فهرست مطالب

مجله بیمارستان
سال یازدهم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله اصیل
  • احمد جنیدی جعفری، سمیه گل باز، حانیه سادات سجادی صفحه 9
    زمینه و هدف
    موازین بهداشت محیط در بیمارستان یکی از عواملی است که رعایت آن می تواند بیمارستان را در تحقق رسالت خویش یاری رساند. براین اساس آگاهی و اطلاع از وضعیت بهداشت محیط بیمارستان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه به ارزیابی وضعیت شاخص های بهداشت محیط در بیمارستان پرداخته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی حاضر به صورت مقطعی در سال 1390 انجام گرفت. کلیه بیمارستان های شهر کرج با استفاده از روش سرشماری، جامعه مورد مطالعه را تشکیل دادند (8 = n). به منظور جمع آوری داده ها از مجموعه چک لیست برنامه ملی ارزشیابی بیمارستان های عمومی کشور (بخش بهداشت و نظافت) استفاده شد که مشتمل بر 68 سوال و مجموع امتیاز ها 800 بود و وضعیت بهداشت بیمارستان را در 6 بعد ارزیابی می کرد. چک لیست با مراجعه به هر بیمارستان و به روش مصاحبه و مشاهده تکمیل گردید. در تحلیل داده ها از برنامه نرم افزاری SPSS ویرایش 16 استفاده شد.
    یافته ها
    در میان ابعاد مختلف وضعیت بهداشت و نظافت بیمارستان ها، بیشترین درصد اختلاف امتیاز با بیش ترین حد استاندارد به بعد بهداشت آب و فاضلاب و کم ترین آن به بعد بهداشت حرفه ای بیمارستان اختصاص داشت. در مجموع نیز میانگین امتیاز مکتسبه مراکز در زمینه رعایت بهداشت و نظافت 9/1±742 به دست آمد که به ترتیب این میانگین در بیمارستان های دانشگاهی، مراکز خصوصی و بیمارستان وابسته به سازمان تامین اجتماعی برابر با 18±5/716، 5/11±760و 768 بود.
    نتیجه گیری
    تلاش در جهت بهبود و ارتقا سطح بهداشت محیط بیمارستان ها، از طریق اتخاذ تصمیمات مناسب، ارائه راهکارهای عملی و اختصاص منابع کافی، به ویژه در بخش بهداشت آب و فاضلاب، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سلامت، شاخص های بهداشت محیط، بیمارستان، کرج
  • محمد عرب، حسین شعبانی نژاد، آرش رشیدیان، عباس رحیمی، کیمیا پورکتابی صفحه 19
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این پژوهش بررسی کیفیت زندگی کاری پزشکان متخصص بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه پژوهش حاضر را 400 نفر از پزشکان متخصص تشکیل می دهند که از روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی شده استفاده شده است. جهت جمع آوری داده ها، از پرسش نامه کیفیت زندگی کاری ون لار استفاده شد. داده های پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS از طریق آزمون های آماری T-test و Anova تجزیه تحلیل شد. همچنین اثر همزمان متغیرهای مستقل تعریف شده مطالعه با استفاده از روش Backward در مدل رگرسیون بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین کیفیت زندگی کاری کل پزشکان متخصص بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران (WRQOL) 75/48 درصد می باشد. کیفیت زندگی کاری پزشکان متخصص مرد از زن بیشتر است و کیفیت زندگی کاری کل پزشکان متخصصی که ساکن تهران هستند بالاتر از پزشکان متخصصی است که ساکن تهران نیستند که این تفاوتها از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد. کیفیت زندگی کاری پزشکان متخصصی که از امکانات موجود در محل خدمت خود رضایت دارند درتمام حیطه ها بالاتر می باشد و این تفاوتها از لحاظ آماری معنی دار می باشد. همچنین با افزایش سابقه کاری پزشکان متخصص کیفیت زندگی کاری آنها کاهش پیدا کرده است.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی کاری پزشکان در وضعیت خوبی قرار ندارد، و مسئولین ذیربط وزارت بهداشت و مدیران بیمارستاهای مورد مطالعه باید در جهت ارتقا کیفیت زندگی کاری آنان برنامه ها و راهکارهایی را مدنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: پزشک متخصص، کیفیت زندگی کاری، رضایت از شغل و حرفه، شرایط کاری، وضع عمومی سلامتی، ارتباط کار، منزل، استرس در کار، کنترل در کار
  • لیلا والی، ابوالقاسم پوررضا، بتول احمدی، علی اکبری ساری صفحه 25
    زمینه و هدف
    سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است و توجه به مسائل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. بهینه سازی درمان دارویی برای بیماران سالمند چالش برانگیز است و بعضی اوقات درمان دارویی می تواند خطرناک تر از منفعت آن باشد. به دلیل شواهد زیاد در خصوص مشکلات مرتبط با دارو در سالمندان در طول دهه گذشته، بسیاری از پزشکان و متخصصان طب سالمندان روش ها و ابزارهایی را به منظور شناسایی مشکلات درمان دارویی و الگوهای تجویز داروهای پرخطر، ارائه کرده اند.
    مواد و روش ها
    چندین روش برای ارزیابی تجویز دارو در سالمندان وجود دارند. از دهه 1990 روش ها، ابزارها و معیارهایی به منظور کمک در ارزیابی کیفیت تجویز دارو ارائه گردیده اند. در این رابطه به وجود دو دسته از معیارها پی بردیم که تحت عنوان معیارهای آشکارا (معیار محور) و معیارهای تلویحی (قضاوت محور) نامیده می شوند.
    یافته ها
    معیارهای آشکار نظیر Beers Criteria، Zhan Criteria، STOP/STARTو... هستند که ارائه کلیه این معیارها با توجه به برگزای پانل و استفاده از تکنیک توافق آرا در چندین مرحله بوده است. معیارهای تلویحی در خصوص استفاده از داروها، اطلاعات بالینی را ارزیابی می کنند.
    نتیجه گیری
    هر کدام از ابزارهایی که در این مطالعه به آنها اشاره گردید از جمله ابزارهایی هستند که در کشورهای اروپایی و آمریکا مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به اینکه بازار دارویی آن کشورها با ایران تا حدی متفاوت است لذا نیاز به تدوین چنین ابزارهایی که بتواند به ارزیابی کیفیت تجویز دارو در سالمندان بپردازد ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سالمندان، تجویز دارو، ابزارهای ارزیابی
  • زهرا علیپور درویشی، رقیه دولت آبادی * صفحه 35
    زمینه وهدف

    مقاله حاضربا هدف بررسی عوامل موثربرقصد تسهیم دانش درراستای پیش بینی رفتار تسهیم دانش پزشکان دربیمارستانهای آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران می پردازد واز معتبرترین مدل های پیش بینی رفتاربه نام مدل رفتاربرنامه ریزی شده بعنوان چارچوب نظری تحقیق استفاده گردید.

    مواد وروش ها

    روش این تحقیق توصیفی/پیمایشی ازنوع همبستگی وجامعه آماری تحقیق پزشکان شاغل دربیمارستانهای آموزشی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند.ابزارجمع آوری داده هاپرسشنامه می باشدکه با استفاده ازنرم افزارهایLisrelوSPSS تجزیه وتحلیل گردید.جهت تعیین روایی ازتحلیل عاملی تاییدی وبرای سنجش پایایی ازآلفای کرونباخ و به منظور آزمون فرضیات تحقیق از مدل معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    توان پیش بینی مدل برای قصد تسهیم دانش پزشکانR2= 0.66می باشد.نتایج نشان داد که تاثیر نگرش برقصد تسهیم دانش،معنادار ومثبت با بار عاملیβ= 0.87می باشد.اماتاثیرهنجارهای ذهنی وکنترل رفتاردرک شده برقصدتسهیم دانش تایید نشد.تاثیرهنجارهای ذهنی بر نگرش مثبت ومعنادار با بار عاملی0.55 β=ارزیابی شد ودر نتیجه هنجارهای ذهنی به طور غیر مستقیم بامیانجی گری نگرش برقصد تسهیم دانش تاثیر دارند. تمام آزمونها درسطح P≤0.01معنی داربوده اند.

    نتیجه گیری

    بنا بریافته های این تحقیق جهت ارتقاءرفتارتسهیم دانش پزشکان،لازم است متولیان بهداشت ودرمان کشور اقدامات اصلاحی بهبود نگرش وهنجارهای ذهنی پزشکان را دردستورکارقراردهند.

    کلیدواژگان: قصدتسهیم دانش پزشکان، تئوری رفتاربرنامه ریزی شده، نگرش، هنجارهای ذهنی، کنترل رفتاری درک شده
  • رضاقلی وحیدی، محمد سعادتی* صفحه 45
    زمینه وهدف

    پرداخت مستقیم یکی ازچهار روش اصلی تامین مالی نظامهای بهداشتی درمانی جهان می باشد. عوامل موثردر پرداختهای مستقیم در دنیااز ابعادمختلف معرفی شده اند ازجمله حقوق کم کارکنان، تعرفه پایین دولتی، بیماری مزمن، بیماری قلبی وحاد، هدیه به پرسنل، درخواست پزشک وکادر، ترس ازعدم ارائه خدمت. همچنین پرداخت مستقیم تاثیرات سوءبردسترسی به خدمات دارد.این مطالعه به بررسی توزیع عوامل موثر بر پرداختهای مستقیم(رسمی وغیر رسمی)در بیماران قلبی و اثرات جانبی آن می پردازد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی- اکتشافی می باشد که جمع آوری داده ها در زمستان 1389از طریق مصاحبه و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط متخصصین امرتایید شده وپایایی آن بااجرای پایلوت مورد تاییدمی باشد، دربیمارستان شهید مدنی تبریزانجام گرفت.

    یافته ها

    تمام افراد موردمطالعه پرداخت مستقیم داشتند که پرداختهای رسمی درقالب هزینه آزاد(83%از پرداخت) شامل خدماتی که بیمه پوشش نمی دهد ومابه التفاوت تعرفه وقیمتی که پزشک یابیمارستان تعیین می کند،می باشد. همچنین10%افرادبا پرداختهای غیررسمی مواجه بودندکه80%این پرداختها بدلیل درخواست شخصی پزشک و20% به عنوان هدیه وتشکرصورت گرفت.

    نتیجه گیری

    حاکی از تاثیر پرداختهای مستقیم بر دسترسی به خدمات و تامین نیازهای اساسی خانوارها می باشد بطوریکه52% از افراد تاخیر در دریافت خدمت، بدلیل هزینه مستقیم داشتند و72% از افراد نیز اشاره کردند که پرداخت مستقیم تاثیرسوء بسیار زیادی بر تامین نیازهای اساسی خانواده داشته است.
    بالابودن میزان پرداختهای مستقیم و عملکرد ضعیف نظام بیمه ای موجب ناعدالتی و تشدید تاثیرات سوءپرداختهای مستقیم برنظام سلامت وسلامتی افراد جامعه می شود.

    کلیدواژگان: پرداخت مستقیم، تعیین کننده ها، مراقبتهای بهداشتی درمانی، بیماران قلبی
  • عزیز رضاپور، فربد عبادی فرد آذر *، پروین عباسی بروجنی صفحه 54
    زمینه و هدف

    در راستای دستیابی به اهداف نظام سلامت در هر کشور،تلاش یرای ارزیابی و بهبود عملکرد این نظام توسط سیاست گذاران و تصمیم گیران ضرورت است. این پژوهش از نوع کاربردی و پیمایشی توصیفی است که در سال 1389 انجام شد.

    مواد و روش ها

    اطلاعات مورد نیازکشورهای مورد تاکید در این مطالعه از طریق بهره گیری از گزارش های آماری سازمان جهانی بهداشت در برگه های اطلاعاتی ثبت و به کمک نرم افزاز DEAP2 تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میزان کارایی فنی در کشورهای منتخب در کل پایین بوده و ورودی های نظام های سلامت با توان بالا فعالیت نمی نمایند. در کل نظام های مورد مطالعه در راستای عملکرد خویش نسبت به منابع انسانی و سهم بخش ملی از مخارج سلامت حساسیت بالایی نشان دادند. روند زمانی مطالعه حکایت از بهبود کارایی مدیریتی و مقیاس نظام سلامت ایران داشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه کشور های با بیشترین و کمترین میزان کارایی و همچنین کشورهای کارا (مرجع)برای ممالک ناکارا را در آسیای جنوب غربی نشان داد. در اندکی از کشورهای مورد مطالعه افزایش در منابع سلامت برای بهبود عملکرد نظام سلامت امری حیاتی است. با این وجود با تخصیص بهینه منابع موجود در اکثر کشورها می توان صرفه های اقتصادی بسیار مهمی را بدست آورد.

    کلیدواژگان: تخصیص منابع سلامت، عملکرد نظام سلامت، خروجی های نظام سلامت
  • آذر کفاش پور، سعید مرتضوی، سمیرا پور صفحه 65
    زمینه و هدف
    تعهد سازمانی در پرستاران به عنوان ارائه دهندگان خدمات و مراقبت از بیماران، در کیفیت مراقبت ارائه شده از سوی آنان بر بیماران تاثیرگذار است. لذا، پرستاران متعهد به عنوان مهمترین سرمایه ها و تنها مزیت رقابتی مراکز درمانی و بیمارستان ها بر افزایش کیفیت خدمات تاثیر بسزایی دارند. هدف پژوهش حاضر، تعیین میزان تاثیر قراردادهای روانشناختی و اعتماد سازمانی بر تعهد سازمانی پرستاران بیمارستان قائم(عج) مشهد است.
    مواد و روش ها
    برای اجرای تحقیق از استراتژی پیمایشی- تحلیلی استفاده شده است. داده های اخذ شده از 193 پرستار بیمارستان قائم(عج) در شهر مشهد به وسیله پرسشنامه های توزیع شده، از طریق معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزیی به کمک نرم افزار pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش، حکایت از این دارد که اولا مدل به کار گرفته شده، مدل نظری قوی برای پیش بینی تعهد سازمانی پرستاران بوده است، ثانیا همه روابط مستقیم و غیرمستقیم بین متغیرهای مدل، معنادار بوده اند. به جز رابطه بین اعتماد سازمانی و تعهد مستمر پرستاران که مورد تائید واقع نگردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد نه تنها تعهد سازمانی پرستاران در گرو ایجاد فضای روانشناختی مثبت در آنها می باشد بلکه اعتماد سازمانی نیز تاثیر این فضا را برای تعهد فزونی می بخشد. از طرفی، از آنجا که تعهد سازمانی پرستاران می تواند بر کیفیت خدمات و استفاده بهینه از منابع موجود موثر باشد لذا، لازم است مدیران بیمارستان به مولفه های موثر بر تعهد سازمانی مانند تامین امکانات رفاهی، مشارکت در تصمیم-گیری، برقراری ارتباط مناسب، غنی سازی شغلی و... توجه بیشتری نمایند.
    کلیدواژگان: قراردادهای روانشناختی، تعهد عاطفی، تعهد مستمر، تعهد هنجاری، پرستاران بیمارستان
  • مقاله مروری
  • شهرام غفاری، امیر محمد زاده، سلیمان اکبری، پرویز سالم صافی، محمود یوسفی * صفحه 75
    زمینه و هدف

    کمبود منابع، افزایش تقاضا برای خدمات سلامت در کنار الزامات اخلاقی، سیاسی- اجتماعی و اقتصادی برای استفاده کارآمد از منابع، اطلاعات هزینه ای و اتخاذ متدولوژی صحیح هزینه یابی را جزء لاینفک مدیریت مدرن قرار می دهد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ابتدا یک پروتکل تحقیق شامل استراتژی های جستجوی متون، معیارهای شمول و عدم شمول در تحقیق، و روش های داده سازی و استخراج دادها طراحی شد. سپس مطالعات انجام گرفته از طریق جستجوی الکترونیکی چندین پایگاه داده شناسایی شدند.

    یافته ها

    در ادبیات هزینه یابی دو رویکرد اقتصاددانان و حسابداران قابل تفکیک است. دو روش تحلیل نهایی و تحلیل هزینه واحد متوسط، قابل انتساب به این دو رویکرد است. متدولوژی های هزینه یابی با توجه به اهداف هزینه یابی و نوع مسئله تصمیم، میتوانند متفاوت باشند. عواملی مانند افق زمانی، دیدگاه مطالعه، نوع ارزیابی اقتصادی، نوع تحلیل هزینه، و وجود و عدم وجود صرفه های ناشی از مقیاس در تعیین هزینه ها نقش اساسی دارند.

    نتیجه گیری

    عدم وجود اجماع نظر در مورد بهترین اصول حاکم برعملیات هزینه یابی در مراحل مختلف هزینه یابی، از مهمترین چالش های موجود در حال حاضر می باشد.به طور کلی بین دقت و هزینه به دست آوردن اطلاعات هزینه ای یک مبادله وجود دارد. لذا، استاندارد سازی متدولوژی های هزینه یابی و اتخاذ رویکردهای یکپارچه برای موضوعات اصلی میتواند زمینه را برای مقایسه های بین المللی و بین سازمانی که به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد، فراهم سازد

    کلیدواژگان: تحلیل نهایی، تحلیل هزینه متوسط، دیدگاه، صرفه های ناشی از مقیاس، هزینه فرصت
|
  • Ahmad Jonidi Jafari, Somayeh Golbaz, Haniye Sadat Sajjadi Page 9
    Background
    The environmental hygiene standards are one of the factors that compliance with them can help hospitals achieve their goals. Therefore having enough information about the environmental hygiene status of the hospital is of great importance. This study evaluates the environmental hygiene indexes status in hospitals.
    Materials And Methods
    A cross sectional – descriptive study was conducted in 2011. Using the census method, all of Karaj's hospitals formed the statistical population of this study (n=8). Data was collected from the checklist of National Program of Public Hospitals Accreditation (the hygiene and cleanliness segment) which included 68 questions with the overall score of 800 and evaluated the hygienic status of the hospital from 6 different aspects.. These checklists were filled, making interviews and observation of the status of each hospital. Data were analyzed using Excel and SPSS software (version 16).
    Results
    The results showed that among the different aspects of hygienic and cleanness situation of hospitals, water and wastewater hygiene and professional hygiene of the hospital had respectively the largest and lowest difference percentage with their highest standard levels. Overall, the average score of compliance with hygienic standards was about 742 ±1.9 in the entire centers. This average score was respectively, 716.5± 18, 760± 11.5 and 768 in university-related hospitals, private hospitals and hospitals related with the social security organization.
    Conclusion
    To improve the environment hygiene status of the hospitals,more effort through developing practical strategies, making appropriate decisions and allocating enough resources are recommended.
    Keywords: Hygiene, Environmental Health, Hospital, Karaj
  • Arab M., Shabaninejad H., Rashidian A., Rahimi A., Purketabi K Page 19
    Background
    The purpose of this study is to survey the Working Life Quality of specialists working in affiliated hospitals of Tehran University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    The statistical population of this study includes 400 specialists and a crosssectional Descriptive & analytical method has been used to gain credible results.. Van lar working life quality questionnaire was used to gather the data needed.. The data were analyzed with the SPSS software through T-test and Anova statistical tests. In addition, the simultaneous effect of independent variables in the model was evaluated using the Backward Regression Model.
    Results
    The average total working life quality of specialists working in affiliated hospitals of Tehran university of medical sciences is estimated to be 48.75 percent. Total working life quality of male specialists is higher than the females and the index is higher in specialists resident in Tehran compared to the other ones but these differences are not significant statistically.. Working life quality of specialists which are satisfied with the facilities in their working places are higher compared to the others and these differences are significant statistically. In addition working life quality has decreased with the increase in the experience.
    Conclusion
    Working life quality of the Specialists studied is not in a satisfying level, thus more attention and effective plans are needed from responsible authorities in the ministry of health and the managers of the hospitals studied in order to improve specialist`s working life quality.
    Keywords: specialists, working life quality, Home, life Interface, Career, Job Satisfaction
  • Vali Leila, Pourreza Abolghasem, Ahmadi Batoul, Akbari Sari Ali Page 25
    Background
    aging is a very sensitive period of life and paying attention to the problems and requirements of this period seems to be a social necessity. Improving medication for old patients is challenging and sometimes medication`s benefits are less than its disadvantages for the patient. Because of the numerous evidences of problems caused by medication in the elderly in the recent decade, many specialists and physicians have introduced tools and techniques for identifying these problems which are caused by medication and prescription of risky medicines.
    Materials And Methods
    Several methods, tools and criteria for assessment of quality of medication and medicine prescription in elderly have emerged since 1990.. We found out two categories of criteria reviewing the literature which are generally named as distinct criteria (criterion based) and implicit criteria (judgement based).
    Result
    The distinct category including Beers, Zhan, McLeod, Laroch and STOP/START criteria are all developed by a panel of experts and consensus in several stages. The second category of criteria concentrates on evaluation of clinical information.
    Conclusion
    All the tools and methods described in this study are used in Europe and in the USA which have limited market similarities with our country thereforedevelopment of tools for assessing prescription quality for the elderly in Iran is absolutely necessary.
    Keywords: elderly people, medicine prescription, Assessment tools
  • Alipourdarvish Zahra, Dolatabadi Roghayeh Page 35
    Background

    Current paper aims at investigating factors affecting physiciansknowledge ring intention in teaching hospitals affiliated to Tehran University-Medical Sciences in which one of the most authentic model of behavior prediction namely planned behavior has been used as the theoretical framework of study.

    Materials And Methods

    The method of current study is descriptive/survey correlational type and statistical society includes physicians employed in hospitals affiliated to Tehran University-Medical Sciences.Date was collected by questionnaires and analyzed using Lisrel&SPSS software.Confirmatory factor analysis was employed to evaluate consistency,Cronbach's alpha was used to assess reliability and structural equation modeling was used to fit the model and test hypotheses.

    Results

     Prediction power of model for knowledge-sharing intention of physicians is(R =0.66)The results suggested that impact of attitude on the knowledge-sharing intention is positive and significant with factor loading of(=0.87)However,influence of subjective norms and perceived behavioral control on the knowledge-sharing intention was not confirmed.Influence of subjective norms on attitude were evaluated positive and significant with factor loading of(=0.55)As a result, subjective norms affect knowledge-sharing intention through indirect mediation of attitude.All tests were significant at the level of(P0.01).

    Conclusion

    According to findings of this research on improvement of knowledge sharing behavior of physicians, health authorities need to take corrective measures to enhance the attitude and subjective norms of physician.

    Keywords: Physiciansknowledge, sharing intention, theory of planned behavior, attitudes, subjective
  • Reza Gholi Vahidi, Saadati Mohammad Page 45
    Background

    The different effective factors on out of pocket payment (OOP)have been introduced as follows: low salary of the employee’s, low governmental tariff, chronic disease, gifts to personnel, physician and other cadre’s requests, fear of bad or no services. In addition OOP has negative effects on the accessibility of services. This article studies the distribution of effective factors on OOP (formal and informal) through cardiac patients and its side effects.

    Materials and Methods

    This is a descriptive-exploratory study. The data were collected by interviews and questionnaires reliability of which was approved by specialists and their validity were approved by simulation-in Shahid Madani hospital in Tabriz in the winter of 2010.

    Results

    all the persons studied had an experience of OOP. Formal payments included the free cost of the services with no insurance cover and the margin between the tariff and the rate that the physician or the hospital declares (83% of OOP). In addition 10% of persons encountered informal payments 80% of which was due to the physician’s request and 20%as a gift. The results describes the OOP`s side effects so that 52% of patients faced a postpone in getting services because of the OOP and 72% pointed that OOP has had an enormous effect on providing the necessary needs of the families.

    Conclusion

    The high rate of OOP and the weak performance of insurance system will result in injustice and intensifies the unfavorable effects of OOP on the health system and society.

    Keywords: out of pocket payment, factors, cardiac patients
  • Rezapoor Aziz, Ebadifard Azar Farbod, Abbasi Broujeni Parvin Page 54
    Background

    In order to achieve the goals of health system, trying to evaluate and improve of health system performance via policy and decision makers is necessary.

    Materials and Methods

    This is a descriptive and practical study. Information gathered through sheets through World Health Organization statistical reports. data analyzed by using DEAP softwar (version of 2) and Data Envelopment Analysis (DEA).

    Results

    Based on study technical efficiency in various scenarios were different. The results showed that health systems are high sensitive to human resources, and health sector's usually share the national expenditure difference scenarios during the period of study which show the managing efficiency and scale improvement s in Iranian health system.

    Conclusion

    This study showed the countries with the highest and lowest performance and efficient states (reference) for the inefficient countries among a few countries which increased their health resources to improve performance. However, with high efficient resource allocations in the most countries to achieve into these results are very significant to economic savings.

    Keywords: health resources allocation, Health system performance, Health system outputs
  • Kafashpour Azar, Mortazavi Saeed, Pour Samira Page 65
    Background
    Organizational commitment among nurses as care providers provided the quality of patient care by their conservation. Therefore, nurses are committed to the investment and the competitive advantage of clinics and hospitals which have a significant impact on increasing the quality of services. In this study, the effect of psychological contracts and organizational trust studied as an organizational commitment of Ghaem hospital nurses in Mashhad province.
    Materials And Methods
    Strategy survey - analysis of data obtained for the study of 193 Ghaem hospital nurses in the city of Mashhad through distributed questionnaires by the structural equations and partial the least squares method to seek the help of software were analyzed.
    Results
    The results indicated that the first, model of the material used has a strong theoretical model that is to predict nurse's organizational commitment. Secondly, all direct and indirect relationships between variables in the model were significant. But the relationship between organizational trust and nurses’ continuous commitment was not confirmed.
    Conclusion
    This study indicates not only depends on nurse's organizational commitment to creating positive psychological space, but also they are in the reliability of this space gives rise to the obligation. On the other hand, the quality of the organizational commitment for nurses could be effective and efficient in use of available resources. Therefore, hospital administrators need to be more attention to an effective component of organizational commitment as supply facilities, participate in decision making, good communication, and job enrichment.
    Keywords: Psychological contracts, Affective commitment, Continuance commitment, Normative commitment, Hospital nurses
  • Ghaffari Shahram, Mohamadzadeh Amir, Akbari Soliman, Salem Safi Parviz, Yousefi Mahmood Page 75
    Background

    The scarcity of resources and growing demand for health care, as well as moral, socioeconomic and political imperatives for efficient use of resources, make cost information and adoption of an accurate methodology an integral part of the modern management.

    Materials and Methods

    At first, a research protocol including literature review strategies, inclusion and exclusion criteria and data gathering methods, was designed. Afterwards, using an electronic search of several databases, some relevant studies were identified.

    Results

    In the costing literature the economic and accounting approaches are distinguishable. Two methods of marginal and average unit cost analyses are attributable to these approaches. Considering the type of the problem to be decided about and cost targets, costing methods can be different. Factors such as types of cost analyses and economic evaluation, timing overview, analysis approach and advantage or disadvantage of economy of scale have a significant role in determining the costs.

    Conclusion

    Having no consensus of opinion on the most appropriate principles to use in costing process is one of the main challenges of the time. There is a trade-off between the accuracy and cost of achieving cost information... Therefore, standardization of costing methodologies and adoption of comprehensive approaches for the main issues will predispose an economical international and organizational comparability.

    Keywords: marginal analysis, average cost analysis, perspective, economy of scale, opportunity cost