فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:11 Issue: 2, Feb 2013

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:11 Issue: 2, Feb 2013

  • 90 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1392/02/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • نورالسادات کریمان، مریم افراخته، مهدی هدایتی، معصومه فلاحیان، حمید علوی مجد صفحه 93
    مقدمه

    پارگی پرده های جنینی در هر سنی از حاملگی رخ می دهد. پارگی زودرس پرده های جنینی (PROM) به پارگی پرده های جنینی قبل از شروع دردهای زایمانی اطلاق می شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه اعتبار تعیین میزان اوره و کراتینین مایع شستشوی مهبلی در تشخیص پارگی زودرس پرد های جنینی و تعیین حد آستانه ای برای آن ها بود.

    مواد و روش ها

    179 زن حامله با سن حاملگی 41-14 هفته در این مطالعه شرکت نمودند. همه نمونه ها تحت معاینات مختلف شامل آزمون نوار نیترازین، آزمون فرن، تجمع مایع آمنیوتیک در فورنیکس و اندازه گیری اوره و کراتینین مایع شستشوی مهبلی قرار گرفتند. در بین آنها 126 نفر شکایت نشت مایع از واژن داشتند که در صورت positive pooling، آزمون نوار نیترازین و آزمون فرن مثبت در گروه confirmed PROM (گروه 1) و در صورت pooling (-) و/یا آزمون نوار نیترازین منفی و/یا آزمون فرن منفی درگروه PROM suspected unconfirmed (گروه 2) قرار گرفتند. 53 زن حامله بدون عارضه و مشکل نیز به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. از آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و مقایسه های پس آزمون برای مقادیر اوره و کراتینین استفاده شد. برای تعیین حد آستانه ای نیز از منحنی راک (Receiver operating characteristic) استفاده گردید.

    نتایج

    میزان اوره و کراتینین ترشحات مهبل بین سه گروه تفاوت معناداری داشت (0/001>p). حساسیت، ویژگی، ارزش پیشگویی مثبت، ارزش پیشگویی منفی و صحت کراتینین مایع مهبلی در تشخیص پارگی پیش از موعد پرده های جنینی با حد آستانه ای 0/45 میلیگرم بر دسی لیتر، 100درصد به دست آمد.

    نتیجه گیری

    مطالعه نشان داد از دو مارکر مورد بررسی، کراتینین قدرت تشخیصی بالاتری دارد.

    کلیدواژگان: پارگی پیش از موعد پرده های جنینی، اوره، کراتینین، مایع شستشوی مهبلی
  • رباب لطیف نژاد رودسری، مژگان جواد نوری *، مرضیه حسن پور، سید محمد مهدی هزاوه یی، علی تقی پور صفحه 101
    مقدمه

    باوجود دلایل آشکار مبنی بر ضرورت آموزش سلامت جنسی به نوجوانان، این مسئله در بسیاری از فرهنگ ها موضوعی چالش برانگیز بوده است. در بسیاری از کشورهای مسلمان ارایه آموزش جنسی به افراد ازدواج نکرده به ویژه نوجوانان از نظر فرهنگی قابل قبول نیست.

    هدف

    هدف ازمطالعه کیفی حاضر تبیین چالش های فرهنگی- اجتماعی آموزش سلامت جنسی به دختران نوجوان در ایران است.

    مواد و روش ها

    داده های کیفی به روش بحث گروهی متمرکز و مصاحبه عمیق فردی با مادران، معلمان، مسیولان بهداشت و درمان، مسیولان آموزش و پرورش، ارایه کنندگان خدمات بهداشتی و روحانیون در شهرهای مشهد و اهواز جمع آوری و با استفاده از نرم افزار MAXqda به روش تحلیل محتوای کیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    یافته ها نشان دادند چالش های عمده در زمینه آموزش سلامت جنسی به دختران نوجوان در ایران متاثر از تابوهای احاطه کننده مسایل جنسی است. مقوله های پدیدار شده عبارتند از: انکار فعالیت جنسی پیش از ازدواج در نوجوانان، نگرانی از تاثیر منفی آگاهی جنسی، شرم و حیا، امتناع از گفتمان جنسی در جمع عمومی، گفتمان جنسی به عنوان یک تابوی فرهنگی، فقدان حمایت همه جانبه و پشتوانه قانونی، شکاف بین نسلی، ابهامات شرعی و تقلید از الگوهای غیراسلامی.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مقاومت فرهنگی مهم تر از ممنوعیت های مذهبی بوده و عمدتا متوجه محتوا و ماهیت آموزش جنسی است. چالش های پدیدار شده تا حد زیادی قابل تدبیر بوده و امید است با غلبه بر تابوها به عنوان عمده ترین موانع، قابلیت پذیرش آموزش جنسی بر ای نوجوانان افزایش یابد.

    کلیدواژگان: دختران نوجوان، آموزش جنسی، مطالعه کیفی
  • الهام موحد، وحید نجاتی، رجبعلی صدرخانلو، عباس احمدی صفحه 111
    مقدمه

    آسیکلوویر، یک نوع آنالوگ سنتتیک نوکلیوزید پورین، برای گنادها سمی شناخته شده است.

    هدف

    مطالعه حاضر سمیت آسیکلوویر بر روی تغییرات هیستوپاتولوژیکی بافت بیضه، غلظت های سرمی تستوسترون و پراکسیداسیون لیپید در رت های نر را بررسی کرد.

    مواد و روش ها

    حیوانات به پنج گروه تقسیم شدند. یک گروه به عنوان کنترل و یک گروه به عنوان کنترل شم در نظرگرفته شد. در گروه های تیمار شده با دارو، آسیکلوویر به مدت 15 روز تزریق شد. 18 روز پس از آخرین تزریق، حیوانات کشته شدند. آنالیزهای هیستوپاتولوژیکی و هیستومورفومتری بیضه انجام و سطوح سرمی تستوسترون، پراکسیداسیون لیپید و توان باروری حیوانات بررسی شد.

    نتایج

    رت های نر که در معرض mg/kg 48 و 16 آسیکلوویر قرار گرفته بودند کاهش قابل توجهی در غلظت های سرمی تستوسترون نشان دادند(0/01>p). آسیکلوویر تغییرات هیستوپاتولوژیکی در بیضه القا کرد و همچنین تعداد ماست سل ها را در دوزهای mg/kg 48 و 16در بافت بینابینی و اطراف لوله ای افزایش داد (0/01>p). به علاوه آسیکلوویر باعث افزایش سطح سرمی پراکسیداسیون لیپید در دوز mg/kg 48 (p<0/05) و کاهش توان باروری رت های نر شد.

    نتیجه گیری

    در کل، نتایج حاضر این ایده که آسیکلوویر تاثیر مضر روی سیستم تولید مثلی رت نر دارد را حمایت می کند.

    کلیدواژگان: آسیکلوویر، بیضه، تستوسترون، ماست سل، رت
  • محمود اوراضی زاده، لعیاسادات خرسندی، قاسم ساکی صفحه 119
    مقدمه

    گالکتین-3 یک لکتین متصل شونده به بتا-گالاکتوزید و ملکولی با چند عمل متفاوت است که در تعدادی از فرایندهای بیولوژیکی حساس مشارکت دارد.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، تحقیق در خصوص الگوی بیان گالکتین-3 در آندومتر رحم موش در سیکل استروس و مراحل قبل از لانه گزینی می باشد.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه تجربی و آزمایشگاهی تعداد 42 سر موش ماده نژاد NMRI به هفت گروه تقسیم شدند. اوولاسیون در موشهای ماده NMRI بوسیله hMG و hCGتحریک شد. برای فاز استروس دو گروه تحریک شده و تحریک نشده درنظر گرفته شد. بقیه گروه ها با موش های نر جفت گردیده و سپس روز تشکیل پلاک واژن بعنوان روز اول بارداری در نظر گرفته شد. موش های کلیه گروه ها در روزهای مختلف قبل از لانه گزینی قربانی شده و شاخ های رحمی آنها برای ارزیابی ایمونوهیستوشیمی به روش ABC در فرمالین تثبیت شدند.

    نتایج

    در گروه استروس واکنش ایمنی بیان گالکتین-3 در سلولهای اپیتلیال قوی در سلولهای استرومایی بسیار قوی در سلولهای غددی بسیار ضعیف و سلولهای آندوتلیال بسیار قوی بود. هیچ تفاوت قابل تشخیصی بین فاز استروس تحریک شده و تحریک نشده مشاهده نشد. در گروه های مورد آزمایش در روزهای اول و دوم بیان گالکتین-3 تفاوت معنی داری نشان ندادند. در روز سوم سلولهای اپیتلیال و استرومایی کاهش معنی داری را در مقایسه به فاز استروس و روز اول نشان دادند (0/001=p). در روز چهارم و پنجم سلولهای اپیتلیال و استرومایی کاهش معنی داری را در مقایسه به فاز استروس و روز اول تا سوم نشان دادند (0/0001=p).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل پیشنهاد می کند که یک جایگزینی موفق احتمالا در ارتباط مستقیم با کاهش بیان گالکتین-3 در آندومتر موش در مراحل اولیه بارداری است.

    کلیدواژگان: آندومتر، فاز آستروس، گالکتین، 3و قبل از لانه گزینی
  • زهرا صحت، آزیتا گشتاسبی، مهدی طاهری امین صفحه 127
    مقدمه

     با توجه به اثرات زایمان زودرس بر روی مرگ ومیر نوزادان، پیش بینی و پیشگیری از آن بسیار حایز اهمیت است .

    هدف

     هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح بیومارکرهای سرم مادر در سه ماهه دوم حاملگی (Human Chorionic Gonadotropin،         Alpha-fetoprotein، Non-conjugated estrogen و  Inhibin A) با زایمان زودرس بود.

    مواد و روش ها

     یک مطالعه کوهورت تاریخی است که بر روی 700 زنان باردار که در سه ماهه دوم حاملگی برای انجام تست Quad Marker در فاصله زمانی بین اسفند 1386 تا شهریور 1387 به آزمایشگاه نیلو مراجعه کرده بودند، انجام شد. اطلاعات مادران در بدو ورود به مطالعه ثبت گردید و پس از زایمان جهت مصاحبه با آنها تماس تلفنی گرفته شد. این اطلاعات با کمک آزمون های آماری chi-square test   و Roc Curve  مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

     ارتباط مستقیمی بین زایمان زودرس و افزایش سطح سرمی آلفا فیتوپروتیین (0/011=p) و  (Inhibin A(0/03=p بدست آمد. همچنین ارتباط معکوسی بین سطح سرمی Non-conjugated estrogen و زایمان زودرس وجود دارد (0/002=p). اما ارتباط بین افزایش سطح سرمیHuman Chorionic Gonadotropin و زایمان زودرس دیده نشد (0/68=p).

    نتیجه گیری

     افزایش سطح سرمی آلفا فیتوپروتیین و Inhibin A و کاهش سطح سرمی  Non-conjugated estrogen در سه ماهه دوم منجر به افزایش احتمال زایمان زودرس می شود. اما انجام پژوهش های دیگر با تعداد نمونه بیشتر و در محیطی متفاوت می تواند نتایج متفاوتی داشته باشد.

  • مریم افتخار، الهام رحمانی، فرناز محمدیان صفحه 133
    مقدمه

     آگونیست GnRH برای تحریک تخمک گذاری در سیکل های IVF به کار می رود که این دارو فواید بسیاری دارد.

    هدف

     هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر دو آگونیست GnRH کوتاه و طولانی اثر در پروتکل IVF است.

    مواد و روش ها

     در یک مطالعه آینده نگر تصادفی، صد زن به طور تصادفی در دو گروه وارد سیکل IVF شده اند. در گروه اول بیماران یک دوز 1/87 میلی گرم تریپتورلین را در میانه فاز لوتیال دریافت کردند و در گروه دوم دکاپپتیل با دوز 0/1 میلی گرم در روز از وسط فاز لوتیال شروع شد. سپس نتایج حاملگی در سیکل IVF بین دو گروه مقایسه گردید.

    نتایج

     تفاوت آماری مشخصی بین میزان اووسیت های به دست آمده از دو گروه (0/545=p)، میزان لقاح (0/876=p)، میزان لانه گزینی (0/716=p) و میزان حاملگی(0/727=p) وجود نداشته است.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه، دو پروتکل آگونیست GnRH طولانی اثر با نصف دوز و آگونیست GnRH کوتاه اثر هیچ برتری نسبت به هم در نتایج IVF ندارند.

    کلیدواژگان: ناباروری، آگونیست In vitro fertilization، GnRH، نتایج حاملگی، دکاپپتیل
  • صفحه 139
    مقدمه

    جنین تهاجمی و آندومتر گیرنده جهت لانه گزینی موفق لازم می باشد. در این زمان آندومتر تبدیل به فاز گیرنده می شود که به امبریو اجازه لانه گزینی می دهد. مطالعات در مورد لانه گزینی جنین و گیرندگی آندومتر اغلب در طب تولیدمثل بسیار مهم می باشند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بیان Meis1 در دوره قبل از لانه گزینی در آندومتر موش بود.

    مواد و روش ها

    موش های نر و ماده پرورش یافته در محیط SPF با نسبت 2 به 1 جفت شدند. تشخیص پلاک در موش های ماده به عنوان روز اول حاملگی در نظر گرفته شد و بافت آندومتر در روزهای 1، 2، 4، 5 و 6 حاملگی جمع آوری گردید. از ایمنوهیستوکمیستری جهت تشخیص محل Meis1 در آندومتر موش استفاده شد و بیان سطح mRNA و پروتئین Meis1 به وسیله PCR کمی و وسترن بلات سنجش گردید.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان دادند که Meis1 در سیتوپلاسم و ممبران سلول های گلاندولار اپی تلیوم آندومتر و در هسته استرومای آندومتر و سلول های دسیدوال یافت می شود. PCR کمی و وسترن بلات نشانگر بیان Meis1 در آندومتر موش بود. mRNA ژن به مقدار کم در روز اول حاملگی بیان شد و سپس به طور معنی داری در روز چهارم افزایش یافت (0/018=p) و به حد اکثر خود در روز پنجم رسید (0012/0=p) اما در روز ششم کاهش یافت. پروتئین Meis1 به مقدار کم در روز اول و دوم حاملگی بیان گردید که به طور معنی داری در روز 4 و 5 افزایش یافت (0019/0=p) ولی در روز ششم کاهش پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    Meis1 به صورت دینامیک در آندومتر موش در دوره قبل از لانه گزینی بیان می شود. زمان بیان حداکثر Meis1 با پنجره لانه گزینی ارتباط دارد که این امر نشان دهنده ارتباط نزدیک Meis1 با لانه گزینی جنین است.

    کلیدواژگان: پروتئین Meis1، لانه گزینی جنین، پذیرش آندومتر، Peri، implantation
  • مهناز یاونگی، محمدعلی امیرزرگر، نسبیه امیرزرگر، مریم داداشپور صفحه 145
    مقدمه

    در طول ماه رمضان، میلیونها مسلمان لازم است روزانه از خوردن و نوشیدن از طلوع تا غروب آفتاب خودداری کنند و افراد در واقع دوره های تکراری روزه داری و خوردن مجدد را تجربه میکنند. قاعدگی یک روند فیزیولوژیک طبیعی است که نظم آن توسط محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- تخمدان کنترل میشود. اتیولوژی اختلال عملکرد قاعدگی شامل از دست دادن وزن، هیپولپتینمی، رفتار خوردن غیرطبیعی، ورزش و استرسهای روانی است.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثر روزه در رمضان روی سیکلهای قاعدگی بود.

    مواد و روش ها

    هشتاد دانشجوی خانم ساکن در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی همدان در این مطالعه تحلیلی مقطعی مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای این منظور پرسش نامه هایی ویژه شامل ویژگی های جمعیتی و تقویم قاعدگی بین آن ها توزیع و نتایج جمع آوری گردید. سپس داده ها با نرم افزار آماری SPSS version 11.5 پردازش شدند.

    نتایج

    ما یافتیم که به ترتیب 11/3%، %30 و %16/3 از شرکت کنندگان الگوی قاعدگی غیرطبیعی قبل، در طول و بعد از رمضان داشتند. در شرکت کنندگانی که بیش از 15 روز روزه گرفتند، دوره قاعدگی به طور معنی داری غیرطبیعی تر از داوطلبانی بود که کمتر از 15 روز روزه گرفته بودند. با در نظر گرفتن نتایج ما نشان دادیم که اختلالات قاعدگی در طول ماه رمضان به حداکثر خود میرسد و سه ماه پس از رمضان کاهش مییابد ولی به شرایط قبلی برنمیگردد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد اختلالات قاعدگی شامل الیگومنوره، پلی منوره و هیپرمنوره در طول رمضان به ویژه در شرکت کنندگانی که بیش از 15 روز روزه گرفته بودند، افزایش یافت.

    کلیدواژگان: روزه داری، قاعدگی، دوره قاعدگی، اختلال خوردن بیش از حد لپتین
  • راضیه دهقانی فیروزآبادی، رباب داور، فرزانه حجت، محمد مهدوی صفحه 151
    مقدمه

    سیلدنافیل سیترات ممکن است در افزایش ضخامت آندومتر و نتیجه سیکل های انتقال جنین فریز نقش داشته باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه برآورد نتیجه سیلدنافیل سیترات در بررسی سونوگرافیک ضخامت، الگوی آندومتر، بررسی سطح استروژن در روز تجویز پروژسترون، میزان لانه گزینی و میزان حاملگی شیمیایی در سیکل های انتقال جنین فریز شده می باشد.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی کنترل شده، 80 بیمار با سابقه پاسخ ضعیف آندومتر و دارا بودن جنین منجمد دراین مطالعه وارد شدند. 40 نفر برای آماده سازی آندومتر با روش اضافه کردن از شروع عادت ماهانه استرادیول دریافت کردند وبه 40 نفر علاوه بر پروتکل درمانی بالا از روز اول سیکل تا روز شروع پروژسترون قرص سیلدنافیل سیترات (50 میلی گرم در روز) داده شد و بین 72-48 ساعت قبل از انتقال جنین قطع شد.

    نتایج

    ضخامت آندومتر به میزان قابل توجهی در گروه سیلدنافیل سیترات بالاتر بدست آمد (0/0001>p). الگوی سه لایه آندومتر به میزان قابل توجهی در گروه سیلدنافیل سیترات بالاتر بود (0/0001>p) و الگوی حد واسط آندومتر تفاوت قابل توجهی بین دو گروه نداشت. همچنین الگوی اکوژن آندومتر به طور معنی داری در گروه کنترل بالاتر بود (0/0001>p). میزان لانه گزینی و حاملگی شیمیایی با اینکه در گروه سیلدنافیل سیترات بیشتر بدست آمد ولی از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد که استفاده خوراکی از سیلدنافیل سیترات انتخاب خوبی برای بهبود پذیرش آندومتر می باشد و لذا ما استفاده روتین از سیلدنافیل سیترات خوراکی را در بیماران با شکست های قبلی سیکل های ART به دلیل کم بودن ضخامت آندومتر توصیه می کنیم.

    کلیدواژگان: سیلدنافیل سیترات، ضخامت آندومتر، انتقال جنین
  • گزارش مورد
  • صفحه 159
    مقدمه

     اختلالات عروق رحم (AVM) یک علت نادر ولی خطرناک خونریزی رحم است. مشکوک شدن به موقع و تشخیص دقیق این وضعیت در زمان مناسب اساسی می باشد. زیرا درمان هایی که معمولا برای علل دیگر خونریزی رحم به کار می روند می توانند در AVM منجر به خونریزی وسیع شوند.

    مورد: 

    در اینجا یک مورد AVM شرح داده می شود. یک زن 32 ساله با خونریزی غیرطبیعی واژن بعد از سقط مراجعه نمود. تشخیص AVM بر اساس سونوگرافی رنگی داپلر گذاشته شد و به وسیله آنژیوگرافی لگنی تایید گردید. آمبولیزاسیون شریان های رحمی دو طرفه به طور موفقیت آمیزی انجام شد.

    نتیجه گیری

     AVM در بیماران با خونریزی غیرطبیعی واژن و سابقه جراحی سزارین، سقط یا D&C و موارد مشابه باید در نظر گرفته شود. هرچند آنژیوگرافی روش تشخیصی استاندارد طلایی است ولی سونوگرافی داپلر نیز به عنوان یک تکنیک غیرتهاجمی می تواند کمک کننده باشد. درمان مناسب و بی خطر آمبولیزاسیون به وسیله کاتتر جهت شریان های رحمی برای این بیماران پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: اختلالات عروق رحمی، سونوگرافی داپلر، آنژیوگرافی، آمبولیزاسیون درمانی
|
  • Nourossadat Kariman, Maryam Afrakhte, Mehdi Hedayati, Masoumeh Fallahian, Hamid Alavi Majd Page 93
    Background

    Rupture of fetal membranes can occur at any gestational age. Premature rupture of membranes (PROM) means rupture of fetal membranes before the onset of labor.

    Objective

    The purpose of this study was to evaluate and compare the reliability of the vaginal washing fluid urea and creatinine for the diagnosis of PROM and to determine cut-off values.

    Materials And Methods

    A total of 179 pregnant women were recruited. All patients underwent different examinations. These included nitrazine paper test, fern test, amniotic fluid pooling, vaginal washing fluid urea and creatinine sampling. The one group consisted of 126 pregnant women between 14 and 41 weeks of gestation with the complaint of vaginal fluid leakage. Patients who had positive pooling, nitrazine paper test and fern test were considered as confirmed PROM group (group 1). On the other side, patients with pooling (-) and/or nitrazine paper test (-) and/or fern test (-) were taken as suspected unconfirmed PROM cases (group 2). The control group consisted of 53 pregnant women between 14 and 41 weeks of gestation without any complaint or complication. Weconducted one-way ANOVA test on the urea and creatinine measures and post-hoc comparison test. Cut-off value was determined by receiver operating characteristic (ROC) curve.

    Results

    Vaginal fluid concentrations of urea and creatinine were significantly different between the three groups (p<0.001). The sensitivity, specificity, positive and negative predictive values and accuracy were all 100% in detecting premature rupture of membranes by evaluation of vaginal fluid creatinine concentration with a cut-off value of 0.45 mg/dl, respectively.

    Conclusion

    This study demonstrates that of two markers investigated creatinine has the higher diagnostic power.

    Keywords: Premature rupture of membranes, Creatinine, Urea, Vaginal washing fluid
  • Robab Latifnejad Roudsari, Mojgan Javadnoori, Marzieh Hasanpour, Seyyed Mohammad Mehdi Hazavehei, Ali Taghipour Page 101
    Background

    Despite clear reasons for necessity of sexual health education for adolescents, it is a contested issue and has faced challenges in most cultures. Providing sexual education for non-married adolescents is culturally unacceptable in most Muslim societies.

    Objective

    This qualitative study addressed socio-cultural challenges to sexual health education for female adolescents in Iran.

    Materials And Methods

    Qualitative data from female adolescents (14-18 yr), mothers, teachers, authorities in health and education organizations, health care providers and clergies were collected in two large cities of Iran including Mashhad and Ahvaz through focus group discussions and individual in-depth interviews. Data were analyzed using conventional qualitative content analysis with MAXqda software.

    Results

    Our results revealed that the main socio-cultural challenges to sexual health education for adolescents in Iran are affected by taboos surrounding sexuality. The emergent categories were: denial of premarital sex, social concern about negative impacts of sexual education, perceived stigma and embarrassment, reluctance to discuss sexual issues in public, sexual discussion as a socio-cultural taboo, lack of advocacy and legal support, intergenerational gap, religious uncertainties, and imitating non-Islamic patterns of education.

    Conclusion

    It seems that cultural resistances are more important than religious prohibitions, and affect more the nature and content of sexual health education. However, despite existence of salient socio-cultural doubtful issues about sexual health education for adolescents, the emerging challenges are manageable to some extent. It is hoped that the acceptability of sexual health education for adolescents could be promoted through overcoming the cultural taboos and barriers as major obstacles.

    Keywords: Female adolescents, Sex education, Qualitative research
  • Elham Movahed, Vahid Nejati, Rajabali Sadrkhanlou, Abbas Ahmadi Page 111
    Background

    Acyclovir (ACV), a synthetic purine nucleoside analogue, is known to be toxic to gonads.

    Objective

    The current study evaluated cytotoxicity of ACV on histopathological changes in testis tissue and serum testosterone and lipid peroxidation concentrations of male rats.

    Materials And Methods

    Animals were divided into five groups. One group served as control and one group served as control sham. In the drug treated groups ACV administered for 15 days. 18 days after the last injection, animals were sacrificed. Histopathological and histomorphometrical analysis of the testis was carried out. Serum levels of testosterone and Lipid Peroxidation and potential fertility of animals was evaluated.

    Results

    Male rats exposed to ACV had significant reduction in serum testosterone concentrations at 16 and 48mg/kg dose-levels (p<0.01). ACV induced histopathological changes in the testis and also increase the mean number of mast cells in peritubular or interstitial tissue in the testis at at 16 and 48mg/kg dose-levels (p<0.01). In addition ACV caused increase of serum level of Lipid Peroxidation at 48mg/kg dose-level (p<0.05). As well ACV decreased potential fertility in male rats.

    Conclusion

    The present results highly support the idea that ACV has adverse effect on the reproductive system in male rat.

    Keywords: Acyclovir, Testis, Testosterone, Mast cells, Rat
  • Mahmoud Orazizadeh, Layasadat Khorsandi, Ghasem Saki Page 119
    Background

    Galectin-3 (Gal-3), a β-galactoside-binding lectin, is a multifunctional lectin that involves in a number of critical biological processes.

    Objective

    The purpose of this study was to investigate the expression pattern of Gal-3 in mouse endometrium during estrus phase of estrous cycle and pre-implantation.

    Materials And Methods

    In this experimental study 42 NMRI female mice were divided in seven different groups. Ovulation in NMRI female mice was stimulated by injecting hMG and hCG. Estrus phase was considered as stimulated and un-stimulated groups. The other groups of mice were mated, and the day of vaginal plug formation was considered as the day 1 of pregnancy. The mice of all groups were sacrificed on different days of pre-implantation period and their uterine horns were fixed and avidin- biotin complex method of immunohistochemistry (IHC) was applied.

    Results

    In estrus group, Gal-3 immunoreactivity in luminal epithelium was strong, in stromal cells very strong, in glandular epithelium very weak and endothelial cells very strong. No identifiable difference was observed in un-stimulated and stimulated estrus phase. In test groups, days 1-2, insignificant difference of Gal-3 expression was observed. On day 3, luminal epithelium and stromal cells showed significant decrease in comparison to estrus and day 1 (p=0.001). On the 4th and 5th days, luminal epithelium and stromal cells showed significant decrease in comparison to estrus phase and days 1-3 (p=0.0001).

    Conclusion

    The data suggested that successful implantation is probably associated with the downregulation of Gal-3 in the mouse endometrium at the beginning of pregnancy.

    Keywords: Endometrium, Estrus phase, Galectin, 3, Preimplantation
  • Zahra Sehat, Azita Goshetasbi, Mehdi Taheri Amin Page 127
    Background

    Considering the effect of preterm delivery in morbidity and mortality of newborns, its precaution and prevention is so important.

    Objective

    To investigate the association between second trimester maternal serum biomarkers (Human Chorionic Gonadotropin, Alpha-fetoprotein, Non-conjugated estrogen, Inhibin A) and pre-term delivery.

    Materials And Methods

    This is a historical cohort study that has been performed for 700 pregnant women, clients of Nilou Lab in the second trimester of pregnancy to take the Quad Marker test between March to September 2008. The information of mothers having required conditions to enter to study has been registered and after delivery, they called again to be interviewed. These data sets using statistical tests: chi-square test and Roc Curve was analysis.

    Results

    There is a direct relationship between preterm delivery and increase of Alpha-fetoprotein (p=0.011) and inhibin A (p=0.03) serum level and. Also, there is an inverse relationship between the non-conjugated estrogen (p=0.002) serum level and preterm delivery. Moreover, there is not any relationship between the increase human chorionic gonadotropin (p=0.68) serum level and preterm delivery.

    Conclusion

    The increase in the Alpha-fetoprotein and Inhibin A and decrease in Non-conjugated estrogen serum levels in the second trimester of pregnancy lead to enhance the probability of preterm delivery. Moreover, if the current study is done with higher samples and different sampling environment, it may have different results.

    Keywords: Preterm Birth, Quadruple, Alpha, fetoprotein, Human Chorionic Gonadotropin, Inhibin A, Non, conjugated estrogen
  • Maryam Eftekhar, Elham Rahmani, Farnaz Mohammadian Page 133
    Background

    Gonadotrophin-releasing hormone (GnRH) agonist is used for controlling ovarian stimulation in assisted reproductive technology (ART) cycles which has some benefits.

    Objective

    To compare the efficacy of two different formulations of GnRH agonist: short-acting and long-acting, for ART protocols.

    Materials And Methods

    In a prospective randomized study, one hundred women who underwent ART cycles were randomly divided into two groups. In group I, the patients received one single injection of 1.87 mg Triptorelin in previous mid-luteal phase. In group II, Decapeptyl 0.1 mg per day started from previous mid-luteal phase. Pregnancy outcome in in vitro fertilization (IVF) cycle was compared between two groups.

    Results

    There were no statistically significant differences in the number of retrieved oocyte (p=0.545), fertilization (p=0.876), implantation (p=0.716) and pregnancy rate (p=0.727) between the two groups.

    Conclusion

    There were not any advantages in IVF outcome between half-dose long-acting and short-acting GnRH agonist groups in ART cycle.

    Keywords: Infertility, GnRH agonist, In vitro fertilization, Pregnancy outcome, Decapeptyl
  • Li Hai, Xia, Guo Xin, Yu, Xie Yan, Yuan Qi, Long, Ge Ming, Xiao, Zhang Jin Page 139
    Background

    Aggressive embryo and receptive endometrium are necessary for successful implantation. On this time endometrium transformates to receptive state, which permits embryonic implantation. Studies about embryonic implantation and endometrial receptivity are always a hot spot in the field of reproductive medicine.

    Objective

    To investigate the expression pattern of Meis1 during peri-implantation in mice endometrium.

    Materials And Methods

    Mice for experiment were raised in SPF environment. The mice were mated with a female/male ratio of 2:1. The female mice with detected plugs were regarded as pregnant day 1 (pd1). Endometrial tissues were collected respectively on pd1, pd2, pd4, pd5 and pd6. Immunohistochemistry was used to detect the location of Meis1 in mice endometrium. The expression level of mRNA and protein of Meis1 were further detected using Quantitative PCR and Western blotting, respectively.

    Results

    We found that Meis1 is located in the cytoplasm and membrane of endometrial glandual epithelium cells and the nucleus of endometrial stromal and decidual cells. Both Quantitative RT-PCR and western blotting showed that Meis1 expressed regularly in mice endometrium. Meis1 mRNA expressed weakly on pd1, then significantly increased on pd4 (p=0.018), and achieved to a peak on pd5 (p=0.0012), it showed a decrease trend on pd6. Meis1 protein expressed weakly on pd1 and pd2, then significantly increased on pd4 and pd5 (p=0.0019), it showed a decrease trend on pd6

    Conclusion

    Meis1 is dynamically expressed in mice endometrium during peri-implantation. The time that Meis1 expression reaches its peak value is coincident with the implantation window, which implied that Meis1 is closely related with embryonic implantation.

    Keywords: Meis1, Embryonic implantation, Endometrial receptivity, Peri, implantation
  • Mahnaz Yavangi, Mohammad Ali Amirzargar, Nasibeh Amirzargar, Maryam Dadashpour Page 145
    Background

    During the month of Ramadan, millions of Muslims abstain from food and drink daily from dawn to sunset and people actually experience repeated cycles of fasting and refeeding. Menstruation is a normal physiological process that its regularity is controlled by hypothalamic-pituitary-ovarian axis. Etiology of menstrual dysfunction includes weight loss, hypoleptinemia, abnormal eating behaviors, exercise, and psychological stressors.

    Objective

    To investigate the effects of Ramadan fasting on menstrual cycles.

    Materials And Methods

    This analytic cross-sectional study was performed on 80 female college students resident in a dormitory of Hamedan University of Medical Sciences. A questionnaire including demographic characteristics and menstrual calendar was filled by all participants. All analyses were performed using the statistical software SPSS for Windows version 11.5.

    Results

    We found 11.3%, 30%, and 16.3% of participates had abnormal menstrual pattern three months before, during and three months after Ramadan, respectively. In participates who fast more than 15 days, menstrual period had significantly more abnormality than participants who fast less than 15 days. Considering our results we demonstrated that menstrual abnormalities during Ramadan month reach to their peak and three months after Ramadan reduce but do not return to previous condition.

    Conclusion

    This study confirms that menstrual abnormalities including oligomenorrhea, polymenorrhea and hypermenorrhea increased during Ramadan especially in participates with more than 15 days of fasting.

    Keywords: Fasting, Menstruation, Menstrual cycle, Binge eating disorder, Leptin
  • Razieh Dehghani Firouzabadi, Robab Davar, Farzaneh Hojjat, Mohammad Mahdavi Page 151
    Background

    Sildenafil citrate may increase endometrial thickness and affect the outcome of frozen-thawed embryo transfer cycles.

    Objective

    The aim of this study was to estimate the effect of sildenafil citrate on ultrasonographic endometrial thickness and pattern and to investigate the estrogen level on the day of progesterone administration, the implantation rate and chemical pregnancy rate in frozen embryo transfer cycles.

    Materials And Methods

    This randomized controlled trial was conducted on 80 patients who had an antecedent of poor endometrial response and frozen embryos. 40 patients were given estradiol by a step up method with menstruation to prepare the endometrium, and the other 40 were given sildenafil citrate tablets (50 mg) daily in addition to the above treatment protocol from the first day of the cycle until the day progesterone was started. This was discontinued 48-72 hours prior to the embryo transfer.

    Results

    The endometrial thickness was significantly higher in the sildenafil citrate group (p<0.0001), the triple line patterns of the endometrium were significantly higher in the sildenafil citrate group (p<0.0001), while the intermediate patterns of the endometrium were not significantly different in the two groups. The echogen patterns of the endometrium were significantly higher in control group (p<0.0001). Finally, implantation rate and the chemical pregnancy rates were higher in the sildenafil citrate group but not significantly.

    Conclusion

    As our study shows, the oral use of sildenafil citrate is a good way to improve the endometrial receptivity. We recommend the routine use of oral sildenafil citrate in patients with a previous failure of assisted reproduction technology cycles due to poor endometrial thickness.

    Keywords: Sildenafil citrate, Endometrial thickness, Embryo transfer
  • Yan Chen, Guoyun Wang, Fubo Xie, Bo Wang, Guowei Tao, Beihua Kong Page 159
    Background

    Uterine arteriovenous malformation is a rare but potential life-threatening source of bleeding. A high index of suspicion and accurate diagnosis of the condition in a timely manor are essential because instrumentation that is often used for other sources of uterine bleeding can be lead to massive hemorrhage.

    Case: 

    We describe here a case of uterine arteriovenous malformation. A 32-year-old woman presented abnormal vaginal bleeding following the induced abortion. A diagnosis of uterine arteriovenous malformation made on the basis of Doppler ultrasonraphy was confirmed through pelvic angiography. The embolization of bilateral uterine arteries was performed successfully.

    Conclusion

    Uterine arteriovenous malformation should be suspected in patient with abnormal vaginal bleeding, especially who had the past medical history incluing cesarean section, induced abortion, or Dillation and Curethage and so on. Although angiography remains the gold standard, Doppler ultrasonography is also a good noninvasive technique. The transcatheter uterine artery embolization offers a safe and effective treatment

    Keywords: Uterine arteriovenous malformation, Doppler ultrasonography, Angiography, Therapeutic embolization