فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 71، اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • پریسا امیر کلوانق، سعید دانشمندی، علی اکبر پورفتح الله، زهرا پورپاک صفحه 1
    زمینه و هدف
    (IL-28B)IFN-λ3 یکی از سیتوکاین‎های جدید و عضوی از خانواده اینترفرون‎های تیپ III است. فعالیت‎های بیولوژیکی متعددی از آن در تنظیم سیستم ایمنی، عملکردها در تومور و متاستاز و یا نقش در بیماری های ویروسی از جمله هپاتیت B و C نشان داده شده است. در این مطالعه به بررسی میزان فراوانی پلی مرفیسم آلل rs8099917 در ژن IFN-λ3 جمعیت ایرانی می‎پردازیم.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، پس از خون‎گیری از 118 نفر از افراد ایرانی غیر خویشاوند، استخراج DNA مطابق دستورالعمل کیت انجام شد. برای بررسی پلی مورفیسم آلل rs8099917 مربوط به ژن IFN-λ3 از تکنیک Nested-PCR و روش RFLP با آنزیم‎های محدود الاثر BsrDI و Tsp45I استفاده گردید.
    یافته ها: پس از انجام آزمون‎ها و جمع آوری داده ها فراوانی واریانت‎ها به صورت ژنوتیپ GG، 5/2 درصد، ژنوتیپ GT، 4/31 درصد و ژنوتیپ TT، 1/66 درصد بود. آلل G، 22/18 درصد افراد و آلل T، 78/81 درصد افراد را در برمی‎گرفت.
    نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می‎دهد که ژنوتیپ TT و آلل T فراوانی غالب در پلی مورفیسم آلل rs8099917 در ژن IFN-λ3 در جمعیت ایرانی می‎باشد. با توجه به عملکردهای مختلفی که برای IFN-λ3 نشان داده شده است، مشخص شدن فراوانی این واریانت می‎تواند راهگشا و کمک کننده به بسیاری از مطالعات، طراحی و بررسی ها و هم‎چنین راهکارهای درمانی در افراد ایرانی در بیماری هایی نظیر تومور و هپاتیت باشد.
    کلیدواژگان: آللrs8099917، افراد ایرانی، اینترفرون لامبدا سه، پلی مورفیسم
  • نرگس بیگانه، محمد غلامی فشارکی، زینب حسنی نسب، مهدی حبیبی صفحه 10
    زمینه و هدف
    بی‎اختیاری ادراری مساله بسیار شایعی می‎باشد که کیفیت زندگی افراد زیادی به ویژه زنان را تحت تاثیر خود قرار داده است. از این رو این مطالعه با هدف بررسی نتایج حاصل از روش IVS (Intra Vaginal Sling) در درمان بی‎اختیاری ادراری انجام شده است.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه گذشته نگر، به صورت سرشماری بر روی زنان مبتلا به بی‎اختیاری ادراری که با استفاده از روش IVS در بیمارستان فوق تخصصی نجمیه تهران طی سال‎های 1383تا 1388 مورد درمان قرار گرفته بودند، صورت پذیرفت. اطلاعات این تحقیق با استفاده از مصاحبه و پرونده پزشکی بیماران استخراج شده و با استفاده از روش‎های آمار توصیفی (میانگین، نسبت) و استنباطی (آزمونT مستقل و نوع دقیق آن با استفاده از روش بوت استرپ، کای دو و آزمون دقیق فیشر) و استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: تعداد افراد شرکت کننده در این مطالعه را 357 نفر زن با میانگین سنی 78/8±18/45 سال تشکیل می داد. نرخ بهبودی بی اختیاری ادراری اورژانسی و استرسی در روش IVS به ترتیب برابر با 1/80 درصد و 98 درصد بود. هم‎چنین بی اختیاری ادراری اورژانسی با دیابت، فشار خون، سن، تعداد کل زایمان و زایمان طبیعی و بی‎اختیاری ادراری استرسی با (Post Void Residue) PVR، تعداد کل زایمان و زایمان طبیعی و سزارین رابطه معنی‎دار آماری نشان داد.
    نتیجه گیری
    در کل می‎توان به این نتیجه رسید که روش IVS این مطالعه به لحاظ پاسخ درمانی قابل مقایسه و حتی بهتر از شیوه های درمانی موجود و مطالعات مشابه می‎باشد.
    کلیدواژگان: روش IVS، زن، بی اختیاری ادارای اورژانسی، بی اختیاری ادراری استرسی
  • لطف الله خواجه پور، حسین نجف زاده ورزی، مهناز کسمتی، فهیمه حسنوند صفحه 19
    زمینه وهدف
    پروژسترون هورمونی استروییدی است که اثر ضد تشنجی قوی در انسان وحیوان دارد. هدف از این مطالعه بررسی دخالت گیرنده های اوپیوئیدی دراثرضد تشنجی پروژسترون در موش سوری ماده اواریکتومی شده بود.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه آزمایشگاهی، همه حیوانات اواریکتومی شدند. بعدازدو هفته، آنها تزریق درون صفاقی داروها (پروژسترون ونالوکسان) یا سالین دریافت کردند. حیوانات هم‎چنین تزریق زیر پوستی استریکنین (1 میلی‎گرم/کیلوگرم) را، برای ایجاد حملات تشنجی، 30 دقیقه بعداز تزریق داروهایا سالین دریافت کردند. برای ارزیابی تشنج در حیوانات؛ زمان شروع تشنج، مدت زمان تشنج، تعداد حملات و زمان مرگ حیوانات ثبت گردیدند.
    یافته ها: تزریق درون صفاقی پروژسترون(25 و50 میلی‎گرم/کیلوگرم) تشنج ناشی از استریکنین را کاهش داد. اثر ضد تشنجی 50 میلی‎گرم بر کیلوگرم پروژسترون با تزریق درون صفاقی نالوکسان(5 میلی‎گرم/کیلوگرم) از بین رفت. در حالی که همان مقدار نالوکسان به تنهایی اثری برتشنج ناشی از استریکنین نداشت.
    نتیجه گیری: براساس نتایج به دست آمده، پیشنهاد می‎گردد که گیرنده های اوپیوئیدی می‎توانند نقش مهمی در اثر ضد تشنجی پروژسترون ایفاء کنند.
    کلیدواژگان: پروژسترون، تشنج، گیرنده‎های اوپیوئیدی
  • محسن رضازاده، رسول یوسفی مشعوف، حسین سرمدیان، احسان الله غزنوی راد صفحه 29
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یک پاتوژن شایع عفونت‎های بیمارستانی به شمار می‎رود. افزایش عفونت‎های ناشی از این باکتری در کشورهای در حال توسعه منجر به بروز مشکلات بسیاری شده است. هدف ازاین مطالعه شناسایی الگوی آنتی‎بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‎سیلین جدا شده از بیماران بیمارستان مرکزی شهر اراک می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی در مدت یک سال تعداد 100 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از بیماران بستری در بیمارستان، جداسازی گردید. ابتدا حساسیت نمونه ها نسبت به دیسک سفوکسیتین و اگزاسیلین بررسی شد، سپس وجود ژن mecA در سویه های مذکور با روش واکنش زنجیره‎ای پلیمراز ارزیابی گردید. در ادامه الگوی آنتی‎بیوتیکی سویه های واجد ژن mecA نسبت به 13 آنتی بیوتیک مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها: از بین 100 نمونه شناسایی شده، تعداد 80 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‎سیلین جداسازی گردید که بیشترین میزان مقاومت این سویه نسبت به آنتی‎بیوتیک‎های پنی‎سیلین(100 درصد)، تتراسیکلین(50/88 درصد)، لووفلوکساسین (70/85 درصد) و سیپروفلوکساسین(70/85 درصد) و کمترین میزان مقاومت نسبت به آنتی‎بیوتیک‎های کلرامفنیکل (70/5 درصد) و نتیل مایسین (70/5 درصد) و موپیروسین (0 درصد) گزارش شد.
    نتیجه گیری: مطالعه اخیر نشان دهنده افزایش مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به آنتی‎بیوتیک‎های مختلف بوده که این مسئله یک هشدار جدی جهت درمان عفونت‎های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس در منطقه می‎باشد. بنابراین به منظور جلوگیری از افزایش مقاومت نسبت به سایر آنتی‎بیوتیک‎ها، ضروری می‎باشد که از تجویز بی رویه و غیر ضروری آنتی‎بیوتیک‎های در دسترس خوداری شود.
    کلیدواژگان: الگوی مقاومت آنتی‎بیوتیکی، مقاومت به متی‎سیلین، استافیلوکوکوس اورئوس
  • سید ابوالحسن سیدزاده، محمدرضا توحیدی، احمدرضا نیکی بخش، هاشم محمودزاده، حسین عماد ممتاز، رضا دلیرانی، فرشید کمپانی، اکرم سلیمانی صفحه 38
    زمینه وهدف
    سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک یکی از بیماری های مزمن در کودکان محسوب می‎شود. به همین دلیل شناسایی فاکتورهای موثر در سیر و پیش آگهی این بیماران بسیار حائز اهمیت است. از این میان تاثیر وزن پایین تولد، به دلیل کاهش تعداد نفرون مادرزادی و هیپرفیلتراسیون گلومرولی بسیار مورد توجه است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر وزن پایین زمان تولد بر سیر و پیش آگهی بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک مادر زادی انجام شده است.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 170 بیمار مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک از مراکز کرمانشاه، ارومیه، اهواز، همدان و قزوین با توجه به وزن زمان تولد به دو دسته وزن پایین زمان تولد (کمتر از 2500 گرم) و وزن طبیعی زمان تولد (گرم2500>) تقسیم شدند و سیر بالینی این بیماران با توجه به پرونده های موجود بررسی شد.
    یافته ها: در بررسی این بیماران، 22 بیمار در گروه وزن پایین زمان تولد و 148 بیمار در گروه وزن طبیعی زمان تولد قرار گرفتند، بعد از بررسی های آماری، به جز ارتباط وزن پایین زمان تولد با سن تظاهر بیماری(014/0=p)، ارتباط دیگری بین وزن پایین زمان تولد و سیر بالینی بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک یافت نشد.
    نتیجه گیری: بر طبق نتایج این مطالعه، وزن پایین زمان تولد به جز در مورد سن تظاهر بیماری، ارتباطی با سیر و پیش آگهی بیماران مبتلا به سندرم نفروتیک ایدیوپاتیک در مقایسه با گروه وزن طبیعی زمان تولد، ندارد.
    کلیدواژگان: وزن پایین زمان تولد، سندرم نفروتیک، سرانجام بیماران
  • مجتبی شرف خواه، قاسم مسیبی صفحه 45
    زمینه و هدف
    مطالعات اپیدمیولوژیک نشان از شیوع برخی از عفونت‎ها یا برخی از سرطان‎ها در گروه های خونی خاص دارد. ممکن است سطح فاکتورهای ایمنی در افراد با گروه های خونی مختلف متفاوت باشد. هدف از این مطالعه، مقایسه سطح آنتی‎بادی ها و اجزاء کمپلمان در گروه های خونی ABO می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از افراد سالم خون محیطی گرفته شد(هر گروه خونی 10 نفر). افراد مورد مطالعه از یک جنس (مذکر) و با محدوده سنی مشخص(25-18 سال) و زمینه ژنتیکی مشابه بوده‎اند. ایمونوگلوبولین‎های G، M،A و پروتئین‎های 3C و 4C کمپلمان با روش نفلومتری سنجش و داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 5/11 آنالیز شدند.
    یافته ها: در افراد دارای گروه خونی O میانگین IgA، IgG و پروتئین 4C در مقایسه با سایر گروه های خونی به طور معنی‎داری بیشتر بود(به ترتیب: 02/0p=، 01/0p= و004/0p=). هم‎چنین میانگین IgM در گروه خونی AB (02/0p=) و میانگین پروتئین 3C در گروه خونی O (01/0p=) نسبت به سایر گروه های خونی بیشتر بود. در افراد واجد گروه خونی B نسبت به سایر گروه ها کم‎ترین فراوانی ایمونوگلوبولین‎ها (بجز IgG) و اجزای کمپلمان مشاهده شد.
    نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه، مشاهده گردید که گروه خونی O نسبت به سایر گروه ها دارای میزان بالاتری از آنتی بادی های طبیعی است. سطح بیشتر آنتی‎بادی های طبیعی در گروه خونی O ممکن است باعث مقاومت بیشتر افراد واجد این گروه خونی در برابر برخی عفونت‎ها گردد.
    کلیدواژگان: آنتی بادی، گروه خونی ABO، سیستم کمپلمان، نفلومتری
  • عباس صارمی، نادر شوندی، مونا درزفولیان صفحه 51
    زمینه و هدف
    هورمون آنتی مولرین یک مارکر معتبر برای ذخیره تخمدانی و ظرفیت باروری است. هدف این مطالعه بررسی تفاوت های در هورمون آنتی مولرین بین زنان فعال بدنی و غیر فعال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، هشتاد و دو زن در سنین باروری (18 تا 50 سال) شرکت کردند (42 نفر فعال و 40 نفر غیر فعال). سطح فعالیت بدنی از طریق پرسش نامه بین المللی فعالیت بدنی تخمین زده شد. اطلاعات درباره شاخص های باروری از ثبت های بالینی به دست آمد. هورمون آنتی مولرین سرمی با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری بر حسب میانگین سن بین دو گروه وجود نداشت(05/0p>). اختلاف معنی داری میان زنان فعال بدنی و غیر فعال در ارتباط با غلظت سرمی هورمون آنتی مولرین وجود داشت (به ترتیب 75/0±99/3 در مقابل 53/0±63/1 نانوگرم/میلی لیتر) (03/0>p). میزان سقط جنین به طور معنی دار بین زنان فعال بدنی و غیر فعال متفاوت بود (به ترتیب 26/0±13/0 بار در مقابل 51/0±40/0 بار) (05/0>p).
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد که فعالیت بدنی ممکن است ظرفیت باروری را در بین زنان سالم از طریق حفظ هورمون آنتی مولرین بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: هورمون آنتی مولرین، تمرین ورزشی، باروری، زنان
  • ابراهیم علیجانی، علی اکبر پورفتح الله، سهیلا اژدری، بتول شریفی مود، احمد زواران حسینی، وحید خاضع شاهگلی صفحه 59
    زمینه و هدف
    بیش از یک سوم جمعیت جهان آلوده به مایکوباکتریوم توبرکلوزیس هستند که با توجه به اهمیت بیماری سل، شناسایی این افراد دارای اهمیت ویژه ای می‎باشد. تست پوستی نوبرکولین و سنجش تولید اینترفرون گاما از جمله روش های کاربردی در شناسایی عفونت نهفته سلی می‎باشند. در این مطالعه، توافق بین این دو آزمون در تشخیص عفونت نهفته سلی در شهر زاهدان، با شیوع نسبتا بالا از بیماری سل، مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی روی 75 نفر شامل 21 نفر از کارکنان بیمارستان بوعلی شهر زاهدان و 54 نفر از افراد خانواده بیماران مسلول، انجام شد. آزمایش سنجش اینترفرون گاما و تست پوستی توبرکولین برای هریک از این افراد انجام گردید.
    یافته ها
    از 75 فرد شرکت کننده در این مطالعه، 26 نفر سنجش اینترفرون گاما آنها مثبت شد، از 63 نفری که نتیجه آزمون پوستی توبرکولین آنها قرائت شد (12 نفر جهت خواندن تست مراجعه نکردند)، 31/60 درصد دارای تورم بیش از 10 میلی متر بودند. 25/32 درصد افراد هر دو تست پوستی و سنجش اینترفرون گاما آنان مثبت بود، در 92/34 درصد از افراد هر دو آزمون منفی گردید. توافق بین این دو آزمون، 67/66 درصد به دست آمد (001/0p= 567/0-17/0، confidence interval [CI] %95، 36/0k=).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان دادندکه توافق به دست آمده بین این دو تست، ضعیف می‎باشد.
    کلیدواژگان: سل، عفونت نهفته سل، سنجش تولید اینترفرون گاما، تست توبرکولین
  • جمال فلاحتی، رحمت الله جدیدی * صفحه 71
    زمینه و هدف

    با توجه به این که اندوفتالمیت مهم ترین عارضه پس از عمل جراحی کاتاراکت است و وقوع آن می تواند منجر به کاهش شدید بینایی ویا حتی از دست رفتن بینایی گردد، لذا استفاده از روش های پیش گیری بسیار اهمیت دارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف داروی وانکوماسین حین عمل جراحی کاتاراکت در پیش گیری ازاندوفتالمیت انجام شد.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه تجربی، جامعه هدف بیماران کاتاراکت مراجعه کننده به بیمارستان امیرکبیر بودند. بیماران به صورت تصادفی به دوگروه، با و بدون دریافت وانکومایسن در سرم شستشو تقسیم شدند. مشخصات دموگرافیک و دیگر اطلاعات لازم بیماران قبل از عمل از طریق پرسش نامه جمع آوری وهم‎چنین میزان بروز اندوفتالمیت درآنان تا دو هفته پس از عمل با انجام معاینه،ثبت گردید.جهت مقایسه فراوانی نسبی (بروز) عفونت اندوفتالمیت دردوگروه ازآزمون کای دو وآزمون دقیق فیشر استفاده شد.

    یافته ها

    از تعداد 1281 بیمار بررسی شده، به 539 نفر در سرم شستشو آنها وانکومایسین (به میزان 1 میلی گرم در 500 میلی لیتر سرم رینگر) اضافه گردید و برای 742 بیمار نیز وانکومایسین اضافه نشد. با انجام معاینه تا دو هفته بعد از عمل از تعداد کل بیماران، 3 نفر (23/0 درصد) دچار آندوفتالمیت شدند که 2نفر (16/0 درصد) مربوط به گروه بدون دریافت وانکو مایسین و 1 نفر (07/0 درصد) مربوط به گروه دریافت کننده وانکومایسین بودند.آزمون دقیق فیشر نشان دادکه میزان فراوانی آندوفتالمیت بین گروه دریافت کننده وانکومایسین با گروه کنترل تفاوت آماری معنی داری وجود نداشته است(05/0p>).

    نتیجه گیری

    هر چند فراوانی نسبی آندوفتالمیت، در بیماران بدون دریافت وانکومایسن بیشتر از گروه دریافت کننده وانکومایسن بود، ولی با توجه به معنی دار نبودن آزمون آماری، اضافه کردن وانکومایسین در پیش گیری ازاندوفتالمیت موثر نیست و علت را باید در موارد دیگر جستجو کرد.

    کلیدواژگان: اندوفتالمیت، کاتاراکت، وانکومایسین
  • سیده فاطمه موسوی، مهدی رهنما، نسرین حیدریه، مریم تاج آبادی ابراهیمی صفحه 81
    زمینه وهدف
    درمان زخم معده با داروهای شیمیایی عوارض جانبی زیادی دارد. باکتری های اسید لاکتیک از گروه های اصلی پروبیوتیک ها هستند. هدف این مطالعه، بررسی اثر ترمیمی لاکتو باسیلوس پنتوسوس بر ترمیم زخم معده حاصل از اسید استیکمی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 45 موش نر نژاد ویستار که به سه گروه تجربی، کنترل 1 و کنترل 2 تقسیم شده استفاده گردید. موش ها پس از یک روز گرسنگی، تحت عمل جراحی قرار گرفته و زخم معده توسط اسید استیک ایجاد شد. روز بعد از جراحی گروه های تجربی به ترتیب با 1010 کلونی باکتری به صورت محلول در یک میلی لیتر شیر استریلیزه در هر روز، یک میلی لیتر شیر استریلیزه و یک میلی لیتر نرمال سالین، از طریق گاواژ، تا زمان تشریح تیمار شدند. موش ها را در روزهای 1، 4، 7،10 و 14 پس از ایجاد زخم معده کشته و ابعاد زخم محاسبه و سپس میزان اثر باکتری بر ترمیم زخم معده در هر موش تعیین گردید.
    یافته ها
    تیمار سویه لاکتو باسیلوس پنتوسوس موجب کاهش معنی دار ابعاد زخم بین گروه های تجربی و شاهد شد. افزایش معنی دار در تعداد نوتروفیل، ماکروفاژ، فیبروبلاست و کاهش معنی دار تعداد نوتروفیل، ماکروفاژ و افزایش تعداد فیبروبلاست در گروه تجربی نسبت به گروه های کنترل و کاهش معنی دار تعداد نوتروفیل ها، ماکروفاژها و فیبروبلاست ها در گروه تجربی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    لاکتو باسیلوس پنتوسوس دارای اثر ترمیمی بر زخم معده ناشی از اسید استیک می باشد.
    کلیدواژگان: ترمیم، لاکتو باسیلوس پنتوسوس، پروبیوتیک، زخم معده
  • محمد نریمانی، سوران رجبی*، سیما دلاور صفحه 91
    زمینه و هدف

    باتوجه به ارتباط ریتم بتا (30-13 هرتز) با حالت هوشیاری و توجه و ارتباط تتا (8-4 هرتز) با حالت خواب واره و بی توجهی، در این مطالعه امکان آموزش افراد دارای علایم بیش فعالی و نقص توجه برای بهبود ویژگی های آنها بررسی شد. بنابراین هدف این تحقیق بررسی تاثیر نوروفیدبک در کاهش علایم بیش فعالی و نقص توجه دانشجویان می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه مداخله‎ای که با استفاده از یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل انجام شد، 34 نفر از دانشجویان دختر که دارای نمره بالا در پرسش‎نامه بیش فعالی کانرز و نسبت تتا-بتا بودند، به صورت تصادفی انتخاب و سپس در دو گروه آموزش نوروفیدبک و گروه کنترل جایگزین شدند. برای گروه اول آموزش نوروفیدبک در 20 جلسه اعمال شد و گروه کنترل هیچ نوع آموزشی دریافت نکرد. داده های پژوهش با کمک دستگاه نوروفیدبک (NFT)، پرسش‎نامه تشخیصی کوتاه اختلال بیش فعالی – کم توجهی بزرگسالان کانرز، و آزمون عملکرد پیوسته (CPT) جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها: نتایج بیان‎گر بهبودی معنی‎دار در همه ابعاد آزمون عملکرد پیوسته یعنی (پاسخ‎های صحیح، خطای حذف و خطای ارائه) و ابعاد آزمون بیش فعالی یعنی (مشکل بی‎توجهی/حافظه، بیش‎فعالی/ بی‎قراری، تکانه‎ای /هیجانی بودن، تصور کلی از خود و شاخص ADHD) در گروه نوروفیدبک بود(001/0p<).
    نتیجه گیری: نتایج این پژوهش حاکی از کارآیی نوروفیدبک به عنوان یک شیوه درمانی در درمان مشکلات توجه و کاهش علایم بیش فعالی در دانشجویان دختر مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه در مقایسه با گروه کنترل است.

    کلیدواژگان: بیش فعالی و نقص توجه بزرگسالان، بیوفیدبک تتا، بتا، نوروفیدبک
  • حامد یاوری، سید داور سیادت، رضا شاپوری، مهدی شفیعی اردستانی * صفحه 104
    زمینه و هدف

    امروزه استفاده از نانومواد از پرکاربردترین روش های ساخت داروهای نوین است؛ این مواد در افزایش قابلیت دسترسی داروها به هدف بسیار مفیدند. هدف از این مطالعه دستیابی به نانوواکسنی ایمونوژن علیه مننژیت ناشی از باکتری هموفیلوس آنفلوانزا است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، آنتی ژن کونژوگه ای از پلی ریبوزیل ریبیتول فسفات(PRP) هموفیلوس آنفلوانزا و یک مولکول ایمونوژن قوی به نامKeyhole Limpet Hemocyanin((KLH و نانو ذره ای با قابلیت جذب سطحی بالا به نام Poly lactic-co-glycolic acid(PLGA) ساخته شد. جهت بررسی قدرت آنتی ژنیسیته، کونژوگه دو قسمتی و سه قسمتی حاصل به موش های آزمایشگاهی نر نژاد SW1 تزریق شد. بدین منظور موش ها به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند که به ترتیب PRP، PRP+KLH، PRP-KLH، PRP-KLH-PLGA و PRP-TT را به همراه ادجوانت کامل فروند به صورت درون عضلانی دریافت کردند. در روز 28 بعد از تزریق، خون گیری انجام و نمونه های خونی از نظر افزایش تیتر آنتی بادی اختصاصی با تکنیک الایزا مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت بررسی میزان ورود به سلول آنتی ژن تولیدی در سلول های ایمنی از Immune Cell Uptake Assey و تکنیک فلوسایتومتری استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند تیتر آنتی بادی IgG در سرم حیوانات ایمن شده با واکسن های کونژوگه افزایش می یابد. یافته ها هم‎چنین حاکی از افزایش ورود به سلول کونژوگه سه قسمتی حاوی نانو ذره در سلول های ایمنی میزبان است.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه بیان گر این واقعیت است که آنتی ژن حاوی PLGA به مراتب قدرت جذب و ایمنی زایی بیشتری داشته و می‎تواند واکسن قوی تری علیه مننژیت هموفیلوسی باشد.

    کلیدواژگان: آنتی ژن کونژوگه، هموفیلوس آنفلوانزا، مننژیت، واکسن
|
  • Parisa Amir Kalvanagh, Saeed Daneshmandi, Ali Akbar Pourfathollah, Zahra Pourpak Page 1
    Background
    IFN-λ3 (IL-28B) is a new cytokine from the type III interferons. Its role in several biologic activities, such as regulation of immune responses, tumor and metastasis, or its functions in HBV and HCV diseases, has been shown. The present study evaluated the frequency of rs8099917 allele polymorphism in IFN-λ3 gene in Iranian population.
    Materials And Methods
    In this laboratory-experimental study, after collecting blood samples from 118 unrelated Iranian subjects, DNA extraction was performed according to the kit protocols. Evaluation of rs8099917 allele polymorphism was done by Nested-PCR and RFLP method using BsrDI and Tsp451 restriction enzymes.
    Results
    After running the tests and data analysis, the frequencies of GG genotype (2.5%), GT genotype (31.4%), and TT genotype (66.1%) were obtained. Allele frequencies were 71.22% for G allele and 81.78% for T allele.
    Conclusion
    The results of this study showed that TT genotype and T allele are the dominant frequencies of rs8099917 allele of IFN-λ3 gene in Iranian population. Regarding the different established functions of IFN-λ3, frequency determination of this variant can be helpful in different studies, designs, evaluations, and treatment procedures in some diseases, such as tumors and hepatitis, in Iranian patients.
    Keywords: IFN, λ3, Iranian population, polymorphism, rs8099917 allele
  • Narges Bigane, Mohammad Gholami Fesharaki *, Zynab Hasani Nasab, Mehdi Habibi Page 10
    Background
    Urinary incontinence is a very common problem affecting the quality of life of many people, especially women. Hence, this study was done to investigate the results obtained from intravaginal slingplasty (IVS) method in treating stress urinary incontinence (SUI) in patients.
    Materials And Methods
    This retrospective study was carried out as census on female patients suffering from SUI who had been treated using IVS method in Najmieh Subespeciality Hospital, Tehran, during 2004-2009 years. Data were extracted through interviews and from patients’ medical records. Descriptive statistics (mean and percent) and inferential statistics (independent t-test and its exact version, Bootstrap, Chi-square test, and Fisher’s exat test) were utilized and data were analyzed using SPSS software.
    Results
    A total of 357 women with mean age of 45.18±8.78 years participated in this study. Recovery rate of emergency and stress-related SUI by IVS method were 80.1% and 98%, respectively. In addition, urgency SUI had statistically significant correlations with diabetes, blood pressure, age, total number of deliveries, and normal vaginal delivery (NVD). Also, stress-related SUI had significant correlations with post-void residue (PVR), total number of delivery, NVD, and cesarean section.
    Conclusion
    Generally, it can be concluded that treatment response of IVS in this study is comparable and even better than other existing and customary modes of treatment
    Keywords: Female, intravaginal sling, urgency urinary incontinence, urinary stress incontinence
  • Khajehpour *, Najafzadeh, Varzi, Hasanvand, Kesmati Page 19
    Background
    Progesterone is a female steroid hormone that has a potent anticonvulsant effect on human and animal. The aim of this study was to investigate the involvement of opioid receptors in the anticonvulsant effect of progesterone on ovariectomized mice.
    Materials And Methods
    In this experimental study, all animals were ovariectomized. After two weeks, they received an intraperitoneal (i.p.) injection of drugs (progesterone and naloxone) or saline. The animals also received a subcutaneous injection of strychnine for induction of convulsive seizures, 30 minutes after administration of drugs or saline. For evaluation of convulsion in the animals, convulsion onset time, convulsion duration, the number of seizures, and death time were recorded.
    Results
    Progesterone (25 and 50 mg/kg, i.p.) decreased the strychnine-induced convulsion. The anticonvulsant effect of 50 mg/kg of progesterone was abolished by naloxone (5 mg/kg, i.p.) injection, whereas administration of the same doses of naloxone alone did not affect strychnine-induced convulsion.
    Conclusion
    These results suggest that opioid receptors may play an important role in the anticonvulsant effect of progesterone.
    Keywords: Convulsion, opioid receptors, progesterone
  • Mohsen Rezazadeh, Rasoul Yousefi Mashouf *, Hossein Sarmadyan, Ehsanollah Ghaznavi, Rad Page 29
    Background
    Staphylococcus aureus is considered a common pathogenic factor in infections. Increase in infections caused by this bacterium in developing countries has led to many problems. The aim of this study is to identify the antibiotic patterns of methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from patients in the central hospital of Arak.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross-sectional study, a total of 100 samples were isolated from hospital patients during one year. The isolates sensitivity to cefoxitin and oxacilin disks were evaluated through disk diffusion. Using polymerase chain reaction (PCR), the isolates were tested for the presence of mecA gene. Finally, antibacterial resistance patterns of the isolates to 13 antibiotics were determined.
    Results
    In this study, 80 samples in a total of 100 isolates of Staphylococcus aureus were methicillin-resistant. Evaluation and assessment of antibiotic resistance showed the greatest resistance to penicillin (100%), tetracycline (88.50%), levofloxacin (85.70%), and ciprofloxacin (85.70%), respectively, while the lowest levels of resistance were observed to antibiotics chloramphenicol (5.70%), netilmicin (5.70%), and mupirocin (0%), respectively.
    Conclusion
    This study showed increased resistance to different antibiotics in Staphylococcus aureus that is a serious warning to the treatment of infections caused by this bacterium in the region. Therefore, in order to prevent increased resistance to other antibiotics, it is essential to withhold prescriptions and unessential use of available antibiotics.
    Keywords: Antibiotic resistance pattern, methicillin, resistance, Staphylococcus aureus
  • Seyed Abolhassan Seyedzadeh *, Mohammad Reza Tohidi, Ahmad Reza Nikibakhsh, Hashem Mahmoodzadeh, Hossein Emad Momtaz, Reza Dalirani, Farshid Kompany, Akram Soleymani Page 38
    Background
    Idiopathic nephritic syndrome (INS) is one of the chronic illnesses in children. Therefore, clinical and laboratory factors that influence the clinical course of this disease are very important. Among these factors, low birthweight due to reduction of the number of congenital nephrons and subsequent glomerular hyperfiltration has been postulated as an important factor. This study was conducted to evaluate the clinical course of INS in patients with lowbirth weight in comparison to patients with normal birth weight.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytic study, 170 children with INS were selected from hospitals in Kermanshah, Urmia, Hamedan, Qazvin, and Ahvaz and divided into two groups of low birth weight (<2500gr) and normal birth weight (>2500gr). Then, the clinical course of these patients was evaluated by reviewing their medical records.
    Results
    Of the 170 patients, 22 had low birth weight and 148 had normal birthweight. Statistical analysis revealed no correlation between low birth weight and INS course except for age of presentation (P=0.014).
    Conclusion
    According to the results of this study, there is not any correlation between body birth weight and the clinical course of INS except for age of presentation.
    Keywords: Low birth weight, nephrotic syndrome, patient outcome
  • Mojtaba Sharafkhah, Ghasem Mosayebi Page 45
    Background
    Epidemiologic studies show the high prevalence of some infections and cancers in individual blood groups. Perhaps, level of immunity factors differs in people with individual blood group. The aim of this study is to compare the level of antibodies and complement factors in ABO blood groups.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, peripheral blood samples from 40 male healthy individuals with different ABO blood groups (n=10 in each group) with similar age (18-25 years) and genetic background were collected. The serum levels of total IgG, IgM, IgA, C3, and C4 were analyzed by nephelometry method. All data were analyzed by SPSS software version 11.5.
    Results
    The levels of IgA, IgG, and C4 protein in individuals with O blood group were significantly higher than those of other groups (P=0.02, P=0.01, and P=0.004, respectively). Also, the mean concentration of IgM in individuals with AB blood group was significantly higher than that in other groups (P=0.02). There was a significant difference between the level of C3 in O blood group and those of other blood groups (P=0.01). The mean concentrations of all parameters (except IgG) in B blood group were lower than those in other blood group.
    Conclusion
    Generally, natural antibodies in O blood group were higher than those in other groups. This high level of total antibodies in O blood group may reduce susceptibility to some infections.
    Keywords: ABO blood group system, antibody, complement system, nephelometry
  • Abbas Saremi *, Nader Shavandi, Mona Dezfolian Page 51
    Background
    Anti-mullerian hormone (AMH) is a reliable marker for ovarian reserve and fertility capacity. The aim of this study was to investigate the differences in AMH between physically active and non-active women.
    Materials And Methods
    Eighty two reproductive age women (18-50 years) participated (42 active and 40 non-active) in this cross-sectional study. Physical activity level was estimated via the International Physical Activity Questionnaire. Information on fertility parameters were obtained from medical records. Serum AMH was measured using ELISA assay.
    Results
    There was not a significant difference in mean age between the two groups (P>0.05). There was a significant difference between physically active and non-active women regarding basal concentration of serum exercise AMH (3.90±0.75 ng/ml versus 1.63±0.53 ng/ml, respectively) (P<0.03). Abortion rates differed significantly (P<0.05) between physically active (0.13±0.26) and non-active women (0.40±0.51).
    Conclusion
    These findings indicated that physical activity may improve fertility capacity in healthy women by maintaining AMH.
    Keywords: Anti, mullerian hormone, exercise, fertility, women
  • Ebrahim Alijani, Ali Akbar Pourfathollah *, Soheila Ajdary, Batool Sharifi, Mood, Ahmad Zavaran, Hosseini, Vahid Khaze, Shahgoli Page 59
    Background
    Considering the fact that more than one third of the world’s population is infected with Mycobacterium tuberculosis bacteria, identifying individuals with latent tuberculosis infection (LTBI) is vital for controlling TB. Tuberculin skin test (TST) and IFN-gamma release assays are practical methods used for screening people with LTBI. Due to the insufficiency of data on endemic tuberculosis region and the need for evaluation of these methods in a high-risk population, this study was performed in Zahedan.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out on 75 individuals, including 21 health care workers (HCWs) as well as 54 family members of patients with active TB. IFN-γ release assay and TST were also carried out on the participants.
    Results
    Of the 75 participants, 26 had positive IFN-γ release assay results and 49 persons showed negative results. TST was also performed and 12 participants did not show up for taking the results. Among the remaining 63 participants, 60.31% had more than 10 mm indurations. The results in 32.25% of the participants were positive for both IFN-gamma release assay and skin test, whereas 34.92% of the participantspresented negativetestrresultsfor both IFN-gamma release assay and skin test. The agreement between these two tests was 66.67 % (P=0.001, K=0.36, 95% Confidence Interval).
    Conclusion
    The results showed a weak agreement between the two tests.
    Keywords: Interferon, gamma release assay, latent tuberculosis infection, tuberculin test, tuberculosis
  • Jamal Falahati, Rahmat Allah Jadidi Page 71
    Background

    Endophthalmitis is the most important complication after cataract surgery which its incidence can lead to severe loss of vision or even loss of vision; therefore, methods of prevention are very important. This study investigated the influence of vancomycin consumption during cataract surgery on prevention of endophthalmitis.

    Materials And Methods

    In this experimental study, the study population included patients of cataract surgery that were admitted to Amir Kabir Hospital. The patients were randomly assigned to two groups: with and without receiveing vancomycin in serum. Demographic characteristics of the patients before surgery and incidence of endophthalmitis with the examination until two weeks after surgery were recorded. To compare the frequency (incidence) of infection, endophthalmitis in two groups, Fisher's exact test and X2 test were used.

    Results

    Of the 1281 patients, 539 were administered vancomycin in serum. The examination after two weeks indicated that 3 (0.23%) patients developed endophthalmitis. Of these, 2 (0.16%) patients belonged to the group without vancomycin and 1(0.07%) patient belonged to the group receiving vancomycin. Fisher's exact test did not show any significant differences between the groups receiving vancomycin and the control group in the prevalence of endophthalmitis.

    Conclusion

    Although the relative frequency of endophthalmitis in patients without receiving vancomycin was further than control group, the difference was not statistically significant. Thus, adding a drop of vancomycine was not effective in prevention of endophthalmitis and the causes should be sought in other cases.

    Keywords: Cataract, endophthalmitis, vancomycin
  • Seyyedeh Fatemeh Mosavi, Mehdi Rahnema, Nasrin Heydarieh, Maryam Tajabadi Ebrahimi Page 81
    Background
    Gastric ulcer treatment with chemical drugs is associated with a multitude of side effect. One of the most important groups of probiotics is lactic acid bacteria. The aim of this study was to investigate the healing effects of Lactobacillus pentosus on gastric ulcer induced by acetic acid.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 45 male Wistar rats were divided into experimental, control 1, and control 2 groups. After one day of fasting, the rats were operated and gastric ulcer was induced by acetic acid. One day after surgery, the groups were treated with the 1010 cfu/day bacteria, dissolved in one ml of milk sterilizer, 1 ml of milk sterilizer, and 1 ml of normal saline, respectively, via gavage. On days 1, 4, 7, 10, and 14 after the induction of gastric ulcer, the animals were killed and the wound size (mm2) and the effect of the bacteria on the healing of wounds were measured for each rat.
    Results
    The treatment with Lactobacillus pentosus strains significantly decreased wound size in the experimental group compared with control groups. Significant increases in the number of neutrophils, macrophages, fibroblasts, significant decreases in the number of neutrophils, macrophages, and increased numbers of fibroblasts were observed in the experimental group compared to the control groups. Also, significant reductions in the number of neutrophils, macrophages, and fibroblasts were seen in the experimental group compared with the other two groups..
    Conclusion
    Lactobacillus pentosus has healing effects on gastric ulcer induced by acetic acid.
    Keywords: Healing, Lactobacillus pentosus, probiotic, stomach ulcers
  • Mohammad Narimani, Soran Rajabi, Sima Delavar Page 91
    Background

    Based on the association between beta (13-30 Hz) and attention and alertness and theta (4-8 Hz) and a hypnagogic state and less attention, the possibility of training attention deficit and hyperactivity disorder (ADHD) individuals in order to enhance their symptoms was investigated. Thus, the purpose of this study was to determine the effectiveness of neurofeedback training on students with ADHD symptoms.

    Materials And Methods

    This interventional study was conducted with an experimental group and a control group. A total of 34 female students with high scores on Conners adult questionnaire and theta/beta ratio in Mohaghege Ardebili University, Iran, were randomly selected and then assigned to neurofeedback training and control groups. Neurofeddback training (NF) was used with an experimental group in twenty sessions and the control group received no training. Data were gathered using the neurofeedback system (NFT), the continuous performance test (CPT), the short diagnostic hyperactivity disorder- Conners adult questionnaire. Multivariate analysis of covariance (MANCOVA) was used for analyzing the data.

    Results

    The results indicated that neurofeedback training affected all dimensions of CPT and short diagnostic hyperactivity disorder (P<0.001).

    Conclusion

    The findings suggest the positive effect of neurofeedback training on treating attention problems and reducing the symptoms of hyperactivity in female students with hyperactivity and attention deficit in comparison with the control group.

    Keywords: Adult ADHD, beta, theta biofeedback, neurofeedback