فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/11/09
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی پورامیری، علیرضا سعید، شهاب ایلکا، لیا رنجبر صفحه 1
    مقدمه
    درمان شکستگی دیستال رادیوس در استخوان استئوپروتیک همراه با نقص متافیزی به دلیل خردشدگی کورتکس خلفی غالبا به وسیله جابجایی ثانویه عارضه دار می گردد. هدف از این مطالعه بررسی پیامدهای عملکردی، معایب و مزایای تزریق سیمان استخوانی در تثبیت و نگهداری جااندازی شکستگی فوق بود.
    روش
    این مطالعه به صورت آینده نگر و بر روی20 بیمار انجام شد. پس از جااندازی اولیه شکستگی و تزریق سیمان استخوانی در قسمت نقص متافیزی با برش کوچک دورسال دیستال ساعد، گچ کوتاه ساعد به مدت 3 هفته گرفته شد. سپس گچ باز شده و حرکات آزادانه مچ دست شروع شد. بیماران در هفته ششم، ماه سوم و ماه ششم از نظر معیارهای دامنه حرکتی فعال مچ دست، میزان درد، قدرت چنگش، متغیر های رادیوگرافیک استاندارد، پرسش نامه معیار DASH و امتیاز عملکردی مچ دست «مایو» ارزیابی شدند.
    یافته ها
    بیماران شامل 3 مرد و 17 زن با میانگین سنی 67 سال بودند. نوع شکستگی در تقسیم بندی AO شامل 17 مورد نوع A3 و3 مورد نوع C2 بود. در ارزیابی نهایی ماه ششم، میانگین دامنه حرکتی فعال مچ دست در سمت شکسته نسبت به سالم در فلکسیون برابر 91%، اکستانسیون برابر 93%، انحراف رادیال برابر 91%، انحراف آلنار برابر 93%، سوپیناسیون برابر 98% و پروناسیون برابر99% بود. میانگین نمره DASH برابر 4/4 و میانگین قدرت چنگش برابر 90% نسبت به سمت مقابل بود. امتیاز عملکردی مچ دست «مایو» در 14 مورد عالی و در 6 مورد خوب بود. میانگین مقادیر رادیوگرافیک نهایی برابر 10 درجه volar angle، 24 درجه radial inclination، 10 میلیمترطول رادیال، 1 میلیمتر انحراف آلنار و 3/0 میلیمتر intraarticular gapبود. هیپوستزی ناشی از تحت فشار قرار گرفتن عصب مدین قبل از جااندازی، از دست رفتن جااندازی، دیستروفی سمپاتتیک رفلکسی و قرار گرفتن ماده سیمانی در بافت نرم اطراف هر کدام در یک مورد رخ داد. هیچ عارضه دیگری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، تزریق سیمان استخوانی در شکستگی های ناپایدار استئوپروتیک دیستال رادیوس می تواند یک روش درمانی مطمئن و موثر در نظر گرفته شود که سبب بهبود عملکرد بالینی و بازتوانی سریع با عوارض کم می شود.
    کلیدواژگان: شکستگی ناپایدار، دیستال رادیوس، استئوپروز، سیمان استخوانی
  • علیرضا سعیدمحمود قیصری اشکان عباسی، عالیا آیت اللهی موسوی صفحه 11
    مقدمه
    لیپوپروتئین لیپاز (Lipoprotein lipase، LPL)، یک آنزیم کلیدی در تنظیم متابولیسم تری گلیسرید و High density lipoprotein) HDL) می باشد. احتمالا پلی مورفیسم های ژن لیپوپروتئین لیپاز در پاتوفیزیولوژی دیس لیپیدمی حائز اهمیت می باشد. یکی از شایع ترین پلی مورفیسم ها در ژن LPL، پلی مورفیسم Hind III می باشد. در برخی مطالعات، ارتباط پلی مورفیسم Hind III با دیس لیپیدمی گزارش گردیده است. با توجه به شیوع بالای دیس لیپیدمی در ایران، این مطالعه جهت تعیین فراوانی الل نادر (-H) پلی مورفیسم Hind III ژن LPL و ارتباط آن با غلظت لیپیدهای سرم در یک جامعه ایرانی انجام شده است.
    روش
    DNA ژنومی 76 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی (150mg/dl TC) استخراج گردید. پلی مورفیسم Hind III با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز و (RFLP (Restriction fragment length polymorphism در دو گروه شاهد و بیمار مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی الل نادر (-H) پلی مورفیسم Hind III در گروه بیمار و شاهد به ترتیب 17 و 30 درصد بود (01/0>P). در گروه هیپرلیپیدمیک، افراد با ژنوتیپ +H+Hدر مقایسه با افراد با ژنوتیپ های +H-H و -H-H، دارای کلسترول تام و LDL سرمی بالاتری بودند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    حضور الل +H همراه با افزایش TC و LDL-c در جمعیت مورد مطالعه بوده است. ارتباط پلی مورفیسم Hind III با دیس لیپیدمی بسیار پیچیده است و بررسی پلی مورفیسم Hind III با یک حجم نمونه بیشتر و همراه با سایر پلی مورفیسم ها ضروری و قابل توجیه می باشد
    کلیدواژگان: تاندون پلنتاریس، تاندون پالماریس لونگوس، تاندون فلکسور سطحی انگشت پنجم، پیوند
  • علیرضا عزیززاده دلشاد، عبدالرضا فرزان صفحه 20
    مقدمه
    از آنجا که مرگ سلولی برنامه ریزی شده (آپوپتوز) در بسیاری از بیماری های نورودژنراتیو دخیل می باشد، کنترل آن می تواند به عنوان یک روش محافظت عصبی بالقوه مطرح باشد. با توجه به تایید اثر محافظت عصبی داروی گیاهی نپتا منتوئیدس (اسطوخودوس) بر مرگ برنامه ریزی شده ناشی از آکسوتومی در نورون های حرکتی نخاعی، بر آن شدیم تا قابلیت پیش درمانی (پروفیلاکسی) آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم.
    روش
    در مطالعه حاضر عصب سیاتیک سمت راست 20 نوزاد دو روزه موش صحرایی (1 گروه شاهد و 3 گروه آزمایشی) قطع گردید. گروه های آزمایشی از 24 ساعت قبل از آکسوتومی دوزهای مختلف عصاره اسطوخودوس و گروه شاهد، حجم برابر از محلول سرم فیزیولوژی را به شکل داخل صفاقی و برای 3 روز متوالی دریافت کردند. در پایان پس از قطع عصب سیاتیک راست، در شاخ قدامی، سگمان های نخاعی مربوطه نورون های حرکتی و نورون های آپوپتوتیک شمرده شد. در همه نمونه ها نیمه چپ نخاع به عنوان کنترل داخلی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    قطع عصب سیاتیک در همه گروه ها موجب مرگ برنامه ریزی شده و کاهش معنادار نورون های حرکتی شد. هرچند بر اساس مطالعه قبلی تجویز دوزهای 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم اسطوخودوس از روز قطع عصب، به شکل معناداری از مرگ برنامه ریزی شده جلوگیری کرد، ولی تجویز دارو از 24 ساعت قبل از آکسوتومی باعث افزایش اثر محافظت عصبی نشد.
    نتیجه گیری
    اثر محافظت عصبی اسطوخودوس بر نورون های حرکتی آکسوتومی شده فاقد قابلیت پیش درمانی است و تجویز آن قبل از آسیب عصبی موجب افزایش تاثیر محافظت عصبی نمی شود
    کلیدواژگان: محافظت عصبی، نپتامنتوئیدس، اسطوخودوس، نورون حرکتی، مرگ برنامه ریزی شده سلولی، آکسوتومی
  • حبیب الله جوهری صفحه 31
    مقدمه
    با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی گوناگونی که تاکنون برای سیر گزارش شده است، در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی سیر در درمان مسمومیت کلیه ناشی از سرب در نوزاد موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    نوزادان موش های صحرایی در 7 گروه 8 تایی تقسیم بندی شدند. گروه اول (کنترل) هیچ ماده ای دریافت نکردند، گروه دوم (شاهد) به میزان 1/0 میلی لیتر سرم فیزیولوژی، گروه سوم استات سرب با دوز 6/0 گرم در لیتر، گروه چهارم 4/0 گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی- الکلی سیر و گروه های 5، 6، 7 پس از دریافت 6/0 گرم در لیتر استات سرب به ترتیب دوزهای 1/0، 2/0، 4/0 گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی- الکلی سیر از طریق گاواژ به مدت 10 روز متوالی دریافت کردند و 24 ساعت بعد از آخرین روز تزریق، وزن بدن و وزن کلیه ها اندازه گیری و بعد از بی هوشی خفیف کلیه ها از بدن جدا شد و در ماده فرمالین جهت تهیه مقاطع بافتی نگه داری شد. با میکروسکوپ نوری تغییرات بافتی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس نتایج به دست آمده، وزن بدن و کلیه در گروه های 3، 5، 6، 7 افزایش معنی داری را نسبت به گروه کنترل نشان داد. وزن بدن و کلیه در گروه 4 کاهش معنی داری را نسبت به گروه سرب نشان داد. بررسی هیستولوژیکی بافت کلیه نشان داد که تجویز عصاره سیر باعث کاهش تخریب بافتی و انسجام توبول های کلیوی شده است.
    نتیجه گیری
    سرب باعث ایجاد تخریب بافتی می شود و سیر به دلیل خاصیت آنتی اکسیدآنتی، اثر سمی سرب بر بافت کلیه را از بین می برد و از تخریب بافتی ایجاد شده توسط سرب جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: سیر، سرب، کلیه، موش
  • علی اکبری ساری، سعیده باباشاهی، الناز قناتی، مهدی نادری، سید موسی طباطبایی لطفی، علیرضا اولیایی منش، سید حسن امامی رضوی صفحه 40
    مقدمه
    طرح تمام وقتی پزشکان یکی از اولویت های مهم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و از تکالیف قانونی مندرج در برنامه پنجم توسعه می باشد. این مقاله در نظر دارد نظرات و پیشنهادهای روسای دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور در زمینه چالش ها و راهکارهای مرتبط با اجرای موفق این برنامه را در بخش دولتی بررسی و تدوین نماید.
    روش
    در شصت و هشتمین اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور که در آذر ماه 1390 در تهران برگزار گردید، یک پرسشنامه نیمه ساختاریافته به صورت دستی میان روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور توزیع و جمع آوری شد. پس از ورود داده ها به نرم افزار Excel، نتایج به دست آمده طبقه بندی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از نظر پاسخ دهندگان، نیاز به افزایش سهم سلامت از منابع عمومی، واقعی نبودن تعرفه ها، عدم وجود نظام مناسب پرداخت به ارائه کنندگان خدمت در کشور، مشخص نبودن چگونگی جلب همکاری و رضایت سازمان ها و طرف های درگیر در این قانون و جلب مشارکت عموم مردم و بیماران از مهم ترین چالش های مطرح شده در اجرای این برنامه بود. همچنین انتقال برخی از پزشکان توانمند از بخش دولتی و از دست دادن کادر با تجربه از عوارض اجرای این طرح عنوان گردید. راهکارهای پیشنهادی برای اجرای صحیح این طرح شامل اجرای طرح در بیمارستان های هیات امنایی و گسترش تدریجی آن، اجرای آن با اعمال محدودیت سقف محل مجاز ارایه خدمات و کاهش تدریجی آن به یک محل ارائه خدمت بود.
    نتیجه گیری
    طرح تمام وقتی پزشکان با چالش های عمده ای مواجه است که توجه خاص به آن ها همراه با اجرای تدریجی این طرح و انجام هم زمان طرح های دیگر به ویژه اصلاح تعرفه و نظام پرداخت می تواند تبعات احتمالی منفی آن را کاهش دهد و باعث اجرای موفق طرح و ارتقای کیفیت خدمات سلامت گردد.
    کلیدواژگان: طرح تمام وقتی، اشتغال در دو بخش، دانشگاه علوم پزشکی، هیات امنا
  • علی حسینی نسب، رضا سینایی*، بهاره بهمن بیجاری، راحله معین الدینی صفحه 52
    مقدمه

    شیوع عفونت ناشی از استافیلوکوک اکتسابی از جامعه و عفونت های بیمارستانی ناشی از این باکتری رو به افزایش است. محل اولیه کلونیزه شدن باکتری سوراخ های قدامی بینی است. حاملین ارگانیسم عوامل خطر مهم عفونت در سطوح مختلف جمعیتی می باشند. عفونت ناشی از استافیلوکوک آرئوس مقاوم به متی سیلین که به طور معمول در بیمارستان رخ می دهد با انواع اکتسابی از جامعه از نظر طیف علایم بالینی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی متفاوت است. در این مطالعه میزان کلونیزاسیون بینی و مقاومت آنتی بیوتیکی کسب شده از جامعه و بیمارستان در گروه سنی کودکان بررسی شد.

    روش

    این مطالعه، از تیر تا آذر ماه 1390 در بیمارستان افضلی پور کرمان، به صورت مقطعی انجام گرفت. از حفره قدامی بینی 180 کودک، در دو مرحله بدو مراجعه جهت بررسی میزان کلونیزاسیون موارد اکتسابی از جامعه و پس از 48 ساعت از بستری در بیمارستان، جهت بررسی میزان کلونیزاسیون در بیمارستان نمونه گیری به عمل آمد. کشت و آنتی بیوگرام نمونه ها جهت بررسی وجود استافیلوکوک آرئوس و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی انجام گردید.

    یافته ها

    از 180 نمونه مورد بررسی در بدو مراجعه، استافیلوکوک آرئوس از بینی 22 نفر (2/12 درصد) جدا شد که 1/18 درصد از آن ها مقاوم به متی سیلین بودند)2/2 درصد کل جمعیت(. میانگین سنی گروه کلونیزه با استافیلوکوک آرئوس مقاوم به متی سیلین به طور معنی داری از گروه کلونیزه نشده بالاتر بود (001/0 > P). در نمونه های گرفته شده پس از 48 ساعت، 22 نفر (2/12 درصد) کشت مثبت جدید استافیلوکوک آرئوس، شامل 11 نفر (50 درصد) استافیلوکوک آرئوس مقاوم به متی سیلین اکتسابی در بیمارستان، را داشتند. همه نمونه های استافیلوکوک آرئوس مقاوم به متی سیلین اکتسابی از جامعه و بیمارستان به وانکوماسین حساس بودند. میزان مقاومت به سایر آنتی بیوتیک های رایج بررسی شده، در استافیلوکوک آرئوس های مقاوم به متی سیلین اکتسابی از بیمارستان بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    استافیلوکوک آرئوس های مقاوم به متی سیلین کسب شده از جامعه در منطقه ما نسبت به بسیاری از آنتی بیوتیک های رایج حساس می باشند. احتمال کلونیزه شدن با گونه های مقاوم به متی سیلین استافیلوکوک در بیماران بستری در بیمارستان وجود دارد. پیشنهاد برای استفاده از آنتی بیوتیک در عفونت های بیمارستانی باید بر اساس کشت و آنتی بیوگرام های دوره ای باشد.

    کلیدواژگان: کلونیزاسیون بینی، استافیلوکوک آرئوس مقاوم به متی سیلین، اکتسابی از جامعه، اکتسابی از بیمارستان، کودکان
  • محمد صادقی گوغری، اسماعیل ابراهیمی، نادر معروفی، علی اشرف جمشیدی صفحه 63
    مقدمه
    بدون آگاهی از تکرارپذیر بودن متغیرهای نیروی عکس العمل زمین، ارزیابی دقیق مکانیسم های بی ثباتی مچ پا مشکل است و ممکن است منجر به نتایج نادرست شود. بر این اساس، هدف این مطالعه بررسی تکرارپذیری متغیرهای نیروی عکس العمل زمین به صورت آزمون- بازآزمون به هنگام پرش و فرود در جهت جلو و به پهلو در والیبالیست های مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا بود.
    روش
    هجده والیبالیست حرفه ای دچار بی ثباتی عملکردی یکطرفه مچ پا در این مطالعه شرکت کردند. آنها چهار بار پرش و فرود در جهات جلو و پهلو را انجام دادند و تکرارپذیری متغیرهای نیروی عکس العمل زمین شامل حداکثر مقدار و زمان رسیدن به حداکثر مقدار سه مولفه قدامی-خلفی، داخلی-خارجی و عمودی نیروی عکس العمل زمین با استفاده از ضریب همبستگی، خطای استاندارد اندازه گیری و ضریب پراکندگی بعد از یک فاصله زمانی یک هفته ای بررسی شدند.
    یافته ها
    همه متغیرها به هنگام پرش و فرود در دو جهت تکرارپذیری بالا و خیلی بالایی را نشان دادند بجز زمان رسیدن به حداکثر مقدار مولفه داخلی-خارجی در پرش و فرود جانبی که تکرارپذیری متوسطی داشت (ICC=0.67). ضریب پراکندگی همه شاخص های اندازه گیری شده کمتر از ده درصد بود بهجز حداکثر مقدار و زمان رسیدن به حداکثر مقدار مولفه داخلی-خارجی در پرش و فرود جانبی که به ترتیب 14.55 و 13.15 درصد بودند. به طور کلی، ثبات متغیرهای نیروی عکس العمل زمین به هنگام پرش و فرود به جلو بیشتر از پرش و فرود جانبی بود.
    نتیجه گیری
    متغیرهای اندازه گیری شده نیروی عکس العمل زمین هنگام پرش و فرود به جلو و به پهلو تکرارپذیری بالایی را نشان دادند و این پارامترها برای ارزیابی الگوهای غیرطبیعی نیروی عکس العمل زمین در افراد دچار بی ثباتی عملکردی مچ پا مفید می باشند.
    کلیدواژگان: تکرارپذیری، نیروی عکس العمل زمین، فرود، بی ثباتی عملکردی مچ
  • اسحق رحیمیان بوگر، رضا رستمی صفحه 73
    مقدمه
    شناسایی عوامل خطر بروز سر درد میگرنی بر اساس مدلی یکپارچه از عوامل روانی- اجتماعی واجد اهمیت است. این پژوهش با هدف بررسی نقش پیش بین عوامل روانشناختی، اجتماعی- اقتصادی و سبک زندگی در سر درد میگرنی انجام گرفت.
    روش
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد 233 نفر شامل 71 بیمار مبتلا به سر درد میگرنی از میان بیماران مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان امام حسین (ع) تهران و 162 فرد سالم از میان کارمندان بیمارستان امام حسین (ع) به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی، خصوصیات بیماری و فرم کوتاه مقیاس های افسردگی اضطراب استرس (DASS-21 یا depression anxiety and stress scale) جمع آوری و با آزمون های 2?، Student-t و Binary Logistic Regression تحلیل گردید.
    یافته ها
    اضطراب (775/4 = OR با CI 95%: 8/12-371/1)، افسردگی (668/5 = OR، CI 95%: 811/14-449/1)، استرس (896/5 = OR، CI 95%: 924/12-339/1)، وضعیت اجتماعی- اقتصادی پایین (23/6 =OR، CI 95%: 487/13-466/2)، شاخص توده بدنی بالاتر از 30 (051/5 = OR، CI 95%: 660/14-454/2)، فعالیت بدنی کمتر از دو ساعت طی هفته (29/5 = OR، CI 95%: 572/11-432/1)، تدخین سیگار (253/4 = OR، CI 95%: 171/15-493/2) و سابقه رخدادهای منفی در زندگی (899/6 = OR، CI 95%: 755/13-626/1) به طور معنی داری افراد مبتلا به میگرن را از افراد سالم تفکیک کردند (001/0 < P).
    نتیجه گیری
    عوامل خطر روانشناختی، وضعیت اجتماعی- اقتصادی نامطلوب و نیز سبک زندگی ناسالم بروز میگرن را پیش بینی می نمایند. این یافته مبنایی برای بررسی های بیشتر و انجام مداخلات پیشگیرانه و درمانی برای مبتلایان به میگرن است
    کلیدواژگان: میگرن، عوامل خطر، روانشناختی، اجتماعی، اقتصادی، رویدادهای منفی
  • مهران شاهی، احمدعلی حنفی بجد، حسن وطن دوست، موسی سلیمانی احمدی صفحه 87
    مقدمه
    آنوفل استفنسی (Anopheles stephensi) یکی از مهم ترین ناقلین مالاریا در استان هرمزگان می باشد. این گونه با وفور بالا به ویژه در مناطق دشت و ساحلی سهم بسزایی در انتقال بیماری دارد. در حال حاضر در برنامه مبارزه با مالاریا در مناطق دارای انتقال محلی جهت کنترل بالغ این آنوفل از روش سم پاشی ابقایی اماکن با استفاده از حشره کش دلتامترین 5 درصد و برای کنترل لارو از باسیلوس تورینژینسیس (Bacillus thuringiensis) و بهسازی محیط استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی سطح حساسیت کنونی آنوفل استفنسی به آفت کش های مذکور بود.
    روش
    آزمایش های حساسیت نسبت به دوز تفکیکی دلتامترین (05/0 درصد) و گرانول باسیلوس تورینژینسیس بر روی نمونه های آنوفل استفنسی سوش وحشی جمع آوری شده از منطقه سیاهو در شهرستان بندرعباس و همچنین شهرستان بشاگرد به روش استاندارد سازمان جهانی بهداشت در سال 1388 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آزمایش های حساسیت انجام شده نشان داد که میزان مرگ و میر آنوفل استفنسی سیاهو و بشاگرد نسبت به حشره کش دلتامترین 05/0 درصد به ترتیب 97 و 98 درصد بود و در حال حاضر نسبت به این حشره کش حساس می باشند. همچنین نتایج آزمایشات به عمل آمده در شرایط آزمایشگاهی در زمینه تعیین میزان تاثیر دوز کاربردی فرمولاسیون گرانول باسیلوس تورینژینسیس بر روی لارو این آنوفل نشان داد که 24 ساعت پس از کاربرد، لاروکش در لاروهای سوش سیاهو و بشاگرد به ترتیب 5/63 و 39 درصد مرگ و میر ایجاد می نماید. این میزان پس از 48 ساعت به ترتیب به 77 و 56 درصد افزایش پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    کاربرد هدفمند حشره کش ها برای جلوگیری از بروز مقاومت در ناقلین مالاریا توصیه می شود، ضمن این که وضعیت مقاومت نیز باید از طریق ارزیابی منظم سطح حساسیت صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آنوفل استفنسی، باسیلوس تورینژینسیس، دلتامترین، جنوب ایران
  • جهانگیر آیت اللهی، علی ملت، علی آیت اللهی، ابوالفضل موجودی صفحه 96
    میوپی حاد به دنبال مصرف بعضی از داروها یک حالت نسبتا نادر است. یکی از این داروها توپیرامات است که برای درمان پیشگیرانه تشنج تجویز می شود. در این مقاله یک مورد میوپی حاد گذرا به دنبال مصرف توپیرامات گزارش می شود.
    بیمار معرفی شده خانم 28 ساله ای است که سابقه هیچ گونه بیماری چشمی نداشت. بیمار به دنبال مصرف توپیرامات و از روز قبل ازمراجعه دچارتاری دید شده بود. معاینات کامل چشمی نشان دهنده میوپی حاد دوطرفه بود که تقریبا 48 ساعت بعد از قطع دارو برطرف شد.
    پزشکان باید از عوارض چشمی این دارو آگاه بوده و نحوه برخورد صحیح با این عوارض را بدانند.
    کلیدواژگان: توپیرامات، میوپی، عوارض دارویی
  • اعظم عسکری کرمانی، مهدیه خدایی جلال آبادی، احمد انحصاری، کامبیز بهاالدین بیگی صفحه 102
    مقدمه
    رادیولوژی از راه دور به منظور جلوگیری از انتقال غیر ضروری بیماران به مراکز درمانی نیازمند تصاویری با فرمت دیجیتال است. از آنجا که هنوز در بسیاری از نقاط ایران و بسیاری از کشورهای در حال توسعه، تصویربرداری به صورت سنتی و با دستگاه های غیردیجیتال انجام می گیرد، به کارگیری روش های تهیه ی تصویر دیجیتال از کلیشه های رادیوگرافی می تواند راه گشا باشد. در حال حاضر روشی که برای دیجیتال کردن تصویر کلیشه های رادیوگرافی مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده از اسکنرها می باشد. اما از آنجایی که دوربین های دیجیتال نسبت به اسکنرها در دسترس تر و بسیار ارزان تر هستند، در صورت اثبات قابل اعتماد بودن نتایج آنها، می توانند گزینه مناسب تری برای این منظور باشند
    روش
    در این پژوهش ابتدا تعداد 91 عکس رادیولوژی به صورت تصادفی جمع آوری شد. این عکس ها به یک متخصص رادیولوژی داده شده و از وی خواسته شد تا برای هر عکس تشخیص بگذارد. سپس با استفاده از یک دوربین دیجیتال، از هرکلیشه تصویری دیجیتال تهیه گردید. پس از گذشت 40 روز، تصاویر تهیه شده توسط دوربین دیجیتال به همان متخصص نشان داده شد و از ایشان تقاضا شد تا مجددا برای هریک تشخیص بگذارد. سپس نتایج با استفاده از ضریب توافق کاپا مقایسه شدند.
    یافته ها
    ضریب توافق کاپای محاسبه شده معادل 708 درصد بود که بیان گر توافق تشخیصی خوب میان کلیشه های رادیوگرافی و تصاویر دیجیتال است.
    نتیجه گیری
    این تحقیق پیشنهاد می کند که درشرایط نیاز به مشاوره با یک متخصص می توان ازکلیشه ی رادیولوژی توسط دوربین دیجیتال معمولی یک عکس دیجیتال تهیه کرد و سپس با استفاده از خطوط اینترنت آن را برای یک متخصص رادیولوژی ارسال نمود. این روش را می توان ساده ترین و ارزان ترین راهکار برای مشاوره با یک پزشک متخصص رادیولوژی ساکن در یک منطقه دورتر به حساب آورد
    کلیدواژگان: پزشکی از راه دور، رادیولوژی از راه دور، مشاوره رادیولوژی از راه دور
|
  • Pooramiri A., Saied A., Ilka Sh., Ranjbar L Page 1
    Background and Aims
    Treatment of osteoporotic distal radius fracture with metaphyseal defect is often complicated by secondary displacement، because of posterior cortex comminution. The aim of this study was to investigate functional outcomes and advantages of injection of bone cement in stabilizing and maintaining this fracture reduction.
    Methods
    This prospective study was performed on 20 patients aged fifty years and older. After primary reduction and bone cement injection into metaphyseal void through minimal dorsal distal forearm incision، a short arm cast was applied for 3 weeks. Then the cast was removed and free use of the wrist was begun. Patients were assessed after 6 weeks، 3 months and 6 months in regard to active wrist range of motion، pain score، grip strength، DASH score، modified Mayo wrist score and standard radiographic parameters.
    Results
    The patients included 3 men and 17 women with the mean age of 67 years old. According to the AO classification، there were seventeen type-A3 and three type-C2 distal radius fractures. At final follow up، the active range of motion of the injured side relative to uninjured side averaged 91% of flexion، 93% of extension، 91% of radial deviation، 93% of ulnar deviation، 98% of pronation and 99% of supination. Mean DASH score was 4. 4. Grip strength was 90% of the uninjured side. According to the modified Mayo wrist score، there were fourteen excellent and six good results. Mean final radiographic parameters were 10° of volar angle، 24° of radial inclination، 10 mm of radial length، 1 mm of ulnar variance، and 0. 3 mm of intraarticular gap. Each of median nerve hyposthesia due to compression before reduction، loss of reduction، soft tissue cement deposit and reflex sympathetic dystrophy، occurred in one patient. None of the patients had further complications.
    Conclusion
    According to the results، injection of bone cement in osteoporotic unstable distal radius fracture can be considered a safe and effective treatment method; it causes clinical functional improvement and rapid rehabilitation with little complications.
    Keywords: Radius fractures, Osteoporosis, Bone cements
  • Saied A.R. Gheisari, M. Abasi, A. Ayatolahi, Mousavi A Page 11
    Background and Aims
    The Plantaris muscle is located in the superficial posterior compartment of the leg and is absent in some individuals. The present study was undertaken to evaluate the absence variation of Plantaris muscle and its possible relation with Palmaris longus and fifth superficial flexor digitorum of the hand.
    Methods
    83 fresh cadavers، referred to legal medicine center، Kerman، Iran from April 2010 to November 2011 were enrolled in the study. Dissection was performed using mini incisions and the results were recorded in a questionnaire including presence or absence، length and width of the Plantaris and Palmaris longus tendons، and the presence or absence of the fifth superficial flexor. The suitability of the Palmaris and Plantaris tendons was assessed using the previously described criteria and according to the criteria that are proposed by us.
    Results
    8 of the 83 cadavers showed variations. Plantaris tendon was present in 80 (96. 3%) and absent in 3 (3. 7%)، of which was absent bilaterally in two (2. 3%) and unilaterally in one (1. 2%). 6 cadavers (7. 2%) were deficient in Palmaris longus tendon، 4 bilateral (4. 8%) and 2 (2. 3%) unilateral. Bilateral absence of fifth flexor digitorum superficialis was observed in 2 cadavers (2. 3%) and one showed unilateral absence (1. 2%). There was no statistically significant relationship (p<0. 05) among the presence of Palmaris longus، plantaris and fifth superficial flexor. The plantaris tendon by far showed better characteristics for graft than the Palmaris tendon.
    Conclusion
    According to the results of the present study، considering the Plantaris tendon for graft harvest seems logic، noting its high percentage of presence and better characteristics
    Keywords: Plantaris Tendon, Palmaris Longus Tendon, Fifth Superficial flexor Tendon, Graft
  • Azizzadeh Delshad A.R., Farzan A.R Page 20
    Background and Aims
    Since apoptotic cell death plays a crucial role in many neurodegenerative diseases، control of apoptosis can be taken into account as a putative neuroprotective strategy. Due to the reported neuroprotective effect of the herbal medicine Nepeta Menthoides (Ostokhodus) on the axotomy-induced apoptosis in the spinal motoneurons، in the present study we have investigated its prophylactic capacity.
    Methods
    In 20 two-day neonate rats (one control and three experimental groups) the right sciatic nerve was transected and in all samples the left ventral horn was considered as internal control. The experimental groups received different doses of alcoholic extract of Ostokhodus intraperitoneally for 3 days starting 24 hours before axotomy، and the control group was treated with equal volume of normal saline similarly. At the end، in the ventral horn of the related spinal cord segments the mean number of survived motoneurons، and by means of TUNEL assay the apoptotic motoneurons were counted.
    Results
    In all groups transection of sciatic nerve resulted in a significant reduction of motoneurons through apoptosis، which could be prevented significantly by administration of 500 and 1000mg/kg of Ostokhodus. The drug administration from 24 hours before axotomy did not result in any more prominent neuroprotection.
    Conclusion
    The neuroprotective effect of Ostokhodus on axotomized motoneurons، which acts through inhibition of apoptosis، has no prophylactic effect and its administration before neural injury causes no more neuroprotective effect.
    Keywords: Neuroprotective agents, Nepeta Menthoides, Motor neurons, Apoptosis, Axotomy
  • Johari H Page 31
    Background and Aims
    There are several reports about anti-oxidant effects of garlic in the literature. In this study the effect of garlic alcoholic-water extract on the treatment of lead-induced toxicity in kidney of neonatal rat and the protective effect of garlic alcoholic water extract on body and kidney weight and also kidney tissue were investigated.
    Method
    Neonatal rats were divided into 7 groups، (n=8). The first group (control) received no material، the second group (sham) received 0. 1 ml normal salin، the third group received 0. 6 g/l lead، the forth group received 0. 4 g/kg garlic alcoholic – water extract in water and alcohol solution (each 50%) and the fifth، sixth and seventh groups first received 0. 6 g/l lead and then respectively 0. 1، 0. 2، 0. 4، g/kg garlic. All substances were administered through gavage and in 10 consecutive days. Twenty four hours after the last day of injection، body and kidney weights were measured and after mild anesthesia، kidney was removed and fixed in formalin for preparing tissue sections. Tissue alterations were investigated by light microscope.
    Results
    Based on the obtained results، body and kidney weights in the 3rd، 5th، 6th and 7th groups showed significant Increase as compared with the control group. Body and kidney weight in the 4th group showed significant decrease as compared with lead group. Histological examination of kidney tissue showed that garlic administration decreased the rate of kidney tissue damage.
    Conclusion
    Garlic، due to its antioxidant effect، can prevent lead-induced toxicity and tissue damage in the kidney.
    Keywords: Allium sativum, Lead poisoning, Kidney, Rats
  • Akbari Sari A., Babashahy S. Ghanati E., Naderi M., Tabatabaei Lotfi S.M., Olyaee Manesh A. , Emami Razavi S.H Page 40
    Background and Aims
    Full-time Practice is one of the main objectives of Iranian Ministry of Health and Medical Education (MOHME) and a priority in Iran 5th development program. The aim of this study was to explore the perception of the chancellors at Iran universities of medical sciences، regarding the challenges، possible negative consequence and their suggestions for improving the implementation of this program.
    Methods
    In the 68th meeting of Iran medical university chancellors held in 2011 by Iranian Ministry of Health and Medical Education، a semi-structured questionnaire was completed by chancellors. The gathered data were analyzed.
    Results
    In Medical University Chancellors’ poin of view، the need for increasing the share of healthcare budget from the gross domestic product (GDP)، inefficient tariff and payment system، and difficulty in obtaining collaboration with other stakeholders are the main challenges of full-time practice program in Iran. It is suggested that this program should be implemented gradually in a specific set of Iran hospitals that have already gained more autonomy. In addition، inappropriate implementation of this program might read to unexpected and unread transfer of the experienced and high skilled physicians for public and private hospitals.
    Conclusion
    Full-time practice has several important challenges that should be considered during its implementation. This program should be implemented gradually with other joint program especially with improvement of payment methods.
    Keywords: Full, time practice, Dual practice, Iran, Medical university
  • Hosseininasab A., Sinaei R., Bahman, Bijari B., Moeinaldini R Page 52
    Background and Aims

    Prevalence of community and hospital acquired methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) infection is increasing. The primary reservoir is the anterior nares; and nasal carriage is a risk factor for infection in a variety of populations. Infection due to hospital-acquired colonization is different from community acquired in clinical manifestations and antibiotics susceptibility. In this study، we investigated nasal colonization rate and antimicrobial susceptibility of community and hospital acquired staphylococcus aureus nasal colonization at childhood.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted in children admitted at Kerman Afzalipour hospital، Iran، during June to November 2011. Sample was taken from nostrils of 180 patients in the beginning and after 48 hours of admission for staphylococcus aureus nasal colonization and antibiotics susceptibility test.

    Results

    Of 180 samples at the beginning of hospitalization، 22 (12. 2%) had staphylococcus aureus nasal colonization; from these، 18. 1% were methicillin-resistant (2. 2% of total population). Methicillih-resistant staphylococcus aurous colonized children had significantly greater mean age than non-colonized (P < 0. 001). After 48 hours، 22 (12. 2%) were colonized with staphylococcus aurous; from these، 11 (50%) were hospital acquired methicillih-resistant. All methicillih-resistant staphylococcus aurous isolates were sensitive to vancomycin. The rate of resistance to the other current in-use antibiotics was more common in hospital acquired staphylococcus aureus.

    Conclusion

    Community acquired methicillih-resistant staphylococcus aurous is sensitive to many anti- staphylococcus agents in our region. Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) colonization in admitted patients can occur. Empirical antibiotics recommendation in nosocomial infection should be on the base of periodic culture and antibiotics susceptibility test.

    Keywords: Nasal colonization, Community acquired, Methicillih, resistant staphylococcus aurous, Hospital acquired, Children
  • Sadeghi Goghari M., Ebrahimi I. Maroufi N., Jamshidi A.A Page 63
    Background And Aims
    The accurate mechanisms of ankle instability cannot be assessed in the absence of reliable knowledge about ground reaction force (GRF) variables. The purpose of this study was to evaluate the test-retest reliability of GRF variables during forward and lateral jump-landing in volleyball players with functional ankle instability (FAI).
    Methods
    Eighteen professional volleyball players with unilateral FAI participated in this study. They performed four jump-landing trials in forward and lateral directions. After a one-week interval، the repeatability of GRF variables including peak and time to peak of the three components of GRF (Fx، Fy، Fz) were assessed using intraclass correlation coefficients (ICC)، standard errors of measurement (SEM)، and coefficient of variation (CV).
    Results
    All variables in both forward and lateral jump-landing showed high to very high repeatability. However، time to peak of Fx in lateral jump-landing demonstrated moderate repeatability (ICC = 0. 67). The CVs of all GRF measures were less than 10% except for the peak and time to peak of Fx component in lateral jump-landing (14. 55% and 13. 15%، respectively). In general، the repeatability of GRF variables in forward jump-landing was greater than that in lateral jump-landing.
    Conclusion
    GRF variables in forward and lateral jump-landing had high consistency. These parameters were found to be useful in the assessment of GRF patterns in subjects with FAI.
    Keywords: Repeatability, Ground reaction force, Landing, Functional ankle instability
  • Rahimian Boogar E., Rostami R Page 73
    Background And Aims
    Identifying risk factors for incidence of migraine headaches through an integrated model of psychosocial factors is important. This research aimed to investigate the predictive role of psychological، socioeconomic and lifestyle-related factors in migraine headaches.
    Methods
    In a cross-sectional descriptive study، 71 patients with migraine headaches who referred to Imam Hossein Hospital (Tehran، Iran) and 162 healthy staff members of the same hospital were selected by convenience sampling. Data was collected by a questionnaire including demographics and disease characteristics and the short form of the Depression، Anxiety، and Stress Scale (DASS-21). The collected data was analyzed using chi-square test، t-test and binary logistic regression analysis.
    Results
    There were significant differences between patients with migraine and healthy individuals in anxiety [odds ratio (OR) = 4. 775; 95% confidence interval (CI): 1. 371-12. 895]، depression (OR = 5. 668; 95% CI: 1. 449-14. 811)، stress (OR = 5. 896; 95% CI: 1. 339-12. 924)، low socioeconomic status (OR = 6. 230; 95% CI: 2. 466-13. 487)، body mass index greater than 30 kg/m2 (OR = 5. 051; 95% CI: 2. 454-14. 660)، physical activity of less than two hours a week (OR = 5. 290; 95% CI: 1. 432-11. 572)، smoking (OR = 4. 253; 95% CI: 2. 493-15. 171)، and history of negative life events (OR = 6. 899; 95% CI: 1. 626-13. 755).
    Conclusion
    Psychological risk factors، inappropriate socioeconomic status، and unhealthy lifestyle could predict the incidence of migraine. This finding is fundamental for further investigations and administration of preventive and therapeutic interventions for patients with migraine.
    Keywords: Migraine, Risk factors, Psychological, Socioeconomic, Negative events
  • Shahi M., Hanafi, Bojd A.A., Vatandoost H., Soleimani Ahmadi M Page 87
    Background and Aims
    Anopheles stephensi is one of the most important malaria vectors in Hormozgan province، southern Iran. This species with high density has an effective role in malaria transmission، especially in plain and coastal areas. At present، the country malaria vector control program in areas with local transmission is using deltamethrin 5% and Bacillus thuringiensis as insecticide and larvicide، respectively. The aim of this study was to determine the current susceptibility status of Anopheles stephensi to the mentioned pesticides.
    Methods
    Susceptibility tests to deltamethrin in diagnostic dose (0. 05%) and Bacillus thuringiensis granules were conducted against the field strain of Anopheles stephensi collected from Siahoo area in the Bandar Abbas county، and Bashagard district، Iran، as well، using standard methods of World Health Organization.
    Results
    The mortality of Anopheles stephensi mosquitoes against deltamethrin was recorded as 97 and 98 percents، for Siahoo and Bashagard strains، respectively. Therefore، both strains were susceptible، although Siahoo strain needs more study. Larviciding test by recommended dose of Bacillus thuringiensis granules after 24 hours showed 63. 5 and 39 percent mortality for Siahoo and Bashagard strains، respectively. These values increased to 77 and 56 percent after 48 hours.
    Conclusion
    Targeted insecticide application is recommended to prevent the resistance in malaria vectors، while regular susceptibility tests are advised for monitoring of resistance status.
    Keywords: Anopheles stephensi, Bacillus thuringiensis, Deltamethrin, Southern Iran
  • Ayatollahi J., Mellat A., Ayatollahi A., Mojoodi A Page 96
    Acute myopia following use of some drugs is a relatively rare condition. Topiramate prescribed for seizure prophylaxis is one of these drugs. In this paper a case of acute transient myopia after taking topiramate is reported. The reported patient is a 28-year old woman who had no history of any eye disease. Following consumption of topiramate pill for one week، she had found blurred vision since one day prior to the admission. A complete ocular examinations revealed acute bilateral myopia. This disease was resolved about 48 hours after discontinuation of topiromate. Due to the wide spectrum of indications for the administration of Topiramate، neurologists and psychiatrists should be aware of its ocular side effects. In conclusion، ocular complications following this drug should be taken seriously and be subjected to ophthalmic counsaltation.
    Keywords: Topiramate, Myopia, Drug side effects
  • Askari A., Khodaie. M., Enhesari .A., Bahaadin Beigi .K Page 102
    Background and Aims
    Teleradiology as an efficient way for avoiding unnecessary transfer of patients to special medical centers requires the images with digital format. However، in some developing countries، including Iran، imaging is being done using non digital devices. In such cases، changing analog images into digital ones can solve the problem. The method which is nowadays used for digitalizing analog images is using digitizers. Since in some regions digitizers are not available، using digital cameras as more accessible and cost-effective devices is a good choice، provided that the reliability of digital cameras for providing digital formats of radiographs would be confirmed.
    Method
    In this study، at first، 91 radiographs were randomly selected. These images were then shown to a radiologist and he was asked to interpret them. Next، a digital image was produced from each radiograph using a digital camera. After 40 days، these digital images were shown to the same radiologist and he was asked to interpret them. The interpretations were then analyzed and compared using Kappa agreement coefficient.
    Results
    The calculated Kappa agreement coefficient indicated a “Good” diagnostic agreement (kappa=0. 708، P <0. 000) between diagnoses made by using radiographs and their digitalized images.
    Conclusion
    This study recommends that in cases of need for consultation with a specialist، capturing a digital image of radiograph by a digital camera and sending it to the spesialist via an internet line can be a reliable solution. This method can be used as a useful and cost-effective way of consultation with a radiologist who is working in another medical center.
    Keywords: Telemedicine, Teleradiology, Remote consultation