فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:2 Issue: 4, 2013

Evidence Based Care
Volume:2 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/01/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهری مهدی زاده، نوشین پیمان، علی تقی پور، حبیب الله اسماعیلی صفحه 7
    مقدمه
    یکی از مهم ترین عوامل ایجاد، حفظ و ارتقای سلامت، فعالیت فیزیکی منظم است که در زنان دیابتی به دلیل شیوع زیاد چاقی، میزان فعالیت فیزیکی کافی نمی باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر راهبردهای خودتنظیمی بر فعالیت فیزیکی زنان مبتلا به دیابت نوع 2
    روش
    پژوهش حاضر کارآزمایی شاهددار تصادفی بود که 82 نفر از زنان دیابتی نوع 2 انتخاب و به صورت تصادفی به گروه های مداخله و کنترل تخصیص یافتند. ابزار گردآوری داده ها؛ پرسشنامه های سنجش آگاهی، هدف گذاری، برنامه ریزی و فعالیت فیزیکی بود. مداخله آموزشی در 7 جلسه 60 دقیقه ای با راهبردهای هدف گذاری و برنامه ریزی برای فعالیت فیزیکی و خودارزیابی رفتار اجرا شد. ارزشیابی برنامه آموزش در هنگام شروع و بلافاصله پس از مداخله و در مرحله پیگیری انجام گرفت و داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 در سطح 05/0>P با آزمونهای تحلیل واریانس مشاهدات تکراری، تی مستقل و زوجی بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین سن شرکت کنندگان مطالعه 26/6±07/49 سال بود. در گروه مداخله؛ در دوره های ارزشیابی مداخله، تفاوت معناداری در هدف گذاری (001/0>P)، برنامه ریزی (008/0>P)، آگاهی (001/0>P) و فعالیت فیزیکی (004/0>P) مشاهده شد. همچنین در قند خون ناشتا (از 38/46±78/164 به 55/37±73/150، 019/0>P) و شاخص توده بدنی (از 93/9±43/70 به 62/6±39/68، 001/0>P) کاهش معناداری در مرحله پیگیری در مقایسه با قبل از مداخله وجود داشت که در گروه کنترل مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مداخله آموزشی با بکارگیری راهبردهای خودتنظیمی، باعث افزایش فعالیت فیزیکی، بهبود قندخون و شاخص توده بدنی در زنان دیابتی نوع 2 می شود.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، خودارزیابی، دیابت نوع 2، فعالیت فیزیکی
  • سعید سیاوشی، مریم روشندل، آرمین زارعیان، لیلا اتفاق صفحه 19
    مقدمه
    امروزه جراحی پیوند بای پس عروق کرونر (CABG)در بسیاری از بیماران برای برطرف نمودن مشکلات ناشی از بیماری های قلبی-عروقی متداول می باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر بازتوانی قلبی بر شاخص های همودینامیک بیماران تحت CABG
    روش
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، 100 بیمار پس از عمل جراحی پیوند عروق کرونر به دو گروه مساوی مداخله و کنترل تقسیم شدند. فاز 2 برنامه بازتوانی قلبی به مدت 24 جلسه برای گروه آزمون انجام شد و گروه کنترل از برنامه های معمول پیروی کردند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه دموگرافیکی و برگه ثبت وضعیت همودینامیک در زمان ترخیص یا شروع بازتوانی، هفته چهارم یا جلسه 12 بازتوانی قلبی و هفته 8 یا جلسه 24 بازتوانی قلبی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون های تی مستقل، مجذورکای و آنالیزواریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    گروه های آزمون و کنترل از لحاظ متغیرهای دموگرافیک اختلاف معناداری با یکدیگر نداشتند. مقایسه یافته های دو گروه نشان داد که به طور معنی داری میانگین تعداد ضربان قلب 8 هفته بعد از ترخیص در گروه آزمون با میانگین و انحراف معیار34/8±84/72 کمتر از گروه کنترل(93/7±75/77) بود (006/0p<)؛ ولی اختلاف سایر پارامترهای همودینامیک معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر دلالت بر بهبود نسبی برخی از شاخص های همودینامیک با انجام مداخله بازتوانی قلبی دارد. مطالعات بیشتر جهت بررسی اثربخشی برنامه های بازتوانی مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: بازتوانی قلبی، بای پس عروق کرونر، شاخص های همودینامیک
  • حمیده گلی، سوسن ولیزاده، محمد اصغری جعفرآبادی، فریبا قادری، مهناز صادقی شبستری صفحه 29
    مقدمه
    آسم شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی است که شیوع آن به طور چشمگیری رو به افزایش می باشد. والدین به دنبال راه هایی هستند تا با اضطراب حاصل از بیماری های مزمن از جمله آسم مقابله نمایند.
    هدف
    تعیین تاثیر ماساژ ترکیبی بر روی سطح اضطراب مادران کودکان مبتلا به آسم.
    روش
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که در کلینیک تخصصی آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1391 انجام گرفت. 64 کودک مبتلا به آسم 14-6 ساله به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. مادران در گروه مداخله،کودک خود را هر شب قبل از خواب به مدت 30 دقیقه در طی یک ماه ماساژ دادند و گروه کنترل نیز فقط درمان استاندارد را انجام دادند. در هر دو گروه در ابتدا و انتهای مطالعه، داده ها توسط پرسشنامه استاندارد اضطراب آشکار و پنهان اسپیل برگر جمع آوری شد. داده ها از طریق نرم افزار SPSS18 و با استفاده از آزمون های tمستقل، tزوجی، مجذورکای و کواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران (18/4±)78/34 سال بود. بین میانگین اضطراب آشکار و پنهان در هر دو گروه، قبل از مداخله اختلاف آماری معنی داری بدست نیامد و دو گروه از این نظر همگن بودند. نتایج نشان داد کاهش میزان اضطراب آشکار و پنهان در گروه ماساژ قبل(41.23±11.65، 35.83 ±6.88) و بعد از مداخله (45±12.31، 39.96±8.07) معنی دار بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    سطح اضطراب مادران به دنبال انجام ماساژ ترکیبی کاهش می یابد. در واقع، نقش فعال مادر در امر مراقبت از کودک می تواند موجب افزایش سلامت روانی و کاهش اضطراب وی شود.
    کلیدواژگان: آسم، اضطراب، کودکان، ماساژ ترکیبی، مادران
  • نرجس خاتون طاهری، سعید واقعی، حمیدرضا بهنام وشانی، حسین کریمی مونقی صفحه 37
    مقدمه
    مساله مهمی که همواره در ارائه مراقبت های پرستاری مورد توجه قرار می گیرد، دستیابی به کیفیت مطلوب ارائه مراقبت می باشد. به نظر می رسد که آموزش مهارت های ارتباطی می تواند کیفیت مراقبت را افزایش دهد.
    هدف
    تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی به پرستاران بر کیفیت مراقبت از بیماران.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش تجربی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. واحدهای پژوهش را 60 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های قائم(عج) و امام رضا(ع) به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب که براساس تخصیص تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند، همچنین بر اساس نمونه گیری در دسترس 3 بیمار به ازای هر پرستار در هریک از مراحل قبل و 1، 2 و 3 هفته بعد از مداخله انتخاب شدند. مداخله شامل کارگاه آموزش مهارت های ارتباطی به مدت 8 ساعت در طی دو روز در خردادماه 1391 برگزارگردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت مراقبت Quality Patient Care Scale (QUALPAC) و چک لیست مهارت های ارتباطی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمونهای تی مستقل، من ویتنی یو، ویلکاکسون و آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره کیفیت مراقبت کلی گروه آموزش مهارت های ارتباطی، در مراحل 2، 3 و 4 هفته بعد از مداخله، نسبت به مرحله قبل از مداخله تغییر یافته است که بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل می باشد (001/0P<). این افزایش در بعدهای مختلف کیفیت مراقبت یکسان نبوده، در بعد روانی - اجنماعی فردی 8/50 درصد، در بعد روانی - اجتماعی گروهی 8/63 درصد، در بعد ارتباط 5/54 درصد، در بعد فیزیکی 6/50 درصد، در بعد عمومی 41 درصد و در بعد حرفه ای 98 درصد بود. درگروه کنترل نیز میانگین نمره کیفیت مراقبت کلی در مراحل بعد از مداخله به طور معنی داری کاهش یافته است (001/0P<).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که آموزش مهارت های ارتباطی، شیوه موثر برای بهبود کیفیت مراقبت می باشد، پیشنهاد می شود به منظور ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران، مورد توجه مدیران و مسئولین قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش، پرستار، مهارت های ارتباطی، کیفیت مراقبت
  • فرزانه شجاالدینی، احمد علی پور، محمد اورکی، مجید کاظمی صفحه 47
    مقدمه
    اضطراب و افسردگی از عوامل زمینه ساز و پی آیند بیماری سکته قلبی می باشد. برطرف شدن افسردگی و اضطراب این بیماران گام مهمی به منظور کاهش سکته مجدد و ارتقای کیفیت زندگی می باشد
    هدف
    تعیین تاثیر رفتاردرمانی شناختی بر اضطراب و افسردگی بیماران دچار سکته قلبی.
    روش
    این مطالعه تجربی، شامل 30 بیمار بستری در بخش سی سی یو بود که به روش تصادفی به دو گروه 15 نفری شاهد و آزمون تقسیم شدند. گروه آزمون ده جلسه مداخله رفتاردرمانی شناختی به صورت انفرادی دریافت کردند و گروه شاهد تحت مداخله ای قرار نگرفت. برای هر دو گروه قبل و بعد از مداخله، پرسشنامه نشانه های اختلال روانی SCL-90 که افسردگی و اضطراب را نیز می سنجد، تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون های مجذورکای، مان ویتنی، تی مستقل و تی زوج انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده در این مطالعه 73/6±69/55 سال بود که 60% آنان را زنان تشکیل دادند. در مقایسه میانگین نمره افسردگی و اضطراب بین دو گروه قبل از درمان تفاوت دیده نشد؛ اما طبق آزمون آماری تی میانگین نمره افسردگی پس از مداخله در گروه شاهد (38/0±2/1) بیشتر از گروه درمان (33/0±7/0) بود (003/0p<). همچنین میانگین نمره اضطراب در گروه شاهد پس از مداخله (0.27±1.09) افزایش معنی داری نسبت به گروه آزمون (0.27±0.63) داشته است (001/0p<). گروه دریافت کننده رفتاردرمانی شناختی نشانه های اضطراب و افسردگی کمتری داشتند.
    نتیجه گیری
    مداخلات رفتاردرمانی شناختی به صورت انفرادی بر اضطراب و افسردگی بیماران سکته قلبی موثر است.
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی شناختی، اضطراب، افسردگی، سکته قلبی
  • طاهره طولایی، حمیدرضا خانکه، محمد آدینه وند صفحه 57
    مقدمه
    تحریک حسی مناسب می تواند ارتباط سیناپسی مغز را بهبود ببخشد و هوشیاری را برقرار کند.
    هدف
    مقایسه تاثیر تحریکات حسی توسط اعضای خانواده و پرستاران بر سطح هوشیاری بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه
    روش
    در این کارآزمایی بالینی، 69 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان عشایر و شفای خرم آباد در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. این مقاله قسمتی از پایان نامه کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان می باشد. یک گروه توسط خانواده و گروه دیگر توسط پرستار، تحریک حسی دیانگ (Dyang) را روزانه دو ساعت به مدت 6 روز دریافت نمودند. سطح هوشیاری در 5 دقیقه قبل و 30 دقیقه بعد از مداخله با استفاده از جدول کمای گلاسکو اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 و آزمون های آماری اندازه گیری مکرر و آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون تحلیل کوواریانس، بین گروه های آزمایشی از نظر میانگین افزایش سطح GCS قبل و پس از مداخله اختلاف معناداری وجود داشت (001/0>p). از این نظر، گروه اول آزمون با میانگین افزایش032/0±388/0امتیاز از لحاظ GCS بعد از هر مداخله بهترین گروه درمانی، گروه دوم آزمون با 032/0±268/0 و گروه کنترل با 032/0±044/0 امتیاز در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
    نتیجه گیری
    تحریک حسی برای بهبود سطح هوشیاری بیماران کمایی توسط خانواده موثرتر از پرستاران می باشد؛ بنابراین پیشنهاد می شود شرایطی فراهم شود که نزدیکترین فرد خانواده با آموزش کافی، برنامه تحریکات حسی را در زمان مناسب انجام دهد.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت های ویژه، سطح هوشیاری، خانواده، تحریک حسی
  • مجیدرضا عرفانیان، محسن سیدنوزادی، لیدا جراحی، لیدا جراحی صفحه 69
    مقدمه
    بیماری تب مالت یکی از مهمترین بیماری های مشترک انسان و دام می باشد که از تنوع علایم برخوردار است. استفاده از یک روش تشخیصی کم هزینه، اثربخش، آسان و مطمئن، اولویت مهمی در تشخیص بیماران مبتلا به تب مالت است. مطالعات متعددی برای انتخاب روش های تشخیصی مناسب انجام و نتایج متنوعی گزارش شده است.
    هدف
    تعیین حساسیت آزمون های رایت، کومبس رایت و 2مرکاپتواتانول (2ME)
    روش
    در این پژوهش، بیماران بستری مبتلا به تب مالت در بیمارستان شهیدهاشمی نژاد مشهد در سال 1386 وارد مطالعه شدند. داده های ‎دموگرافیک، علایم‎ ‎بالینی‎ ‎و‎ ‎نتایج آزمایشات مبتلایان‎ ‎از پرونده های آنان جمع آوری شد. توصیف داده ها و میزان حساسیت سه آزمون رایت، کومبس رایت و 2مرکاپتواتانول توسط نرم افزار SPSS نسخه 5/11 انجام شد.
    یافته ها
    از مجموع بیماران، 54 درصد مرد بودند و 58 درصد آنها در محدوده سنی 40-20 سال قرار داشتند. فراوان ترین علت اصلی مراجعه بیماران، شکایت از تب (34 درصد) و آرترالژی (22 درصد) بود. در 312 مورد آزمون رایت با عیار 1:80 و بالاتر، در 324 مورد آزمون کومبس رایت و 318 مورد 2مرکاپتواتانول مثبت بود. حساسیت آزمون رایت بر مبنای تیتر 1:80 و 1:160 به ترتیب برابر (95-83= CI 95%)92 در درصد و (1/85-3/76= CI95 درصد)6/80 درصد بود. حساسیت آزمون های کومبس رایت (7/97-3/91= CI95 درصد) 3/95 درصد و 2مرکاپتواتانول (6/95-1/91= CI95 درصد) 7/93 درصد بر مبنای تیتر 1:40 نشان داده شد.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با آزمون های جدیدتر و پرهزینه، آزمون های رایت، کومبس رایت و 2مرکاپتواتانول که در ایران در بررسی های رایج استفاده می گردد از حساسیت مناسبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: بروسلوز، حساسیت، رایت، کومبس رایت، 2مرکاپتواتانول
  • علی راوری، زهرا فاتحی، علی راوری، علی خدادادی، شهین حیدری صفحه 75
    مقدمه
    بیماران تحت درمان با همودیالیز که بتوانند به شکل مناسب از روش های مقابله ای استفاده کنند مداخلات درمانی را بهتر می پذیرند و احتمالا به سطح بالاتری از کیفیت زندگی دست می یابند.
    هدف
    تعیین تاثیر آموزش روش های مقابله ای (مشکل مدار، هیجان مدار) بر کیفیت زندگی بیماران تحت درمان با همودیالیز
    روش
    این پژوهش یک مطالعه شبه تجربی بود که در آن، 38 بیمار تحت همودیالیز مشارکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه کیفیت زندگی Sf36 و پرسشنامه شیوه های مقابله ای جالویس و لازاروس بود. ابتدا کیفیت زندگی و شیوه های مقابله ای بیماران مذکور سنجیده شد و سپس شیوه های مقابله ای آموزش داده شد. در آخر، مجددا پرسشنامه های مربوط به کیفیت زندگی و شیوه های مقابله ای تکمیل گردید. نتایج با استفاده از آزمون های تی زوجی، آنالیز واریانس یک طرفه و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شد
    یافته ها
    بیشتر افراد تحت مطالعه زن، متاهل، با میانگین و انحراف معیار سنی 50/20±42/51 سال بود. نمره کیفیت زندگی بیماران قبل از آموزش 35/19±03/89 و بعد از آموزش 16±89/98 بدست آمد. آموزش شیوه های مقابله ای توانست به میزان 85/9 نمره کیفیت زندگی این بیماران را ارتقاء دهد. آزمون تی زوجی اختلاف معناداری بین نمره قبل و بعد کیفیت زندگی نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد آموزش به بیماران تحت همودیالیز، از میزان روش مقابله ای هیجان مدار می کاهد؛ در عوض، باعث ارتقای استفاده از روش مشکل مدار شده است و این تغییر شیوه سازگاری، کیفیت زندگی این بیماران را ارتقاء داده است.
    کلیدواژگان: همودیالیز، کیفیت زندگی، آموزش به بیمار، شیوه های مقابله ای
|
  • Mehri Mahdizadeh, Nooshin Peyman, Ali Taghipour, Habibollah Esmaeily Page 7
    Background
    Regular physical activity is one of the most important factors in creating, maintaining and promoting health, which is not enough in women with diabetes due to the high prevalence of obesity.
    Aim
    This study aimed to determine the effect of educational intervention on self-regulation strategies in promoting physical activity in women with type 2 diabetes.
    Methods
    This study was a randomized controlled trial in which 82 women with type 2 diabetes were allocated randomly to intervention and control groups. Data collection tools consisted of questionnaires to assess knowledge, goal setting, planning and physical activity. Educational intervention to promote physical activity was performed in 7 sessions of 60-minute through goal setting and planning for physical activity and behavioral self evaluation. Program evaluation was performed before and immediately after intervention and at follow-up period, the data were analyzed using the SPSS software version 11.5, the repeated mager ANOVA, T testes (P<0.05).
    Results
    The mean age of participants was 49.07±6.26. The intervention group was significantly different in relation to goals (P<0.001), planning (P<0.008), knowledge (P<0.001), physical activity (P<0.004) in evaluation period. Also experimental group showed a significant decrease in FBS (From 164.78±46.38 to 150.73±37.55, P< 0.019) and BMI (From 70.43±9.93 to 68.39±6.62, P< 0.001) at the flow up period compared with the time before intervention.
    Conclusion
    Educational intervention through self-regulation strategies lead to increase physical activity, improved FBS and BMI in women with type 2 diabetes.
    Keywords: Health education_Self_assessment_Type 2 diabetes_Physical activity
  • Saeed Siavoshi, Maryam Roshandel, Armin Zareiyan, Leila Ettefagh Page 19
    Background
    Today, coronary artery bypass graft surgery (CABG) in many patients is commonly used to treat complications of the disease.
    Aim
    This study aimed to evaluate the impact of cardiac rehabilitation on hemodynamic parameters in patients undergoing CABG.
    Methods
    : In this clinical trial which was conducted in Rajaee Hospital of Tehran University of Medical Sciences 100 patients after coronary artery bypass graft surgery procedure were randomly allocated into two experimental and control groups. Phase 2 of cardiac rehabilitation program was conducted for 24 sessions for the experimental group and the control group received the routin program. To collect the demographic data and hemodynamic parameters, demographic questionnaire and hemodynamic check list were used. Data were analysis with SPSS software Version 17 using Chi-square and independent T-test and also repeated measurements ANOVA.
    Results
    The experimental and control groups were not significantly different in terms of demographic variables. There was a significant difference in the mean score of heart rate 8 weeks after rehabilitation program between experimental and control group, i.e. the heart rate was 5 beats per minute lower in the experimental group (P = 0.006). No significant difference was seen in other hemodynamic parameters in two groups.
    Conclusion
    The results indicate that cardiac rehabilitation program could relatively improveme some of the hemodynamic parameters. Therefore, more attention to the implementation of cardiac rehabilitation programms is necessary.
    Keywords: Cardiac Rehabilitation, CABG, Hemodynamic Parameters
  • Hamide Goli, Sousan Valizadeh, Mohammad Asghari Gafarabadi, Fariba Ghaderi, Mahnaz Sadeghi Shabestari Page 29
    Background
    Asthma is the most common chronic disease of childhood, which is increasing in prevalence worldwide. Parents try to find the ways to overcome their anxiety of chronic diseases such as asthma. This study was designed to determine the effect of massage therapy for children on anxiety level of mothers with asthmatic children.
    Aim
    This study aimed to determine the effect of combined massage therapy for children with asthma on maternal anxiety is a clinical trial that was performed in asthma and allergy clinic of Tabriz University of Medical Sciences in 2012.
    Methods
    This study was a clinical trial that was carried out in asthma and allergy clinic of Tabriz University of Medical Sciences in 2012. Sixty children with asthma aged 6-14 years were randomly allocated into two groups. Mothers in the massage group were instructed massage techniques, and they were asked to do massage therapy for their children 30 minutes every night at bedtime for one month in addition to standard treatment. The control group performed only standard asthma treatment. At the beginning and end of the study, the data were collected by Spielberger State-Trait Anxiety Inventory. The data were analyzed by the SPSS software version 18 using independent t test, paired t test, Chi-square and ANCOVA.
    Results
    The mean age of the mothers was 34.78±4.18 years. The scores of State and Trait anxiety in both groups before the intervention, was not statistically different. But there was statistically significant difference in terms of State (41.23±11.65 vs. 35.83 ±6.88), and Trait) 45±12.31 vs. 39.96±8.07) anxiety mean score in the experimental group before and after intervention (P<0.05).
    Conclusion
    Maternal anxiety level decreases following combined massage therapy. It seems that the active role of the mothers in the care of their children can improve emotional health and decrease anxiety level.
    Keywords: Asthma, Anxiety, Children, Combined massage therapy, Mother
  • Narges Khaton Taheri, Saeed Vaghee, Hamidreza Behnam Voshani Page 37
    Background
    To achieve quality care is an important issue that is often paied attention to in providing nursing care. It seems that communication skills can affect the quality of care.
    Aim
    This study investigated the effect of communication skills training on the quality of nursing care in patients.
    Methods
    The study was a pretest/posttest experimental design with control group. 60 nurses working in Qhaem and Emamreza hospitals were selected using stratified sampling and then randomly allocated to two groups, Also three patients per each nurse were selected using convenience sampling before and also one, two and three weeks after the intervention. The intervention included communication skills training workshop which was held for eight hours over two days in 2012. Data collection tools included demographic data sheet, Quality Patient Care Scale (QUALPAC) and communication skills Check list. The data were analyzed by SPSS software version 16 using t student test, Mann-Whitney, Wilcoxon and ANOVA tests.
    Results
    The mean score for overall quality of care in communication skills training group was significantly higher at the 2nd, 3rd, and 4th weeks after the intervention compared with control group (p<0/001). This increase was not similar in different dimensions of quality of care. It was 50.8% in the individual psychosocial, 63.8% in the group psychosocial, 54.4% in the relationship, 50/6% the physical, 41% in the general and 98% in the professional dimension. In both intervention and control group, the mean score for overall quality of care significantly decreased at the 2nd, 3rd, and 4th weeks after the intervention compared with preintervention period (p<0/001).
    Conclusion
    As communication skills training is an effective method to improve the quality of care, it is suggested that managers and staff to consider it to improve the quality of patient's care.
    Keywords: Training, nursing, communication skills, quality of care
  • Farzane Shojaaddini, Ahmmad Alipor, Mohammad Oraki, Majid Kazemi Page 47
    Background
    Anxiety and depression are both predisposing and consequent factor in patients with myocardial infarction (MI). Thus relief of anxiety and depression has an important role in reducing possibility of further MI and also quality of life promotion.
    Aim
    The aim of the current study was to determine the effect of cognitive behavioral therapy (CBT) on the anxiety and depression in patients with MI.
    Methods
    In this experimental study 30 patients, hospitalized in the CCU ward were randomly allocated into control (15) and experimental group (15). Subjects in experimental group underwent ten sessions of CBT interventions individually while the control group did not received any intervention. SCL-90 questionnaire which measures both depression and anxiety was completed for both groups in Pre-and post-intervention phases. Data analyzed using statistical tests of Chi-square, Mann-Whitney, and independent T-Test and paired T-Test.
    Results
    The mean age of participants was 55.69 ± 6.73 years of which 60% were women. The mean scores of depression and anxiety were not significantly different between two groups before treatment (p> 0.05). But t-test showed that mean depression score after intervention in the control group (1.2 ± 0.38) was significantly higher than the treatment group (0.7 ± 0.33). Similarly, the mean anxiety score in the control group (1.09 ± 0.27) was significantly higher than the experimental group (0.63 ±0.27). The subjects who received CBT had fewer depression and anxiety symptoms.
    Conclusion
    Individual CBT intervention was effective in decreasing the anxiety and depression of MI patients.
    Keywords: Health Cognitive behavioral therapy, anxiety, depression, myocardial infarction
  • Tahereh Toulabi, Mohammad Adinevand Page 57
    Background
    Appropriate sensory excitation can improve brain synaptic contact and establish consciousness.
    Aim
    The aim of this study was to investigate the sensory excitation delivered by family members and nurses on the level of consciousness in patients who are admitted to ICU.
    Method
    In this clinical trial, 69 patients admitted to ICU in Ashair and Shafa Hospital, Khorammabad, were randomly assigned into two interventions and one control group. The first intervention group received sensory excitation by family members, and the second intervention group by the nurses. Control group were not received any intervention. Intervention was applied two hours a day at 4-5 pm and 8-9 pm to the intervention groups for six days. For all subjects in these three groups, the level of consciousness was measured twice at 5 minutes before and 30 minutes after intervention by the research assistant using Glasgow Coma Scale (GCS). The data were analyzed by SPSS software version 18 using repeated measures and ANOVA tests.
    Results
    A significant discrepancy was observed between experimental groups in average increasing in GCS before and after intervention based on covariance analysis test results (P<0.001). In addition, the first intervention groups showed the higher increase in GCS score (0.388±0.032 units) and the second intervention the moderate increase (0.268±0.032 units). The lowest increase was found in control group (0.44±0.032 units).
    Conclusion
    Sensory excitation performed by family members is more effective to improve the level of consciousness of coma patients than the nurses, thus it is suggested to provide conditions in which the nearest family members can do the sensitive excitation program for patients hospitalized in ICU ward subject to receiving adequate training.
  • Majid Erfanian, Mohsen Seyed Nouzadi, Lida Jarahi, Lida Jarahi Page 69
    Background
    Brucellosis is one of the important zoonotic diseases with variety of symptoms and signs. Using of cost effective, easy and safe diagnostic methods in screening of brucellosis is an important priority. Several studies have been carried out to recognize appropriate diagnostic methods and each have reported different results.
    Aim
    The aim of this study was to investigate the sensitivity of Wright, Coombs Wright and 2-Mercapto Ethanol tests in diagnosis of brucellosis.
    Method
    In these cross-sectional study 340 diagnosed inpatient cases of brucellosis from Hasheminegad Hospital, Mashhad was included in 2008. Demographic characteristics, clinical signs and laboratory results of subjects were collected. Data analysis was done by SPSS11.5 and diagnostic sensitivity of Wright, Coombs Wright and 2-Mercapto Ethanol were assessed.
    Results
    Results showed that %54 of participants was male and %58 was in 20-40years old age group. The most common symptoms were fever (%34) and arthralgy (%22).Among patients there were 324 positive Coombs Wright test and 318 positive 2ME test. The sensitivity of Wright test was 92% (CI%95=83-95) and 80.6% (CI%95=76.6-85.1) according to the basis 1:80 and 1:160. Sensitivity of Coombs Wright and 2ME tests were 95.3% (CI%95=91.3-97.7) and 93.7% (CI%95=91.1-95.6), respectively.
    Conclusion
    To diagnose brucellosis Wright, Coombs Wright and 2ME tests, which are commonly used in Iran, are effective tests compared with other new and expensive diagnostic tests.
    Keywords: Brucellosis, Sensitivity, specifity, Wright, Coombs Wright, 2, Mercapto Ethanol
  • Ali Ravari, Zahra Fatehi, Ali Ravari, Ali Khodadadi Page 75
    Background
    The hemodialysis patients, who are able to make better use of adaptive techniques, accept the treatment easier and will have a higher quality of life.
    Aim
    The aim of this study was to measure the effect of training of coping methods (problem-focused and emotion-focused) on quality of life in hemodialysis patients.
    Methods
    This was a one-group before- after quasi-experimental design, in which 38 hemodialysis patients admitted at the Ali ebn Abi Talib Hospital in Rafsanjan 2010, were included. Quality of life questionnaire (SF36) and Lazarus Jalowiece Coping Style Questionnaire were used to measure the patient's quality of life and coping styles before intervention. Coping strategies were then trained and quality of life and coping styles were measured again after intervention. Data analysis was performed with SPSS Software Version 18 using paired t-test, ANOVA and Fisher's exact test.
    Results
    Most of the subjects were female, married, with a mean (SD) age of 51.42 ± 20/50 years. The mean score of quality of life was 89.03±19.35 before versus 98.89±16 after intervention. The mean score of quality of life was increased 9.85 after training compared to the baseline. Paired t-test showed significant difference between the scores of quality of life before and after intervention (p<0.0001).
    Conclusion
    The results indicated that coping methods training can promote the use of problem-based instead of emotion-focused coping strategies, which intern could enhance patient's quality of life.
    Keywords: Hospital hemodialysis unit, quality of life, training of patients, coping strategies