فهرست مطالب

Modern Care Journal - Volume:9 Issue: 3, Sep 2012

Modern Care Journal
Volume:9 Issue: 3, Sep 2012

  • تاریخ انتشار: 1392/01/28
  • تعداد عناوین: 14
|
  • محمدرضا رضوانی خراشاد صفحه 163
  • فاطمه حقیقی، سجاد خدایی، غلامرضا شریف زاده صفحه 165
    زمینه و هدف
    سرطان پستان دومین عامل مرگ ومیر ناشی از سرطان زنان است و به دلیل نقش عمده پستان در جنسیت زن، واکنش نسبت به این بیماری، ممکن است شامل ترس، اضطراب و افسردگی باشد و درمان این عوارض در بیماران باید با روش های کم خطر مورد توجه قرار گیرد. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی تاثیر گروه درمانی با رویکرد معنادرمانی بر افسردگی بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
    روش تحقیق: این پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی با پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه آماری متشکل از بیماران مبتلا به سرطان پستان تشخیص داده شده در شهر بیرجند در سال 1389 و شش ماه اول سال 1390 بود؛ حجم نمونه شامل 22 بیمار مبتلا به سرطان پستان بود که بر اساس آزمون افسردگی بک حداقل نمره 13 داشتند. بیماران به صورت غیرتصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 2 ساعته با رویکرد معنا درمانی به صورت گروهی تحت درمان قرار گرفتند و در گروه شاهد هیچ گونه درمان روان شناختی صورت نگرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 13) و آزمون های آماری تی مستقل و وابسته در سطح معنی داری 05/0= α تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از اعمال روش های درمان، میزان نمره افسردگی بیماران گروه مورد مداخله کاهش یافت (7/4 ± 27/8) که از نظر آماری معنی دار بود (001/0 P<)؛ میزان افسردگی در گروه شاهد تغییری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق، پیشنهاد می شود این نوع درمان روان شناختی در کنار درمان های جسمی برای بیماران در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: روان درمانی، افسردگی، سرطان های پستان، مشاوره
  • محمد افشار، سید عادل معلم، محمد مهدی حسن زاده طاهری، مرضیه شاهسون، فرزانه سوختانلو، فاطمه صالحی صفحه 173
    زمینه و هدف
    از نگهدارنده های غذایی مانند سدیم بنزوات در بسیاری از محصولات غذایی و دارویی به منظور به تاخیر انداختن رشد میکروارگانیسم ها استفاده می شود. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی مصرف طولانی مدت سدیم بنزوات بر روی شاخص های رشدی جنین موش سوری انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 30 سر موش ماده، از نژاد Balb/C به دو گروه تجربی و یک گروه شاهد تقسیم شدند. گروه های تجربی 1 و 2، به ترتیب سدیم بنزوات را به میزان280 و 560 میلیگرم/کیلوگرم در روز و گروه شاهد نرمال سالین را به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. تزریق ها ده روز قبل از بارداری و از روز ششم لغایت پانزدهم بارداری انجام شد. در روز هجدهم بارداری، جنین ها از رحم خارج شدند؛ سپس توزین و اندازه گیری طول بدن جنین ها انجام شد. جنین های مورد نظر با استفاده از آلیزارین رد (Alizarin Red) و آلسین بلو (Alcian Blue) رنگ آمیزی و به وسیله استریومیکروسکوپ، بررسی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، توکی و کای دو، در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن بدن و طول سری دمی جنین گروه تجربی 2، نسبت به گروه شاهد و تجربی 1 کاهش معنی داری را نشان داد (05/0 P<). مقایسه جذب جنینی بین گروه های تجربی و شاهد نیز نشانگر اختلاف معنی داری بود (04/0 P=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، مصرف سدیم بنزوات قبل و در حین حاملگی احتمالا با تغییرات منفی در شاخص های رشدی جنین همراه است؛ توصیه می شود تا حد امکان زنان باردار از مواد غذایی که حاوی سدیم بنزوات است، با احتیاط استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: سدیم بنزوات، رشد و نمو، افزوده های غذایی، موش درون زاد بی ا ال بی سی
  • مرجان مردانی حموله، احترام ابراهیمی، مهرداد مستغاثی صفحه 181
    زمینه و هدف
    سرطان یکی از بیماری های تهدیدکننده حیات است که تغییرات زیادی در روند زندگی، ارتباطات و فعالیت های اجتماعی ایجاد می کند. بیماران سرطانی درجاتی از اضطراب اجتماعی دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی روان شناختی بر اضطراب اجتماعی بیماران مبتلا به سرطان انجام شد.
    روش تحقیق: دراین مطالعه کارآزمایی شاهددار تصادفی شده، 52 نفر از بیماران مبتلا به سرطان، مراجعه کننده به بیمارستان حضرت سیدالشهدا (ع) اصفهان، با استفاده از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به روش تخصیص تصادفی به دو گروه آزمایش (28 نفر) و شاهد (24 نفر) تقسیم شدند. بیماران، پرسشنامه اضطراب اجتماعی را قبل و یک ماه بعد از مداخله تکمیل نمودند. مداخله روان شناختی برای گروه آزمایش اجرا شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 13) آمار توصیفی (فراوانی مطلق و نسبی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون تی مستقل و تی زوجی) در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره اضطراب اجتماعی در گروه آزمایش از 4/17 ± 66/58 به 03/12 ± 06/47 کاهش داشت. نتایج آزمون تی مستقل، تفاوت معنی داری بین دو گروه در نمرات مقیاس اضطراب اجتماعی نشان داد (001/0= P). آزمون تی زوجی اختلاف معنی داری در سطح اضطراب اجتماعی بیماران گروه آزمایش بعد از مداخله نشان داد (002/0= P)؛ این آزمون اختلاف معنی داری را در سطح اضطراب اجتماعی بیماران گروه شاهد نشان نداد.
    نتیجه گیری
    مداخلات روان شناختی مبتنی بر کاهش اضطراب اجتماعی، یک رویکرد موفق در ارتقای سلامت روانی بیماران مبتلا به سرطان بوده است.
    کلیدواژگان: اضطراب، آموزش، سرطان ها، آموزش به بیمار
  • حمیده دهقانی، طاهره سلیمی، محمود هوشیار *، حسین فلاح زاده صفحه 190
    زمینه و هدف

    موضوع تعهد سازمانی طی سال های اخیر توجه بسیاری از محققان را جلب نموده است و در سازمان های بهداشتی، درمانی، افزایش تعهد و مسوولیت در نیروی انسانی اهمیت فراوان دارد؛ زیرا مراجعه کنندگان سازمان های بهداشتی خود نیروی انسانی سایر سازمان ها هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر دستورالعمل کاهش ساعات کار بالینی بر تعهد سازمانی پرستاران مراقبت ویژه انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی تمام پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه نمونه های پژوهش بودند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه تعهد سازمانی Allen و Meyer قبل و شش ماه بعد از اجرای دستورالعمل کاهش ساعات کار بالینی انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 16) و آزمون های آماری تی مستقل و زوجی، ضریب همبستگی پیرسون و داده های غیر نرمال با استفاده از از آزمون های معادل ناپارامتری من ویتنی، ویلکاکسون و ضریب همبستگی اسپیرمن، در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مجموع 65 نفر از پرستاران مراقبت ویژه در مطالعه شرکت نمودند. بیشتر پرستاران زن (3/92%) و متاهل (8/70%) بودند. میانگین سنی نمونه ها 5/7 ± 8/32 و میانگین سابقه کار 4/7 ± 3/8 سال بود. میانگین نمره تعهد سازمانی قبل از مداخله 9/20 ± 2/95 و پس از مداخله 6/16 ± 5/113 به دست آمد و تغییرات در میانگین نمره کل تعهد سازمانی و ابعاد آن قبل و بعد از مداخله از نظر آماری تفاوت معنی داری را در جهت افزایش نشان دادند (0001/0 P<).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر با تغییر معنی دار در نمره تعهد سازمانی و ابعاد آن پس از اجرای مداخله، افزایش سطح تعهد سازمانی پرستاران را نشان داد. با توجه به کمبود بحرانی پرستار در 57 کشور دنیا و اهمیت بسزای حفظ پرستاران بخصوص در بخش های ویژه، مدیران پرستاری می توانند با ایجاد رضایت از حقوق و مزایا و فراهم کردن شرایط مناسب کاری، حمایت از کارکنان و تشویق مناسب با افزایش میزان رضایت شغلی و تعهد سازمانی و ابعاد تعهد به این مهم برسند.

    کلیدواژگان: کادر پرستاری بیمارستان، نگرش کارکنان بهداشتی، تحمل برنامه کار، بخش مراقبت ویژه، تعهد سازمانی، پرستاران
  • مهری کاظمی راد، ناهید خداکرمی، مجید کاظمی، جمشید سلام زاده، نویده نصیری، فریبرز معطر صفحه 199
    زمینه و هدف
    درد یک مکانیزم محافظ است و زمانی ایجاد می شود که بافت ها آسیب دیده باشند؛ بدین ترتیب شخص را وادار به واکنش برای برداشتن محرک دردزا می کند. شدت درد رابطه نزدیکی با سرعت آسیب بافتی دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر کرم کالندیت- ای و شیر دوشیده پستان بر درمان درد نوک پستان انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی یک سوکور و تصادفی انجام شد، 82 زن شیرده بالای 18 سال مبتلا به درد نوک پستان وارد پژوهش شدند. پس از اخذ رضایت نامه کتبی، نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه کرم کالندیت- ای و شیر دوشیده پستان تقسیم شدند. به هر دو گروه روش های صحیح شیردهی و طریقه استعمال کرم یا شیر مادر آموزش داده شد و به مدت یک هفته تحت درمان قرار گرفتند. نمره درد نوک پستان، قبل از درمان و روزهای سوم و هفتم اندازه گیری و ثبت گردید. اطلاعات از طریق پرسشنامه های مشخصات فردی، سنجش درد و فرم مشاهده شیردهی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی مستقل و تی زوجی در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    کاهش شدت درد پس از درمان در هر دو گروه معنی دار بود (001/0 P<)؛ اما بین دو گروه تفاوت معنی داری در کاهش شدت درد در روزهای سوم و هفتم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق، کرم کالندیت- ای و شیر دوشیده پستان هر دو به یک اندازه در کاهش درد نوک پستان موثرند.
    کلیدواژگان: نوک پستان، درد، شیردهی، شیر انسان، شیر دوشیده پستان، کرم کالندیت، ای
  • علی دهقانی، سیما محمدخان کرمانشاهی صفحه 208
    زمینه و هدف
    عملکرد پرستاری در بطن خود امری ارزشی و اخلاقی محسوب می گردد و کیفیت مراقبت بهداشتی به میزان زیادی به نحوه عملکرد پرستاران بستگی دارد. تحقیق حاضر با هدف تعیین میزان رعایت معیار های اخلاق حرفه ای در عملکرد پرستاری از دیدگاه پرستاران انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 138 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران، به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و بررسی شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که به بررسی میزان رعایت معیار های اخلاق حرفه ای می پرداخت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 16) و آمار توصیفی و تحلیلی و ضریب های همبستگی اسپیرمن و پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشتر پرستاران (5/72%) در ابعاد مسوولیت پذیری، ارتقای کیفیت مراقبت از بیمار و احترام به بیمار عملکرد مطلوبی داشتند. بین جنس و کیفیت عملکرد اخلاق حرفه ای در مجموع سه بعد مسوولیت پذیری، ارتقای کیفیت مراقبت از بیمار و احترام به بیمار ارتباط معنی داری وجود داشت (02/0 P=)؛ همچنین بین نوبت کاری و کیفیت عملکرد اخلاق حرفه ای پرستاران همبستگی مثبتی نشان داده شد (92/0 r=).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق، به نظر می رسد تعیین نوبت های کاری با مشارکت و نظرات پرستاران در ارتقای رعایت اخلاق حرفه ای موثر است.
    کلیدواژگان: اخلاق پرستاری، پرستاری، کادر پرستاری بیمارستان، روابط پرستار و بیمار
  • غلامحسین محمودی راد، مهدیه پودینه مقدم صفحه 217
    زمینه و هدف
    مهمترین و حیاتی ترین دارایی مراکز بهداشتی، درمانی، نیروی انسانی توانمند می باشد. از آنجا که در مراکز آموزشی، کارورزان به عنوان عضو موثر گروه مراقبت از بیمار هستند و توانمندی ایشان تاثیر بسزایی در کارایی و مراقبت از بیماران دارد و با توجه به این که مشخص نیست که محیط های بالینی تا چه اندازه برای توانمندسازی دانشجویان پرستاری در عرصه مناسب است، این مطالعه با هدف تعیین جو توانمندسازی بیمارستان های دانشگاهی شهر بیرجند از دیدگاه دانشجویان کارورز در عرصه دانشکده پرستاری و مامایی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه که به صورت توصیفی- مقطعی و در بهار 1391 انجام شد، 33 دانشجوی پرستاری کارورز در عرصه دانشکده پرستاری و مامایی بیرجند به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه جو توانمندسازی Scott و Jaffe شامل 38 گویه و 9 مولفه با مقیاس چهار رتبه ای لیکرت، جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 17) آزمون های آماری تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    امتیاز کل جو توانمندسازی در این پژوهش در سطح متوسط و میانگین آن 34/0 ± 26/2 و امتیاز بیشتر مولفه ها (روشنی هدف ها، رفتار عادلانه، روحیه، شناخت و قدردانی، کار گروهی، مشارکت، محیط کار سالم) در حد متوسط و در مورد مولفه های آموزش و ارتباطات کم بود. میانگین امتیاز جو توانمندسازی در مولفه ارتباط با بومی بودن (035/0 P=) و مولفه رفتار عادلانه با محل سکونت (046/0 P=) از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت و میانگین مولفه های محیط کار سالم (039/0 P=) و مشارکت (033/0 P=) نیز با سن از نظرآماری ارتباط منفی معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق، جو توانمندسازی بیمارستان های دانشگاهی مورد بررسی برای دانشجویان در حد متوسط بود؛ به نظر می رسد مدیران مرکز آموزشی درمانی می بایست دانشجویان در عرصه را از برنامه ها و اهداف بیمارستان مطلع سازند و در بدو ورود، ایشان را نسبت به محیط کار آشنا و در کارهای گروهی و تصمیم سازی های درمانی از نظرات ایشان استفاده نمایند. و در کارهای گروهی و تصمیم گیری های درمانی از نظراتشان استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: کادر پرستاری بیمارستان، بیمارستان ها، نگرش کارکنان بهداشتی، کارآموزی ضمن خدمت، محل کار، پرستاران
  • فریده وزیری، زهرا خادمیان، بهار مرشد بهبهانی صفحه 226
    زمینه و هدف
    زنان در طول فرایند زایمان تجارب مهمی به دست می آورند که در طول زندگی همواره با آن ها باقی می ماند. کیفیت این تجارب، سلامت مادر و فرزندش و ارتباط عاطفی آن ها و عملکرد جنسی او را در آینده تحت تاثیر قرار می دهد. این مطالعه کیفی با هدف تبیین تجارب مرتبط با زایمان نخست زایان طراحی گردید.
    روش تحقیق: مطالعه کیفی حاضر در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. روش انتخاب نمونه ها مبتنی بر هدف بود. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 17 زن نخست زا با زایمان طبیعی و بدون عارضه به دست آمد. اطلاعات جمعیت شناسی با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و مصاحبه ها در طی 24-48 ساعت اول پس از زایمان انجام شد. داده ها به روش آنالیز محتوا تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از تجزیه و تحلیل داده ها، چهار درون مایه در ارتباط با اولین تجربه زایمانی از مفاهیم استخراج گردید. اولین درون مایه، تفاوت تجربه و انتظار بدین معنی بود که برخی از مشارکت کنندگان به طور کلی، زایمان خود را بهتر از حد انتظار و بیشتر موارد زایمان خود را بدتر از حد انتظار تجربه کردند. دومین درون مایه، راهبرد ها در مواجهه با درد بدین معنی بود که مشارکت کنندگان این مطالعه با رویکرد معنوی و مذهبی و یا با رویکرد جسمانی سعی کردند با درد زایمان روبه رو گردند. دو درون مایه دیگر نیاز به حمایت و بینشی نو به زایمان طبیعی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این تحقیق، زنانی که برای اولین بار زایمان را تجربه می کنند، ممکن است انتظارات واقع گرایانه ای نسبت به زایمان طبیعی نداشته باشند و با رویارویی با واقعیت زایمان، کنترل فردی خود را از دست بدهند و تقاضای سزارین کنند؛ بنابراین لازم است به نقش کلاس های آمادگی برای زایمان توجه بیشتری معطوف گردد؛ همچنین حمایت بیشتر از زنان در حال زایمان علاوه بر تمرکز بر سلامت جسمی مادر و جنین توصیه می شود.
    کلیدواژگان: زایمان اول، درد زایمان، زایمان، زایمان طبیعی
  • هایده هدایتی، مرضیه مقرب*، نرگس معاشری، غلامرضا شریف زاده صفحه 237
    زمینه و هدف

    تریاژ بیمارستانی جزئی از ضروریات بخش فوریت های پزشکی است که توسط کارکنان این بخش صورت می گیرد. اطلاعات کمی از میزان آگاهی دانشجویان در بخش فوریت ها درباره تریاژ بیمارستانی در دسترس است؛ مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در زمینه تریاژ بیمارستانی انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تمامی دانشجویان سال آخر رشته های پزشکی، پرستاری و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده ها، از پرسشنامه پژوهشگرساخته در سه بخش اطلاعات فردی، آگاهی از تریاژ (15 سوال) و تصمیم گیری برای اقدامات تریاژ (10 سوال) استفاده شد. نمره کل آگاهی 25 بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری 05/0 = α تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مجموع 120 دانشجو با میانگین سنی 01/2 ± 23 سال ارزیابی شدند. میانگین نمره آگاهی 4/2 ± 3/7 بود که بیانگر آگاهی ضعیف همه دانشجویان در زمینه تریاژ بیمارستانی است. اختلاف معنی داری در میانگین آگاهی بر حسب جنس، رشته تحصیلی و معدل مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    آگاهی کم دانشجویان علوم پزشکی در مورد تریاژ بیمارستانی می تواند ناشی از فقدان دوره های آموزشی تخصصی تریاژ، وجود اشاره مختصر در سرفصل دروس دانشجویان و عدم الزام بخش های فوریت ها به تصمیم گیری مبتنی بر شواهد و نبود استانداردهایی برای این منظور باشد.

    کلیدواژگان: تریاژ، آگاهی، دانشجویان حرفه های بهداشتی، خدمات فوریت های پزشکی
  • نقش فرسودگی شغلی، عوامل اجتماعی- اقتصادی و شرایط محیط کار در بهزیستی روان شناختی پرستاران
    اسحق رحیمیان بوگر، محمدعلی بشارت صفحه 245
    زمینه و هدف
    بهزیستی روان شناختی پرستاران مولفه ای مهم در سلامت حرفه ای آنان است و برای مراقبت موثر از بیماران ضروری است. تحقیق حاضر با هدف تعیین نقش فرسودگی شغلی، عوامل اجتماعی- اقتصادی و شرایط محیط کار در پیش بینی بهزیستی روان شناختی پرستاران انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 345 نفر از پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، طی اردیبهشت ماه تا شهریورماه 1390 به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مقیاس بهزیستی شخصی، پرسشنامه خرده مقیاس های بالینی فرسودگی، مقیاس محیط کار از شاخص کار پرستار و پرسشنامه عوامل اجتماعی- اقتصادی و شغلی را تکمیل کردند. میزان روابط بین متغیرها با استفاده از همبستگی و عوامل تبیین کننده بهزیستی روان شناختی پرستاران با تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام به گام مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    بین تمایل زیاد به کار، شرایط محیط کار، سن، ساعات کار طی هفته و درآمد با بهزیستی روان شناختی همبستگی مثبت معنی دار و بین عدم چالش شغلی، تحلیل رفتگی در شغل، و نوع استخدام با بهزیستی روان شناختی همبستگی منفی معنی داری وجود داشت (001/0 P<). تحلیل رفتگی در شغل، شرایط محیط کار، درآمد، تمایل زیاد به کار و ساعات کار در هفته به طور معنی داری تغییرات مربوط به بهزیستی روان شناختی پرستاران را پیش بینی کردند (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    فرسودگی و تحلیل رفتگی در شغل، شرایط نامساعد محیط کار و ساعات کار طولانی طی هفته، تمایل زیاد به کار، و درآمد پایین بهزیستی روان شناختی پرستاران را کاهش می دهد این نتایج بر اهمیت مداخله موثر در سندرم فرسودگی و شرایط نامطلوب شغلی به منظور ارتقای بهزیستی روان شناختی پرستاران تاکید دارد.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، عوامل اجتماعی اقتصادی، محل کار، رضایت شغلی، پرستاران
  • طیبه خزاعی، پروانه پرتقالی، ام البنین جمالی، سمیه خزاعی، نرجس میری، صغری سرحدی، سیده مرضیه موسوی صفحه 257
    زمینه و هدف
    عادات خواب، سلامت دوران کودکی را متاثر می سازد. بی توجهی به مشکلات خواب، بر روی سلامت و عملکرد کودکان در خانه و مدرسه اثر منفی می گذارد. اختلالات خواب با ناخوشی ها، عملکرد ناقص، کاهش کیفیت زندگی و افزایش هزینه ارتباط دارد؛ تحقیق حاضر با هدف تعیین الگو و مشکلات خواب کودکان ابتدایی شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 620 دانش آموز دبستانی که بیماری زمینه ای یا مزمن اعصاب و سابقه مصرف داروهای روان گردان نداشتند، با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب و با استفاده از ابزار ارزیابی اختلال خواب کودکان (Bear) که توسط والدین دانش آموزان تکمیل می گردید، مورد بررسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزارSPSS (ویرایش 15) و آزمون های آماری تی و کای دو در سطح معنی داری 05/0P< استفاده شد.
    یافته ها
    از 620 دانش آموز، 302 نفر (7/48%) پسر و 318 نفر (3/51%) دختر با میانگین سنی 1/6±08/9 سال بودند. شایع ترین مشکلات خواب، مقاومت برای رفتن به رختخواب (5/20%) و صحبت کردن در خواب (1/11%) بود. فراوانی نسبی مقاومت در به خواب رفتن، شب ادراری و تنفس صدادار در دانش آموزان پسر و طول مدت خواب کافی، در دانش آموزان دختر بیشتر بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    شایع ترین مشکلات خواب، مقاومت برای رفتن به رختخواب و صحبت کردن در خواب بودکه برای پیشگیری از عوارض بعدی نیازمند توجه و پیگیری و درمان است.
    کلیدواژگان: خواب، اختلالات خواب، کودکان، بیرجند
  • کوکب نمکین، نرگس معاشری، سمیه خسروی صفحه 264
    زمینه و هدف
    الگوی تغذیه ای مناسب، نقش مهمی در جهت تامین و حفظ سلامتی دختران دارد. یکی از الویت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش تغذیه صحیح در دوران بلوغ می باشد. آگاهی از الگو های تغذیه ای این گروه سنی، در طراحی و اجرای برنامه های تغذیه ای سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف غذایی در دانش آموزان مدارس راهنمایی دخترانه انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 385 دانش آموز مدارس راهنمایی دخترانه بیرجند به روش چندمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی، یادآور 24 ساعته غذایی و دفعات مصرف در یک هفته گذشته بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کای اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه، در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    141 دانش آموز (6/36%) به طور روزانه صبحانه مصرف می کردند. تعداد میان وعده های مصرف شده، در طی یک هفته گذشته 1/3 ± 55/4 و بیشترین میان وعده مصرفی، نان و پنیر با 7/44% (172 نفر) و کمترین میان وعده چیپس و پفک با 3/8% (32 نفر) گزارش شد. میانگین دریافت گروه های غذایی در طی 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 27/2 ± 92/4 (مقدار توصیه شده 6-11 واحد)، میوه و سبزیجات 17/2 ± 46/4 (مقدار توصیه شده 5-9 واحد)، شیر و لبنیات 4/1 ± 2 (مقدار توصیه شده 2-3 واحد)، گوشت و جانشین ها 5/1 ± 9/2 (مقدار توصیه شده 2-3 واحد) بود. بین مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بین مصرف روزانه میوه و سبزیجات با شغل مادر ارتباط معنی داری دیده شد؛ همچنین بین میانگین میزان مصرف روزانه برخی گروه های غذایی با منطقه محل تحصیل و سطح تحصیلات مادر و پدر اختلاف معنی داری دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این تحقیق، آموزش به منظور اصلاح عادات غذایی با هدف انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: رفتار تغذیه ای، وضعیت تغذیه، ارزیابی تغذیه، دانش آموزان، بیرجند
  • شراره ضیغمی محمدی، سولماز اصغرزاده حقیقی، علی نوحه گر آستانه صفحه 273
    زمینه و هدف
    تفویض اختیار از مطرح ترین مهارت های مورد نیاز مدیران است که به واگذاری اختیارات لازم به زیردستان برای انجام وظایف و ایجاد احساس مسوولیت در ایشان در قبال انجام وظایف اطلاق می شود. تحقیق حاضر با هدف تعیین نگرش مدیران پرستاری به تفویض اختیار در بیمارستان ها و درمانگاه های تامین اجتماعی کرج انجام شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال 1389 انجام شد، 54 مدیر پرستاری، به روش نمونه گیری آسان از سه بیمارستان و چهار کلینیک سازمان تامین اجتماعی کرج انتخاب و وارد مطالعه شدند. داده ها به روش خودگزارشی جمع آوری شد. ابزار های مورد استفاده شامل فرم مشخصات فردی و پرسشنامه نگرش به تفویض اختیار بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش 14) و آزمون تی، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نگرش 1/74% از مدیران پرستاری نسبت به تفویض اختیار بی تفاوت بود. تفاوت آماری معنی داری بین نمره نگرش به تفویض اختیار با توجه به آشنایی با تفویض اختیار در دروس مدیریت دوران تحصیل (031/0= P) و شرکت در برنامه های آموزش مداوم در رابطه مدیریت (005/0= P) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    نگرش بیشتر مدیران پرستاری نسبت به تفویض اختیار بی تفاوت بود و سطح آگاهی مدیران پرستاری از مهارت های رهبری و اصول مدیریت از جمله تفویض اختیار با نوع نگرش مدیران پرستاری به تفویض اختیار ارتباط داشت.
    کلیدواژگان: نگرش کارکنان بهداشتی، مدیران پرستار، تفویض اختیار
|
  • F. Haghighi, S. Khodaei, Gh.R. Sharifzadeh Page 165
    Background And Aim
    Breast cancer is the second leading cause of cancer death in women. As the breast plays an important role in female sexuality, cancer diagnosis may evoke negative psychological reactions such as fear, anxiety, and depression; and in treating these complications less dangerous proce4dures must be taken into consideration. The aim of the present study was to investigate the effect of logotherapy group counseling on reduction of depression in breast cancer patients in Birjand Mateials and
    Methods
    A quasi-experimental, pretest/post-test control group was used in our study. Statistical population consisted of breast cancer patients in Birjand city between 2010 and the first half of 2011. The sample included 22 breast cancer patients who were non–randomly divided into intervention and control groups, based on DSM criteria (DSMVR) and Beck’s Depression Inventory, achieved grade 13 at least. The experimental group participated in logotherapy with a group counseling approach for ten 2 hour sessions and the control group did not receive any psychological treatments. SPSS software (V: 13) and statistical tests independent and dependent t were; and α=0.05 was taken as the significant level.
    Results
    The rate of depression significantly decreased in the experimental group (8.27±4.7, P<0.001), while it was unchanged in the control group.
    Conclusion
    Regarding the findings of the present study, it is recommended that, in addition to medicinal treatments, logotherapy should be applied to such patients.
    Keywords: Psychotherapy, Depression, Breast Neoplasms, Counseling
  • M. Afshar, S.A. Moallem, M. Hasanzadeh Taheri, M. Shahsavan, F. Sukhtanloo, F. Salehi Page 173
    Background And Aim
    Food additives, such as sodium benzoate (SB), are used in many food products and drugs to postpone the growth of microrganisms. The aim of the present study was to evaluate the effects of long term consumption of SB on the growth indexes of Balb/c mice.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 female Balb/c mice were divided into 2 experimental (I, II) and one control groups. The experimental groups (I, II) daily received 280 and 560 mg/kg of SB intrapretoneally, respectively. The control group received normal saline in the same way. All injections were done during 10 days before gestation, and then, between the 6th and the 15th of gestational days (GD6-15). The mice underwent cesarean section on GD 18 and their embryos were removed. Then, weighing the embryos and measuring their length were done. The embryos were stained with alizarin red and alcian blue and observed by means of a stereomicroscope. The obtained data was analyzed using SPSS software and statistical tests one-way variance analysis, Tukey, and c 2 at the significant level P<0.05.
    Result
    Mean weight and crown-rump of the fetuses in the experimental group II significantly decreased in comparison with the experimental group I and the control group. The fetal resorption in the experimental groups I and II significantly decreased in comparison with the control group (P=0.04).
    Conclusion
    SB consumption before and during pregnancy can probably induce negative changes of fetal indexes. Thus, it is recommended that pregnant women cautiously use food stuffs containing sodium benzoate, as far as possible.
    Keywords: Sodium benzoate, Growth, Development, Food Additives, Mice, Inbred BALB C
  • M. Mardani Hamooleh, E. Ebrahimi, M. M. Mostaghaci Page 181
    Background And Aim
    Cancer is one of the life-threatening diseases that produces the numerous changes in life including communications and social activities. Cancerous patients have some degree of anxiety. The present study aimed at determining the effects of an educational program on social anxiety in cancerous patients.
    Materials And Methods
    In this randomized case and control research, 52 cancerous patients referring to Seyyedoshohada hospital of Isfahan were selected through sampling method, based on the aim of the study, and were then randomly divided into 2 groups (cases: 28 patients, controls: 24 individuals) The cases filled out the social anxiety questionnaire before the study and one month later. Psychological intervention was made against the experimental (the cases) group. The obtained data was analyzed using SPSS software (V: 13), descriptive and referential statistics, at the4 significant level P<0.05.
    Results
    Mean of social anxiety decreased from 58.66±17.4 to 47.06±12.03 in the cases. Independent t-test revealed a significant difference, regarding social anxiety, between the two groups (P=0.001).Besides, paired T-test showed a significant difference in social anxiety in the cases before and after intervention (P=0.002). But, a significant difference was not observed between the pre-, post-intervention in the social anxiety of the control group.
    Conclusions
    Psychological intervention, based social anxiety reduction, would be a successful approach in promoting mental health of cancerous patients.
    Keywords: Anxiety, Education, Neoplasms, Patient Education as Topic
  • H. Dehghani, T. Salimi, M. Hooshyar, H.Fallahzadeh Page 190
    Background And Aim

    Organizational commitment subject has been attracted the attention of many researchers in recent years. In health care organizations, increasing of commitment and responsibility in human resources is very important, because customers of health organizations are human resources of other organizations. The present study was done to determine the effect of instruction of reducing work hours on organizational commitment of intensive care nurses.

    Materials And Methods

    In this semi experimental study, all nurses working in intensive care units were samples. Data collection was done by Allen and Meyer`s organizational commitment questionnaires before the implementation of instruction of reducing work hours and six month after it. Data was analyzed by statistical SPSS 16 software in significance level of P<0.05.

    Results

    65 intensive care nurses participated in the study. The majority of nurses were female (92.3%) and married (70.8%). The mean age of samples in this study was 32.8±7.5 years and mean work history of them was 8.3±7.4 years. The mean total score of organizational commitment before the intervention was 95.2±20.9 and after it was 113.5±16.6 and the changes in the mean total score of organizational commitment and its dimensions before and after the intervention showed a statistically significant difference through increment (P<0.0001).

    Conclusion

    Results of present study showed increment of organizational commitment level by significant difference in organizational commitment score and its dimensions after the implementation of intervention. Considering the critical shortage of nurses in 57 countries and importance of retention of nurses especially in intensive units, nurse managers can achieve this by providing the satisfaction of the income and benefits and good working conditions and supporting and encouraging employees by increasing job satisfaction and organizational commitment and its dimensions.

    Keywords: Nursing Staff, Hospital, Attitude of Health Personnel, Work Schedule Tolerance, Intensive Care Units, Organizational commitment, Nurses
  • Mrs Mehr Kazemirad, Dr Nahid Khodakarami, Dr Majid Kazemi, Dr Jamshid Salamzadeh, Dr Navideh Nasiri, Dr Feriborz Moattar Page 199
    Background And Aim
    Pain is a protective mechanism and it occurs when some tissues are damaged; thus, one is forced to remove the painful stimulus. Pain Intensity is closely related to the rate of tissue damage. The present research was carried out with aim of comparing the effects of Calendit- E cream and expressed breast milk in the treatment of nipple pain.
    Materials And Methods
    This study was a single blind randomized clinical trial one in which 82 breastfeeding women aged over 18 yrs, who suffered from nipple pain, after obtaining written consent, were taken as subjects. They were randomly divided into two treatment groups; i.e. calendit-E cream and expressed breast milk groups. Both groups were instructed in the correct method of breastfeeding and using of cream or expressed breast milk and they were being treated for a week. The nipple pain scores were measured and recorded before treatment, and on the third and seventh days of the study. Data collection was done by means of a demographic questionnaire, pain assessment form, and an evaluation form of breastfeeding. The obtained data was analyzed using SPSS software, t-test, and paired t-test at the significant level P<0.05.
    Results
    Reduction of severity of pain after treatment was significant in both groups (P<0.001), but a significant difference in the intensity of pain between the two groups on the third (P=0.8) and seventh (P=0.22) days of intervention was not observed.
    Conclusion
    Calendit-E cream and expressed breast milk is both equally effective in reducing nipple pain.
    Keywords: Nipples, Pain, Breast Feeding, Milk, Human, Breast Milk Expression, Calendit, E Cream
  • Page 208
    Background And Aim
    Nursing practice is naturally a moral one and health care quality is largely dependant on how nurses fulfil their duties. The present study aimed at assessing compliance with professional ethical standards in nursing practice from nurse's perspectives.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 138 nurses working in selected hospitals of Tehran University of Medical Sciences, who were selected through simple randomized sampling method. Data gathering tool was a researcher-made questionnaire about compliance with professional ethical standards. The obtained data was analysed using SPSS 16 software, descriptive- analytical statistics, Pearson's and spearman's correlation coefficients.
    Results
    Most of the nurses (72.5%) had a good performance in the dimensions of responsibility, improvement of patient's care, and respect for patients. This study showed that there was a significant difference between sex and professional ethical performance quality in all the three aspects (P=0.02). Besides, a positive correlation was observed between working shifts and professional ethical performance (r=0.92).
    Conclusion
    Regarding the findings of the present study, it seems that determining nursing working shifts can be effective in improving nurse's professional ethical performance.
    Keywords: Ethics, Nursing, Nursing, Nursing Staff, Hospital, Nurse, Patient Relations
  • Dr Gholamhossein Mahmoudi Rad, Mahdieh Poodineh Moghadam Page 217
    Background And Aim
    The most important and vital property of health centers is efficient manpower. Since nursing interns are effective members of the patient care team in educational institutions and their efficacy has an important role in the effectiveness of nursing care of patients, it is not clear how clinical settings empower nursing students in an appropriate way. Therefore, the present study was performed to determine the empowering condition of the hospitals under the affiliation of BUMS from nursing interns 'point of views in the school of Nursing and Midwifery.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 33 nursing interns in Nursing and Midwifery faculty of Birjand were studied in a census in the spring of 2012. Means of gathering data were the standard questionnaire, Scott & Jaffe workplace empowerment questionnaire consisting of 38 statements and 9 subscales, on Likert 4 scales. The obtained data was analysed by means of SPSS software (V:17), statistical tests, independent t and Pearson's correlation coefficient at the significant level P<0.05.
    Results
    Mean of total score was 2.26±0.34 and the value of subscales (objective clarity, fair behavior, understanding and appreciation, teamwork, cooperation, workplace health) was at a moderate level. Mean score of communication and education was low. Mean score of empowerment in communication significantly differed with native status (P=0.035). Mean score of fair behavior statistically had a significant difference with residence (P=0.046). Mean score of healthy workplace (P=0.039) and cooperation (P=0.033), too, had a statistically negative relationship with age and health significantly differed with age.
    Conclusion
    The results showed that empowerment of university hospitals was average for students. It sounds that educational managers should make interns aware of the programs and objectives of the hospital and orientate them towards workplace; and make use of their views in group activities and treatment decisions.
    Keywords: Nursing Staff, Hospital, Hospitals, Attitude of Health Personnel, Inservice Training, Workplace, Nurses
  • F. Vaziri, Z. Khademian, B. Morshed Behbahani Page 226
    Background And Aim
    During the process of labor, women develop important experiences which will always remain with them through their lifetime. Quality of these experiences influences both mother’s and child’s health, their emotional connection and the mother’s sexual function in future. This qualitative study aimed at clarifying the primiparous women’s experiences regarding childbirth.
    Materials And Methods
    The present qualitative study was conducted on the primiparous women referring to the educational hospitals of Shiraz University of Medical Sciences selected through purposive sampling. The necessary data was collected through Semi-structured interviews with 17 primiparous women having no complicated vaginal delivery. Demographic information was also gathered using a questionnaire. Interviews were conducted 24- 48 hours after delivery and the obtained data was analyzed applying content analysis.
    Results
    After data analysis, four themes related to labor experience were extracted. The first theme, difference between the experience and the expectation, means that some participants generally experienced their childbirth better than what was expected and to most of them it was worse than expected. The second theme, strategies for dealing with pain, meant that the participants attempted to confront the labor pain through spiritual-religious and physical approaches. The two other themes covered the need for labor support and a new insight into natural delivery.
    Conclusion
    According to the results of this study, women who experience childbirth for the first time may not have a realistic expectation regarding natural childbirth, lose their control in facing labor, and ask for caesarean delivery. Therefore, more attention should be paid to childbirth preparation classes. Besides, more support for laboring women, in addition to concentration over maternal and fetal physical health, is recommended
    Keywords: Parity, Parturition, Labor Pain, Pregnancy, Natural Childbirth
  • H. Hedayati, M. Mogharrab, N. Moasheri, Ghr. Sharifzadeh Page 237
    Background And Aim

    Hospital triage is a necessary function of the emergency department which is done by emergency nurses. There is little available information of student's knowledge about hospital triage in the emergency department. The present study aimed at assessing BUMS' student's Knowledge about hospital triage in Birjand in 2011.

    Materials And Method

    This was a cross- sectional analytical study whose subjects were all the senior students of medicine, nursing, and emergency medical service. The tool for collecting data was a researcher designed questionnaire consisting of 25 questions divided into three sections: demography information, familiarity with hospital triage (15 questions), and making decisions on hospital triage proceedings (10 questions). Total grade of knowledge was 25. The obtained data was analysed by means of SPSS, statistical tests including and independent t, and one-way variance analysis at the significant level α=0.05.

    Results

    totally, 120 students whose mean age was 23±2.01 were assessed. Their mean knowledge was 7.3±2.4, which shows their weakness in this respect. No significant difference was observed in the mean knowledge of the students regarding sex, field of study, and average.

    Conclusion

    Medical students little knowledge of hospital triage can be due to lack of exclusive triage educational courses and not having emergency departments make evidence- based decisions.

    Keywords: Triage, Awareness, Students, Emergency Service, Hospital
  • The role of job burn-out, socioeconomic factors and working environmental conditions on nurse's psychological well-being
    I. Rahimian Boogar, M.A. Besharat Page 245
    Background And Aim
    Nurses’ psychological wellbeing is important determiner in their professional health and it is necessary for effective caring of patients. The present study aimed at describing the role of job burnout, socioeconomic factors, and working environmental conditions in nurses’ psychological well-being.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional and descriptive study, 345 nurses were selected, through convenience sampling, from the hospitals of Isfahan University of Medical Sciences between March and July 2011. They completed Personal Well-being Scale, Burnout Clinical Subtype Questionnaire, Practice Environment Scale of Nursing Index, and Socioeconomic and Occupational Factors questionnaire. The degree of association between different variables was assessed using correlative and explanatory factors of nursing psychological well-being by means of stepwise multiple regression.
    Results
    There was a significantly positive correlation between frenetic activity, working environmental conditions, age, work hours per week, and income with psychological well-being but there was a significantly negative correlation between lack of job challenge, feeling burn out, and type of employment with psychological well-being (P<0.001). Job burn- out, working environmental conditions, income, frenetic activity, and work hours per week were significant precursors of psychological well-being of nurses (P<0.001).
    Conclusion
    Burn-out and worn-outness, inappropriate working environmental conditions and extended long work hours per week, frenetic activity, and low income reduce nurses’ psychological well-being. The findings emphasize on the importance of more effective intervention in burn-out syndrome and inappropriate job conditions to promote their psychological well-being.
    Keywords: Burnout, Professional, Socioeconomic Factors, Workplace, Job Satisfaction, Nurses
  • T. Khazaie, P. Portaghali, O. Jamali, S. Khazaie, N. Miri, S. Sarhadi, M. Moosavi Page 257
    Background And Aim
    Sleep habits affect childhood health. Paying no attention to sleep problems can have a negative effect on children's health and performance, both at home and school. Sleep disorders have a relationship with illnesses, imperfect operations, decrease of life quality, and increase in living costs. The purpose of the present study was to pinpoint sleep pattern and sleep disorders in elementary school children in Birjand.
    Materials And Methods
    In this descriptive and comparative study, 620 elementary students, who did not have any underlying diseases and had no history of taking psychogenic drugs, were selected through multi-stage randomized sampling were assessed. Assessment tool for sleep disorders in children (Bear's questionnaire) was filled out by parents. The obtained data was analysed by means of SPSS software (V: 15); and statistical tests t and c 2 at the significant level P<0.05.
    Results
    Out of 620 students, 302 (48.7%) were boys and 318 (51.3%) were girls. Mean age of them was 9.08 ± 6.1 yrs. The most common sleep problems in children were: resistance to going to bed (20.5 %) and chatting while sleeping (11.1%). Sleep duration (in girls), resistance to sleep, enuresis, and noisy breathing (in boys) had a higher relative frequency.
    Conclusion
    The most prevalent sleep problems in children were resistance to going to bed and chatting while sleeping which require attention, following up, and treatment in order to prevent probable following complications.
    Keywords: Sleep, Sleep Disorders, Child, Birjand
  • K. Namakin, N. Moasheri, S. Khosravi Page 264
    Background And Aim
    Suitable nutritional pattern plays an important role in girl's health. One of the priorities of Health, Treatment, and Medical training Ministry is training proper feeding during puberty. Understanding the proper feeding pattern for this age group will be advantageous in planning and performing nutritional menus. The present research was conducted to determine proper nutritional pattern in Birjand girl's secondary schools.
    Materials And Method
    In this descriptive- analytical and cross-sectional study, 385 students from Birjand girl's secondary schools were chosen applying random sampling. Means of gathering data consisted of a three sectional questionnaire including demography, a 24-hour food reminder, and frequency of consumption during the previous week. The obtained data was analyzed using SPSS software, statistical tests X2 and one-way variance analysis at the significant level P<0.05
    Results
    Findings showed daily breakfast consumption by 141 students (36.6%). Frequency of consumed between meals during the previous week was 4.55±3.1 and the mostly used between meal was bread and cheese by 44.7% (i.e.by 172 students).The least used between meal was chips and puffy candy by 8.3% (i.e.32 individual).Mean intake of foodstuffs during the 24 hours included 4.92±2.27 units of bread and corn(recommended dose=6-11 units), 4.46±2.17 units of fruits and vegetables (recommended dose=5-9 units), 2±1.14 units of dairy(recommended dose=2-3 units), and 2.9±1.5 units of meat and meat substitutes(recommended dose=2-3 units).It was found that there was a significant relationship between daily meat consumption and father's job/occupation; and between daily fruits and vegetables consumption and mothers. Besides, a significant difference was observed between some foods daily consumption, place of education, and either of parent's education level.
    Conclusion
    Regarding the findings of the study, it is advisable to instruct the students in order to match their food habits with the food pyramid.
    Keywords: Feeding Behavior, Nutrition Assessment, Nutritional Status, Students, Birjand
  • Sh Zeighami Mohammadi, S. Asgharzadeh Haghighi, A. Nuhegar Asteneh Page 273
    Background And Aim
    Delegation is one of the most required skills for managers in order to give authority to their efficient subordinates to carry out different tasks and take responsibility in their absence. The aim of the present study was to find out the attitude of nursing managers about delegation in Karaj social security clinics and hospitals in 2010.
    Materials And Methods
    In this descriptive and cross-sectional study done in 2010 fifty-four nursing managers were selected through convenience sampling, from three hospitals and four clinics of social security of Karaj, in 2010. Necessary data was collected from self-report. Instruments used included: a demographic questionnaire and an attitude one about delegation. The obtained data was analyzed by means of SPSS statistical software (version 14) using descriptive statistics, t- test, and Pearson's coefficient correlation at the significant level of P<0.05.
    Result
    It was found that 74.1% of nursing managers had a neutral attitude about delegation. There was a significant statistical difference between the degree of attitude about delegation, regarding acquaintance with delegation presented in management subjects during the educational curriculum (P=0.031) and the case's participation in in-service educational programs on management (P=0.005).
    Conclusion
    Most of nursing managers had a neutral attitude about delegation and their a wareness of leadership skills and management principles, including delegation, was related to the nursing managers ' attitude about delegation.
    Keywords: Attitude of Health Personnel, Nurse Administrators, Delegation, Professional