فهرست مطالب

Dental School - Volume:30 Issue: 4, 2013

Journal of Dental School
Volume:30 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/12/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • داوود صادقی، حمید نظریان، نازنین معروف، فاطمه کریم آقالو، هانیه نوجه دهیان*، الهه وحیددستجردی صفحه 203
    سابقه و هدف

    در سال های اخیر، داربست های کامپوزیتی ساخته شده از پلیمرها و سرامیک های زیست فعال، به علت خواص برتر آنها، کاربرد وسیعی در مطالعات مهندسی بافت استخوان پیدا کرده اند. در میان پلیمرهای مختلف، کیتوسان و ژلاتین، به علت خواص مطلوبشان توجه بیشتری را به خود جلب کرده اند. در این مطالعه، با استفاده از این دو پلیمر و نیز هیدروکسی آپاتیت که به بخش معدنی استخوان انسان شباهت دارد، داربست کامپوزیتی سه بعدی به روش خشکاندن انجمادی تهیه و رفتار سلول های استئوبلاست بر روی آن بررسی شد. هدف از انچام این پژوهش ساخت و توسعه داربستی مناسب و زیست فعال برای کاربرد در مهندسی بافت استخوان می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه آزمایشگاهی، جهت ارزیابی تاثیر میزان ژلاتین موجود در داربست ها بر خواص بیولوژیکی آنها، سه درصد مختلف از ژلاتین (0، 10، و 20 %) به داربست های کامپوزیتی اضافه شدند. همچنین جهت بررسی خواص بیولوژیکی داربست ها، سلول های استئوبلاست بر روی آنها کشت داده شده، رفتار آنها مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این بررسی ها، آنالیز میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و تست سنجش فعالیت آلکالین فسفاتازی (ALP) انجام شدند.

    یافته ها

    آنالیز SEM، چسبندگی سلولی زیاد و تکثیر آنها درون داربست ها را نشان داد. فعالیت آلکالین فسفاتازی سلول های استئوبلاست، مناسب بودن داربست های کامپوزیتی شامل غلظت های بیشتر ژلاتین را نسبت به بقیه داربست ها، همچنین میزان فعالیت بالای سلول های استئوبلاست بر روی تمامی داربست ها را به طور کلی نشان داد.

    نتیجه گیری

    داربست زیست فعال کامپوزیتی کیتوسان-ژلاتین/هیدروکسی آپاتیت، به عنوان داربستی مناسب، برای اهداف بازسازی بافت استخوان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: مهندسی بافت استخوان، کیتوسان، ژلاتین، هیدروکسی آپاتیت، استئوبلاست، آلکالین فسفاتاز
  • سمیه کاملی، زهره مرادی*، محمد عطایی، مریم قوام، محمد جواد خرازی فرد صفحه 210
    سابقه و هدف

    پست های همرنگ غیرفلزی به واسطه سمان رزینی و مواد چسبنده عاجی به دیواره کانال دندان می چسبند. میزان پلیمریزاسیون این سمان ها جهت اطمینان از دوام ترمیم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر بررسی درجه تبدیل دو نوع سمان رزینی سلف کیور و دوال کیور در عمق و زمان های مختلف هنگام استفاده از DT.Light-Post می باشد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر مولدهای فلزی با ارتفاع 5 و10 میلی متر و قطر داخلی 8/0 میلی متر تهیه شدند. سپس پست ها به طور عمودی در قسمت مرکزی مولدها قرار گرفتند. از سمان دوال کیور قبل از پخت طیف گرفته می شد. سپس نمونه های پخت نشده از دستگاه خارج و زیر مولدهای تهیه شده قرار می گرفتند. پس از تابش نور نمونه ها مجددا به دستگاه FTIR منتقل و مجددا طیف گرفته شده، DC% طبق فرمول محاسبه می شد. در مورد سمان های سلف کیور در زمان های 0،2،5،10 و 15 دقیقه توسط دستگاه FTIR طیف گرفته شد. نمونه ها توسط برنامه SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفتند.

    یافته ها

    بررسی آماری به وسیله نرم افزار SPSS انجام گرفت. نتایج بررسی آماری نشان داد که سمان سلف کیور در زمان های 0، 2، 5 و 10 دقیقه دارای DC%، 5% و در زمان 15 دقیقه 20% بود. اندازه گیری درصد DC در سمان دوال کیور نشان داد که در عمق 0، 5 و10 میلی متری به ترتیب درجه تبدیل 44%، 15% و 8% حاصل شده است. نتایج آماری به وسیله آزمون Two Way ANOVA و Tukey Post Hoc (HSD) مشخص کرد که در سمان دوال کیور اختلاف DC% بین فاصله صفر با فواصل 5 و 10 میلی متری به لحاظ آماری معنی دار بود (05/0(P<. میزان DC% در زمان 15 دقیقه 20% و بیشترین مقدار بود.

    نتیجه گیری

    میزان DC% در سمان دوال کیور بیشتر از سمان سلف کیور بود که این به دلیل خواص مطلوب سمان دوال کیور، همچنین توانایی عبور نور در پستDT light می باشد.

    کلیدواژگان: سمان رزینی سلف کیور، سمان رزینی دوال کیور، D، T، Light Post، DC%
  • مهشید محمدی بصیر، محمد عطایی، محمدباقر رضوانی، پریسا گلکار * صفحه 216
    سابقه و هدف

    نانوذرات هیدروکسی آپاتیت (nHA) دارای خواص بیولوژیک مطلوبی می باشند که با افزودن آنها به مواد ترمیمی می توان از این ویژگی ها بهره جست. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر افزودن مقادیر مختلف nHA (0% (کنترل)، 1%، 2%، 5%، 7% و 10% برحسب درصدوزنی) بر روی خواص مکانیکی (استحکام فشاری و استحکام خمشی) یک نوع گلاس آیونومر اصلاح شده با رزین انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر تعداد 252 نمونه در 6 گروه شامل گروه کنترل (Fuji II LC improved) و گروه های حاوی nHA (1%، 2%، 5%، 7% و 10% برحسب درصد وزنی) قرار گرفتند. از این تعداد، 108 نمونه برای آزمون استحکام خمشی با استفاده از قالب آلومنیومی دو تکه با ابعاد (25 × 2 × 2 میلی متر) مطابق استاندارد 4049ISO تهیه شدند. بدین ترتیب که در هر گروه جمعا 18 نمونه در 3 زیرگروه زمانی (6 نمونه در هر زیرگروه) تهیه شدند. کلیه نمونه ها پس از 80 ثانیه تابش نور از قالب خارج شدند. تعداد 144 نمونه نیز برای آزمون استحکام فشاری با استفاده از قالب برنجی دو تکه با ابعاد (6×4 میلی متر) مطابق استاندارد 9917 ISO تهیه شدند بدین ترتیب که در هر گروه جمعا 24 نمونه در 3 زیرگروه زمانی(8 نمونه در هر زیر گروه) تهیه شده، همگی پس از مجموع 80 ثانیه تابش نور از مولد خارج شدند. تمامی نمونه ها بلافاصله پس از خروج از قالب در دمای 37 درجه سانتی گراد و رطوبت 100% در انکوباتور نگهداری و به ترتیب پس از گذشت 1 روز، 1 هفته و 1 ماه توسط دستگاه سنجش خواص مواد (Zwick) با نیروی اولیه 2 نیوتن و سرعت تیغه دستگاه mm/min-1 5/0) تحت آزمون سنجش استحکام خمشی و آزمون سنجش استحکام تراکمی قرارگرفتند. اطلاعات خام بدست آمده توسط آزمون نرمال، one way ANOVA و Tukey HSD (post Hoc) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. جهت بررسی ارتباط زمان به تفکیک درصد وزنی با پیامدهای مورد مطالعه از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد و سطح آماری کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردید.

    یافته ها

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد افزودن 5% وزنی nHA، موجب افزایش معنی داری در استحکام خمشی پس از 30 روز گردید (4/17 مگا پاسکال افزایش)(05/0P<). همچنین هنگامی که درصد وزنی از 5% بیشتر می شود، پس از گذشت یک ماه، استحکام خمشی دچار افت معنی داری می گردد (9/28 مگاپاسکال کاهش). این تحقیق همچنین نشان داد افزودن 5% وزنی n HA، پس از گذشت 1 ماه، موجب افزایش معنی داری در ضریب الاستیک خمشی گردید (2/2 گیگاپاسکال افزایش). افزودن nHA به گلاس آیونومر اصلاح شده با رزین، موجب افزایش اندکی در استحکام فشاری و ضریب الاستیک فشاری گردید که از لحاظ آماری معنی دار نبود (حدود 1 مگاپاسکال افزایش).

    نتیجه گیری

    افزودن nHA به گلاس آیونومر اصلاح شده با رزین (Fuji II LC improved) نه تنها موجب افت استحکام تراکمی نمی گردد بلکه می تواند استحکام خمشی را افزایش دهد که این افزایش در درصد وزنی 5%، بالاترین میزان را دارد.

    کلیدواژگان: گلاس آیونومر اصلاح شده با رزین، نانوذرات هیدروکسی آپاتایت، استحکام خمشی، استحکام تراکمی
  • حسین شاهون، فاطمه مشهدی عباس، مهسا نعمت اللهی، شادی شاهون صفحه 224
    سابقه و هدف
    کشف، خلوص و سنتز پروتئین های نوترکیب استخوان از گروه BMPنقطه عطف مهمی در درک فیزیولوژی استخوان جهت ترمیم نقایص استخوانی بود. تحقیق حاضر برای اولین بار با هدف رفع محدودیت های حاصل از کاربرد پیوندهای استخوانی اتوگرافت و یافتن ماده ای که بتواند جایگزین مناسبی برای گرفت های استخوانی باشد، انجام پذیرفت. تحقیق حاضر به بررسی تاثیرBMP7 و نانوذرات نقره بر نفوذپذیری سلولی بافت عضلانی جهت تولید استخوان بصورت اکتوپیک در عضله گلوتئو فمورال Rat پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی دوسوکور حاضر، 42 راس Rat به 6 گروه 7 تایی تقسیم شدند. به 3 گروه اول 200 نانوگرمBMP7 با 1/0 میلی گرم نانوذرات نقره و به 3 گروه دوم مقدار200 نانوگرمBMP7 در 4/0 میلی گرم سرم فیزیولوژی تزریق شد. نمونه ها در روزهای 7، 14و21 بعد از عمل قربانی شدند. نمونه ها از نظر تغییرات بافتی شامل وجود نکروز، التهاب، تشکیل بافت فیبروز و بافت کلسیفییه با میکروسکوپ نوری با بزرگنمایی40، 100 و400 بررسی شدند. نتایج حاصل با استفاده از آزمون های Hosmer and Lemeshow، Chi-square و Wilcoxonو نتایج بین دو گروه با آزمون های Mann Whitney U وKruscalwallis تجزیه و تحلیل شدند. 05/0P< معنی دار درنظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها تفاوت آماری معنی داری میان زیرگروه های دو گروه اصلی از لحاظ استخوان سازی، توزیع التهاب (439/0P=)، میزان التهاب (743/0P=) و وجود یا عدم وجود جسم خارجی (381/0P=) با گذشت زمان نشان ندادند. اما در دو گروه BMP7+nano silverوBMP7 به تنهایی با گذشت زمان تغییرات آماری معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    حیوان آزمایشگاهی Rat گیرنده کافی وکارآمد برای BMP7 در بافت عضلانی ندارد. حتی با بکار بردن نانوذرات نقره جهت افزایش نفوذپذیری سلول ها، BMP7 قادر به ایجاد تمایز سلول های بافت عضلانی جهت روند کلسیفیکاسیون نمی باشد.
    کلیدواژگان: BMP7، استخوان سازی، نابجا، نانوذرات نقره
  • مهرو وجدانی، عباس صبوری، کریم جعفری، سالار خواجه پور، احسان فرجود صفحه 233
    سابقه و هدف
    پروتزهای متکی بر ایمپلنت علیرغم موفقیت بالای کلینیکی، در برخی موارد با شکست مواجه می شوند. یکی از عوامل مهم در موفقیت یا شکست ایمپلنت، کنترل نیروهای اعمال شده می باشد. فهم کامل اصول بیومکانیک در پروتزهای متکی بر ایمپلنت، امکان ارائه طرح درمان مناسب برای هر بیمار و کاهش خطر مشکلات فانکشنال را فراهم می کند. آنالیز اجزاء محدود یک روش عددی و کمی است و برای بررسی نحوه توزیع نیرو در ساختارهای پیچیده استفاده می شود. این مطالعه با هدف مقایسه اثر مواد مختلف سازنده ساختار فلزی روکش بر توزیع تنش در استخوان های اطراف ایمپلنت با آنالیز اجزاء محدود سه بعدی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، مدل سه بعدی استخوان با استفاده ازCone Beam Computerized Tomography (CBCT) بیمار تهیه شد. در محیط نرم افزار CATIA V5R20 (Dassault System، France) ایمپلنتNobel Replace tapered (Nobelpharma، Gothenburg، Sweden) با طول 13و قطر 3/4 میلی متر در ناحیه قدام فک بالا قرار گرفته، اباتمنت از جنس تیتانیوم، سمان ZOE و روکش با فریم ورک های مختلف (آلیاژ نقره- پالادیوم، نیکل- کروم و کامپوزیت تقویت شده با فایبر) طراحی شد. نیروی 178 نیوتن در سه زاویه صفر، 30 و 45 درجه نسبت به محور ایمپلنت اعمال و حداکثر تنش von-Mises و حداکثر کرنش برای استخوان کورتیکال و ترابکولار محاسبه شد.
    یافته ها
    با تغییر در جنس فریم ورک روکش در میزان تنش وکرنش والگوی توزیع آنها تفاوت اندکی مشاهده شد. با افزایش زاویه اعمال نیرو، میزان تنش و کرنش در استخوان اطراف ایمپلنت افزایش یافت. بیشترین مقدار تنش و کرنش مربوط به زاویه 45 درجه بود. در اعمال نیروی صفر درجه حداکثر میزان تنش در استخوان کورتیکال پیرامون ایمپلنت با فریم ورک نیکل-کروم: 326/17مگاپاسکال، نقره-پالادیوم: 383/17 مگاپاسکال و در کامپوزیت تقویت شده با فایبر: 321/17مگاپاسکال بود. در اعمال نیروی 30 درجه حداکثر میزان تنش در استخوان کورتیکال با فریم ورک نیکل-کروم: 95/136 مگاپاسکال، نقره-پالادیوم: 03/136 مگاپاسکال و در کامپوزیت تقویت شده با فایبر: 18/136 مگاپاسکال بود. در اعمال نیروی 45 درجه حداکثر میزان تنش در استخوان کورتیکال با فریم ورک نیکل-کروم: 37/161مگاپاسکال، نقره-پالادیوم: 21/161 مگاپاسکال و در کامپوزیت تقویت شده با فایبر: 4/160 مگاپاسکال بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از مواد مختلف در فریم ورک روکش های ایمپلنت در میزان و نحوه توزیع تنش ها در استخوان اطراف ایمپلنت تاثیر چندانی نداشت.
    کلیدواژگان: آنالیز اجزای محدود، ایمپلنت، تنش، فریم ورک، استخوان کورتیکال، کرنش
  • مسعود یغمایی، مسعود اجلالی، مستانه داهی، مهشید قاسمی، حسن مهاجرانی، فریدون پوردانش، پریسا کردونی، ندا کردونی صفحه 240
    سابقه و هدف
    صدمات بافت های دهان و دندان از فراوان ترین پدیده ها طی لوله گذاری از راه دهان و بینی بوده، یک سوم تمام شکایات علیه متخصصین بیهوشی را تشکیل می دهند. این مطالعه با هدف بررسی صدمات دندانی ناشی از دو روش لوله گذاری از راه دهان و بینی (به خصوص صدمات دندانی خفیف (ترک)) و ریسک فاکتورهای آن صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق آینده نگر مشاهده ای بر روی 60 بیمار (30 نفر در گروه با لوله گذاری از دهان و 30 نفر در گروه با لوله گذاری از بینی) در سال های90-1389 در بیمارستان طالقانی تهران صورت گرفت. معاینه هر بیمار با ست معاینه یک بار مصرف استریل، پروب پریودنتال و دستگاه لایت کیور انجام شد. های سانترال بالا بیشترین میزان ایجاد ترک جدید را داشتند(60% و 3/63% به ترتیب در لوله گذاری از دهان و بینی). ارتباط معنی داری بین جنس، BMI، ASA، کلاس دندانی، و تجربه فرد لوله گذار با افزایش تعداد ترک در دو گروه دیده نشد. بروز صدمات دندانی مرئی پیرو لوله گذاری از بینی 7/1% و پیرو لوله گذاری دهانی10% بدست آمد.
    یافته ها
    یافته های بدست آمده نشان داد در هر دو گروه دندان های سانترال بالا بیشترین میزان ایجاد ترک جدید را داشتند(60% و 3/63% به ترتیب در لوله گذاری از دهان و بینی). ارتباط معنی داری بین جنس، BMI، ASA، کلاس دندانی، و تجربه فرد لوله گذار با افزایش تعداد ترک در دو گروه دیده نشد. بروز صدمات دندانی مرئی پیرو لوله گذاری از بینی 7/1% و پیرو لوله گذاری دهانی10% بدست آمد.
    نتیجه گیری
    صدمات نامرئی دندانی ناشی از لوله گذاری شیوع بالایی دارند. این صدمات مورد توجه متخصصین بیهوشی نیستند، زیرا قابل رویت نبوده، عامل شکایت و ایجاد عارضه در زمان انجام بیهوشی نیستند. آموزش آناتومی، فیزیولوژی و پاتولوژی دندان به متخصصین بیهوشی، همچنین استفاده از محافظ های دندانی برای پیشگیری از این صدمات باید مورد توجه قرارگیرد.
    کلیدواژگان: صدمات دندانی، بیهوشی، لوله گذاری
  • شهلا مومنی دانایی، باربد ضمیری، فرزانه خواجه، سپیده ترکان، سحر قدسی بوشهری صفحه 248
    سابقه و هدف
    برنامه ریزی جهت جراحی موفق و پیش بینی صحیح نتایج جراحی ارتوگناتیک نه تنها مستلزم تصحیح روابط اکلوزال واسکلتال است، بلکه بهبود زیبایی صورت و عملکرد را نیز در بردارد. هدف از این مطالعه گذشته نگر ارزیابی تغییرات بافت نرم به دنبال جراحی های ساب کندیلار و Bilateral sagittal split osteotomy (BSSO)جهت عقب بردن مندیبل در بیماران مبتلا به پروگناتیسم مندیبل بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی گذشته نگر تعداد 35 بیمار مبتلا به پروگناتیزم فک پایین با میانگین سنی 5/25 سال (دامنه سنی: 9/30 – 8/18 سال) مورد ارزیابی قرار گرفتند. متغیرهای سفالومتریک بر روی سفالومتری لترال قبل و بعد از جراحی بیماران اندازه گیری و ثبت شدند. تعداد 12 بیمار تحت جراحی BSSO قرار گرفته، 23 بیمار با روش جراحی ساب کندیلار درمان شده بودند. آنالیز متغیرهای سفالومتریک توسط آزمون های آماری paired t و independent t صورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین تغییرات بافت نرم در متغیرهای Ls- Pr (05/0P<)، Li- Id (01/0P<) وG-Sn/ Sn-Me’ (05/0P<) در جراحی به روش BSSO به طور معنی داری بیشتر از مقادیر مورد نظر در گروه ساب کندیلار بود. در حالی که میانگین تغییرات بافت نرم در متغیرهای SLs-A (05/0P<)، a2 (05/0P<)، facial angle (001/0P<) و LFH (001/0P<) در جراحی به روش ساب کندیلار به طور معنی داری بیشتر از مقادیر مورد نظر در گروه BSSO بود. در بیمارانی که تحت جراحی ساب کندیلار قرار گرفته بودند طول تحتانی صورت و زاویه منتوسرویکال افزایش یافته بود که می تواند بیانگر شیفت صورت به سمت الگوی عمودی پس از این نوع جراحی باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد بهبود پروفایل از دیدگاه معیارهای زیبایی معاصر پس از جراحی BSSO نسبت به جراحی ساب کندیلار بیشتر حاصل می شود.
    کلیدواژگان: استئوتومی ساب کندیلار، پروگناتیزم، بافت نرم، جراحی عقب بردن مندیبل، BSSO
  • عباس خدایاری، فاطمه مشهدی عباس، زهرا نسبی، آرش خجسته * صفحه 256
    سابقه و هدف

    رینواربیتو سربرال موکور مایکوزیس یک بیماری نادر قارچی مهاجم است که اغلب در بیمارانی با مشکلات زمینه ای مانند دیابت کتواسیدوزیس بروز می نماید. گزارش این نوع بیماری در بیماران بدون سابقه سیستمیک بسیار نادر است. در این مطالعه هدف ارائه مورد پیشرفت سریع و منجر به فوت این قارچ در بیماری با علائم ابتدایی دهانی و بدون هرگونه بیماری زمینه ای بود.
    گزارش مورد: این مقاله گزارش رینواربیتو سربرال موکور مایکوزیس، به صورت ناگهانی و بدون هرگونه بیماری زمینه ای است. درمان مداخله جراحی و تجویز سیستمیک آمفوتریسین B برای بیمارانجام شد، اما به علت رفتار تهاجمی و شرایط زمینه ای مخفی بیماری، درمان ناموفق بوده، بیماری به سرعت کل فک بالا، سینوس های ماگزیلاری، چشم ها و در نهایت مغز بیمار را درگیر نمود.

    نتیجه گیری

    رینواوربیتوسربرال موکورمایکوزیس به صورت برق آسا، حتی در بیماران بدون بیماری زمینه ای نیز امکان گسترش خواهد داشت.

    کلیدواژگان: رینوسربرال، عفونت قارچی، موکور مایکوزیس
|
  • Davoud Sadeghi, Hamid Nazarian, Nazanin Marouf, Fatemeh Karim Aghalu, Dr. Hanieh Nojehdehyan, Dr. Elahe Vahid Dastjerdi Page 203
    Objectives

    In recent years, composite scaffolds made ofpolymers and bioactive ceramics have foundnumerous applications in bone tissue engineering dueto their superior properties. Among various polymers, chitosan (Cs) and gelatin (Gel) gained more attention because of their desirable properties. In this study, by using these two polymers and hydroxyapatite (HA) which resembles inorganic phase of human bone, three-dimensional composite scaffolds were preparedby freeze-drying method andbehavior of osteoblast cells on them was evaluated.Thisstudy aimed at preparing an appropriate bioactive scaffold for bone tissue engineering.

    Materials And Methods

    In order to evaluatethe effect ofgelatin concentration onbiological propertiesof scaffolds, three different concentrations of gelatin (0,10, and 20%) were added to composite scaffolds.Forassessment of thebiological properties of scaffolds, osteoblast cells were cultured on the composite scaffolds and their behavior was monitored.Scanning electron microscopy (SEM)analysis and alkaline phosphatase activity (ALP)testwerecarried out to assess the mentioned factors.

    Results

    SEM analysis showed high cell attachment and proliferation on the scaffolds. Alkaline phosphatase activity of osteoblast cells indicated the suitability of composite scaffolds containing a higher concentration of gelatincompared to otherconcentrationsas well as overallhigh activity of osteoblast cells on all scaffolds.

    Conclusion

    Cs/Gel/HA bioactive composite scaffold is recommended for bone tissue regeneration purposes as a suitable scaffold.

    Keywords: Bone tissue engineering, Chitosan, Gelatin, Hydroxyapatite, Osteoblast, Alkaline phosphatase
  • Dr. Somayyeh Kameli, Dr. Zohreh Moradi, Dr. Mohammad Ataei, Dr. Maryam Ghavam, Dr. Mohammad Javad Kharazifard Page 210
    Objective

    Tooth-colored non-metal posts are adhered to the canal walls with the use of resin cements and dentin adhesives. Degree of conversion of these cements is especially important to ensure the durability of the restoration. The present study aimed at evaluating the degree of conversion (DC%) of self-cure and dual-cure resin cements at different depths and time points when using a DT. Light Post.

    Methods

    In this experimental study, metal molds with 5 and 10 mm heights and internal diameter of 0.8 mm were used. Posts were vertically placed in the center of molds. Spectrum of absorption of the dual cure cement was measured before curing using Fourier transform infrared spectroscopy device. The uncured samples were then removed from the device and placed beneath the molds. After light irradiation, samples were transferred again to the FTIR device and their spectrum of absorption was measured. DC% was calculated using the relevant formula. For self-cure cements, spectrum of absorption was measured at 0, 2, 5, 10 and 15 minutes by the FTIR. Results were statistically analyzed using SPSS software.

    Results

    Self-cure cement had a DC of 5% at 0, 2, 5 and 10 minutes and a DC of 20% at 15 minutes. DC of the dual-cure cement was 44%, 15% and 8% at 0, 5 and 10 mm depths, respectively. Two-way ANOVA and Tukey’s Post Hoc test (HSD) revealed that in the dual-cure cement the DC at 5 and 10 mm depths was significantly different (P<0.05). DC was 20% at 15 minutes which was the highest.

    Conclusion

    DC% of the dual-cure cement was higher than that of the self-cure cement which is attributed to the optimal characteristics of the dual-cure cement and also the ability of fiber post to pass light.

    Keywords: Self, cure resin cement, Dual, DT Light Post, DC%
  • Dr. Mahshid Mohammadi Basir, Dr. Mohammad Ataei, Dr. Mohammad Bagher Rezvani, Dr. Parisa Golkar Page 216
    Objective

    Nano-sized hydroxyapatite nano particles (nHA) have optimal biological properties and by incorporating them into the restorative materials, we can benefit from these properties. The present study sought to assess the effect of incorporation of various amounts of nHA on the mechanical properties (compressive and flexural strengths) of a resin modified glass ionomer.

    Methods

    In this experimental study, a total of 252Fuji II LC improved GI samples were divided into 6 groups including a control group (0%) and the nHA groups (1%, 2%, 5%, 7% and 10% based on mass percent). Of the samples, 108 were fabricated for the flexural strength testing using a two-piece aluminum mold (2x2x25 mm) according to ISO standard 4049. In each group, a total of 18 samples in 3 subgroups (6 samples each) were fabricated. All samples were removed from the mold after 80 seconds of light irradiation. A total of 144 samples made for compressive strength testing using a two-piece brass mold (4x6 mm) according to ISO standard 9917. Thus, in each group, a total of 24 samples in three subgroups (8 samples each) were fabricated and removed from the mold after 80 seconds of light irradiation. After removal from the mold, all samples were stored in an incubator at 37˚C and 100% moisture and underwent flexural and compressive strength testing with the primary load of 2 N and crosshead speed of 0.5 mm/min-1in a Zwick testing machine after one day, one week and one month. Data were analyzed using normal statistical tests of one-way ANOVA and Tukey’s HSD (Post Hoc). In order to assess the correlation of time (in groups with various mass percentages of HAP) with understudy outcomes, one way ANOVA was employed and P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Study results showed that incorporation of 5% nHA resulted in a significant increase in flexural strength after 30 days (17.4 MPa increase)(P<0.05). Also, if the nHA weight percent exceeded 5%, flexural strength suffered a dramatic drop after one month(28.9 MPa reduction). This study also showed that addition of 5% NHAP significantly increased flexural elastic modulus after one month (2.2 GPa increase). Addition of NHAP to resin modified glass ionomer caused a small increase in compressive strength and compressive elastic modulus which was not statistically significant (about 1MPa increase).

    Conclusion

    Addition of nHA to resin modified glass ionomers (Fuji II LC improved) not only does not reduce compressive strength, but also can increase flexural strength which would be the greatest if nHA is added in an amount of 5%.

    Keywords: Resin modified glass ionomer, Nano, sized hydroxyapatite, Flexural strength, Compressive strength
  • Dr. Hossein Shahoon, Dr. Fatemeh Mashhadi Abbas, Dr. Mahsa Nematollahi, Shadi Shahoon Page 224
    Objective
    Discovery, purification and synthesis of Bone Morphogenetic Proteins (BMP) were an important turning point in understanding of bone physiology for repair of bone defects. The present study aimed at eliminating the limitations caused by the application of bone auto-grafts and finding a proper substitute for bone grafts. This study was the first to evaluate the effect of BMP7 and nanosilver particles on the permeability of muscle cells for ectopic bone formation in Rat gluteofemoral muscle.
    Methods
    This experimental double blind study was conducted on 42 rats divided into 6 groups of 7 each. The first 3 groups received an injection of 200 ng BMP7 with 0.1 mg nanosilver particles and the remaining 3 groups received 200 ng BMP7 in 0.4 mg normal saline. Rats were euthanized 7, 14 and 21 days post-operation and evaluated in terms of presence of tissue changes like necrosis, inflammation, and formation of fibrous or calcified tissue under a light microscope with X40, X100, and X400 magnification. The obtained results were analyzed with Hosmer-Lemeshow, chi square and Wilcoxon tests. Results of the 2 groups were analyzed and compared using Mann Whitney U and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    No statistically significant differences were detected between the subgroups of our 2 main understudy groups in terms of bone formation, distribution of inflammation (P=0.439), the amount of inflammation (P=0.743) and presence or absence of foreign body (P=0.381) over time. However, the two groups of BMP7 + nanosilver and BMP7 alone showed significant differences over time.
    Conclusion
    Rats do not have sufficient number of efficient receptors for BMP7 in muscle tissue. Even by using nanosilver particles for increasing the permeability of cells, BMP7 was not able to induce muscle cell differentiation to initiate calcification process.
    Keywords: BMP7, Bone formation, Ectopic, Nanosilver particles
  • Dr. Mahroo Vojdani, Dr. Abbas Sabouri, Dr. Karim Jafari, Salar Khajehpour, Dr. Ehsan Farjoud Page 233
    Objectives
    Despite the high success rate, implant-supported prostheses fail in some cases. Control of the applied forces is an important factor determining the success or failure of implants. Complete understanding of the biomechanical principles in implant-supported prostheses is necessary for offering an appropriate custom-made treatment plan for each patient and reducing the risk of functional complications. Finite element analysis is a quantitative method for the assessment of force distribution in complex structures. This study sought to compare the effect of different framework materials on stress distribution in bone supporting implants using three-dimensional finite element analysis.
    Methods
    In this in-vitro study, a three-dimensional model of bone was obtained using Cone Beam Computerized Tomography (CBCT). Using CATIA V5R20 (Dassault Systemes, France) software, a NobelReplace tapered implant (Nobelpharma Co., Gothenburg, Sweden) measuring 13 mm in height and 4.3 mm in diameter was virtually inserted in the anterior maxilla. A titanium abutment, ZOE cement and superstructure with different frameworks (Ag-Pd, Ni-Cr, and fiber-reinforced composite) were designed. Force was applied in an amount of 178 N at three angulations of zero, 30 and 45° relative to the implant axis and the maximum von-Mises stress and maximum strain were calculated for cortical and trabecular bone.
    Results
    Changing the framework material caused a small change in level of stress and strain and their distribution pattern. By increasing the angulation of the applied force, amount of stress and strain in the implant-supporting bone increased. Maximum stress and strain were applied at 45° angulation. At zero degree angulation, maximum stress in the cortical bone was 17.326 MPa with Ni-Cr framework, 17.383 MPa with Ag-Pd and 17.321 MPa with fiber-reinforced composite. In loading at 30° angulation, maximum stress in the cortical bone was 136.95 MPa with Ni-Cr framework, 136.03 MPa with Ag-Pd framework and 136.18 MPa with fiber-reinforced composite framework. In loading at 45° angulation, maximum stress in the cortical bone was 161.37 MPa with Ni-Cr, 161.21 MPA with Ag-Pd and 160.4 MPawith fiber-reinforced frameworks.
    Conclusion
    The difference between framework materials with higher and lower strengths in amount and pattern of cortical stress and strain distribution was insignificant
    Keywords: Finite element analysis, Implant, Stress, Framework, Cortical bone, Strain
  • Dr. Masoud Yaghmaei, Dr. Masoud Ejlali, Dr. Mastaneh Dahi, Dr. Mahshid Ghassemi, Dr. Hassan Mohajerani, Dr. Fereidoon Pourdanesh, Dr. Parisa Kardouni, Dr. Neda Kardouni Page 240
    Objective
    Oral and dental injuries commonly occur during oral and nasal intubation and comprise one third of lawsuits against anesthesiologists. This study sought to assess dental traumas(especially minor injuries like cracks) due to oral and nasal intubation and related risk factors.
    Methods
    This observational prospective study was conducted on 60 patients (30 patients in the oral and 30 in the nasal intubation groups) during 2010-2011 in Taleghani Hospital in Tehran. Patients were examined using a disposable sterile clinical examination kit, a periodontal probe and a light curing unit.
    Results
    Maxillary central incisors had the highest incidence of new cracks (60% and 63.3% in the oral and nasal intubation groups, respectively). Gender, BMI, ASA class, Angle’s classification, and experience of the operator who inserted the tube had no significant association with higher frequency of cracks in the two groups. Incidence of visible dental injuries following nasal and oral intubation was 1.7% and 10%, respectively.
    Conclusion
    Invisible dental injuries due to intubation are highly prevalent. These injuries are mostly disregarded by the anesthesiologists since they are not visible and do not cause any complication or problem during anesthesia. Enhancing the knowledge of anesthesiologists about dental anatomy, physiology and pathology and use of teeth-guard are necessary measures to prevent such injuries.
    Keywords: Dental injuries, Anesthesia, Intubation
  • Dr. Shahla Momenidanaei, Dr. Barbod Zamiri, Dr. Farzaneh Khajeh, Dr. Sepideh Torkan, Sahar Ghodsi Boushehri Page 248
    Objective
    Programming for a successful operation and accurate prediction of the outcome of orthognathic surgery result in correction of occlusal and skeletal relations and improve the facial esthetics and function of patients. This retrospective study sought to assess the soft tissue changes following subcondylar and bilateral sagittal split osteotomy (BSSO) to retrude mandible in patients with mandibular prognathism.
    Methods
    This retrospective experimental study evaluated 35 patients with mandibular prognathism and a mean age of 25.5 years (range 18.8 to 30.9 yrs). Cephalometric variables were measured on lateral cephalograms of patients before and after surgery and recorded. A total of 12 patients had undergone BSSO while 23 subjects had received subcondylar surgery. Cephalometric variables were analyzed using paired t- and independent t-tests.
    Results
    The study results demonstrated that the mean changes in cephalometric soft tissue variables of Ls-Pr (P<0.05), Li-Id (P<0.01) and G-Sn/Sn-Me (P<0.05) after BSSO were significantly higher that the rates in Subcondylar surgery group. However, the mean changes in soft tissue variables of SLs-A (P<0.05), a2 facial angle (P<0.05) and LFH (P<0.001) in subcondylar surgery group were significantly higher than the rates in BSSO group. In patients that had undergone subcondylar surgery, the lower facial height and the mentocervical angle had increased which is indicative of a shift towards a straight facial profile after this type of surgery.
    Conclusion
    This study showed that a greater improvement in profile is achieved after BSSO compared to subcondylar surgery according to the current esthetic parameters.
    Keywords: Subcondylar osteotomy, Prognathism, Soft tissue, Mandibular setback surgery, BSSO
  • Dr. Abbas Khodayari, Dr. Fatemeh Mashhadi Abbas, Zahra Nasabi, Dr. Arash Khojasteh Page 256
    Objective

    Rhino-orbito-cerebral mucormycosis is a rare invasive fungal disease, which often has a fulminant and characteristic clinical course. The patients are usually immune-compromised, with diabetic ketoacidosis. The underlying disease is an important factor determining the prognosis of infection and response to treatment. Case: The authors report a case of fulminant rhino-orbito-cerebral mucormycosis with no apparent underlying disease. Therapy included surgical intervention and systemic administration of amphotericin B. However, due to the aggressive behavior of disease and occult underlying systemic condition the treatment was unsuccessful and the patient died after debridement and medical therapy.

    Conclusion

    Only a few cases of Rhino-orbito-cerebral Mucormycosis have been reported in the literature with no identified predisposing factor. In our case, no specific predisposing factors were found accompanying the fulminant progression of rhino-orbito-cerebral mucomycosis.

    Keywords: Mucormycosis, Rhinocerebral, Fungal