فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:19 Issue: 1, 2013

Internal Medicine Today
Volume:19 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه فلاح، حسین گودرزی، فرحنوش دوستدار، سیدمحسن زهرایی، علیرضا محمدزاده صفحه 1
    اهداف
    باسیل کالمت-گرین (BCG) تنها واکسن در دسترس علیه بیماری سل است. سویه BCG مورد استفاده به عنوان واکسن در ایران نامشخص است. هدف این مطالعه تایید و کنترل کیفی واکسن BCG مورد استفاده در ایران و تعیین پلی مورفیسم ژنی این سویه بود.
    روش ها
    28 واکسن BCG لیوفلیزه (انیستیتو پاستور؛ ایران) با شماره سریال های متفاوت طی یک سال (91-1390) جمع آوری و تحت شرایط دمایی °C4 به آزمایشگاه انتقال داده شدند. از هر شماره سریال 3 سویه واکسن به صورت تصادفی انتخاب شد. استخراج DNA با روش CTAB انجام شد. نمونه های DNA در دمای °C20- نگهداری شدند. از 4 پرایمر برای PCR ژن های RD14 و DU1 استفاده شد. تعیین توالی ناحیه RD16 در سویه های واکسن BCG توسط DNAآنالایزر ABI3730XL با نرم افزارهای Chromas و Mega 4 انجام شد. VNTR تایپینگ برای 6 جایگاه ژنی صورت گرفت.
    یافته ها
    تمام سویه ها از نظر کشت روی محیط مثبت بودند. در همه سویه های BCG مورد بررسی مضاعف شدگی DU1 در کروموزوم باکتری ها مشاهده شد. هیچکدام از سویه ها دارای ژن RD14 نبودند. همه نواحی RD16 دارای توالی مشابه با ناحیه RD16 در ژنوم سویه Pasture1173p2 بودند. تعداد و اندازه واحدهای تکراری برای 6 جایگاه ژنی MIRU4، MIRU24، MIRU26، MIRU40، VNTR1895 و VNTR11b در 28 سویه BCG مختلف در نمونه های واکسن به ترتیب 122+(77*2)، 393+(54*2)، 285+(51*5)، 354+(54*2)، 281+(57*4) و 67+(69*3) بود.
    نتیجه گیری
    سویه BCG مورد استفاده در ایران، همان سویه Pasture1173p2 است و می توان از آن به عنوان واکسن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: واکسن BCG، MIRU، VNTR تایپینگ، پلی مورفیسم ژنی، واکنش پلیمرازی زنجیره ای
  • محمد صوفی آبادی صفحه 7
    اهداف
    با توجه به عوارض فراوان داروهای ضددرد رایج، یافتن داروهای مسکن مناسب تر اهمیت دارد. در علف خنازیر ترکیبات ضدالتهابی مناسبی یافت می شوند. در این پژوهش اثر ضددردی داروی دیکلوفناک و عصاره اتانولی تهیه شده از بخش های هوایی علف خنازیر، در موش های صحرایی نر با مدل درد التهابی فرمالین بررسی شد.
    روش ها
    با استفاده از 48 سر موش صحرایی نر و به کارگیری مدل درد آزمون فرمالین، رفتار دردی با تزریق درون صفاقی غلظت های 25 و 50 و 100 و 200میلی گرم برکیلوگرم عصاره در 4 گروه تیمار با گروه های کنترل و دیکلوفناک بررسی شد. مشاهده رفتار درد هر 15 ثانیه و در کل به مدت 60 دقیقه پس از تزریق فرمالین انجام و اطلاعات به دست آمده برای هر موش به طور میانگین محاسبه شد. یافته های گروه های مختلف آزمون در هر دو مرحله حاد و مزمن به طور جداگانه با آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و توکی با استفاده از نرم افزار SPSS 15 تحلیل شد.
    یافته ها
    هر دو فاز حاد و مزمن درد ناشی از تزریق فرمالین در تمام گروه ها مشاهده شد. تجویز عصاره علف خنازیر با دوزهای 50 (05/0 p<)، 100 (01/0 p<) و 200میلی گرم (001/0 p<) در فاز حاد، علامت درد را نسبت به گروه کنترل کاهش داد. در فاز مزمن نیز تجویز عصاره در تمامی دوزهای مورد استفاده موجب کاهش معنی دار درد نسبت به گروه کنترل به ویژه در دقایق 40- 15 آزمون شد که این تفاوت در دوزهای 100 و 200 میلی گرم بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    تزریق محیطی عصاره اتانولی علف خنازیر اثر ضددردی مرکزی و محیطی دارد.
    کلیدواژگان: علف خنازیر، آزمون فرمالین، موش های صحرایی نر
  • منیره محجوب، حامد مومنی مقدم، محمدرضا روحانی، مهناز شهرکی پور، فاطمه محجوب صفحه 11
    اهداف
    جراحی انکساری یکی از روش های اصلاح عیوب انکساری به شمار می رود. تکنیک های جراحی انکساری قرنیه ای از طریق تغییراتی که در انحنا، ضخامت و فاکتور شکل قرنیه ایجاد می کنند سبب اصلاح عیوب انکساری می شوند. بنابراین هدف از این مطالعه، بررسی اثر جراحی انکساری بر ضخامت و انحنای پایه قرنیه و تیزبینی بود.
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 38 بیمار در محدوده سنی 48-18 سال که برای انجام عمل جراحی انکساری به بیمارستان الزهرا(س) زاهدان مراجعه کردند به طور تصادفی انتخاب شدند. در مورد هر فرد ابتدا عیب انکسار به روش رتینوسکوپی با استفاده از داروی سیکلوپلژیک تعیین شد. در مراجعات بعدی بیماران که یک روز، یک هفته، یک ماه، 3 ماه و 6 ماه بعد از جراحی صورت گرفت، تیزبینی هر فرد مجددا تعیین شد. بعد از جمع آوری داده های مورد نظر در نرم افزار SPSS 15.5، از آزمون های آماری T زوجی، همبستگی پیرسون و آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری به منظور تجزیه و تحلیل استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری بین میانگین تیزبینی در زمان های مختلف بعد از عمل مشاهده شد. تفاوت معنی داری بین ضخامت و همچنین قدرت انکساری قرنیه در 5 نقطه مورد بررسی قبل از عمل و 6 ماه بعد از عمل مشاهده شد. در افراد گروه های مایوپی، مایوپیک آستیگمات و هایپروپی تفاوت معنی داری بین ضخامت قرنیه در 5 نقطه مورد بررسی مشاهده نشد، ولی تفاوت معنی داری بین قدرت قرنیه در این 5 نقطه وجود داشت.
    نتیجه گیری
    متوسط تیزبینی بعد از عمل، با گذشت زمان بهبود می یابد و تیزبینی با اصلاح قبل از عمل بیشتر از تیزبینی بعد از عمل است.
    کلیدواژگان: جراحی انکساری، ضخامت قرنیه، انحنای قرنیه، تیزبینی
  • محمد صادقی، فرزاد فرمانی، حسن سعیدی صفحه 17
    اهداف
    در افراد دارای صافی کف پا از کفی طبی به عنوان درمان محافظتی استفاده می شود. با توجه به اهمیت جبران صافی کف پا در ورزشکاران این پژوهش با هدف بررسی و مقایسه تاثیر کفی طبی با- و بدون گوه داخلی بر میزان مصرف انرژی در ورزشکاران دونده با صافی کف پا انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش شبه تجربی از نوع غیراحتمالی ساده روی 20 مرد ورزشکار مبتلا به صافی انعطاف پذیردوطرفه کف پا در سال 1388 انجام شد. افراد مورد مطالعه با نمونه گیری غیرتصادفی از میان ورزشکاران دونده مراجعه کننده به مجموعه ورزشی انقلاب انتخاب شدند. پای نمونه ها به منظور تعیین و تشخیص وجود صافی کف پا براساس نسبت قوس بررسی شد. پس از ساخت کفی مناسب هر فرد با- و بدون گوه داخلی، میزان اکسیژن مصرفی، میزان بیشینه اکسیژن مصرفی و حداکثر تعداد ضربان قلب سنجیده شد. تجزیه و تحلیل نتایج این پژوهش با استفاده از برنامه نرم افزاری SPSS 11 و آزمون T زوج برای مقایسه نتایج قبل و بعد از مداخله انجام شد.
    یافته ها
    میزان اکسیژن مصرفی با استفاده از کفی طبی با گوه داخلی (31/78±30/4488) و بدون گوه داخلی (83/67±60/4604) اختلاف معنی داری داشت (0/038=p). میزان بیشینه اکسیژن مصرفی فرد با استفاده از کفی طبی با گوه داخلی (62/6±37/54) و بدون گوه داخلی (53/6±60/63) نیز اختلاف معنی داری را نشان داد (024/0=p). اختلاف حداکثر تعداد ضربان قلب با گوه داخلی (29/4±24/153) و بدون گوه داخلی (15/6±48/164) معنی دار بود (018/0=p).
    نتیجه گیری
    اضافه کردن گوه داخلی به کفی طبی می تواند به کاهش مصرف انرژی در حین دویدن ورزشکار کمک کند.
    کلیدواژگان: انرژی، کفی طبی، صافی کف پا، ورزشکاران
  • فرشته جهدی، فریده اقدام پور، سمیه نقی زاده، معصومه خیرخواه، محسن تقی زاده صفحه 23
    اهداف
    درد ناشی از اپی زیوتومی کیفیت زندگی مادر را تحت تاثیر قرار می دهد. گیاه صبر زرد و گل همیشه بهار از روزگاران کهن برای درمان بیماری های مختلف به کار رفته است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر پماد گیاه صبر زرد و پماد گل همیشه بهار بر شدت درد زخم اپی زیوتومی در مقایسه با روتین بیمارستان (بتادین) انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی، از مهر تا آذر 1389 در بیمارستان لولاگر تهران اجرا شد. 111 زن نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان، برای زایمان طبیعی که اپی زیوتومی شده بودند به روش نمونه گیری تصادفی مستمر انتخاب شدند. بعد از کسب رضایت نامه آگاهانه کتبی و توضیح محرمانه بودن پژوهش، نمونه ها قبل از زایمان به روش تخصیص تصادفی سیستماتیک مستمر در یکی از 3 گروه مصرف کننده پماد گیاه صبر زرد، پماد گل همیشه بهار یا کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه مشخصات فردی، عوامل جمعیت شناختی و عوامل مامایی و نوزادی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون آنووا، مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین شدت درد قبل از مداخله (850/0=p)، 4 ساعت پس از مداخله (622/0=p) و 8 ساعت پس از مداخله (107/0=p) در سه گروه اختلاف معنی داری نشان ندادند. میانگین شدت درد 5 روز پس از اپی زیوتومی اختلاف معنی داری نشان داد. بین میانگین تعداد مسکن مصرفی روز سوم، چهارم و پنجم بعد از زایمان بین سه گروه اختلاف معنی دار آماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از پماد گیاه صبر زرد و گل همیشه بهار شدت درد زخم اپی زیوتومی و میزان نیاز به مسکن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اپی زیوتومی، درد، صبر زرد، گل همیشه بهار، تسکین درد
  • زهرا حسینی*، مجید کاشف، عباسعلی گائینی صفحه 29
    اهداف

    تاثیر چرخه قاعدگی و عوامل مربوط به آن بر سلامتی بخش مهمی در مطالعات مربوط به زنان است. در هر مرحله از چرخه قاعدگی، تغییرات هورمونی و فیزیولوژی متفاوتی در بدن زنان رخ می دهد که بر ظرفیت کار بدنی آنها اثرگذار است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر چرخه عادت ماهیانه بر هورمون رشد و توان هوازی دختران غیرورزشکار انجام شد.

    روش ها

    این پژوهش علی پس از وقوع مقطعی به روش کلینیکی در جامعه دختران 15 تا 17 سال شهر قم که در سال تحصیلی 90-1389 در دبیرستان های این شهر مشغول به تحصیل بودند انجام شد و 15 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ایهدفمند انتخاب شدند. آزمودنی ها در سه مرحله مختلف چرخه قاعدگی، مرحله خونریزی (روز سوم)، مرحله فولیکولی (روز دوازدهم) و مرحله لوتئینی (روز بیست ویکم) برای اندازه گیری هورمون رشد به آزمایشگاه تخصصی مراجعه نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 17 و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین میزان هورمون رشد در مراحل خونریزی، فولیکولی و لوتئینی تفاوت معنی داری داشت (001/0>p) ولی میانگین توان هوازی در این مراحل تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0

    نتیجه گیری

    مراحل مختلف چرخه قاعدگی با وجود عدم تاثیر بر توان هوازی بر سطح هورمون رشد در دختران 17-15 سال غیرورزشکار تاثیر دارد، اما عملا محدودیتی در اجرای فعالیت های ورزشی هوازی ایجاد نمی کند.

    کلیدواژگان: چرخه قاعدگی، هورمون رشد، توان هوازی
  • سارا سلیمانی اصل، امید آقایی، نیما شکرریز، نیما مولوی، مهدی مهدی زاده صفحه 35
    اهداف
    تجویز کتامین منجر به نورودژنراسیون در مغز موش نابالغ در طول رشد و اختلال در حافظه می گردد. با توجه به اهمیت هیپوکمپ در ایجاد حافظه و همین طور استفاده گسترده از کتامین در بیهوشی، در مطالعه حاضر تاثیر تجویز کتامین بر سلول های ناحیه CA1 هیپوکمپ بررسی شد.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی، 10 سر موش صحرایی ویستار 300-250 گرمی در 2 گروه کنترل و کتامین تقسیم شدند. گروه کنترل 1سی سی نرمال سالین و گروه کتامین داروی کتامین را با دوز 30mg/kg به مدت 5 روز و به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. بعد از پرفیوژن داخل قلبی، مغز حیوانات خارج و بعد از تهیه بلوک های بافتی و سکشن های مغزی، سلول های سالم ناحیه CA1 هیپوکمپ شمارش شدند. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون Tاستودنت تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تجویز کتامین منجر به افزایش سلول های پیکنوزه در ناحیه CA1 هیپوکمپ شد که نشانگر کاهش معنی دار سلول های سالم (57/3±50/95) در گروه کتامین در مقایسه با گروه کنترل (57/11±17/203) بود (001/0>p).
    نتیجه گیری
    به دنبال تجویز کتامین در حیوان بالغ مرگ سلولی در ناحیه CA1 هیپوکمپ رخ می دهد.
    کلیدواژگان: کتامین، هیپوکمپ، مرگ سلولی
  • علی روحبخش، حسین اسماعیلی، زینب اصمی، فاطمه عرب بنی اسد، علی شمسی زاده، محمد ابراهیم رضوانی صفحه 41
    اهداف
    صرع یکی از اختلات شایع عصبی است. امروزه داروهای زیادی برای درمان این بیماری استفاده می شود که بسیاری از این داروهای شیمیایی آثار زیان باری بر سلامت فرد برجای می گذارند. هدف از اجرای این مطالعه بررسی اثر عصاره آبی- الکلی میوه شوید بر کیندلینگ شیمیایی ناشی از پنتیلن تترازول بود.
    روش ها
    این مطالعه تجربی روی 50 سر موش سوری نر balb/c با وزن 35-25گرم انجام شد. موش ها به 5 گروه 10تایی تقسیم شدند. 3 گروه آزمون، 3 غلظت 150، 300 و 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن حیوان عصاره هیدروالکلی میوه شوید دریافت کردند. گروه کنترل مثبت به جای عصاره داروی دیازپام با غلظت 3 میلی گرم بر کیلوگرم دریافت کردند. گروه کنترل منفی به جای عصاره، نرمال سالین استریل به میزان 6میلی لیتربرکیلوگرم دریافت کردند. برای مقایسه تاثیر غلظت های مختلف دارو و عصاره در زمان های پس از تزریق دارو بر کمیت های تشنج، از آزمون ANOVA و آزمون مکمل توکی و نرم افزار SPSS 18 استفاده شد.
    یافته ها
    شوید در دوزهای 150 و 300میلی گرم برکیلوگرم اثر مهاری خوبی بر رفتار تشنجی حیوانات در روزهای مختلف داشت (01/0>p) و در دوز 600میلی گرم برکیلوگرم به خوبی حرکات تشنجی موش ها را مهار کرد (01/0>p).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی دانه شوید در دوز 600 میلی گرم برکیلوگرم دارای اثر ضدتشنج در موش است.
    کلیدواژگان: آنتوم گراوئولنس، اتانول، کیندلینگ، پنتیلن تترازول
  • حمید پورشریفی، احمد علیپور، حسین زارع، محمد افخمی اردکانی، خدیجه اعراب شیبانی * صفحه 47
    اهداف

    دیابت منبع استرس افراد مبتلا به این بیماری است. استرس ناشی از دیابت اثرات منفی روانی زیادی دارد. هدف این پژوهش تعیین نقش تیپ شخصیتی D در تاثیر استرس بر HbA1c و ترشح کورتیزول بود.

    روش ها

    در این مطالعه همبستگی که به صورت گذشته نگر طی سال های 1390 و 1391 در جامعه زنان مبتلا به دیابت نوع II عضو مرکز تحقیقات دیابت شهر یزد انجام شد، 80 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و پرسش نامه های مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس و تیپ شخصیتی D را تکمیل کردند. سپس با انجام آزمایش خون به صورت ناشتا تاثیر استرس و تیپ شخصیتی بر HbA1c و میزان کورتیزول سنجش شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS 18 و با آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    استرس با تیپ شخصیتی، کورتیزول و HbA1c؛ و تیپ شخصیتی با کورتیزول و HbA1c؛ و همچنین کورتیزول با HbA1c همبستگی معنی دار داشت. براساس نتایج تحلیل رگرسیون، عامل استرس به تنهایی (001/0=p) و به همراه تیپ شخصیتی (001/0=p) بر HbA1c تاثیر داشت. همچنین عامل استرس به تنهایی (002/0=p) و به همراه تیپ شخصیتی (001/0=p) بر میزان کورتیزول موثر بود. مقیاس استرس و تیپ شخصیتی، 312/0 واریانس HbA1c و 28/0 واریانس کورتیزول را تبیین کردند.

    نتیجه گیری

    استرس و تیپ شخصیتی با میزان کورتیزول سرم و HbA1c رابطه دارند و تیپ شخصیتی در جهت افزایش تاثیر استرس بر بیماران دیابتی عمل می کند.

    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس نوع II، شخصیت، هموگلوبین گلیکوزیله
  • حمیرا کاوه، علی نعمتی، حمیده افتخاری صفحه 53
    اهداف
    آسم بیماری پیچیده مجاری تنفسی است که با انسداد و تنگی قابل برگشت، پاسخ دهی شدید، التهاب شدید و تغییرات بافتی مجاری هوایی توصیف می شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر روغن کانولا بر تعداد کل و انواع گلبول های سفید در موش های صحرایی مبتلا به آسم تجربی بود.
    روش ها
    در این پژوهش آزمایشگاهی، 36 سر موش صحرایی نژاد ویستار به 4 گروه کنترل منفی، کنترل مثبت، آسمی دریافت کننده 5/0ml/kg روغن کانولا در روز و آسمی دریافت کننده 7/0ml/kg روغن کانولا در روز تقسیم شدند. در انتهای آزمایش، از قلب نمونه ها خون گیری و تعداد کل گلبول های سفید و درصد انواع آنها اندازه گیری و بررسی شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و مقایسه بین گروه ها با آزمون آماری ANOVA انجام شد.
    یافته ها
    تعداد گلبول های سفید در گروه آزمون 2 نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش یافت (05/0>p). درصد لنفوسیت ها در گروه آزمون 2 نسبت به گروه کنترل مثبت افزایش یافت (01/0>p). درصد نوتروفیل ها در گروه آزمون 2 نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش یافت (001/0>p). درصد ائوزینوفیل ها در گروه های تیمارشده با روغن کانولا نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش یافت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    روغن کانولا بعضی عوارض آسم از جمله تغییرات ایجادشده در تعداد کل و درصد انواع گلبول های سفید خون را در موش های صحرایی مبتلا به آسم تجربی کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: آسم، گلبول سفید خون، روغن کانولا، ضداکسیدکننده
|
  • Fallah F., Goudarzi H., Doustdar F., Zahraei S.M., Mohammadzadeh A.R Page 1
    Aims
    The Bacille Calmette-Guérin (BCG) is the only vaccine available against tuberculosis. The BCG strain used in Iran as the vaccine is not specified. The purpose of the present study was to confirm and make a qualitative control for BCG vaccine in Iran and to determine the genetic polymorphism of the given strain.
    Methods
    Twenty eight lyophilized BCG vaccines (Pasteur Institute, Iran) with different batch numbers were collected over a year (2011-12) and transferred under the temperature condition of 4°C to the laboratory. Three strains of vaccine were selected randomly out of each batch number. The DNA was extracted using CTAB method. DNA samples were kept at -20°C. Of four primers, RD14 and DU1 genes were used for PCR. The sequence of RD16 region in BCG strains was determined using DNA analyzer ABI3730XL using Chromas and Mega4 software. VNTR typing was done for six genic positions.
    Results
    All strains were positive in terms of their culture on the medium. In all BCG strains under study, DU1 duplication in the bacteria’s chromosome was observed. None of strains had RD14 gene. All RD16 regions had similar sequence with RD16 region in the genome of Pasture1173p2 strain. The number and size of repeated units for six gene positions including MIRU4, MIRU24, MIRU26, MIRU40, VNTR1895 and VNTR11b in 28 strains of different BCG in the vaccine samples were respectively (2×77)+122, (2×54)+393, (5×51)+285, (2×54)+354, (4×57)+281 and (3×69)+67.
    Conclusion
    BCG strain using in Iran is the very Pasteur 1173p2 and may be used as vaccine.
    Keywords: BCG Vaccine, MIRU, VNTR Typing, Gene Polymorphism, PCR
  • Sofiabadi M Page 7
    Aims
    Considering the numerous side effects of common analgesic drugs, finding proper analgesic drugs is important. The Scrophularia is a plant that contains appropriate anti-inflammatory compounds. In this study the analgesic effect of diclofenac drug and ethanolic extract made of aerial parts of Scrophularia Megalanta was studied in male rats by formalin inflammatory model.
    Methods
    Using 48 male rats and applying the formalin test pain model, the pain behavior was examined by intraperitoneal injection of 25, 50, 100 and 200mg/kg concentrations of extract in four treatment groups with diclofenac and control groups. Observation of pain behavior was done for each 15 seconds and total of 60 minutes after the formalin injection and the collected data was calculated for each rat averagely. The findings of different groups of the test at two acute and chronic stages was separately analyzed using one-way ANOVA and Tukey tests using SPSS 15 software.
    Results
    Both acute and chronic phases of pain resulting from the formalin injection were observed in all groups. In the acute phase, administration of 50mg (p<0.05), 100mg (p<0.01) and 200mg (p<0.001) doses of Scrophularia Megalanta extract decreased the symptoms of pain compared with the control group. Likewise, in the chronic phase, administration of the extract in all used doses caused a significant reduction in pain compared to the control group, especially at minutes 15-40 of the test which was greater in doses of 100 and 200mg.
    Conclusion
    Peripheral injection of the ethanolic extracts of Scrophularia Megalanta has central and peripheral anti-analgesic effect.
    Keywords: Scrophularia Megalanta, Formalin Test, Male Rats
  • Mahjoob M., Moemeni Moghadam H., Rohani M.R., Shahraki Pour M., Mahjoub F Page 11
    Aims
    Refractive surgery is considered as one of the methods of refractive defects’ correction. Cornea refractive surgery techniques can cause correction of refractive defects through making some changes in the corneal’s curvature, thickness and shape factor. Therefore; the aim of this study was to investigate the effect of refractive surgery on corneal base thickness and curvature as well as visual acuity.
    Methods
    In this cross sectional study, 38 patients within the age range of 18 to 48 years old, who went to the Zahedan Alzahra Hospital for refractive surgery, were randomly selected. Refreactive defect was determined by retinoscopy method using cycloplegic drug for each patient. In the subsequent referrals of patients, which were a day, week, month, three months and 6 months after the surgery, the visual acuity of each patient was measured again. By collection of data in SPSS 15.5 software, they were analyzed using paired T-test, Pearson correlation and repeated ANOVA statistical tests.
    Results
    A significant difference was observed between the mean of visual acuity at different times after surgery. Likewise, a significant difference was observed between the thickness and refractive power of corneal at five points under study before surgery and 6 months after the surgery. In myopia, myopic astigmatism and hyperopy groups, there was no significant difference between corneal thicknesses at five studied points. However, there was a significant difference between the corneal powers in the given five spots.
    Conclusion
    Mean visual acuity improves after surgery over time and visual acuity with the presurgery correction is higher compared with that of postsurgery.
    Keywords: Refractive Surgery, Corneal Thickness, Corneal Curvature, Visual Acuity
  • Sadeghi M., Farmani F., Saeedi S Page 17
    Aims
    In subjects with flatfoot (also called pes planus), the arch supports (or foot orthoses) are used as a protective treatment. Considering the importance of the compensation of flatfoot in athletes, this study was conducted aiming at investigating and comparing the effect of foot orthoses with and without medial wedge on the energy consumption in runners with flatfoot.
    Methods
    This quasi-experimental research of convenience non-probability sampling type was done on 20 athletic men suffering from flexible flatfoot on two sides in 2009. Subjects were selected from among the athletes referring to Enqelab sport complex using non-randomized method. Subjects’ feet were examined to determine and diagnose the presence of any flatfoot based on their arcs. Following the preparation of the arch support fitting for each subjects with and without medial wedge, the amount of oxygen consumption, maximum amount of consuming oxygen and the maximum Heart Rate (HR) were measured. Data was analyzed using SPSS 11 software. Moreover, pair T-test was used to compare the results before and after the intervention.
    Results
    The amount of oxygen consumption using arch support with medial wedge (4488.30±78.31) and without medial wedge (4604.60±67.83) had a significant difference (p=0.038). The maximum amount of consuming oxygen of the subject using arch support with medial wedge (54.37±6.62) and without medial wedge (63.60±6.53) had also a significant difference (p=0.024). The difference of the maximum Heart Rate (HR) with medial wedge (153.24±4.29) and without medial wedge (164.48±6.15) was significant (p=0.018).
    Conclusion
    Adding medial wedge to foot orthoses can be helpful to decrease energy consumption during running in athletes.
    Keywords: Energy, Foot Orthoses, Flatfoot, Athletes
  • Jahdie F., Egdampour, Naghizadeh S., Kheyrkhah M., Tagizade M Page 23
    Aims
    The pain resulting from episiotomy affects mother’s quality of life. Aloe vera and Calendula persica have been used for a long time to cure different diseases. The purpose of this study was to investigate the effect of Aloe vera and Calendula ointments on episiotomy incision’s pain intensity compared with that of hospital routine care (Betadine).
    Methods
    This clinical trial was conducted from October to December, 2010 in Lolagar hospital in Tehran, Iran. 111 primiparous women, referred to the hospital for normal delivery, who were episiotomized, were selected using random allocation sampling method. After obtaining informed written consent and explaining the privacy of the research, subjects were assigned to one of the three groups of those who used Aloe vera ointment, those who used Calendula ointment and control group, before delivery. The data collection instrument was a questionnaire which included personal profile, demographic factors, and midwifery and neonatal factors. Data was analyzed using SPSS software 16 and ANOVA and chi-square tests.
    Results
    Mean pain intensity before intervention (p=0.850), four hours after intervention (p=0.622) and 8 hours after intervention (p= 0.107) did not reveal any significant difference in three groups. Mean pain intensity, five days after the episiotomy showed a significant difference. There was a significant difference between the number of sedatives taken in third, fourth and fifth days after delivery among three groups.
    Conclusion
    Using Aloe vera and Calendula persica ointment significantly reduces the intensity of the pain resulting from episiotomy and the need to sedative.
    Keywords: Episiotomy, Pain, Aloe vera, Calendula persica, Analgesia
  • Hosseini Z., Kashef M., Gaini A Page 29
    Aims

    The effect of menstrual cycle and its factors on the health is a significant part in the women studies. In each phases of menstrual cycle, different physiological and hormonal changes occur in females’ body that all affect their performance capacity. This study was undertaken aiming at investigating the effect of menstrual cycle on growth hormone and aerobic power in non-athletic girls.

    Methods

    This causative cross-sectional post hoc was conducted clinically on the population of 15 to 17 year old girls in Ghom, Iran, who were studying in high schools of the given city in 2010-11 and 15 students were selected using purposive cluster sampling. Subjects referred to the specialized laboratory in three different menstrual cycles including menstruation or menstrual bleeding phase (the third day), follicular phase (the twelfth day) and luteal phase (the twentieth first day) for measurement of growth hormone. Data was analyzed using SPSS 17 and LSD persuasive test.

    Results

    The mean of growth hormone level in different phases of menstruation, follicular and luteal had a significant difference (p<0.001). However, the mean of aerobic power revealed no significant difference (p>0.05).

    Conclusion

    In spite of the lack of effect on the aerobic power, different phases of menstrual cycle affect the level of growth hormone in the non-athletic girls of 15-17 years of age; however, it doesn’t impose any limitation on aerobic exercise in practice.

    Keywords: Menstrual Cycle, Growth Hormone, Oxygen Consumption
  • Soleimani Asl S., Aghaei O., Shekarriz N., Molavi N., Mehdizadeh M Page 35
    Aims
    Administration of ketamine causes neurodegenration in immature rats’ brain and memory impairment during their growth. Considering the importance of hippocampus in bringing about memory as well as the widespread use of ketamine in anesthesia, the present study investigated the effect of chronic treatment of ketamine administration on the cells in hippocampus’s CA1 region.
    Methods
    Ten Wistar male rats (250-300g) were divided into two control and ketamine groups. Control group received normal salin1cc and ketamine group received ketamine drug Intraperitoneally by dose of 30mg/kg for 5 days. After trans-cardial perfusion, animals’ brain was removed and after the preparation of tissue blocks and brain sections, healthy cells of CA1 region of hippocampus were counted. Finally data was analyzed using SPSS 16 software and student T-test.
    Results
    Administration of ketamine caused an increase in the pyknotic cells in the hippocampus’s CA1 region, indicating the significant decrease in the healthy cells (95.50±3.57) in ketamine group compared with control group (203.17±11.57; p<0.001).
    Conclusion
    Ketamine administration leads to cell death in hippocampus’s CA1 region.
    Keywords: Ketamine, Hippocampus, Cell Death
  • Roohbakhsh A. *, Esmaeili H., Asami Z., Arab Baniasad F., Shamsizadeh A., Rezvani M.E. Page 41
    Aims
    Epilepsy is one of the common neurological disorders. Today, there are many drugs for treatment of this disease, which most of these chemical drugs have harmful effects on patients’ health. The aim of the present study was to investigate the effect of hydroalcoholic extract of dill (Anethum graveolens) seeds on the pentylenetetrazole-induced chemical kindling.
    Methods
    This experimental study was conducted on 50balb/c male mice weighting 25-35g. Mice were divided into five groups of 10. Three experimental groups received hydroalcoholic extract of dill seeds by three concentrations of 150, 300 and 600mg/kg of the animals’ body weight. Positive control group received diazepam (3mg/kg) instead of the extract. Likewise, negative control groups received sterile normal saline (6mg/kg) instead of the extract. In order to exactly compare the different concentrations of the drug and extract on the times after injection on the paroxysm values, ANOVA and supplementary Tukey test as well as SPSS 18 software were used.
    Results
    At doses of 150 and 300mg/kg, dill had desirable inhibitory effect on the epileptic behavior of animals at different days (p<0.01). Moreover, at dose of 600mg/kg, it favorably inhibited the mice’ epileptic movements (p<0.01).
    Conclusion
    The hydroalcoholic extract of dill seeds has antiepileptic (anti-seizure) effect at dose of 600mg/kg on mice.
    Keywords: Anethum graveolens, Ethanol, Kindling, Pentylenetetrazole
  • Poursharifi H., Alipour A., Zare H., Afkhami Ardakani M., Arab Sheybani Page 47
    Aims

    Diabetes is the source of stress for people suffering from the disease. Diabetes-related stress has numerous negative psychological effects. This study was conducted aiming at determining the role of type D personality in the effect of stress on HbAlc and cortisol secretion.

    Methods

    the present correlational study which was a retrospective research, was conducted in 2011 and 2012 on all women with type II diabetes, who were member of Yazd Diabetes Research Centre, 80 patients were selected by multistage cluster sampling. They completed some questionnaires including the depression scale, anxiety scale (DASS), stress as well as type D personality questionnaires. Then, their fasting blood was tested and the effect of stress and personality type on HbAlc and cortisol level was evaluated. Data was analyzed using SPSS 18 software and statistical tests including Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis.

    Results

    There were significant relationship between stress and personality type; cortisol and HbAlc; and cortisol and HbAlc. Based on the results of the regression analysis, stress factor by itself (p=0.001), and together with personality type (p=0.001) had effect on HbAlc. Moreover, stress factor by itself (p=0.002), and together with personality type (p=0.001) had effect on cortisol level. Stress and personality type scales explained 0.312 of the HbAlc variance and 0.28 of the cortisol variance.

    Conclusion

    Stress and personality type are correlated with the level of cortisol serum and HbAlc. Moreover, personality type acts in line with the increase in the impact of stress on patients with diabetes.

    Keywords: Diabetes Mellitus Type II, Personality, Glycosylated Hemoglobin
  • Kave H., Neamati A. *, Eftekhari H Page 53
    Aims
    Asthma is an airway complex disease defined by reversible airway narrowing and obstruction, airway hyper-responsiveness, airway chronic inflammation, and airway tissue remodeling. The aim of this study was to investigate the effect of canola oil on the total count and various types of leukocytes (white blood cells) in rats with experimental asthma.
    Methods
    In this experimental research, 36 Wistar rats were divided into 4 groups: negative control, positive control, asthmatic treated by 0.5ml/kg canola oil per day and asthmatic treated by 0.7ml/kg canola oil per day. At the end of the experiment, animals were bled from the heart and the total number and percentage of white blood cells were measured and evaluated. Statistical analysis was done using SPSS 16 software and the comparison of the groups was made by ANOVA statistical test.
    Results
    the total count of white blood cells decreased in the experimental group 2 compared to the positive control group (p<0.05). Percentage of lymphocytes increased in experimental group 2 compared to the positive control group (p<0.01). Neutrophils percentage decreased in experimental group 2 compared to the positive control group (p<0.001). Eosinophils percentage decreased in the groups treated by canola oil compared to the positive control group (p<0.001).
    Conclusion
    Canola oil decreases some of asthma complications including the changes in the total counts and percentage of various types of white blood cells in rats with experimental asthma.
    Keywords: Asthma, Leukocyte, Brassica napus, Antioxidants