فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 49، خرداد و تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/07
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباس ابوالقاسمی صفحه 89
    زمینه و هدف
    رفتارهای غیرکلامی، پردازش و بازشناسی هیجان در پیش بینی علایم مثبت و منفی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا نقش مهمی ایفا می کنند. هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط رفتارهای غیرکلامی، پردازش و بازشناسی هیجان با علایم مثبت و منفی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر توصیفی- مقطعی است و نمونه های این پژوهش 120 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا بودند که با روش نمونه گیری در دسترس از میان بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا در بیمارستان های رازی شهر تبریز و فاطمی شهر اردبیل انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از چک لیست رفتارهای غیرکلامی، مقیاس پردازش هیجانی، آزمون بازشناسی چهره ای هیجان و مقیاس نشانه های مثبت و منفی اسکیزوفرنی استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رفتارهای غیر کلامی، پردازش هیجانی و بازشناسی هیجان با علایم منفی و مثبت بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا ارتباط معنی داری دارند (001/0 p=). نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که رفتارهای غیرکلامی، پردازش و بازشناسی هیجان 79% از واریانس علایم مثبت و 83% از علایم منفی را در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا تبیین می کنند.
    نتیجه گیری
    این نتایج حاکی است که رفتارهای غیرکلامی، پردازش و بازشناسی هیجان از متغیرهای تاثیرگذار بر بیماری اسکیزوفرنیا هستند.
    کلیدواژگان: رفتارهای غیرکلامی، پردازش هیجانی، بازشناسی هیجان، اسکیزوفرنی، علایم مثبت و منفی
  • مصطفی صادقی، علی باقریان صفحه 103
    زمینه و هدف
    آموزش تخصصی دندانپزشکی یک تصمیم انتخابی و شخصی برای دستیابی به افزایش معلومات و مهارت ها است که دلایل گوناگونی دارد. از این رو، هدف مطالعه حاضر، به منظور ارزیابی میزان و علل اشتیاق به ادامه تحصیل در دانشجویان دندانپرشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی که در سال 1390 انجام گرفت، تمامی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان شرکت داشتند. اطلاعات به صورت مصاحبه فردی و به وسیله پرسشنامه ای حاوی سوالاتی در مورد خصوصیات فردی، علل علاقه مندی و عدم علاقه مندی به ادامه تحصیل و سه رشته تخصصی مورد علاقه دانشجویان جمع آوری گردید. سوالات بر اساس مقیاس پنج درجه ای لیکرت طراحی شدند. داده ها به وسیله آمار توصیفی، آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    در این مطالعه تمامی 137 دانشجوی دندانپزشکی با میانگین سنی 4/2±2/22 سال شرکت کردند که 7/57% آنان دختر بودند. اکثریت دانشجویان (6/87%) علاقه مند به ادامه تحصیل بودند. افزایش مهارت بالینی و معلومات، کسب موقعیت اجتماعی بهتر، دستیابی به کار بهتر و ارتقای منزلت شغلی مهم ترین علل ادامه تحصیل ذکر شدند. تمایل به شروع به کار بعد از تحصیل و خستگی از تحصیل از مهم ترین علل عدم علاقه مندی به ادامه تحصیل بود. سه رشته تخصصی مورد علاقه دانشجویان به ترتیب عبارت بودند از: ارتودنسی (3/53%)، جراحی فک و صورت (6/14%)، دندانپزشکی ترمیمی (8%).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که اکثریت دانشجویان دندانپزشکی برای افزایش مهارت بالینی و معلومات، کسب موقعیت اجتماعی بهتر، اشتیاق به ادامه تحصیل دارند و ارتودنسی انتخاب اول اغلب آنان است.
    کلیدواژگان: اشتیاق به ادامه تحصیل، دانشجوی دندانپزشکی، آموزش دندانپزشکی، رشته های تخصصی دندانپزشکی
  • مهدی نصرت آبادی صفحه 115
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت درآمد به عنوان یک تعیین کننده اجتماعی سلامت و نقش نابرابری در هزینه های کالاهای خوراکی بر سلامتی افراد و جامعه، این مطالعه با هدف بررسی تغییرات نابرابری در هزینه های کالاهای خوراکی استان کرمان در طی سال های 1384-1368 به تفکیک مناطق شهری و روستایی و مقایسه روند این نابرابری با مقادیر متناسب در سطح کشوری طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی، با استفاده از آمار هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران به اندازه گیری شاخص های نابرابری در هزینه های خوراکی (با استفاده از دو سنجه ضریب جینی و تایل) در مناطق شهری و روستایی استان کرمان پرداخته و روند آن ها با شاخص های متناسب در سطح ملی مقایسه گردیده است. از آزمون برابری میانگین های دو جامعه و آزمون t برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    میزان نابرابری در هزینه های خوراکی در بین خانوارهای شهری و روستایی استان کرمان طی دوره مورد بررسی یکسان بود (برای ضریب جینی 5/0= p و برای شاخص تایل 1= p)، تفاوت معنی داری بین توزیع هزینه های خوراکی در مناطق شهری استان کرمان با مناطق شهری کشور وجود نداشت و در مقایسه توزیع این هزینه ها بین مناطق روستایی استان با مناطق روستایی کشور تنها تفاوت معنی دار برای شاخص نابرابری تایل به دست آمد (04/0 = p).
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن شاخص ها در بعضی سال ها و نوسانات زیاد شاخص های نابرابری در هزینه های خوراکی مناطق شهری و روستایی استان کرمان، بایستی بهبود تغذیه و در نتیجه، سلامتی افراد و کاهش نابرابری ها در هزینه های تغذیه ای بین گروه های فقیر و غنی به یکی از مهم ترین دغدغه های دولت و سیاست گذاران استان تبدیل شود.
    کلیدواژگان: ضریب جینی، شاخص تایل، نابرابری، هزینه های خوراکی
  • رضا وزیری نژاد، محسن رضاییان*، محسن تقوی صفحه 127
    زمینه و هدف

    عبور از سد مرور همتایان است که آخرین نقاط ضعف موجود در نوشتار یک محقق را مرتفع نموده و آن را واجد شرایط چاپ در مجلات علمی می سازد. این مطالعه، به منظور ارزیابی میزان دقت همتایان علمی در یکی از مجلات علمی و پژوهشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در تشخیص اصلاحات مورد نیاز یک مقاله ارسالی طراحی گردیده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی، مقاله ای که براساس نتایج یک طرح تحقیقاتی به منظور انتشار به یکی از مجلات علمی فرستاده شده بود، برای 30 نفر از همتایان علمی مرتبط به موضوع ارسال گردید. این برنامه مطابق روال معمول داوری مقالات انجام شد. چک لیست بدون نام مطالعه، دارای 9 سوال ویژه بود و توسط یکی از کارشناسان طرح تکمیل گردید. اطلاعلات پس از ورود به رایانه توسط آزمون های آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تعداد 14 نفر (6/46%) در مهلت زمانی مقرر نتیجه بررسی خود را به دفتر مجله ارسال نمودند. 5 نفر همتای خارج و 9 نفر همتای درون دانشگاه بودند. از این تعداد، 9 نفر (3/64%) زن و 5 نفر (7/35%) مرد بوده اند. به جز در یک مورد از مجموع 9 مورد ایرادات موجود، در سایر موارد داوران داخلی در تشخیص موارد موفق تر بودند. هیچ یک از ایرادات موجود، توسط تمامی داوران تشخیص داده نشده بود. ایراد مربوط به «حجم نمونه» بیشترین درصد گزارش 3/64%توسط داوران را به خود اختصاص می داد.

    نتیجه گیری

    وضعیت داوری همتایان همکار با مجله علمی مورد بررسی، در پاره ای موارد نیازمند بهبود و ارتقا می باشد و بایستی مداخلات متناسب انجام شود. انجام مطالعات جامع تر که تعداد بیشتری از مجلات و همتایان همکار را شامل شود، توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: میزان دقت، همتایان مروری، مجله علمی، مقالات، داوران
  • مهدی مختاری، حسن شهبازی، سلمان زارعی، انسیه شریعتی، عیسی خلیل طهماسبی صفحه 137
    زمینه و هدف
    پسماندهای بیمارستانی برای محیط زیست و برای سلامت عمومی بسیار خطرناک می باشند. آگاهی کارکنان در مورد مدیریت پسماندهای بیمارستانی می تواند در ایجاد یک استراتژی برای بهبود وضعیت در آینده کمک کننده باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی کارکنان درمانی بیمارستان های یزد در مورد مدیریت پسماندهای بیمارستانی طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1390 بر روی 180 نفر از کارکنان درمانی بیمارستان های یزد انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه سه قسمتی شامل سوالات دموگرافیک، سوالات سنجش آگاهی و سوالاتی جهت بررسی وضعیت مدیریت زباله ها بود. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری فیشر و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل قرار شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی نمونه ها 16/4±41/14 (حداکثر نمره قابل اکتساب 29) بود. 6/65% از نمونه ها از پسماندهای بیمارستانی تعریف درست و کاملی داشتند. 47% از نمونه ها بیان کردند که بیمارستان محل کار آنها، خط مشی در خصوص مدیریت پسماندها، خط مشی مشخصی دارد. کمتر از 25% از نمونه ها روند مدیریت پسماندهای بیمارستان محل کار خود را خوب یا خیلی خوب عنوان کردند و 37% از نمونه ها در آموزش های مرتبط با مدیریت و تفکیک زباله ها شرکت داشته اند. ارتباط معنی دار آماری بین آگاهی و متغیرهای دموگرافیک مطالعه مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، ارائه آموزش های لازم به کارکنان بیمارستان ها و همچنین تدوین آیین نامه هایی جهت تاکید بر مدیریت و تفکیک پسماندها در بیمارستان ها پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آگاهی، کارکنان درمانی، مدیریت پسماند
  • فاطمه ایوبی، بهاره کمالی، علی شمسی زاده، محمدعلی سجادی، علی روحبخش، رضا وزیری نژاد، الهام حکیمی، حسینعلی رضازاده، محمدرضا رحمانی، محمد الله توکلی صفحه 149
    زمینه و هدف
    اسهال یکی از مشکلات بهداشتی در سراسر جهان و یکی از شایع ترین علل مرگ در کودکان است. در این پژوهش، اثر عصاره خاکشیر (Descurainia sophia) بر اسهال ایجاد شده توسط روغن کرچک مطالعه شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 24 سر موش صحرایی نر استفاده شد که به چهار گروه مساوی شامل گروه های عصاره خاکشیر با مقادیر 400 و 600 میلی گرم بر کیلوگرم؛ دیفنوکسیلات (5/0 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه کنترل یا حلال (سرم فیزیولوژی) تقسیم شدند. یک ساعت پس از خوراندن داروها یا حلال در حجم 10 میلی لیتر بر کیلوگرم، روغن کرچک به مقدار 2 میلی لیتر به هر حیوان از طریق یک کاتتر دهانی- معدی داده شد. سپس دفع حیوان جداگانه در قفس به مدت پنج ساعت مشاهده شد و کیفیت، تعداد دفعات و وزن مدفوع تعیین گردید. داده ها با آزمون ANOVA یک طرفه و پس آزمون Tukey تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    دیفنوکسیلات، مقادیر 600 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم خاکشیر، درصد کاهش وزن حیوانات را کاهش دادند (005/0 p=). تعداد دفعات دفع، تفاوت معنی داری بین گروه کنترل با دیفنوکسیلات و مقادیر 600 میلی گرم بر کیلوگرم (005/0 p=) و 400 میلی گرم بر کیلوگرم خاکشیر (05/0 p<) را نشان داد. همچنین مقدار 600 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم خاکشیر، وزن کل مدفوع را در مقایسه با گروه کنترل کاهش داد (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    بر پایه نتایج این مطالعه، عصاره گیاه خاکشیر اثری شبیه دیفنوکسیلات بر کاهش علایم اسهال ناشی از روغن کرچک داشته و حجم آب دفع شده را نیز کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: اسهال، خاکشیر، روغن کرچک، موش صحرایی
  • مهدی صفدری، مهدی میرزایی علویجه، محمدحسن احرام پوش، محمدتقی قانعیان، محمد علی مروتی شریف آباد صفحه 157
    زمینه و هدف
    بازیافت به دلیل کاهش هزینه های تهیه مواد اولیه، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش دفع و با توجه به کمبود و تهی شدن منابع و افزایش آلودگی های مختلف زیست محیطی، به عنوان یک الگوی اقتصادی مطرح گردیده است. این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد در زمینه جداسازی و بازیافت مواد زائد جامد صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، بود که در بین 252 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی یزد در سال 1390 به روش طبقه بندی مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه 27 سوالی محقق ساخته دارای روایی و پایایی معتبر در چهار بخش: دموگرافیک (3 سوال)، آگاهی (10 سوال)، نگرش (7 سوال) و عملکرد (6 سوال) و یک سوال در مورد منبع کسب اطلاع دانشجویان بود از آزمون های ANOVA یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و t برای تجزیه وتحلیل اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی برابر با 54/2±36/11 بود (محدوده نمره 20-0)، نگرش 98/2±9/25 (محدوده نمره 35-7)، عملکرد برابر با 12/3±17/6 (محدوده نمره 8-0) بود. بین نمره نگرش و آگاهی (001/0 p<، 298/0 = r)، همبستگی مثبت وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح آگاهی و نگرش خوب موجود در بین دانشجویان و از طرفی اهمیت دانشجویان به عنوان یک قشر تاثیرگذار بر خانواده و جامعه، لذا به نظر می رسد با تاکید بیشتر بر اهمیت آموزش این چنین مسائلی به دانشجویان بتوان عملکرد آن ها و به طورکلی جامعه را در این مقوله افزایش داد.
    کلیدواژگان: بازیافت مواد زائد جامد، آگاهی، نگرش، عملکرد، دانشجو
  • منصور سخندانی، فاطمه ویزشفر صفحه 165
    زمینه و هدف
    چاقی یک عامل خطر در بروز بیماری های مزمن است و آموزش دانش آموزان در رابطه با پیشگیری از آن، اهمیت به سزایی در کنترل این مشکل بهداشتی دارد. هدف اصلی این پژوهش، تعیین فراوانی چاقی و میزان آگاهی دانش آموزان دبیرستانی شهرستان لارستان از بیماری های مرتبط با آن در سال 1388 بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 278 دانش آموز با روش تصادفی – خوشه ایاز بین دانش آموزان مقطع دبیرستان شهر لار انتخاب شدند. وزن و قد نمونه ها اندازه گیری و نمایه توده بدنی آن ها (BMI) با استفاده از دستورالعمل استاندارد محاسبه شد. آگاهی دانش آموزان توسط پرسش نامه پژوهشگر ساخته مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، t مستقل و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمایه توده بدنی در نمونه های مورد بررسی در محدوده طبیعی قرار داشت. 1/33% از کل دانش آموزان کم وزن، 2/53% دارای وزن طبیعی، 1/10% دارای اضافه وزن و 6/3% چاق بودند. میانگین BMI در دانش آموزان با سابقه چاقی در خانواده، بالاتر از دانش آموزان بدون سابقه چاقی در خانواده بود. 9/78% نمونه های مورد مطالعه، آگاهی اندکی در مورد عوارض مرتبط با چاقی داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود مواردی از سوء تغذیه (کم وزنی و اضافه وزن) و کمبود آگاهی دانش آموزان در مورد عوارض مرتبط با چاقی و اضافه وزن، توجه به آموزش مداوم مباحث تغذیه ای و روش زندگی سالم به دانش آموزان ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: آگاهی، چاقی، نمایه توده بدنی، دانش آموزان
|
  • A. Abolghasemi Page 89
    Background And Objectives
    Non-verbal behaviors, emotional processing and recognition play a great role in predicting the positive and negative symptoms of patients with schizophrenia. The aim of the present research was to determine the relationship of nonverbal behaviors, emotional processing and emotional recognition with positive and negative symptoms in patients with schizophrenia.
    Materials And Methods
    This research was a cross-analytical study. The research sample consisted of 120 patients with schizophrenia which were selected from among the schizophrenic patients with of Razi hospital in Tabriz and Fatemi hospital in Ardebil city through available sampling method. To collect the data, Non-Verbal Behaviors Cheklist, Emotional Processing Scale, Emotion Facial Recognition Test, Positive and Negative Symptoms Scale were used. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient, multiple regression analyses.
    Results
    The results showed that non-verbal behaviors, emotional processing and emotional recognition are related to negative and positive symptoms in schizophrenic patients. The results of multiple regression analysis showed that 79% and 83% of the variance in positive and negative symptoms were explained by non-verbal behaviors, emotional processing and emotional recognition, respectly.
    Conclusion
    The results revealed that non-verbal behaviors, emotional processing and recognition has an infulence on schizophrenia.
    Keywords: Nonverbal, Emotional Processing, Recognition, Schizophrenia, Positive, Negative Symptoms
  • M. Sadeghi, A. Bahgerian Page 103
    Background And Objectives
    Postgraduate dental education (PGDE) is an elective and personal decision for pursuing further education, which has various reasons. Therefore, the aim of this study was to assess the causes of postgraduate aspiration, to determine their specialty interests and factors influencing choices of specialty in dental students at Rafsanjan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out on all dental students in 2011. The information was collected through face-to-face interviews and by a questionnaire containing demographic characteristics, rate of admission in dental residency, 16 and 10 questions about the aspiration and disinterest to PGDE; selections of the first three choices and 7 questions about reasons to choose these three specialties. The questions were designed according to 5-point Likert scale. Validity and reliability of questionnaire were confirmed by expert specialists and test retest. Data was analyzed by using descriptive statistics, t-test and Pearson’s correlation coefficient.
    Results
    In this study, all of 137 dental students took part with mean age of 22.2 ± 2.4 years, which 57.7% were females. The majority of students (87.6%) were interested in continuing specialized education. The students mentioned that increased clinical skill and knowledge, obtaining better social opportunities, acquiring better jobs and promotion to occupational esteem were the most important factors for their aspiration to continuing specialized education. Inclination to work after graduation and tiredness of education were the most important factors in the disinterests in continuing specialized education. Specialty fields which seemed most interesting to the students included: Orthodontics (53.3%), Oral and maxillofacial surgery (14.6%), Restorative dentistry (8%), Paediatrics (7.3%), Prosthodontics (5.8%), Endodontics (4.4%), Oral and maxillofacial radiology (2.9%), Community dentistry (1.5%), Periodontics (1.5%) and Oral and maxillofacial pathology (0.7%). Interest in the scientific content of the field, financial income and social esteem were the main causes of choosing specialty fields for the students.
    Conclusion
    The present survey shows that the majority of dental students have postgraduate aspirations because of increase in the clinical skills and knowledge and obtaining better social opportunities; and orthodontics was the first choice for most of them.
    Keywords: postgraduate aspiration, dental student, dental education, dental specialty fields
  • M. Nosratabadi Page 115
    Background And Objectives
    Due to importance of income as a social determinant of health and the role of food inequality in Peoples’ health, this study tended to investigate the changes of inequality in nutritional status during 1989-2005 in urban and rural areas of Kerman province; furthermore comparing of this trend with corresponding values in National level was examined.
    Materials And Methods
    In this Descriptive - Analytical study we used the statistical data on household budgets for measuring food costs inequality indices (Gini and Theil). The study was conducted for both urban and rural areas of Kerman province by considering National measures STATA and SPSS Software. Were used to analyzing the data.
    Results
    In general the trend of inequality measures in both urban and rural areas has been declining, but with high fluctuation. Using independent t test we found that the amount of food costs inequality between urban and rural areas are the same; there was no statistically significant differences in distribustion of food costs between urban areas of Kerman province and the urban areas of the country, comparing the rural areas of Kerman province with the rural areas of country in terms of inequality showed that the only significant difference found was in Theil index (p=0.04).
    Conclusion
    In this study we concluded that the trend of food costs inequality in some years has proved high value and fluctuation in both urban and rural areas of Kerman province should be considered as one of the main concerns by policy maker in order to improve nutritional security and reduce disparity in food costs between the rich and poor segments. At the end considering research findings, some recommendations have been offered.
    Keywords: Gini Coefficient, Theil Measure, Inequality, Food Costs
  • R. Vazirinejad, M. Rezaeian, M. Taghavi Page 127
    Background And Objectives

    Final corrections on a manuscript sent for publication in a scientific journal are suggested by reviewers. So this qualifies the paper with the least errors for publication. The present study aimed to assess the Persian language peer reviewer's comments on a manuscript sent to an Iranian Scientific Journal (journal of Rafsanjan university of medical sciences), 2010.

    Materials And Methods

    In this descriptive study, a manuscript which was sent to a scientific journal for publication was sent to 30 peer reviewers to obtain their comments. This approach was the routine method of the journal in peer reviewing the manuscripts. When peer reviewer's comments come back to the editorial office, a trained expert recorded the information on an anonymous checklist. The checklist included a list of nine items which were expected to be reported by peer reviewers as their comments. Data were analyzed using SPSS.

    Results

    Fourteen respondents (about 50%) sent their comments back in due date. Of these, five were affiliated with other universities and nine were affiliated to the journal university. Nine were female (64%) and 5 were males (%35/7). With one exception, peer reviewers inside the journal university were more successful than peer reviewers outside the journal university in distinguishing the other eight general items. No a peer reviewer reported all of the nine items. Among the nine items, "sample size" was reported by the highest proportion (64%) of peer reviewers.

    Conclusion

    Peer reviewing should be improved among peer reviewers of the scientific journal of this study and proper interventions should be conducted. More investigations are needed to cover more scientific journals and more peer reviewers.

    Keywords: Precision, Peer Reviewer, Scientific, Journal, Manuscripts
  • M. Mokhtari, H. Shahbazi, S. Zarei, E. Shariati, E. Khalil Tahmasebi Page 137
    Background And Objectives
    In recent years, concern about medical waste at health care facilities around the world is rising. Hospital wastes are very dangerous for the environment and public health, therefore, the release of contaminants in the environment and the incidence of hospital infections can be controlled by proper management. In current situation, awareness of the personnel about the management of hospital wastes can help the authorities to develop a strategy to improve the situation in the future. So, this study was designed to determine the awareness of hospital personnel concerning waste management in Yazd Hospitals.
    Materials And Methods
    This is a descriptive cross-sectional study was conducted on 180 medical personnel in Yazd hospitals in 2011. Data collection tool was a researcher made questionnaire that its validity and reliability (α = 0.72) was approved. Statistical analysis were performed using SPSS16 Fisher and Pearson’s correlation tests.
    Results
    The mean scores were about 14.41±4.16 (attributable maximum 29), respectively. The results of this study showed that 65.6 percent of all the samples had a complete and right explanation of hospital wastes. Approximately 47 percent of the participants stated that the hospital where they work has some policies for the waste management. Less than 25 percent of the participants indicated that management process and separation of hospital wastes are good or very good and 37 percent of samples had been involved in trainings related to the management and separation of wastes. Furthermore, there was no statistically significant relationship between the awareness and demographic variables in this study.
    Conclusion
    The results of this study was based on the average awareness of the samples and weaknesses in management and separation of waste in hospitals, so necessary trainings to hospital staff and also developing regulations that emphasize on management and waste separation in hospitals are recommended.
    Keywords: Awareness, Medical personnel, Waste management
  • F. Ayoobi, B. Kamali, A. Shamsizadeh, M.A. Sajadi, A. Roohbakhsh, R. Vazirinejad, E. Hakimi, H.A. Rezazadeh, M.R. Rahmani, M. Allahtavakili Page 149
    Background And Objectives
    Diarrhea is one of the worldwide health problems and one of the most common causes of childrens’ mortality. In the present experiment, effect of Descurainia sophia on castor oil-induced diarrhea was investigated.
    Materials And Methods
    In this experimentd study 24 male rats were randomly divided into 4 groups as follows: Descurainia sophia with doses of 400 and 600 mg/kg; Diphenoxylate 0.5 mg/kg; and control (vehicle). One hour after orally receiving the drugs or vehicle (normal saline 10 ml/kg), each animal was given castor oil (2 ml/rat) by an oro-gastric catheter. Then the rats were placed in a separate cage and observed for 5 h defecation to determine fecal quality, frequency, and weight. Data were analyzed by one-way ANOVA followed by Tukey test and p<0.05 was considered as significant difference.
    Results
    Both Descurainia sophia 600, 400 (mg/kg) and Diphenoxylate attenuated the percentage of weight loss (p<0.005). Compared to the control group, Descurainia sophia 600 and Diphenoxylate (p<0.005) and Descurainia sophia 400 (p<0.05) decreased the total excretion. Also compared to the control group, Descurainia sophia 600 and 400 (mg/kg) decreased stool weight (p<0.05).
    Conclusions
    Extract of Descurainia sophia plant has the same effect as Diphenoxylate on attenuating castor oil - induced diarrhea symptoms and also reduction of fecal water content.
    Keywords: Diarrhea, Descurainia sophia, castor oil, Rat
  • M. Safdari, M. Mirzaei Alavijeh, M.H. Ehrampoush, M.T. Qhaneyan, M.A. Morowatisharifabad Page 157
    Background And Objectives
    Recycling and reuse of solid waste, due to lower raw materials costs, saving energy reduction of disposal lack and depleting of resources and increasing the pollution of environment has been raised as an economic model for a long time. Therefore, the aim of this study was the survey of knowledge, attitude and performance of students of Shahid Sadoughi University of medical sciences-Yazd about recycling solid material.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed on the 252 students from Shahid Sadoughi University of medical sciences-Yazd by classification method in 2012. Data collection tool was a questionnaire with 27 valid and reliable questions in four sections: Demographic (3 questions), knowledge (10 questions), attitudes (7 questions) and performance (6 questions) and a question about the student's source of information t was completed by students by self-report. Statistical analysis was carried out by analysis of variance (ANOVA), Pearson correlation and t-test.
    Results
    The mean of knowledge score 11.36±2.54 (score range 0-20), 11.6±2.37 in girls, 10.79±2.85 boys were reported respectively. The mean of attitude score 25.9± 2.98 (scores range 7-35), in the girls 26.17± 2.66 and the boys 25.25±3.55, respectively the mean of performance scores 6.17±3.12 (score range 0-8) respectively in the girls 3.29±1.35 and the boys 2.73±1.45 were reported. Also between the knowledge and attitude (r= 0.298, p<0.001) there were direct and positive correlation. Forty to nine point six percent indicated were TVand radio as their sorce of information.
    Conclusions
    Considering the high level of Knowledge and attitude among the students and the important of students as an effective part of socity, education about recycling solid materials seems necessary.
    Keywords: Recycling, Knowledge, Attitude, Performance, Student
  • M. Sokhandani, F. Vizeshfar Page 165
    Background And Objectives
    Obesity is known as a risk factor of chronic diseases. It is very important to educate the students about the prevention of obesity. The main aim of this study was to assess the prevalence of obesity and knowledge of high school students of Larestan from obesity related diseases.
    Materials And Methods
    In this descriptive- analytic study 278 students were selected from Larestan high school centers by stratified sampling. Weight and height and BMI were measured by using a standard protocol. The knowledge of students was measured by a questionnaire. Data were analyzed with SPSS by descriptive- analytic statistics.
    Results
    The results showed that the mean of BMI was in normal range. Thirty one point one percent of the students were underweight, 53.2% had normal weight, 10.1% were overweight and 3.6% were obese. BMI mean in students with positive history of obesity in their family was higher than students with negative history of obesity in their family. Seventy eight point nine persent had a little knowledge about obesity related diseases.
    Conclusion
    As there were some degree of malnutrition in these students and little knowledge of obesity related disease, launching nutritional education programs and life style modification programs are recommended.
    Keywords: Awareness, Obesity, Body mass index, Student