فهرست مطالب

فصلنامه سنجش از دور و GIS ایران
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فاطمه عامری، محمد جواد ولدان زوج، مهدی مختارزاده، علی محمد مبارکی صفحه 1
    مقاله حاضر به منظور بررسی قابلیت سیستم پیشنهادی استخراج نیمه خودکار راه از تصاویر ماهواره ای با حد تفکیک های مکانی مختلف به منظور بهنگام کردن نقشه های متوسط و کوچک مقیاس پایگاه داده GIS سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای کشور تهیه گردیده است. هدف پژوهش حاضر حفظ و یا افزایش دقت و سرعت استخراج اطلاعات در مقایسه با عملیات زمینی و استفاده از GPS است. افزون بر این، میزان موفقیت این سیستم در استخراج اشکال مختلف راه اعم از راه مستقیم، مارپیچ، تقاطع و میدان مورد بررسی قرار گرفته است.
    داده های ورودی سامانه مورد نظر شامل تصاویر پانکروماتیک و Pansharpened ماهواره های Ikonos و D1-IRS (به ترتیب دارای قدرت تفکیک مکانی 1، 4 و 5 متر) و تصاویر Pansharpened ماهواره 7-Landsat (دارای قدرت تفکیک مکانی 15 متر) است. در روش پیشنهادی، ضمن انجام خوشه بندی FCM در فضای طیفی و بهبود کیفیت راه های کشف شده به وسیله اپراتورهای مورفولوژی با حذف نویز و پوشش گپ ها، اقدام به کشف عارضه راه شده است. روش مذکور با انجام خوشه بندی در فضای تصویر، موقعیت نقاط اصلی شبکه راه ها را شناسایی کرده و در پایان با بهره گیری از الگوریتم MST در تئوری گراف و انتخاب تابع وزن مناسب (فاصله اقلیدسی) اقدام به اتصال این نقاط و تشکیل محور مرکزی راه در فرمت برداری برای ورود به GIS کرده است. رسیدن به میانگین دقت کلی بیش از 98 درصد در طبقه بندی تصویر به دو کلاس راه و غیرراه و حصول میانگین خطای RMS حدود 68/0 پیکسل از مقایسه محور راه استخراج شده با واقعیت زمینی آن نشانگر موفقیت کلی سامانه معرفی شده برای استخراج نیمه خودکار راه به شمار می آید.
    کلیدواژگان: استخراج نیمه خودکار راه، خوشه بندی FCM، مورفولوژی، تئوری گراف، تصاویر با قدرت تفکیک های مکانی متفاوت
  • سارا بهشتی فر، عباس علیمحمدی سراب، علی منصوریان صفحه 19
    برای احداث خط انتقال نیرو لازم است عوامل فنی، اقتصادی و زیست محیطی مورد توجه قرار گیرند. مسیر خط انتقال نیرو، افزون بر اینکه بر روی هزینه های نصب، راه اندازی و نگهداری آن تاثیر می گذارد، در میزان تاثیرات منفی آن بر روی محیط زیست نیز نقش دارد. لذا تعیین مسیر بهینه برای خط انتقال جدید، مسئله ای چندهدفه است که ممکن است اهداف آن ناسازگار باشند. در واقع مسیر با حداقل هزینه ممکن است تاثیرات منفی فراوانی بر روی محیط زیست داشته باشد. در نوشتار حاضر روشی برمبنای GIS برای تعیین مسیر خط انتقال نیرو ارائه می گردد که در آن از نوعی الگوریتم ژنتیک چندهدفه برای بهینه سازی مسیر استفاده شده است. الگوریتم NSGA-II، با تعدادی قید و دو هدف که شامل تاثیرات زیست محیطی و هزینه است، برای انتخاب مسیر بهینه خط انتقال نیرو 400 کیلوولت در مرودشت پیاده سازی شده است. در این تحقیق، نحوه ترکیب الگوریتم NSGA-II با GIS برای تعیین مسیرهای بهینه متعدد برای خطوط انتقال نیرو بیان شده است؛ به طوری که امکان انتخاب و تصمیم گیری نهایی از بین راه حل های موجود، برای تصمیم گیران مختلف وجود دارد. در اغلب مطالعات پیشین تنها یک مسیر به عنوان مسیر نهایی ارائه شده که با استفاده از ترکیب تاثیرات عوامل مختلف تعیین گردیده است. افزون بر این، با ترکیب تاثیرات عوامل مختلف، احتمالا تاثیر برخی از عوامل به وسیله برخی دیگر خنثی می شود. اما با به کارگیری روش پیشنهادی دو تابع که دارای واحدهای متفاوت هستند، تا انتهای فرایند بهینه سازی با هم ترکیب نمی شوند. در این مقاله، سه گزینه که هر یک شامل سه دکل کششی هستند، به عنوان نمونه مورد مقایسه قرار گرفته اند و برای هر کدام طول مسیر و مقادیر اهداف اول و دوم مشخص شده است.
    کلیدواژگان: مسیریابی خط انتقال نیرو، بهینه سازی چندهدفه، NSGA، II
  • سیداحمدرضا نورالدینی، امیر اسلام بنیاد، فرخ پورشکوری صفحه 33
    مدیریت درست و هوشمند منابع جنگلی مستلزم به کارگیری داده های دقیق و روزآمد است. عکس های هوایی یکی از منابع مناسب برای این امر به شمار می آیند. در پژوهش حاضر، برای تهیه نقشه تراکم تاج پوشش جنگل از الگوهای بافت عکس های هوایی و مدل های شبکه عصبی مصنوعی، متوازی السطوح، حداقل فاصله و حداکثر احتمال استفاده گردید. منطقه مورد مطالعه در غرب کشور و ناحیه زاگرس مرکزی واقع شده است. مقدار میانگین مربعات خطا برای عکس های هوایی ارتوفتوشده با قدرت تفکیک مکانی 56/0 متر برابر با 2/0 پیکسل به دست آمد. ارتوفتوها با رعایت تعادل رادیومتریکی به ارتوفتوموزاییک برای ایجاد دید کلی از منطقه تبدیل گردیدند. باندهای مختلف حاصل از تجزیه و تحلیل بافتی با ماتریس هم وقوعی به ابعاد 3 3 تهیه گردیدند. در الگوی بافت، پنجره 10 10 پیکسلی به دلیل همگنی در سطح نمونه ها برای آموزش بهینه خوارزمیک ها مناسب تشخیص داده شد. در این بررسی امکان تفکیک 4 کلاس از تراکم تاج پوشش جنگل های مورد مطالعه با صحت بالاتر بر روی تصاویر بافت به نسبت تصویر خام مقدور گردید. نتایج حاصل از ارزیابی نقشه های خروجی نشان داد که شبکه عصبی مصنوعی با صحت کلی و ضریب کاپا به ترتیب 85 درصد و 8/0 در طبقه بندی تصاویر حاصل از تجزیه و تحلیل بافتی در مقایسه با دیگر روش های مورد استفاده در این تحقیق بهتر عمل می کنند.
    کلیدواژگان: تاج پوشش جنگل، الگوی بافت، شبکه عصبی مصنوعی، روش های طبقه بندی
  • وحید صادقی، حمید عبادی، فرشید فرنود احمدی صفحه 47
    در تحقیق حاضر روش نرمال سازی خودکاری برمبنای رگرسیون با استفاده از پیکسل های تغییرنیافته، مدل سازی هیستوگرام تصویر هدف و محاسبه ضرایب تبدیل خطی برای دسته های مختلف پیکسل ها از لحاظ درجات روشنایی در هر باند، ارائه شده است. در مرحله تعیین پیکسل های تغییرنیافته، روش جدیدی معرفی شده است که این مرحله را به صورت خودکار انجام می دهد و صحت بالایی نیز دارد. در مرحله دسته بندی پیکسل ها نیز براساس درجات روشنایی، روش جدیدی پیشنهاد شده است که تعداد و بازه های لازم برای دسته بندی را به طور خودکار و جداگانه براساس اطلاعات هیستوگرام تصویر هدف، برای هر باند تعیین می کند تا تاثیرات مختلف اتمسفر و سایر عوامل را روی درجات خاکستری مختلف مدل کند. ایده مورد نظر روی دو تصویر سنجنده TM پیاده سازی شد. نتایج ارزیابی نشان داد در صورتی که از روش پیشنهادی در مرحله تعیین خودکار پیکسل های تغییرنیافته استفاده شود، صحت کلی آشکارسازی تغییرات از 15/95 درصد به 14/96 درصد در مقایسه با روش های متداول بهبود می یابد و همچنین خطای کمترین مربعات نرمال سازی، در مقایسه با حالتی که برای کل تصویر از یک برازش خطی استفاده شود، در باندهای 1، 2، 3، 4، 5 و 7 به ترتیب 44/26، 13/50، 54/38، 27/5، 75/3 و 31/3 و در مقایسه با حالتی که از مقادیر پیش فرض برای دسته بندی پیکسل ها براساس درجات خاکستری و برازش جداگانه خطی برای هر دسته استفاده شود، به ترتیب 82/30، 9/45، 53/30، 19/4، 82/2 و 32/0 کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: نرمال سازی رادیومتریک خودکار، تصاویر ماهواره ای چندزمانه، پیکسل های تغییرنیافته، حد آستانه گذاری تصویر هدف
  • اسلام زرینه، اسماعیل اسدی بروجنی، مهدی نادری خوراسگانی صفحه 63
    تولید مراتع در سطح گسترده با روش های مرسوم هزینه بر است و زمان زیادی را طلب می کند. با توجه به معمول شدن استفاده از داده های ماهواره ای برای برآورد تولید مراتع در نقاط مختلف جهان، مطالعه حاضر به منظور ارزیابی داده های ماهواره IRS برای برآورد تولید گیاهان مرتعی در منطقه تنگ صیاد (استان چهارمحال و بختیاری) انجام گردید. داده های ماهواره ای در تاریخ 9 اردیبهشت 1386 و نمونه های گیاهی در نزدیک ترین زمان به تاریخ تصویربرداری برداشت شدند. سی واحد نمونه برداری در تیپ های مختلف گیاهی به صورت تصادفی مشخص شد و در هر واحد 12 پلات تصادفی مشخص گردید و تولید گروه های مختلف گیاهی گندمیان، گیاهان پهن برگ علفی (فرب ها) و بوته ها اندازه گیری شد. تصاویر ماهواره ای در 4 باند تهیه و تصحیحات لازم انجام شد و 23 شاخص معمول گیاهی به کمک ترکیب باندهای تصحیح شده محاسبه شدند. ضرایب همبستگی شاخص های گیاهی با تولید گندمیان، پهن برگان علفی و بوته ها، مجموع تولید گندمیان و پهن برگان علفی و مجموع تولید سه گروه گیاهی محاسبه شدند. نتایج نشان داد که شاخص گیاهی DVI بالاترین ضریب همبستگی را با تولید گندمیان و مجموع تولید گندمیان و پهن برگان علفی دارد، در حالی که شاخص NDVI بیشترین همبستگی را با تولید کل گیاهان منطقه نشان می دهد. همچنین شاخص NDVI بالاترین ضریب تبیین را برای تخمین تولید گیاهان مورد بررسی نشان داد. این مطالعه امکان برآورد تولید گندمیان و مجموع تولید گندمیان و پهن برگان علفی را با عدم قطعیت مورد قبولی به کمک داده های ماهواره ای نشان داد. رشد سبزینه ای محدود پهن برگان علفی و بوته ها در ابتدای فصل رشد به حدی نیست که به وسیله سنجنده ثبت گردد، لذا برآورد تولید این نوع گیاهان در این زمان با عدم قطعیت بسیاری همراه است. همچنین این مطالعه نشان داد که برای تخمین تولید گیاهان پهن برگ علفی، شاخص GNDVI و نسبت باند دوم به چهارم یا پنجم IRS را می توان به کار برد.
    کلیدواژگان: III، تولید مرتع، شاخص های گیاهی، منطقه تنگ صیاد، چهارمحال و بختیاری
  • مرتضی رعیتی دماوندی، بهرام ثقفیان، مجتبی غروی صفحه 81
    استفاده روزافزون از داده های شبکه ای (رستری) در مطالعات علوم زمینی و با برآوردهای هیدرولوژیک، ضرورت استخراج هر چه دقیق تر این داده ها را به کمک روش های مبتنی بر علوم ریاضی و به ویژه زمین آماری دوچندان کرده است. از آنجا که داده های رستری معمولا از میان یابی داده های نقطه ای و یا پردازش تصاویر ماهواره ای تهیه می شوند، لذا استفاده از تحلیل همسایگی در استخراج و یا تدقیق آنها تقریبا اجتناب ناپذیر می نماید. از سویی در هر تحلیل همسایگی، انتخاب و یا معرفی پنجره (وسعت) همسایگی مناسب (از نظر شکل و اندازه) از موارد درخور توجه است. از آنجا که اغلب از اشکال مربعی و یا دایره ای (به صورت پیش فرض) برای پنجره همسایگی استفاده می گردد، لذا در تحقیق حاضر به شرایط پذیرش این پیش فرض و همچنین به نحوه تعیین شکل مناسب پنجره همسایگی پرداخته شده است. برای این منظور، استفاده از شکل نیم تغییر نمای سطحی (استخراج شده از روش زمین آماری) پیشنهاد گردیده است. اعتبارسنجی روش پیشنهادی نیز با تعیین نواحی مسطح در حوضه رود زرد خوزستان و همچنین استخراج شبکه آبراهه ای در حوضه معرف والنات گالچ (WGEW) واقع در ایالت آریزونای امریکا به انجام رسیده است. نتایج نشان دادند که استفاده از شکل مناسب (بیضوی) برای پنجره همسایگی در استخراج لایه شکل زمین (landform) حوضه رود زرد، منجر به تغییر 28 درصدی (93 کیلومترمربع) وسعت نواحی مسطح در مقایسه با استفاده از پنجره مربعی شکل می گردد، که قطعا این تغییر وسعت برای اهداف مدیریتی اراضی این حوضه تاثیرگذار خواهد بود. همچنین، استفاده از شکل پنجره همسایگی پیشنهادی در حوضه WGEW نیز منجر به انطباق 96 درصدی شبکه آبراهه ای موجود (واقعی) با شبکه آبراهه ای استخراجی از لایه شکل زمین، در مقایسه با استفاده از پنجره دایره ای شکل گردیده است.
    کلیدواژگان: لایه های رستری، تحلیل همسایگی، زمین آمار، نیم متغیر نمای سطحی
  • بهشید خدایی، جلال امینی، مهدی مومنی صفحه 95
    در مقاله حاضر یک روش بدون نظارت برای آشکارسازی تغییرات در تصاویر ماهواره ای رادار با روزنه ترکیبی (SAR) معرفی می شود. اساس این روش جست وجوی بهینه در فضای جواب های ممکن با اتکا بر الگوریتم ژنتیک است. برای این منظور یک تابع هزینه براساس معیار کمترین میانگین مربعات خطا و با در نظرگرفتن تصویر نسبت به دست آمده از تصاویر مشاهده شده غیرهم زمان از ناحیه جغرافیایی یکسان، معرفی می شود. به منظور کاهش مدت زمان همگرایی الگوریتم به جواب بهینه، از پنجره متحرک با ابعاد مناسب به منظور انتخاب نواحی مختلف از تصویر نسبت با احتمال وجود پیکسل های تغییریافته، استفاده می شود. این کار افزون بر ایجاد امکان مدیریت حجم محاسباتی و زمان اجرای الگوریتم، توانایی مدیریت نویز لکه ای را نیز فراهم می کند. به این ترتیب که می توان نواحی یکنواخت نویزی محصور در یک پنجره انتخاب را تشخیص داد و آن را از فرایند آشکارسازی حذف کرد. علاوه بر این، استفاده از روش های پیش پردازشی کاهش نویز مانند اعمال فیلتر تطبیقی وینر، برای بهبود روند آشکارسازی استفاده شده است. نتایج به دست آمده از پیاده سازی الگوریتم توسعه یافته، حاکی از کاهش زمان اجرای الگوریتم و مدیریت آن با حفظ دقت مطلوب، در مقایسه با روش پیشین آشکارسازی تغییرات به کمک الگوریتم ژنتیک است. به منظور بررسی عملکرد الگوریتم از دو مجموعه داده استفاده می شود. مجموعه اول شامل تصاویر شبیه سازی شده با در نظر گرفتن نویز لکه ای و مجموعه دوم شامل تصاویر سنجنده ASAR ماهواره Envisat، دریافت شده از منطقه تاثیرگرفته از سونامی اخیر کشور ژاپن است. استفاده از روش پیشنهادی در آشکارسازی تغییرات به روش پیکسل مبنا و بر روی مجموعه داده فوق، دقت آشکارسازی در حدود 94 درصد در مقایسه با کل پیکسل های تصویر را به دست داد.
    کلیدواژگان: آشکارسازی تغییرات، الگوریتم ژنتیک، تصاویر ماهواره ای رادار با روزنه ترکیبی
|
  • Ameri F., Valadanzoej M.J., Mokhtarzadeh M., Mobaraki A.M Page 1
    The proposed semi-automatic road extraction system has been established to store and update road networks in medium and small scaled maps of the RMTO of Iran and to reduce charges and also to keep or increase precision and speed of information extraction in comparison to field work and GPS usage. Furthermore, the capability of the proposed system in extracting different shaped roads such as straight, spiral, junction and square has been investigated. The input data of the proposed road extraction system are Pansharpened and Panchromatic images of IKONOS and IRS-1D (1&4 and 5 meters spatial resolution) and Pansharpened images of ETM+ sensor of Landsat7 (15 meters spatial resolution). In the proposed method, FCM clustering technique is implemented in spectral space. Afterwards, morphological operators, as post- processing tools, are used to improve the road class image by removing noise and filling gaps and then C-Means clustering is performed on the spatial coordinates of the pixels and Key Nodes are attained. These nodes were connected using MST algorithm in graph theory by defining appropriate cost function (Euclidean distances) in order to extract road centerline which can be imported into GIS environment in vector format. Attaining mean overall accuracy (OA) of more than 98% and mean RMS error of about 0.68 pixels, when comparing automatic extracted road centerline with the manual extracted one, is a good criterion for the success of the proposed system in semi-automatic road extraction.
    Keywords: Semi, Automatic Road Extraction, FCM, Morphology, Graph Theory, Satellite Images with Different Resolutions
  • Beheshtifar S., Alimohammadi Sarab A., Mansourian A Page 19
    For construction of a power line, technical, economical and environmental factors should be considered. Different costs of a power line, such as the operation, maintenance, and equipment installation costs are affected by its position in the real world. The route can have serious impacts on the environment. Therefore, selection of an optimal route for a new electric power line is a multi-objective problem with conflicting objectives, i.e. a route with minimum cost may have very high and unacceptable environmental impacts. A GIS-based methodology for route selection of new power lines has been tested in this paper. In this approach, a multi-objective genetic algorithm is used for route optimization. Environmental impacts are taken into consideration together with the tower construction and cable lying costs. NSGA-II approach, with two objective functions and several constraints, has been used to handle the trade-offs between the costs and environmental impacts of different power line routes. Efficiency of the proposed approach has been demonstrated for power line (400 KV) routing in Marvdasht located in south of Iran. Usefulness of the approach has been tested for location of three routes with 3 tension towers. By providing detailed information about the conflicts and trade-offs between different objectives, decision-makers would be able to choose one of the given solutions, whereas in most of the previous studies, only one route has been presented as the final solution, resulting in compensation of one objective by the others. By using the proposed method for optimization, there is no need to combine different objective functions.
    Keywords: Power Line Routing, Multi, Objective Optimization, NSGA, II
  • Nouredini, S.A.R., Bonyad A., Pourshakori F Page 33
    The effective management of forest resources requires up-to-date and precise data. Aerial photos are one of the suitable tools for this purpose. In this study, we aimed to use texture patterns of aerial photos to provide forest canopy density mapping by Artificial Neural Network (ANN), parallelepiped (PP), Minimum Distance (MD) and Maximum Likelihood (ML) classifiers. The Study area is located in central Zagros in the west of Iran. All aerial photos were referenced to orthorectified, 0.56 meter-resolution with a Root Mean Square Error (RMSE) value of 0.2 pixels. Orthophotomosaic of photos were carried out using radiometric balance between orthophotos in order for a general view of the studied area. Co-occurrence matrix with a window size of 3×3 was used for the purpose of producing different textural bands. In textural pattern, window size of 10×10 pixels was selected for training algorithms due to the homogeneity of training samples in this window size. In this research, the discrimination of four classes of forest canopy density was enabled on textural bands with a higher accuracy than the original band. The achieved results of output maps showed the best result for ANN model with a Kappa coefficient and overall accuracy of o.8 and 85% respectively in analyzed textural bands classification in comparison to the other methods used.
    Keywords: Forest Canopy, Texture Pattern, Artificial Neural Network, Classification Methods
  • Sadeghi V., Ebadi Farshid H., Ahmadi F Page 47
    In this research, a new automatic Relative Radiometric Normalization (RRN) method has been developed based on regression, including the following techniques:- Automatic detection of unchanged pixels,- Histogram modeling of subject images, and- Calculation of linear transformation coefficients for different categories of pixels according to their gray values in each band.The proposed method uses a new idea for unchanged pixels detection, which increases accuracy and automation level of the detection process. Also a new method has been proposed for categorizing of pixels according to their gray values. In this method, the number and interval of the categories are determined automatically based on histogram of subject images for each band independently. Thus, various effects of atmosphere and other effective parameters on different gray values can be modeled. This method has been implemented for two images taken by the TM sensor. Evaluation results show that the accuracy of change detection stage has improved from 95.15% to 96.14% as compared with the accuracy of conventional methods. Moreover, Root Mean Square Errors (RMSE) of the normalization has decreased about 26.44%, 50.13%, 38.54%, 5.27%, 3.75% and 3.31% respectively in the bands 1, 2, 3, 4, 5 and 7, as compared to the case where only one linear transformation is used for all area of an image. Compared to using default values for categorizing pixels and linear transformation for each category, the developed method in this research reduces RMSE of the normalization about 30.82%, 45.9%, 30.53%, 4.19%, 2.82% and 0.32% in the aforementioned bands.
    Keywords: Automatic Radiometric Normalization, Multi, Temporal Satellite Images, Unchanged Pixels, Thresholding, Subject Image
  • Zarrineh I., Asadi Borojeni E., Naderi Khorasgani M Page 63
    Traditional methods of rangeland yield estimation are laborious, costly and time consuming. As satellite data is currently applied for estimation of the yield of rangelands through the world, this research was arranged to evaluate the capabilities of IRS LISS-III data for estimating the yield of rangelands in Tangesayyad Region (Chaharmahal va Bakhtiari Province). Imagery data were acquired on April 28th 2007 and yield samplings were carried out close to image acquisition date. Locations of 30 sampling units were determined randomly in each rangeland vegetation type. Positions of 12 plots were determined at random in each unit and the yield of grass, forbs and bushes were measured in each plot. Raw IRS satellite data in four bands were corrected and 23 currently used vegetation indices were calculated using corrected satellite bands. Correlation coefficient between 23 vegetation indices and yields of grass, forbs, bushes, summation of the three vegetation types and summation of grass and forbs were calculated. The results indicated among applied vegetation indices DVI index had the highest correlation coefficient with yields of grass and summation of grass and forbs while NDVI showed maximum correlation coefficient with total yield. NDVI also had the highest coefficient of determination for yield estimation of different vegetation groups. The results showed possible yield estimation for grass and summation of grass and forbs with reasonable uncertainty using satellite data. Very limited growth of forbs and bushes at the early season are not high enough to impact satellite sensors, hence estimation of these types of plants is accompanied by a lot of uncertainty. This research also indicated that GNDVI index could be applied for estimation of the yield of forbs.
    Keywords: IRS LISS, III, Rangeland Yield, Vegetation Indices, Tangesayyad Region, Chaharmahal va Bakhtiari
  • Rayati Damavandi M., Saghafian, Gharavi M Page 81
    The increasing use of gridded data in earth sciences or in hydrological estimations demands the application of mathematical approaches, especially geo-statistical ones, in obtaining accurate data. Since gridded data are generally generated from the interpolation of point data and/or processed satellite images, the use of neighborhood analysis is unavoidable in attaining more accuracy. On the other hand, in any neighborhood analysis, one is to be mindful of the selection and/or introduction of appropriate neighborhood window in terms of shape and dimension. As square or circular shapes (default shape) are usually used for neighborhood windows, an attempt has been made in the present study to address the acceptance condition of the default shape and to determine an appropriate window shape. To do so, use of image of surface semi-variogram (extracted from a geo-statistical approach) was proposed. The proposed approach was validated by determining the area of the plains in the Roodzard basin of Khozestan in Iran and extracting the channel network of Walnut Gulch Experimental Watershed (WGEW) in the State of Arizona in the United States. The findings of the study showed that the adoption of an elliptical shape for neighborhood window in extracting the Roodzard basin landform layer, led to 28 percent (93 Km2) change in the plain area extent in comparison to a square-shaped window, which will surely affect the scopes of terrain management of the basin. They also indicated that the use of a neighborhood window in WGEW led to 96 percent correspondence of the existing channel network with the extracted channel network in comparison to a circular (or circle-shaped) window.
    Keywords: Neighborhood Window, Neighborhood Analysis, Surface Semi, Variogram, Landform Classification
  • Khodaei B., Amini J., Momeni M Page 95
    In this paper, an unsupervised change detection method based on genetic optimization is introduced. With this aim, a cost function based on weighed minimum mean square error (MMSE) considering difference image and a random binary mask produced by genetic algorithm is used. To overcome undesired time-consuming computations of genetic optimization, the image is divided into several regions using a small moving window. In order to investigate the performance of the proposed algorithm, two sets of data are used: Simulated images and two Synthetic Aperture Radar images taken at different times. To increase the robustness of the algorithm against speckle contamination of SAR images, ratio image is used rather than simple difference one. The quantitative and qualitative results show good performance of algorithm in detecting changed pixels of the image along with texture preservation and production of changed map corresponding to true changes between two observed images. The final achieved accuracy using two simulated and real data sets is about 94 percent of all pixels in the image.
    Keywords: Change Detection, Genetic Algorithm, Synthetic Aperture Radar Images