فهرست مطالب

مطالعات بین المللی - سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، بهار 1392)

نشریه مطالعات بین المللی
سال نهم شماره 4 (پیاپی 36، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نوشتارها
  • دینش کومار صفحه 1
    هند سرزمینی است که در آن تعداد بیشماری از نژادها، مذاهب، کاست ها و اقلیت های نژادی وابسته به سیستم های اعتقادی متفاوت، خرده فرهنگ ها و مذاهب زندگی می کنند. اگر کسی بخواهد به صورت عمیقی ویژگی های فرهنگی و اجتماعی هند را درک کند، با این واقعیت روبه رو خواهد شد که جامعه هند مجموعه ای از یک ساختار بی نهایت تقسیم شده همراه با تنوع عظیمی از ویژگی های فرهنگی است. بخش عمده ای از دغدغه فکری دولت های حاکم بر هند از سال 1947، حفظ انسجام این جوامع و جلب رضایت مردمان محلی برای باقی ماندن در قالب کشور هند است.
    قانون اساسی هند در جریان تقسیم هند طراحی شد و این امر بر مفاد قانون اساسی در قبال اقلیت ها تاثیر به سزایی داشت. مقدمه قانون اساسی هند اذعان می دارد که هند کشوری سکولار است. آزادی مذهب بر اساس حقوق اساسی برای همه هندی ها تضمین شده است و همه مذاهب در ابراز، عمل و تبلیغ مذهب خود آزاد هستند. جنبش آزادی هند توانست طی یک دوره زمانی، پایه های عمده قانون اساسی هند- دموکراسی، سکولاریسم، عدالت اجتماعی و آزادی های بنیادین- را انسجام بخشد. همچنین قانون اساسی این نکته را پذیرفت که لوایح عملی خاص برای حمایت از گروه هایی که از وضعیت اجتماعی و آموزشی مناسبی برخوردار نیستند، مورد نیاز است. «اصل اجرایی سیاست دولت» در ماده 49، دولت این کشور را متعهد می کند از هر مکان و بنای یادبود هنری یا تاریخی در برابر غارت، آسیب رسانی، تخریب، حذف، انهدام و صدور حمایت کند. طراحی منحصر به فرد قانون اساسی موجب می شود تا علاوه بر داشتن مجموعه دقیقی از مقررات برای تنظیم روابط منصفانه دولت – مذهب، رهیافت روشنفکرانه ای در قبال همه مذاهب در قالب تکالیف شهروندی (ماده 51- ای بند ایی، اف) در پیش بگیرد.
    چالش ها در قبال حمایت از حقوق فرهنگی از زمانی مطرح شد که برابری به عنوان یک حق تضمین شده در قبال گروه های فرهنگی مختلف، به کار گرفته شد. هند مجموعه ای از مقررات عدم تبعیض و حقوق اقلیت ها را با ملاحظات و اقدامات خاص با میزان بالایی از موفقیت را پذیرفته است. با وجود تلاش های چند باره برای توسعه شرایط اقلیت ها، اجرای حقوق تضمین شده در قانون اساسی و ایجاد نهادها و کمیسیون های مختلف برای اقلیت ها، به شکست انجامیده است. اقلیت ها با تبعیض، خشونت و ستم روبه رو هستند و همین امر موجب تنش های بسیار از جمله مناقشه های فرقه ای شد و دولت را با چالش های امنیتی دشواری روبه رو ساخته است. این مقاله به تبیین این نکته خواهد پرداخت که چگونه یک مکانیسم نهادی بر اساس قانون اساسی و سایر لوایح برای حمایت از هویت اقلیت ها بسط پیدا کند و ویژگی متمایز در کنار مدیریت این تنوع، مورد پذیرش قرار گیرد؟
    کلیدواژگان: فرهنگ، تنوع، حقوق بشر، هند، قانون اساسی
  • فیروز قائنی صفحه 37
    نوشتار حاضر بحث های اصلی در اعتبار و ارزش حقوق فرهنگی کودکان به عنوان بخشی از یک بحث بزرگتر حقوق بشر جهانی را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد. چهارچوبه رهیافتی من در مقاله حاضر پاسخ به این پرسش ها است: الف- ما چگونه می توانیم رابطه پیچیده میان حقوق فرهنگی کودکان و تنوع فرهنگی موجود در جهان امروز را مورد بررسی و تبیین قرار دهیم؟ ب- وضعیت و کارکرد آموزش – اعم از رسمی و غیر رسمی- کودکان برای آگاهی و احترام به فرهنگ ها و انسانیت در جهان امروز چگونه است؟ پ- چگونه می توان در سطوح محلی، ملی و بین الملل با گذر از مرزهای نژادی، مذهبی و ملی، درک کلی از حقوق کودک و انسان را توسعه داد؟ نوشتار حاضر از منظر انسان شناختی و با توجه ویژه بر نقطه نظرات کودکان می کوشد تا در هر نوع استدلالی درباره ارزش انسانیت، جایگاه کلیدی کودکان را معین کند. دغدغه نوشتار حاضر خطرات بالقوه ای نظیر تجاری سازی فرهنگ، نژادپرستی و قومیت گرایی فرهنگی در عرصه جهانی شدن است که در قالب رقابت های اقتصادی و سیاسی و همچنین بیگانه هراسی مطرح می گردد. نوشتار حاضر با استفاده از داده های تجربی از بخش های مختلف در جهان، به مواردی از نقض حقوق بشر- نظیر تحمیل زبان و حقوق خود در یک سرزمین- می پردازد و در این ارتباط بر پیامدهای منفی این امر بر کودکان و نیز کارآیی و برآیند فرهنگی شان توجه دارد. این بحث موجب سیطره حقوق نژادی می شود که مرتبط با مسئله آموزش و تعلیم و تربیت است و اینکه چه نوع آموزش باید به کودکان داد و از چه روش هایی باید استفاده کرد. جمع بندی نوشتار حاضر نشان می دهد که فرهنگ یک سرمایه است که به مردم امکان می دهد از بشریت حمایت کنند.
    کلیدواژگان: انسانیت، انسان شناختی، حقوق کودک، حقوق بشر
  • دادارائو سی. کرتیاجی صفحه 51
    هر چند مهاجرت مفهومی کهن است اما به واسطه تغییر شرایط اجتماعی – اقتصادی و نیز سیاسی آنچه که عصر محبوب نولیبرال و جهانی شدن نامیده می شود، ابعاد متفاوت تر یافته است. جهانی شدن موجب به حاشیه رانده شدن، محرومیت و عدم انسجام اجتماعی شده است. به واسطه مدل توسعه مبتنی بر شهر نشینی، بسیاری از روستائیان در جستجوی کار و زندگی بهتر به شهرها مهاجرت می کنند. بر اساس سر شماری 2001، از جمعیت 69/9 میلیون نفری ماهارشتا، 34/3 درصد مهاجرانی از سایر ایالت های هند هستند وبیش از 40 درصد این مهاجران، از مردم شمال هند به ویژه یوپی و بهار هستند. این مهاجران عموما استعمار می شوند و عدم امنیت و محرومیت اجتماعی موجب می شود تا حقوق بنیادین و حقوق بشر مرتبط با آنان به شدت نقض شود.
    شهر پانی یک قطب صنعتی است و به واسطه ارتباط با همه بخش های کشور، برای بسیاری از مردم هند از جذابیت خاص برخوردار است. اما شرایط کاری پیشنهاد شده به مردم شمال هند به ویژه مردم پی وی و بهار، تبعیض آمیز بوده که این امر حاصل سیاست های «فرزندان خاک» است که توسط احزاب سیاسی منطقه نظیر ام. ان. اس و شیوا سینا دنبال می شود. نتیجه چنین سیاستی، خشونت علیه نیروی کار شمال هند است که در شهر پانی و مناطق حومه ای آن مشغول به کار هستند. این مردمان در بسیاری از موارد، برای حفظ حیات خود مجبور به فرار شبانه می شوند. آنان با وجود اینکه شهروند هند هستند، نمی توانند از حقوق اساسی بهره ببرند و به واسطه بخشی از سیاست های بانکی، دائما در معرض تبعیض، مناقشه و خشونت هستند. مقاله حاضر در تلاش برای ارائه افق تازه ای از مباحث مهاجرت و نقض حقوق بشر در هند است. نوشتار حاضر مبتنی بر تحلیل داده های اولیه (مصاحبه های شخصی و گفتگوها) است که از ساکنان هند شمالی در شهر پانی که به صورت فردی یا خانوادگی زندگی می کنند، گردآوری شده است.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، مهاجرت، هند، پانی، حقوق اجتماعی، حقوق اقتصادی
  • میخائلو یاکوبویچ صفحه 79
    تفاسیر سنتی از صدر اسلام تاکنون، نقش مهمی در تبیین چشم انداز مذهب اسلام ایفاء کرده اند. به رغم تحولات پیچیده در زندگی اجتماعی، سیاسی و تا حدودی مذهبی کشورهای مسلمان در دوران استعمار و پس از آن، هنوز تفسیر فرایند اصلی چگونگی درک قرآن، جایگاه خود را حفظ کرده و این امر بازتابی از بافتار فرهنگی اسلام است. مقاله ما مبتنی بر تفاسیر عربی نویسندگان قرن بیستم (رشید رضا، مصطفی الغربی، سعید حوا، محمد الغزالی و آیت الله طباطبایی) است و ما به تفسیر به عنوان تحلیل آینده ای که فرهنگ مدرن اسلامی مرتبط با اصول قرآنی را به نمایش می گذارد، می نگریم. تاثیر متقابل مدرنیته و سنت مذهبی اسلام را می توان در قالب یک سیستم پیچیده از ارزش ها توصیف کرد که ریشه در فرهنگ های شرق و غرب دارد. در نوشتار حاضر مقایسه درک غربی مدرن از آزادی مذهبی با شرح تفاسیر موجود نشان دهنده تحول درونی تفاسیر و سنجش مباحث جدید در عرصه حقوق عمومی و خصوصی است.
    تحقیق حاضر به بررسی ریشه ای این بحث می پردازد که چگونه فرهنگ اسلامی از طریق تفسیر، اصول حقوقی مدرن را با آموزه های قرآنی مرتبط ساخته و به غنای فرهنگ اسلامی کمک می کند. ما برآن هستیم که با ارایه دیدگاه های سنتی و نیز تفاسیر مدرن، درک جامعی از آزادی مذهبی ارائه دهیم و راه حل های تازه ای برای مشکلات فراگیر در این عرصه فراهم کنیم. در نهایت، تحلیل انتقادی متن تفاسیر معاصر به ما این امکان را می دهد که تجارب فرهنگی خود را از طریق حفظ انسانیت، غنا بخشیم.
    کلیدواژگان: تسامح، دموکراسی، حقوق بشر، اسلام، فرهنگ
  • نگها هونگ ون صفحه 97
    هدف کلی نوشتار حاضر پرداختن به منزلت و تساهل انسانی به عنوان ارزش های میان فرهنگی حقوق بشر و نیز پرداختن به نقش شرق آسیا در تحول جهانی حقوق بشر است و این کار از طریق تبیین حقوق فرهنگ ویتنامی و تاثیر آن بر ویتنام مدرن صورت خواهد گرفت. مقاله به توضیح ارزش های سنتی انسانی ویتنام، انسان گرایی و حقوق بشر خواهد پرداخت و این ارزش ها در قالب ساختار فئودالیسم و حضور بودایسم، کنفسیویسم، تائویسم و عقاید ویتنامی (هم زاد گرایی) از قرن دهم تا سال 1858 نمود پیدا کردند و از این سال ویتنام تحت سیطره فرانسویان قرار گرفته و در همان حال شکل شبه فئودالیسم خود را حفظ نمود. این نوشتار با نگاهی به سلسله های پادشاهی ویتنام و به ویژه لا، ترن، لی و نگوین، به دنبال یافتن مبنای ثابت برای نشان دادن این نکته است که در حقوق سنت فرهنگی ویتنام، ایده هایی از حقوق بشر وجود دارد که این ایده ها در پیمان های بین المللی حقوق بشر مورد احترام است و اینکه فرهنگ شرق آسیا- تحت تاثیر کنفسیویسم – که حقوق فرهنگ ویتنامی از آن نشات گرفته- سهم مهمی در تحول جهانی حقوق بشر دارد. همچنین نوشتار حاضر این بحث را مطرح می سازد که فرهنگ سنت ویتنامی و نیز فرهنگ شرق آسیا عناصر مثبت و منفی دارد که بر تحول حقوق بشر در ویتنام و شرق آسیا و نیز پدیدار شدن حقوق بشر در گستره جهانی تاثیر می گذارد. منزلت انسانی، تساهل و شفقت بی پایان، ارزش های متعالی سازنده فرهنگ هستند. این ارزش ها در سنت حقوق فرهنگی ویتنام و جامعه سنتی ویتنام وجود داشته و هنوز در ویتنام امروز حضور پر رنگی دارد. بحث حاضر دربردارنده پاره ای از جمع بندی های کلیدی است بر این مبنا که به رغم محتوای نقطه نظرات محافظه کارانه که بر احترام، حمایت و اجرای حقوق بشر فردی، (نظیر حقوق زنان) تاثیر منفی می گذارد، فرهنگ ویتنامی به عنوان بخشی از فرهنگ شرق آسیا دربردارنده مجموعه بزرگی از ارزش ها چنان حضور پر رنگی دارند که با حقوق بشر جهانی قدرت همسانی دارند.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، جهان گرایی، فرهنگ، ویتنام و شرق آسیا، کنفسیویسم و ارزش های آسیایی
  • سومیترا سابینایا صفحه 145
    غالبا بحث بر سر این نیست که ما بر سر اهمیت مباحث منطقه ای با قابلیت جهانی شدن- که حاصل اطلاعات گردآوری شده در این عرصه و یا سایر عرصه های تحقیقاتی است – توافق داشته باشیم. بلکه تجارب شخصی نشان می دهد که معمولا این گونه مباحث بدون هیچ استفاده آکادمیکی، زینت بخش قفسه های کتابخانه هاست. در این نوشتار به دنبال تلاش نامتعارف برای درک تفاسیر تازه تر از مفهوم عدالت و آزادی از طریق ترکیب 60 به 40 تجارب شخصی و عمومی در عرصه گفتمان های جامعه شناختی، اقتصاد، روانکاوی، حقوق، فمینیسم، همجنس گرایی و مطالعه سیاسی که این مباحث سازنده حقوق بشر دوستانه و انسان دوستانه تر هستیم. در این نوشتار من به صورت فروتنانه تلاش خواهم کرد چهارچوبه ای برای معدود زنان به حاشیه رانده شده توسط «دیگران» و «مردان» هندی که صدای شان شنیده نمی شود و همواره تحت تجاوز سرکوب بوده و نادیده گرفته می شوند، فراهم کنم. این مقاله یک رمان و به احتمال زیاد تنها چشم انداز جریان اصلی جنسیتی، قبیله ای و همجنس گراست که به زنانی می پردازد که گاه به واسطه حقوق غیر دوستانه و گاه به خاطر شرایط اجتماعی، در حاشیه قرار گرفته اند. نوشتار حاضر بر آن است که چگونه حق خواندن و نوشتن می تواند چنین افرادی را برای بهره گیری از حقوق انسانی شان توانمند ساخته و در دوره های صلح و خشونت از آنان به خوبی محافظت کند.
    کلیدواژگان: زنان، حقوق بشر، عدالت، آزادی، روانشناسی، انسان دوستانه
  • توماس اوبل هانس صفحه 173
    بر اساس ارزیابی عملکردهای قضایی معاصر مرتبط با نقض گسترده حقوق بشر، نوشتار حاضر این بحث را مطرح می سازد که می باید جنبه های مهم تئوری عدالت انتقالی را روز آمد کرد. این عرصه ای از عدالت انتقالی حاصل موج به اصطلاح سوم دموکراتیزه کردن است که مهمترین موج انتقال از زمان انتقال حاکمیت نظامی در آمریکای لاتین در دهه 1980 و تحول در اروپای مرکزی و خاوری در جریان سقوط دولت های کمونیستی، می باشد. هر چند واکنش های نهادینه شده به کشتارهای جمعی و سرکوب های دولتی اینک جای خود را به موارد بسیار متنوع تری داده است، اما تئوری عدالت انتقالی کماکان مدعی است که حقوق و عدالت اساسا باید به دنبال پیشبرد ارزش های دموکراتیک لیبرال باشد. نوشتار حاضر بر آن است که شرایط برای ایجاد یک چهارچوبه هنجاری متمایز فراهم شود و بدین سان یک درک دقیق تر و ظریفانه تر منافعی که در حقیقت عدالت انتقالی را حفظ و مشروعیت می بخشد، فراهم گردد. بر این مبنا نوشتار حاضر میان عدالت انتقالی در موارد تحولات لیبرال، تحولات غیر لیبرال و جوامع عمیقا درگیر که موجب تغییر بنیادین رژیم نمی شود و دموکراسی های باثبات، تمایز قائل می شود. اگر چه نوشتار حاضر برای اجتناب از یک چهارچوبه هنجاری منسجم و تاکید کننده بر لیبرال سازی و دموکراسی سازی به عنوان محصول نهایی عدالت انتقالی، برآن است که امکان فراهم کردن پاره ای از اهداف کلی عدالت انتقالی همچون توجه به نیاز قربانیان، ممانعت از بازگشت خشونت در مقیاس گسترده و نهایتا ایجاد یک جامعه عادلانه تر می تواند فراهم شود.
    کلیدواژگان: عدالت انتقالی، حقوق بشر، قربانی، دموکراسی سازی
|
  • Prof. Dinesh Kumar Page 1
    India is a land of myriad ethnic, religious, caste and linguistic minorities affiliated to distinct belief systems, sub-cultures and regions. If one goes in deep down in understanding diverse aspects of Indian cultural and social ethos, one realizes that the Indian society comprises of an extremely differentiated structure with a huge diversity in its cultural ethos. Integration of these diverse communities, some large enough to aspire to a regional homeland and others content to remain as part of the Indian state has been a central preoccupation of Indian governments since 1947.India’s Constitution was drafted during Partition, which had a profound effect on the Constitutional provisions dealing with minorities. The preamble to the Indian Constitution says that India is a secular state. Right to freedom of religion is guaranteed under fundamental rights and Indians of all religious persuasions have the freedom to profess, practice and propagate their religion. India's freedom movement provides insights into how the main pillars of the Indian Constitution - democracy, secularism, social justice and fundamental rights were forged over a period of time.The Constitution also recognises the need for affirmative action provisions for socially and educationally disadvantaged groups is also significant. The Directive Principle of State Policy in Article 49 obligates the State to protect every monument or place or object of artistic or historic interest from spoliation, disfigurement, destruction, removal, disposal and export. It is a unique scheme of the Constitution that in addition to a detailed set of rules on fair State-religion relationship, egalitarian approach towards all religions is embedded in it as citizen’s duty (Article 51-A (e) and (f).The challenges in the protection of cultural rights arises when Equality as a guaranteed right is applied to different cultural groups. India adopted the scheme of non-discrimination, minority rights, reservation and affirmative action with varying degrees of success. Despite the several efforts by the government to improve the condition of the minority, constitutional guaranteed rights, different institution and commission established to monitor, failed. Minority faces discrimination, violence and atrocities. It has created a lot of tensions including communal conflicts and security challenges taking governance difficult. The article will explore to what an extent the institutional mechanism established under the Constitution and various other statutes protect the minorities ‘identity’, recognizing their distinctive character while managing diversity?
    Keywords: Culture, Diversity, Human Rights, India, Constitution
  • Prof. Firouz Gaini Page 37
    This paper examines and analyzes fundamental arguments regarding the credibility and valuation of the cultural rights of children, as part of a larger debate on the universality of human rights, and the framework of my approach is delimited by the following questions: (I) How do we research and illustrate the complex relation between children´s cultural rights and the cultural diversity of the world today? (II) What position and function does the – formal and informal – education of children have regarding the knowledge on and respect of cultures and humanity in the world today? And finally, (III) what can be done – on local, national and international levels – in order to improve the general understanding of children and human right issues across ethnic, religious and national borders? The main aim of the paper is, through the ethnographic lens, and with the children´s `own viewpoints´ in focus, to outline children´s core position in any reasoning about the value of humanity. The paper´s imperative is the potential dangers of e.g. cultural commercialization, cultural `racism´and `ethnocide´ in a globalized world characterized by economic and political competition, as well as xenophobia. Using empirical data from different parts of the world, the paper presents cases of violations of human rights – e.g. to use own language and rights to a (home)land – with focus on the negative consequences it has on children, hence also on their culture´s viability and future; this discussion leads to the domain of human rights ethics that is connected to the question of education and pedagogy. What to teach the children – and in which way? The paper, in summary, concludes that culture is a capital that empowers people so that they protect and support humanity.
    Keywords: Humanity, Anthropology, Childs Rights, Human Rights
  • Prof. Dadarao C. Kirtiraj Page 51
    The concept of migration even if old it has added different dimensions to it due to the changing socio-economic and political situations more popularly called as neo liberal era or globalization. Globalization created the situation of marginalization, exclusion and social disintegration. (Sinha Manoj, 2004) Because of urban centric model of developments, many rural people are forced to migrate to cities in search of employment and better living. According to the Census 2001, among the population of 9.69 crore of Maharashtra, 32.32 lakh persons (3.34 per cent) were in-migrants from other states in India, out of which more than 40 percent were north Indian, particularly from UP and Bihar. These migrants are the most exploited people; they suffer from insecurity and social exclusion leading to the gross violation of their fundamental and Human rights.City of Pune being an Industrial hub and its connectivity to all parts of the country attracts people from all over India. But the treatments offered to the north Indians from UP and Bihar is discriminatory owing to the sons of soil politics being practiced by the regional political parties like MNS (Maharshtra Navnirman Sena) and Shiv Sena. This has occasionally resulted in violence against the north Indian labor force employed in Pune city and suburbs areas. Many times they had to run away in overnight so as to save their lives. These people despites of being citizens of India could not enjoy their basic fundamental rights and are constantly subjected to discrimination, conflicts and violence as a part of vote bank politics. The present paper is an attempt to throw new lights on the issues of migrants and human rights violation in India. The paper will be based on the analysis of primary data (personnel interviews, and discussions) collected from north Indians living in Pune City either singly or with families.
    Keywords: Human Rights, Immigration, India, Pune, Social Rights, Economic Rights
  • Prof. Mykhaylo Yakubovych Page 79
    An exegetical tradition (tafsir) played an important role in Islamic religious outlook since the times of the early Muslims. Despite the complex changes in social, political and, to some extent, religious life in the Muslim countries during the colonial and post-colonial era, tafsir still represents the main trends of how the Qur’an is reflecting in the cultural context. In our study, which is based on the Arabic texts of the commentaries of XX-century authors (Rashid Ridha, Mustafa al-Maraghi, Said Hawwa, Muhammad al-Ghazali, ayatollah at-Tabatabai and others), we considered tafsir as a mirror, in which the modern Islamic culture shows its relation to the principles of Qur’an. A mutual influence of the modernity and Islamic religious tradition can be described as a complex system of values, which rooted in both Western and Eastern cultures. Comparing the modern Western understanding of the freedom of religion with the statements of contemporary exegetes, our study showed the inner evolution of tafsir and its evaluation of the new issues of public and private law.The research provides in-depth understanding of how the Islamic culture benefits through tafsir relations between modern law principles and Qu’anic teachings. We suppose that both traditional views as well as its modern interpretation supports a wide understanding of religious freedom and proposes a new solutions for the widespread problems of this field. Finally, the critical analysis of the text of the contemporary tafsirs gives us a great chance to enrich our cultural experience in a way of serving the humanity.
    Keywords: Tolerance, Democracy, Human Rights, Islam, Culture
  • Nghia Van Hoang Page 97
    This paper’s overall goal is to search for human dignity and tolerance, as cross-cultural values of human rights and a contribution of East Asian Culture to the Evolution of Universal Human Rights through examining the traditional Vietnamese legal culture and its influences on modern Vietnam. The paper explores Vietnam’s traditional values of humanism, humanitarianism and human rights which were exposed through the lenses of Feudalism and flowered from the presence of Buddhism, Confucianism, Taoism and Vietnamese belief (animism) from 10th century onwards, until 1858 at which Vietnam began to fall into the French rule while still remained semi-Feudalism. By looking at the Vietnamese Imperial dynasties, especially from the Ly, Tran, Le and Nguyen, the paper seeks for solid proofs demonstrating traditional Vietnamese legal culture did exist the ideas of human rights as enshrined in international human rights treaties and that the East Asian Culture, embraced by Confucianism, by which Vietnamese legal culture had received, significantly contributed to the evolution of universal human rights. The paper is also based on the argument that Vietnamese traditional culture, as well as the East Asian Culture, is embraced by both negative and positive elements that affect, either sides, the evolution of human rights in Vietnam and East Asia, as well as to the emergence of universal human rights. The transcendent values constituting that culture are human dignity, tolerance and endless compassion; they were rich in Vietnamese traditional the legal culture and Vietnamese traditional society still significantly influencing on present-day Vietnam. The arguments brought to some key conclusions that as part of East Asian Culture, regardless of containing some conservative viewpoints negatively affecting the ways in which the individuals’ human rights have been respected, protected and fulfilled, such as women’s rights, Vietnamese culture embraces a lot of values supportive for humanity and humanitarianism and entirely compatible with universal human rights.
    Keywords: human rights, universalism, culture, Vietnam, East Asia, Confucianism, Asian Values
  • Soumitra Subinaya Page 145
    It is more often than not that we accord immense significance to objective region-wide universalizable conclusions collected from field or otherwise research but discard accounts of subjective individual experiences, which normally bedeck the library-shelves accommodating anything but not the place designated for accepted academic research literature. This paper seeks to be an unconventional endeavour at understanding fresher interpretations of the terms “justice” and “freedom” through a 60:40 mixture of moving accounts of subjective experiences and existent crystallized generalizations in the sociological, economical, psychoanalytical, legal, feminist, transgender and policy study discourses so that these terms can be made “Human-Rights-Friendly” and more humanitarian. Through this paper, I make a humble attempt at providing a platform to few unsung marginalized women, “Others” and men from India whose voices have always been marred, suppressed and completely ignored. This paper will be a novel and most likely the only one importing a gender-mainstreamed, tribal and transgendered perspectiveWomen, as usual, continue to be the lesser mortals sometimes because of non-friendly laws and at other times due to prevalent social codes. This paper suggests how legal literacy can empower such people to enjoy their human rights and be well protected during disasters and during peace.
    Keywords: Women, Human Rights, Justice, Freedom, Psychology, Humanitarian
  • Prof. Thomas Obel Hansen Page 173
    Based on an assessment of contemporary practices of dealing juridically with large-scale human rights violations, this paper argues that there is a need for updating important aspects of transitional justice theory. The field of transitional justice emerged around the so-called third wave of democratization, most notably the transitions from military rule in Latin America in the 1980s and the transitions in Central and Eastern Europe following the fall of communist governments. However, though institutionalized responses to mass violence and state-sponsored repression now take place in highly diverse cases, transitional justice theory remains dominated by the claim that law and justice should primarily promote liberal democratic values. This paper argues that it is useful to operate with a differentiated normative framework, thereby endorsing a more nuanced understanding of the interests that transitional justice in fact serves as well as the legitimacy of these. In doing so, this paper distinguishes between transitional justice in cases of liberal transitions, non-liberal transitions, deeply conflicted societies that have not seen a fundamental regime change, and consolidated democracies. Though rejecting one consistent normative framework, which prioritizes liberalization and democratization as the end product of transitional justice, the present paper concludes that it is possible to establish some overall positive goals of transitional justice, namely attending to the needs of victims, preventing the recurrence of large-scale violence and, finally, creating a more just society.
    Keywords: Transitional Justice, Human Rights, Victim, Democratization