فهرست مطالب

نشریه علوم و فناوری رنگ
سال ششم شماره 4 (پیاپی 22، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مازیار پروین زاده گشتی، آرش الماسیان، شیما اسلامی صفحه 291
    ذرات آلومینیم با استفاده از دو روش تبادل یونی و اکسیداسیون بر روی صفحات رس سنتز شدند. خصوصیات رنگدانه حاصله توسط طیف سنجی زیر قرمز تبدیل فوریه، پراش پرتو X، دستگاه تجزیه حرارتی، میکروسکوپ پویشی الکترونی، اسپکترومتر الکترونی تفرق پرتو X، اسپکتروفوتومتر انعکاسی و دستگاه تولید امواج الکترومغناطیس بررسی شد. روش طیف سنجی زیر قرمز فوریه تشکیل کمپلکس بین آلومینیم و صفحات رس را در لایه های درونی رس نشان داد. آزمون حرارتی بهبود در مقاومت حرارتی رنگدانه رس-آلومینیم را در مقایسه با ذرات عمل نشده رس تایید کرد. نتایج آزمون های میکروسکوپی و اسپکترومتر الکترونی تفرق پرتو X نشان داد که ذرات آلومینیم بروی سطح رس قرار گرفته اند. همچنین ذرات آلومینیم بر روی خصوصیات الکترومغناطیس لایه های رس اثر داشتند.
    کلیدواژگان: رس، اکسیداسیون حرارتی، رنگدانه، جاذب الکترومغناطیس
  • مرضیه ماکنعلی، موسی نخعی بدرآبادی، رسول اژئیان صفحه 303
    در این پژوهش تاثیر ضخامت کاتالیزور کبالت Co، زمان سنتز، لایه سدکننده آلومینیم Al و گاز حامل در رشد نانولوله های کربنی روی زیر لایه های سیلیکون Si با استفاده از هیدروکربن اتانول به روش رسوب بخار شیمیایی (CVD) بررسی شد و ضخامت Co از 1 تا 10 نانومتر و زمان رشد از 10 تا 120 دقیقه تغییر داده شدند. توزیع اندازه ذرات Co، شکل و اطلاعات ساختاری نانولوله های کربنی با میکروسکوپ الکترونی روبشی و طیف سنجی رامان بررسی و مشخصه یابی شدند. مشخص شد که اندازه نانوذرات Co، چگالی و رشد عمودی نانولوله ها به ضخامت Co وابسته است. نانولوله های کربنی عمودی با استفاده از ضخامت 1 و 5 نانومتر از Co رشد داده شدند و با افزایش ضخامت به 7 و 10 نانومتر ساختارهای اسپاگتی مانند از نانولوهای کربنی مشاهده شدند. با افزایش زمان از 10 به 100 دقیقه چگالی نانولوله های کربنی با ساختارهای اسپاگتی مانند افزایش یافت و نتایج این مطالعه نشان می دهند که مسمومیت ذرات Co و اکسایش نانولوله های کربنی سنتز شده برای زمان های بیشتر از 100 دقیقه رخ می دهد. در غیاب لایه Alهیچگونه رشدی مشاهد نشد و در غیاب جریان گاز حامل در هنگام ورود اتانول به راکتور CVD ساختارهای اسپاگتی مانند مشاهد شد.
    کلیدواژگان: نانولوله های کربنی، ضخامت کاتالیزور کبالت، زمان رشد، میکروسوپ الکترونی روبشی، طیف سنجی رامان
  • مهرناز قراگوزلو، یدالله گنج خانلو صفحه 313
    دی اکسید تیتانیم نانومتری به دلیل کاربردهای فراوان در نیمه هادی ها، حسگرها، مواد آنتی باکتریال و بهداشتی، فتوکاتالیزورها و سلول های خورشیدی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در این تحقیق، پوشش های نانوساختاری دی اکسید تیتانیم خالص و آلاییده شده با آهن به روش پوشش دهی چرخشی پیش ماده پلیمری تهیه شدند. نمونه های تهیه شده توسط روش های پراش پرتو ایکس، طیف سنجی FT-IR، طیف سنجی UV-Vis و میکروسکوپ نیروی اتمی بررسی گردیدند. در ادامه، اثر افزودن آهن بر فعالیت فوتوکاتالیزوری آنها به وسیله تخریب متیل نارنجی تحت تابش نور مرئی بررسی شد. نتایج نشان داد که در پوشش نانوساختاری دی اکسید تیتانیم خالص تهیه شده با روش فوق، هر دو فاز روتایل و آناتاز وجود دارند در حالی که در پوشش نانوساختاری دی اکسید تیتانیم آلائیده شده با آهن فاز آناتاز پایدار شده و فاز روتایل به طور کامل حذف می شود. همچنین افزودن آهن در غلظت های کمتر از 1 درصد مولی باعث بهبود خواص فوتوکاتالیزوری TiO2 می شود در حالی که در غلظت های بالاتر، خواص فوتوکاتالیزوری کاهش می یابد. این نتایج با پیش بینی های حاصل از تحلیل داده های لبه جذب و الگوی پراش پرتو ایکس نمونه ها هم خوانی خوبی دارد. در نتیجه مشخص شد که میزان بهینه آلائیدن با یون آهن برای دستیابی به بهترین فعالیت فوتوکاتالیزوری پوشش های نانوساختاری دی اکسید تیتانیم تهیه شده به روش پوشش دهی چرخشی پیش ماده پلیمری حدود 0.3 درصد مولی می باشد.
    کلیدواژگان: پوشش نانوساختاری، دی اکسید تیتانیم، فوتوکاتالیزور، آلاییدن، آهن، پوشش دهی چرخشی، پیش ماده پلیمری
  • زینب فرهادی نژاد، مرتضی احسانی*، بهمن خسرویان، قنبر ابراهیمی صفحه 321

    برای بررسی تاثیر رزین اپوکسی پلی استر بر روی خواص مکانیکی و فیزیکی آمیزه چوب پلاستیک، پلی پروپیلن، آرد چوب و رزین اپوکسی پلی استر، توسط مخلوط کن داخلی (بنبوری) مخلوط شده و پس از قالب گیری مورد آزمایش قرار گرفتند. رزین اپوکسی پلی استر قادر است در دمای اختلاط مواد آمیزه، ایجاد پیوندهای عرضی نماید و خواص آمیزه را تحت تاثیر قرار دهد. نتایج آزمون های کششی و خمشی نشان داد که افزایش میزان رزین اپوکسی پلی استر در آمیزه موجب افزایش مدول کششی و خمشی شده در حالی که استحکام مکانیکی و ازدیاد طول هنگام شکست را کاهش می دهند. همچنین اضافه کردن این مواد به آمیزه موجب کاهش مقاومت به ضربه در نمونه ها نیز می شود. اما از طرفی استفاده از چنین رزین هایی موجب کاهش جذب آب در نمونه و در نتیجه کاهش واکشیدگی ضخامت می شود و به این ترتیب از ایجاد تنش های ناشی از تورم نمونه به علت جذب آب و جمع شدگی به دلیل از دست دادن رطوبت جلوگیری می کند.

    کلیدواژگان: آمیزه چوب، پلاستیک، رزین اپوکسی، پلی استر، چگالی پیوند عرضی، خواص مکانیکی، خواص فیزیکی، واکشیدگی ضخامت
  • میثم سیروس رضایی، فرحناز نورمحمدیان، خشایار بدیعی، سیده شیوا شامخی صفحه 329
    بررسی سینتیک از دیدگاه مهندسی واکنش های شیمیایی برای طراحی و بهینه سازی فرآیندهای تولید مواد حد واسط صنایع شیمیایی امری لازم و ضروری می باشد، از این بررسی ها می توان در تبدیل داده های آزمایشگاهی به داده های صنعتی و افزایش مقیاس فرآیندهای شیمیایی استفاده کرد. در این تحقیق با استفاده از روش اسپکتروفوتومتری UV-Vis سینتیک تشکیل رنگدانه قرمز 254 در محیط مایعات یونی بررسی و معادله سینتیکی سرعت از بررسی زمان واکنش و به روش انتگرال به دست آمده است. نتایج به دست آمده از معادله حاصله، نشانگر این واقعیت است که واکنش حالت میکروسینتیک و از نوع درجه انتقالی می باشد.
    کلیدواژگان: مهندسی واکنش های شیمیایی، افزایش مقیاس، مایعات یونی، روش انتگرالی، میکروسینتیک، معادله سینتیکی با درجه انتقالی
  • سعیده خلقی، خشایار بدیعی، سید حمید احمدی صفحه 337
    در این تحقیق جذب زیستی رنگزای اسیدی قرمز 14 (AR14) با استفاده از سرخس زنده آزولای گونه A. Filiculodes، در یک سیستم ناپیوسته در مدت زمان 336 ساعت، مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها برای پنج غلظت اولیه مختلف رنگزا آلی (15، 30، 45، 60 و mg/l 75) در زمان های تماس مختلف، در محدوده دمایی C° 30–25 (دمای محیط) و pH برابر با 7 انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اولیه رنگزا و زمان تماس، درصد حذف رنگزا AR14 توسط جاذب کاهش می یابد. بیشترین ظرفیت حذف در غلظت رنگزای آلی mg/l 15، 64.5% گزارش شد. مدل های ایزوترم جذب لانگمیور، فروندلیش، تمکین و دابینین- رادوشکویچ در غلظت های مختلف برای این گونه زنده مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه نتایج تجربی با ایزوترم های جذب نشان داد که این فرآیند از ایزوترم دابینین- رادوشکویچ پیروی می کند. همچنین بررسی مدل های سینتیکی شبه مرتبه اول و دوم نشان داد که فرآیند با مدل سینتیکی شبه درجه دوم مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: جذب زیستی، رنگزای آلی قرمز اسیدی 14، سینتیک، ایزوترم جذب، گیاه آزولای گونه A، Filiculodes
  • مژده محمدعلیزاده هنجنی، ابراهیم قاسمی، مهدی صفی صفحه 347
    در این تحقیق، تاثیر دما و جو سنتز بر خواص مغناطیسی و رنگی نانو ذرات مگنتیت (Fe3O4) بررسی شده است و ارتباط بین ویژگی های مغناطیسی و ویژگی های رنگی نانورنگدانه های مغناطیسی اکسید آهن مورد سنجش قرار گرفته است. برای این کار، نانو ذرات اکسید آهن با استفاده از روش هم رسوبی شیمیایی سنتز شد. کلریدهای آهن دو و سه ظرفیتی با تنظیم pH توسط آمونیاک رسوب داده شد. برای بررسی اثر دما، سنتز در محدوده دمایی 25 تا 80 درجه سانتی گراد در دو جو هوا و نیتروژن انجام شد. برای بررسی خواص مغناطیسی از روش VSM استفاده شد و اندازه بلورک ها با استفاده از روش اصلاح شده شرر، محاسبه گردید. خواص رنگی نمونه ها با استفاده از روش CIE Lab تعیین شد. نتایج نشان داد که تغییرات دما در جو هوا تاثیر قابل توجهی بر خواص مغناطیسی دارد و با افزایش دما، اشباع مغناطیسی افزایش می یابد در حالی که در جو نیتروژن تغییرات دمایی چندان موثر نیست. اشباع مغناطیسی در جو هوا بسته به دمای سنتز، بین 31 تا emu/g 66 و در جو نیتروژن بین 69 تا emu/g 72 متغیر بود. مشخص شد که جایگزینی جو نیتروژن با هوا منجر به افزایش ته رنگ نمونه ها از فام مشکی به فام قرمز می گردد. اما روشنایی آنها چندان تغییر نمی کند.
    کلیدواژگان: اکسید آهن، مگنتیت، نانو ذرات، پارامترهای رنگی، ویژگی های مغناطیسی
  • موسی صادقی کیاخانی، مختار آرامی، کمال الدین قرنجیگ صفحه 355
    در این مقاله، رنگبری محلول های رنگی حاوی مواد رنگزای مستقیم با استفاده از بیوجاذب پلیمری کیتوسان- دندریمر گزارش شده است. برای دستیابی به شرایط بهینه رنگبری از روش طراحی آزمایش های RSM استفاده شد. نتایج به دست آمده از آزمایش های جذب نشان داد که شرایط بهینه رنگبری عبارت بود از: 2= pH، غلظت ماده رنگزا: ppm75، زمان تماس: 30 دقیقه و دما: 0C 40 مقدار رنگبری مواد رنگزای مستقیم قرمز 23 و 81 با استفاده از کیتوسان- دندریمر به ترتیب برابر mg/g 5555.55 و mg/g 6134.97 بود. بررسی سینتیک جذب سطحی داده ها نشان داد که سینتیک رنگبری هر دو ماده رنگزای مستقیم از مدل سینتیکی شبه مرتبه دوم پیروی می کند. همچنین نتایج ایزوترم جذب نشان داد که هر دو ماده رنگزا با مدل ایزوترم جذب در حال تعادل لانگمیور تطابق خوبی دارند. نتایج این تحقیق نشان داد که زیست پلیمر کیتوسان- دندریمر دارای پتانسیل جذب بسیار بالا برای حذف آلاینده های رنگی پساب نساجی حاوی مواد رنگزای مستقیم می باشد.
    کلیدواژگان: زیست پلیمر کیتوسان، دندریمر، مواد رنگزای مستقیم، رنگبری، سینتیک، ایزوترم جذب
  • بهروز قربانزاده، کمال الدین قرنجیگ، شهره روحانی، علیرضا خسروی صفحه 369
    در این تحقیق سنتز یک ماده رنگزای اسیدی از طریق دی آزوتاسیون 4-آمینو-9- متوکسی پروپیل نفتالیمید به روش نیتروزیل سولفوریک اسید و جفت شدن نمک دی آزونیوم حاصله با جی اسید گزارش شده است. ماده رنگزای سنتز شده خالص شده و به روش های دستگاهی از قبیل FTIR، 1HNMR، DSC و UV-VIS شناسایی گردید. این ماده برای رنگرزی الیاف پلی آمیدی به کار برده شده و خواص رنگرزی آن از قبیل قابلیت رنگرزی، خواص ثباتی و ویژگی های رنگی مورد ارزیابی قرار گرفته است. ماده رنگزای سنتز شده نشان داده است که قابلیت رنگرزی خوبی بر روی الیاف پلی آمید دارد و آن را به رنگ قرمز مایل به آبی رنگرزی می کند. ضمنا کالاهای رنگرزی شده نشان دادند که ماده رنگزای سنتز شده دارای خواص ثباتی نسبتا قابل قبولی بر روی الیاف پلی آمیدی است.
    کلیدواژگان: ماده رنگزای اسیدی، آزو، پلی آمید، جی، اسید، رنگرزی
  • سیده هدی صادقی، سیامک مرادیان، فرهاد عامری شهرابی، فرشته میرجلیلی صفحه 377
    در این پژوهش، تلاش هایی جهت کمی نمودن ادراک بصری جلوه ظاهری روکش های سطح خودرویی توسط 7 مشاهده کننده صورت پذیرفته است. برای دستیابی به این هدف، با استفاده از روکش های سطح خودرویی مشکی متالیک و سفید، سه مقیاس فیزیکی برای ویژگی های ظاهری براقیت آیینه ای، وضوح تصویر و پوست پرتقالی تهیه گردید. این مقیاس ها تحت هندسه تابش/دید 0/45 و با استفاده از یک مقیاس خاکستری به صورت بصری مورد ارزیابی قرار گرفتند و خطای مشاهده کننده ها از طریق پارامترهای آماری مناسب محاسبه گردیدند. نتایج حاصل از بررسی صحت ارزیابی مشاهده کننده ها با استفاده از پارامترهای آماری مناسب نشان می دهد که کمترین مقادیر خطای مشاهده کننده ها در ارزیابی بصری مربوط به نمونه های مقیاس پوست پرتقالی و بیشترین مقادیر خطا مربوط به نمونه های مقیاس براقیت آیینه ای است. همچنین کمی نمودن ارزیابی بصری نمونه های سفید در مقایسه با نمونه های مشکی متالیک برای مشاهده کننده ها دشوارتر می باشد.
    کلیدواژگان: جلوه ظاهری، روکش سطح خودرویی، مقیاس براقیت، مقیاس وضوح تصویر، مقیاس پوست پرتقالی، ارزیابی بصری، مقیاس خاکستری
|
  • M. Parvinzadeh Gashti, A. Almasian, Sh. Eslami Page 291
    Aluminium particles were synthesized on clay using two methods of ion exchanged and oxidation. The characteristics of the pigments were investigated by fourier-transform infrared spectra (FTIR), X-ray diffraction (XRD), thermal gravimetric analysis (TGA), scanning electron microscope (SEM), electron dispersive X-ray spectrometer (EDS), reflectance spectrophotometer (RS) and electromagnetic transition instrument (ETI). FTIR spectra showed generation of Aluminium and clay complexes into the clay interlayer. TGA result demonstrated an improvement in thermal stability of clay-Al pigments compared with untreated particles. SEM and EDX results showed that the aluminium aggregates are presented on the surface of clay. Aluminium particles also affected the electromagnetic properties of clay particles.
    Keywords: Clay, Thermal oxidation, Pigment, Electromagnetic absorbent
  • M. Makenali, M. Nakhaee Badrabadi, R. Ajeian Page 303
    In this study, the effect of Co catalyst thickness, growth time, Al- blocking layer and carrier gas (Ar) on growth of CNTs upon Si substrate using ethanol as carbon source by chemical vapor deposition (CVD) was investigated; the thickness of Co film and growth time were varied from 1 to 10 nm and 10 to 120 min respectively. Structural information of CNTs, morphology and size distribution of catalysts were studied by scanning electron microscopy (SEM) and Raman spectroscopy. It was found that grain size of Co nano-particles and density and alignment of CNTs depend on thickness of Co film. Vertically aligned CNTs have been grown on 1 and 5 nm Co films and by increasing Co thickness to 7 and 10 nm, spaghetti like structure of CNTs is observed. By increasing the growth time from 10 to 100 min, the density of spaghetti structure is increased, and results of this study show that Co poisoning and CNT burning occur for growth times more than 100 min. In absence of Al layer no CNT growth was observed and without carrier gas during ethanol feed into CVD chamber, low density of CNTs with spaghetti-like structure was seen.
    Keywords: Carbon nanotubes, Co, catalyst thickness, Growth time, Scanning electron microscopy, Raman spectroscopy
  • M. Gharagozlou, Y. Ganjkhanlou Page 313
    Nanosized titanium dioxide has received much attention because of many applications in semiconductors, sensors, antibacterial and hygienic materials, photocatalysts and solar cells. In this study, pure and iron doped titanium dioxide nanostructured coatings were prepared by spin-coating of polymeric precursor method. Prepared samples were characterized by X-ray diffraction (XRD), FT-IR spectroscopy, UV-Vis spectroscopy and atomic force microscopy. The effect of iron addition on their photocatalytic activity under visible light irradiation was investigated by the degradation of methyl orange. Results showed that for the nanostructured coating of pure titanium dioxide prepared by the above method, both anatase and rutile have been observed. While for iron doped nanostructured coatings the anatase phase has been stabilized and rutile phase has been completely excluded. Also, the addition of iron at concentrations less than 1 mole percent increases the TiO2 photocatalytic properties, while higher concentrations decrease the photocatalytic properties. These results are in good agreement wirh the predictions of the absorption edge data and X-ray diffraction pattern of samples. As a result it was found that the optimum amount of iron ions doped in nanostructured titanium dioxide coatings prepared by polymeric precursor spin coating method was determined to be 0.3 mole percent to achieve the best photocatalytic activity.
    Keywords: Nanostructured coating, Titanium dioxide, Photocatalyst, Doping, Iron, Spin, coating, Polymeric precursor
  • Z. Farhadinejad, M. Ehsani, B. Khosravian, G. Ebrahimi Page 321

    To investigate the effect of epoxy-polyester resin on mechanical and physical properties of wood-plastic composite, polypropylene, wood flour and epoxy-polyester resin were mixed by an internal mixer and molded. The epoxy-polyester resin can be cured and made cross links between chains at the mixing temperature; so it can affect the properties of the composite. The result of tensile and flexural tests revealed that introduction of epoxy-polyester resin increased tensile and flexural modulus but reduced mechanical strength as well as elongation at break. Also such a material decreased impact strength. On the other hand, epoxy-polyester resin reduced water absorption of the samples and consequently decline thickness swelling. Therefore, it reduced stresses which were produced by swelling as a result of water absorption in the sample and shrinkage after drying.

    Keywords: Wood, plastic composite, Epoxy, polyester resin, Cross link density, Mechanical properties, Physical properties, Thickness swelling
  • M. Sirus, Rezaei, F. Nourmohammadian, Kh. Badii, S. Sh. Shamekhi Page 329
    In chemical reaction engineering viewpoint, kinetic study is essential for design and optimization of chemical process and their intermediates. Kinetic parameters are utilized to scale-up of laboratorial experimental results to industrial scale data. Herein, kinetic study of Pigment Red 254 synthesis procedure in ionic liquid media has been studied. The produced pigment was followed by UV-Vis spectra during the reaction. Reaction rate equations were derived from integral method. The results confirm that the reaction has concurrence to micro-kinetics with shift order reaction.
    Keywords: Chemical reaction engineering, Scale, up, Ionic liquid, Integral method, Micro, kinetics, Shift order kinetics equation
  • S. Kholghi, Kh. Badii, S. H. Ahmadi Page 337
    In this study, bio-sorption of Acid Red 14 (AR14) dye has been investigated at 336 hours in a batch system by Azolla A.filiculodes species. The experiments were done for five different dye initial concentrations (15, 30, 45, 60, 75 mg/L) at different contact times, temperature ranges 25-30°C (environmental temperature) and pH equal to 7. The results showed that removal percentage of AR14 dye was reduced with initial concentration of dye and contact time rising. The highest removal capacity was reported 64.5% in initial concentration of 15 mg/L. The Langmuir, Freundlich, Temkin and Dubinin-Radushkevich adsorption isothermal models were investigated for this living species in different concentrations. Comparison of experimental results to models was illustrated that the process imitated from Dubinin-Radushkevich isotherm. In addition, survey of pseudofirst and second order kinetics models presented that the bio-sorption process was compatible to pseudo-second order kinetics equation.
    Keywords: Bio, sorption, Acid Red 14 dye, Bio, sorption kinetics, Adsorption isotherm, Azolla A. filiculodes species
  • M. M. A. Hanjani, E. Ghasemi, M. Safi Page 347
    At the present work, the effect of synthesis temperature and atmosphere on the magnetic and color properties of the magnetite (Fe3O4) magnetic nanparticles was studied and magnetic and colorimetric properties of them were correlated. The precipitation occurred by pH adjustment of ferrous/ferric mixed salt-solution with ammonium hydroxide addition. The synthesis was performed in the temperature range of 25°C to 80°C in ambient and nitrogen protected atmospheres. The magnetite nanoparticles were characterized by vibrating sample magnetometer (VSM) analysis. Crystallite size was calculated via reclaimed Sherrer,s formula. The magnetic properties revealed that temperature variations shows appreciable effect on magnetic properties when the synthesis is performedin ambient atmosphere but is not effective when it is performed in inert atmosphere. The colorimetric parameters were calculated in two color spaces CIEL*a*b* and CIEL*C*h°. The results showed that the color of nanopigments tend to red shade when synthesis was performed in ambient atmosphere and to black shade when synthesis was done in nitrogen atmosphere.
    Keywords: Iron oxide, Magnetite, Nanoparticles, Colorimetric parameters, Magnetic properties
  • M. Sadeghi, Kiakhani, M. Arami, K. Gharanjig Page 355
    In this paper, the application of Chitosan-Dendrimer PPI (CS-PPI) hybrid as a biopolymer adsorbent for the decolorization of colored textile effluent containing direct dyes was reported. A Response Surface Methodology (RSM) was applied to optimize the operating variables of the decolorization process. The results from the adsorption experiments revealed that the optimal conditions for dye removal were: pH 2; dye concentration 75 mg/l; duration time 30 minutes and temperature 40 ⁰C. The dye removal values of 5555.55 mg/g and 6134.97 mg/g were achieved with DR23 and DR81, respectively. The kinetic absorption data for used direct dyes fitted well to pseudo-second order kinetic model. Furthermore, adsorption isotherm study indicated that dyes adsorption was correlated reasonably well by Langmuir isotherm model. The results from this paper demonstrated that CS-PPI can be employed as an affective biopolymer with high potential for direct dyes removal from colored textile effluents.
    Keywords: Chitosan, Dendrimer PPI hybrid, Direct dyes, Dye removal, Kinetic, Adsorption isotherm
  • B. Ghorbanzadeh, K. Gharanjig, S. Rouhani, A. Khosravi Page 369
    In this manuscript, synthesis of an acid dye by diazotization of 4-amino-9-metyoxypropyl naphthalimide with nitrosyl sulfuric acid and coupling with J-acid has been reported. The synthesized dye was purified and characterized by use of DSC, 1HNMR, FTIR and Uv-vis techniques. The synthesized dye was applied on polyamide fibers and its dyeing properties such as build up, fastness properties and color characteristics were investigated. The measured spectrophotometric attributes of dyed fibers showed that the synthesized dyestuff has a good build up and creates bluish red on polyamide fibers. In addition, assessment of fastness properties of dyed fibers showed that the synthesized dyestuff has relatively acceptable results on polyamide fibres.
    Keywords: Acid dye, Azo dye, Polyamide, J, Acid, Dyeing
  • S. H. Sadeghi, S. Moradian, F. Ameri, F. Mirjalili Page 377
    In this study, attempts were made to quantify appearance perception of automotive finishes based on visual assessed data of 7 observers. To this end, three physical scales of appearance attributes, namely specular gloss, distinctness of image and orange peel were prepared using white and metallic black automotive finishes. The scales were visually evaluated under a 45/0 illumination and observation geometry by means of a grey scale technique, and observers accuracy were calculated using appropriate statistical parameters. The results showed that there seems to be a noticeable difference between the visual assessment of orange peel in comparison with specular gloss and distinctness of image. Moreover, it was found that quantification of visual perception of appearance attributes for white samples is much more difficult than black samples.
    Keywords: Appearance, Automotive finishes, Gloss scale, Distinctness of Image scale (DOI), Orange peel scale, Visual assessment, Grey scale