روش الایزا است.
    روش بررسی
    پس از کشت 24 ساعته لاکتوباسیل ها تعداد 1= 600nmOD (CFU/ml1010 ×1) سلول در بافر فسفات سدیم حاوی μg/ml 5 آفلاتوکسین B1 حل شد. پس از 2 ساعت گرمخانه گذاری سلول ها سانتریفیوژ و آفلاتوکسین B1 باقی مانده در مایع رویی با روش الایزا سنجیده شد. به منظور کنترل فاکتورهای متغیر و یکنواخت سازی شرایط برای کلیه سویه ها دمای آزمایش 37 درجه سانتی گراد (متناسب با دمای بدن انسان) و pH خنثی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    درصد جذب از 4/8% تا 9/89 % متغیر بود. بیشترین میزان جذب آفلاتوکسین B1 (80%<)در جدایه های TD2، T14، T15 به ترتیب جدا شده از دوغ ترخینه و ترخینه و کم ترین میزان جذب در T1، T5 (30% >) جدا شده دیده شد. این نتایج نشان می دهد باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از ترخینه دامنه وسیعی از تغییرات را در میزان کاهش آفلاتوکسین B1 نشان داده و کاهش توکسین در این باکتری ها وابسته به سویه است.
    نتیجه گیری
    بررسی های تکمیلی می تواند منجر به معرفی این سویه ها بعنوان پروبیوتیک های بومی ایران شود. از این سویه ها می توان در مواد غذایی به منظور کاهش آفلاتوکسین B1 در دسترس استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پرولاکتوباسیل، ترخینه، آفلاتوکسین، الایزا
  • عزیز همایونی صفحه 49
    زمینه و هدف
    در بستنی از میان عوامل متعددی که در طول فرآیند و نگهداری (فشار اسمزی ناشی از غلظت بالای ساکارز، دمای انجماد و وجود اکسیژن هوا) و نیز مصرف (pH اسیدی معده و pH قلیایی روده)، زنده مانی پروبیوتیک ها را تحت تاثیر قرار می دهند، عوامل مهم و اصلی انتخاب گردیده و مورد شبیه سازی قرار گرفت.
    روش بررسی
    برای ارزیابی رشد و زنده مانی چهار گونه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی، بیفیدوباکتریوم لاکتیس و بیفیدوباکتریوم لانگوم در معرض pH شبیه سازی شده معده و روده و نیز pH واسطی که طی گذر از حالت اسیدی به قلیایی به طور موقت در ابتدای روده کوچک ایجاد می شود قرار گرفته و مقاوم ترین گونه ها مشخص شدند. همچنین به منظور شبیه سازی شرایط بستنی، اثر غلظت های مختلف ساکارز وجود و عدم وجود اکسیژن و دمای پایین بر زنده مانی و رشد چهار گونه مذکور مورد آزمایش قرار گرفت و در نهایت مقاوم ترین گونه ها مشخص شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی اثر pH اسیدی و قلیایی، بر شاخص رشد چهار گونه پروبیوتیکی نشان داد که بین باکتری ها اختلاف معنی داری در سطح احتمال یک درصد وجود دارد. در غلظت های مختلف ساکارز، بیشترین رشد مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی در غلظت های 10% و 20% می باشد. همچنین در محیط کشت حاوی سیستئین، بیشترین رشد مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی بود. از میان چهار گونه پروبیوتیکی مورد آزمایش، لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس نسبت به بقیه از مقاومت خوبی در برابر سرما برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم لاکتیس نسبت به بقیه هم از سرعت رشد بالایی برخوردار بودند و هم مقاومت خوبی در pH شبیه سازی شده دستگاه گوارشی و شرایط شبیه سازی شده بستنی داشتند.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، بستنی، غذای فراسودمند
|
  • Marhamatizadeh Mh, Abbasi Ma, Rezazadeh S Page 1
    Background And Objectives
    The use of natural antimicrobial compounds indenting herbal medicine and flavorings in preserving foods has been widely devoted. These compounds other than antimicrobial characteristic have antioxidant and flavoring characteristics. The other hand probiotic products by reducing the risk of heart attacks and recovering favorable microbial flora of digestive tract have an extraordinary effect on consumer's health status.
    Materials And Methods
    This survey was done in order to evaluate the effect of thymus on lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum as the starter bacteria of probiotic yoghurt. To determine the effect of thymus different doses (0%, 0.03%, 0.06% and 0.09%) on the growth of probiotic bacteria, Bifidobacterium bifidum and lactobacillus acidophilus in the first stage (milk) and the second stage, 0.33 grams of lyophilized Bifidobacterium bifidum and lactobacillus acidophilus separately was added to one liter of sterilized low fat milk. In on other experiment, a mixture of two bacteria, in an amount of 0.165, was done according to the above steps. The samples were evaluated on the basis of pH, acidity and microbial count in the warm holding and preservation periods. In the tenth day of production the products were evaluated under organoleptic tests.
    Results
    The results of questionnaires were and used in the descriptive analytic test and by the use of SPSS software.
    Conclusion
    The results showed that in the samples containing two bacteria we have got the best results related to the taste, preservation and color. Bioavailability of probiotie bacteria was counted by the use of direct counting method. In a 15 day period, the number of bacteria was decreased and also no statistically meaningful difference was observed between the control samples and the samples containing different concentrations of thymus.
    Keywords: Probiotic, Bifidobacterium bifidum, lactobacillus acidophilus, milk, thymus
  • Kalantae Ea, Sadighi V., Derakhshan S., Biranvand S., Torabi V Page 7
    Background And Objective
    Group A Streptococci is one of the most important bacteria which is capable of causing sore throat among children. Since A Streptococcal sore throat can lead to various diseases such as rheumatic, it is a potentially serious medical problem and adequate treatment is imperative. The aim of the present study was to determine the incidence of sore throat caused by group A Streptococci among 5-15 years age children referred to Children Emergency Department at Beasat hospital during six month.
    Materials And Methods
    A total of 266 Children which were among 5-15 years old (150 male and 116 female) with the sore throat sings who referred to Children Emergency Department at Beasat hospital, Sanandaj were investigated in this study. After taking the swab samples, bacteria was isolated and identified and also tested for its antibiotic susceptibility pattern.
    Results
    From 266 samples, incidence of sore throat was 25.5 %, out of which 42 were boys and 26 were girls. Their mean age was 9.3 years. Incidence of sore throat among 5-7 years age 33.8%, and in 8-10 years age group was 26.5 %. The antibiotic susceptibility pattern showed that Group A Streptococci was 28.3, 25.8 and 24.6% resistant to Carbinicillin, Ampicillin and Tertracycline respectively. Similarly, Gentamycin, Ceftriaxone, Ciprofolxacin, Corti were highly active against them.
    Conclusion
    Group A Streptococci is the most important cause of sore throat among Children who refereed to Children Emergency Department at Beasat hospital, Sanandaj. All the Streptococci isolates were resistance to the very common antibiotics. Therefore, there should be a continuous surveillance system regarding antibiotic susceptibility pattern.
    Keywords: Sore throat_Swab_Children_Group A Streptococci_antibiotic susceptibility
  • Zolfaghary Mr, Soleimani M., Masoudikhah M Page 13
    Background And Objective
    Extensive use of hexavalent chromium in various industrial applications has caused substantial environmental contamination and the toxicity occurs in human due to environmental pollution via soil and water or due to occupational exposure because of these adverse effects, the EPA has identified Cr (VI) as one of the seventeen chemicals posing the greatest threat to human health. Bacteria can reduce chromate to the insoluble and less toxic Cr (III). The aim of this study was evaluated of chromate bioremediation with use of Cr (VI) reduce microbial enhancement of efficiency process of detoxification of Cr (VI) to Cr (III).
    Materials And Methods
    241 Chromium resistant bacteria isolated from industrial wastewater of Qom were examined for their tolerance to hexavalent chromium and their ability to reduce Cr (VI) to Cr (III). The influence of various factors such as pH, time interval, temperature, aeration and initial metal concentrations on the reduction of chromium by the high tolerant bacterial isolate was studied.
    Results
    A Gram-positive chromate reducing bacterial strain was isolated from effluents of textile, and identified as Staphylococcus arlettae strain R8-6A by phenotypic characterization and 16S rRNA analysis. Staphylococcus arlettae strain R8-6A could tolerate up to 770 mM of chromate and 93.6% reduced 0.3 mM highly toxic and soluble Cr(VI) (as Cr2O4) into almost non-toxic and insoluble Cr(III) in 48 h under aerobic condition. The maximum chromate removal were exhibited in Initial Cr(VI) concentration until 0.3 mM at 35 °C, pH 6.5 and 50 rpm.
    Conclusion
    The results indicate that the microbial consortia and the mono cultures of the above isolates can be useful for Cr (VI) bioremediation of chromium contaminated environment.
    Keywords: Chromium, Industrial wastewater, Bioremediation, Resistant bacteria, Detoxification
  • Farahi F., Asli E., Mohabati Mobarez A., Bakhtiari A Page 23
    Background And Objective
    Brucellosis is a zoonotic disease which has an extremely economic importance. Prevention and diagnosis of human and cattle infected with the organism both are challenging researches. Immunologic evaluation of diverse antigens of Brucella cells has a key role in development of prevention and diagnosis programs. Here, we report the production and immunologic evaluation of recombinant 18kDa outer membrane lipoprotein of Brucella abortus (Omp19).
    Materials and Methods
    Brucella omp19 gene was amplified with PrimSTAR® HS DNA polymerase, cloned in pJET1.2 and sequenced. The omp19 gene was cut by BamHI and HindIII from confirmed vectors and subcloned in pET28a(+). pET28a(+) vectors cloned with omp19 were transformed into E. coli BL21(DE3) as expression host. Expression of recombinant protein was induced by IPTG and verified by western-blotting. Recombinant protein was purified using Ni-NTA resin and was applied to detect antibodies in human and animal brucellosis cases serum samples via western-blotting.
    Results
    Recognition of antibody to the recombinant Omp19 (rOmp19) in serum samples of infected cases suggests the stimulation of immune response to this protein during brucellosis.
    Conclusion
    The study indicates rOmp19 of Brucella abortus is an appropriate antigen for further investigations in vaccines and serologic diagnosis programs.
    Keywords: Brucellosis, Brucella abortus, rOmp19
  • Nakhaei Moghaddamm, Mortazaei Z Page 29
    Background And Objective
    Rhizobia variants are groups of bacteria that fix nitrogen synergistically with root of Leguminaceae. The aim of this study is growth enhancement of Alfalfa plants using native Sinorhizobium isolates.
    Material And Methods
    Alfalfa plants were collected and confirmed by an expert. The nodules were crushed and inoculated to yeast extract manitol agar. The isolated bacteria were confirmed by inoculation test of alfalfa seeds in Leonard jar. Disinfected seeds of Alfalfa (Medicago sativa) var Hamedani were cultured in big pots (90 × 30 with 25cm high) in similar temperature, watering, light, and moisture. Plants in four tested pots were watered by bacterial suspension of four isolates of bacteria on third day and two cases were used as controls. After a six-week watering period by free nitrogen nutrient solution, plants were pulled out from soil and compared for their growth and nitrogen rate. Molecular confirmation of these isolates was carried out by amplification (PCR) of a specific gene named mucR.
    Results
    Control plants had no nodules and plants inoculated with Sinorhizobia had nodules. Ten plants of each pot were separated randomly and significant differences were observed between plant length, stem and root length of control and symbiosis plants. Dried weight of a hundred of control plants was 0.35g and for symbiosis plants were 1.12, 1.07, 0.79 and 0.78g. The rate of nitrogen was less in control than symbiosis plants.
    Conclusion
    The results of this study show that four native isolated Sinorhizobium caused the enhancement of alfalfa plants and have potential for use as biologic fertilizer. It seems isolate No. 2 enhances the growth of plants more effectively than other isolated bacteria.
    Keywords: Sinorhizobium, alfalfa, Biologic fertilizer
  • Shahhosseiny Mh, Dabaghizadeh A., Moslemi E., Hagh Zareh Mr, Yaghmaee P Page 37
    Background And Objective
    Hepatitis B virus infection prevalence is more significant in hemodialysis patients than the others. Serological HBV detection techniques could not detect the infection in early stages. On the bases of common detection methods limitations, molecular detection techniques like PCR are more useful in hemodialysis patients. In this study it has tried to applied PCR technique for the detection of HBV Virus in hemodialysis patient's serums.
    Materials And Methods
    136 serum samples were obtained from patient who referred to three in hemodialysis centers in Tehran. DNA was extracted by using DNP kit. The sensitivity and specificity of test were performed and after that was done on samples. PCR product was electrophoresed in 1.5% agarose gel. Amplicon (262 bp) cloned by PCR-cloning and then sequenced by dideoxy chain termination.
    Results
    PCR test had high specificity which no reaction was seems to the other infectious agents DNA except Hepatitis B virus DNA. The PCR sensitivity up to 40 particles was observed. Among the 136 serum samples 11 cases (8.09%) were PCR positive in our study, but only 1 case were ELISA positive.
    Conclusion
    The compression between ELISA and PCR application on hemodialysis patients suggested that the employed assay system constitutes an effective tool for the rapid diagnosis of Hepatitis B virus especially in hemodialysis patients. In addition because of low serological techniques sensitivity for detection, it seems PCR could be an appropriate replacement for these detection techniques.
    Keywords: Hemodialysis_PCR_Hepatitis B virus
  • Tajabadi Ebrahimi M., Jafari P., Bahrami H., Hashemi M Page 43
    Background And Objective
    Aflatoxins are the most important mycotoxin that produced by fungi. Some strains of LAB can control mutagens factors like aflatoxin. It seems that it is because of physical attachment between LAB and mutagens. The aim of this study is evaluation ability of 32 lactobacilli strains isolated from Tarkhineh to attach and remove aflatoxin from buffer solution by ELISA.
    Materials And Methods
    An overnight culture of each lactobacilli (1010 CFU/ml) was transferred into PBS buffer with 5µg/ml aflatoxin. After 2h incubation cells were removed by centrifuge and remained aflatoxin was assessed by ELISA. In order to control all physicochemical factors temperature were kept in 37ºC in neutralized condition.
    Results
    The strains were observed to possess variable AFB2-binding ability in the range from 8.4 to 89.9%. Most efficient binding of AFB1 was observed by isolatesTD2, TD14, and TD15 while T1 and T5 showed the least capacity.
    Conclusion
    Our results indicated that Lactobacillus strains isolated from Tarkhineh could sequestrate of aflatoxin by binding the toxin in a strain dependent manner. So After more safety assessment these isolates can be used in food industry as a native probiotic.
    Keywords: Lactobacilli, Tarkhineh, Aflatoxin, ELISA
  • Homayouni A Page 49
    A greater understanding of how the survival of Lactobacillus acidophilus cells in the process of preparing and using it commercially as a probiotic bacterium is useful. So, the aim of this study is determination of the effect of different environmental stresses on survival of L. acidophilus.As L. acidophilus is one of the most important probiotic microorganisms in food technology, so we decided to review different aspects of stress responses in L. acidophilus in published papers between 1980 and 2010.Results showed that L. acidophilus has possibility to adapt to one or more stresses, but not all stresses could provide cross-protection against every stresses tested. It appears that L. acidophilus is capable of displaying adaptive response to stress. It also proved that the resistance of L. acidophilus against stress in the stationary growth phase is more than the logarithmic growth phase.Considering the factors studied in this research L. acidophilus bacteria has possibility to adapt to against environmental stress and can be treated before using it in harsh conditions, in order to bacteria survival increase.
    Keywords: Stress responses, Lactobacillus acidophilus, Probiotic