فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال هفدهم شماره 6 (پیاپی 72، بهمن و اسفند 1391)

نشریه ارمغان دانش
سال هفدهم شماره 6 (پیاپی 72، بهمن و اسفند 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید بصیر هاشمی، سعید آصفی صفحات 477-483
    زمینه و هدف
    تانسیلکتومی پروسه جراحی شایعی است که درد و ناراحتی پس از عمل در آن زیاد است. هدف این مطالعه مقایسه اثر رادیوفرکوئنسی در برابر استفاده از کوتری Bipolar در تانسیلکتومی بود.
    روش بررسی
    دراین مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 30 بیمار بالای 10 سال که کاندید عمل تانسیلکتومی بودند، انتخاب شدند. لوزه های سمت راست به روش رادیوفرکوئنسی و لوزه های سمت چپ به روش Bipolar تحت عمل جراحی قرار گرفتند. بیماران از لحاظ درد، خونریزی، مدت زمان عمل و سختی عمل ارزیابی شدند. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل و دانشجویی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین حجم خونریزی در دو روش تفاوت معنی داری نداشت(05/0p>). از لحاظ مدت زمان عمل و سختی عمل به وسیله جراح اختلاف معنی داری یافت شد(05/0p<). هم چنین میانگین شدت درد بیماران در روش رادیوفرکوئنسی در روزهای مختلف بعد از عمل به طور معنی داری کمتر از روش کوتری Bipolar بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    روند کاهش درد و افزایش بهبود در گروه تحت رادیوفرکوئنسی مطلوب تر از روش جراحی با استفاده از کوتری Bipolar در عمل تانسیلکتومی است.
    کلیدواژگان: تانسیلکتومی، رادیوفرکوئنسی، درد، خونریزی
  • سامان رحمتی، محسن کریمی ارزنانی، کاظم پریور، مهدی کدیور صفحات 484-493
    زمینه و هدف
    امروزه بسیاری از پروتکل های ژن درمانی با حامل های لنتی ویروسی انجام می شود. یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در تکوین پانکراس و رونویسی ژن انسولین نقش دارد فاکتور رونویسی Pancreatic & duodenal homeobox 1 (Pdx-1) است. هدف از این مطالعه بهینه سازی سازه لنتی ویروسی حاوی ژن pdx-1 برای ترانسفکشن سلول های بنیادی در راستای ژن درمانی دیابت نوع 1 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی ابتدا ژن pdx-1 از حامل pcDNA3.1-pdx-1به وسیله PCR تکثیر و در حامل pTG19–Tکلون شد. سپس ژن pdx-1 در بالا دست ژن IRES–EGFPدر حامل pIRES2–EGFP ساب کلون شد. در مرحله بعد قطعات کلون شده IRES–EGFP و نیز pdx-1 با هضم آنزیمی از حامل مربوطه جداسازی و به درون سازه ی بیانی لنتی ویروسی pSINTREM در بالا دست ژن TRE-CMVکلون شدند. سازه ی نهایی پس از تعیین توالی به سلول های HEK293 ترانسفکت شد و بیان ژن pdx-1 به وسیله آنالیز فلوسایتومتری و میکروسکوپ معکوس فلورسنت ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج فلوسایتومتری و نیز مشاهده مستقیم با میکروسکوپ معکوس فلورسنت، نشانگر تایید بیان ژن های pdx-1 و GFP در سلول های HEK293 ترانسفکت شده با سازه نوترکیب نهایی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که سازه حاضر به منظور تضمین بیان طولانی مدت با بازدهی بالا در سلول های بنیادی طراحی شده و از سامانه ی القایی Tet onهای در آن استفاده شد، می تواند یکی از بهترین سازه ها در جهت انتقال هر نوع ژن به سلول های بنیادی باشد.
    کلیدواژگان: ژن درمانی، دیابت، سلول های بنیادی
  • اکرم تاج الدینی، محمود رفیعیان کوپایی، عبدالرسول نامجو، مرتضی سدهی، رویا انصاری، نجمه شاهین فرد صفحات 494-501
    زمینه و هدف
    مطالعات اخیر اثر مثبت آنتی اکسیدان ها را در بهبود زخم نشان داده اند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره دانه به بر بهبود زخم سوختگی درجه دو در موش بالب سی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 48 سر موش بالب سی انجام شد، پس از ایجاد زخم های سوختگی به مساحت 5/1سانتی متر مربع، موش ها به طور تصادفی به 4 گروه شاهد، تحت درمان با وازلین، پماد سولفادیازین نقره و عصاره 1 درصد دانه به قرار گرفتند. در گروه های تحت درمان، 1 گرم پماد روزی 2 بار، تا التیام کامل زخم استعمال شد. چهار گروه از نظر مساحت زخم و وضعیت هیستوپاتولوژی مقایسه شدند. داده ها با آزمون های آمار توصیفی، آنالیز واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل قرارشدند.
    یافته ها
    درصد بهبود زخم سوختگی در روز بیست و یکم در گروه های دانه به 502 /99، گروه سولفادیازین نقره 26/92، وازلین 69/97 و کنترل 97/92 درصد بود که در گروه دانه به تفاوت معنی داری با گروه سولفادیازین نقره و وازلین داشت(05/0p<). بررسی های پاتولوژیک نیز روند بهتر ولی غیر معنی دار التیام زخم در گروه دانه به را نسبت به سایر گروه ها نشان داد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره ی دانه ی به، باعث تسریع در روند التیام زخم سوختگی در موش بالب سی می شود. لذا ممکن است بتوان از آن در درمان زخم سوختگی، حداقل به عنوان یک داروی کمکی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: التیام، دانه به، زخم، سوختگی، عصاره
  • یونس خادمی، مهدی مقرنسی، شاپور عنبری، سیدعلی حسینی، مجید آزادمنش صفحات 502-513
    زمینه و هدف
    با توجه به تاثیر تمرینات ورزشی منظم در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، هدف این مطالعه تعیین تاثیر مصرف مکمل امگا 3 و تمرین هوازی بر عوامل خطرزای قلبی عروقی نیمرخ لیپیدی در مردان سالمند بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، تعداد 36 مرد سالمند غیر ورزشکار با دامنه سنی 37/3±37/57 سال از بین مردان سالمند شهرستان گناوه به صورت در دسترس به عنوان آزمودنی انتخاب شده و به طور تصادفی به 4 گروه مساوی؛ تمرین و مکمل امگا3، تمرین و دارونما، مکمل امگا3 و دارونما تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی 8 هفته، هفته ای 3 جلسه، به مدت 30 تا 45 دقیقه و شدت 55 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب اجرا شد. مقدار مصرف روزانه مکمل امگا3، 2000 میلی گرم بود. خونگیری پس از 14 ساعت ناشتا، قبل از شروع مطالعه و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جهت اندازه گیری لپیدهای خون انجام شد. داده ها با آزمون های آماری کولموگروف اسمیرنف، تی وابسته وآنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از 8 هفته تمرین مقادیر کلسترول تام در گروه های مکمل امگا3، مکمل امگا3 و تمرین و تمرین و دارونما کاهش معنی داری یافت(05/0p<)، اما در گروه دارونما تفاوت معنی داری نداشت(05/0p>‍). مقادیر تری گلیسرید فقط در گروه های مکمل امگا 3 و مکمل امگا 3 کاهش معنی داری یافت(05/0p<)، اما در گروه دارونما و تمرین و دارونما کاهش معنی داری نداشت(05/0p>‍)‍. مقادیر LDL-C در هیچ گروهی تغییر معنی داری نداشت(05/0p>‍) ‍. مقادیر HDL-C در گروه تمرین و مکمل امگا 3 و تمرین و دارونما با افزایش معنی داری همراه بود(05/0p<)، اما در گروه مکمل امگا3 و دارونما تغییر معنی داری نداشت(05/0p>‍).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که تمرین هوازی به تنهایی و مصرف مکمل امگا 3 به تنهایی منجر به کاهش معنی دار عوامل خطرزای قلبی عروقی می شوند، تمرین هوازی و مصرف هم زمان مکمل امگا 3 می توانند در پیشگیری و کاهش این بیماری ها سودمندتر باشند.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، مکمل امگا3، نیمرخ لیپیدی، بیماری های قلبی، عروقی
  • نازنین هنرپروران، زهرا قادری، مرضیه تقوا، کرامت الله زندی قشقایی صفحات 514-521
    زمینه و هدف
    تجربه ناباروری با استرس فیزیکی، اقتصادی، روان شناختی و اجتماعی همراه است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط عاطفه خودآگاه و عقاید غیر منطقی با تمایلات جنسی زنان نابارور شهرشیراز بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه همبستگی تعداد 100 زن نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری شهر شیراز به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. سپس با استفاده از مقیاس های عقاید غیرمنطقی جونز، عاطفه خودآگاه تانگنی و شاخص تمایل جنسی هالبرت مورد آزمون قرار گرفتند. جهت آزمون فرضیه ها از آزمون آماری تحلیل رگرسون استفاده شد.
    یافته ها
    بین عقاید غیرمنطقی و عاطفه خود آگاه با میزان تمایلات جنسی رابطه خطی وجود دارد و عقاید غیر منطقی دارای اثرمندی معکوس بر تمایلات جنسی می باشند. دو خرده مقیاس کمال گرایی و انتظارات بیش از حد از خود، دارای تاثیر معکوس بر میزان تمایلات جنسی زنان ناباروربود(05/0p>).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد، ناباروری تهدید کننده سلامتی زنان نابارور می باشد
    کلیدواژگان: عاطفه خودآگاه، باور غیر منطقی، تمایلات جنسی، زنان نابارور
  • اورنگ ایلامی، ابوالقاسم هادی نیا، سید حسام الدین نبوی زاده، ظفر معصومی، سید علی موسوی زاده، بهادر شهریاری، مرضیه اوحدیان، فاطمه دهقانی، سید عبدالمجید خسروانی صفحات 522-529
    زمینه و هدف
    با توجه به وجود روش های مختلف در تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری، هدف این مطالعه مقایسه یافته های رادیوگرافی بلع باریم و تست سرولوژی در بیماران دیس پپتیک از نظر تشخیص عفونت هلیکوباکتر پیلوری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تحلیلی تعداد 60 بیمار مبتلا به زخم معده و اثنی عشر مراجعه کننده به کلینیک شماره 2 شهید مفتح یاسوج به روش تصادفی انتخاب شدند. برای بیماران تست سرولوژی تعیین تیتر آنتی بادی IgG اختصاصی ضد باکتری هلیکوباکتر پیلوری و رادیوگرافی بلع باریم انجام شد. نتایج به صورت شاخص های حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی، درصد مثبت کاذب، درصد منفی کاذب و دقت تشخیص درست همراه با حدود اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از مجموع 60 تست سرولوژی انجام شده 37 نفر(6/61 درصد) تست مثبت و 23 نفر(4/39درصد) تست منفی داشتند. از 60 رادیوگرافی بلع باریم تنها 7 نفر(7/11درصد) رادیو گرافی مثبت داشتند که از میان این افراد 5 نفر تست سرولوژی مثبت و 2 نفر تست سرولوژی منفی داشتند. حساسیت و ویژگی رادیوگرافی بلع باریم در مقایسه با تست سرولوژی به ترتیب 5/13 و 91 درصد بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به ویژگی بالای رادیوگرافی بلع باریم، این روش می تواند به عنوان یک روش تاییدی در تشخیص عفونت هلیکوباکترپیلوری استفاده شود.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، سرولوژی، بلع باریم، حساسیت، ویژگی
  • مجید متولی باشی، مریم بردبار، زهره حجتی، رضا محمودی، زهرا رضایی صفحات 530-539
    زمینه و هدف
    حذف ها در کرومزوم Y یکی از دلایل عمده ژنتیکی ناباروری است. هدف این مطالعه تعیین فراوانی حذف های کوچک ناحیه AZF کروموزم Y مردان نابارور در جمعیت اصفهان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهدی به طور تصادفی تعداد 100 مرد نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری اصفهان به عنوان گروه مورد و 100 مرد بارور سالم به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. DNAخون افراد هر دو گروه استخراج شد و با استفاده از روش STS-PCR تکثیر شدند. حضور حذف های کوچک در ناحیهAZF تشخیص داده شد.
    یافته ها
    هیچ حذفی در نواحی AZFa، AZFb و AZFc در گروه شاهد دیده نشد. تعداد 1 بیمار حذف در ناحیه AZFb، 8 بیمار حذف در ناحیه AZFcو 2 بیمار حذف در ناحیه AZFa را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    فراوانی حذف های کروموزوم Y در جمعیت شهر اصفهان از کشور ایران مشابه فراوانی حذف ها در جهان می باشد. فراوانی حذف در ناحیه AZFc با سایر مطالعات در این زمینه یکسان بود، اما برای حذف های ناحیه AZFa، فراوانی پایین تر و تفاوت چشمگیری با سایر مطالعات داشت.
    کلیدواژگان: ناباروری، کروموزم Y، حذف کوچک
  • مصطفی بهره بر، علی میرزایی، اقبال منطقیان، احمد بهره بر نویسنده فرعی صفحات 540-551
    زمینه و هدف
    با توجه با اثبات خواص آنتی اکسیدانی در گونه های مختلف پسته، هدف این مطالعه تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به صورت برون تنی و درون تنی در موش های صحرایی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی عصاره هیدروالکلی میوه بنه به دو روش ماسراسیون(خیساندن) و دستگاه سوکسله تهیه شد. برای تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی به روش درون تنی از عصاره هیدروالکلی که بیشترین خواص آنتی اکسیدانی را داشت، استفاده شد وفعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس، دی فنیل پیکریل هیدرازیل و فسفومولیبدنیم، میزان فنل تام وفلاونوئیدها اندازه گیری شد. در مطالعه درون تنی از 24 سر موش صحرایی نژاد ویستار استفاده گردید که به طور تصادفی به 4 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه شاهد که آب مقطر به میزان 5/0 میلی لیتر در کیلوگرم به صورت خوراکی دریافت کردند. گروه های 1، 2 و 3 عصاره هیدروالکلی بنه به ترتیب به میزان 100، 200 و400 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره از طریق گاواژ به مدت 28 روز دریافت نمودند. بعد از 4 هفته درمان، خونگیری از قلب انجام شد و فعالیت آنتی اکسیدانی آنزیم کاتالاز، فعالیت احیاکنندگی آهن و مالون دی آلدهید پلاسما اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری آنالیز یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره متانلی بنه دارای بیشترین مقدار فیتوکمیکال و فعالیت آنتی اکسیدانی بود. کاهش معنی داری در میانگین سطح سرمی مالون دی آلدهید و افزایش قابل ملاحظه ای در میانگین سطح سرمی آنزیم کاتالاز وتوان آنتی اکسیدانی احیاء آهن در گروه های دریافت کننده عصاره، نسبت به گروه شاهد دیده شد(001/0p<).
    نتیجه گیری
    عصاره های مختلف بنه بسته به نوع عصاره و نوع سیستم آزمایشی دارای درجات مختلفی از فعالیت آنتی اکسیدانی می باشند.
    کلیدواژگان: فعالیت آنتی اکسیدانی، میوه بنه، کاتالاز سرم، مالون دی آلدهید سرم
  • محمود نارکی، گیتی امتیازی صفحات 552-559
    زمینه و هدف
    حدود 75 درصد سنگ های ادراری از کلسیم اگزالات تشکیل می شوند. گونه اسفناج به عنوان یک گیاه حاوی اگزالات بالا شناسایی شده است. هدف این مطالعه بررسی استفاده از باکتری آمونیفیلوس اگزالاتیکوس به عنوان پروبیوتیک در صنایع کنسروسازی اسفناج به منظور کاهش اگزالات بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی سویه باکتری آمونیفیلوس اگزالاتیکوس به روش مولکولی شناسایی شد. بیومس باکتری تهیه شد و وزن تر آن سنجیده شد. عصاره رقیق شده و رقیق نشده اسفناج با بیومس باکتری مخلوط و انکوبه شد. هم چنین عصاره رقیق شده اسفناج با سوسپانسیون آنزیمی باکتری مخلوط و انکوبه گردید. غلظت اگزالات با کیت تشخیص اگزالات سنجیده شد.
    یافته ها
    سویه جدا شده آمونیفیلوس اگزالاتیکوسDIM در سایت NCBI با شماره پذیرش HQ398365 ثبت شده است و این سویه توانست 3/98 درصد مقدار اگزلات را در عصاره رقیق شده و54/51 درصد مقدار اگزالات را در عصاره رقیق نشده اسفناج کاهش داد.
    نتیجه گیری
    سویه آمونیفیلوس اگزالاتیکوس DIM می تواند یک کاندیدای مناسب پروبیوتیک برای کاهش اگزالات در بدن باشد. هم چنین می توان از این باکتری در محصولات کنسرو شده دارای اگزالات بالا مانند اسفناج برای کاهش میزان اگزالات و مطلوب کردن این محصولات استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آمونیفیلوس، اگزالات، اسفناج، پروبیوتیک
  • اسدالله تناسان، مسعود زاهدیان، سعادت ترابیان، ایرج صدیقی، محمدکاظم سبزه ای صفحات 560-568
    زمینه و هدف
    سمع قلب به عنوان یکی از مهم ترین ابزار معاینه بالینی در نوزادان جهت تشخیص دادن و یا رد کردن انواع بیماری های پاتولوژیک مادرزادی است. هدف این مطالعه ارزیابی دقت معاینه بالینی فوق تخصص نوزادان با فوق تخصص قلب کودکان در تشخیص سوفل قلبی پاتولوژیک از غیر پاتولوژیک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 108 نوزاد بستری شده در بیمارستان بعثت و فاطمیه همدان در سال 1389 بررسی شدند. سمع قلب به وسیله فوق تخصص نوزادان و قلب کودکان انجام شد و یافته های تشخیصی مبنی بر احتمال سوفل پاتولوژیک و یا بی گناه بودن ثبت گردید. در نهایت بیمار جهت تشخیص قطعی اکوکاردیوگرافی شد. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در اکوکاردیوگرافی، 67 بیمار (62 درصد) سوفل قلبی پاتولوژیک داشتند. یافته های بالینی بین فوق تخصص نوزادان و قلب کودکان در تشخیص سوفل پاتولوژیک به ترتیب شامل 98 درصد حساسیت در مقابل 2/87 و 2/84 درصد ویژگی در برابر 100 و 1/94 درصد ارزش اخباری مثبت در مقابل100 و 94 درصد ارزش اخباری منفی در برابر 4/85 درصد بود.
    نتیجه گیری
    دقت ارزیابی سوفل قلبی پاتولوژیک به وسیله فوق تخصص نوزادان نسبت به فوق تخصص قلب کودکان تفاوتی نداشت. بنابراین هم چنان اکوکاردیوگرافی به عنوان استاندارد طلایی، بهترین روش تشخیص انواع سوفل است.
    کلیدواژگان: سوفل، اکوکاردیوگرام، معاینه بالینی
|
  • Pages 477-483
    Background and Aim
    Tonsillectomy as one of the most prevalent surgical operations in otolaryngology is followed by great pain and absences from school and work in most patients. The aim of the present study was a comparison of radiofrequency bipolar cautery in tonsillectomy use.
    Methods
    This clinical trial study was conducted on 33 patients older than 10 years-old candidate for tonsillectomy. Radiofrequency and Bipolar techniques were performed on the right and left tonsils of each studied patient، respectively. Data on pain، bleeding، operation duration and hardness was collected and analyzed by SPSS software، version 15. P-value less than 0. 05 was considered statistically significant.
    Results
    Bleeding volume did not statistically differ between two techniques while for other studied factors، statistically significant differences were observed in favor of radiofrequency method (P<0. 05). The mean pain intensity in the Radiofrequency procedures on different days after surgery was significantly lower than that of bipolar cautery (P<0. 05).
    Conclusion
    Due to our results، the mean score of post-tonsillectomy pain was significantly less following radiofrequency technique in compare with bipolar technique.
    Keywords: Tonsillectomy, Radiofrequency, Pain, Bleeding
  • Pages 484-493
    Background and Aim
    Nowadays، most of gene therapy protocols are performed by lentiviral vectors. One of the most important factors which is involved in pancreas development and transcription of insulin gene is pancreatic & duodenal homeobox 1 (PDX-1) transcription factor. The goal of this study was to optimize a lentiviral construct، containing pdx-1 gene، to transfect stem cells towards gene therapy of type-1 diabetes.
    Methods
    In this experimental study، first، the pdx-1 gene was multiplied by PCR from pcDNA3. 1-pdx-1 and cloned into pTG19-T vector. Then، pdx-1 was subcloned on upstream of IRES-EGFP gene into IRES2-EGFP vector. At the next step، the cloned parts of IRES-EGFP and pdx-1 were isolated and cloned into the lentiviral expression vector pSINTREM in upstream of TRE-CMV gene. After sequencing، final construct was transfected into HEK 293 cells and gene expression of pdx-1 was evaluated using flow cytometry analysis and reverse fluorescent microscopy.
    Results
    Flow cytometry results and inverted fluorescent microscopy observing showed that pdx-1 and GFP genes are expressed in cells transfected with final recombinant construct.
    Conclusion
    Regarding the design of this construct، to ensure long time expression with higher in vivo and in vitro expression efficiency for stem cells and also use of Tet on induced optimized system، it seems that the current construct can be among the best ones to transfect stem cells.
    Keywords: Gene therapy, Diabetes, Stem cells
  • Pages 494-501
    Background and Aim
    It has been shown that antioxidants may contribute to the healing of wounds caused by burns. This study was designed to determine the effects of the ethanolic extract of Cydonia oblonga seeds on second degree burn wounds.
    Methods
    In a preclinical study، 48 mice were divided into 4 groups of 12. Group-I (sham) received no treatment، Group- II (negative control) was treated with Vaseline، Groups-III was treated with 1% Cydonia oblonga seed ointment and Group IV (positive control) received silver sulphadiazine twice per day. In the treatment groups، 1 gr ointment twice per day until complete wound healing was used. Animals were assessed by measuring the percent of wound healing، the remained gap of incision injury and total time required for complete healing. The data were statistically analyzed with SPSS software using one-way ANOVA and Tukey’s tests.
    Results
    The results showed that concentration of 1% of Cydonia oblonga seed extract had significantly better burn wound healing effects (99. 502 %) in treatment group in comparison with the control group (92. 97%). This is because the percentage of burn healing was higher and the length of healing was shorter in Cydonia oblonga seed group compared to the control groups (P<0. 05).
    Conclusion
    The results showed that the Cydonia oblonga seed ointment might be beneficial in patients with second degree burn wounds. Further studies are recommended to establish the optimal dose of the extract.
    Keywords: Burn, Cydonia Oblonga, Extract, Healing
  • Pages 502-513
    Background and Aim
    The purpose of this study was to determine the effect of supplementation with omega-3 and 8 weeks of aerobic exercise on cardiovascular risk factors - vascular lipid profile in elderly men، respectively.
    Methods
    In this present quasi-experimental study، 36 non athletic elderly men with the age range of 37/3 ± 37/57 years of age from Genaveh، Iran were randomly selected and divided into 4 groups of 9 (training + omega-3 supplements، training + placebo، omega-3 supplements and placebo) groups. Aerobic exercise program for 8 weeks، 3 sessions per week، term (30 to 45 minutes) and intensity of 55 to 70% Maximum heart rate was performed. Daily intake of omega-3 supplement was 2000. After 14 hours of fasting، blood samples before and 48 hours after the last study session were conducted. For data analysis، kolmogorov -smirnov-test، t-dependent، one-way ANOVA was used (p≤0/05).
    Results
    After 8 weeks of training، TC levels of omega-3 supplements، omega-3 supplements، aerobic exercise and aerobic exercise with placebo significantly decreased (p≤0/05). But they were not significantly different in the placebo group (p≥0/05). Serum TG levels in groups supplemented with omega-3، aerobic training، supplementation with omega-3 a significant reduction was found (p≤0/05)، but in the placebo group and aerobic training placebo، the reduction was not significant (p ≥0/05). Amounts of LDL-C were not significant in various groups (p ≥0/05). Levels of HDL-C in aerobic training، supplementation of omega-3 and aerobic training + placebo were significant (p≤0/05)، but the omega-3 supplement and placebo groups showed no significant change (p ≥0/05). Changes in TC / HDL-C in the supplemental omega-3، aerobic training، supplementation of omega-3 and aerobic training + placebo a significant reduction was found (p≤0/05)، but in the placebo group، no significant change was observed (p ≥0/05).
    Conclusion
    Considering that aerobic training alone and omega-3 supplementation alone resulted in a significant reduction in cardiovascular risk factors - are cardiovascular، aerobic exercise and the intake of omega-3 supplements can be beneficial in preventing and reducing these diseases.
    Keywords: Aerobic Exercise, Omega, 3 Supplements, Lipid Profile, Heart Disease, Coronary
  • Pages 514-521
    Background and Aim
    The main aim of this study was to determine the irrational beliefs and emotions associated with the sexual desire of infertile women in Shiraz.
    Methods
    one hundred infertile women were selected by simple random method and examined with Tangi’s test of self conscious affect، Jonse’s irrational beliefs، and Hulbert’s index sexual desire. Regression analysis was used to test the hypotheses.
    Results
    Results showed that there was a linear relation between irrational beliefs and self conscious affect with rate of sexual desire; and irrational beliefs had reversal impact on sexual desire. Two subscale perfectionism and high self had reversal affect on sexual desire in infertile women.
    Conclusions
    This study showed that infertility threatens women’s mental health.
    Keywords: Self Conscious Affect, Irrational Believes, Sexual Desire, Infertility Women
  • Pages 522-529
    Background and Aim
    With different methods for diagnosing H. pylori infections; the aim of this study was to compare barium swallows radiographic findings and serological tests for diagnosis of Helicobacter pylori infection in dyspeptic patients.
    Methods
    In this analytic cross-sectional study، 60 patients with documented gastric or duodenal ulcer، referring to Yasuj Shahid Mofateh Clinic No. 2 were randomly selected. For all patients، Serologic testing determining the Helicobacter pylori infection was performed using specific IgG antibody titer. Afterward، barium swallow radiograph was performed on all patients. The results of the diagnostic procedure was evaluated by the indices of sensitivity، specificity، positive predictive value، negative predictive value، the percentage of false positives، the percentage of false negative and true accuracy with 95% confidence interval were analyzed.
    Results
    From a total of 60 serological testing، 37 patients (61. 6 %) had positive and 23 (39. 4 percent) had negative results. Barium swallows radiography of 7 out of 60 patients (11. 7 percent) was positive. Among patients with positive serology، 5 patients had positive and 2 patients had negative results. Barium swallows sensitivity and specificity of serological tests was estimated 13. 5 and 91 percent respectively.
    Conclusion
    According to the high specificity percent، barium swallow radiography method can be considered as a confirmatory method in the diagnosis of H. pylori infection.
    Keywords: Helicobacter pylori, serology, barium swallow, specificity, sensitivity
  • Pages 530-539
    Background and Aim
    One of the main genetic factors of infertility is the deletions in the chromosome Y. Accordingly; this study was conducted to determine the frequency of microdeletion of AZF region in infertile men of Isfahan، Iran.
    Methods
    In this case-control study، 100 infertile men referred to the Infertility Center of Isfahan and 100 fertile men as controls were randomly selected. Genomic DNA was extracted from their blood and amplified by sequence tagged sites-polymerase chain reaction (STS-PCR) method. The presence of microdeletion in AZF locus was diagnosed.
    Results
    No AZFa، AZFb or AZFc deletions were found in the control group. Microdeletions were observed in one patient in AZFb region، eight patients in AZFc region and two patients in AZFa region.
    Conclusion
    The incidence of Yq microdeletions in Iranian population is similar to the international frequency. Our data agree with other studies regarding microdeletions of AZFc، but for microdeletions of AZFa (2%) our results show smaller frequency and differ significantly with many studies.
    Keywords: Infertility, Y chromosome, Microdeletion
  • Pages 540-551
    I
    Background and Aim
    The genus Pistacia belonging to the Anacardiaceae family which consists of 15 species only three species of which، namely Pistacia vera، Pistacia Atlantica،، and Pistacia Khinjuk grow in Iran. The aim of present study was to investigate the antioxidant activity of Pistacia Atlantica fruit hydroalcoholic extract in Yasuj.
    Methods
    In the present experimental study، the extract was carried out with two، maceration and Soxhlet methods. For in vitro antioxidant assay، (trolex equivalent antioxidant capacity (TEAC)، Diphenyl-picrylhydrazyl (DPPH) phosphomolybdenum (PMB) was conducted. For determination of antioxidant components، total phenolic and flavonoids contents were analyzed in in vitro assay. To evaluate the antioxidant activity by In Vivo method، the hydro alcoholic extract، having the most antioxidant activity، was used. 24 Wistar rats with the weight 250-300 g were examined that were randomly divided into 4 groups of 6. Group 1 (control group) used distilled water by oral route with amount of 0. 5 ml/kg. Groups 2، 3، and 4 used 100، 200، and 400 mg/kg of Pistacia Atlantica hydro alcoholic extract by gavages، respectively. After 4 weeks of treatment، blood samples were collected by heart puncture. Catalase enzyme activity، Mallon dialdehyde and Ferric reducing antioxidant power were measured in rats’ plasma. ANOVA was used for data analysis.
    Results
    Methanol extract of Pistacia Atlantica contained the maximum amount of phytochemical and antioxidant activities. A significant decrease was observed in serum malondialdehyde (MDA) of the treatment group compared to the control group (P<001). There was a significant increase in level of Catalase and Ferric reducing antioxidant power (FRAP) of treatment groups compared to the control group (P<001).
    Conclusion
    Pistacia Atlantica extracts depending on type and system of extraction contains different antioxidant potential.
    Keywords: Antioxidant Activity, Pistacia Atlantica, Catalase, MDA, lipid Peroxidation
  • Pages 552-559
    Background and Aim
    Up to 75% of all urinary stones are composed mainly of calcium oxalate. Spinach species have been identified as high-oxalate containing plants. The aim of this study was the isolation of oxalate degrading bacterium and evaluation of its application in reducing the oxalate content in spinach.
    Methods
    The strain used in this experimental study was confirmed by molecular methods. Spinach was purchased from the market، and the ex-crude was obtained. Bacterial biomass was prepared and the wet weight was determined. The diluted and non-diluted spinach ex-crude was mixed with bacterial biomass and then incubated. Also، diluted spinach extract was mixed with enzyme suspension of strain and then incubated. Ultimately، oxalate concentration was determined with oxalate diagnostic kit. The data was analyzed using the Microsoft Excel program version 2007.
    Results
    The strain (Ammoniphilus oxalaticus DIM) was submitted to NCBI website with access number HQ398365. This strain could decrease 98. 3% and 51. 54% oxalate content in diluted and non- diluted spinach ex-crude respectively.
    Conclusion
    Ammoniphilus oxalaticus DIM strain is a good candidate for probiotic activities in the body. Moreover، it could be used in canned products، such as spinach، to reduce the amount of their high oxalate content.
    Keywords: Ammoniphillus, Oxalate, Spinach, probiotic
  • Pages 560-568
    Background and Aim
    Cardiac auscultation is one of the most useful investigative tools that the physician may use at the bedside to detect alterations in cardiovascular anatomy and physiology. However، the sensitivity and specificity vary substantially with the expertise of the examiner. The aim of this study comparing the initial evaluations of heart murmurs in neonates between neonatologist and pediatric cardiologist.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 108 neonates admitted in Be’sat and Fatemieh Hospitals of Hamadan، Iran، in 2010. First، a neonatologist recorded their clinical evaluation (Pathologic، Likely pathologic، Innocent). Then، a Pediatric cardiologist recorded the infants’ clinical evaluation. Finally، echocardiography study was performed by the cardiologists for final diagnosis. The data were analyzed by SPSS version 16 and the using Chi-square.
    Results
    In this study، 67 patients (62%) had pathologic murmur. Clinical findings of pathological murmur by neonatologist and cardiologist are 98% sensitivity versus 87/2%; 84/2% specificity vs. 100%; 94/1% the positive predictive value vs. 100%; and 94% negative predictive value vs. 85. 4%، respectively.
    Conclusion
    Evaluations of examination show no significant difference between neonatologists and cardiologists. Hence، echocardiography is the standard for establishing the cause of murmur.
    Keywords: Murmur, Echocardiogram, Physical Examination