فهرست مطالب

Veterinary Science and Technology - Volume:4 Issue: 1, Winter and Spring 2012

Iranian Journal of Veterinary Science and Technology
Volume:4 Issue: 1, Winter and Spring 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امین توسلی، ناصر مهدوی شهری*، مریم مقدم متین، مسعود فریدونی، فهیمه شهابی پور صفحه 1

    مواد مشتق شده از ماتریکس خارج سلولی پستانداران به طور گسترده ای در مدل های حیوانی در حیطه مهندسی بافت مورد استفاده قرار گرفته اند. با وجود اینکه فرایند سلول زدایی در بافت هایی از قبیل مثانه، دریچه قلبی، مینیسک زانو و تاندون صورت گرفته است گزارشات اندکی دال بر سلول زدایی در بافت غضروف مفصلی وجود دارد. در این مطالعه هدف معرفی روشی برای سلول زدایی از غضروف مفصلی گاو بوده تا بتوان به عنوان داربستی زیستی برای جایگزین های غضروف مورد استفاده قرار داد. به منظور دستیابی به این هدف، روش های مختلف سلول زدایی از قبیل سیکل های فریز- انجماد و به دنبال آن تیمار با غلظت های مختلف SDS مورد استفاده قرار گرفت. حذف سلول ها توسط تکنیک های بافت شناسی از قبیل رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین و پیکروسیروس رد مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار با SDS 2 %به مدت 5 تا 8 ساعت و همچنین SDS 4 %در مدت زمان 3 ساعت بیشترین تاثیر را در حذف سلول ها با حداقل اثر بر روی محتوای کلاژنی داشته و این در حالی است که در تیمار با SDS 1 %سلول ها حذف نشدند و از طرفیSDS 8 %در مدت زمان 5 تا 8 ساعت منجربه حذف کامل سلول ها از بافت مورد نظر شد ولی به دنبال آن کاهشی قابل توجه در محتویات کلاژن مشاهده گردید. این مطالعه روشی را برای حذف سلول ها از غضروف مفصلی گاو به منظور ایجاد ماتریکسی سلول زدایی فراهم کرده که می تواند به عنوان داربستی زنوژنیک در مطالعات مهندسی بافت مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: غضروف مفصلی گاو، ماتریکس سلول زدایی شده، سدیم دودسیل سولفات، مهندسی بافت
  • طیبه زینلی، سعید خانزادی*، عبدالله جمشیدی، محمد عزیز زاده صفحه 9

    باکتری سالمونلا از مهمترین پاتوژنهای دخیل در ایجاد موارد شیوع عفونت های حاصل از مواد غذایی محسوب میشود. این مطالعه جهت بررسی اثر عوامل موثر بر رشد سالمونلا تیفی موریوم شامل سطوح مختلف pH)4/7 ،4/6 ،4/5 ،(اسیدهای مختلف (اسید استیک، سیتریک، کلریدریک)، دما (C 25 ،C 35 ،(و غلظتهای مختلف نمک طعام (5/0 ،%3 ،%6 ،(%در محیط براث قلب و مغز طراحی گردید. مطالعه در سه تکرار انجام شد. رشد میکروارگانیسم بر اساس بررسی کدورت قابل مشاهده طی 30 روز انجام شد. جهت ارزیابی تاثیر متغیرها بر روی زمان ایجاد کدورت قابل مشاهده مدل بقاء بر اساس توزیع وایبال مورد استفاده قرار گرفت. آنالیز آماری نتایج مربوط به داده های بهدست آمده در این مطالعه نشانگر تاثیر معنیدار پارامتر های فوق بر روی رشد سالمونلا تیفی موریوم بود. زمان لازم برای ایجاد کدورت در حالتهای محیط کشت حاوی اسید استیک و اسید سیتریک بترتیب 97/6 و 30/1 برابر زمان لازم برای اسید کلریدریک بود. این زمان برای حالتهای دارای pH 4/6 و 4/5 بهترتیب 72/1 و 96/7 برابر زمان لازم برای pH 4/7 بود. همچنین زمان لازم برای ایجاد کدورت قابل مشاهده در حالتهای حاوی 3 و 6 %نمک بهترتیب 38/1 و 82/1 برابر زمان مربوط به 5/0 نمک بود. علاوه بر این زمان مورد نیاز برای ایجاد کدورت در حالتهای گرمخانه گذاری شده در دمای 25 درجه سانتیگراد 30/1 برابر این زمان برای 35 درجه سانتیگراد تعیین شد. مدل نهایی بهدست آمده نشانگر ارتباط معنیدار کلیه متغیرها بر زمان ایجاد کدورت بود.

    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی موریوم، مدل سازی، میکروبیولوژی پیشگو، زمان ایجاد کدورت
  • روح الله دهقانی، محمد مهدی صداقت *، نادر اسماعیلی، احمد قاسمی صفحه 19

    میازیس یکی از مسایل حشره شناسی دام پزشکی در کشتارگاه ها می باشد. در این بررسی شیوع میازیس دربین دامهای ذبح شده در کشتارگاه کاشان در سال 1389 مورد بررسی قرار گرفت. تمام انواع لاروهای دوبالان که ایجاد میازیس می کنند از دام های کشتار شده جمعآوری و سپس شیوع آلودگی هر یک با استفاده از آزمونهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بررسی وجود چهار گونه لارو متعلق به دو خانواده سارکوفاژیده واستریده را در بین دام ها نشان داد. از خانواده سارکو فاژیده گونه ولفارسیا مگنیفیکا (%8/3 (واز خانواده استریده گونه های هایپودرما لینه آتوم (%4/61 ،(هایپودرما بوویس (%6/12 (و استروس اویس (%7/22 (شناسایی گردید. 5/2در صد بزها و 5/0 در صد از گوسفندان از میان 7736 دام مورد بررسی دارای آلودگی به لارو دوبالان بودند. آزمونهای آماری بین جنس میزبان و وجود لارو، میزبانهای آلوده و نوع لارو، قسمتهای آلوده بدن دام و شیوع میازیس، و نهایتا وجود میازیس و مبدا ورود دام به کاشان انجام گرفت. احتمال آلودگی بزها 43/1 برابر احتمال آلودگی گوسفندان (43.1=ratio odds)تعیین گردید. نتایج حاصل از این بررسی میتواند مورد توجه و استفاده مسیولین جهت کنترل میازیس دام قرار گیرد. نیاز به انجام مطالعات مشابه در سایر نقاط کشور به منظور تعیین شیوع میازیس در دامها به منظور روشن ساختن این عارضه در کشور و منطقه میباشد.

    کلیدواژگان: میازیس، ولفارسیا مگنیفیکا، هایپودرما لینه آتوم، هایپودرما بوویس، استروس اویس، کاشان
  • محمدرضا باسامی *، عبدالله جمشیدی، آیدا کسایی، اعظم محمدی صفحه 29

    سپیروکتوز رودهای طیور (AIS (یک عفونت رودهای است که عامل آن اسپیروکتهای بیهوازی از جنس برکیسپایرا از جمله برکیسپایرا پیلوسی کولای میباشد. هدف از انجام این مطالعه جدا سازی و شناسایی باکتری برکیسپایرا پیلوسی کولای از گله های طیور تخمگذار در اطراف شهرستان مشهد و نیز تخمینی از فراوانی عفونت در گله ها بود. در این مطالعه تعداد 18 گله طیور تخمگذار در اطراف شهرستان مشهد، بصورت تصادفی انتخاب گردید و از هر گله تعداد 10 سواب رکتال نمونه برداری شد. سوابها بصورت بیهوازی در محیط آگار انتخابی کشت داده شد، سپس کلنیهای تیپیک با استفاده از میکرسکپ فاز کنتراست بر اساس شکل باکتری به عنوان اسپیروکت رودهای مورد شناسایی قرار گرفت. از نمونه های مشکوک تست PCR و سپس تعیین توالی DNA صورت گرفت. براساس کشت و مشاهده زیر میکروسکوپ فاز کنتراست تعداد 24 نمونه مربوط به 8 گله به عنوان نمونه های مشکوک و در تست PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تعداد 9 نمونه کشت شده مربوط به 3 گله به عنوان برکیسپایرا پیلوسی کولای مورد شناسایی قرار گرفت و آنالیز توالی قطعات تکثیر یافته هویت جدایه ها را مورد تایید قرار داد. بر اساس نتایج بدست آمده مشخص گردید که گله های طیور تخمگذار در این منطقه جغرافیایی آلوده به این باکتری میباشند. این نتایج همچنین میتواند به عنوان یک پایه مناسب برای مطالعات گسترده تر جهت تعیین میزان شیوع عفونت مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه اولین گزارش عفونت به باکتری برکیسپایرا پیلوسی کولای در گله های طیور تخمگذار در ایران میباشد.

    کلیدواژگان: برکیسپایرا پیلوسی کولای، طیور تخم گذار، کشت، PCR
  • محمد حیدرپور*، مهدی پورتقی، جواد خوش نگاه صفحه 37

    مطالعه حاضر جهت تعیین شیوع سرمی و فاکتورهای خطر لیشمانیوز در یک جمعیت از سگهای خانگی و ولگرد مشهد (شمال شرق ایران) انجام گردید. از مجموع 300 نمونه سرمی جمع آوری شده از سگها، 67/8 درصد (300/26 (آنها در روش ایمنوفلورسانس غیرمستقیم (IFAT (آلودگی با لیشمانیا اینفانتوم را نشان دادند. میزان شیوع سرمی در سگهای خانگی و ولگرد به ترتیب 5/9) 200/19 (و 7 درصد (100/7 (بود. تفاوت معناداری بین گروه های سنی مختلف مشاهده گردید (05.0<P (و سگهای کمتر از یک سال سن بیشترین شیوع سرمی را نشان دادند (4/17 درصد). شیوع سرمی لیشمانیا در دو جنس نر و ماده به ترتیب 43/10 درصد (163/17 (و 57/6 درصد (137/9 (و در سگهای نژاد کوچک و بزرگ به ترتیب 5/10 درصد (57/6 (و 2/8 درصد (243/29 (تعیین گردید. تفاوت معنی داری از لحاظ جنس و نژاد در سگهای مورد مطالعه مشاهده نشد. تعداد لنفوسیتها در سگهای آلوده با لیشمانیا بیشتر از سگهای غیر آلوده بود (05.0<P .(مقادیر PCV کم خونی غیر جبرانی را در تعداد زیادی از سگهای آلوده با لیشمانیا نشان داد (6/52 دردصد). با توجه به نتایج بدست آمده از مطالعه حاضر میتوان نتیجه گیری نمود که عفونت لیشمانیوز از شیوع سرمی نسبتا بالایی در سگهای خانگی و ولگرد شهرستان مشهد برخوردار است. به علاوه کم خونی غیر جبرانی فراوان ترین یافته خون شناسی در سگهای آلوده با لیشمانیا است، که بایستی در هنگام تشخیص لیشمانیوز سگها در مناظق بومی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: لیشمانیوز سگها، مشهد، ایران، خون شناسی
  • محمدرضا اصلانی*، محمد حیدر پور، وحید نجارنژاد، مسعود مصطفوی، یاسر طوسی زاده خراسانی صفحه 47

    مسمومیت با سرب ناشی از باقی مانده های بازیافت باتری در یک گله کوچک گاو هلشتاین تشخیص داده شد. در این مورد 10 راس از دامها نشانه های درمانگاهی مسمومیت را بروز داده و 5 راس از آنها تلف شدند. به دنبال درمان اختصاصی با CaNa2EDTA تلفاتی در سایر دامهای مبتلا رخ نداد. میزان متوسط سرب گاوهایی با نشانه های درمانگاهی ppm 624/0±388/0 و از 33/0 تا ppm 3/1 متفاوت بود. اندازه گیری سرب خون و شیر 9 راس از گاوهای بدون نشانه درمانگاهی به ترتیب میزان 25/0 تا 59/0 و 06/0 تا ppm 29/0 را نشان داد. به دنبال حذف منبع سرب، این میزانها با شیب تند کاهش نشان دادند ولی حتی بعد از 60 روز نیز سطح سرب در برخی دامها از مقدار قابل قبول بالاتر بود. گزارش حاضر نشان میدهد که فراورده های دامی گله گاوی که در معرض سرب قرار گرفته است تا هفته ها برای مصرف مناسب نبوده و با اندازه گیری سرب از سلامت آنها باید اطمینان حاصل شود.

    کلیدواژگان: مسمومیت با سرب، گاو، بازیافت باتری، ایران
  • حسیه کاظمی مهرجردی*، سمانه قاسمی، مانلی انصاری مود، علی میرشاهی، امیر افخمی صفحه 53

    گربهی نر2 سالهای از نژاد مو کوتاه و عقیم نشده با تاریخچهای از بیحالی، بیاشتهایی، مشکل در دفع ادرار و مدفوع به کلینیک دانشکدهی دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ارجاع داده شد. در معاینات بالینی انجام شده دهیدراتاسیون، مخاطات رنگپریده، کاهش دما و نبض ضعیف یافت شد. طی ارزیابیهای بیشتر عدم مشاهدهی آلت تناسلی، نشت ادرار از جراحت پوست در ناحیهی پرینه، درد و همچنین تورم کلیه ها در ملامسهی شکمی مشاهده گردید. افزایش بارزی در مقادیر BUN و کراتینین در آزمایشهای بیوشیمیایی به دست آمد. در ارزیابیهای رادیولوژی و سونوگرافی، اتساع مثانه با ادرار و تجمع ادرار در بین بافت نرم قابل مشاهده بود. با توجه به مجموع یافته های به دست آمده و عدم پاسخدهی بیمار به اقدامات درمانی انجام شده تصمیم به انجام جراحی (PU (urethrostomy perineal برای اصلاح انسداد و برقراری مجدد جریان ادرار گرفته شد. در معاینات مجدد، وضعیت عمومی حیوان بهبود چشمگیری داشت. خروج ادرار از منفذ جدید به سهولت انجام میگرفت و فاکتورهای بیوشیمیایی غیر طبیعی پیش از جراحی در محدوده طبیعی خود قرار گرفته بودند. ضمن اینکه مشکلات رایج پس از جراحی PU در این بیمار حتی در پیگیریهای بعدی نیز مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: گربه، انسداد میزراه، ایجاد منفذ ادراری در ناحیهی پرینه
  • سوگل کشمیری، رویا صدری* صفحه 61

    مایکوپلاسما یکی از شایعترین عوامل بیماریزای مجرای تنفسی است که باعث عفونت سیستم تنفسی در نشخوار کنندگان کوچک (گوسفند و بز) میشود. این باکتری موجب بیماری پنومونی به شکل ملایم و یا شدید شده و در حال حاضر مایکوپلاسموز در نشخوارکنندگان کوچک در ایران یک مشکل اساسی است. این مطالعه به منظور جداسازی جدایه های مایکو پلاسما و شناسایی اثر ضد باکتریایی اکسی تتراسیکلین ، تایلوزین ، کلرامفنیکل، اریترومایسین، انرو فلوکسازین و فلورفنیکل بر برخی از جدایه های تحت گونه مایکوپلاسمای جدا شده از نشخوارکنندگان کوچک با استفاده از تکنیک کشت ماکرو انجام شد. از آنجایی که واکسن موثری بر علیه این بیماری وجود ندارد، درمان و کنترل آن با استفاده از درمان دارویی انجام میشود. اصولا مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها سبب مقاومت دارویی میشود. آزمایش حساسیت آنتی باکتریال نشان داد که در برخی از جدایه های مایکوپلاسما مانند، مایکوپلاسما کاپریکولوم بیشترین حساسیت نسبت به اریترومایسین و تایلوزین و کمترین حساسیت نسبت به کلرامفنیکل و فلورفنیکل وجود دارد. هیچگونه تفاوتی در حساسیتهای آنتی باکتریالی در جدایه های گوسفند و بز در نواحی مختلف استانهای در گیر بیماری مشاهده نگردید. نتایج نشان داد که برخی از جدایه های مایکوپلاسما کاپریکولوم و مایکوپلاسما پوتریفیکانس دارای بیشترین میزان بازدارندگی در اکسی تتراسیکلین و دو جدایه تحت گونه مایکوپلاسما میکوییدس و میکوییدس ال. سی دارای حساسیت همسانی در برابر تایلوزین هستند.

    کلیدواژگان: آنتی باکتریال، مایکو پلاسما، نشخوارکنندگان کوچک، کشت ماکرو
  • مسعود طالب خان گروسی*، علیرضا خسروی، سعیده پندآموز صفحه 69

    ورم پستان در گاو شیری مشکل جدی است که باعث بروز خسارات اقتصادی قابل توجهی در گله های گاوهای شیری میشود. هدف از این بررسی، مشخص کردن فلور قارچی شیر گاوهای شیری نژاد هلشتاین سالم، مبتلا به ورم پستان بالینی و تحت بالینی بود. نمونه های شیر 154 راس گاو شیری نژاد هلشتاین از 10 گله گاوهای شیری اطراف مشهد -ایران جمع آوری شد. گروه های درمان شامل 104 راس گاو شیری مبتلا به ورم پستان بالینی (38 راس، 25 (%و تحت بالینی (66 راس، 43 (%بود. پنجاه (32 (%راس گاوسالم به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. قارچهای مختلف از گاوهایی با ورم پستان بالینی (14 ،(%تحت بالینی (18 (%و سالم (15 (%جدا شد. اختلاف معنی داری بین گروه های درمان و شاهد وجود نداشت (05.0>P .(مشاهده شد که شیر گاوهای مبتلا به ورم پستان بالینی و تحت بالینی آلوده به 5 نوع عامل قارچی است. اما شیر گاوهای سالم نیز آلوده به 5 نوع عامل قارچی بود. مخمر (26 (%و آسپرژیلوس فومیگاتوس (18 (%بیشترین عوامل جدا شده بودند. میتوان نتیجه گرفت که آلودگی های قارچی (عمدتا آسپرژیلوس) و مخمری می توانند در غدد پستان گاوهای شیری نژاد هلشتاین دارا یا فاقد ورم پستان روی دهد.

    کلیدواژگان: گاو، فلور قارچی، شیری، ورم پستان
  • مسلم نیریزنقدهی*، سید مهدی رضوی روحانی، گیتی کریم، امیر زینالی صفحه 75

    با توجه به اثرات مضر نگه دارنده های شیمیایی غذایی، استفاده از نگه دارنده های طبیعی در حال گسترش میباشد. مونولورین یک مونواستر اسید لوریک بوده و به طور طبیعی در بعضی از غذاها یافت شده و دارای اثرات ضد ویروسی و ضد باکتریایی مختلفی میباشد. ارزیابی اثرات مونولورین به تنهایی و در ترکیب با کشت آغازگر لاکتیکی روی رشد سلولهای رویای باسیلوس سریوس 11778ATCC در پنیرهای تولیدی از اهداف این تحقیق بودند. در این مطالعه، تعداد باسیلوس سریوس در چهار گروه پنیر (C1 :بدون کشت آغازگر و بدون مونولورین،C2 :با کشت آغازگر و بدون مونولورین، T1 :بدون کشت آغازگر و با مونولورین، T2 :با کشت آغازگر و با مونولورین) در روزهای صفر، یک، سه، پنج و هفت تولید شمارش شدند. در گروه T1 ،مونولورین در غلظت های 800 ،1200 ،1600 و ppm2000 تعداد باسیلوس سریوس را در مقایسه با گروه C1 ،به ترتیب 2/1 ،1/2 ،3 و 4/3 لگاریتم کاهش داد. در گروه T2 ،تعداد باسیلوس سریوس در مقایسه با گروه C2 ،به صورت معنی داری تحت تاثیر قرار نگرفت (05.0>p .(در گروه C2 ،کشت آغازگر تعداد باسیلوس سریوس را در مقایسه با گروه C1، 9/2 لگاریتم کاهش داد. در مقابل ترکیب کشت آغازگر با مونولورین در گروه T2 ،تعداد باسیلوس سریوس را در مقایسه با گروه C2 ،6/0 لگاریتم افزایش داد. همچنین در گروه های C2 و T2 ،تعداد باسیلوس سریوس با افزایش مدت نگهداری کاهش یافت. از نتایج میتوان استنباط نمود که در نمونه پنیرهای گروه T1 ،مونولورین به تنهایی اثرات مهاری روی رشد سلولهای باسیلوس سریوس نشان داد در حالیکه در نمونه پنیرهای گروه T2 ،ترکیب مونولورین با کشت آغازگر اثرات مهاری سینرژیستی روی سلولهای این باکتری نشان نداد. بنابراین برای بالا بردن ماندگاری میکروبی پنیر سفید تازه ایرانی استفاده همزمان مونولورین با کشت آغازگر پیشنهاد نمیگردد.

    کلیدواژگان: مونولورین، کشت آغازگر، باسیلوس سرئوس، پنیرسفید تازه ایرانی
|
  • Amin Tavassoli, Nasser Mahdavi Shahri, Maryam M. Matin, Masoud Fereidoni, Fahimeh Shahabipour Page 1

    Extracelllar matrix (ECM) materials from mammalian tissues have been broadly used for tissue engineering for animal models. While decellularization of tissues such as bladder, heart valve, knee meniscus and tendon has been performed, there are a few reports for articular cartilage. In This study we aimed to develop a technique to decellularize bovine articular cartilage as a biological construct for cartilage substitution. For this purpose, different decellularization protocols including freeze/thaw cycles followed by treatment with various concentrations of sodium dodecyl sulfate (SDS) were used. Decellularization was analyzed by histological examination including hematoxylin and eosin and picrosirius staining. Treatment with 2%SDS for 5 to 8h followed by 4% SDS for3h hada significant effect on decellularization process with the minimal effect on the collagen contents. On the other hand, Treatment with 1% SDS had no effect on cell removal and use of 8% SDS for 5 to 8 h resulted in complete elimination of cells and significant decrease in cartilage matrix and collagen contents. This study provides a technique to produce acellular ECM derived from articular bovine cartilage whichmay serve as a xenogenicscaffold for cartilage tissue engineering.

    Keywords: Bovine articular cartilage, decellularized matrix, sodium dodecyl sulfate, tissue engineering
  • Tayebe Zeinali, Saeid Khanzadi*, Abdollah Jamshidi, Mohammad Azizzadeh Page 9

    Salmonella is still one of the most important pathogens related with food borne outbreaks.This study was designed to examine the combined effects of different levels of pH (7.4, 6.4, and 5.4), acids (acetic, citric and hydrochloric acid), temperatures (35 ˚C and 25 ˚C), and NaCl concentrations (0.5, 3 and 6%, w/v), on growth of Salmonella Typhimurium in brain heart infusion broth. The experiment conducted is triplicate. Growth was monitored byvisible turbidity over a 30-day period.To evaluate effects of explanatory variable on time to detect (TTD) the bacterial growth, parametric survival models based on the weibull distribution was used. According to our results, the growth of S.Typhimurium was affected significantly(P)

    Keywords: Salmonella Typhimurium, Modeling, Predictive microbiology, Time to detection
  • Rouhollah Dehghani, Mohammad Mehdi Sedaghat *, Nader Esmaeli, Ahmad Ghasemi Page 19

    Myiasis is a common veterinary entomology problem in many slaughterhouses in the tropics.The prevalence of myiasis among slaughtered cattlewas investigated in Kashan Abattoir, central Iran, in 2009. All kinds of dipterous larvae that may cause myiasis were collected and identified.Thenthe prevalence of each infestation was analyzed by statistical tests. The results of the study revealed a total of 4 species of dipterous larvae belonged to two families of Sarcophagidae and Oestridae. The identified species were the following ones: Family Oestridae: Hypodermalineatum (61.4%), Hypodermaovis (12.6%), Oestrusovis (22.7%) and Family Sarcophagidae: Wohlfahrtiamagnifica (3.8%).Of the 7736 examined animals, 2.5% of goats and 0.5% of sheep were infested by any kinds of dipterous larvae. Statistical comparisons were made between the sex of host species and occurrence of myiasis, infested animals and species of larvae, the infested body parts of the host, and finally between the prevalence and origin of the cattle. Statistically the possibility of infestation of goats was 1.43 times more than sheep (odds ratio=1.43). These findingscan be considered by officials to keep the human and animal myiasis under control. There is also need to investigate the prevalence and incidence of animal myiasis in other parts of the country to clarify the spread of infestation in the country and in the region.

    Keywords: Myiasis, Oestrusovis, Hypoderma lineatum, Hypoderma bovis, Wohlfahrtia magnifica, Iran
  • Mohammad Reza Bassami*, Abdollah Jamshidi, Aida Kasaei Kasaei, Azam Mohamadi Mohamadi Page 29

    Avian Intestinal Spirochaetosis (AIS) is an intestinal infection caused by anaerobic spirochaetes of the genus Brachyspira, including B.pilosocoli. The purpose of this study was isolation and identification of B.pilosocoli from laying hen flocks, located in Mashhad suburb, KhorasanRazavi province, Iran, and investigating the frequency of the infection. One hundred and eighty cloacal swab samples from 18 randomly selected flocks (10 samples/flock) were cultured anaerobically on selective agar and confirmed as intestinal spirochaete by itsspirichaetal form using phase contrast microscopy. Then, the samples were subjected to PCR amplification followed by DNA sequencing. A total of 24 samples from 8 flocks were selected as suspected cases by culture and phase contrast microscopy. Upon PCR amplification by specific primers, only 9 cultures belonged to 3 flocks appeared to be B.pilosicoli. Sequence analysis of the amplicons confirmed the identity of all isolated ones. Based on the results obtained, it was concluded that B.pilosicoli might be strongly involved in AIS among laying hen flocks of this geographical region. The results could also be considered as an indicator for large scale investigation into the true prevalence of the infection. This study is the first report of infection in laying hens flocks of Iran.

    Keywords: Brachyspirapilosicoli, laying hens, culture, PCR
  • Mohammad Heidarpour*, Mehdi Pourtaghi, Javad Khoshnegah Page 37

    The present study was carried out to determine the seroprevalence and risk factors of canine leishmaniasis in a population of owned and strayed dogs in Mashhad, north-east Iran. Of 300 serum samples obtained from dogs, 8.67% (26/300) were positive for Leishmaniainfantum by Indirect Florcense Antibody Test (IFAT). The sero-prevalence rates in owned and stray dogs were 9.5% (19/200) and 7% (7/100) respectively. Significant differenceswere observed between the age groups (P < 0.05); dogs less than one year old showed the highest seroprevalence rate (17.4 %). The seroprevalence rate for leishmania infection in male and female dogs were 10.43 % (17/163) and 6.57% (9/137) respectively. In addition, the seroprevalence rate for leishmania infection in small and large breeds of dogs were 10.5% (6/57) and 8.2% (29/243) respectively. No significant difference was found between sex and breed of the studied dogs. The number of lymphocytes were significantly higher in the leishmania-infected dogs than dogs which were not infected (P)

    Keywords: Canine leishmaniasis, Hematology, Mashhad, Iran, Seroprivalence
  • Mohammad Reza Aslani*, Mohammad Heidarpour, Vahid Najar, Nezhad, Masoud Mostafavi, Yaser Toosizadeh, Khorasani Page 47

    Lead poisoning associated to residuals of batteries recycling was diagnosed in a small herd of Holstein cattle. In this outbreak, 10 animals showed clinical signs of lead poisoning, 5 dead and others saved after chelating therapy with CaNa2EDTA.Mean blood lead level of clinically intoxicated cattle was 0.624 ± 0.388ppm and the levels varied between 0.320 and 1.300 ppm. Blood and milk lead levels of 9 exposed but unaffected cattle ranged 0.250 to 0.590 and 0.060 to 0.290 ppm respectively. Although blood and milk lead levels of those cattle sharply decreased after removal of lead source, some of them showed higher than acceptable levels when samples analyzed 60 days later.Products of all lead exposed cattle may not be safe for human consumption for several weeks and analysis should be performed to ensure their safety.

    Keywords: Lead poisoning. Cattle.Battery recycling. Iran
  • Samaneh Ghasemi, Maneli Ansari Mood, Ali Mirshahi, Hossein Kazemi Mehrjerdi*, Amir Afkhami, Goli Page 53

    A 2- year- old male, intact domestic short hair cat was referred to the Veterinary Clinic of Ferdowsi University of Mashhad with a history of inappetence, vomiting, dysuria,stranguria, depression and continuous urine leakage from the skin injury in perineal region. After physical examinations, temperature, pulse and capillary refill time (CRT)???were decreased and pale mucosal membranes and dehydration were observed. Palpation of the abdominalregion was painful and kidneys were enlarged.Penis was not present in its normal anatomical position.In biochemical analysis, significant rise in BUN (urea nitrogen) and creatinin were noticed.In abdominal radiographs and ultrasonography evaluations distention of the urinary bladder and blockage in urinary tract were identified. According tothese resultspresence of an obstruction was confirmed in the penile urethra, and consequently, perinealurethrostomy (PU) was performed for correction of obstruction and renewed urine outflow. Normal urination established in our patient after PU surgery and common postsurgery complications did not occurred.

    Keywords: cat, penile urethra obstruction, perinealurethrostomy
  • Sogol Keshmiri, Roya Sadri* Page 61

    Mycoplasma is an important respiratory tract pathogen worldwide, causing respiratory tract infection in small ruminants (sheep and goats). It is a bacterium that causes acute respiratory illness ranging in severity from mild respiratory illness to severe pneumonia. Mycoplasmosis in small ruminants is a serious and major problem in Iran. This study was determined to isolate Mycoplasma species and detect antibacterial effect of Oxytetracycline, Tylosine, Chloramphenicole, Erythromycine, Enrofloxacin and Florfenocole on respiratory Mycoplasma subsp in small ruminantes by Macro culture technique. As, there is no an effective vaccine against Mycoplasma disease, treatment and controlling is mainly by chemotherapy. Basically, it was approved that uncontrolled usage of antimicrobial elements has caused the development of antimicrobial resistance. The antimicrobial susceptibility test showe some Mycoplsma species –specific differences, with M.capricolum subsp. It was more susceptible to erythromycine and Tylosine, while Florfeniclole and Chloramphenocole were the least effective for all three Mycoplasma species. It is observed that there was not any significant difference in antimicrobial susceptibility between goat and sheep isolates or between isolate from different regions in affected province. Results showed that some isolates of M.capricolum.and M. putrefaciens had minimal inhibitory concentration (MIC) level with Oxytetracyclin as was the same with two isolates of M.mycoides subsp. mycoides LC with Tylosine. It seems resistance factor against antimicrobials is involved.

    Keywords: Antimicrobials, Mycoplasma, small ruminants, Macro culture
  • Masoud Talebkhan Garoussi *, Ali Reza Khosravi, Saeideh Pandamoz Page 69

    Mastitis in cattle is a serious problem which causes considerable economic losses in the dairy cattle herds. The aim of this survey was to identify mycoflorain milk of healthy, clinical and subclinical mastitis of lactating Holstein dairy cows. Milk samples of 154 Holstein dairy cows were collected from 10 dairy cattle herds in suburb of Mashhad-Iran. The treatment groups included 104 lactating dairy cows with clinical (38, 25%) and subclinical (66, 43%) mastitis. Fifty (32%) healthy dairy cows were included as control, as well. Different fungals were isolated from cows with clinical (14%), subclinical (18%) mastitis and healthy animals (15%). There were no significant differences between treatment and control groups (P>0.05). It was shown that milk samples of cows with clinical and subclinical mastitis were infected with 5 different fungal agents. However, milk samples of healthy cows also were contaminated with 5 kinds of fungal agents. Yeast (26%) and Aspergillus (A)fumigatus (18%) were the most common isolated agents. It is concluded that fungal infections (mainly A.) and yeast can occur in mammary glands of lactating Holstein dairy cows with or without mastitis.

    Keywords: Cow, mycoflora, lactating, mastitis
  • Moslem Neyriz-Nagadehi*, Seyed Mehdi Razavi-Rohani, Gity Karim, Amir Zeynali Page 75

    The harmful effects of many chemical food preservatives are well established, so this has triggered interest in natural methods of preservation. Monolaurin, a monoester of lauric acid, founds naturally in some foods and has various antiviral and antibacterial activities. Evaluation of the effects of monolaurin separately and in combination with lactic acid bacteria (LAB) starter culture on growth of vegetative cells of Bacillus cereus ATCC11778 in manufactured cheeses was the purpose of this research. In this study, the number of B. cereus in four groups of cheese (C1: without starter culture and monolaurin, T1: without starter culture; with monolaurin, C2: with starter culture; without monolaurin, T2: with starter culture and monolaurin) was counted on days 0, 1, 3, 5, and 7 of manufacture. In T1 group, monolaurinin concentrations of 800, 1200, 1600 and 2000 ppm decreased the number of B. cereus by 1.2, 2.1, 3 and 3.4 logs, respectively in comparison with C1 group. InT2 group with the same concentrations of monolaurin, the number of B. cereus in comparison with C2 group was not significantly affected (p>0.05). In C2 group, starter culture decreased the number of B. cereus by 2.9 logs in comparison with C1 group. In contrary, the combination of starter culture with monolaurin in T2 group increased the number of B. cereus by 0.6 logs in comparison with C2 group. Furthermore, in C2 and T2 groups by increasing the storage time, the number of B. cereus decreased. According to these results, it can be concluded that in cheese samples of T1 group, monolaurin separately showed the inhibitory effects on the growth of B. cereus cells while in cheese samples of T2 group, the combination of monolaurin with starter culture did not demonstrate the synergistic inhibitory effects on the growth of this bacterium. Therefore, simultaneous use of monolaurin with starter culture is not recommended for improving the microbial shelf-life of Iranian white fresh cheese.

    Keywords: Monolaurin, starter culture, Bacillus cereus, Iranian white fresh cheese