فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 226 (هفته چهارم فروردین 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/02
  • تعداد عناوین: 5
|
  • محمد علی نیلفروش زاده، گیتا فقیهی، فریبا جعفری، الهه هفت برادران، سیدمحسن حسینی، نفیسه مظاهری صفحه 1
    مقدمه
    امروزه درمان های مختلفی جهت درمان اسکار آکنه پبشنهاد شده است اما محققان هنوز در جستجوی درمان منفرد و کاملی هستند. از آن جایی که اسکارها از لحاظ شکل و عمق متفاوت هستند اغلب برای رسیدن به نتایج رضایت بخش نیاز به ترکیبی از روش های درمانی است. در این مطالعه دو روش درمانی لیزر فرکشنال CO2 به تنهایی و لیزر فرکشنال CO2 همراه با Subcision مقایسه شد.
    روش ها
    طی یک کارآزمایی بالینی که در سال های 1391-1390، بیماران مبتلا به اسکار آکنه ی آتروفیک تحت درمان با دو روش درمانی لیزر فرکشنال CO2 به تنهایی (5 جلسه با فواصل 3 هفته) در سمت راست صورت و لیزر فرکشنال CO2 همراه با Subcision (در یک جلسه Subcision همراه با لیزر و پس از گذشت 3 هفته، 4 جلسه لیزر فرکشنال CO2 با فواصل 3 هفته) در سمت چپ صورت قرار گرفتند. بیماران 1، 2 و 6 ماه پس از پایان درمان ویزیت شدند. میزان رضایتمندی بیماران 6 ماه پس از درمان سنجیده شد و عوارض جانبی در دو گروه درمانی مقایسه شد.
    یافته ها
    بهبودی بیماران در روش ترکیبی 7/54 درصد و در روش لیزر به تنهایی 43 درصد بود (001/0 > P). میانگین رضایتمندی افراد بر اساس روش VAS (Visual analogue scale) در روش ترکیبی 6/6 و در روش لیزر به تنهایی 2/5 بود (001/0 > P). عارضه ی اریتم در هر دو روش مشهود بود عوارض کبودی، PIP (Post-inflammatory pigmentation) و هیپرپیگمانتاسیون فقط در روش ترکیبی مشاهده شد. ولی پس از مدت 6 ماه در هیچ یک از افراد عارضه ای باقی نماند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، استفاده از روش ترکیبی نتایج مطلوب تری از نظر بهبود اسکار و رضایتمندی بیمار دارد و می تواند به عنوان یک روش درمانی استفاده شود. اگر چه عارضه ی کبودی، PIP و هیپرپیگمانتاسیون در این روش دیده شد که در روش درمانی لیزر به تنهایی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: اسکار آکنه ی آتروفیک، لیزر فرکشنال
  • ژاله ورشوساز، محسن میناییان، اسماعیل ملانوری صفحه 20
    مقدمه
    کتوتیفن یک برونکودیلاتور و داروی ضد آلرژی با خصوصیت آنتاگونیستی گیرنده های H1 می باشد. هدف این مطالعه بررسی اثر کتوتیفن بر روی کولیت اولسراتیو ناشی از استیک اسید در رات بود.
    روش ها
    کولیت به وسیله ی 2 میلی لیتر استیک اسید 4 درصد در رات القا شد و درمان با کتوتیفن (روزانه 2 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) یا دگزامتازون (روزانه 1 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) از 2 ساعت قبل از القای کولیت شروع شد و تا 4 روز ادامه یافت. 24 ساعت پس ازآخرین دوز خوراکی، رات ها قربانی شدند. بافت کولون به وسیله ی مشاهدات ماکروسکوپی (سطح زخم، شدت زخم و نسبت وزن به طول کولون) و میکروسکوپی (شدت و وسعت التهاب، تخریب کریپتی و شدت درگیری بافت) و تست های بیوشیمیایی شامل فعالیت MPO (Myeloperoxidase یا میلوپراکسیداز)، - αTNF (Tumor necrosis factor alpha) و 6-IL (Interleukin 6) بررسی شد.
    یافته ها
    کتوتیفن در مقایسه با گروه شاهد منفی به طور معنی داری باعث بهبود نتایج ماکروسکوپی و هیستولوژیکی علایم شد (05/0 > P). تفاوت معنی دار بین فعالیت MPO بین گروه های کتوتیفن و دگزامتازون با گروه شاهد منفی دیده شد (05/0 > P). اما تفاوت فعالیت MPO و IL-6 بین گروه های کتوتیفن و دگزامتازون با گروه Sham معنی دار نبود. دگزامتازون TNF-α را به اندازه ی گروه Sham کاهش داد اما سطح این واسطه در گروه کتوتیفن بالاتر از گروه دگزامتازون بود.
    نتیجه گیری
    کتوتیفن باعث کاهش قابل توجه آسیب مخاطی و کاهش رهایی واسطه های التهابی می شود. اما تفاوت معنی داری بین کتوتیفن و دگزامتازون در دوزهای گفته شده، در کاهش علایم ماکروسکوپی، هیستولوژیکی و فعالیت MPO و IL-6 مشاهده نشد. با توجه به این که کتوتیفن در مجموع به طور موثری کولیت القایی در رات را بهبود بخشید، بنابراین می تواند به عنوان داروی مناسبی برای بررسی اثربخشی بالینی آن درIBD (Irritable bowel disease) در انسان مورد توجه قرارگیرد.
    کلیدواژگان: کولیت اولسراتیو، کتوتیفن، التهاب، کولیت القایی با استیک اسید
  • مریم یزدانیان، آرش معمارنژادیان، حسین خان احمد شهرضا، حوریه سلیمانجاهی، فاطمه متولی، فرزین روحوند صفحه 30
    مقدمه
    با وجود این که ویروس هپاتیت C (Hepatitis C virus یا HCV) یکی از عوامل مهم ایجاد کننده ی بیماری های مزمن کبدی می باشد، هنوز واکسن مناسبی برای آن تهیه نشده است. هدف از این مطالعه ساخت یک سازه ی بیان کننده ی توالیCore (aa: 1-122) ویروس هپاتیت C متصل به آنتی ژن s ویروس هپاتیت B (HBsAg یا Hepatitis B surface antigen) و تایید بیان آن در سلول های یوکاریوتی می باشد.
    روش ها
    در ابتدا توالی Core این ویروس با استفاده از پرایمرهای دارای جایگاه برش آنزیمی BamHI/EcoRV از روی وکتور pIVEX2.4a حاوی این ژن تکثیر شد و در وکتور pCDNA3.1 حاوی HBsAg خطی شده با آنزیم های مذکور کلون شد. ارزیابی و تایید ساختار نوترکیب به وسیله ی برش آنزیم های محدودکننده ودر نهایت تعیین توالی صورت گرفت. پلاسمید ساخته شده ی نهایی (pCHCORE) در رده ی سلولی HEK293T ترانسفکت شد و ارزیابی نهایی بیان توسط تست وسترن بلات بر روی سلول های HEK293T ترانسفکت شده به وسیله ی آنتی بادی پلی کلونال آنتی HBsAg موشی صورت گرفت.
    یافته ها
    توالی ژن Core (1-122) ویروس هپاتیت C با موفقیت تکثیر گردید و نتایج ارزیابی برش آنزیمی و تعیین توالی تاییدکننده ی صحت ساختار نوترکیب pCHCORE و کلونینگ انجام شده، بود. نتیجه ی وسترن بلات بیانگر انتقال موفق پلاسمید و بیان ژن هدف در سلول های یوکاریوتی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به ساخت و بیان موفقیت آمیز ساختار HBS-core در سلول های یوکاریوتی و به دلیل احتمال افزایش پاسخ های ایمنی توسط آنتی ژن HBS به صورت فیوژن با پروتئین Core (بر اساس تحقیقات قبلی)، سازه ی بیانی حاوی ژن Core ویروس هپاتیت C متصل شده به این آنتی ژن، ممکن است باعث القای بیشتر پاسخ های ایمنی علیه پروتئین Core شود و بتواند به عنوان واکسن موثر به منظور کنترل عفونت HCV به کار رود.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت C، پروتئین Core، واکسن DNA، آنتی ژن HBs، پاسخ های سیتوتوکسیک، سلول های لنفوسیتی T
  • امیر زرگرزاده، سید ابوالفضل مصطفوی، محسن چمن آرا صفحه 40
    مقدمه
    بیماران به طور معمول داروهای بدون نسخه را برای بیماری های مختلف از داروساز درخواست می کنند. چگونگی ارزیابی شرایط بیمار توسط داروساز و رویکرد وی در درمان بیمار با استفاده از داروهای بدون نسخه از اهداف اصلی این مطالعه بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی و مقطعی، سناریوهای سرفه، اسهال و چاقی، بر اساس پرسشنامه های دریافتی از 61 داروساز انتخاب شدند. سناریوها با تعیین سوال های مهم از جمله سوال کلیدی از طریق منابع علمی و نظرات گروهی از متخصصین طراحی شدند. متعاقب آن از لیست داروخانه های شهر اصفهان 210 داروخانه به طور تصادفی برای این سه سناریو انتخاب و آنالیز نهایی بر روی 151 مراجعه در 127 داروخانه ی شهری انجام شد. بررسی عملکرد داروساز شامل تعداد و نوع سوال های پرسیده شد و توصیه ی مناسب یا نامناسب انجام شده بر اساس دو دیدگاه سخت گیرانه و ملایم انجام شد. همچنین تاثیر جنس و موسس بودن یا نبودن داروساز بر مدت زمان مشاوره ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین مدت مشاوره توسط مسوولین فنی زن (1/86 ± 2/130 ثانیه) بود که به طور معنی داری بیشتر از مردان (4/72 ± 6/98 ثانیه) بود (01/0 = (P سوال کلیدی در سناریوهای سرفه، اسهال و چاقی به ترتیب توسط 29 نفر (55 درصد)، 45 نفر (87 درصد) و صفر نفر (0 درصد) از داروسازان پرسیده شد که منجر به 25 (47 درصد)، 10 (19 درصد) و 8 (17 درصد) توصیه ی مناسب بر اساس دیدگاه ملایم گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که با وجود پرسیدن سوال کلیدی توسط اکثر داروسازان، توصیه ی مناسب نهایی ضعیفی صورت گرفته است. برای بهبود عملکرد داروسازان بازنگری در اهداف و برنامه های آموزشی دوران تحصیل و بررسی چگونگی تجویز داروهای بدون نسخه در سمینارهای آموزش مداوم داروسازان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: داروهای بدون نسخه، داروخانه ی شهری، اسهال، سرفه، چاقی، مشاوره
  • علی اصیلیان، ایمان مومنی، اکرم بصیری صفحه 50
    الکتروکموتراپی شامل انجام کموتراپی و به دنبال آن الکتروپوریشن (Electroporation) یعنی استفاده ی موضعی از پالس الکتریکی در اطراف تومور به منظور افزایش ورود داروی کموتراپی به درون سلول توموری می باشد. روش الکتروپوریشن برای افزایش جذب داروها فقط در مورد داروهایی که انتقال آن ها توسط غشای پلاسمایی ممانعت می شود، کاربرد دارد. در بین این نوع داروها، فقط بلئومایسین و سیس پلاتین بررسی بیشتری شده اند و مراحل تست های پره کلینیکال و کارآزمایی های بالینی بر روی آن ها انجام شده است. در مطالعات In vitro به دنبال استفاده از پالس الکتریکی افزایش سیتوتوکسیستی این داروها ذکر شده است و در مطالعات In vivo الکتروپوریشن تومور بعد از کموتراپی (موضعی یا سیستمیک) یا به اصطلاح الکتروکموتراپی یک درمان آنتی توموری موثر، است. در مطالعات دامپزشکی این روش در درمان تومورهای اولیه ی حیوانات از جمله گربه، سگ و اسب با موفقیت انجام شده است. درمطالعاتی که در آزمایشگاه روی چند مدل تومور در خارج بدن انجام شده فاکتورهای موثر در درمان تعیین شده اند و در مطالعات کلینیکی انسانی این روش برای بیماران مبتلا به بدخیمی های مختلف که بیماری پیشرفته و ندول های توموری قابل دسترس داشتند، با موفقیت همراه بوده است.
    کلیدواژگان: نئوپلاسم، درمان دارویی، الکتروپوریشن، الکتروکموتراپی، سیستم های تحویل دارو، بلئومایسین، سیس پلاتین
|
  • Mohammad Ali Nilforoushzadeh, Gita Faghihi, Fariba Jafari, Elaheh Haftbaradaran, Seyed Mohsen Hoseini, Nafiseh Mazaheri Page 1
    Background
    Acne is a very common skin disease. Scar are seen in 95% of patients with acne. Although numerous treatments have been recommended to cure acne scars, researchers are still searching for a single modality to treat the complication due to its variety in shape and depth. In other words, a combination of available methods is required to reach satisfactory results. We compared the effects of fractional carbon dioxide (CO2) laser alone and in combination with subcision.
    Methods
    This clinical trial study was performed in Skin Diseases and Leishmaniasis Research Center (Isfahan, Iran) during 2011-12. Eligible patients with atrophic acne scars were treated with fractional CO2 laser alone (five sessions with three-week interval) on right side of the face and fractional CO2 laser plus subcision (one session using both followed by four sessions of fractional CO2 laser, all with three-week intervals) on the left side. The subjects were visited one, two, and six months after the treatment. Patient satisfaction rate was analyzed by SPSS20.
    Findings
    The average of recovery rate was 54.7% using the combination method and 43.0% using laser alone (P < 0.001). The mean patient satisfaction rate according to visual analogue scale (VAS) score was significantly higher with the combination method than with laser alone (6.6 vs. 5.2; P < 0.001). Bruising was only seen with the combination method and lasted for one week in 57.0% of patients and for two weeks in 43.0%. Erythema was a side effect of both methods. Post-inflammatory pigmentation and hyperpigmentation were only caused by the combination method. None of the patients had persistent side effects after six months.
    Conclusion
    Using a combination of subcision and laser had suitable results regarding scar recovery and satisfaction rate. However, bruising, post-inflammatory pigmentation, and hyperpigmentation were the side effects of this method. In general, subcision plus laser can be beneficial in the treatment of atrophic acne scars.
    Keywords: Atrophic acne scar, Fractional Co2 laser, Subcision
  • Jaleh Varshosaz, Mohsen Minaiyan, Esmaeil Mollanoori Page 20
    Background
    Ketotifen is a bronchodilator and anti-allergic drug with antagonistic effects on histamine H1 receptors. The present study evaluated the effects of ketotifen on ulcerative colitis induced by acetic acid in rats.
    Methods
    Colitis was induced by 2 mL of 4% acetic acid in rats. It was treated with 2 mg/kg/day ketotifen or 1 mg/kg/day dexamethasone from two hours before the induction of colitis until four days after. The rats were sacrificed 24 hours after the last dose and the colon tissue was studied for macroscopic changes (ulcer area and severity and the weight/length ratio of colon), microscopic changes (inflammation severity, inflammation extent, crypt damage, and percent of involvement), and biochemical tests (myeloperoxidase activity, tumor necrosis factor-α, and interleukin-6).
    Findings
    Ketotifen caused significant improvement of macroscopic and microscopic signs compared to negative control group. Myeloperoxidase activity in ketotifen and dexamethasone groups was significantly different from that in the negative control group. However, the two mentioned groups had no significant differences with the sham group in terms of myeloperoxidase activity and interleukin-6. Tumor necrosis factor-α decreased similarly in dexamethasone and sham groups. However, the level of this mediator was higher in the ketotifen group than in the dexamethasone group (P < 0.05).
    Conclusion
    Ketotifen caused significant reductions in mucosal damage and the release of inflammatory mediators. No significant differences were seen between ketotifen (2 mg/kg) and dexamethasone (1 mg/kg) in reduction of macroscopic changes, histological test results, myeloperoxidase activity, and interleukin-6. Considering that ketotifen could alleviate the induced ulcerative colitis in rats, it may be a suitable drug for further evaluations in clinical trials on patients with irritable bowel disease.
    Keywords: Ulcerative colitis, Ketotifen, Inflammation, Acetic acid, induced colitis
  • Maryam Yazdanian, Arash Memarnejadian, Hossein Khanahmad Shahreza, Hoorieh Soleimanjahi, Fatemeh Motevali, Farzin Roohvand Page 30
    Background
    While hepatitis C virus (HCV) is the major cause of acute and chronic hepatitis, cirrhosis, and hepatocellular carcinoma worldwide, no vaccine against this infection has been proved to date. Cellular immune responses play an important role for eradicating persistent viral infections. Among different vaccine strategies, the use of DNA vaccine has been shown to be a promising approach for enhancing cellular immune responses. In spite of their advantages, DNA-based vaccines might induce weaker antibody and cytotoxic T-lymphocyte responses compared to protein immunization. To overcome this obstacle, several methods such as different immunization regimens, fusion of particle forming units [like hepatitis B surface antigen (HBsAg)] and co-expressing cytokines have been tested. The aim of this study was to design, construct, and evaluate an HBsAg-fused core-based DNA vaccine against HCV infection.
    Methods
    The HCV core gene was amplified by polymerase chain reaction (PCR) and cloned in BamHI/EcoRV sites of pcDNA3.1 containing HBsAg. The constructed plasmid (pCHCORE) was analyzed by restriction enzyme and sequencing analyses and evaluated for the protein expression in HEK293T cell line by western blot analysis with anti-HBsAg polyclonal antibody.
    Findings
    The correctness of the constructed DNA vaccine was shown by restriction enzyme analysis and sequencing. Western blotting results confirmed the expression of HBsAg-HCV fusion protein with an expected molecular weight in HEK239T cell line.
    Conclusion
    In accordance with previous studies, the constructed vector (pCHCORE) compromising the fusion of HBsAg to HCV core in pCDNA3 plasmid might be used as a HCV DNA vaccine (due to proper expression in cell lines) to induce augmented cellular immune responses.
    Keywords: Hepatitis C virus_H C virus core protein_DNA vaccine_Hepatitis B surface antigen_Cytotoxic T_cell response
  • Amir Zargarzadeh, Sayed Abolfazl Mostafavi, Mohsen Chamanara Page 40
    Background
    Patients commonly ask pharmacists for the over-the-counter medications when they get different ailments. Assessment of how a pharmacist evaluates a patient's signs and symptoms and his or her approach to treating the patient using over-the-counter medications were the main goals of this study.
    Methods
    In this cross-sectional study, the scenarios on cough, diarrhea and Obesity were selected from questionnaires that had been responded by 61 pharmacists. The scenarios were then designed by determining important questions including the key question using appropriate references and the opinions of a panel of experts. Subsequently, a list of all pharmacies in Isfahan (Iran) was obtained and 210 pharmacies were randomly selected. Final analysis was made on 151 visits to 127 community pharmacies. Performance of pharmacists, i.e. the number and type of questions used to come up with a recommendation and the appropriateness of the decision, was assessed both strictly and leniently. Moreover, the length of time spent for counseling and influence of gender and ownership of pharmacists were analyzed.
    Findings
    The mean counseling time was 130.2 ± 86.1 and 98.6 ± 72.4 seconds for female and male pharmacists, respectively (P = 0.01). The key questions for cough, diarrhea, and Obesity scenarios were asked by 29 (55%), 45 (87%), and 0 (0%) of pharmacists, respectively. The questions led to 25 (47%), 10 (19%), and 8 (17%) appropriate recommendations according to a lenient evaluation.
    Conclusion
    Despite asking the key questions, the majority of pharmacists do not make appropriate recommendations for cough, diarrhea, and especially Obesity. Incorporating relevant courses in the pharmacy curricula and devoting continuing education seminars to over-the-counter medication usage are suggested to improve pharmacist's performance.
    Keywords: Over, the, counter medications, Non, prescription medications, Community pharmacy, Diarrhea, Cough, Obesity, Counseling
  • Ali Asilian, Iman Momeni, Akram Basiri Page 50
    Electrochemotherapy involves the application of chemotherapy followed by local electrical pulse around the tumor to increase drug delivery into tumor cells. Electroporation is used to increase drug absorbance only for medications whose transport is prevented by plasma membrane. Among all available medicines, bleomycin and cisplatin have been widely studied in pre-clinical and clinical trials. In-vitro observations revealed an increase in cytotoxicity of these drugs after the application of electrical pulses. In-vivo studies have suggested tumor electroporation after local or systemic chemotherapy therapy (electrochemotherapy) as an effective antitumor treatment. This method has also been successfully used in treating primary tumors of cats, dogs, and horses. Pre-clinical research on several types of tumor has clarified the parameters resulting to the effective, local control of tumors. In human clinical trials, electrochemotherapy has been an efficient method for treating advanced diseases with accessible malignant tumors of various types.
    Keywords: Neoplasm, Pharmacotherapy, Electroporation, Electrochemotherapy, Drug delivery system, Bleomycin, Cisplatin