فهرست مطالب

مجله فیض
سال هفدهم شماره 1 (پیاپی 68، فروردین و اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/28
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمدحسین اعرابی، محمداسماعیل شهاب الدین، کریم پرستویی، میترا مطلبی، اکبر جعفرنژاد، سیدمهدی میرهاشمی، غلامعلی حمیدی، شکوفه الوانی صفحات 1-7
    سابقه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری التهابی مزمن می باشد که با دمیلینه شدن سیستم عصبی مرکزی همراه است. مطالعات اخیر خواص مفید ضد التهابی و تعدیل کنندگی سیستم ایمنی کانابینوئیدها را گزارش کرده اند. یکی از ترکیبات دست ساز فعال کننده گیرنده های کانابینوئیدها HU-210 است. مطالعه حاضر برای ارزیابی اثر بخشی درمان با HU-210 بر پروفایل سایتوکاین ها و علائم بالینی بیماری در مدل انسفالومیلیت اتوایمیون تجربی ((EAEانجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 48 سر موش نر نژاد C57BL/6 استفاده شد. برای القاء EAE، مقدار 250 میکروگرم پپتید MOG35-55 به هر موش تزریق گردید. در 3 گروه موش های مبتلا به EAE به ترتیب با دوزهای mg/kg 30،10،3 به مدت 17 روز به صورت یک روز در میان با HU-210 داخل صفاقی تیمار شدند. وضعیت بالینی موش ها در طول مطالعه با آزمون امتیازات بالینی ارزیابی شد. موش ها در روز هفدهم تیمار کشته شده و سطح TNFα، IL-12 و IL-4سرمی آنها با روش الایزا اندازه گیری شد.
    نتایج
    تجویز HU-210به موش های مبتلا به EAE باعث کاهش شدت بیماری از نظر تست امتیاز بالینی بالاخص در دوز 30 میلی گرم می شود. آنالیز داده ها در مورد فاکتورهای ایمونولوژیک نشان داد که تیمار با دوز mg/kg 30 در موش های مبتلا باعث کاهش معنی دار IL-12 و TNFα سرم می شود. هم چنین، هر سه دوز تیمار موجب افزایش معنی دار IL-4 در موش های مبتلا در مقایسه با موش های مبتلا بهEAE دریافت کننده بافرفسفات می شوند.
    نتیجه گیری
    HU-210با اثرگذاری بر آبشار ایمونولوژیک تاثیر مفیدی را در مدل EAE ایجاد می کند و پیشنهاد می شود که از پتانسیل این دارو برای درمان فاز حاد مولتیپل اسکلروزیس استفاده شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، HU، 210، سایتوکاین ها، کانابینوئیدها
  • حسین وزینی، فاطمه غفاری فر*، زهره شریفی، عبدالحسین دلیمی اصل صفحات 8-13
    سابقه و هدف

    توکسوپلاسموزیس از بیماری های شایع جهان است و بیشتر به علت عوارض وخیمی که در موارد مادرزادی و بیماران مبتلا به ایدز ایجاد می کند، اهمیت دارد. یکی از راه های پیشگیری از این انگل در انسان و دام استفاده از واکسن می باشد. آنتی ژن گرانولی 7 (GRA7) یک آنتی ژن فشرده ترشحی 29 کیلودالتونی توکسوپلاسما گونده ای می باشد که در واکوئل پارازیتوفروس تولید شده، توسط سلول های آلوده میزبان آزاد می شود و به عنوان کاندیدای تهیه واکسن مطرح می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی پلاسمید حاوی ژن GRA7 از باکتری TOPO استخراج شد. سپس این پلاسمید با آنزیم های BamH1 و EcoR1 برش داده شد. ژن جدا شده وارد پلاسمید pcDNA3 گردید. این کلونینگ با روش های PCR و تعیین توالی تایید شد. بیان پروتئین نیز با روش های SDS-PAGE و وسترن بلات تایید شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که ژن GRA7 در پلاسمیدpcDNA3 کلون شده است و نتایج PCR پلاسمید pcDNA3 حاوی ژن GRA7 قطعه bp 733 را نشان داد. بیان pcGRA7 در سلول های CHO با استفاده از روش های SDS-PAGE و وسترن بلات باند 29 کیلودالتونی را نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل نشان داد که کلونینگ ژنGRA7 در پلاسمید pcDNA3 انجام شده و پلاسمید نوترکیب در سلول های یوکاریوتیک بیان گردیده است لذا، قابلیت آن را دارد که برای تحقیقات تهیه واکسن DNA استفاده شود.

    کلیدواژگان: سویه RHتوکسوپلاسما گونده ای، کلونینگ، ژنGRA7، پلاسمید یوکاریوتی pcDNA3
  • فاطمه حیدری، سیما محمد خان کرمانشاهی، زهره ونکی صفحات 14-24
    سابقه و هدف
    میانسالی باید با تعدیل سبک زندگی، ارتقاء کیفیت عملکرد جسمی و روانی زنان همراه باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان تاثیر اجرای برنامه حمایتی ارتقاء سلامت بر سبک زندگی قبل از یائسگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است، که با دو گروه آزمون (50 نفر) و شاهد (41 نفر) که به روش نمونه گیری غیر احتمالی انتخاب شدند، انجام شد. برنامه حمایتی ارتقاء سلامت در سه مرحله بررسی و شناخت، برنامه ریزی حمایتی و ارزشیابی اجرا شد. داده ها به وسیله پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت دو (HPLPII) قبل و 45 روز پس از مداخله درگروه آزمون و شاهد جمع آوری گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که قبل از مداخله بین میانگین نمرات رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت اختلاف آماری معنی داری در دو گروه مشاهده نشد (467/0= P)، در حالی که بعد از مداخله بین میانگین نمرات رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، در دو گروه بر اساس نتایج آزمون تی مستقل (001/0=P) و درگروه آزمون قبل و بعد از مداخله بر اساس نتایج آزمون تی زوجی اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (001/0= P).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که اجرای برنامه حمایتی ارتقاء سلامت بر سبک زندگی دبیران موثر می باشد. لذا، پیشنهاد می گردد به عنوان یک روش موثر در ارتقاء سبک زندگی زنان میانسال به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: برنامه حمایتی، ارتقاء سلامت، سبک زندگی، دبیران، دوره قبل از یائسگی
  • سیدعلی مسعود، جواد ابوالحسنی، سید علیرضا مروجی، سمیه رافظی صفحات 25-31
    سابقه و هدف
    استاتین ها در کاهش عوارض سکته مغزی ایسکمیک (CVA) موثر هستند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر استاتین ها بر پیش آگهی کوتاه مدت CVA می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کوهورت تعداد 230 بیمار بستری که توسط نورولوژیست تایید شده بودند، وارد شدند. 80 نفر حداقل 3 ماه قبل از بروز بیماری تحت درمان با استاتین ها بودند و 150 بیمار بدون سابقه بودند. اطلاعات بیوگرافیک، زمینه ای و توانایی حرکتی بیماران بر اساس MRS) Modified Rankin Scale) مورد سنجش قرار گرفت و در زمان بستری با وضعیت حرکتی موقع ترخیص مورد مقایسه واقع شد. عدم تغییر وضعیت حرکتی و هم چنین ضعیف شدن آن به عنوان پیش آگهی بد و بهبود وضعیت حرکتی موقع ترخیص به عنوان پیش آگهی خوب لحاظ شد.
    نتایج
    میانگین سنی افراد 59/71 سال بود و تعداد 103 زن (8/44 درصد) و 127 مرد (2/55 درصد) وارد مطالعه شده بودند. از 80 (8/34 درصد) بیماری که سابقه مصرف استاتین ها را داشتند، 55 بیمار (8/68 درصد) در موقع بستری وضعیت حرکتی مطلوب تری (MRS<4) را نشان دادند و این تعداد در گروه دیگر، 26 نفر (3/17 درصد) بود (0001/0>P). در موقع ترخیص 4MRS< در افرادی که سابقه مصرف استاتین ها را داشتند، 70 بیمار (5/87 درصد) و در گروه دیگر 43 بیمار (7/28 درصد) بود (0001/0>P). هنگام مقایسه این داده ها 67 بیماری (8/83 درصد) با سابقه مصرف استاتین ها و 43 بیمار (7/28 درصد) از گروه دیگر پیش آگهی خوب مشاهده شد (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    مصرف استاتین ها باعث بروزی پیش آگهی های کوتاه مدت بهتر در بیماران مبتلا به سکته ایسکمیک مغزی می شود.
    کلیدواژگان: استاتین ها، سکته ایسکمیک مغزی، Modified Rankin Scale، پیش آگهی
  • محمدرضا رضایی مفرد، محمدباقر میران زاده، مهرانگیز پورقلی، حسین اکبری، روح الله دهقانی صفحات 32-39
    سابقه و هدف
    پساب صنعت نساجی یک فاضلاب پیچیده حاوی مواد شیمیایی مختلف و پساب های رنگی بوده و تخلیه آنها معضلات زیست محیطی شدیدی را به وجود می آورد. در این مطالعه استفاده از روش های اکسیداسیون پیشرفته و یافتن بهترین روش جهت حذف رنگ فاضلاب مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی پساب صنایع نساجی کاشان در مقیاس آزمایشگاهی در سیستم بسته انجام شد. با در نظر گرفتن مقدار ثابت دوز ازن و غلظت پراکسید هیدروژن در هر چهار روش اکسیداسیون پیشرفته شامل UV/O3، UV/H2O2،H2O2/O3، UV/H2O2/O3 در سه زمان واکنش 10، 20 و 30 دقیقه و در چهار pH 4، 6، 8 و 10 تاثیر روش ها بر حذف رنگ بررسی شد و نتایج با روش اندازه گیری تکراری آمیخته مقایسه شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد درصد حذف رنگ برحسب نوع روش و زمان در روش O3/UV/H2O2 و زمان تماس 30 دقیقه بیشترین میزان و در UV/H2O2در زمان 10 دقیقه کمترین میزان را داشت و به ترتیب 2/89 و 7/40 درصد به دست آمد. درصد حذف رنگ برحسب نوع روش و pH در روش UV/H2O2/O3 و 6=pH بیشترین میزان و در UV/H2O2 در 4=pH کمترین میزان را داشت و به ترتیب 7/84 و 4/59 درصد را حذف کردند. نتایج آزمون آماری نشان داد که اثر پارامتر زمان بر حذف رنگ موثر می باشد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    روش UV/H2O2/O3 در مقایسه با روش های دیگر مورد مطالعه موثرترین فرآیند رنگ بری را دارا می باشد که دلیل موثر بودن آن حضور هم زمان چند اکساینده قوی و اثر تشدیدکنندگی آنها از طریق تولید بیشتر رادیکال های فعال هیدروکسیل (OH0) می باشد.
    کلیدواژگان: فاضلاب صنایع نساجی، حذف رنگ، اکسیداسیون پیشرفته
  • سجاد رضایی، شاهرخ یوسف زاده، سید حشمت الله موسوی، احسان کاظم نژاد لیلی، نعیما خدادادی صفحات 40-53
    سابقه و هدف
    آسیب عضوی مغز می تواند افراد را مستعد ابتلا به اختلال روانی نماید. هدف از پژوهش حاضر ساخت مدل پیشبینی کننده و بررسی عوامل خطرزای پدیدآیی اختلالات روانی پس از وقوع آسیب مغزی تروماتیک (TBI) می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی طولی، 238 بیمار مبتلا به TBI (43 زن و 195 مرد) مراجعه کننده به بیمارستان پورسینای رشت از فروردین تا بهمن سال 1388 بهشیوه نمونه گیری غیراحتمالی و پیاپی وارد شدند. همه افراد تحت معاینات جراحی اعصاب و روانشناختی قرار گرفتند. پس از گذشت 4 ماه پیگیری، 1/65 درصد (155 نفر) از بیماران جهت تعیین ماهیت اختلال روانی ناشی از TBI با استفاده از مصاحبه ساختاریافته بالینی بر پایه ضوابط تشخیصی D SM-IV به روانپزشک مراجعه نمودند. داده ها با استفاده از رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که پس از آسیبدیدگی، 48/75 درصد (117نفر) دارای تشخیص اختلالات روانی ثانوی بر TBIهستند. نتایج رگرسیون لجستیک نیز نشان داد که شدت TBI (712/9 - 259/1 CI 95 درصد، 497/3= OR)، وجود آسیب تحت جمجمه ای (857/7 - 022/1 CI 95 درصد، 834/2 = OR) و افت سطح سازشیافتگی عمومی پس از تروما، همان طور که توسط نسخه مناسبسازیشده 28-GHQ سنجیده میشد (111/1 - 035/1 CI 95 درصد، 072/1 = OR) شانس ابتلا به اختلالات روانی را افزایش می دهند.
    نتیجه گیری
    پدیدآیی اختلالات روانی پس از TBI پیوند تنگاتنگی با عوامل آسیبشناختی عضوی مغز (شدتTBI و وجود آسیب تحتجمجمهای) دارد، اما در این میان نباید از نقش عوامل تاثیرگذار روانشناختی نظیر سطح سازشیافتگی عمومی پس از تروما نیز غافل بود. هم چنین، بهمنظور پیشبینی افرادی که در معرض خطر بروز اختلال روانی پس از TBI هستند، میتوان از مدل کارآمد ساخته شده در این پژوهش استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آسیب مغزی تروماتیک، اختلالات روانی، عوامل خطرزا، مدل پیشبینی کننده
  • محمد جهانگیری، محمدرضا شریف، امیرحسین موحدیان، سید علیرضا مروجی، احمد محمدی آشیانی، هدی جزایری صفحات 54-60
    سابقه و هدف
    ایکتر از بیماری های شایع دوران نوزادی است. اندازه گیری بیلی روبین سرم برای نوزادان دردناک بوده و منجر به افزایش ریسک عفونت در آن ها می شود. لذا، یافتن روش های غیرتهاجمی با دقت بالا مورد توجه محققین است. در این مطالعه ارتباط بین بیلی روبین جلدی با بیلی روبین سرم قبل و حین از فوتوتراپی در نوزادان ایکتریک مورد بررسی قرار می گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی 200 نوزاد ایکتریک ترم 1 تا 7 روزه مراجعه کننده به بخش نوزادان بیمارستان شهید بهشتی کاشان از تاریخ تیر تا دی ماه 90 وارد مطالعه شدند. از کلیه نوزادان در بدو ورود و 8 ساعت پس از شروع فوتوتراپی یک نمونه خون وریدی همراه بیلی روبین جلدی از ناحیه پیشانی و استرنوم گرفته شد و سپس همبستگی داده ها مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    از مجموع 200 نوزاد، 102 نوزاد دختر و 98 نوزاد پسر بودند و میانگین سن آنها 7/1 ± 5/4 روز بود. ضریب همبستگی میان بیلی روبین سرم قبل از فوتوتراپی با بیلی روبین اندازه گیری شده از پیشانی 83/0 و با بیلی روبین اندازه گیری شده از استرنوم 71/0 به دست آمد که هر دو معنی دار بو د (001/0 > P). ضریب همبستگی میان بیلی روبین سرم پس از فوتوتراپی با بیلی روبینومتری جلدی از پیشانی نیز 76/0 و با استرنوم 49/0 بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    بیلی روبینومتری جلدی جایگزین مناسبی جهت ارزیابی بیلی روبین سرم در نوزادان ایکتریک ترم نیازمند درمان می باشد و از بیلی روبین جلدی به ویژه از پیشانی می توان در غربال گری نوزادان مبتلا به زردی و پیگیری آنها در حین فوتوتراپی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ایکتر، بیلی روبینومتری جلدی، فوتوتراپی، نوزاد، بیلی روبین سرم
  • زهره روشنی، سید باقر مرتضوی*، علی خوانین، رمضان میرزایی، مهناز محسنی صفحات 61-70
    سابقه و هدف

    اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار از جمله شایع ترین بیماری های محیط های کاری هستند. این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه پتانسیل ایجاد این اختلالات در اندام فوقانی کارگران یک شرکت الکترونیکی به منظور تعیین سطح ریسک انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی از میان کارگران خطوط مونتاژ، 50 نمونه به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از روش های رولا، شاخص استرین و پرسشنامه نوردیک انجام شد. مشاغل ایمن و ناایمن تعیین شده و ریسک فاکتورهای ایجاد اختلالات بررسی شدند.

    نتایج

    بر اساس روش رولا، 52 درصد موارد دست راست و 54 درصد موارد دست چپ در سطح ریسک سه، 2 درصد موارد هر دو دست در سطح ریسک 4 و در شغل APT 25 درصد کار هر دو دست شاغلین در سطح ریسک 4 قرار می گیرد. طبق شاخص استرین 64 درصد موارد دست راست و 42 درصد موارد دست چپ ناایمن هستند. هم چنین، بالاترین درصد ناراحتی به ترتیب مربوط به کمر و شانه (48 درصد)، مچ دست (32 درصد)، گردن (28 درصد) و پشت (24 درصد) می باشد. براساس نتایج آزمون مجذور کای بین سابقه کار و درد شانه (016/0=P) و درد پا (032/0=P) و نیز بین نتایج شاخص استرین در دست چپ و درد شانه (002/0= P) ارتباط آماری معنی دار به دست آمد. آزمون کاپا نیز توافق بین دو روش را نشان داد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد فراوانی اختلالات به ویژه درنواحی کمر، شانه، گردن و پشت و موارد ناایمن در روش شاخص استرین و سطوح ریسک بالا در روش رولا قابل توجه می باشند.

    کلیدواژگان: ارگونومی، بیماری های اسکلتی عضلانی، استرین، روش رولا
  • علی مرادی، منوچهر میرشاهی صفحات 71-79
    سابقه و هدف
    هورمون hCG از گلیکوپروتئین های مهم دوران بارداری جهت حفظ جنین است که تقریبا 30 درصد وزن مولکولی این هورمون را قند تشکیل می دهد. امروزه از این هورمون در درمان و هم چنین ساخت واکسن های ضد بارداری استفاده می شود. در تحقیق حاضر سعی در افرایش میزان خلوص و کوتاه کردن مسیر تخلیص این هورمون است.
    مواد و روش ها
    جهت تخلیص هورمون hCG از نمونه ادرار زنان باردار دو تا سه ماهه استفاده شد. نمونه جمع آوری شده توسط بنزوات سدیم، اسید استیک و استون رسوب دهی و تغلیظ گردید. با عبور نمونه تغلیظ شده از ستون کانکاناوالین A (Con-A) و جدا کننده های دی گلوکز و دی مانوز، hCG تخلیص گردید. با عبور نمونه hCG تخلیص شده از ستون DEAE-Sepharose 4B، زیرواحدهای آلفا و بتای هورمون جداسازی گردید. خلوص نمونه ها به وسیله SDS-PAGE و صحت آنها با روش الایزا و ایمونوبلاتینگ بررسی شد.
    نتایج
    نمونه تغلیظ شده به دست آمده از ادرار و نمونه hCG تخلیص شده از ستون کانکاناوالین A، با استاندارد hCG از شرکت ارگانون از نظر وزن مولکولی و میزان خلوص با روش SDS-PAGE و رنگ آمیزی نیترات نقره مقایسه شدند. نمونه تغلیظ شده شبیه نمونه استاندارد و دارای تعدادی باند اضافی بود که باندهای اضافی بعد از تخلیص hCG حذف گردید. تایید هورمون hCG و زیرواحدهای آن با استفاده از آنتی بادی های مونوکلونال ضد زنجیره α و β به روش الایزا و وسترن بلات انجام گرفت.
    نتیجه گیری
    استفاده از قند دی گلوکز قبل از دی مانوز توانست باعث جداسازی hCG از سایر قطعات hCG و گلیکوپروتئین ها شود.
    کلیدواژگان: کوریونیک گنادوتروپین انسانی، خالص سازی، کروماتوگرافی
  • زهرا چیت سازیان، فاطمه سادات قریشی *، سید غلامعباس موسوی، عصمت شعبانی صفحات 80-84
    سابقه و هدف

    افسردگی از شایع ترین بیماری های روانپزشکی و یک اختلال خلقی شایع است. در ایجاد آن علاوه بر نقش پیام رسان های عصبی و رویدادهای زندگی، محرک های درونی مانند سطح سرمی کلسترول، آلبومین، فریتین، قند و فاکتورهای انعقادی نیز دخیل اند. هدف از این مطالعه تعیین سطح سرمی کلسترول، آلبومین، فریتین در بیماران همودیالیزی با و بدون افسردگی اساسی است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1389 بر روی 100 بیمار همودیالیزی مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستان اخوان کاشان انجام شد. بیماران از نظر ابتلا به افسردگی توسط پرسشنامه افسردگی Beck و مصاحبه بالینی ارزیابی شده و سپس داده ها تحلیل شدند.

    نتایج

    از میان 100 بیمار همودیالیزی مورد بررسی50 نفر (39 درصد مردان و 9/56 درصد زنان) مبتلا به افسردگی بودند. میانگین سطح سرمی آلبومین، فریتین و کلسترول در بیماران همودیالیزی مبتلا به افسردگی به ترتیب 88/3 میلی گرم در لیتر، 74/601 میکرو مول در لیتر، و 56/161 میلی گرم در دسی لیتر بود و در بیماران بدون افسردگی به ترتیب 99/3 میلی گرم در لیتر، 68/579 میکرو مول در لیتر، 14/152 میلی گرم در دسی لیتر بود. اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود. بین وجود بیماری های همراه و محل زندگی با اختلال افسردگی رابطه معنی داری دیده شد (به ترتیب: 003/0= P و 032/0=P).

    نتیجه گیری

    بین سطح آلبومین، فریتین و کلسترول با افسردگی ارتباطی دیده نشد. عواملی مانند جنسیت، بیماری های همراه به ویژه فشار خون، و محل سکونت ممکن است در ابتلا به افسردگی در بیماران همودیالیزی موثر باشند.

    کلیدواژگان: افسردگی، آلبومین، فریتین، همودیالیز
  • معصومه علیدوستی، زینب همتی، مرضیه رئیسی صفحات 85-90
    سابقه و هدف
    اختلال خواب از شایع ترین عوارض همودیالیز است و سندروم پای بی قرار دیگر عارضه این روش درمانی است. از این رو این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین سندروم پای بی قرار با اختلال خواب در بیماران کلیوی تحت همودیالیز انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 171 بیمار همودیالیزی به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند و در دو گروه مبتلا به سندروم پای بی قرار و بدون سندروم قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سندروم و کیفیت خواب جمع آوری شد.
    نتایج
    از 171 نفر بیمار همودیالیزی مورد بررسی 95 نفر مرد (6/55 درصد) و 76 نفر زن (4/44 درصد) بودند. 98 نفر (3/57 درصد) مبتلا به سندروم و 73 نفر (7/42 درصد) بدون آن بودند. میانگین نمره کیفیت خواب در گروه مبتلا به سندروم شدید 10/15±64/53، در گروه با سندروم خفیف 79/9±05/46 و در گروه بدون سندروم 82/12±50/31 بود. اختلاف میانگین نمره کیفیت خواب در 3 گروه از نظر آماری معنی دار بود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای سندروم پای بی قرار و اختلال خواب بیماران همودیالیزی، اقدامات پیشگیری کننده از ایجاد سندروم پای بی قرار باید به عنوان جزء مهمی در مراقبت از این بیماران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، سندروم پای بی قرار، اختلال خواب
  • سارا ایزدی نجف آبادی، وحید نجاتی، نوید میزاخانی عراقی، زهرا پاشازاده آذری صفحات 91-99
    سابقه و هدف
    اختلال حرکتی یکی از ویژگی های برجسته ی اوتیسم و آسپرگر است. هدف از این مطالعه بررسی یادگیری صریح حرکتی افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم و تحکیم آن بعد از گذشت 24 ساعت است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 15 کودک مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم با 16 همتای عادی مقایسه شدند. شرکت کننده ها با استفاده از ASSQ از دبستان های نجف آباد انتخاب شدند. نمونه ها در روز اول، تکلیف زمان عکس العمل متوالی را در 10 بلوک و در روز دوم در 2 بلوک انجام دادند.
    نتایج
    میانگین و انحراف معیار سرعت یادگیری در 8 بلوک منظم روز اول در گروه مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم برابر 405/0±5/1 و در همتایان عادی 29/0±14/1 بود. مقایسه ی سرعت یادگیری دو گروه تفاوت معنی داری را نشان داد که بیانگر نقص یادگیری صریح در افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم بود (009/0=P). مقایسه ی میانگین سرعت یادگیری دو گروه در روز اول با دوم (اختلالات طیف اوتیسم:31/0±295/1، سالم:21/0±06/1) نیز نشان دهنده ی تفاوت معنی داری بین دو گروه بود (046/0=P) که مبین نقص تحکیم یادگیری بود.
    نتیجه گیری
    نقص یادگیری حرکتی صریح و تحکیم آن در گروه اختلالات طیف اوتیسم می تواند به علت اختلال عملکرد نیمکره ی چپ، تخصصی شده در یادگیری صریح، باشد. این نقص یادگیری حرکتی صریح تاکیدی بر اختلالات حرکتی در افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم است.
    کلیدواژگان: یادگیری حرکتی، یادگیری صریح، اختلال اوتیسم، سندروم آسپرگر، مهارت حرکتی
  • میرزا علی مفضل جهرمی، سید محمد موذنی صفحات 100-113
    سابقه و هدف
    سرطان یکی از اصلی ترین علل مرگ و میر در جهان می باشد که در اثر تکثیر کنترل نشده و گسترش سلول های تغییر شکل یافته ایجاد می شود. سلول های دندریتیک را می توان در ایمنی درمانی سرطان به کار برد. سلول های دندریتیک بارگذاری شده با آنتی ژن توموری می توانند فعالیت ضد توموری سلول های T سایتوتوکسیک را افزایش دهند.
    مواد و روش ها
    مقالات مرتبط با استفاده از موتور جستجوگر و داده های پایگاه NCBI جستجو گردید. سپس مقالات پژوهشی و مروری از پایگاه های داده Science Direct، Nature، Wiley-Blackwell، Springer و ProQuest تهیه شدند.
    نتایج
    زیررده های سلول های دندریتیک با کارکردهای متفاوت در بافت های گوناگون انسان و مدل های حیوانی، به ویژه موش شناسایی شده اند. سلول های دندریتیک میلوئیدی انسانی را می توان از مونوسیت های خونی در محیط غنی سایتوکاینی تولید نمود. سلول های دندریتیک CD8+ رایج موشی را نیز می توان از طحال جدا ساخت و یا از سلول های بنیادی مغز استخوان در محیط غنی سایتوکاینی تولید کرد.
    نتیجه گیری
    برخی از زیررده های سلول های دندریتیک انسانی و موشی شامل سلول های دندریتیک میلوئیدی انسانی و سلول های دندریتیک CD8+ رایج موشی نقش حیاتی در القاء سلول های TH1 و سلول های T سایتوتوکسیک ایفاء می نمایند. بنابراین، این زیر رده ها را می توان به عنوان محرک ایمنی سلولی در ایمنی درمانی سرطان انسان و مدل موشی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: زیر رده سلول های دندریتیک، سلول های T سایتوتوکسیک، سرطان، ایمنی درمانی
|
  • Mohammad Hossein Aarabi, Mohammad Esmaeel Shahaboddin, Karim Parastouei, Mitra Motallebi, Akbar Jafarnejad, Sayyed Mahdi Mirhashemi, Gholam Ali Hamidi, Shokofeh Alvani Pages 1-7
    Background
    Multiple sclerosis (MS) is a chronic inflammatory demyelinating disease of the CNS. Recent studies have described the anti-inflammatory and immunomodulatory properties of cannabinoids. One of the synthetic components that activate cannabinoid receptors is HU-210. This study aimed to examine the effect of HU-210 on cytokines profile and the clinical signs of the disease in the experimental autoimmune encephalomyelitis (EAE).
    Materials And Methods
    In this experimental study، 48 male C57BL/6 mice were immunized with 250 µg of myelin oligodendrocyte glycoprotein peptide (MOG35–55). Different doses of HU-210 (3¸10¸30 mg/kg، i. p.) were administered for 17 days (every other day) in the 3 groups of mice، respectively. The clinical status of mice during the study was evaluated using the clinical score tests. The animals were sacrificed at the 17th day of treatment and then the serum TNFα، IL-12 and IL-4 levels were measured using the ELISA method.
    Results
    Results showed that the HU-210-treated mice، especially with a dose of 30 mg/kg، had significantly less clinical score of EAE than the non-treated EAE-induced mice. The administration of HU-210 (30 mg/kg) in the EAE-induced mice significantly decreased the serum TNFα and IL-12 levels. Moreover، the serum IL-4 level was increased significantly in the mice treated with three doses of HU-210 (3، 10، 30 mg/kg) compared to those treated with phosphate.
    Conclusion
    HU-210، which triggers the stages of an immunological cascade، has a beneficial effect in the EAE. This drug can be used for the acute phase of MS.
    Keywords: Multiple sclerosis, HU, 210, Cytokines, Cannabinoids
  • Hosein Vazini, Fatemeh Ghaffarifar, Zohreh Sharifi, Abdolhosein Dalimi-Asl Pages 8-13
    Background

    Toxoplasmosis، as a widespread and important disease، can cause severe complications in the congenital and HIV cases. Vaccination is one of the preventive approaches in humans and domestic animals. The GRA7، an excretory 29 kDa Toxoplasma gondii dense granule antigen released by the infected host cells، has been considered as a candidate to produce a vaccine.

    Materials And Methods

    In this experimental study، the inserted plasmid containing GRA7 gene was extracted from TOP10 bacteria and digested with the BamH1 and EcoR1 enzymes. The isolated gene was inserted into the pcDNA3 plasmid. The cloning was confirmed by the PCR and sequencing. The protein expression was confirmed by the SDS-PAGE and Western blotting.

    Results

    The results showed that the GRA7 gene was cloned into the pcDNA3 plasmid. The isolated gene cloned in pcDNA3 was confirmed by PCR and showed the 733bp band. The pcGRA7 plasmid expressed in the CHO cells showed the 29 kDa band using the SDS-PAGE and Western blotting.

    Conclusion

    Considering that cloning of GRA7 gene has been done in the pcDNA3 plasmid and transformed in the eukaryotic cells، it can be used for the DNA vaccine researches.

    Keywords: Toxoplasma gondii RH strain, Cloning, pc, GRA7, Eukaryotic pcDNA3 plasmid
  • Fatemeh Heidari, Sima Mohammad Khan Kermanshahi, Zohreh Vanaki Pages 14-24
    Background
    Lifestyle modifications are required to promote the quality of physical and mental health performance in the middle-aged women. Therefore، this study aimed to determine the effect of performing a supportive health promotion program on lifestyle of the premenopause teachers.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study، two case (50) and control (41) groups were selected by the convenience sampling. The supportive program for health promotion was performed at the three stages: assessment، supportive planning and evaluation. Data were collected using the demographic data and health promotion lifestyle profile II (HPLP II) questionnaires before and 45 days after the intervention in both groups.
    Results
    Findings showed that no significant difference was seen between the two groups in the mean numbers of the health-promoting behaviors before the intervention (P= 0. 467)، while a significant difference was seen after the intervention (P=0. 001). Moreover، a significant difference was seen between the mean numbers of the health-promoting behaviors in the case group before and after the intervention (P=0. 001).
    Conclusion
    According to the results of the study، implementing a supportive health promotion program has a positive effect on lifestyle of the teachers. Therefore، such programs should be applied as an effective method to promote lifestyle in the middle-aged women.
    Keywords: Supportive program, Health promotion, Lifestyle, Teachers, Premenopausal period
  • Sayyed Ali Masood, Javad Abolhasani, Sayyed Alireza Moravveji, Somayeh Rafezi Pages 25-31
    Background
    Statins may be effective in reducing the risk of cerebral ischemia. This study aimed to examine the effect of Statins on the short-term prognosis of cerebral ischemia.
    Materials And Methods
    This cohort study was performed on 230 patients، whose cerebral ischemia had been confirmed by the neurologist. Eighty patients were treated with Statins at least three months before the onset of disease، and 150 patients had no history of Statin treatment. Demographic and background data and motor ability of the patients were evaluated based on the modified ranking scale (MRS). The patient''s motor status on admission was compared to that of the discharge time. A case was considered as poor prognosis if the motor condition would not change or become worse and as better، if it would become better on discharge.
    Results
    Among 230 patients (mean age، 71. 59 years)، 103 cases were women (44. 8%) and 127 men (55. 2%). On admission، fifty-five (68. 8%) patients in the Statin group and 26 (17. 3%) in non-Statin group and on discharge، 70 patients (87. 5%) in the Statin group and 43 (28. 7%) in non-Statin group had better motor status (MRS<4، P<0. 0001). Moreover، 67 patients (83. 8%) in the Statin group and 43 (28. 7%) in non-Statin group had a good prognosis (P<0. 0001).
    Conclusion
    Short-term prognosis in the Statin group before the onset of disease is better than that in the non-Statin group.
    Keywords: Statins, Cerebral ischemia, Modified ranking scale, Prognosis
  • Mohammad Reza Rezaee-Mofrad, Mohammad Bagher Miranzadeh, Mehranghiz Pourgholi, Hossein Akbari, Rohollah Dehghani Pages 32-39
    Background
    The discharge of textile industrial wastewater، a complex effluent containing different chemicals، to the environment causes serious bioenvironmental pollution problems. Therefore، this study aimed to evaluate the use of advanced oxidation methods and find the most efficient method to remove dye from textile effluents.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on Kashan textile industrial effluent on a laboratory scale and in a closed system. Taking into consideration the fixed amount of O3 dose and H2O2 concentration for the four advanced oxidation methods (UV/O3، UV/H2O2، H2O2/O3، O3/UV/H2O2)، in three reaction time (10، 20، 30 minutes) and different pH (4، 6، 8، 10)، the effect of the methods on dye removal was evaluated and the results were compared using the complex repetitive measurements.
    Results
    Results showed that، in terms of method used and the contact time، the O3/UV/H2O2 method in 30 minutes had the most efficient result (89. 2%) and the UV/H2O2 method in 10 minutes time the least one (40. 7%). Moreover، in terms of the method used and pH، the O3/UV/H2O2 method in pH=6 had the most efficient result (84. 7) and the UV/H2O2 method in pH=4 the least one (59. 4). The results showed that time had a positive effect on dye removal efficiency (P<0. 001).
    Conclusion
    The O3/UV/H2O2 method is the most efficient method in removing dye from textile wastewater due to the synchronous presence of multi-pollutants and its synergic effect through producing the highly reactive hydroxyl radicals (OH0).
    Keywords: Textile industrial effluent, dye removal, Advanced oxidation
  • Sajad Rezaei, Shahrokh Yousefzadeh, Sayyed Heshmatollah Moosavi, Ehsan Kazemnejad, Naeima Khodadadi Pages 40-53
    Background
    Organic brain damage can predispose individuals to mental disorders. This study aimed to design a predictive model to determine the risk factors of mental disorders following traumatic brain injury (TBI).
    Materials And Methods
    In this descriptive-longitudinal study، 238 patients (43 women and 195 men) with TBI referred to Poursina hospital (Rasht، Iran) were selected by the non-probability and consecutive sampling from March to February 2010. Neurosurgical and psychological examinations were performed on all patients. After 4-month follow-up، 65. 1% (155 cases) of the patients referred to a psychiatrist to determine the nature of mental disorder due to TBI using a structured clinical interview based on the DSM-IV diagnostic criteria. Data were analyzed using logistic regression.
    Results
    Findings showed that 117 post-injury cases (75. 48%) of mental disorders‎ were secondary to TBI. Logistic regression results indicated the severity of TBI (OR = 3. 497، ‎95% CI 1. 259-9. 712‎)، presence of subcranial injury (OR = ‎2. 834، ‎95% CI 1. 022-7. 857‎) and falling levels of general compatibility after trauma، as it was measured by the modified version for GHQ-28 (OR = 1. 072، ‎95% CI 1. 035-1. 111)، are associated with increased risk of mental disorders.
    Conclusion
    There is a close relationship between the development of post-TBI mental disorders and organic brain pathology (TBI severity and subcranial injury)، but the role of the effective psychological factors such as the level of general compatibility post-trauma should not be neglected. Moreover، to predict those who have been considered to be at high risk of the mental disorders after TBI، the model presented in this study can be effective.
    Keywords: Traumatic brain injury, Mental disorders, Risk factors, Predictive model
  • Mohammad Movahedian, Mohammad Reza Sharif, Amir Hosein Movahedian, Sayyed Alireza Moravveji, Ahmad Mohammadi-Ashiani, Hoda Jazayeri Pages 54-60
    Background
    Neonatal jaundice is a very common condition in neonates. Serum bilirubin measurement in neonates is invasive and increases the risk of infection. Therefore، recognizing the highly accurate noninvasive methods has been considered by the researchers. This study aimed to evaluate the correlation between the transcutaneous and serum bilirubin before and during phototherapy in icteric neonates.
    Materials And Methods
    This descriptive correlational study was conducted on 200 icteric term neonates (age 1-7 days) referred to Kashan Shahid-Beheshti hospital from July 2010 to January 2011. Blood and transcutaneous bilirubin samples were taken from the forehead and sternum of the neonates on admission and 8 hours after phototherapy. Data were analyzed using the Pearson correlation coefficient.
    Results
    Among 200 neonates، 102 were female and 98 male (mean age، 4. 5±1. 7 days). There was a significant correlation between the serum bilirubin before phototherapy and forehead transcutaneous bilirubin (r=0. 83) and with sternum transcutaneous bilirubin (r=0. 71، P0. 001). Moreover، there was a significant correlation between the serum bilirubin after phototherapy and forehead transcutaneous bilirubin (r=0. 76) and sternum transcutaneous bilirubin (r=0. 49، P0. 001).
    Conclusion
    Transcutaneous bilirubinometery is a suitable alternative in measuring serum bilirubin in term icteric neonates who need treatment. Transcutaneous bilirubinometery especially through forehead can be used for screening of icteric neonates and their follow-up during phototherapy.
    Keywords: Jaundice, Transcutaneous bilirubinometery, Phototherapy, Newborn, Serum bilirubin
  • Zohreh Rowshani, Sayyed Bagher Mortazavi, Ali Khavanin, Ramezan Mirzaei, Mahnaz Mohseni Pages 61-70
    Background

    Musculoskeletal disorders (MSDs) are the most common problems in the work settings. This study aimed to assess the potential causes of the musculoskeletal disorders in the upper extremity among the workers of an electronic company to determine the risk level.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study، 50 workers were randomly selected from assembly line workers. Data were collected using the RULA and Strain index (SI) methods and Nordic questionnaire. The safe and unsafe jobs were determined and the risk factors for MSDs were evaluated.

    Results

    According to the RULA method، 52% of the cases for the right hand and 54% for the left hand were at grade 3، 2% for both hands were at grade 4 and in the automatic PC board tester job، 25% of the cases in both hands were at grade 4. According to the SI scoring، 64% of the cases in the right hand and 42% of them in the left hand were unsafe. Moreover، the most prevalent disorders were seen in waist and shoulder (48%)، wrist (32%)، neck (28%) and back (24%). There was a correlation between work experience and shoulder pain (P=0. 016) and leg pain (P=0. 032) and between the results of the SI method in the left hand and shoulder pain (P=0. 002). Kappa coefficient showed the agreement between the results of both RULA and SI methods.

    Conclusion

    The frequency of the MSDs، especially in waist، shoulder، neck and back، the unsafe cases in the SI method and also the high risk levels in RULA method are considerable.

    Keywords: Ergonomics, Musculoskeletal diseases, Strain, RULA method
  • Ali Moradi, Manochehr Mirshahi Pages 71-79
    Background
    Human chorionic gonadotropin (hCG)، containing 30% sugar by molecular weight، is an important glycoprotein in pregnancy to keep the fetus. Nowadays، hCG has been used as the basis for the contraceptive vaccines. This study aimed to increase the hormone purity and shorten its purification time.
    Materials And Methods
    For hCG purification، urine samples of 2-3 month pregnant women were collected and precipitated using sodium benzoat، acetic acid and acetone. The concentrated hCG was run on Concanavalin A column (Con-A) and eluted using D-Glucose and D-Mannose. To isolate the purified  and  subunits of hCG، the Con-A column was run on DEAE-Sepharose 4B column. The purity of hCG and its subunits was confirmed by SDS-PAGE and validated by ELISA and Immunoblotting.
    Results
    The concentrated urine sample and purified hCG sample were compared with the standard hCG control sample from Organon company، in terms of molecular weight and purity، using SDS-PAGE method and silver nitrate staining. Concentrated sample was identical to standard sample in number of additional bands، in which additional bands were removed after hCG purification. hCG hormone and its subunits were approved using the monoclonal antibodies against the α and β chains using ELISA and Western blot.
    Conclusion
    According to the results of this study، hCG can be isolated from other parts of hCG and other glycoproteins using D-Glucose before D-Mannose.
    Keywords: Human chorionic gonadotropin, Purification, Chromatography
  • Zahra Chitsazian, Fatemeh Sadat Ghoreishi, Sayyed Gholam Abbas Mousavi, Esmat Shabani Pages 80-84
    Background

    Depression، as a mood disorder، is one of the most common mental illnesses. Recent studies have been shown that in addition to the different neurotransmitters and life events، intrinsic factors such as the serum albumin، ferritin، cholesterol and blood sugar levels as well as some coagulation factors can also cause depression. The aim of this study was to determine the serum albumin، ferritin and cholesterol levels in hemodialysis patients with and without the major depressive disorders (MDD).

    Materials And Methods

    This descriptive cross-sectional study was carried out on 100 hemodialysis patients referred to dialysis centers in Akhavan hospital (Kashan) during 2009-2010. The patients were evaluated for depression using the Beck questionnaire and clinical interview.

    Results

    Fifty percent of the patients (39% male and 56. 9% female) had MDD. The mean values for the serum albumin، ferritin and cholesterol levels in hemodialysis patients with MDD were 3. 88mg/l، 601. 74 mmol/l and 161. 56mg/dl and in hemodialysis patients without MDD 3. 99mg/l، 579. 68 mmol/l and 152. 14 mg/dl، respectively. There was no significant difference between the two groups. There was a significant correlation between the associated diseases and place of residence with MDD (P=0. 003 and P=0. 032، respectively).

    Conclusion

    There is no association between the serum albumin، ferritin and cholesterol levels and MDD. Moreover، factors such as gender، the associated diseases especially hypertension and place of residence may be the more effective reasons for MDD in hemodialysis patients.

    Keywords: Depression, Albumin, Ferritin, Hemodialysis
  • Masoomeh Alidosti, Zeynab Hemate, Marzyeh Reisi Pages 85-90
    Background
    Sleep disorders، especially restless legs syndrome (RLS)، are one of the most common complications of hemodialysis. The present study was carried out to investigate the relationship between RLS and the quality of sleep among the hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study، 171 hemodialysis patients admitted to dialysis centers in Chaharmahal and Bakhtiari province were selected by census sampling. The subjects were divided into the two groups، with and without RLS. Data were collected using the sleep quality and RLS questionnaires.
    Results
    Among 171 hemodialysis patients، 95 (55. 6%) cases were men and 76 (44. 4%) women; 98 (57. 3%) patients with RLS and 73 (42. 7%) without RLS. The mean scores of the sleep quality in the severe syndrome، mild syndrome and no syndrome groups were 53. 64±15. 10، 46. 05±9. 79 and 31. 50±12. 82، respectively. There was a statistically significant difference in the sleep quality scores between the three groups (P<0. 001).
    Conclusion
    Considering the high prevalence of RLS in the hemodialysis patients، the preventive measures should be considered to avoid the syndrome.
    Keywords: Hemodialysis, Restless legs syndrome, Sleep disorder
  • Sara Izadi-Najafabadi, Vahid Nejati, Navid Mirzakhany-Araghi, Zahra Pashazadeh-Azari Pages 91-99
    Background
    Motor impairment is considered as one of the main features of autism and Asperger syndrome. The aim of this study was to investigate the explicit motor-sequence learning in children with autism spectrum disorder (ASD) and its consolidation after 24 hours.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 15 boys with ASD and 16 matched healthy controls were selected using the autism spectrum screening questionnaire among the elementary schools in Najafabad (Isfahan، Iran). Participants in both groups performed the serial reaction time task in 10 blocks at the first day and 2 blocks after 24 hours.
    Results
    The mean and standard deviation of explicit learning speed through 8 regular blocks in the first day was 1. 5±0. 405 in the ASD group and 1. 14±0. 29 in healthy controls. There was a significant difference in the explicit learning speed between the two groups which indicated an explicit learning deficit in the ASD group (P=0. 009). Moreover، there was a significant difference between the two groups for explicit learning speed mean in the first and second days of the experiment (ASD: 1. 295±0. 31; healthy controls: 1. 06±0. 21، P=0. 046) suggesting a defect in consolidation of the explicit motor-sequence learning in the ASD group.
    Conclusion
    Defect in the explicit motor-sequence learning and its consolidation in the ASD group may be due to the left hemisphere dysfunction، which is specialized for explicit motor learning، and confirms the motor impairments in individuals with ASD.
    Keywords: Motor learning, Explicit learning, Autism spectrum, Asperger syndrome, Motor skill
  • Mirza Ali Mofazzal-Jahromi, Sayyed Mohammad Moazzeni Pages 100-113
    Background
    Cancer as the uncontrolled proliferation and spread of transformed cells is one of the leading causes of mortality in the world. Dendritic cells (DCs) can be used in cancer immunotherapy. Tumor antigen-loaded DCs are able to enhance the cytotoxic T cells (CTLs) antitumor activity.
    Materials And Methods
    Related articles were searched by search engines in NCBI database. Then the original and review articles were retrieved from the Science Direct، Nature، Wiley-Blackwell، Springer and ProQuest databases.
    Results
    The DC subsets with various functions have been identified in different tissues of both the animal model (mouse) and human. Human myeloid DC subsets could be derived from blood monocytes using the cytokine enriched media. Mouse conventional CD8+ DCs can be isolated from the spleen or derived from the bone marrow stem cells using the cytokine- enriched media.
    Conclusion
    Some of the human and mouse DC subsets، including human myeloid DCs and mouse conventional CD8+ DCs play a pivotal role in an induction of TH1 cells and CTLs. Therefore، these subsets can be utilized as cellular immunity stimulants in human and mouse model for cancer immunotherapy.
    Keywords: Dendritic cell subsets_Cytotoxic T cells_Cancer_Immunotherapy