فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:16 Issue: 6, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/11/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقالات پژوهشی
  • احد فردوسی خسرو شاهی، سید بهنام الدین جامعی، مهرداد بختیاری، سید مرتضی گرجی صفحات 435-444
    زمینه
    آسیب به بافت بیضه و اختلالات باروری از جمله اثرات جانبی داروهای شیمی درمانی همچون بوسولفان است. برای کاهش عوارض جانبی این داروها روش های مختلفی از جمله حفظ و ترمیم سلول های ژرمینال گنادی در حین شیمی درمانی به کار می رود. گزارش شده است که ملاتونین دارای نقش حفاظتی در اسپرماتوژنز می باشد، هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثرات ملاتونین اگزوژن در بهبود الیگواسپرمی در بافت بیضه است.
    روش ها
    در تحقیق حاضر 60 سر موش صحرایی ویستار نر بالغ در 6 گروه شامل: گروه های کنترل، دریافت کننده بوسولفان، پینئالکتومی، دریافت کننده بوسولفان و ملاتونین، دریافت کننده حلال بوسولفان، پینالکتومی، دریافت کننده بوسولفان و حلال ملاتونین و شم جراحی مورد استفاده قرار گرفتند. از داروی بوسولفان با دوز kg/mg20 به صورت تک دوز و ملاتونین mg/kg5/0 به مدت 60 روز IP استفاده گردید.
    یافته ها
    بوسولفان باعث کاهش معنادار در پارامترهای اسپرمی (تعداد اسپرم، اندازه و شکل اسپرم و تحرک اسپرم) در مقایسه با گروه کنترل شد. در درمان ترکیبی، در مقایسه با گروه دریافت کننده بوسولفان، ملاتونین باعث ترمیم اپیتلیوم ژرمینال و ایجاد رده های سلولی اسپرماتوژنیک در لوله های اسپرم ساز گردید (05/0P<).
    نتیجه گیری
    ملاتونین اگزوژن با مکانیزم ناشناخته دارای اثر محافظتی بر اسپرماتوژنز است. به نظر می رسد کاهش آسیب اکسیداتیو در این مکانیزم دخالت داشته باشند.
  • ابراهیم عزتی، منیره انوشه، عیسی محمدی صفحات 445-456
    زمینه
    توجه ناکافی به آموزش بهداشت و اصلاح سبک زندگی از مهم ترین موانع پیشگیری، کنترل و درمان فشارخون بالا است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر بحث گروهی با نوجوانان دبیرستانی بر سبک زندگی والدین مبتلا به فشارخون بود.
    روش ها
    61 پسر دبیرستانی و والدین آن ها، به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. 8 جلسه بحث گروهی به مدت یک ماه پیرامون فشارخون بالا و لزوم اصلاح سبک زندگی در افراد مبتلا، جهت فرزندان گروه آزمون طراحی و اجرا شد. تغیرات سبک زندگی از راه اندازه گیری شاخص توده بدنی (BMI) و چک لیست های ثبت مصرف دارو، دفعات اندازه گیری فشارخون، پیاده روی و همچنین چک لیست ثبت الگوی تغذیه در ماه قبل از مداخله و دو ماه بعد از آن بررسی شد.
    یافته ها
    در پایان مطالعه، میانگین BMI گروه آزمون40/0±408/0 و گروه شاهد27/0±096/0 کاهش یافت. میانگین ساعات پیاده روی هفتگی گروه آزمون 1:34 و گروه شاهد 1:00 افزایش داشت. تی مستقل، تفاوت بین دو گروه را معنا دار نشان داد (001/0P=). 2/74 درصد از والدین گروه آزمون و 3/33 درصد گروه شاهد در پایان مطالعه، داروی خود را منظم مصرف می کردند. کای اسکویر، تفاوت بین دو گروه را معنادار نشان داد (001/0P=). آزمون های آماری فوق، تفاوت معناداری را بین دو گروه در ارتباط با مصرف نمک، روغن، قند، تخم مرغ، گوشت سفید، سبزیجات و لبنیات در پایان مداخله نشان داد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بحث گروهی با نوجوانان دبیرستانی بر BMI، رژیم غذایی، پیاده روی و مصرف منظم داروهای آنتی هیپرتانسیو از سوی والدین موثر است.
  • محسن واحدی، بیژن مقیمی دهکردی، آزاده صفایی، اسما پور حسین قلی، منیژه حبیبی، محمد امین پور حسین قلی، محمدرضا زالی صفحات 457-465
    زمینه
    سوء هاضمه و رفلاکس از بیماری های بسیار شایع در سراسر جهان است. هدف این مطالعه تعیین هزینه مستقیم و غیرمستقیم رفلاکس و سوء هاضمه در جمعیت استان تهران است.
    روش ها
    مطالعه مقطعی در استان تهران از اردیبهشت 1384 تا آبان 1385 انجام شد. طی آن18180 نفر با علایم گوارشی به صورت تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه معتبر از طریق مصاحبه جواب دادند. فراوانی ویزیت پزشک، بستری، داروهای مصرفی و از دست دادن بهره وری (غیبت از محل کار) به علت رفلاکس و سوء هاضمه در 6 ماه گذشته ثبت شد. هزینه بیماری هر فرد، بر اساس قدرت خرید در برابر دلار (PPP$) برآورد شد.
    یافته ها
    هزینه بیماری هر فرد در 6 ماه ابتلا به رفلاکس و سوء هاضمه به ترتیب PPP$111 یا 320609 ریال و PPP$120 یا 345935 ریال بود. هزینه های مستقیم بیماری شامل 7/87، 9/89 و 6/75 درصد از کل هزینه ها در رفلاکس، سوء هاضمه و هر دو بیماری بود. بیشترین نسبت هزینه های مستقیم به علت بستری شدن در بیمارستان و کم ترین نسبت هزینه های مستقیم مربوط به داروی مصرفی بیماران بود.
    نتیجه گیری
    سوء هاضمه و رفلاکس، هزینه های قابل توجهی برای بیماران، دولت و جامعه دارد. با افزایش پوشش بیمه می توان هزینه پرداختی بیماران جهت درمان این بیماری ها را تا 50 درصد کاهش داد.
  • فرزانه گندمی، مرتضی سعید، بهزاد کریمی متین، ناصر به پور صفحات 466-472
    زمینه
    چرخش درشت نی یکی از دفورمیتی های چرخشی در راستای ساق پا است. جهت اندازه گیری میزان این زاویه، روش های متنوعی هم به صورت عکس برداری و هم به صورت آزمایشگاهی ارایه و معرفی شده است. هدف از این مطالعه، مقایسه اندازه گیری ابزارهای آزمایشگاهی و CT Scan جهت ارزیابی زاویه چرخش درشت نی بود.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، زاویه چرخش درشت نی در30 مرد ورزشکار که به روش تصادفی ساده از بین ورزشکاران رشته های هندبال، فوتبال، وزنه برداری، بسکتبال، دو و کشتی انتخاب شده بودند، با استفاده از پنج روش سی تی اسکن، لاواند، اثر کف پا، لکومسو و قوزکی- رانی اندازه گیری شد. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش های آماریway ANOVA one و تست تعقیبی LSD انجام شد.
    یافته ها
    بین سی تی اسکن و روش های اثر کف پا، لکومسو، لاواند و قوزکی-رانی تفاوت معناداری وجود داشت. اما بین روش های آزمایشگاهی، تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    روش های آزمایشگاهی برای اندازه گیری چرخش درشت نی در مقایسه با سی تی اسکن از دقت و اعتبار کافی برخوردار نبوده و تنها در مشخص کردن وجود یا عدم وجود ناهنجاری می توانند مورد استفاده قرار گیرند.
  • جعفر بهادری خراسانی، تورج هاشمی نصرت عابد، نعیمه ماشین چی عباسی صفحات 473-479
    زمینه
    شادکامی مفهومی است که در سال های اخیر بواسطه نقشی که در سلامت روان افراد دارد، اهمیت بسزایی یافته است. در همین راستا هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و هوش هیجانی با شادکامی در دانشجویان دانشگاه تبریز بود.
    روش ها
    این پژوهش، مطالعه توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان دختر و پسر دانشگاه تبریز در تابستان 90 تشکیل می دادند. از این جامعه آماری، 200 نفر(100 دختر و 100 پسر) به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. پرسشنامه های پژوهش شامل فرم کوتاه آزمون شخصیتی نئو، پرسشنامه هوش هیجانی شاته و مقیاس شادکامی آکسفورد بودند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    شادکامی با ویژگی های شخصیتی برونگرایی، تجربه پذیری، همسازی و وظیفه شناسی رابطه مثبت و معنادار و با ویژگی شخصیتی روان نژندگرایی رابطه منفی معنادار دارد(01/0> P). همچنین بین شادکامی با هوش هیجانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (01/0> P). از سویی نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیر ویژگی های شخصیتی و هوش هیجانی قادرند تغییرات متغیر ملاک (شادکامی) را به طور معنی داری در دانشجویان پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    تقویت ویژگی های شخصیتی و ارتقاء هوش هیجانی می تواند به افزایش شادکامی دانشجویان کمک کند.
  • هیوا محمدی، منصور رضایی، ماری یارانی، صدیق بدری، عتا حیدری صفحات 480-486
    زمینه
    بر اساس گزارش های موجود، لکنت به عنوان یک اختلال مزمن، تاثیر منفی اساسی بر کیفیت زندگی می گذارد. با این وجود وضعیت کلی کیفیت زندگی افراد مبتلا به لکنت نسبت به سایر موضوعات، کم تر مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه جنبه های مختلف کیفیت زندگی بین افراد مبتلا به لکنت و گروه سالم انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه مقدماتی از نوع مورد-شاهدی، جنبه های سلامت جسمانی، سلامت روانی، روابط اجتماعی و سلامت محیط کیفیت زندگی بین 59 بیمار مبتلا به لکنت و 73 فرد سالم در کرمانشاه مقایسه شد. میزان همبستگی کیفیت زندگی با شدت لکنت در گروه مبتلا به لکنت بررسی شد. از گونه فارسی فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQoL-BREF)، پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی و فرم خودگزارش دهی 7 نقطه ای شدت لکنت جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های T مستقل، U مان-ویتنی و ضریب همبستگی اسپیرمن در محیط نرم افزار SPSS 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    کیفیت زندگی افراد مبتلا به لکنت در جنبه های سلامت جسمانی، سلامت روانی و روابط اجتماعی پایین تر از افراد سالم بود اما این اختلاف تنها در حیطه سلامت جسمانی معنادار بود (008/0P=). بین شدت لکنت و حیطه های سلامت جسمانی (015/0P=)، سلامت روانی (004/0P=) و سلامت محیط (002/0P=)، همبستگی منفی معنادار به دست آمد.
    نتیجه گیری
    افراد بزرگسال مبتلا به لکنت، در مقایسه با گروه سالم، امتیاز پایین تری در حیطه سلامت جسمانی کیفیت زندگی کسب کردند. یافته مذکور این فرضیه را مطرح می سازد که در مقایسه با دیگر جنبه ها، جنبه های جسمانی کیفیت زندگی تحت تاثیر اختلال لکنت بیشتر آسیب می بیند.
  • خدابخش احمدی، محمدرضا ابدی*، هادی عبدالملکی، امیر محمدی شهسواری صفحات 487-492
    زمینه

    طبق مطالعات پیشین، برخی ویژگی های شخصیتی با اعتیاد به اینترنت رابطه دارند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ویژگی های شخصیتی نوجوانان مبتلا به اعتیاد اینترنتی با ویژگی های شخصیتی نوجوانان عادی بود.

    روش ها

    تعداد 4342 دانش آموز دختر و پسر مقاطع دبیرستان و پیش دانشگاهی سراسر کشور با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای از 11 استان کشور، برای این مطالعه انتخاب شدند. از پرسشنامه ویژگی های شخصیتی NEO و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها نیز از شاخص های آمار توصیفی نظیر فراوانی، میانگین و انحراف معیار و به منظور تحلیل استنباطی داده ها از روش تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) استفاده شد.

    یافته ها

    بین نوجوانان گروه اول و دوم در چهار مولفه روان رنجورگرایی، برون گرایی، گشودگی نسبت به تجربه و وظیفه شناسی، تفاوت معناداری وجود داشت (001/0=P). اما در مولفه دلپذیر بودن، بین دو گروه تفاوت معناداری وجود نداشت (348/0=P).

    نتیجه گیری

    نوجوانانی که اعتیاد به اینترنت داشتند در مقایسه با نوجوانانی که اعتیاد به اینترنت نداشتند در مولفه های روان رنجورگرایی و گشودگی نسبت به تجربه، نمره بالاتر و در مولفه های برون گرایی و وظیفه شناسی، نمره کم تری کسب کردند. از این رو با توجه به نیم رخ های شخصیتی افراد مستعد اعتیاد به اینترنت، می توان به ارایه آموزش های لازم جهت استفاده از فضاهای مجازی اقدام نمود.

  • علی میکائیلی، ناصر نظری، روح الله کاشانی زاده، منصور رضایی صفحات 493-497
    زمینه
    عفونت های قارچی در سراسر دنیا شایع می باشند و بروز آن ها مرتبا در حال افزایش است. در مطالعه حاضر ویژگی های اپیدمیولوژیکی کچلی پا در بین مراجعین آزمایشگاه قارچ شناسی پزشکی کلینیک ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی سال های 89-1372 بررسی شد.
    روش ها
    در یک مطالعه توصیفی، از تعداد 2874 بیمار واجد ضایعه پا مراجعه کننده به آزمایشگاه قارچ شناسی پزشکی کلینیک ویژه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی سال های 89-1372، شاخص های اپیدمیولوژیکی کچلی پااستخراج و در فرم مربوطه وارد شد. داده ها پس از جمع آوری مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    تعداد 2874 بیمار واجد ضایعه پا مورد بررسی قرار گرفتند که 918 نفر (94/31%) آن ها واجد کچلی پا بودند (66/61% مرد و 34/38% زن). در رده سنی زیر 40 سال، زنان و در رده سنی بالای 40 سال، مردان بیشترین موارد کچلی پا را داشتند. 5/84 درصد در شهر کرمانشاه و بقیه در سایر شهرهای استان زندگی می کردند. 918 مورد عفونت درماتوفیتی شامل تریکوفیتون منتاگروفیتس (6/32%)، گونه تریکوفیتون (روبروم و منتاگروفیتس) (2/22%)، تریکوفیتون وروکوزوم (2/16%)، تریکوفیتون روبروم (6/12%)، اپیدرموفیتون فلوکوزوم (6/6%)، میکروسپوروم کانیس (5/4%)، تریکوفیتون ویولاسئوم (5/3%) و تریکوفیتون جیپسئوم (8/1%) بودند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، مردان بیشترین تعداد و ترایکوفیتون منتاگروفیتس بیشترین عوامل بودند که با سایر مطالعات همخوانی دارد، اما بیشترین مراجعه در بهار و تابستان بود که با مطالعات دیگر متفاوت است. این تفاوت ممکن است به دلیل حضور بیشتر در مکان های ورزشی واستخر در فصل گرم سال و دوره کمون طولانی کچلی پا در این فصل باشد
  • گزارش مورد
  • شیرین هنرمند، حشمت الله سلیمانی صفحات 498-502
    زمینه
    خونریزی آدرنال یک حالت بسیار ناشایع است که معمولا هنگام اتوپسی تشخیص داده می شود. این ضایعه یکی از عوارض بسیار نادر تروما در بزرگسالان با آسیب وسیع احشاء شکمی می باشد. خونریزی آدرنال در همراهی با سپتمی سمی مننگوکوک و انعقاد داخلی عروقی منتشر (سندرم واترهاوس- فردریکسن) دیده می شود. افت فشارخون، تومورها، عوارض حاملگی، استرس جراحی و درمان ضدانعقادی هم از علل دیگر خونریزی آدرنال هستند.
    گزارش مورد: مورد حاضر، پسر ورزشکار 19 ساله ای بود که به علت درد شکمی در ناحیه فوقانی و راست شکم از 3 روز قبل و کاهش اشتها به همراه تهوع، استفراغ و سابقه ترومای خفیف شکمی به اورژانس مراجعه کرده بود. پس از معاینه و اقدامات تشخیصی شامل سونوگرافی و سی تی اسکن شکمی، بیمار با تشخیص هماتوم آدرنال راست تحت عمل جراحی لاپاراتومی قرار گرفت. توده هموراژیک آدرنال برداشته شده و آدرنالکتومی یک طرفه انجام شد. گزارش پاتولوژی موید خونریزی و نکروز وسیع آدرنال بود.
    نتیجه گیری
    ترومای خفیف به شکم می تواند سبب خونریزی آدرنال راست به صورت ایزوله، بی سر و صدا و تاخیری شود که به دلیل موقعیت آناتومیک خاص و غلظت زیاد کاتکل آمین ها می باشد.
  • گزارش کوتاه
  • کیخسرو مردان پور، مهتاب رهبر صفحات 503-505
    با توجه به شیوع شکستگی های لگن و میزان قابل توجه مرگ و میر، اپیدمیولوژی شکستگی های لگن در طی 6 سال در بیمارستان طالقانی کرمانشاه بررسی شد. پژوهش به روش توصیفی گذشته نگر بر روی 54 بیمار انجام شد. از 54 نفر مورد مطالعه، 17 بیمار زن و 37 بیمار مرد در محدوده سنی 85-15 سال بود. تصادفات علت اصلی شکستگی های لگن (42%) بود. شکستگی نوع B (5/66%) بیشترین نوع شکستگی ها، شکستگی اندام تحتانی (7/44%) شایع ترین عارضه و درد شایع ترین علایم بیماران (100%) بود. آگاهی بیماران در پیگیری اقدامات درمانی مناسب الزامیست.
  • نامه به سردبیر
  • تورج احمدی جویباری، عباس آقایی صفحات 506-507
|
  • Ahad Ferdosi Khosoroshahi, Jafa Solimanirad, Seyed Behnamedin Jameie, Mehrdad Bakhtiari, Seyed Morteza Kruji, Leila Roshangar, Mohammad Taghi Joghataei Pages 435-444
    Background
    Damage to Spermatogenic and fertility disorders are among major side effects of chemotography drugs such as busulfan. To reduce the side effects of these drugs different methods such as protecting and fixing germinal cell epithelium، while employing chemotherapy are used. The aim of this study was to investigate the effect of exogenous melatonin on the treatment of oligospermic in spermatogenesis.
    Methods
    Sixty adult Wistar rats were used and randomly divided into 6 groups: 1-the control group، 2-recipient busulfan، 3-recipient of the DMSO (Vehicle busulfan)، 4-surgical sham group، 5-Pinealectomized، recipient busulfan and ethanol (Vehicle melatonin)، 6-Pinealectomized، recipient busulfan and melatonin as experimental group. Single dose of busulfan (20mg/kg) and melatonin (0. 5mg/kg) for 60 days were used by IP injection.
    Results
    Busulfan significantly reduced sperm parameters (number، motility، form and size) in comparison with that of control group (p<0. 05). However، in combined treatment in comparison with recipient busulfan group، melatonin treated germinal cell epithelium and created a Spermatogenic cell mass in the seminiferous tubules.
    Conclusion
    Melatonin has a protective effect on spermatogenesis via unknown mechanism. It seems that decreasing oxidative damage interfere in this mechanism.
  • Ebrahim Ezzati, Monireh Anoosheh, Eesa Mohammadi Pages 445-456
    Background
    Inadequate attention to health education and lifestyle modification are major barriers to prevention، control and treatment of high blood pressure. This study investigated the effects of group discussion with high school youth on lifestyle of their parents who have hypertension.
    Methods
    61 high school boys and their parents were divided into two groups. 8 sessions of group discussion for a month، regarding the need for lifestyle modification in hypertensive patients، was designed for students in the intervention group. Lifestyle changes investigated via measuring of body mass index and scales of drug consumption، frequency of blood pressure measurements، walking and feeding patterns questionnaire in month before and two months after intervention.
    Results
    At the end of study، mean of BMI in intervention group 0/408±0/401 and control group 0/096±0/273 decreased. Independent T-test showed statistically significant difference between groups (P>0. 01). 74/2% of the parent of intervention group and 33/3% of control group at the end of study took their medication regularly. Chi-square showed significant difference between groups (P>0. 01). At the end of study، these statistical tests also showed significantly difference between the experimental group and control group، regarding consumption salt، oil، sugar، white meat، vegetables and dairy products.
    Conclusion
    Group discussion with high school students is effective on BMI، diet، regular walking and taking anti-hypertensive drugs by the parents.
  • Mohsen Vahedi, Bijan Moghimi, Dehkordi, Azadeh Safaee, Asma Pourhoseingholi, Manije Habibi, Mohammad Amin Pourhoseingholi, Mohammad Reza Zali Pages 457-465
    Background
    Dyspepsia and gastro-oesophageal reflux diseases (GERD) are very widespread in the community throughout the world. The aim of this study was to determine the direct and indirect cost of GERD and dyspepsia in the general population.
    Methods
    From May 2005 to December 2006، a cross-sectional study conducted in Tehran province; including 18،180 individuals with GI symptoms drawn up randomly and interviewed using a valid questionnaire. The frequency of health resource utilization (i. e. physician visit، hospitalization، and medications) and productivity loss (days off work) due to GERD and dyspepsia symptoms in the past 6 months were recorded. Cost of illness per person per year was estimated in purchasing power parity dollars (PPP$).
    Results
    The cost of illness per person per six-month for patients with GERD، and dyspepsia alone were around PPP$111 (320609Rials) and PPP$120 (345935Rials)، respectively. The direct costs of disease comprised 87. 7%، 89. 9%، and 75. 6% of the total costs in GERD، dyspepsia and their overlap، respectively. The highest proportions of direct costs were due to hospitalization. The smallest proportion of direct costs was due to drugs.
    Conclusions
    The cost of dyspepsia and GERD is substantial for patients، health providers and society. Developing insurance industry can reduce the expense of these disorders، up to 50 percent.
  • Farzaneh Gandomi, Morteza Saeb, Behzad Karami Matin, Naser Behpoor Pages 466-472
    Background
    Tibial torsion is one of the torsion density which rotating in the longitudes axis of the leg. To measure this deformity، different methods such as radiographic or clinical methods were presented and introduced.
    Methods
    In this quasi-experimental study، 30 male athletes were selected randomly. Their tibial torsion angle was measured using CT scan، Lavand، Lokomso، Foot print and thigh-maleoli methods. To analyze the data، one way ANOVA and LSD test were used.
    Results
    The results of this study showed that there was a significant difference between CT scan and Lavand، CT scan and Lokomso، CT scan and Foot print، CT scan and tigh-maleolli angels، while no significant difference was obtained using laboratory methods.
    Conclusion
    The results of this study showed that though there existed significant differences between laboratory and CT scan methods، laboratory methods did not have reliability and validity for measuring tibial torsion، and it can only be used for the recognition of tibial torsion.
  • Jafar Bahadori Khosroshahi, Touraj Hashemi Nosrat Abad, Naime Mashinchi Abassi Pages 473-479
    Background
    Happiness is a concept، which due to its role in mental health، has been taken account by the researchers recently. The purpose of the present study was to investigate the relationship between personality traits، emotional intelligence and feeling happiness among students of Tabriz University.
    Methods
    This study was a descriptive and analytical one. The statistical population of the research consisted of student of Tabriz University in fall 2010. A sample of 200 (100 male and 100 female) students was selected using multistage random sampling to participate in the study. Research questionnaires such as Revised NEO Personality Inventory (NEO- PI-R)، Schutte Emotional Intelligence Scale، and Oxford Happiness Questionnaire were used for data collection. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis.
    Results
    Finding showed that there is a positively significant relationship between happiness and personality traits such as extroversion، openness، agreeableness، and conscientiousness. Furthermore، it was demonstrated that happiness had a negatively significant correlation with neuroticism (P<0/01). On the other hand، the results revealed a significant positive relationship between happiness and emotional intelligence (P<0/01). Finally، regression analysis showed that personality characteristics and emotional intelligence predicted happiness، significantly in students.
    Conclusion
    Finding showed that promotion of personality traits and emotional intelligence could lead to increasing happiness in students.
  • Hiwa Mohammadi, Mansour Rezaei, Sheno Moradi, Mariye Barani, Sedigh Badri, Atta Heidari Pages 480-486
    Background
    Although recent findings suggest that stuttering as a chronic disorder has a substantial negative impact on quality of life (QOL)، few systematic research has been conducted in this regard. The aim of this study was to compare the aspects of perceived QOL in people who stutter (PWS) and normal individuals.
    Methods
    In this case-control pilot study، a comparative study was done on physical health، psychological health، social relationship and environmental aspects of QOL between 59 Kurdish-speaking PWS and 73 fluent speakers in Kermanshah، Iran. Standardized Persian versions of WHO QOL-BREF and a demographic questionnaire for data collection were employed. Stuttering Severity was measured using a 7-point self-rating questionnaire. Data was analysed using independent-samples T-test، U Mann Whitney and bivariate correlation.
    Results
    In general، PWS had lower scores on physical health، psychological health and social relationship aspects of QOL compared to normal speakers. However except for physical health aspect of QOL، these differences were not statistically significant. According to the results of bivariate correlation in PWS، there was negatively significant correlation between severity of stuttering and three aspects of QOL including physical health، psychological healthand environment.
    Conclusion
    PWS showed lower physical health compared to their normal peers. Perhaps، this outcome highlights this assumption that physical aspects of QOL are more vulnerable to stuttering compared to the other aspects of daily life.
  • Khodabakhsh Ahmadi, Mohammad Reza Abdi, Hadi Abdolmaleki, Amir Mohammad Shahsavarani Pages 487-492
    Background

    According to previous studies، some personality traits are associated with internet addiction. The purpose of this study was to compare the personality traits of adolescents who are addicted to the internet with those normal adolescents.

    Methods

    4342 male and female students in high schools and pre-university schools across 11 provinces of Iran through multistage cluster sampling for this study were selected. NEO personality questionnaires and Yangs’ internet addiction scale was used. For data analysis both descriptive statistics (frequency، mean and standard deviation) and inferential statistics (MANOVA) were employed.

    Results

    While there was significant difference between first and second adolescents groups in the four subscales of neuroticism، extroversion، open to experience and agreeableness (P=0/001)، there was no statistically significant difference between groups on subscale of conscientious (P=0/348).

    Conclusion

    Adolescents who are addicted to the internet compared to the normal adolescents obtain higher scores on the subscales of neuroticism and open to experience، instead، they aquired lower scores on subscales of extroversion and conscientious. As a result، according to the personality profile of individuals susceptible to internet addiction providing the required training on the use of cyberspace seems to be essential.

  • Ali Mikaeili, Naser Nazari, Rohollah Kashani Zadeh, Mansour Rezaei Pages 493-497
    Background
    Superficial mycoses are common all around the world and the incidence continues increasingly. The aim of this study was to determine the epidemiological indices of tinea pedis in patient who referred to medical mycology lab of Kermanshah University of Medical Sciences during 1993-2010.
    Methods
    A total of 2874 patients who had admitted for foot lesion from 1993 to 2010 were included in the study. Samples had been taken for mycological examination. The epidemiologic factors that had been obtained، recorded in a questionnaire. The collected data were analysed using SPSS.
    Results
    2874 patients had been assessed. The disease had been confirmed in 918subjects (sex61. 66% male، 39. 34% female). Women of 20-40 years old were more affected while men of 40-60 and years old were more affected with the disease. 918 dermatophytes cases including: T. mentagrophytes (32. 6%); Ts. p (rubrum، mentagrophytes) (22. 2%); T. verrucosum (16. 2%); T. rubrum (12. 6%); E floccosum (6. 6%); M. canis (4. 5%); T violaceum (3. 5%); T. gypseum (1. 8%).
    Conclusion
    In this study men were more affected with this disease and T. mentagrophytes was the most significant agent which is in line with other studies. Very much rate of Tinea Pedis was in spring and summer which is in line with other studies. The difference lies in this fact that in these two seasons people refer to public pools and consequently affected with this disease.
  • Shirin Honarmand, Heshmattolah Soleimani, Anvar Elyasi Pages 498-502
    Background
    Isolated adrenal hemorrhage is an uncommon condition and its diagnosis is usually made during autopsy. Adrenal hemorrhage (AH) is one of the very rare complications of trauma in adults. AH is associated with meningococcal septicemia and disseminated intravascular coagulation (water house–Friderichsen syndrome). Hypotension، tumors، complications of pregnancy، surgical stress and anticoagulation therapy may also cause AH. Case Report: The case was a 19 year-old athlete with abdominal pain in RUQ from 3days ago in association with nausea، vomiting، loss of appetite، and history of minor abdominal trauma that was admitted to the emergency ward، diagnostic measures such as abdominal ultrasound and CT Scan revealed a hematoma like mass in right adrenal. During operation a hemorrhagic adrenal mass like was founded the patient underwent adrenalectomy with evacuation of hematoma. Pathologic examination confirmed an adrenal hemorrhage and necrosis.
    Conclusion
    Because of specific anatomic location of Rt. Adrenal gland and high concentration of catecholamines، minor abdominal trauma may cause insidious، isolatated unilateral adrenal hemorrhage.
  • Keykhosro Mardanpour, Mahtab Rahbar Pages 503-505
    Because of the prevalent occurrence of pelvic fracture and its death consequences the present research was conducted to determine epidemiological of pelvic fracture of patients who referred to Taleqani Hospital of Kermanshah during 2002-2008. In a retrospective study، 54 patients were studied employing to patient medical file. 17 patients were women، 37of cases were men. Range of age was between 15 - 85 year. Traffic accident caused 42%. The most common type of fracture was B type (66/5). Lower extremity fracture (44. 7%) and pelvic pain (100%) were most common associated injury and clinical sign. Traumatic patient should be informed so as to be treated appropriately.