فهرست مطالب

War and Public Health - Volume:5 Issue: 17, 2012

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:5 Issue: 17, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید جمال الدین طبیبی، امیر اشکان نصیری پور، محمود رضا گوهری، محمد محبوبی * صفحه 1
    مقدمه و هدف

    برآوردن نیازهای بهداشتی و درمانی ایثارگران از مهمترین دغدغه های مسئولان ارشد نظام است، به همین منظور این مطالعه نمره پاسخگویی بیمارستان های آموزشی کشور را از دیدگاه ایثارگران بررسی نموده است.
    روش پژوهش:این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی بود که در نیمه دوم سال 1390 در پنج بیمارستان بزرگ آموزشی درمانی در پنج نقطه از کشور شامل بیمارستان پورسینا (رشت) در شمال،بیمارستان امام خمینی(ره) شهر اهواز در جنوب،بیمارستان امام رضا(ع) شهرمشهد در شرق،بیمارستان امام رضا(ع) شهر کرمانشاه در غرب و در مرکز بیمارستان امام خمینی(ره) شهر تهران انجام شد.داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که پس از روایی و پایایی با هشت بعد(اخلاقی،فرهنگی،مالی،عملکردی،قانونی،اطلاع رسانی،ساختاری،سیاسی)، و 31 گویه جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    85 نفر از ایثارگران که در زمان تحقیق بستری بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند.50 مرد و 35 زن از نظر دموگرافیک بررسی شدند. بیشترین رابطه بین بعد اخلاقی با فرهنگی بوده است(r=0.732،p<0.001).همچنین ضعیفترین رابطه بین ابعاد قانونی و فرهنگی بوده است (r=-0.001،p<0.648). وضعیت پاسخگویی بیمارستان های آموزشی کشور از دیدگاه ایثارگران متوسط به بالا (3.43±0.61)بوده است.

    نتیجه گیری

    وضعیت متوسط پاسخگویی بیمارستان های آموزشی کشور هشدار دهنده تلاش بیشتر مدیران برای رفع مشکلات فرا روی بیمارستان های آموزشی کشور در ارائه خدمت به مردم به خصوص گروه آسیب پذیر ایثارگران می باشد.تاسیس واحد پاسخگویی در بیمارستان های دولتی امری بدیهی است.

    کلیدواژگان: ایثارگران، بیمارستان های آموزشی، پاسخگویی
  • مهدی صابری، مینا خدایی، احمد ابراهیمی عطری صفحه 7
    مقدمه
    آمادگی جسمانی به عنوان توانایی سیستم های قلبی- تنفسی و عضلانی اسکلتی برای دستیابی به سطح خاصی از فعالیت تعریف می شود، که پس از آسیب طناب نخاعی کاهش می یابد که از طریق ورزش می توان این توانایی را افزایش داد.
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر، مقایسه شاخص های اسپیرومتری جانبازان ضایعه نخاعی ورزشکار در گروه های مختلف ورزشی(تیروکمان، ویلچررانی، شنا، بسکتبال با ویلچر) و یک گروه غیر ورزشکار می باشد.
    مواد و روش ها
    بدین منظور، مطالعه حاضر بر روی 60 نفر از جانبازان ضایعه نخاعی در قالب 48 جانباز ضایعه نخاعی ورزشکار(12 ورزشکار در رشته بسکتبال با ویلچر، 12 ورزشکار در رشته تیرو کمان، 12 ورزشکار در رشته ویلچررانی، 12 ورزشکار در رشته شنا) و 12جانباز غیر ورزشکار انجام شد. شاخص های اسپیرومتری(FVC، PEF،FEF75%، FEV1، FEV1/FVC) از طریق دستگاه اسپیرومتری مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی استفاده شد و در آزمون فرض های تحقیق از روش های آمار استنباطی مانند آنالیز واریانس ANOVA، آزمون تعقیبی بن فرونی استفاده شده است.
    نتیجه
    بین شاخص های اسپیرومتری(FVC، PEF،FEF75%، FEV1، FEV1/FVC) در رشته های تیروکمان، ویلچررانی، شنا، بسکتبال با ویلچر و یک گروه غیر ورزشکار تفاوت معنادار وجود دارد(05/0 p<).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه با نتایج این تحقیق، انجام ورزش به صورت منظم و انتخاب مناسب ترین رشته ورزشی برای معلولین ضایعه نخاعی ضروری می باشد.
  • نجمه وکیلی، هادی کاظمی، حسین کولیوند، فاطمه رضایی، نظام الدین قاسمی صفحه 15
    زمینه
    درد مزمن نتیجه تعامل پیچیده عوامل جسمانی، روانی و اجتماعی است.بیماران مبتلا به درد مزمن نیمرخ روانی خاصی داشته و بافت روانشناختی و هیجانی ویژه ای را تجربه می کنند. بررسی ها نشان داده اند که تجربه درد مزمن در مجروحین جنگی نیز از لحاظ روانی و هیجانی مهم و مورد توجه است.
    هدف
    از این مطالعه بررسی و مقایسه پروفایل روانی بیماران مبتلا به درد مزمن و مقایسه آن با پروفایل روانی مجروحین جنگی دارای درد مزمن می باشد.
    روش
    این مطاله از نوع توصیفی- تحلیلی و مقایسه ای است. این پژوهش درکلینیک درد بیمارستان خاتم الانبیاء شهر تهران بر روی 100 بیماردرد مزمن و 100 مجروح جنگی دارای درد مزمن که بصورت تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد و از پرسشنامه MMPI جهت بررسی نیمرخ روانی این افراد استفاده شد.
    نتایج
    یافته های این بررسی نشان داد که پروفایل روانی بیماران دارای درد دارای برافراشتگی در مقیاس ها است. همچنین در تمامی مقیاس های پرسشنامه MMPI تفاوت معناداری بین دو گروه وجود دارد (P<0.05) و میانگین نمرات در تمامی شاخص ها در گروه مجروحین جنگی دارای درد مزمن بیشتر از گروه درد مزمن بود. بیشترین تفاوت ها در شاخص های خودبیمارانگاری و افسردگی مشاهده شد.
    بحث: نتایج نشان دهنده پروفایل روانی خاصی در بیماران دارای درد مزمن با بیشترین برافراشتگی در خودبیمارانگاری، افسردگی وهیستری است. همچنین نتایج این پژ‍وهش مبنی بر وجود مشکلات روانشناختی خاص در مجروحین جنگی دارای درد مزمن است.
    کلیدواژگان: مجروحین جنگی، درد مزمن، پروفایلMMPI
  • سیده حمیده بخشایش، فاطمه بهمنی، محمد کمالی صفحه 22
    زمینه
    در زمینه ورزش و سلامت روانی قبلا تصور عموم بر این بود که فعالیتهای ورزشی برای سلامت جسمانی مفید است. امروزه بر این امر توجه شده که ورزش علاوه بر سلامت جسمانی، می تواند در ارتقای سلامت روانی نیز موثر باشد.
    هدف
    هدف از این تحقیق، بررسی و مقایسه سلامت روان افراد معلول ورزشکار و غیر ورزشکار شهر اراک بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی - پیمایشی و به روش میدانی انجام شد. کلیه معلولین مرد شهر اراک به عنوان جامعه آماری تحقیق در نظر گرفته شد. تعداد نمونه ها 120 نفر که با روش تصادفی در دو گروه ورزشکاران (60 نفر) و غیر ورزشکاران (60 نفر) انتخاب شدند. به منظور مقایسه سلامت روانی این دو گروه از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28) استفاده شده است. از آمار توصیفی و آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که بین سلامت روان ورزشکاران و غیر ورزشکاران معلول تفاوت معنی داری وجود دارد. افراد معلولی که در ورزش های همگانی شرکت می کردند از دیگر افراد معلول غیر ورزشکار سلامت روانی بهتری داشتند. هم چنین ورزشکاران با معلولیت جسمی-حرکتی نسبت به دیگران از سلامت روانی بالاتری برخوردار بودند و غیر ورزشکاران چند معلولیتی نسبت به دیگران از سلامت روانی کم تری بر خوردار بودند.
    بحث: با توجه به نقش موثر ورزش بر سلامت روان افراد به ویژه افراد معلول توصیه می شود سازمان های مسئول نسبت به بستر سازی برای حضور بقیه افراد نیز اقدام کنند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، معلولین، فعالیت ورزشی
  • فاطمه میردورقی، بهرامعلی قنبری هاشم آبادی، علی مشهدی صفحه 27
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه حافظه کاری)کلامی- غیرکلامی(و توجه پایدار در جانبازان با و بدون اختلال تنیدگی پس از سانحه صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش توصیفی و از نوع پس رویدادی بود. از بین کلیه جانبازان شهر مشهد با روش نمونه گیری در دسترس 44 نفر در قالب دو گروه مبتلا به PTSD و غیرPTSD انتخاب شدند و با استفاده از آزمون فراخنای ارقام (شنیداری و دیداری) و آزمون عملکرد پیوسته مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتیجه
    نتایج آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری نشان داد دو گروه از لحاظ عملکرد کلی شان در آزمون های فراخنای ارقام شنیداری، فراخنای ارقام دیداری و عملکرد پیوسته با یکدیگر تفاوت معناداری دارند. همچنین نتایج آزمون اثرات بین آزمودنی ها نشان داد که از نظر تعداد اعداد مستقیم و اعداد معکوس؛ تعداد اعداد مستقیم و اعداد معکوس؛ و پاسخ صحیح و خطای حذف آزمون عملکرد پیوسته بین دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد. اما از لحاظ زمان واکنش و خطای ارائه در آزمون عملکرد پیوسته بین گروه ها تفاوت معناداری وجود نداشت.
    بحث: از یافته های فوق چنین استنباط می شود که عملکرد ضعیف تر افراد مبتلا به اختلال تنیدگی پس از سانحه در آزمون های عصب روانشناختی بیانگر نقص آن ها در حافظه کاری کلامی و غیرکلامی، و توجه پایدار می باشد. بنابراین مشکل در این کنش های اجرایی را می توان تبیینی برای علائم اختلال مذکور دانست.
    کلیدواژگان: اختلال تنیدگی پس از سانحه، حافظه کاری (کلامی، غیرکلامی)، توجه پایدار
  • سمانه حسین زاده، سقراط فقیه زاده، سهراب هاشمی فشارکی، مهدی رهگذر، ابراهیم حاجی زاده، مرضیه قراخانی صفحه 36
    زمینه
    صرع یکی از شایع ترین بیماری های مغز است و با تشنج مزمن و عودکننده بروز می کند. یکی از روش های تشخیص صرع الکتروانسفالوگرافی است. در این روش با ثبت نوار مغزی، امواج صرعی بین حملات (IED) جهت تشخیص بیماری صرع و نوع آن بررسی می گردد.
    هدف
    مطالعات کمی در زمینه زمان وقوع امواج صرعی بین حملات (IEDs) به طور پیوسته و پشت سرهم در نوار مغزی بیماران مبتلا به صرع انجام شده است. هدف این مطالعه تعیین فاصله زمانی امواج صرعی بین حملات در بیماران مبتلا به صرع و عوامل خطر آن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کلیه بیماران مبتلا به صرع مراجعه کننده به مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفا بیمارستان خاتم الانبیا در سال 1386 تا1390 به صورت گذشته نگر مورد بررسی قرار گرفتند و زمان ظهور IED در نوار مغزی بیماران برای مدت نیم ساعت ثبت شد. تنها بیمارانی وارد مطالعه شدند که حداقل یک IED در این مدت داشتند لذا در نهایت 56 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی اثر عوامل خطر بر فاصله زمانی بین دیسشارژهای بیماران از مدل های حوادث بازگشتی استفاده شد.
    نتیجه
    در نمونه های موردبررسی 41 نفر (73%) مرد، 19 نفر (34%) جانباز بودند. میانگین و انحراف معیار سن و مدت ابتلا بیماران به صرع به ترتیب (12.5 ± 34 SD:± mean) و (9 ± 17 SD:± mean) سال بود. مدل حوادث بازگشتی برازش شده نشان داد که فاصله زمانی بین IED با سن (0.97 = HR و 0.0124 =P) و وضعیت جانبازی (3 = HR و 0.0007 = P) رابطه دارد.
    بحث: سن و وضعیت جانبازی دو عامل موثر و معنی دار بر فاصله زمانی بین امواج صرعی بین حملات تشنجی IED است. به نظر می رسد که با وجود چنین عوامل موثری، مدت زمان لازم جهت انجام EEG با توجه به شرایط بیمار می تواند متغیر باشد.
    کلیدواژگان: حوادث بازگشتی، جانباز، سن، IED، مدل PWP
  • پروین رهنما، زینب غضنفری، محمد مهدی نقی زاده، محمدرضا سروش، طوبی غضنفری صفحه 45
    زمینه
    سولفور موستارد که به عنوان گاز موستارد شناخته شده است، در طول جنگ ایران و عراق توسط ارتش عراق به طور وسیعی بکار برده شد. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی کیفیت خواب در جانبازان شیمیایی 20 سال پس از مواجهه با گاز خردل، در مقایسه با افراد مواجهه نیافته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بخشی از یک طرح جامع می باشد که به صورت همگروهی تاریخی طراحی شد و در آن 320 نفر شامل 240 نفر مواجهه یافته با گاز خردل و 80 نفر به عنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. گروه مواجهه جانبازان شیمیایی مواجهه یافته با گاز خردل در شهرستان سردشت بودند که در بمباران شیمیایی مصدوم شده بودند. گروه کنترل از ساکنان مرد شهرستان ربط بودند. به منظور بررسی کیفیت خواب در این مطالعه از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) استفاده شد. این پرسشنامه کیفیت خواب فرد و اختلالات مرتبط با آن را در چهار هفته گذشته مورد بررسی قرار می دهد.
    نتایج
    بین دو گروه مورد مطالعه از نظر سن (238.0P=) و وضعیت تاهل (478.0P=) اختلاف معنی داری مشاهده نشد. از مقیاسهای مربوط به پرسشنامه PSQI، اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه از نظر توصیف کلی فرد از کیفیت خواب (001.0P=)، تاخیر در به خواب رفتن (020.0P=)، اختلال خواب (001.0P<)، مصرف دارو برای خواب (001.0P=) وجود داشت. همچنین از نظر نمره کل مقیاس مورد نظر نیز اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده گردید (001.0P=).
    نتیجه گیری
    تماس با گاز سولفور موستارد منجر به کاهش کیفیت خواب در جانبازان شیمایی نسبت به گروه کنترل می گردد. یافته های این مطالعه می تواند به عنوان هشداری برای سیستم های بهداشتی در خصوص طراحی برنامه های آموزشی مناسب به منظور ارتقاء کیفیت خواب در جانبازان شیمیایی عمل کند.
    کلیدواژگان: پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ، سولفور موستارد، مطالعه هم گروهی سردشت، ایران
  • رامین ایرجی نقندر، حسین پورسلطانی زرندی، مهرزاد حمیدی، فریده هادوی صفحه 50
    هدف از انجام این پژوهش تعیین هرم سلسله مراتب رضایتمندی نیازهای اساسی و ارتباط آن با ویژگی های دموگرافیک در جانبازان و معلولان ورزشکار استان خراسان رضوی بود. جامعه آماری پژوهش را جانبازان و معلولان ورزشکار استان خراسان رضوی تشکیل دادند که از بین آنها 181 نفر به شکل تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری مورد استفاده پرسشنامه 20 سوالی رضایتمندی نیازهای اساسی (جوهان و همکاران، 2011) بود. روائی صوری و محتوایی پرسشنامه پس از ترجمه توسط اساتید متخصص تربیت بدنی مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 83/0 به دست آمد. روش تحقیق توصیفی بوده و به شکل میدانی اجرا شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری کلموگروف اسمیرونف، t مستقل، ANOVA، تعقیبی Bonferroni و فریدمن استفاده شد. نتیجه آزمون کلموگروف اسمیرونف نرمال بودن داده ها را اثبات کرد. نتایج نشان داد بین رضایتمندی نیازهای اساسی بر اساس جنسیت و وضعیت تاهل تفاوت معناداری بین آزمودنی ها وجود ندارد (05/0
    کلیدواژگان: رضایتمندی نیازهای اساسی، جانبازان، معلولان، ورزش
|
  • Dr Sayed Jamale Din Tabibi, Dr Amir Ashkan Nasiripour, Dr Mahmood Reza Gohari Page 1

    Background and

    Purpose

    health needs of veterans of the main concerns is the senior military officials,Therefore, this study marks the teaching hospital's response has been examined from the perspective of veterans. Method & Materials: This descriptive - analytical study of the correlationIn the second half of 1390 in five major teaching hospitals, including hospital care in five countries Pour sina (Rasht) in the north, Imam Khomeini Hospital, Ahwaz in the south, Imam Reza Hospital in East Mashhad, Imam Reza in Kermanshah city in West And the Hospital Center of Imam Khomeini was conducted in Tehran. Using questionnaires that the validity and reliability of the eight dimensions (ethical, cultural, financial, operational, legal, informational, structural, political), and 31 question collecting and using descriptive and inferential statistics and Using descriptive and inferential statistics using SPSS Software Version 16 cases were analyzed..

    Results

    85 cases of veterans who were hospitalized during the study, were 50 men and 35 women were evaluated in terms of demographics.Highest ethical and cultural dimensions of the relationship between (r = 0.732, p <0.001).The weakest link between the legal and cultural dimensions of (r = -0.001, p <0.648).State accountability status of the teaching hospital of veterans on medium-high (3.43 ± 0.61) respectively.

    Conclusion

    The average state teaching hospitals in responding to alarms more managers learn to solve problems in a teaching hospital serving the people, especially vulnerable groups of are veterans.Unit established accountability in government hospitals is obvious.

    Keywords: veterans, teaching hospitals, accountability
  • Mahdi Saberi, Mina Khodaei, Ahmad Ebrahimi Etri Page 7
    Introduction
    cardiovascular fitness as the ability of the system - respiratory and skeletal muscle to achieve a certain level of activity is defined as, where after spinal cord injury can be reduced through exercise can increase this capacity.
    Objective
    The objective of this study, veterans with spinal cord injury spirometric indices in various athletic sports (Archery, wheelchairrany, swimming,, wheelchair basketball) and is a non-athlete.
    Methods
    Therefore, this study on 60 veterans in 48 veteran spinal cord injury spinal cord injury athletes(12 athletes Archery, 12 athletes wheelchairrany, 12 athletes swimming, 12 athletes, wheelchair basketball) Were veterans and 12 non-athletes. Spirometric indices (FVC, PEF, FEF75%, FEV1, FEV1/FVC) was evaluated through spirometry device.. For data analysis, descriptive statistics were used to test the assumptions in the study of inferential statistical methods such as analysis of variance ANOVA, post hoc test was used Froony bin.
    Results
    The spirometric indices (FVC, PEF, FEF75%, FEV1, FEV1/FVC) in the disciplines of Archery wheelchairrany, swimming,, wheelchair basketball and a non-athlete group, there is a significant difference (P <0/05).
    Conclusion
    According to survey results, exercise regularly and choose the most appropriate sport for disabled people is essential to spinal cord injury.
    Keywords: spirometric indices, Veterans, spinal cord injury, athletes
  • Najmeh Vakili, Hadi Kazemi, Hoosein Koolivand, Fateme Rezaei, Nezamadin Ghasemi Page 15
    Introduction
    chronic pain experience is influenced by complex interplay of biopsychosocial factors. Patients with chronic pain have special emotional and psychological context. Prevalence of chronic pain in veterans has confirmed by various studies.
    Aim
    this study examines and compared the psychological profile of patients with chronic pain with psychological profile of veterans with chronic pain.
    Method
    this study is descriptive –analytic and comparative. This study was conducted in Shefa Pain Clinic on 100 patients with chronic pain and 100 veterans with chronic pain who were randomly selected. MMPI was used to investigate the psychological profile.
    Results
    the results showed that there was significant difference between groups in all scales (p< 0.05). Average scores in all indices in veterans group were significantly increased in comparison with chronic pain patients group. The most significant difference was observed in the hypochondria and depression.
    Discussion
    the results of this study are based on certain psychological problems in veteran with chronic pain. Also results suggest specific psychological profile, characterized by an elevation of the three scales hypochondria, depression and hysteria in patients with chronic pain.
    Keywords: veterans, chronic pain, MMPI profile
  • Miss Seyedeh Hamideh Bakhshayesh, Miss Fatemeh Bahmani, Mr Mohammad Kamali Page 22
    Background
    In the field of exercise and mental health was already on the perception that sport is beneficial for physical health. Today physical exercise can also be effective in promoting mental health.
    Purpose
    The main purpose of this study was to compare mental health of athletic and non-athletic disabled people in Arak city.
    Materials And Method
    A descriptive-analytical study and cross method, was done to evaluate the mental. Disabled man in the entire city was considered as a population study. Samples were selected randomly into two groups with 120 athletes (60) and non-athletes (60). Mental health of participants was assessed by GHQ-28. Descriptive statistics and ANOVA test and Tukey post hoc test was used for data analysis.
    Results
    Findings of study showed significant differences between mental health of athletic and non-athletic disabled people. Disabled people that participant in physical activity were in better mental health situation than the non-athletic disabled people.
    Conclusion
    According to sport effective role on mental health of people, especially disabled people recommend responsible organizations for making the bed than the rest of the act.
    Keywords: Mental health, Disabled people, Physical activity
  • Fatemeh Mirdoraghi, Mr Bahramali Ghanbari Hashemabadi, Mr Ali Mashhadi Page 27
    Background And Aim
    The main aim of this study was comparative the working memory (verbal – non verbal) and sustain attention in veterans with and without Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). Method & Materials: Used method in this study is descriptive and causal- comparatine. Among all veterans in Mashhad, 44 of them were selected with using available sampling method, inclouding two PTSD and non-PTSD groups and were evaluated with using Digit Span (Auditory-Visual) and continuous performance test.
    Results
    The MANCOVA test showed that the two groups in terms of their overall performance in Auditory of Digit Span, Visual of Digit Span and continuous performance test have significant difference. Also Results of showed that between two groups, there is a significant difference in Digit Span forward and backward, Auditory of Capacity, Visual of Capacity; Correct responses and ommission in CPT. But there is no significant difference in reaction time and commission in CPT.
    Conclusion
    Poorer performance of PTSD groups in Neuropsychological tests indicated their impairment in verbal – non verbal of working memory, and sustain attention. Therefore, problem in this excutive functions can be considered as an explanation for the symptoms of mentioned disorder.
    Keywords: PTSD_working memory (verbal – non verbal)_sustain attention
  • Mrs Samaneh Hosseinzadeh, Dr Soghrat Faghihzadeh *, Dr Sohrab Hashemi Fesharaki, Dr Mahdi Rahgozar, Dr Ebrahim Hajizadeh, Dr Marzieh Gharakhani Page 36
    Background
    Epilepsy is one of the most common brain diseases that characterized by recurrent and chronic seizures. Electroencephalography (EEG) is most useful diagnostic procedure that IED is checked on EEG for diagnosing of epilepsy and its types.
    Purpose
    Few studies have assessed the time to occurrence IEDs on EEG of patients with epilepsy consecutively. The goal of this study is to determine risk factors of IED in patients with epilepsy. Method & Materials: This is a retrospective study of all patients with epilepsy referred to Neuroscience Center in Khatam-Al-Anbia hospital from 2007 to 2009. The time of recurrence of IED on EEG was recorded during half of hour. The patients with at least one IED in this duration were included in the study, and then 56 patients were assessed. The recurrent events model was used to fit this data and identify risk factors of gap time between IEDs.
    Results
    Among the patients, 41 (73%) were male and 19 (34%) were war wounded. Mean age and epilepsy duration were 34 ± 12.5 and 17 ± 9 years respectively. The recurrent events model showed that age (P=0.0124, HR=0.97) and war wounded (P=0.0007, HR=3) had a statistical significant relationship with gap times between IEDs.
    Conclusion
    Age and veteran are significant risk factors for length of gap times between IEDs. Considering that there are factors that influence gap times between IEDs, the length of routine EEG can be variable by characteristics of patients.
    Keywords: recurrent events, veteran, age, EEG, PWP model
  • Parvin Rahnama, Zeinab Ghazanfari, Mohammad Mehdi Naghizadeh, Mohammad Reza Soroush, Tooba Ghazanfari Page 45
    Background
    Sulfur mustard (SM), also known as mustard gas,was widelyused by the Iraqi army during the Iraq-Iran war. The aim of this study was to comparing quality of sleep between SM exposed from Sardasht and unexposed from Rabat.
    Methods
    This historical cohort study was conducted on 320 civilians of Sardasht and Rabat in two age matched groups, including 240 SM exposed participants from Sardasht and 80 unexposed subjects from Rabat. Quality of sleep over the last month was determined using Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI). PSQI is a self-report instrument used to evaluate the quality and patterns of sleep.
    Results
    In all 500 participants were studied (320 exposed and 80control groups). There were no significant difference in terms of age and education between the control and exposed groups. There were significant differences in sleep quality (P = 0.001), sleep latency (P = 0.020), sleep disturbances (P < 0.001), sleep medication (P = 0.001) and total of PSQI (P = 0.001) between control and exposed groups.
    Conclusions
    SM exposure led to lower quality of sleep inchemical survivors compare to control group.The findings from this study might be essential for health care systems, and for providing appropriate set-up and suitable educations programs may help to improve quality of sleep in these populations.
    Keywords: Pittsburgh Sleep Quality Index, sulfur mustard, Sardasht, Iran Cohort Study
  • Ramin Iraji Noghondar, Hossein Poursoltani, Mehrzad Hamidi, Farideh Hadavi Page 50
    The purpose of this study to determine the hierarchy of basic needs satisfaction and its association with demographic characteristics of veterans and the disabled athlete in the Khorasan province. The statistical population of this study was the veterans and the disables athlete of Khorasan-e Razavi province among which 181 were selected randomly as the sample. Measurement Instrument was a questionnaire of 20 questions of basic needs satisfaction in sport (Johan et al, 2011). Face and content validity of questionnaire was accepted after translation by professors Physical Education specialists and by using Cronbach’s alpha test the reliability of questionnaires were found to be 0.83 respectively. The research method is descriptive which has been done through field method. Descriptive scales and Kolmogorov-Smirnov statistical tests, T-test, ANOVA, Hoc Bonferroni and Friedman were used to analyze the data. The result of Kolmogorov-Smirnov test confirmed the normality of data. Results showed that the basic needs satisfaction based on gender and marital status, there is no significant difference between subjects (P>0.05). Also check the basic needs satisfaction of veterans and disabled athletes on the basis of disability, sport and age, there is a significant difference between groups by ANOVA confirmed. Bonferroni post hoc test results indicated that the difference between the blind and disabled athletes with physical and mental disabilities is a significant move (P≤0.05). Also, sitting volleyball, swimming and field athletes Bochiya with table tennis, basketball, swimming, athletics, sports Bastani and Golbal significant difference exists. Between age and basic needs satisfaction a significant positive relationship (r=0.216, P=0.003) was observed. The results showed that Friedman's rank order from first to fifth each of the factors include: Competence, Relatedness, Choice, Volition and Internal perceived locus of causality.
    Keywords: basic needs satisfaction, veterans, disables, sport