فهرست مطالب

زیست شناسی میکروارگانیسم ها - پیاپی 2 (تابستان 1391)

فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسم ها
پیاپی 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ریحان خیاط ماهر، محمد علی آموزگار، شیماسادات سیدمهدی، جواد حامدی، محمدرضا نقوی، فرانک فروزان فر، علی محمد لطیفی صفحه 1
    مقدمه
    در بین میکروارگانیسم های تولیدکننده علف کش های زیستی، اکتینومیست ها از مهم ترین میکروارگانیسم های مولد هستند. علف کش های میکروبی برخلاف مواد شیمیایی، مشکلات زیست محیطی ایجاد نمی کنند، به همین دلیل امروزه به استفاده از آن ها توجه زیادی می شود.
    مواد و روش ها
    40 نمونه سویه های اکتینومیستی از ریزوسفر و فیلوسفر گیاهان جدا شدند. غربال گری نخستین روی محیط GAP به وسیله دو بذر شاهی و تربچه انجام شد. سویه هایی که بالای70 درصد اثر مهاری نشان دادند، انتخاب و سوپرناتانت حاصل از رشد آن ها در دو محیط مایع GPM وSCD سنجش زیستی شد. سپس استخراج فیتوتوکسین با حلال های آلی انجام شد. میزان تولید، قدرت مهارکنندگی عصاره برای 6 سویه برتر و زمان بهینه تولید و طیف اثر فیتوتوکسین سه سویه برتر از این 6 سویه، با استفاده از 10 گیاه علف هرز بررسی شد.
    نتایج
    از بین 457 جدایه، 11 سویه مهار بالای 70 درصد نشان دادند. همه این سویه ها به جنس Streptomyces متعلق بودند. 3 سویه PM2-2، TM14-5 وKB2-2 برای بررسی طیف اثر فیتوتوکسین انتخاب شدند. سویه PM2-2 از لحاظ زمان تولید، قدرت مهارکنندگی و طیف اثر نسبت به سایر سویه ها برتری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    اعضای جنس Streptomyces، تولیدکننده های بسیار مناسبی برای تولید فیتوتوکسین ها به-شمار می روند. تنها فیتوتوکسین هایی که به طور مستقیم به مرحله تجاری شدن رسیده اند توسط اعضای این جنس تولید می شوند. مهار رشد بیشتر بذرهای گیاهان مورد آزمون توسط سویه های جدا شده در این پژوهش، نشان از توانمندی بسیار بالای فیتوتوکسین آن ها دارد. فیتوتوکسین برخی از سویه های این پژوهش مانند بیشتر فیتوتوکسین-های تجاری قدرت مهارکنندگی بالا و طیف اثر وسیعی دارند که باعث می شود استفاده از آن ها از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد.
    کلیدواژگان: اکتینومیست، فیتوتوکسین، علف هرز، طیف اثر
  • ناهیده افضل آهنگران، نوروز دلیرژ، ملاحت احمدی صفحه 23
    مقدمه
    با توجه به نقش شناخته شده اگزوپروتئین های استافیلوکوکوس اورئوس در سرکوب کردن پاسخ ایمنی ذاتی در عفونت های انسانی، هدف از مطالعه حاضر، تعیین نقش عوامل مترشحه باکتری در زنده مانی نوتروفیل ها و مونوسیت ها در گاوان سالم و مبتلا به ورم پستان است.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر، پنج نمونه شیر از گاوان مبتلا به ورم پستان و پنج نمونه از گاوان سالم تهیه شد. نمونه خون هپارینه از گاوان مبتلا و سالم به منظور جداسازی نوتروفیل ها و مونوسیت ها گرفته شد. نوتروفیل ها با استفاده از داروی مگلومین و مونوسیت ها در هیستوپک جدا سازی شدند. عوامل مترشحه از باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC23219 تهیه و غلظت پروتئین موجود در آن به روش برادفورد به میزان 400 میکروگرم در میلی لیتر تعیین شد.تاثیر غلظت های مختلف عوامل مترشحه بر میزان زنده مانی نوتروفیل ها و مونوسیت ها به ترتیب بروش فلوسیتومتری و ایمونوفلورسانس تعیین شد.
    نتایج
    در مورد گاوان سالم، عوامل مترشحه حاوی 800 میکروگرم در میلی لیتر پروتئین و در مورد گاوان مبتلا به بیماری400 میکروگرم در میلی لیتر پروتئین، بیشترین مرگ سلولی مونوسیت ها و نوتروفیل ها را داشتند. بررسی مراحل مختلف آپوپتوز در مونوسیت ها و نوتروفیل های گاوان سالم و مبتلا به بیماری نشان داد که حضور عوامل مترشحه در گاوان سالم موجب کاهش آپوپتوزدر مونوسیت ها و در گاوان بیمار موجب افزایش آپوپتوز شد.
    بحث و نتیجه گیری
    ترشحات استافیلوکوکوس اورئوس باعث القا آپوپتوز و تا حدودی نکروز، هم در نوتروفیل ها و هم در مونوسیت های گاوان سالم و بیمار می شود، ولی این سلول ها در گاوان بیمار نسبت به مرگ سلولی حساس تر از گاوان سالم هستند. از طرفی در گاوان سالم نوتروفیل ها و در گاوان بیمار مونوسیت ها نسبت به مرگ سلولی حساس ترند. وقتی گاوان به بیماری ورم پستان استافیلوکوکوس اروئوس مبتلا می شوند، عوامل مترشحه از این باکتری تاثیر بیشتری روی مونوسیت ها نسبت به نوتروفیل ها دارند. آنچه مسلم است، تعیین دقیق محتویات ترشحات باکتری و نیز مکانیسم عمل آن ها به روشن شدن مطلب کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اروئوس، عوامل مترشحه باکتری، نوتروفیل، منوسیت
  • ارسطو بدویی دلفارد، مصطفی امیری بهرامی، علی ریاحی مدوار، زهرا کرمی، محمد علی ابراهیمی صفحه 37
    مقدمه
    باکتری های مقاوم به حلال جزو گروه کمابیش جدیدی از باکتری های اکسترموفیل هستند که توانایی تولید پروتئازهایی مقاوم به حلال آلی را با کاربرد استفاده در بیوتکنولوژی صنعتی، برای تولید ترکیبات با ارزش دارند. از این رو، یافتن این باکتری ها به تازگی مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، از چشمه آب گرم گور، واقع در شهرستان جیرفت، نمونه برداری شد. نمونه ها در محیط حاوی سیکلوهگزان و تولوئن به مدت سه روز کشت داده شدند. غربال گری باکتری های مولد پروتئاز روی محیط جامد اختصاصی SKM (Skim milk agar) بر اساس قطر هاله، انجام شد. بهترین گونه باکتریایی توسط روش S rDNA16 شناسایی و میزان فعالیت پروتئازی در دماهای مختلف، اسیدیته و حلال های آلی بررسی شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از تطبیق توالی و درخت فیلوژنتیکی نشان دادند که گونه فوق، 97 درصد به گونه Bacillus niacini شباهت دارد. مطالعات آنزیمی نشان داد که این آنزیم در گستره دمایی20 تا90 درجه سانتی گراد فعالیت پروتئازی دارد که بیشترین آن در دمای 60 درجه سانتی گراد گزارش می شود. علاوه بر این، بیشترین فعالیت پروتئازی نیز در محدوده اسیدیته های 8 تا 9 و بیشترین پایداری در اسیدیته 9 گزارش می شود. بررسی فعالیت پروتئازی در حضور حلال های آلی متانول، تولوئن، DMF، ایزوپروپانول و سیکلوهگزان نشان می دهد که میزان فعالیت آنزیمی باقی مانده نسبت به نمونه فاقد حلال آلی بیش از 80 درصد است.
    بحث و نتیجه گیری
    قابلیت های گرما دوست بودن، فعالیت در اسیدیته های قلیایی و پایداری در حضور حلال های آلی این پروتئاز اهمیت درخور توجهی برای استفاده در صنایع مختلف را دارد.
    کلیدواژگان: پروتئاز، حلال آلی، گرما دوست، غربال گری
  • ملیحه مهرشاد، محمد علی آموزگار، باقر یخچالی، ابوالحسن شهزاده فاضلی صفحه 49
    مقدمه
    دریاچه ارومیه واقع در شمال غربی ایران بزرگ ترین دریاچه دائمی ایران و یکی از سه دریاچه شور دائمی در سطح جهان است. از چهار منطقه غربی این دریاچه نمونه برداری انجام شد و تنوع میکروارگانیسم ها با روش های مبتنی بر کشت و مستقل از کشت بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در روش مبتنی بر کشت، باکتری های هالوفیل و هالوتالرنت در شرایط هوازی در چهار محیط کشت MH، SWN، SWNLN و MHLN جداسازی شدند. جدایه ها بر اساس تفاوت های کلونی، واکنش گرم، رنگ آمیزی اسپور و ویژگی های بیوشیمیایی اولیه تفکیک شدند. محتوای ژنومی نمونه های محیطی آب و خاک برای بررسی های مستقل از کشت استخراج شد. با استفاده از تکثیر S rRNA16 و کلونینگ کتابخانه ژن S rRNA16 تهیه و 20 درصد کلون های نوترکیب حاصل تعیین ترادف شدند.
    نتایج
    از بین 217 جدایه حاصل در روش مبتنی بر کشت ژن S rRNA16 برای 52 سویه ترادف یابی شد که از نظر فیلوژنتیک در جنس های Halobacillus، Halomonas، Planococcus، Gracilibacillus، Bacillus، Pontibacillus، Paracoccus، Marinobacter، Providencia، Staphylococcus، Alkalibacterium، Sanguibacter، Lysobacter، Kocuria، Pontibacter، Salicola، Micrococcus، Oceanobacillus، Brevundimonas، Thalassobacillus، Microbacterium و Piscibacillus قرارگرفتند. در روش مستقل از کشت کلون های بررسی شده در جنس های Salinibacter، Adhaeribacter و Cesiribacter قرار گرفتند.
    بحث و نتیجه گیری
    در روش مبتنی بر کشت بین جدایه های تعیین توالی شده 18 جدایه شباهت کمتر از 7/98 درصد با سویه استاندارد نشان دادند که محدوده مرزی برای ارائه گونه جدید میکروبی بومی است. در روش مستقل از کشت کلون های بررسی شده در گروه Bacteroidetes قرار گرفتند. که مشابه با سایر گزارش های موجود در مورد محیط های پر شور بررسی شده است.
    کلیدواژگان: باکتری تحمل کننده نمک، باکتری نمک دوست نسبی، تنوع زیستی، دریاچه پرشور ارومیه
  • حسن ممتاز، محمد سید فروتن، تقی تکتاز، مجتبی صادقی صفحه 71
    مقدمه
    ورم پستان یکی از شایع ترین و مهم ترین بیماری های گله های گاو شیری است. ورم پستان یک بیماری التهابی غده پستان است که به وسیله عوامل عفونی زیادی ایجاد می شود. استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس به فراوانی از نمونه های شیر ورم پستانی گاو جدا شده اند.
    مواد و روش ها
    . درکل 123 نمونه شیر از گاوان مبتلا به ورم پستان بالینی جمع آوری و بلافاصله به آزمایشگاه انتقال داده شد. شیر این مطالعه، به منظور بررسی میزان شیوع استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس در شیر گاوان مبتلا به ورم پستان بالینی در گاوداری های صنعتی اطراف اصفهان، انجام شد های ورم پستانی به وسیله آزمایش ورم پستان کالیفرنیایی تایید و همه نمونه ها با استفاده از آزمایش های میکروبی و بیوشیمیایی آزمایش شدند. در نهایت همه 123 نمونه با واکنش زنجیره ای پلیمراز دوباره ارزیابی شدند.
    نتایج
    نتایج روش کشت نشان داد که باکتری های استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس به ترتیب در 13 و 31/7 درصد از نمونه های شیر، تشخیص داده شدند. واکنش زنجیره ای پلیمراز نشان داد که باکتری های استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس به ترتیب در 51/19 و56/10 درصد از نمونه های شیر تشخیص داده شدند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد، واکنش زنجیره ای پلیمراز برای تشخیص دو باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس از دقت بالایی برخوردار است. ما استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز را برای کنترل کیفیت میکروبی نمونه های شیر، پیشنهاد می کنیم.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس آگالاکتیه، استرپتوکوکوس یوبریس، شیر ورم پستانی، اصفهان
  • فریبا محسن زاده، نسترن احمدی مسعود صفحه 77
    مقدمه
    آلودگی های نفتی از مسائل مهم زیست محیطی هستند. گازوییل از متداول ترین آلاینده های نفتی است. زیست پالایی، فنآوری جدید پاک سازی خاک است. برخی از میکروارگانیسم ها قابلیت زیست پالایی گازوییل را دارند. این پژوهش، با هدف دستیابی به میکروارگانیسم های بومی، با قدرت تجزیه زیستی گازوییل در شرایط آب وهوایی شهر همدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    نمونه های خاک آلوده به گازوییل از 10 منطقه شهر همدان جمع آوری و باکتری های آن جداسازی و براساس ویژگی های ریخت شناسی و آزمایش های بیوشیمیایی دسته بندی شد. توانایی هر دسته در مصرف گازوییل در محیط کشت نمکی حداقل و غلظت های مختلف آلاینده (1/0، 5/0، 1، 3 درصد) از طریق کدورت سنجی در طول موج 600 نانومتر بررسی شد. نتایج از طریق آزمون آماری تحلیل واریانس چندعاملی با هم مقایسه شد.
    نتایج
    در این تحقیق، 10 سویه مختلف باکتریایی از خاک های آلوده به گازوییل شهر همدان یافت شد. نتایج کدورت سنجی نشان داد که اثر عامل زمان، غلظت آلاینده، نوع باکتری و اثر تعاملی آن ها در تمامی نمونه های تیمارشده معنی دار می باشد. در غلظت خاص آلاینده، با افزایش زمان ماند، کدورت نمونه هابیش تر شده که این میزان افزایش از غلظت 1/0 تا 1 درصد چشمگیرتر از غلظت 1 تا 3 درصد آلاینده است.افزایش غلظت از 3 درصد به بالا موجب کاهش کدورت در برخی نمونه ها شده که می تواند کاهش راندمان حذف میکروبی آلاینده در این غلظت را به دنبال داشته باشد. سه سوش جدا شده نسبت به سایر سوش ها در کلیه غلظت ها و زمان های ماند کدورت بیشتری ایجاد کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    در بین سه سوش جداشده، بیش ترین کدورت ایجاد شده به باکتری شماره 3 مربوط بود که پس از شناسایی، به عنوان سودوموناس آیروژنز، گزارش شد. این باکتری به عنوان بهترین تجزیه کننده گازوییل از خاک های آلوده در شرایط آب و هوایی شهر همدان انتخاب شد.
    کلیدواژگان: زیست پالایی، آلودگی خاک، گازوییل، باکتری، سودوموناس آیروژنز، همدان
|
  • Reyhan Khayat Maher, Mohammad Ali Amoozegar *, Shima Sadat Seyyedmahdi, Javad Hamedi, Mohammad Reza Naghavi, Faranak Foroozan Far, Ali Mohammad Latifi Page 1
    Introduction
    Actinomycetes are well-known phytotoxin producing microorganisms. Nowadays the use of microbial herbicides versus traditional chemicals draws a great deal of attention as they do not cause any environmental problems.
    Materials And Methods
    Actbacterial strains of 40 rhizospheric and phyllospheric samples were isolated. Primary screening was implemented on radish and cress seeds on GAP‌Agar. Then, bioassay of cell‌free broth of strains with more than 70% inhibitory effect on the seed growth was performed using GPM and SCD liquid media. Finally, compounds were extracted by organic solvents. The dry‌weight, production time and effectiveness of the superior isolate products were examined and three superior products were examined for their product effect spectrum by 10 resistant weeds.
    Results
    Among 457 screened isolates, 11 strains showed 70% or more inhibitory effect on GAP ‌medium. In secondary screening, seed growth inhibitions of 11 strains were more than 70% using cell‌free broth. These strains belonged to Streptomyces genus. According to dry weight products, production time and effectiveness PM2-2, TM14-5 and KB2-21 strains were selected for next steps and PM2-2 was the superior strain. Discussion and
    Conclusion
    Streptomyces species are amog the best phytotoxins producers and the only phytotoxins introduced to the market are produced by the members of this genus. The growth inhibition of the most plant seeds examined by the isolated strains in this experiment showed an excellent potential for these phytotoxins. phytotoxins produced by some of the strains in the present study had high inhibitory effect and broad effect spectrum like commercial ones, so they seem to be economical.
    Keywords: Actinomycete, Phytotoxin, Herbicide
  • Nahideh Afzal Ahangaran, Nouroz Delirezh, Malahat Ahmadi Page 23
    Introduction
    Staphylococcus aureus exoproteins are known to have potent effects on cells of the immune system in human infections and their primary inhibitory effects in vivo on innate immune responses. The objective of this study was to determine the effects of bacterial extractions on viability of neutrophils and monocytes in the healthy and the infected cattle (mastitis).
    Materials And Methods
    In order to isolate of neutrophils and monocytes, heparinized blood samples were taken from the healthy (n=5) and the infected cattles (n=5). Neutrophil and monocyte isolation was carried out using meglumine and histopaque compounds respectively. Secretory factors from Staphylococcus aureus ATCC23219 were extracted and its concentration assayed by Bradford method and were determined to be 400 μg/ml. The effect of different concentrations of the extract on viability of neutrophils and monocytes was determined by flowcytometery and immunoflorcent respectively.
    Results
    The results showed that in the healthy and the infected cattles, extract containing 800 and 400 μg/ml protein, respectively caused the most death in monocytes and neutrophils. It also seemed that in the infected cattles, monocytes were more sensitive to cell death than the neutrophils. Discussion and
    Conclusion
    The extract of Staphylococcus aureus induces apoptosis and necrosis in both neutrophils and monocytes of both the healthy and the infected cattle but the cells in the cattle with mastitis are more sensitive to apoptosis than in the non- infected cattles. In the case of mastitis due to Staphylococcus aureus, the bacterial extracts effects on monocytes and not the neutrophils. However, determination of bacterial extraction fractions and their effect on immune system cells are strongly recommended.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Bacterial extraction factors, Neutrophil, Monocyte
  • Arastoo Badoei, Dalfard, Mostafa Amiri, Bahrami, Ali Riahi, Madvar, Zahra Karami, Mohammad Ali Ebrahimi Page 37
    Introduction
    Organic solvent-tolerant bacteria are relatively novel extermophilic microorganisms, which can produce organic tolerant protease with capacity of being used in industrial biotechnology for producing high-value compounds. Therefore, finding of these bacteria has drawn much researchers attention nowadays.
    Materials And Methods
    In this project, samples were collected from a hot spring, located in Jiroft. Samples were incubated in medium supplemented with cyclohexane and toluene for 3 days. Screening of protease producing bacteria was performed on the specific media, SKM (Skim milk agar), based on clear area diameter. The best bacterium was identified based on 16s rDNA gene. Protease activity was considered in different temperatures, pH and organic solvents.
    Results
    Sequence alignment and phylogenetic tree results showed that this bacteria was closely related to Bacillus niacini, with 97% homology. Enzymatic studies showed that, this enzyme was active at a wide range of temperatures, 20-90 °C and it,s optimal activity was in 60 °C. In addition, maximum protease activity was obtained in the 8-9 range of pH, and optimal stability was also at pH 9.0. Protease activity in the presence of methanol, toluene, isopropanol, cyclohexane and DMF ‏showed that, remaining activity was at least 80% compared to the control (without organic solvent) Discussion and
    Conclusion
    Thermopilic capacity, being active in alkaline protease and high protease stability in the presence of organic solvents all herald a remarkable application for using in different industries.
    Keywords: protease, organic solvents, thermopile, screening
  • Maliheh Mehrshad, Mohammad Ali Amoozegar, Bagher Yakhchali, Abolhassan Shahzedeh Fazeli Page 49
    Introduction
    Urmia Lake, located in the northwest of Iran, is the largest permanent lake in Iran and one of the three permanent hypersaline lakes in the world. Microbial sampling from four western different regions of the lake was done and then, biodiversity of the samples were studied by culture dependent and culture independent methods.
    Materials And Methods
    In culture dependent methods, halophilic and halotolerant bacteria were isolated under aerobic condition on four growth media, MH, SWN, MHLN and SWNLN. Differentiation of bacterial isolates was performed based on colony features, Gram staining and primary biochemical tests. In culture independent method, environmental DNA from water and soil samples were extracted. After 16S rRNA PCR amplification 16S rRNA library was constructed and 20% of clones were sequenced.
    Results
    Within 217 purified isolates in culture dependent methods, 52 strains were selected for 16S rRNA gene sequencing and representatives of Halobacillus, Halomonas, Planococcus, Gracilibacillus, Bacillus, Pontibacillus, Paracoccus, Marinobacter, Providencia, Staphylococcus, Alkalibacterium, Sanguibacter, Lysobacter, Kocuria, Pontibacter, Salicola, Micrococcus, Oceanobacillus, Brevundimonas, Thalassobacillus, Microbacterium and Piscibacillus genera were identified. In culture independent method, selected clones belonged to Salinibacter، Adhaeribacter and Cesiribacter genera. Discussion and
    Conclusion
    In culture dependent selected strains 18 strains showed less than 98. 7% sequence similarity to the closest known strains and were representatives as new taxa of Urmia lake. In culture independent method selected clones belonged to Bacteroidetes category. Data obtained from this study were similar to other scientific reports from hypersaline lakes.
    Keywords: Halotolerant bacteria, Moderately halophilic bacteria, Biodiversity, Urmia Hypersaline Lake
  • Hassan Momtaz, Mohammad Seyed Froutan, Taghi Taktaz, Mojtaba Sadeghi Page 71
    Introduction
    Mastitis is one of the most prevalent and important diseases in dairy cow herds. It is an inflammatory disease of mammary gland which is caused by many infectious agents. Streptococcus uberis and Streptococcus agalactiae have been frequently isolated from bovine mastitic milk. This research was carried out to study the prevalence of Streptococcus uberis and Streptococcus agalactiae in the milk of cows with clinical mastitis in industrial dairy farms around the province of Isfahan.
    Materials And Methods
    In total, 123 milk samples were collected from cows with clinical mastitis and then, were immediately transferred to the laboratory. Mastitic milks were confirmed using California Mastitis Test and then, all samples were tested using microbial and biochemical tests. Finally, all 123 samples were tested using PCR.
    Results
    Culture results showed that 16% and 7.31% of the milk samples were positive for Streptococcus agalactiae and Streptococcus uberis, respectively. The PCR showed that 19.51% and 10.56% of the samples were infected with Streptococcus agalactiae and Streptococcus uberis, respectively. Discussion and
    Conclusion
    This study showed that the Polymerase Chain Reaction has a higher accuracy and safety than the culture method. Therefore, we recommend the use of Polymerase Chain Reaction for inspection of microbial quality of milk samples.
    Keywords: Streptococcus agalactiae, Streptococcus uberis, Mastitic milk, Isfahan
  • Fariba Mohsenzadeh, Nastaran Ahmadi Masoud Page 77
    Introduction
    Environmental contamination with petroleum is an important issue. Diesel oil is a common pollutant. Bioremediation is a new technology to clean up soils. This study was aimed to achieve microorganisms with power of soil cleaning.
    Materials And Methods
    The bacteria of the contaminated soil with diesel oil were isolated based on morphological and biochemical characteristics. The degradation ability of the isolated bacteria was checked for the consumption of diesel fuel in the minimal salt medium containing different concentrations of diesel fuel (0.1, 0.5, 1 and 3%). Through the checking process, the turbidity due to the bacterial growth with the control tubes was compared.
    Results
    In the study, 10 different bacterial strains were found. Turbidity measurement results showed that the factors of time, concentration of the pollutant, bacterial strains and interactions between them were significant in all treated samples. In a particular pollutant concentration, as the time passed, the turbidity of the samples was exceeded. The increase rate of turbidity in the concentrations 0.1-1% was more dramatic than the 1-3% concentrations. 3 of the isolated strains in all concentrations caused a higher turbidity than other strains. Discussion and
    Conclusion
    In the treated samples, the maximum turbidity was caused by the bacterium number 3, which late on, was identified as Pseudomonas aerogenesis. This bacterium was chosen as the best diesel oil degrader of the polluted soils with respect to the climatic conditions of as Hamedan’s.
    Keywords: Bioremediation, Soil pollution, Diesel fuel, Bacterium, Pseudomonas aerogenesis, Hamedan