فهرست مطالب

Caspian Journal of Dental Research - Volume:3 Issue: 1, Mar 2014

Caspian Journal of Dental Research
Volume:3 Issue: 1, Mar 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا فرهادملاشاهی، علیرضا نخعی، ماریه هنرمند*، فاطمه اربابی کلاتی، پیام قهاری صفحات 8-13
    مقدمه
    جویدن تنباکوی غیر تدخینی به عنوان یکی از ریسک فاکتورهای شناخته شده سرطان دهان در ساکنان جنوب شرقی ایران میباشد. احتمالا سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در مقابله با رادیکالهای آزاد ناشی از مصرف پان و همچنین در جلوگیری از ایجاد سرطان دهان مهم است. در این مطالعه فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز در بزاق افراد مصرف کننده پان و افراد غیر مصرف کننده، مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق بزاق غیر تحریکی 87 فرد مراجعه کننده (47 مصرف کننده پان و 40 نفر غیر مصرف کننده) به بخش بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی زاهدان جمع آوری شد. میزان فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز بر پایه روش استاندارد بیوشیمیایی (Mc Cord and Fridovich)اندازه گیری شد و اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS 15 و توسط آزمون نان پارامتریکmann_ hitney، آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین میزان فعالیت آنزیم سوپر اکسید دسموتاز در گروه مصرف کننده پان (u/mg 6/1±4/4) به طور معنی داری بالاتر از گروه غیر مصرف کننده (u/mg 8/1±59/3، 027/0p=) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان میدهد که مصرف پان موجب افزایش فعالیت سوپر اکسید دسموتاز بزاقی میشود.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، بزاق، تنباکوی بدون دود، سوپر اکسید دسموتاز
  • مریم احسانی*، محسن منادی، شوکا رنجبر، علی بیژنی، نفیسه قاسمی صفحات 14-20
    مقدمه
    نویز (نوفه) مطب دندانپزشکی یکی ازعوامل مخاطره آمیز در محیط کار می باشد. یکی ازمهم ترین اثرات نویز افت شنوایی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر نویز بر آستانه شنوایی دندانپزشکان شهر بابل انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی توصیفی–تحلیلی بر روی 40 نفر از دندانپزشکان شهر بابل (گروه مورد) و 40 نفر از کارکنان اداری (گروه شاهد) انجام شد. آستانه شنوایی کلیه افراد اندازه گیری شد. میانگین آستانه های شنوایی هر یک از گروه ها در فرکانس های مختلف محاسبه و با عدد 15دسی بل (db) مقایسه گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری (SPSS 17) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و 05/0≥ pمعنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار آستانه شنوایی برای گوش راست دندانپزشکان و گروه کنترل بدون در نظر گرفتن فرکانس های مختلف به ترتیبdb 14210/9±6156/13 و (036/0p≤) db 4488/5±0156/10 بود و برای گوش راست به ترتیب db 7609/8±5115/12 و db 9254/5±059/10 بود. آستانه شنوایی دندانپزشکان جوان و میانسال در گوش راست و چپ تفاوت معناداری نداشت. همچنین آستانه شنوایی دندانپزشکان با سابقه کاری بالای 15 سال و کمتر یا مساوی 15 سال درگوش راست و چپ معنادار نبود. آستانه شنوایی دندانپزشکان مرد و زن فقط در گوش چپ معنادار بود (02/0=p)
    نتیجه گیری
    در همه فرکانس ها در آستانه شنوایی تغییری وجود داشت. تفاوت مشخصی در گوش چپ خانم ها و آقایان وجود داشت و کاهش شنوایی در آقایان بیشتر بود. همچنین سن و سابقه کار از عوامل تاثیرگذار بر بروز افت شنوایی ناشی از نویز نمی باشد.
    کلیدواژگان: نویز، افت شنوایی، دندانپزشکی
  • سارا انتظاری، بابک عموییان، مجید فریدونی، فاطمه اسمی، علی بیژنی صفحات 21-27
    مقدمه
    پریودنتیت و پوسیدگی دندانی می توانند در یک سو و به صورت دو عامل همکار، معکوس یکدیگر و یا کاملا مستقل از هم عمل کنند. هدف از این مطالعه بدست آوردن رابطه بین این دو بیماری است و میزان شیوع پوسیدگی در بیماران پریودنتالی را مورد بررسی و مقایسه قرار می دهد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش Cross sectional بر روی 180 نمونه در دو گروه پریودنتال و کنترل در طی سالهای 92-91 در دانشکده دندانپزشکی بابل انجام گرفته است. در این تحقیق 180 نمونه شامل 90 نمونه گروه پریودنتال (بیماران مبتلا به پریودنتیت مزمن) و 90 نمونه گروه کنترل که شامل افراد با لثه های سالم (عمق پاکت دندانی بین 3-2 میلی متر) می باشند در سنین بین 60-30 سال انتخاب شدند. اندازه گیریGI، BI، CAL و PPDبرای ارزیابی شدت بیماری پریودنتال استفاده شد. لثه های سالم، عمق پروپینگ کمتر از 3 میلی متر و mm 1 CAL<از ویژگی های بالینی برای گروه کنترل بود. بررسی کلینیکی با استفاده از پروب پریودنتالWilliams برای ارزیابی AL انجام شد. در گروه پریودنتیت مزمن، بیماران دارای GI≥1 و CAL≥1 بوده اند. ارزیابی وضعیت پوسیدگی بیماران با استفاده از رادیوگرافی بایت وینگ جهت تشخیص پوسیدگی های پروگزیمال، سوند و مشاهده مستقیم صورت گرفته است. 05/0 p≤معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که میانگین تعداد دندان های پوسیده و ترمیم شده (DFT)در گروه پریودنتال17/0±32/4 و در گروه سالم17/0±16/2 می باشد. DFTدر بیماران پریودنتال در گروه مردان 17/0±85/4 و در گروه زنان 17/0±3/4 می باشد، در حالیکه در افراد سالم در گروه مردان 17/0±54/2 و در گروه زنان17/0±25/2 می باشد. بنابراین میانگین DFT در گروه تست بیشتر از گروه کنترل می باشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه بیماران پریودنتال دارای پوسیدگی بیشتری نسبت به گروه سالم بوده اند.
    کلیدواژگان: بیماری پریودنتال، پوسیدگی دندانی، شیوع
  • عبدالحمید آل هوز*، سینا حقانی فر، یاشار وکیلی، آرش پورستار صفحات 28-34
    مقدمه
    رادیوپاسیته یک خاصیت ضروری برای سمانهای دندانپزشکی می باشد. هدف این مطالعه بررسی رادیوپاسیته تعدادی از سمانهای مورد استفاده در پروتزهای دندانی می باشد
    موادوروش ها
    تعداد پنج نمونه دایره ای شکل به قطر 6 میلی متر و ضخامت 1 میلی متر از نمونه سمانهای Panavia F2.0، Choice2، گلاسیونومرGC، زینک فسفاتHoffmann’s، زینک پلی کربوکسیلاتHoffmann’s، گلاسیونومرآریادنت، زینک فسفات آریادنت و زینک پلی کربوکسیلات آریادنت تهیه شد. رادیواپاسیته هرکدام ازنمونه ها به همراه Stepwedge آلومینیوم ی به وسیله ی رادیوگرافی دیجیتالتی اندازه گیری شد. میانگین رادیوپاسیته اندازه گیری شده در 5 ناحیه منظور شد که بوسلیه نرم افزار DFW و گیرندهPSP محاسبه شد.
    یافته ها
    بین مقادیر میانگین رادیوپاسیته سمانهای مورد مطالعه اختلاف معنی داری بدست آمد (001/0 (p≤بیشترین مقدار رادیوپاسیته مربوط به زینک فسفات آریادنت با میانگین و انحراف معیار 55/0±7/7 میلی متر آلومینیوم بدست آمد. همچنین کمترین مقدار میانگین رادیوپاسیته مربوط به سمان گلاس آریادنت با میانگین 31/0±82/0 میلی متر آلومینیوم بدست آمد.
    نتیجه گیری
    تمام سمانهای مورد مطالعه به جز سمان گلاسیونومر آریادنت مقدار رادیوپاسیته برابر یا بیشتر از استاندارد ISO 4049:2000(E) را از خود نشان دادند و می توان به عنوان سمان قابل قبول در سمان کردن رستوریشنها از آنها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رادیوپاسیته، رادیوگرافی دیجیتال، مواد دندانی
  • علی سلیمانی*، سینا میرزایی راد، عباس مسگرانی، آزاده هرندی، ثریا خفری، فریده فیضی، مهیار بهمن نیا صفحات 35-40
    مقدمه
    میزان سیل اپیکالی درحضور خون یا در محیط خشک کانالهای ریشه دندان یکی از مشکلات درمان ریشه دندان می باشد. عدم موفقیت در سیل اپیکالی یکی از علل واکنش التهابی و شکست درمان ریشه دندان می باشد. به دلیل خواص برخی سیلرها، تصور بر این بود که داخل کانال ها برای مرحله پر کردن باید کاملا خشک باشد، اما امروزه با حضور سیلرهای هیدروفیلی که توانایی اتصال به عاج دیواره کانال ریشه دندان را دارند، این مساله هنوز مورد سوال است، هدف از انجام این مطالعه مقایسه ریزنشت اپیکالی، AH26 و MTA Fillapex در حضور خون در داخل کانال می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی آزمایشگاهی بر روی 48 دندان سانترال کشیده شده انسان انجام شد، این دندان ها با استفاده از فایل های روتاری Mtwo آماده سازی شدند. سپس دندان ها به 4 گروه 10 تایی (2 گروه خشک و 2 گروه پر شده از خون انسانی) و دو گروه 4 تایی کنترل منفی و مثبت تقسیم شدند. تمامی سیلرها طبق دستورالعمل شرکت سازنده آماده و پرکردن کانال هر دندان با استفاده از گوتاپرکا با روش تراکم جانبی انجام پذیرفت. دندان ها پس از گذشت 7 روز که در شرایط رطوبت 100% در دمای 37 درجه سانتیگراد قرار داشتند به مدت 3 روز در جوهر آبی قرار گرفتند و بعد از آن در جهت محور طولی دندان، برش زده شدند و میزان نفوذ رنگ آبی با استفاده از استریومیکروسکوپ اندازه گیری می شود. نتایج ثبت شده با نرم افزار SPSS وآزمون های آماریT-test، Chi-square، ANOVA دو طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    متوسط ریز نشت اپیکالی سیلرهای MTA Fillapex و AH26 درحضور خون به ترتیب عبارتند از: (67/34±61/448) و (63/31±84/429) میکرومتر.کمترین ریزنشت اپیکالی مربوط به سیلرAH26 بود، اگر چه معنا دار نبود.
    نتیجه گیری
    کمترین ریزنشت اپیکالی مربوط به سیلرAH26 بود، اگر چه معنا دار نبود. شواهد به دست آمده نشان می دهد که خشک کردن کامل کانال می تواند منجر به بدست آمدن مهر و موم اپیکالی بهتری شوند و خون نیز تاثیر معناداری را بر ریزنشت اپیکال نشان داد.
    کلیدواژگان: خون، مواد دندانی، مواد پرکننده کانال ریشه
  • بهناز اسماعیلی، شقایق رضوی*، مهدیه پاکدامن، علی بیژنی، هدی امیری صفحات 41-46
    مقدمه
    تغییر رنگ کامپوزیتهای رزینی یک مشکل عمده است. فاکتورهای بسیاری با تغییر رنگ مواد در محیط دهان ارتباط دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی تغییرات رنگی یک نانوکامپوزیت است که با منبع نور یک وارتز-تنگستن-هالوژن (QTH) و دیود نوری (LED) کیور شده باشد.
    مواد و روش ها
    80 نمونه به شکل دیسک با استفاده از کامپوزیت Filtek Z350 XT آماده سازی شدند. نمونه ها توسط دو دستگاه LED (Valoو BluephaseC5) و(Astralis7) QTH با دو شدت متفاوت (mW/Cm2400 و 750) کیور شدند. رنگ مواد قبل و بعد از غوطه وری در محلول چای و بزاق مصنوعی اندازه گیری شد. میانگین ΔE با استفاده از دو روش آماری ANOVA و تست Tukeyارزیابی شد.
    یافته ها
    در نمونه های غوطه ور شده در بزاق مصنوعی، نمونه های کیور شده با Astralis7(400mW/Cm2) وBluephaseC5 به طورمعنی داری، ثبات رنگی بیشتری را ازخود نشان دادند. و در نمونه های غوطه ور شده در چای، نمونه های کیور شده باBluephaseC5 به طورمعنی داری کمترین تغییرات رنگی را دارا بودند.
    نتیجه گیری
    نوع دستگاه نوری بر ثبات رنگ اثر ندارد. احتمالا زمان تابش و تقابل بین نوع دستگاه نوری و آغازگر موجود در کامپوزیت مهمترین فاکتورهای موثر بر ثبات رنگی هستند.
    کلیدواژگان: لایتکیور های دندانپزشکی، نانوکامپوزیت، اسپکتروفتومتری
  • شیما نفرزاده*، مینا مطلب نژاد، آناهیتا قربانی، نغمه جماعتلو صفحات 47-51
    مقدمه
    نوروفیبروماتوزیس یک بیماری ژنتیکی است که مبتلایان دارای تومورهای خوش خیم متعدد اعصاب محیطی به نام نوروفیبروما و لکه های رنگدانه درپوست می باشند. از نظر ژنتیکی به صورت اتوزومال غالب به ارث می رسد. رایجترین شکل ازبیماری نوروفیبروماتوزیس نوع 1 یا بیماری Recklinghausen Von پوست شناخته شده است. هنگامی که یک فرد دارای تعداد کمی از ضایعات در یک منطقه محدود از بدن باشد، ممکن است مورد توجه قرار نگیرد و یا توسط پزشکان تشخیص داده نشود. در اینجا موردی از یک پسر 18 ساله مبتلا به نوروفیبروماتوزیس نوع 1 که برای معاینه معمول دندانپزشکی به دانشکده دندانپزشکی بابل مراجعه کرده است، گزارش می شود.
    کلیدواژگان: نوروفیبروماتوزیس، نوروفیبروما، گزارش مورد
  • مریم پژوتن، شیرین سخدری*، فاطمه مشهدی عباس، مهسا افقهی، فاطمه خدایی صفحات 52-56
    مقدمه
    هیستیوسیتوزیس سلول لانگرهانس به گروهی از اختلات نادر سیستم رتیکولواندوتلیال اطلاق می گردد که بیشتر در کودکان و جوانان بروز می کند. خانمی 57 ساله و بی دندان با شکایت درد مبهم در خلف فک پایین به دندانپزشک مراجعه کرده است. تشخیص بیماری LCH بود. ضایعات دهانی ممکن است اولین علائم بیماری هیستیوسیتوزیس سلول لانگرهانس باشند. بنابراین دندانپزشک باید با علایم دهانی بیماری آشنایی داشته باشد تا بیماری نادیده گرفته نشود.
    کلیدواژگان: هیستیوستیوزیس، سلول لانگرهانس، ائوزینوفیلیک گرانولوما، فک پایین
|
  • Leila Farhadmollashahi, Alireza Nakhaie, Marieh Honarmand, Fateme Arbabikalati, Payam Ghahari Pages 8-13
    Introduction
    The habit of smokeless tobacco chewing is one of the known risk factors for oral cancer among the residents of southeast of Iran. Most likely, the antioxidant defense system in dealing with free radicals induced paan and prevention of oral cancer is important. In this study, the activity of super oxide dismutase is compared in the saliva of paan consumers and non-consumers.
    Methods
    In this study, Unstimulated saliva of 87 subjects (47 paan consumers and 40 non-consumers) who referred to the Oral Medicine Department of Dentistry School of Zahedan was collected. The activity of super oxide dismutase enzyme was measured by standard biochemical methods (Mc Cord and Fridovich) and the obtained data were analyzed by statistical software SPSS-15 through non-parametric Mann-Whitney test.
    Results
    The mean activity of super oxide dismutase was significantly higher in the paan consumers group (4.4±1.6 u/mg) compared to non-consumers (3.59±1.8 u/mg, p=0.027).
    Conclusions
    The results of this study demonstrate that consumption of paan leads to increased activity of salivary super oxide dismutase.
    Keywords: Antioxidants, Saliva, Smokeless tobacco, Superoxide dismutase
  • Maryam Ehsani*, Mohsen Monadi, Shooka Ranjbar, Ali Bijani, Nafiseh Ghasemi Pages 14-20
    Introduction
    Noise in dental offices is one of the risk factors in the workplace. One of the major effects of noise is hearing loss. This study aimed to determine the effects of noise on hearing thresholds of dentists of Babol city.
    Methods
    This descriptive analytical cross-sectional study was performed on 40 dentists in Babol City (as case group) and 40 office workers (as control group). Hearing thresholds were measured from all the subjects. The mean hearing threshold was calculated at different frequencies in each group and compared with the number 15 db. The data were analyzed by statistical software SPSS 17 and p≤0.05was considered significant.
    Results
    The mean and standard deviation of hearing thresholds for the right ear of dentists and the control group without considering the different frequencies were 13.6156±9.14210 db and 10.0156±5.4488 db (p=0.036), respectively and for the left ear were 12.5115±8.7609 db and 10.059±5.9254 db respectively. Hearing threshold of right and left ear of young and middle age dentists was not significant. The hearing thresholds of the dentists with work experience of 15 years or less were not significant for the right and left ear. Auditory thresholds were significant between male and female only for the left ear (p=0.02).
    Conclusion
    There was a change in hearing thresholds at all frequencies. A clear difference was in the left ear of men and women and hearing loss was higher in men. Also, age and working experience were not among the contributing factors to the incidence of noise-induced hearing loss.
    Keywords: Noise, Hearing loss, Dentistry
  • Sara Entezari, Babak Amoian, Majid Fereidooni, Fateme Esmi, Ali Bijani Pages 21-27
    Introduction
    Periodontitis and dental caries may be synergistically associated, negatively associated, or completely independent. The aim of this study was to evaluate the correlation between these two diseases and investigate the prevalence of dental caries in periodontitis.
    Methods
    This cross-sectional study has been performed in 180 samplesin two groups: periodontal and control group; during 2012-2013 in Babol Dental School. All 180 patients were divided into two groups, including 90 cases with chronic periodontitis as the periodontal group (PG) and 90 cases with healthy gums as the control group (probing depth between 2-3mm) (HG). Clinical measurments in cluding Gingival Index (GI), Bleeding Index (BI), Clinical Attachment Loss (CAL), Periodontal Pocket Depth (PPD) were used to assess the severity of periodontal disease. The clinical features of control group were healthy gums, probing less than 3mm in depth, and CAL<1mm. The examination to measure AL was conducted using a Williams’s periodontal probe. In chronic periodontitis group, the patients had GI≥1 and CAL≥1. The assessment of caries of patients was conducted using bitewing radiography for proximal caries detection, dent on the use of explorer and direct observation. A p-value≤0.05 is considered as significant.
    Results
    The results of this study showed that the mean number of decayed and filled teeth (DFT) in periodontal group was 4.32±0.17, and in healthy group was 2.16±0.17. DFT in males with periodontitis was 4.85±0.17 and in females was 4.3±0.17,while the healthy males was 2.54±0.17, and females was 2.25±0.17; therefore, the mean DFT in the periodontal group was more than the healthy group (p≤0.05).
    Conclusion
    Based on our findings, in patients with periodontitis, more dental carries were more significant than the healthy group.
    Keywords: Periodontal disease, Dental caries, Prevalence
  • Abdolhamid Alhavaz, Sina Haghanifar, Yashar Vakili, Arash Poorsattar-Bejehmir Pages 28-34
    Introduction
    Radiopacity is a necessary property for luting cements. The aim of this study was to investigate the radiopacity of some luting dental cements used in prosthetic dentistry.
    Methods
    Five disclike samples of each material (6 x 1mm) were prepared from panavia F2.0 (Pa), Chioce2 (Ch.2), Glass ionomer GC (GI GC), zinc phosphate Hoffmann’s (ZP hof), zinc polycarboxylate Hoffmann’s (ZPC hof), Glass ionomer ariadent (GI ari), zinc phosphate ariadent(ZP ari) and zinc polycarboxylate ariadent (ZPC ari). The radiopacity of each material along with aluminium step wedge were measured from radiographic images using a digital radiography. The average measured radiopacities from five areas were taken into account, which were measured by Digora for windows (DFW) software using a PSP digital sensor.
    Results
    There was a significant difference between radiopacity value of all luting materials (p≤0.001). ZP ari had the highest radiopacity with 7.7±0.55 mm aluminium. The Glass ionomer ariadent ari dent showed the lowest radiopacity value with 0.82±0.31 mm aluminium.
    Conclusion
    All dental cements showed radiopacity values equivalent to or greater than the ISO 4049:2000(E) standard except ariadent Glass ionomer; and this could be considered suitable for use in restoration cementation.
    Keywords: Radiopacity, Digital radiography, Dental material
  • Ali Soleymani, Sina Mirzairad, Abbas Mesgarani, Azadeh Harandi, Soraya Khafri, Farideh Feizi, Mahyar Bahmannia Pages 35-40
    Introduction
    Apical seal in blood or dry root canal is a problem in endodontic treatment. Failure of apical seal causes inflammatory reaction and failure root canal treatment. Because of the sealer properties, root canal should be dry for obturation. But hydrophilic sealers can adhere to root canal walls nowadays and this problem is still controversial. This study aimed at determining the apical microleakage of AH26 and MTA Fillapex sealers in dry and bloody condition.
    Methods
    This experimental in vitro study was done on 48 extracted central teeth. The researchers used the Mtwo rotary files for root canal instrumentation. In this process, the teeth were divided into four groups (2 dry groups and 2 bloody groups) and two groups as positive and negative control (each group of 4 teeth). All sealers were prepared according to the factory instruction and the obturation was done with gutta-percha and sealer. After 7 days in 100% moisture condition, the teeth were placed in the ink for 3 days and then were cut across longitudinal axis and the level of microleakage was measured by stereomicroscope. Finally, the data were analyzed by SPSS software, ANOVA, Chi-Square and t-test statistical tests.
    Results
    The mean of MTA Fillapex and AH26 apical microleakage in blood groups were (448.61±34.67) Mm and (429.84±31.63) Mm respectively. The minimum microleakage belonged to AH26 sealer, but it was not significant.
    Conclusion
    AH26 sealer is a better barrier against microleakage in comparison with MTA Fillapx, although it is not significant. Also, the evidence suggests drying the canal leads to a better apical seal and the blood significantly increases apical microleakage.
    Keywords: Blood, Dental materials, Root canal filling materials
  • Behnaz Esmaeili, Shaghayegh Razavi, Mahdie Pakdaman Ali Bijani, Hoda Amiri Pages 41-46
    Introduction
    Discoloration of the resin-based composites is a common problem in restorative dentistry. There are many factors associatedwith the discoloration of dental materials in the oral environment. The purpose of this study was to evaluate the color changes in a nano-composite cured with a quartz-tungsten-halogen (QTH) and light emitting diode (LED) unit.
    Methods
    80 disk-shaped specimens were prepared using Filtek Z350 XT. The specimenswere cured with two LED units (Valo and BluephaseC5) andQTH)Astralis7(with two different energy density (400 & 750 mW/Cm²). The color of the materials was measured before and after immersingin tea and artificial saliva.Color change value (ΔE) were calculated and analyzed by 2-way ANOVA and Tukey’s test.
    Results
    In artificial saliva group,the compositescured with Astralis7 and BluephaseC5 showed significantly more color stability. In tea group, the composites cured with BluephaseC5 significantly had the least color change.
    Conclusions
    The type of light curing unitdoes not affectthe color stability. Exposure time and interaction between light source and photoinitiator content in composite may be the most important factors affecting color stability.
    Keywords: Dentalcuring lights, Nanocomposite, Spectrophotometry
  • Shimae Nafarzadeh, Mina Motallebnejad, Anahita Ghorbani, Naghmeh Jamaatlou Pages 47-51
    Introduction
    Neurofibromatosis is a genetic disease characterized by multifocal benign tumors of peripheral nerves, called neurofibromas, and pigmented spots on the skin which inherited as autosomal-dominant. The most common form of the disease is neurofibromatosis type 1, also known as von Recklinghausen''s disease of the skin. When an individual has small number of lesions in a limited region of the his body, it could be missed by the patient or not acknowledged by the clinicians as a form of neurofibromatosis. We present here, a case of an 18-year-old male with neurofibromatosis type 1who referred to Babol Dental School for a routine dental examination.
    Keywords: Neurofibromatosis type I, Neuorofibroma, Cutanous euorofibroma, Hard palate
  • Maryam Pazhutan, Shirin Sakhdari, Fatemeh Mashhadiabbas, Mahsa Afghahi, Fatemeh Khodaei Pages 52-56
    Introduction
    Langerhans cell histiocytosis (LCH) refers to a group of rare reticuloendothelial system disorders and it occurs most often in young adults and children. A 57-year-old edentulous female patient who complained of dull pain in the posterior region of the mandible referred to the dental office, with a complaint of dull pain in the posterior region of the mandible. The lesion was diagnosed as LCH. Oral manifestations could be the first signs of Langerhans'' cell histiocytosis. Therefore, the dentist must be aware of the oral symptoms so in order that the disease is not overlooked.
    Keywords: Histiocytosis, Langerhans', cell, Eosinophilic granuloma, Mandible