فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال هشتم شماره 1 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کریم سواری صفحه 1
    مقدمه
    سردرد میگرن یکی از بیماری های شایع است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط سلامت روانی، کمال گرایی و رضایت از زندگی با سردرد میگرن در دانشجویان دانشگاه پیام نور اهواز است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، 286 نفر (225 دختر و 61 پسر) به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سلامت روانی،رضایت از زندگی، کمال گرایی و سردرد میگرن استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون چندگانه انجام شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که متغیرهای سلامت روانی و رضایت از زندگی با سردرد میگرن همبستگی منفی معنا دار و کمال گرایی با سردرد میگرن دانشجویان مورد مطالعه همبستگی مثبت معناداری دارد. ضریب همبستگی چندگانه بین متغیرهای پیش بین و سردرد میگرن برابر 417/0 است. همچنین نتایج مطالعه نشان داد که سلامت روانی و رضایت از زندگی پیش بین کننده سردرد میگرن می باشند.
    نتیجه گیری
    سردرد میگرن از طریق سلامت روانی و رضایت از زندگی قابل پیش بینی است.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، رضایت از زندگی، کمال گرایی، سردرد میگرنی
  • جواد نوریان، حمید واحدی، محمد دانش پژوه، فاطمه شیرازیان، مطهره قدرتی، آرزو سیدطاهرالدینی، مهدی محسن پور صفحه 7
    مقدمه
    از پروپوفول برای ایجاد سدیشن در بیماران کاندید کولونوسکوپی و کلانژیوپانکراتوگرافی استفاده می شود ولی دوز مشخصی از دارو که کارآیی لازم را همراه با ایمنی کامل جهت تجویز در خارج از اتاق عمل داشته باشد، در دست نیست. در این پژوهش بی خطری و کارآیی پروپوفول با دوز شروع mg/kg 8/0 و دوز ادامه μg/kg/min25 با میدازولام وریدی mg/kg1/0 مقایسه شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تعداد 140 بیمار طی 7 ماه به طور تصادفی در دو گروه پروپوفول و میدازولام بررسی شدند. متغیرهای فشارخون سیستولیک، تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس در دقیقه و اشباع هموگلوبین از اکسیژن (SPO2) جهت مقایسه بی خطر بودن پروپوفول و پاسخ های سوماتیک و اتونوم بیمار به تحریک جراحی و همچنین طول ریکاوری، سرعت ترخیص از بیمارستان، یادآوری وقایع حین عمل و رضایتمندی پزشک معالج، جهت مقایسه کارآیی استفاده شد.
    نتایج
    گروه پروپوفول از ثبات بیشتر فشارخون سیستولیک برخوردار بود (05/0P<). تغییرات تنفسی دو گروه یکسان بود. هیپوکسی و آپنه در هیچ بیماری دیده نشد. میانگین زمان ریکاوری و زمان لازم برای ترخیص بیمار در گروه پروپوفول به صورت مشخص پایین تر بود. میانگین سایر متغیرها تفاوت معنادار نداشته و در هر دو گروه یکسان بود.
    نتیجه گیری
    پروپوفول با دوز فوق می تواند جایگزینی مناسب برای میدازولام در کولونوسکوپی و کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد باشد و مزیت آن نسبت به میدازولام ثبات بیشتر فشار خون شریانی، کاهش زمان ریکاوری و ترخیص سریع تر بیمار از بیمارستان است.
    کلیدواژگان: پروپوفول، میدازولام، کارآیی، بی خطری، کولونوسکوپی، کلانژیوپانکراتوگرافی رتروگراد
  • سیروان آتشک، کاوه بتوراک، محمد قادری صفحه 12
    مقدمه
    مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر مصرف مکمل اسیدهای آمینه شاخه دار(Branched- chain amino acid) بر پروتئین واکنشگر-C سرم فوتبالیست ها متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    20 فوتبالیست جوان در قالب طرح دو سوکور، در یک جلسه فعالیت مقاومتی شامل 7حرکت ورزشی با 3ست 8-10تکراری شرکت کردند. آزمودنی ها به 2 گروه (10 نفری) مکمل و کنترل (شبه دارو) به صورت تصادفی تخصیص داده شدند. 30دقیقه قبل از اجرای آزمون ورزشی به آزمودنی ها، اسیدهای آمینه شاخه دار (200 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن) یا دکسترین(شبه دارو) داده شد. نمونه های خونی 30 دقیقه قبل، بلافاصله، 1، 2 و 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی سنگین از ورید آنتی کوبیتال آزمودنی ها جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق از تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونیاستفاده گردید.
    نتایج
    در اندازه گیریمقادیر پایه HS-CRP، 30 دقیقه قبل از فعالیت ورزشی، تفاوتی بین گروه مکمل و شبه دارو وجود نداشت (05/0P>). افزایش معناداری بین مقادیر پایه HS-CRP قبل وبلافاصله، 1،2 و 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی وجود داشت (05/0P<). در حالی که مصرف مکمل BCAA باعث کاهش معنادار HS-CRP 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی در مقایسه با گروه شبه دارو شده بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    مکمل BCAA باعث کاهش معنادار شاخص التهابی HS-CRP به دنبال فعالیت مقاومتی می شود. بنابراین می توان گفت که مصرف مکمل BCAA، بیومارکر التهاب را کاهش دهد که با فعالیت مقاومتی مرتبط است.
    کلیدواژگان: اسیدهای آمینه شاخه دار، پروتئین واکنشگر، C، فعالیت مقاومتی
  • اسحق رحیمیان بوگر صفحه 17
    مقدمه
    با توجه به اهمیت سبک زندگی در ارتقای سلامت، هدف این پژوهش بررسی نقش پیش بین شادکامی، خوش بینی و وضعیت جمعیت شناختی در انجام رفتارهای مرتبط با سلامت در بین دانش آموزان دبیرستانی شهرستان سمنان بود.
    مواد و روش ها
    در یک طرح توصیفی مقطعی، 217 نفر (104 پسر و 113 دختر) از دانش آموزان دبیرستانی شهر سمنان به شیوه نمونه گیری خوشه ایدومرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه اطلاعات جمعیت- شناختی، پرسشنامه شادکامی آکسفورد (OHI)، آزمون بازنگری شده جهت گیری زندگی (LOT-R) و مقیاس ارتقای سلامت نوجوانی (AHP) را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با استفاده از همبستگی و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام با نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که بین شادکامی، خوش بینی، وضعیت اجتماعی- اقتصادی با اقدام به رفتارهای مرتبط با سلامت همبستگی مثبت معنادار وجود دارد (001/0P<). شادکامی، خوش بینی، وضعیت اجتماعی- اقتصادی قادرند به طور معناداری اقدام به رفتارهای مرتبط با سلامت دانش آموزان دبیرستانی را پیش بینی کنند (001/0P<) و در مجموع 54% اقدام به رفتارهای مرتبط با سلامت را تبیین می نمایند (54/0R2=). در این مدل سن و جنس در تبیین اقدام به رفتارهای مرتبط با سلامت نقش معناداری نداشتند (05/0
    نتیجه گیری
    شادکامی، خوش بینی و وضعیت اجتماعی- اقتصادی در اقدام به رفتارهای مرتبط با سلامت دانش آموزان دبیرستانی مهم هستند. پیامد اصلی این مطالعه، تدوین مداخلاتی به منظور بهبود این عوامل به عنوان مبنایی مهم در اقدام به رفتارهای مرتبط با سلامت و ارتقای سلامت دانش آموزان دبیرستانی است.
    کلیدواژگان: رفتار سالم، شادکامی، خوش بینی، دانش آموز
  • مریم جدید میلانی، طاهره اشک تراب، ژیلا عابدسعیدی، حمید علوی مجد صفحه 24
    مقدمه
    درک از بیماری، عقاید بیمار از بیماری می باشد که در تصمیم گیری بیمار برای انجام رفتارهای موثر در ارتباط با بیماری و دستیابی به نتایج مثبتی چون تطابق با بیماری و بهبود عملکرد تاثیر دارد. پژوهش حاضر تاثیر گروه همتایان را بر درک از بیماری ام اس و حیطه های آن در مبتلایان به ام اس را بررسی می کند.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک پژوهش نیمه تجربی قبل و بعد بود که برروی تعداد 33 بیمار مبتلا به ام اس در سه گروه حمایتی همتا (10 نفر درگروه مردان، 11 نفر در گروه زنان و 12 نفر در گروه مختلط زن و مرد) به مدت 8 هفته و هر هفته 2 ساعت انجام شد. سطح درک از بیماری ام اس با استفاده از «پرسشنامه تعدیل شده درک از بیماری» که 75 عبارت دارد و ضریب آلفای کرونباخ آن 80/0 بود، قبل و بعد از تشکیل گروه ها سنجیده شد.
    نتایج
    میانگین نمرات درک از بیماری ام اس در بیماران شرکت کننده در گروه همتایان بعد از مداخله گرچه افزایش یافته بود ولی، این افزایش به لحاظ آماری معنادار نبود. در بین سه گروه، شرکت در گروه همتایان سبب ارتقاء سطح درک از بیماری در گروه مختلط (01/0=P) شده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد شرکت درگروه همتایان سبب افزایش درک از بیماری در مبتلایان به ام اس می شود و با توجه به تاثیر حمایت اجتماعی، طراحی مداخلاتی بر پایه حمایت اجتماعی و ارتقاء سطح درک از بیماری برای مبتلایان به ام اس مفید می باشد. همچنین، نتایج پژوهش می تواند در حیطه های آموزش گروه های علوم پزشکی و مدیریت بالینی به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، درک از بیماری، گروه حمایتی همتایان
  • پریسا صدیق ارا، عباس برین، غلامرضا جاهد، فاطمه فرجادمند صفحه 31
    مقدمه
    یافتن ترکیبات جدید با منشا گیاهی در درمان، تخفیف و پیشگیری از بیماری ها در این سال های اخیر مورد توجه محققان است. هدف مطالعه حاضر بررسی توان آنتی اکسیدانی و اثرات ضد التهابی گیاه های گاوزبان، گل ختمی، بابونه، برگ درخت توت و رزماری که به کرار در طب سنتی استفاده می گردد، می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی میزان توان آنتی اکسیدانی گیاهان با ارزیابی احیا یون مس(Cupric assay) و قدرت ضد التهابی آن ها با آزمون ممانعت از دنچوره شدن پروتئین سرم صورت پذیرفت.
    نتایج
    عصاره برگ درخت توت، بابونه و گل گاوزبان دارای بیشترین اثرات آنتی اکسیدانی و عصاره رزماری و بابونه و گل ختمی بیشترین اثرات ضد التهابی را دارا می باشند و دو گیاه بابونه و رزماری دارای اثرات توام آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.
    نتیجه گیری
    استفاده از روش های غربالگری همانند روش های فوق الذکر فرصتی برای یافتن ترکیبات فعال دارای چند اثر متفاوت را فراهم خواهد کرد.
    کلیدواژگان: توان آنتی اکسیدانی، اثر ضدالتهابی، گیاهان دارویی
  • عظیم عزیزی، سید داود، عباس عبادی، نزهت سادات تقوی، فاطمه محمدی، مریم رئوف، نرگس زارع، وحید شجاعی مطلق صفحه 35
    مقدمه
    آرام سازی کمتر یا بیشتر از حد نیاز باعث مشکلات زیادی برای بیماران بخش مراقبت های ویژه می شود برای پیشگیری از این مشکلات یک تعریف دقیق از کیفیت آرام سازی ضروری است ولی ابزارارهای روا و پایایی برای مانیتورینگ سطح آرام سازی این بیماران وجود ندارد هدف از این مطالعه تعیین اعتبار و پایایی مقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما وکوک در بیماران بزرگسال بستری در بخش مراقبت های ویژه توسط ارزیابان آموزش ندیده می باشد.
    مواد و روش ها
    بعد از ترجمه نسخه انگلیسی مقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما و کوک به زبان فارسی با استفاده از روش ارزیابی کیفیت زندگی بین المللی، هشت نفر ارزیاب (شامل محقق اصلی، شش نفر پرستار و پزشک مقیم بیهوشی) 70 بیمار را به طور مستقل با استفاده از مقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما و کوک و مورد ارزیابی قرار دادند. محقق اصلی علاوه براین دو نمره، امتیاز بیمار براساس مقیاس آنالوگ چشمی و مقیاس ریچموند جهت ارزیابی اعتبار مقیاس مذکور را ثبت می نمود. ارزیابان آموزش قبلی در مورد مقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما و کوک دریافت نکرده بودند.
    نتایج
    ضریب همبستگی درون گروهی (ICC) برای مقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما و کوک درگروه آموزش ندیده 898/0بود و ضریب کاپا که نشان دهنده توافق بین ارزیابان می باشد 894/0بود. همچنین ارتباط مثبت و معناداری (001/0P<) بین امتیازمقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما وکوک و مقیاس آنالوگ چشمی (91/0(r= و مقیاس آرام سازی آژیتاسیون ریچموند (897/0(r= و مقیاس گلاسکو کوما (920/0r=) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر، اعتبار و پایایی مقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما وکوک برای ارزیابی سطح آرام سازی در بیماران بزرگسال بستری در بخش مراقبت های ویژه حتی توسط ارزیابان آموزش ندیده تایید می گردد.
    کلیدواژگان: مقیاس گلاسکو اصلاح شده پالما و کوک، آرام سازی، پایایی، روایی، بخش مراقبت های ویژه
  • احمد خسروی، مهدی سپیدار کیش، ملاحت خلیلی، مرضیه غفرانی، الهام اشرفی، نسرین شریفی، محبوبه ساعی، یاسر مخیری، آسیه منصوری، رضا چمن، کوروش هلاکویی نایینی صفحه 41
    مقدمه
    نقش ارزیابی جامعه عبارت از شناسایی عوامل تاثیر گذار درسلامت جمعیت و تعیین میزان دسترسی به منابع درون آن جامعه می باشد. این مطالعه با هدف شناسایی مشکلات دو منطقه ی مختلف از شهرستان شاهرود و انتخاب مشکلی برای بررسی عمیق تر و تعیین حجم مشکل در دو منطقه آن انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه با کمک مدل 8 مرحله ای ارزیابی جامعه ی کارولینای شمالی مشکلات منطقه ی مهدی آباد و شهر بسطام شناسایی و اولویت بندی شد. سپس از بین مشکلات، مشکل سلامت روان به عنوان یک مشکل اولویت دار مشترک در دو منطقه انتخاب و به منظور تعیین حجم این مشکل تعداد 450 نفر در منطقه ی مهدی آباد و 407 نفر از منطقه ی بسطام به روش خوشه ایسیستماتیک تصادفی انتخاب و با استفاده از پرسشنامه ی دموگرافیک و پرسشنامه ی سلامت عمومی GHQ-28 مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    مشکل سلامت روان ششمین مشکل اولویت دار در مهدی آباد و چهارمین مشکل اولویت دار در بسطام بود. شیوع کلی سلامت (حدود اطمینان) روان نامطلوب در منطقه ی مهدی آباد و بسطام به ترتیب (5/48-3/39) 9/43% و (3/29-9/20) 1/25% بود. درصد مردان و زنان با وضعیت روان و تندرستی غیرطبیعی در منطقه مهدی آباد بیشتر از منطقه بسطام بود. از نظر خرده مقیاس های علایم جسمانی و و علایم اضطرابی منطقه ی بسطام و از نظر خرده مقیاس های کارکرد اجتماعی و افسردگی منطقه مهدی آباد وضعیت نامناسب تری داشتند.
    نتیجه گیری
    فرآیند ارزیابی جامعه یک ابزار کاملا مفید جهت نیاز سنجی، شناسایی و حل مشکلات جامعه بوده و بکارگیری آن جهت ارتقاء وضعیت سلامت و رفاه هر جامعه ای اکیدا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ارزیابی جامعه، سلامت روان، نیازسنجی، تشخیص جامعه
|
  • Karim Sevari Page 1
    Introduction
    Migraine headache is one of the prevalent disorders. The purpose of the present study was to investigate the relationship between mental health, life satisfaction and perfectionism with migraine headache among the students of Payam Noor University of Ahwaz.
    Methods
    In this descriptive study, 286 students (225 females and 61 males) who were selected by categorized sampling method from both sexes. All these students responded to mental health, life satisfaction, perfectionism and migraine headache scale. Data were analyzed through multiple regression method.
    Results
    The results indicated that there was a significant negative mental health and life satisfaction had relationships with migraine headache and there was a significant positive correlation between perfectionism and migraine headache was found. The multiple correlation coefficient between the predicting variables and migraine headache was. 417. The Study showed that mental health and life satisfaction could predict migraine headache.
    Conclusion
    It is possible to predict migraine headache through mental health and life satisfaction.
    Keywords: Mental health, Life satisfaction, Perfectionism, Migraine headache
  • Javad Nourian, Hamid Vahedi, Mohammad Daneshpajhoh, Fatemeh Shirazian, Motahhere Ghodrati, Arezo Seyedtaheroddin, Mehdi Mohsenpour Page 7
    Introduction
    Propofol can be used for intravenous sedation in gastrointestinal endoscopic procedures but a safe and effective dose for outside operating room usage is not defined. In this single blind clinical trial we compare safety and efficacy of low dose intravenous propofol sedation (0.8mg/kg stat and 25µg/kg/min maintenance) with intravenous midazolam sedation (0.1mg/kg).
    Method
    During a 7 month period of this clinical trial, 140 consecutive patients undergoing routine colonoscopy and ERCP randomly received either midazolam or propofol for sedation. Vital signs (systolic blood pressure, heart rate, respiratory rate and SPO2) were continuously monitored for safety measurement and procedure related variables, patient's autonomic and somatic response to stimulus, the recovery time and postanesthesia discharge time, patient’s intraoperative awareness and gastroenterologist satisfaction were assessed for efficacy measurement of two methods.
    Results
    In propofol group mean systolic blood pressure changes (initial systolic blood pressure vs. maximum systolic blood pressure during procedure) was less than midazolam group (P<0.05). Mean respiratory change (initial respiratory rate vs. minimum heart rate during procedure and initial SPO2 with room air vs. minimum SPO2 during procedure with 5 lit/min O2) had no differences in two groups. Apnea and hypoxia was not observed in any patient. Mean recovery time and mean postanesthesia discharge time were significantly lower in propofol than midazolam group. Other variables had no significant differences in midazolam and propofol group.
    Conclusions
    Low dose propofol sedation (0.8mg/kg stat and 25µg/kg/min maintenance) is safer and more effective than midazolam (0.1 mg/kg) sedation and is associated with less systolic blood pressure changes, faster recovery and shorter postanesthesia discharge time.
    Keywords: Propofol, Midazolam, Efficacy, Safety, Colonoscopy, ERCP
  • Sirvan Atashak, Kawe Batoorak, Mohammad Ghaderi Page 12
    Introduction
    The present study was conducted to assess the effect of BCAA supplementation on serum C - reactive protein, after acute resistance exercise in soccer players.
    Methods
    20 soccer players in a randomized one-blind design completed in random 3 sets of 8-10 repetitions of 7 exercises. Subjects were randomized to two ten-member groups and consumed 200 mg. kg-1 BW of either BCAA or dextrin (placebo) 30 minutes prior to exercise. To identify HS-CRP, venous blood samples were obtained 30 min prior to and immediately following exercise and at 1 hr, 2 hrs, 24hrs post exercise. Data were analyzed using 2-way repeated measure ANOVA and Bonferroni post hoc test.
    Results
    Baseline serum values for Hs-CRP were not statistically different between groups in the 30 minutes before the exercise test (P>0.05). However there were significant increases (P<0.05) between the pre exercise and post exercise values for Hs-CRP from 24 hrs posttest, (P<0.05(. Importantly, the BCAA supplementation significantly reduced this Hs-CRP 24hrs post-test (P<0.05(.
    Conclusion
    These results indicate that supplementary BCAA decreased serum concentrations of the inflammation biomarker Hs-CRP following resistance exercise. This observation suggests that BCAA supplementation may reduce the inflammation biomarker associated with resistance exercise.
    Keywords: Branch, chain amino acid, C, reactive protein, Resistance exercise
  • Isaac Rahimian Boogar Page 17
    Introduction
    With regard to the importance of life style for health promotion, this research aimed to investigate the predictive role of happiness, optimism and demographical status in engagement in health-related Behaviors for high school students in Semnan.
    Methods
    In a cross-sectional descriptive design, 217 (104 boys and 113 girls) high school students in Semnan were selected through a two-stage cluster sampling and completed the Demographical Information Questionnaire, The Oxford Happiness Inventory (OHI), Life Orientation Test-Revised (LOT-R) and The Adolescent Health Promotion Scale (AHP). Data analysis was performed through correlation and stepwise multiple regression with SPSS.
    Results
    Results showed that there was a significant positive correlation between happiness, optimism and socioeconomic status, and engagement in health-related behaviors (P<0.001). Happiness, optimism and socioeconomic status were significantly capable to predict the health-related behaviors of high school students (P<0.001) and totally explain 54% of engagement in health-related behaviors (R2 = 0.54). In this model, age and gender did not have significant roles in explaining the engagement in health-related behaviors (P>0/05).
    Conclusion
    Happiness, optimism and socioeconomic status are important for engagement in health-related behaviors by high school students. The principal implication of this research is set an agenda of intervention for improvement of these factors as an important foundation to engagement in health-related behaviors and health promotion of high school students.
    Keywords: Healthy behavior, Happiness, Optimism, Student
  • Maryam Jadidmilani, Tahereh Ashktorab, Zhila Abedsaeedi, Hamid Alavimajd Page 24
    Introduction
    Illness perception is the beliefs that patients have about their illness and it influences patients’ decision for effective behavior to achieve positive results such as adapting with the disease and improving functionality. Since there are no studies about illness perception of MS in Iran, the present study aims to evaluate the impact of peer group on illness perception level in patients with MS.
    Methods
    This was a quasi-experimental before-and-after design research that was conducted on 33 patients with MS in three supporting peer groups (10 participants in men group, 11 in women group, and 12 in the mixed group). The participants attended two-hour sessions for eight weeks. Illness perception level in patients was assessed before and after the formation of groups by the "Revised Illness Perception Questionnaire (IPQ-R)” whose Cranbach’s alpha coefficient was 0.80.
    Results
    The results showed that although the mean score of the patients’ illness perception increased, but it was not significant. Between three groups, attending peer support group increased illness perception in the mixed group (p=0.01).
    Conclusion
    The findings of the present investigation asserted that participating in peer groups ends in augmentation of illness perception level in MS patients also, as social support create a feeling of belonging and thus may help sufferers of MS adapt better to life events then it would be beneficial to develop interventions for MS patients based on social support and illness perception. The obtained results of this study can be utilized in education of medical groups and clinical management.
    Keywords: Multiple sclerosis, Illness perception, Peer support group
  • Parisa Sadighara, Abbas Barin, Gholamreza Jahed, Fatemeh Farjadmand Page 31
    Introduction
    In recent years, there has been a growing interest in finding new compound with herbal origins for treatment and prevention of disease. This study aims at investigating the antioxidant and anti-inflammatory activity of Borage officinalis, althaea officinalis, chamaemelum nobile, morus alba and rosmarinus officinals which are commonly used in traditional medicine.
    Methods
    In this study the antioxidant activity was investigated by applying cupric ion reducing assay (cupric assay) and anti-inflammatory activity investigated through inhibition albumin serum denaturation.
    Results
    Morus alba, chamaemelum nobile and borage officinals were found to have the highest antioxidant capacity. Chamaemelum nobile, rosmarinus officinals and althaea officinalis had considerable anti-inflammatory activity and the alcoholic extraction of nobile and rosmarinus officinals had marked anti-inflammatory and antioxidant effects.
    Conclusion
    Use of screening tests such as the above-mentioned methods are useful for finding biological components with different effects.
    Keywords: Antioxidant capacity, Anti, inflammatory effects, Medicine plants
  • Azim Azizi, Seyed Davoud, Abbas Ebadi, Nozhatossadat Taghavi, Fatemeh Mohammadi, Maryam Rauof, Narges Zare, Vahid Shojaeimotlagh Page 35
    Introduction
    Under sedation and over sedation cause several problems for critical care patients. There are no truly validated instruments for monitoring intensive care unit sedation. The purpose of this study was to determine the validity and reliability of Glasgow Coma Scale Modified by Palma and Cook in adult patients hospitalized in intensive care unit by untrained evaluators.
    Methods
    The study is analytical. After translating the English version of (GCSC) into persian through international Quality of life assessment method, eight surveyors (principle investigator (PI), six nurses and one resident anesthesiologist), 70 patients hospitalized in Critical Care Unit were selected through purposeful sampling. PI and all investigators evaluated the patients independently and recorded a GCSC score. In addition, the PI marked a 10cm Visual Analog Scale and recorded Richmond sedation agitation score in order to determine of validity GCSC. Evaluators had not received training about Glasgow Coma Scale Modified by Palma and Cook.
    Results
    Interclass correlation coefficient between inter-rater in untrained group for Glasgow Coma Scale Modified by Palma and Cook showed 0.898 and the weighted kappa score for interrater agreement was 0.894with, P>0.001. Also positive and significant (P<0.001) correlations between GCSC score with visual analog scale (r=0.91), with Richmond sedation agitation scale (r=0.897) and with Glasgow Coma (r= 0.897) were observed.
    Conclusions
    Validity and reliability of Glasgow Coma Scale Modified by Palma and Cook for assessing the level of sedation in adult patients hospitalized in intensive care can be approved even by untrained evaluators.
    Keywords: Glasgow coma scale modified by palma, cook, Sedation, Reliability, Validity, Intensive care unit
  • Ahmad Khosravi, Mahdi Sepidar Kish, Malahat Khalili, Marziye Ghofrani, Elham Ashrafi, Nasrin Sharifi, Mahbube Saee, Yaser Mokhayari, Asiye Mansouri, Reza Chaman, Korosh Holakouinaeini Page 41
    Introduction
    The role of community assessment is to identify factors which influence the health of community and to determine the accessibility of the sources within the community. This study was carried out with the aim of identifying the problems of two different regions in Shahroud and of selecting a problem for a deeper analysis and determining the size of the problem in the two regions.
    Methods
    Using the 8-stage model of North Carolina community Assessment, the problems of two regions of Mahdiabad and Bastam were identified and prioritized. Then, the mental problem was selected as a common priority problem in the two regions and in order to determine the size of this problem, 450 people in Mahdiabad and 407 people in Bastam were selected through random cluster sampling and were studied using a demographic questionnaire and the general health questionnaire (GHQ-28) and WHO-5 well- being index.
    Results
    Mental health problem was the sixth priority problem in Mahdiabad and the fourth priority problem in Bastam. Overall prevalence of undesirable mental health (confidence interval) in Mahdiabad and Bastam were 43.9% (39.3-48.5) and 25.1% (20.9-29.3). There were greater percentages of men and women with mental health problems in Mahdiabad than those in Bastam. In terms of somatic and anxiety sign subscales, Bastam, and in terms of social function and depression subscales, Mahdiabad had more undesirable conditions.
    Conclusion
    The process of community assessment is a highly useful tool for needs analysis, identification and solution of society problems and its application is suggested for promotion of health and welfare of any community.
    Keywords: community assessment, need assessment, community diagnosis, General health