فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 224 (هفته دوم فروردین 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/26
  • تعداد عناوین: 5
|
  • گزارش مورد
  • احمد چیت ساز صفحه 1
    مقدمه
    تظاهرات اولیه ی بیماری ویلسون متنوع هستند؛ در نتیجه ذهن پزشک را کمتر متوجه تشخیص زود هنگام بیماری می کنند که پیامد آن به تاخیر افتادن درمان به موقع و بروز عوارض عصبی و گورشی ماندگار می باشد. یکی از تظاهرات اولیه این بیماری دیسفاژی می باشد.
    گزارش مورد: پسر 15 ساله ای به علت دیسفاژی و سیالوره به دفعات توسط متخصصین گوارش ویزیت شد و داروهای مختلف گوارشی دریافت کرد. برای وی رادیوگرافی قسمت فوقانی دستگاه گوارش و دو نوبت آندوسکوپی انجام شد، پس از ارجاع بر اساس مشاهدات بالینی و پایین بودن سرولوبلاسمین و مس سرم و افزایش میزان مس ادرار 24 ساعته و مشاهده ی حلقه کایزر فلیشر در قرنیه، بیمار با تشخیص بیماری ویلسون تحت درمان با دی پنیسیلامین قرار گرفت و پس از چند روز دیسفاژی او بر طرف شد. با گذشت 2-1 هفته از شروع درمان از شدت علایم نورولوژیک وی نیز کاسته شد.
    نتیجه گیری
    تشخیص زود هنگام بیماری ویلسون و به فکر این بیماری بودن به علت تلون تظاهرات موجب درمان به موقع و پیشگیری از باقی ماندن علایم نورولوژیک و گوارشی به صورت دایمی می شود.
    کلیدواژگان: دیسفاژی، بیماری ویلسون
  • مقاله پژوهشی
  • حسنعلی سلطانی، مریم نصر*، زهرا دانا سیادت صفحه 5
    مقدمه

    درد و تهوع و استفراغ از شایع ترین عوارض بعد از عمل جراحی محسوب می گردند. از طرف دیگر مصرف داروهای مخدر برای تسکین درد بیمار، مسبب بروز برخی عوارض هستند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر انفوزیون داخل وریدی لیدوکایین بر میزان نیاز به داروی هوشبر مخدر در حین عمل و آنالژزیک بعد از عمل، در بیماران تحت اعمال جراحی انجام شد.

    روش ها

    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی بود که در سال 1389 در بیمارستان فیض انجام شد. 80 بیمار 70-18 ساله که کاندید عمل سرپایی چشم تحت بیهوشی عمومی بودند، وارد مطالعه شدند. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی لیدوکایین و دارونما تقسیم شدند. در بیماران گروه مداخله یک دوز اولیه ی لیدوکایین در زمان اینداکشن تجویز شد و سپس انفوزیون لیدوکایین در طول عمل ادامه یافت. میزان درد بیمار پس از هوشیاری کامل تا زمان ترخیص از ریکاوری به فاصله ی 15 دقیقه و با استفاده از معیار سنجش بینایی (Visual analogue scale یا VAS) تعیین و ثبت شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین داروی ضد درد مصرفی در ریکاوری در دو گروه درمان و شاهد به ترتیب 11 ± 25/6 و 5/14±65/9 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن بود (22/0 = P). شدت تهوع بر حسب معیار VAS در دو گروه درمان و شاهد به ترتیب 7/2 ± 09/1 و 6/3 ± 75/1 بود (38/0 = P).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف لیدوکایین وریدی قبل از عمل باعث کاهش درد و عوارض بعد از عمل نمی گردد. با توجه به تاثیر مثبت تجویز لیدوکایین بر کاهش نیاز به هوشبر حین عمل چشم پزشکی مصرف این دارو توصیه می گردد. با این وجود مطالعات تکمیلی برای به دست آوردن نتایج کامل تر مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: لیدوکایین، درد پس از عمل، تهوع و استفراغ پس از عمل
  • مهدی راستی اردکانی، سپهر صالح پور، جلال راستی اردکانی، شهریار ادیبی، زیبا فرج زادگان صفحه 14
    مقدمه
    آناستوموزهای تراشه از اعمال جراحی شایع روی Upper respiratory airway هستند که به دلیل ایجاد تنگی در محل آناستوموز، به دنبال راه های جایگزین آن هستند. این آناستوموزها، در شیوه ی معمول، با استفاده از بخیه هایی با نخ ویکریل یا استاپلر انجام می شوند. مطالعه ی فعلی به بررسی امکان استفاده از چسب فیبرینی جدید در آناستوموز تراشه جهت کاهش زمان عمل و عوارض آن پرداخت.
    روش ها
    این مطالعه به روش Pure experimental trial بر روی 8 قلاده سگ که از نظر نژاد و وزن و جنس مشابه بودند، انجام شد. در دو نوبت، توسط یک برش گردنی 2 رینگ از تراشه ی گردنی سگ های مورد مطالعه برداشته شد. آناستوموز در نوبت اول توسط چسب فیبرینی جدید بعد از 3 بخیه ی نگهدارنده انجام شد (گروه مورد). بعد از دو هفته در مرحله ی دوم، پس از برداشتن (Resect) ناحیه ی مذکور، آناستوموز مجدد به صورت کلاسیک و با 12 بخیه انجام شد (گروه شاهد). پس از 2 هفته، نمونه ها تحت جراحی مجدد قرار گرفتند و محل های آناستوموز جهت بررسی پاتولوژی برداشته (Resect) شد و نمونه ها تحت آناستوموز با شیوه ی کلاسیک قرار گرفتند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ی 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین زمان انجام آناستوموز در گروه مورد 94/5 و در گروه شاهد 75/9 دقیقه بود (05/0 > P). همچنین میانگین قطر تراشه در آناستوموز با فیبرین به طور معنی داری بیش از گروه شاهد بود (میانگین گروه مورد 59/25 میلی متر و میانگین گروه شاهد 14/24 میلی متر). در بررسی نتایج از نظر ماکروسکوپی اختلافی بین دو شیوه ی آناستوموز مشاهده نشد و چسبندگی به طور کامل رخ داده بود. مرگ و میر و نشت (Leak) و میکروآبسه مشاهده نشد. در بررسی پاتولوژی اتصال در تمام نمونه ها به صورت کامل رخ داده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به کوتاه تر بودن زمان آناستوموز به شیوه ی چسب فیبرینی جدید و نیز عدم اختلاف نتایج پاتولوژی و عوارض بین دو شیوه، چسب فیبرینی جدید جهت انجام آناستوموز تراشه با اطمینان بالا می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تراشه، آناستوموز، چسب بافتی، چسب بافتی جدید، ترمیم
  • مهرداد مسعودی فر، محمدرضا هادی، علی مهرابی کوشکی صفحه 23
    مقدمه
    یکی از عوارض مهم بیهوشی نخاعی ناپایداری همودینامیک پس از بیهوشی است که شیوع بالایی دارد و باعث افزایش عوارض و مرگ و میر می گردد. از جمله روش های پیشگیری از این عارضه پرلود بیمار با سرم می باشد. ولوون یکی از ترکیبات هیدروکسی اتیل استارچ ها است که می تواند باعث افزایش حجم عروقی و جبران اختلالات همودینامیک گردد و حداقل عوارض مرتبط با این ترکیبات را دارا می باشد. در این مطالعه استفاده از این ترکیب نوین برای پرلود با روش معمول پرلود یعنی رینگر لاکتات مقایسه شد.
    روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دو سو کور بود که روی بیمارانی که جهت اعمال ارتوپدی اندام تحتانی تحت بیهوشی نخاعی قرار گرفتند، انجام شد. بیماران به صورت یک در میان به دو گروه پرلود با رینگر لاکتات و پرلود با ولوون تقسیم شدند و سرم مورد نظر طی 20 دقیقه پیش از بیهوشی نخاعی برای آن ها انفوزیون شد. شاخص های همودینامک شامل فشار خون، تعداد ضربان قلب و میزان اشباع اکسیژن قبل از پرلود، قبل از بیهوشی، پس از وضعیت دادن و در دقایق 1، 3، 5، 10، 15 و 30 پس از وضعیت دادن به بیمار ثبت شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 80 بیمار در دو گروه 40 نفری بررسی شدند. میانگین فشار خون سیستولی در ابتدا و انتهای مطالعه در گروه ولوون 7/16 ± 3/129 و 2/16 ± 2/113 و در گروه رینگر لاکتات 3/14 ± 1/128 و 1/16 ± 8/113 میلی متر جیوه بود و تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. روند تغییرات فشار خون سیستوی، دیاستول، ضریان قلب و درصد اشباع اکسیژن خون در دو گروه اختلاف معنی دار نداشت اما میانگین تغییرات تنفس در دو گروه تفاوت معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه ی حاضر ضمن توصیه به انجام مطالعات بیشتر، باید با توجه به هزینه های مصروفه جهت تهیه ی سرم مورد استفاده در پرلود و همچنین در دسترس بودن سرم، بنا به تشخیص پزشک متخصص بیهوشی از هر کدام از ترکیبات مذکور استفاده نمود.
    کلیدواژگان: پرلود، ولوون، رینگر لاکتات، اعمال ارتوپدی اندام تحتانی، بیهوشی نخاعی
  • افسون امامی نایینی، سینا درویش نیا، نوشین خلیلی، آتسا نوروزی بزاز، مهدی خزایی، عباس شبیری صفحه 32
    مقدمه
    کلیه نه تنها محل دفع و متابولیسم هورمون های تیرویید است، بلکه یک ارگان هدف برای آن ها نیز می باشد. برخی مطالعات بین نارسایی کلیوی و اختلال عملکرد تیرویید، ارتباطی را نشان داده اند. این مطالعه جهت بررسی شاخص های عملکرد تیرویید در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی تحت درمان های جایگزین (همودیالیز و دیالیز صفاقی) در مقایسه با افراد غیر مبتلا انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه بیماران بیشتر از 18 سالی که برای انجام درمان های جایگزین کلیه به بیمارستان نور و علی اصغر (ع) اصفهان مراجعه کرده بودند و حداقل از 3 ماه قبل تحت درمان های جایگزین کلیه بودند، بررسی شدند. شاخص های عملکرد تیرویید شامل TT4 (Total thyroxine)، T3 (Triiodothyronine)، FT4 (Free thyroxine)، TSH (Thyroid stimulating hormone)، T3RU (T3 resin uptake) و آلبومین در 4 گروه بیماران تحت همودیالیز، دیالیز صفاقی و گروه شاهد این دو گروه (افراد سالم فامیل درجه ی 1 بیمار که بیماری مشخص تیرویید نداشتند) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    115 نفر بررسی شدند که 63 نفر (5/54 درصد) آن ها مرد بودند. میانگین سنی افراد شرکت کننده 5/11 ± 3/54 سال بود. میانگین سطوح سرمی T3RU در گروه بیماران به طور معنی دار بیشتر (001/0 > P) و T3 و آلبومین نیز به طور معنی داری، کمتر از گروه شاهد (به ترتیب 001/0 > P و 002/0 = P) بود. در بیماران تحت درمان با دیالیز صفاقی، سطح سرمی TT4 به طور معنی داری بالاتر از افراد گروه شاهد بود (02/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده نمی توان در مورد هیپوتیرویید یا هیپرتیرویید بودن بیماران مورد مطالعه قضاوت کرد. ممکن است که پایین بودن سطح سرمی T3 در هر دو گروه بیماران به دلیل نقص در تبدیل محیطی T4 به T3 در نتیجه ی اورمی و یا عوامل دیگری همچون مصرف داروها باشد. پایین بودن سطح آلبومین سرم نیز در هر دو گروه بیماران می تواند در نتیجه ی سوء تغذیه و همچنین از دست رفتن آلبومین و TBG (Thyroxine-binding globulin) طی دیالیز صفاقی باشد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، دیالیز صفاقی، تیرویید، نارسایی کلیوی
|
  • Ahmad Chitsaz Page 1
    Background
    Primary manifestations of Wilson disease are diverse and may cause delayed diagnosis of the disease which will in turn defer treatment and result in subsequent neurologic and gastrointestinal complications such as dysphagia. Case Report: The patient was a 15-year-old boy who had been visited by several gastroenterologists because of dysphagia and sialorrhea. He had been prescribed with different drugs. Upper gastrointestinal tract radiography and two endoscopies were performed. After all clinical manifestations، low serum ceruloplasmin، low copper، high 24-hour copper excretion، and Kayser-Fleischer rings led to diagnosis of Wilson disease. Treatment by D-penicillamine was started. Dysphagia was cured after a few days of treatment. Neurologic symptoms improved following one-two weeks of treatment.
    Conclusion
    Early diagnosis of Wilson disease when different manifestations are present may help in prevention of neurologic and gastrointestinal complications.
    Keywords: Dysphagia, Wilson disease
  • Hassan Ali Soltani, Maryam Nasr, Zahra Dana Siadat Page 5
    Background

    The most common postoperative complications are pain، vomiting، and nausea. They may in turn lead to other complications such as wound damage. On the other hand، the use of opioid analgesics has unwanted effects on patients. This study evaluated the effects of intravenous infusion of lidocaine on the need for anesthetics during the operation and analgesics after the operation in patients undergoing ophthalmologic surgeries.

    Methods

    This clinical trial study was performed in Feiz Hospital (Isfahan، Iran) during 2011. Overall، 80 patients who were scheduled for eye surgery under general anesthesia were selected and randomly allocated to two groups to be infused with either intravenous lidocaine or placebo during the operation. Pain، nausea، and vomiting were assessed every 15 minutes in the recovery room. Visual analogue scales (VAS) were used to measure the mentioned parameters. Finally، the collected data was analyzed with SPSS.

    Findings

    The mean dose of analgesics in the lidocaine and placebo groups was 6. 25 ± 11. 00 and 9. 65 ± 14. 5 mg/kg، respectively (P = 0. 22). Based on the VAS، the intensity of vomiting was 1. 09 ± 2. 70 in the lidocaine group and 1. 75 ± 3. 60 in the placebo group (P > 0. 05).

    Conclusion

    According to our findings، intravenous administration of lidocaine during eye surgeries cannot effectively reduce pain and postoperative complications. However، since it decreased the need for anesthetics during the operation، it can be recommended for ophthalmologic surgeries under general anesthesia. Nevertheless، more research in this field is warranted.

    Keywords: Lidocaine, Postoperative complications, Postoperative pain
  • Mehdi Rasti Ardakani, Sepehr Salehpoor, Jalal Rasti Ardakani, Shahriar Adibi, Ziba Farajzadegan Page 14
    Background
    Tracheal anastomoses are common parts of upper respiratory airway surgeries. Anastomosis is currently performed using Vicryl sutures or staples. Due to the high prevalence of postoperative tracheal stenosis، efforts have been made to find alternative methods. This study compared the use of new fibrin glue in tracheal anastomosis with the classic method.
    Methods
    Eight dogs of similar sex، weight، and race were included in this experimental trial. The surgery was performed in two different stages. In each stage، two rings of trachea were resected. In the first stage، anastomosis was performed with the new fibrin glue. In the second stage، the anastomosis was performed classically. After two weeks، the regions of anastomosis were resected for pathologic evaluations.
    Findings
    There was a statistically significant difference in the mean duration of operation between the two methods (5. 94 minutes using the fibrin glue method and 9. 75 minutes using the classic method) and the mean tracheal diameter after anastomosis (25. 59 mm and using the fibrin glue method and 24. 14 mm using the classic method). In gross evaluation، there was not a significant difference between two different types of anastomosis. According to microscopic study، attachment was performed completely in all cases.
    Conclusion
    Anastomosis with new fibrin glue was faster and with less postoperative stenosis and fewer complications compared to the classic method. Therefore، we claim this method as a suitable substitute for the classic method of tracheal anastomosis.
    Keywords: Trachea, Anastomosis, Fibrin glue, New fibrin glue, Healing
  • Mehrdad Masoudifar, Mohammad Reza Hadi, Ali Mehrabi Koushki Page 23
    Background
    Spinal anesthesia is often recommended as a safe and preferred substitute for general anesthesia. The hemodynamic benefits of spinal anesthesia over general anesthesia include a minimum decrease in myocardial contractility and only modest decreases in blood pressure and cardiac output. However، spinal anesthesia is associated with some complications (such as unstable hemodynamic status) during surgery that may lead to mortality in patients under operation. Hydroxyethyl starch (Voluven) is a substance used to preserve a patient’s hemodynamic stability during surgery. This study compared the use of lactated Ringer’s solution and Voluven as preload in patients under spinal anesthesia.
    Methods
    This clinical trial study was performed in Kashani Hospital (Isfahan، Iran) during 2012. We selected 80 patients who were scheduled for lower extremity orthopedic procedures under spinal anesthesia. The subjects were randomly allocated to two groups and preloaded with either lactated Ringer’s solution or Voluven for 20 minutes. Hemodynamic indexes including blood pressure، heart rate، and oxygen saturation were monitored before the surgery and at the first، third، fifth، tenth، fifteenth، and thirtieth minutes after the operation. The collected data was analyzed with SPSS.
    Findings
    The mean systolic blood pressure in the lactated Ringer’s solution group was 129. 3 ± 16. 7 mmHg at baseline and 113. 2 ± 16. 2 mmHg at the end of the operation. The corresponding values in the Voluven group were 128. 1 ± 14. 3 and 113. 8 ± 16. 1 mmHg. No statistically significant differences were observed between the two groups in terms of systolic or diastolic blood pressure، heart rate، and oxygen saturation.
    Conclusion
    Although using Voluven in spinal anesthesia is supposed to result in better hemodynamic stability، we failed to find a significant difference between Voluven and lactated Ringer’s solution. Therefore، either of them can be used for preloading based on their cost and availability.
    Keywords: Voluven, Lactated Ringer's solution, Preload
  • Afsoon Emami Naeini, Sina Darvishnia, Noushin Khalili, Atsa Norouzi Bazzaz, Mahdi Khazaei, Abbas Shobeyri Page 32
    Background
    A relationship between chronic kidney disease (CKD) and thyroid dysfunction has been previously suggested. This study compared serum levels of thyroid markers in patients receiving alternative treatments for CKD with those of healthy people.
    Methods
    In 2012، sampling was performed from patients over 18 years of age who referred to dialysis centers in Isfahan، Iran. These patients had been on dialysis (hemodialysis: three times a week and peritoneal dialysis: four times a day) for at least three months before the study We measured serum levels of thyroxine (T4)، triiodothyronine (T3)، free thyroid hormone 4 (fT4)، thyroid-stimulating hormone (TSH)، triiodothyronine resin uptake (T3RU)، and albumin، in four groups of patients on hemodialysis، patients on peritoneal dialysis، and their control groups.
    Findings
    A total number of 115 subjects، including 63 men (54. 5%) and 52 women (45. 5%)، participated in this study. The mean age of the participants was 54. 3 ± 11. 5 years. The mean levels of TSH، T4، and T3RU were higher in both groups of patients than in control groups. However، the difference was only significant in case of T3RU (P < 0. 001). The mean levels of T3، fT4، and albumin were lower in patients than in controls. The differences in levels of T3 and Albumin were statistically significant (P < 0. 001 for both). T4 levels were significantly higher in patients on peritoneal dialysis than in control groups (P = 0. 020). TSH levels were higher in patients on peritoneal dialysis than in controls، but the difference was not significant (P = 0. 09).
    Conclusion
    As TSH levels of patients and healthy controls were not significantly different، hypo- or hyperthyroidism cannot be specifically determined in patients on dialysis. Lower T3 levels in patients on alternative treatments may indicate the inhibition of peripheral conversion of T4 to T3 because of uremia or drugs. Lower serum albumin level in patients on alternative treatments can be due to malnutrition or loss of albumin and thyroxine-binding globulin during peritoneal dialysis.
    Keywords: Hemodialysis, Peritoneal dialysis, Thyroid function test, Chronic kidney disease