فهرست مطالب

بیماریهای گیاهی - سال چهل و هشتم شماره 4 (زمستان 1391)

فصلنامه بیماریهای گیاهی
سال چهل و هشتم شماره 4 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جعفر نیکان، برایان فینتون، هیو بارکر صفحه 155
    کلون های مختلف شته سبز هلو(Myzus persicae)، ناقل اصلی ویروس برگ قاشقی سیب زمینی، در تولید مثل، سازگاری روی میزبان، مقاومت به حشره کش ها و انتقال ویروس متفاوت هستند. در این بررسی شاخص های زیستی مهم مرتبط با افزایش جمعیت درپنج ژنوتیپ مهم اسکاتلندی شته سبز هلو شامل ژنوتیپ های A، B، C، J، و I مورد ارزیابی قرار گرفتند. ژنوتیپ های مورد بررسی به روش انگشت نگاری جدا کننده های بین ژنی دی.ان.ای ریبوزومی (ribosomal DNA intergenic spacer fingerprinting) متمایز شده اند. شاخص های زیستی مورد ارزیابی شامل: مدت زمان تولد تا بلوغ، تولید روزانه پوره، مدت زمان تولید پوره، تولید کل پوره و طول عمر هر ژنوتیپ بود. این شاخص ها با قرار دادن پوره های سن چهارم هر ژنوتیپ روی برگ های بریده کلزا و سیب زمینی به عنوان میزبان اندازه گیری شدند. تعداد پوره های تولید شده توسط هر یک از شته های مورد بررسی به طور روزانه شمارش شده و از روی برگ ها حذف می شدند. این شمارش و ثبت تا زمان مرگ هر شته ادامه داشت. مدت زمان تولد تا بلوغ هر ژنوتیپ نیز با قرار دادن یک پوره یک روزه روی برگ های بریده گیاهان مذکور و ثبت مدت زمانی که به بلوغ می رسیدند تعیین شد. نتایج تفاوت های معنی داری را بین شاخص های زیستی ژنوتیپ های مورد بررسی آشکار نمودند. ژنوتیپA یکی از مولد ترین ژنوتیپ ها روی هر دو میزبان و ژنوتیپ B روی سیب زمینی ازمولد ترین ژنوتیپ ها بود. این دو ژنونیپ هم چنین نسبت به سایرین در برابر حشره کش ها مقاوم تر و ناقلین موثر تری برای ویروس برگ قاشقی سیب زمینی هستند. بنابراین وجود چنین ژنوتیپ های بسیار مولد، با کارائی بالای انتقال ویروس و مقاوم به حشره کش ها می تواند خطری بالقوه در گسترش این ویروس باشند. این امر ضرورت شناسایی ژنوتیپ های مختلف شته سبز هلو و دیدبانی مداوم ترکیب جمعیتی ژنوتیپ های مختلف آن را از نظر مقاومت به حشره کش ها، کارائی انتقال ویروس و توانائی افزایش جمعیت در هر منطقه مشخص می سازد.
    کلیدواژگان: شاخص زیستی، شته سبز هلو، ژنوتیپ، Myzus persicae، PLRV
  • حبیب الله حمزه زرقانی، امیر تهور صفحه 161
    این اد-این برای MS Excel 2007 و برازش داده های فراوانی وقوع گیاهان بیمار، علف های هرز، حشرات و نماتودها در هر واحد نمونه برداری ایجاد گردید. توزیع های احتمال مانند توزیع دوجمله ای، پواسن، دوجمله ای منفی و دوجمله ای بتا توزیع های آماری گسسته هستند و به ترتیب برای توصیف الگوهای پخش داده های دودوئی به صورت یکنواخت، تصادفی و کپه ای مانند وقوع گیاهان بیمار، علف های هرز، حشرات و نماتودها در کادر مناسب اند. برنامه FDD (دریافت برنامه FDD از سایت مجله بیماری های گیاهی ایرانhttp://www.irjpp.ir/FDD و یا با مکاتبه با پست الکترونیک هر یک از نویسندگان با ذکر ماخذ امکان پذیر است) که مخفف برازش توزیع گسسته می باشد برنامه ای سهل و روان و قابل انعطاف برای کاربر است که مشاهدات را به صورت جدول داده خام و یا جدول فروانی قبول می کند. برنامه پارامترهای توزیع و خطاهای معیار آنها را براورد با روش Maximum likelihood برآورد می کند و مقادیر تئوریک (قابل انتظار) هر توزیع را بسته به تعداد توزیعی که از لیست انتخاب شود تخمین می زند. این برنامه آماره های معنی دار بودن نیکوئی برازش برای آزمون فرض صفر نیکوئی برازش توزیع مورد آزمایش بر داده های مشاهده شده را مانند آماره کی دو و نسبت لگاریتم بزرگی درست نمائی محاسبه و به کاربر می دهد. برای سهولت و سرعت بررسی به وسیله کاربر، یک نمودار میله ای از فراوانی مقادیر دیده شده و فراوانی های مورد انتظار بر اساس توزیع های مورد آزمایش نیز در خروجی تهیه و به کاربر ارائه می شود.
    کلیدواژگان: توزیع فضایی، توزیع دوجمله ای منفی، دوجمله ای، دوجمله ای بتا، پواسن
  • فرناز شاپوران، رقیه همتی، یوبرت قوستا، سیامک رحمانپور صفحه 169
    سفیدک کرکی آفتابگردان یکی از بیماری های مهم این محصول در استان آذربایجان غربی، به شمار می‎آید که در شرایط مساعد آب و هوایی برای گسترش بیماری، اپیدمی های خسارت‎زایی را ایجاد می‎نماید. با توجه به این‎که برای کنترل موثر بیماری های گیاهی کاربرد ارقام مقاوم یکی از روش های موثر و سالم در کنترل بیماری است، بنابراین ارزیابی مقاومت یا حساسیت ارقام نسبت به بیماری سفیدک کرکی آفتابگردان، در جهت تولید و استفاده از ارقام مقاوم در برنامه های اصلاح نباتات، می‎تواند نقش مهمی داشته باشد. لذا در طول فصل زراعی سال 1387، مقاومت هفت رقم گرده افشان باز و دو هیبرید آفتابگردان رایج کشت در استان آذربایجان‎ غربی نسبت به نژاد 100 شبه قارچ Plasmopara halstedii شناسایی شده در ارومیه با کاربرد روش غوطه‎ور کردن کامل گیاهچه ها در سوسپانسیون اسپور مورد ارزیابی قرار گرفت. در این بررسی ها نه علامت از علائم ماکروسکوپیک آلودگی به بیماری شامل مرگ گیاهچه، اسپورزایی روی برگ‎ها، اسپورزایی روی کوتیلدون و برگ‎ها، کوتولگی، موزاییک یا رنگ‎پریدگی برگ‎ها، بد شکلی، وجود زخم روی هیپوکوتیل و بالاخره کاهش رشد ریشه، روی بوته های مایه‎زنی شده، بر اساس نمره‎دهی در نظر گرفته شدند. ارقام و هیبریدهای آفتابگردان با استفاده از میزان شاخص شدت بیماری حاصل از امتیازهای این علائم، در پنج گروه مقاوم، نیمه‎مقاوم، نیمه‎حساس، حساس و فوق حساس قرار گرفتند. براین اساس ارقام رکورد، آرماویرسکی، آجیلی (آلستار)، ابلق، و پسته‎ای حساس، هیبریدهای ایروفلور و آذرگل نیمه‎مقاوم و ارقام مستر و لاکومکا مقاوم ارزیابی شدند.
    کلیدواژگان: آفتابگردان، ارقام و هیبریدها، سفیدک کرکی، مقاومت
  • حسین علایی، فاطمه رستمی صفحه 177
    بیماری بوته میری خیار از جمله عوامل محدود کننده کشت خیار که باعث خسارت قابل توجهی در گلخانه های تجاری می شود. به منظور شناسایی عوامل بیماری زا، نمونه برداری و جداسازی عامل بیماری طی سال های 1388 تا 1390 از گلخانه های تجاری خیار در رفسنجان انجام شد. تعداد 23 جدایه پیتیوم با استفاده از محیط کشت انتخابی جداسازی و بیماریزایی جدایه ها روی گیاهچه های خیار ارزیابی و اثبات گردید. شناسایی بیمارگر بر اساس ریخت شناسی پرگنه، ویژگی های میکروسکوپی و روش مولکولی انجام شد. بر اساس ویژگی های میکروسکوپی گونه P. aphanidermatum شناسایی گردید. توالی نوکلئوتیدی دی ان ای ناحیه ترانوبسی شونده داخلی ریبوزومی (rDNA-ITS) جدایه های انتخابی تعیین و به بانک ژن ارسال گردید. جستجوی تشابه با GenBank-BLAST با استفاده از توالی ناحیه rDNA-ITS نشان داد که P. aphanidermatum ثبت شده در بانک ژن با شماره ثبت AB355599 شبیه ترین توالی (بیش از99درصد تشابه) به جدایه به دست آمده می باشد. شناسایی و ردیابی مولکولی P. aphanidermatum از بافت آلوده بر اساس تکثیر قطعه اختصاصی از ناحیه rDNA-ITS با استفاده از آغازگراختصاصی Paph54F/ITS2 انجام و اختصاصیت و حساسیت آغازگر بررسی شد. نتایج نشان داد که جفت آغازگر مزبور برای ردیابی بیمارگر P. aphanidermatum بسیار اختصاصی و قادر به تکثیر قطعه 200 جفت بازی می باشد. از طرفی قادر به ردیابی کمتر از fg200 از DNA خالص بیمارگر در PCR معمولی می باشد. استفاده از آغازگر طراحی شده زمینه ردیابی P. aphanidermatum از بافت، آلوده را فراهم می نماید و هیچ باندی در تکثیر با DNA به دست آمده از بافت خیار سالم دیده نمی شود.
    کلیدواژگان: ردیابی مولکولی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، استخراج دی، ان، ای، توالی یابی
  • الهام فرجود، ضیاءالدین بنی هاشمی صفحه 183
    در طی سال های 1384-1387 نمونه هائی از خاک، برگ و میوه انجیر از انجیرکارهای استهبان در استان فارس و انجیرهای خشک از فروشگاه های شهرستان شیراز جمع آوری گردید. نود و چهار جدایه گونه های Aspergillus از نمونه های مذکور جداسازی شدند. براساس خصوصیات کشت، دمای رشد و مشخصات ریخت شناختی گونه های Aspergillus با درصد جداسازی به شرح زیر تشخیص داده شدند: (13/3) A. alliaceus (44/7) A. carbonarius (1/35) A. flavus، (38/6) A.fumigatus، (25/4) A. japonicus (6/39) A. niger var niger (13/2) A. ochraceus و (13/2) A. terreus. گونه های A. japonicus و A. ochraceus به ترتیب برای ایران و استان فارس فلور قارچی جدید هستند. تنوع ژنتیکی جمعیت A.flavus از بستره های مختلف با استفاده از جهش یافته های نیت و تولید زهرابه آنها تعیین گردد. هفت گروه های سازگاری رویشی (VCGs) در بین جهش یافته های نیت تشخیص داده شدند. قدرت تولید زهرابه به آفلاتوکسین در جدایه های A.flavus با استفاده از محیط کشت عصاره مخمر، ساکاروز آگار حاوی 2/0 درصد methylated-β-clodextrin در شیشه ارزیابی گردید. بین گروه های VCG و تولید زهرابه قارچی در جدایه ها رابطه وجود داشت.
    کلیدواژگان: فارس، استهبان، آفلاتوکسین، تنوع ژنیکی
  • وحیده رفیعی، ضیاالدین بنی هاشمی * صفحه 191

    انتشار Phytophthora parsiana گونه جدید گرمادوست درچند استان های جنوبی کشور و دامنه میزبانی چوبی آن در شرایط مایه زیاد بیمارگر در گلخانه مطالعه گردید. فعالیت بیمارگر در طول آزمایش در خاک مایه زنی شده ردیابی شد. از میان گیاهان چوبی مایه زنی شده بادام از تمام گونه ها حساسیت بیشتری داشت. از 24 گونه گیاهان چوبی شدت بیماری از زیاد به کم به ترتیب بادام، زرد آلو، پسته رقم سرخس، بادام پوست کاغذی، خربزه درختی، خنجوک، پسته رقم بادامی، انبه،بنه، چنار، انجیر و گردو بود. بیمار گر فقط از درختان پسته و خاک باغ های پسته رفسنجان در استان کرمان و از هرات در استان یزدجدا سازی شد و برای استان اخیر گزارشی جدید است. از خاک باغ های استان فارس و بوشهر و آب های جاری در استان فارس بیمارگر مذکور جداسازی نگردید.

    کلیدواژگان: گیاهان چوبی، گیاهان چند ساله، ایران
  • منصوره میرابوالفتحی، روح الله کرمی اسبو صفحه 197
    آلودگی به داکسی نیوالنون در 227 نمونه گندم استان های گلستان، اردبیل، آذربایجان و 154نمونه جو استان گلستان در سال 1385 با استفاده از روش الایزا تعیین گردید. داکسی نیوالنون در 97/44 % نمونه های گندم جمع آوری شده از استان گلستان در سطح 53/18 تا 81/ 192 و با متوسط 99/40 نانوگرم در گرم ردیابی شد. هم چنین 36/78 % نمونه های جو استان گلستان در دامنه ای معادل 19/15 تا 6/280 و متوسط 60/57 نانوگرم در گرم آلوده بودند. داکسی نیوالنون در نمونه های گندم محصول آذربایجان غربی ردیابی نگردید و فقط یک نمونه محصول آن سال آذربایجان شرقی آلوده بود، در حالی که 30/92% نمونه های استان اردبیل در سطحی معادل 32 تا 316 و با متوسط 23/130 نانوگرم در گرم آلوده بود. میزان آلودگی گندم و جو محصول سال 1385 استان های شمال و شمال شرق کشور از حد مجاز تعریف شده دنیا بسیار پایین تر بود. در سال 1390 مجددا تعداد 35 نمونه گندم در فصل برداشت و پس از چهار ماه انبار داری از پارس آباد مغان در استان اردبیل جمع آوری و از نظر آلودگی به Fusarium graminearum و داکسی نیوالنول بررسی گردید. میزان درصد وقوع آلودگی گندم آبی به graminearum. F. برابر 91/70% و داکسی نیوالنون در90% نمونه های گندم مرحله برداشت در سطحی معادل 06/1 تا 06/2 میکروگرم بر گرم ردیابی شد، این آلودگی در نمونه های گندم بعد از انبارداری به سطحی معادل 08/3 تا 49/7 میکرو گرم بر گرم افزایش یافته بود. توانایی تولید داکسی نیوالنول توسط 29 جدایه graminearum. F جمع آوری شده از مناطق شمال و شمال شرق کشور معادل 82/17تا33/2397 نانوگرم در گرم بود.
    کلیدواژگان: داکسی نیوالنول، گندم، جو، ایران، HPLC، ELISA، Fusarium graminearum
  • حمید محمدی صفحه 211
    در این مطالعه 10 رقم انگور شامل: یاقوتی سیاه، عسکری زرقان، خلیل بوانات، بی دانه قرمز قزوین، بی دانه سفید قزوین، یاقوتی سفید، ریش بابا، رطبی، سیاه سی سخت و سیاه و هم چنین 14 گونه درخت شامل: هلو، سیب، زردآلو، بید، چنار، انجیر، سنجد،نارون، اقاقیا، توت، پسته، بادام، زبان گنجشک و انار انتخاب و از نظر میزان آلودگی به دو گونه Neofusicoccum parvum و Diplodia seriata که از درختان انگور با علائم زوال در ایران جداسازی شده بودند مورد ارزیابی قرار گرفتند. عمل مایه زنی با قرار دادن یک بلوک میسلیومی چهار میلی متری از محیط کشت هفت روزه جدایه ها در زخم های مصنوعی ایجاد شده در قلمه های ریشه دار شده انگور و شاخه های درختان به ترتیب در شرایط گلخانه ای و مزرعه ای انجام شد. علائم خارجی بیماری و طول لکه های ایجاد شده بعد از چهار ماه مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده D. seriata در همه تیمارها، لکه های کوچک تری را نسبت بهN. parvum ایجاد نمود هر چند که نسبت به شاهد تفاوت معنی داری را نشان داد. بزرگ ترین و کوچک ترین لکه های تولید شده توسط هر دو گونه به ترتیب بر روی ارقام یاقوتی سیاه و سیاه دیده شد. بر اساس نتایج به دست از مایه زنی درختان در شرایط مزرعه ای، هر دو گونه کوچک ترین لکه ها را روی انار ایجاد کردند. در این خصوص بزرگ ترین لکه های ایجاد شده توسط N. parvum و D. seriata به ترتیب روی شاخه های پسته و سیب دیده شد. به طور کلی این مطالعه نشان داد که وجود D. seriata و N. parvum در پوشش گیاهی و باغ های نزدیک به تاکستان ها، به عنوان یک میزبان متناوب، می تواند سلامتی باغ های انگور را تحت تاثیر قرار دهد.
    کلیدواژگان: آزمون بیماری زایی، انگور، گیاهان چوبی
|
  • J. Nikan, B. Fenton, H. Barker Page 155
    Different clones of Myzus persicae, the main vector of Potato leafroll virus (PLRV), vary in reproductive performance, host-plant adaptation, insecticide resistance and vector efficiency. In this study some important life parameters related to population increase of five major genotypes of Scottish M. persicae, characterized by the ribosomal DNA intergenic spacer fingerprinting technique, denoted type A, B, C, J, and I along with clone 4010 of M. antirrhinii were analyzed. The life parameters measured were average daily offspring production, reproduction time, total offspring production and longevity. These were measured by putting fourth instar nymphs from each genotype on detached leaves of oilseed rape and potato, recording the number of offspring produced by each individual and removing them from the leaves daily until each individual died. The developmental time of the genotypes was also determined by putting one day old offspring of each genotype on detached leaves of the same plants and recording the period from birth to maturity. Significant differences in life parameters of the genotypes were observed. Genotype A was one of the most reproductive genotypes on both hosts and genotype B was so, on potato. It has already been shown that these two genotypes were resistant to insecticides and more efficient vectors of PLRV. Taking these matters into account, it is clear that the existence of such genotypes that are very reproductive, resistant to insecticides and efficient in transmitting PLRV, can potentially increase the spread of the virus if they become established as the predominant genotypes in each area. This in turn, further reinforces the necessity of monitoring M. persicae genotypes with regard to resistance to insecticides, virus transmission efficiency and reproduction capacity in each specific region.
    Keywords: Myzus persicae, Genotype, Life parameter, PLRV
  • H. Hamzehzarghani, A. Tahavvor Page 161
    An add-in for MS Excel 2007 was developed to fit discrete distributions to the frequency of disease incidence, weed, insect and nematode in the form of count per sampling unit data. Probability distributions such as binomial, Poisson, negative binomial and beta binomial are discrete distributions, which are respectively appropriate for describing uniform, random and aggregated or clustered binary data such as disease incidence or insect/nematode/weed count per quadrate observations. The fit discrete distribution (FDD) program is a very user-friendly and flexible add-in and can take data in the form of either Table of raw observations or a frequency Table. The program estimates distribution parameters and their standard errors using a maximum likelihood procedure and determine the expected (theoretical) values of the distribution for any distribution from its list. It also calculates both chi-square and log-likelihood ratio goodness of fit statistics to test the null hypothesis of goodness of fit and plot the expected frequencies according to all used distributions against observed values in one single bar graph for comparison purposes. Application of the program in studying spatial pattern of plant pests is discussed.
    Keywords: Spatial pattern, Discrete distribution fit, Negative binomial, Binomial, Beta binomial, Poisson
  • F. Shapouran, R. Hemmat, Y. Ghoosta, S. Rahmanpour Page 169
    Sunflower downy mildew is one of the most important and destructive diseases of this crop in West-Azarbaijan. The disease causes epidemic damages and yield losses at favorite environmental conditions for the pathogen activity. Application of disease resistant cultivars is considered as one of the effective control methods. During the growing season of 2009 in West-Azarbaijan, infected sunflower plants were collected and used as a source of Plasmopara halstedii for inoculation of standard differential lines to identify the variation of pathogenicity. The resistance of seven open-pollinating cultivars and two hybrids of sunflower to the dominant race (race 100) of P. halstedii, was evaluated employing the whole seedling immersion (WSI) method in the greenhouse. In this investigation, nine macroscopic disease symptoms including damping-off, sporulation on cotyledons and leaves, sporulation on leaves, stunting, sporulation on cotyledons, mosaic on leaves, deformation of leaves, lesion on hypocotyls and root reduction on the inoculated plants were considered for disease rating and calculating the disease severity index (D.S.I). The experiment was conducted in three replications for each cultivar. The analysis of variance (ANOVA) was performed and the means were compared using Duncan multiple range test (P = 0.05) in SAS ver. 9.1 (SAS institute Inc., Cary, NC.). According to the analysis of variance (ANOVA) for disease severity index, cultivars and hybrids were classified into five significantly different groups (P< 0.05): resistant, moderately resistant, moderately susceptible, susceptible, and highly susceptible. Cultivars Lakumka and Master were in the same group as resistant cultivars, whereas Record was highly susceptible.
    Keywords: Sunflower, Downy mildew, Resistance, Cultivars, hybrids
  • H. Alaei, F. Rostami Page 177
    Cucumber damping-off is a limiting factor in commercial greenhouse production. To determine the causal agents of disease, sampling and fungal isolation were performed during 2009 and 2011. A total of 23 isolates of Pythium sp. were obtained using selective media. Their pathogenicity was evaluated on cucumber seedlings under greenhouse conditions. All isolates were pathogenic. Morphological and molecular identifications of the isolates were performed. P. aphanidermatum was identified based on microscopic characteristics. The complete sequences of ribosomal DNA internal transcribed spacers regions of selected isolates were determined and submitted to GenBank. The GenBank-BLAST homology search revealed P. aphanidermatum as the most similar sequence (> 99% identity) with GenBank entry AB355599. PCR primers were designed for the identification of P. aphanidermatum in which had a unique ITS sequence. The PCR primer combination Paph54F/ITS2 was species-specific with no cross-reaction to other Pythium species or to soil borne cucumber fungal pathogens tested. The detection limit was as little as 200 fg pure genomic DNA. P. aphanidermatum could be detected in lesions of infected cucumber stem tissue. No signals were obtained from healthy cucumber tissue DNA.
    Keywords: DNA extraction, Sequencing, ITS, Conventional PCR, Detection
  • E. Farjood, Z. Banihashemi Page 183
    During 2005-2007, soil, leaf and fig fruit samples from fig plantation in Estahban in Fars Province and several samples of dried figs from markets in Shiraz city were collected. Ninety four isolates of Aspergillus species were recovered from soil, leaf and fig fruit samples. Based on cultural characteristic, temperature and morphological criteria the following Aspergillus species with their percentage frequencies were identified: A. alliaceus (3.13), A. carbonarius (7.44) A. flavus (35.1), A. fumigatus (6.38), A. japonicus (4.25), A. niger var niger (39.6), A. ochraceus (2.13), and A. terreus (2.13). A. japonicus and A. ochraceus are as a new report for Iran and Fars province mycoflora respectively. The genetic diversity of a population of A. flavus from various substrates using nit mutants and their aflatoxin production was determined. Seven vegetative compatibility groups (VCGs) were identified among the nit mutants. The in vitro ability of A. flavus isolates in aflatoxin production was assessed using yeast extract sucrose agar medium supplemented with 0.2% methylated --cyclodextrin. There was a relationship between a VCG and the amount of mycotoxin produced by the isolate.
    Keywords: Ficus carica, Fars, Estahban, Aflatoxin, Genetic diversity
  • V. Rafiee, Z. Banihashemi Page 191

    The distribution of Phytophthora parsiana a high-temperature tolerant newly described species was studied in southern Iran and examined its host range in woody perennial plant species in greenhouse condition under high inoculum potential. Among different plant species examined, almonds were highly susceptible by different isolates. From 24 woody plants inoculated, the disease severity in descending orders were: Prunus dulcis, P. armeniaca, Pistacia vera cv. Sarakhs, Prunus dulcis var. fragilis, Carica papaya, Pistacia khinjuk, P. vera cv. Badami, Mangifera indica, P. mutica, Platanus orientalis,, Ficus carica and Juglans regia. The pathogen was detected from soil and infected trees only in pistachio orchard in Rafsanjan in Kerman province and adjacent province Yazd.

    Keywords: Prunus spp., Woody plants, Pistacia spp., Perennial plants, Iran
  • M. Mirabolfathy, R. Karami, Osboo Page 197
    Deoxynivalenol (DON) contamination of 227 wheat samples from Golestan, Ardabil, Azarbaijan, and 154 barley samples from Golestan province all located in the north and northwest of Iran produced in 2006 were determined using ELISA method. DON was detected in 44.97 % of the wheat samples collected from Golestan province at levels from 18.53 to 192.81 ng g-1, with the average level of 40.99 ng g-1. Also 78.36 percent of Golestan's barley samples were contaminated to DON with the average level of 57.60 ng g-1 and at levels from 15.19 to 280.6 ng g-1. DON was not found in wheat samples of west Azarbaijan and only one sample from East Azarbaiejan was contaminated in this year, while it was detected in 92.30% of Ardabil's samples at levels from 32 to 316 ng g-1 with the average level of 130.23 ng g-1. DON contamination of wheat and barley produced at north and northwest of Iran in 2006 was much lower than the world regulatory limit for cereals. Thirty five wheat samples collected from Parsabad Moqan area to determine frequency of Fusarium graminearum incidence and natural DON contamination levels in 2011 using HPLC - IAC. Mean of the incidence of F. graminearum was 70. 91% in irrigated system cultivars and DON was detected in 90% of samples ranged from 1.06 to 2.06 µg g-1, at harvest time and 3.08 to 7.49 µg g-1 after storing. DON potential production of 29 F. graminearum isolates obtained from wheat of north and northwest ranged from 17.82 to 2397.33 ng g-1.
    Keywords: Deoxynivalenol, Wheat, Barley, HPLC, ELISA, Fusarium graminearum, Iran
  • H. Mohammadip Page 211
    Ten grapevine cultivars include of “Yaghuti Siah”, “Askari Zarghan”, “Khalil Bavanat”, “Bidane Ghermez Ghazvin”, “Bidane Sefid Ghazvin”, “Yaghuti Sefid”, “Rish Baba”, “Rotabi”, “Siah Sisakht”, “Siah” and 14 trees include of pistachio, almond, peach, apple, apricot, willow, sycamore, fig, service, elm, acacia, mulberry, ash and pomegranate were evaluated to infection by Neofusicoccum parvum and Diplodia seriata which were isolated from grapevines showing decline symptoms in Iran. Artificial inoculations were made on rooted cuttings of grapevine and trees branches in the greenhouse and field conditions respectively. Data were collected by recording the external symptoms and length of the resulting necrosis 4 months later. Based on the pathogenicity tests on grapevine cultivars both species gave the longest and the smallest lesions on “Yaghuti Siah” and “Siah” cultivars respectively. Based on the pathogenicity tests on the trees in the field, N. parvum and D. seriata gave the least lesions on pomegranate. In this regards N. parvum produced the longest lesions on pistachio while D. seriata caused the longest lesions on apple. Generally, this study indicated that the presence of trunk pathogens such as D. seriata and N. parvum in native vegetation and orchards planted in close proximity to vineyards, as an alternative hosts and potential source of inoculum, may affect the health of the vineyards.
    Keywords: Botryosphaeriaceae, Pathogenicity test, Vine, Woody plants