فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال ششم شماره 1 (پیاپی 18، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ویدا شفیع پور، عیسی محمدی*، فضل الله احمدی صفحه 1
    اهداف

    جراحی قلب باز، تجربه ای تنش زا برای بیماران و خانواده های آن ها است. بیماران از لحظه پذیرش تا ترخیص درجات متفاوتی از نگرانی را تجربه کرده و در مقابله با آن، راهبردهایی را نیز بکار می گیرند. این مطالعه، با هدف شناسایی تجارب بیماران جراحی قلب از پذیرش تا ترخیص صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    نمونه ها بصورت هدفمند از هشت زن و ده مرد تحت جراحی قلب باز در سه مرکز بیمارستان آموزشی شهر تهران در سال 1391 انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه های بدون ساختار جمع آوری شدند. با رویکرد کیفی تحلیل محتواتجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    از تحلیل داده ها، سه تم شامل گیرکردن در دو راهی تهدید مرگ آور، جستجوی راهی برای ماندن، و سازش اجباری با موقعیتپدیدار شدند. تم ها و ساب تم ها بیانگر نگرانی ها و راهبردهای بیماران در محیط بستری هستند.

    نتیجه گیری

    رویارویی با عوامل تنش زای متعدد در طول دوره مراقبت و برآورده نشدن نیازهای جسمی، روحی و آموزشی سبب احساس ترس و تهدید در بیماران می شود. تلاش بیماران در این شرایط نامطلوب مراقبتی، خودحفاظتی با بکارگیری راهبردهای مختلف است. لذا شناخت واقعی از نیازها و نگرانی های بیماران در برنامه ریزی مراقبتی پرستاران بالین اهمیت بسزایی دارد.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوی کیفی، تجارب بیماران جراحی قلب باز، نگرانی، استرس
  • جلال آزمندیان، مصطفی شکوهی، محمدرضا میرزایی، سمیراسادات پورحسینی * صفحه 11
    اهداف

    تعداد پیوند اعضا در ایران به دلیل کمبود اعضاء قابل پیوند بسیار پایین تر از اروپا و آمریکا بوده و هر سال هزاران نفر جان خود را به این علت از دست می دهند. این در حالی است که همه روزه با مواردی از مرگ مغزی مواجه می شویم، که اعضای بدن این بیماران مرگ مغزی می تواند نجات بخش زندگی بیماران نیازمند باشد. هدف از این مطالعه، «بررسی تاثیر آموزش بر افزایش سطح آگاهی و نگرش پرستاران در زمینه اهداء عضو» بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی و به صورت آزمون باز آزمون در سال انجام گرفت. گروه مورد مطالعه 120 نفر از پرستاران بخش های مراقبت ویژه و اورژانس بیمارستان های استان کرمان بودند که در سمینار آموزشی مرگ مغزی شرکت کرده بودند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه پژوهشگر ساخته استفاده شد.، پرسشنامه یکبار در روز اول سمینار، قبل از آموزش و یک بار پس از ارائه آموزش های مربوط (دو هفته بعد) توسط پرستاران تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS15 و آمار توصیفی، استنباطی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که قبل از آموزش کمترین آگاهی در زمینه سه عضو ریه، لوزالمعده و مغز استخوان، به ترتیب 3/73، 5/57و2/54درصد بود که بعد از آموزش به ترتیب به 95، 7/91و 80 درصد افزایش یافت (001/0 p<). میانگین آگاهی پرستاران از فرایند مرگ مغزی و اهدا بعد از آموزش (78/0 ±) 4/9 بود که نسبت به قبل از آموزش (6/2 ±) 5/7 افزایش معنی داری داشت (001/0 p<). میانگین کلی نگرش پرستاران نسبت به فرایند مرگ مغزی و اهداء اعضا قبل از آموزش 7/13 ± 7/65 بود که پس از آموزش به 7/8 ± 9/76 افزایش یافت (001/0 p<)..

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که برنامه ریزی های آموزشی بیشتر برای افزایش آگاهی به مرگ مغزی و اهداء عضو، در میان کادر بهداشتی و درمانی به ویژه بخش های اورژانس و مراقبت های ویژه که آغازگر فرایند تشخیص بیماران مرگ مغزی هستند، نیاز است. و آموزش های خاص باید از سطح دانشگاه آغاز و به صورت آموزش های ضمن خدمت ادامه یابد. بدیهی است که این تلاش ها، افزایش قابل توجهی در افزایش دیدگاه مثبت نسبت به اهداء عضو در ایران به دنبال خواهد داشت.

    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، نگرش، اهداء عضو، مرگ مغزی
  • الهام طاهری، منیژه نوریان، مریم رسولی، امیر کاووسی صفحه 21
    مقدمه
    یکی از شایع ترین خطاهای پزشکی، خطاهای دارویی است.از آن جا که وقوع خطاهای دارویی، در بخش های نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان از اهمیت مضاعفی برخوردار است، لذاپیشگیری از این خطاها بسیار مهم و ضروری خواهد بود. هدف این مطالعه، تعیین میزان و نوع خطاهای دارویی در بخش های نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی- همبستگی که در سال 1390 انجام شد، نمونه گیری به صورت سرشماری و شامل 119 پرستار شاغل دربخش های نوزادان ومراقبت ویژه نوزادان، در پنچ بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناسی و پرسشنامه «خطای تجویز دارو»برایتعیین میزان و انواع خطاهای دارویی بود که روایی و پایایی آن ها بررسی شد و مورد استفادهقرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS18 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    8/11 درصد از پرستاران عنوان کرده بودند که در طول شش ماه گذشته مرتکب خطای دارویی نشده بودند و8/37 درصد از آن ها بین یک تا دو خطای دارویی داشتند. خطاهای دارویی در داروهای تزریقی به ترتیب شامل اشتباه در زمان دارو دادن(51 تا شصت درصد)، اشتباه در محاسبات دارویی (51 تا شصت درصد)، عدم توجه به تداخل دارویی درتجویز همزمان آن ها (51 تا شصت درصد)، اشتباه در دوز دارویی (41 تا پنجاه درصد) و اشتباه در سرعت تزریق دارو (41 تا پنجاه درصد) بود و خطاهای دارویی در داروهای غیر تزریقی به ترتیب شامل اشتباه در محاسبات دارویی (51 تا شصت درصد) و پس از آن اشتباه در در دوز دارویی (41 تا پنجاه درصد) مشخص شد. همبستگی میان داروهای تزریقی و غیر تزریقی نشان داد که خطا در داروهای تزریقی بیشتر روی می دهد و پرستارانی که مرتکب خطا در داروهای تزریقی می شدند در داروهای غیر تزریقی نیز مرتکب خطا می شدند.
    نتیجه گیری
    با وجود خطاهای دارویی موجود، شناخت میزان و نوع خطاهای دارویی می تواند موجب برداشتن گام هایی برای پیشگیری از این خطاها و پیشرفت به سوی افزایش کیفیت مراقبت و ایمنی نوزاد شود.
    کلیدواژگان: خطاهای دارویی، ایمنی بیمار، بخش نوزادان و مراقبت ویژه نوزادان
  • اسماء شجاعی، بتول نحریر، نسیم نادری، آرمین زارعیان صفحه 29
    ا
    هدف
    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش به بیمار و پیگیری تلفنی توسط پرستار بر میزان پذیرش های مجدد در بیماران نارسایی قلبی انجام شد.
    روش
    در این پژوهش نیمه تجربی که در سال 1390انجام شد، 189 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی بستری در بیمارستان مرکز قلب شهید رجایی به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و به طور تصادفی درسه گروه شاهد و یا آزمون قرار گرفتند. گروه شاهد فقط مراقبت های روتین بیمارستانی را دریافت کرد. گروه آزمون اول حین ترخیص، به مدت یک ساعت آموزش حضوری و یک کتابچه آموزشی محقق ساخته دریافت کرد. گروه آزمون دوم علاوه بردریافت آموزش حضوری و کتابچه آموزشی حین ترخیص، به مدت سه ماه بعد از ترخیص مورد پیگیری تلفنی توسط پرستار قرار گرفتند. ابزار جمع اوری اطلاعات شامل پرسشنامه جمعیت شناختی و چک لیست پذیرش های مجدد بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری و نرم افزار SPSS16 انجام شد.
    یافته ها
    آموزش به بیمار حین ترخیص همراه با پیگیری تلفنی بعد از ترخیص به طور معناداری میزان پذیرش های مجدد را کاهش می دهد. بعد از سه ماه پیگیری، تفاوت معنی داریبه ترتیب برای پذیرش های مجدد بیمارستانی، درمانگاهی و مطب پزشک (006/0= p)، (000/0= p)، (000/0= p) بین گروه ها گزارش شد.
    نتیجه گیری
    پیگیری سریع بیماران بعد از ترخیص از بیمارستان به عنوان راهی برای کاهش پذیرش های مجدد پشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، آموزش حین ترخیص، پیگیری تلفنی توسط پرستار، پذیرش های مجدد
  • علی طیبی، سمیرا سواری، بتول نحریر، ابوالفضل رحیمی، بهزاد عین اللهی صفحه 39
    اهداف
    خستگی یک علامت همیشگی در بیماران دیالیزی است که کیفیت زندگی را مختل کرده و همچون تب و درد یک هشدار زیستی مهم برای سلامت انسان است. تا کنون علیرغم مداخلات فراوانی که جهت کاهش خستگی در بیماران همودیالیزی انجام شده، همچنان این عارضه با شیوع بالایی گزارش می شود. هدف از اجرای این مطالعه،تعیین تاثیر مکمل یاری ویتامین B12 بر خستگی بیماران همودیالیزی بود.
    روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی با روش قبل و بعد، بر روی 86 بیمار همودیالیزی به روش نمونه گیری مبتنی برهدف، بمدت سه ماه در سال 1390در بیمارستانهای منتخب 1و2 اجرا شد؛ مداخله بصورت تزریق وریدی صد میکروگرم بر سی سی ویتامین B12 بعد از اتمام پروسه دیالیز، سه بار در هفته بمدت دو ماه انجام شد و پس ازپایان یافتن مداخله، برای سنجش ماندگاری اثر ویتامین B12، یک ماه هیچ مداخله ای صورت نپذیرفت. پرسشنامه سنجش خستگیتوسط واحدهای پژوهش تکمیل وبا استفاده از نرم افزار SPSS14 و با استفاده از آزمون های آمار توصیفی، آزمون تی زوجی و آنالیزواریانس اندازه گیری های تکراری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    خستگیپس از یک ماه مداخله) 001/0 p=(و با کاهش بیشتر بعد از دو ماه مداخله(0001/0 p=) و یک ماه پس از پایان مداخله(021/0 p=)به طور معنی داری کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از موثر بودن مصرف ویتامین B12 بر کاهش میزان خستگی در بیماران همودیالیزی است.بنابراین مصرف هفتگی صد میکروگرم بر سی سیویتامین B12 بصورت تزریق وریدی بعداز دیالیز در بیماران همودیالیزی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: خستگی، ویتامین B12، همودیالیز
  • علی محمدپور، مریم بنان شریفی، مهدی بصیری مقدم، محمود رضا نعمت اللهی صفحه 49
    اهداف
    هدف نهاییدر انفارکتوس میوکارد پایش دقیق و بهحداقل رساندن عوارض آن از جمله فشارخون است که ممکن است تحت تاثیر وضعیت بدن در زمان اندازه گیری قرار بگیرد. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر تغییر وضعیت بدنبر فشار خون مبتلایان به انفارکتوس حاد میوکارد بستری در CCU انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بوده که 85 نفر از مبتلایان به انفارکتوس میوکارد به روش در دسترس از بیمارستان 22 بهمن شهر گناباد در سال 1391 انتخاب شدند. بیماران پانزده دقیقه در وضعیت های خوابیده به پشت، پهلوی راست، چپ، نشسته و نیمه نشسته قرار گرفته و فشارخون در هر یک از این وضعیت ها اندازه گیری شد. داده ها با نرم افزار SPSS14 و آزمون های ناپارامتریک(تست فریدمن)و آمار توصیفی شامل: شاخص های گرایش مرکزی و پراکندگی تجزیه و تحلیل گردید.مقادیر p کمتر از 05/0 معنی دارلحاظ شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها اختلاف معنی داری بین مقادیر فشارخون در وضعیت های مختلف را نشان داد.به طوری که فشارخون های سیستولیک و دیاستولیک دست راست و چپ در وضعیت نشسته بیشترین و در خوابیده به پهلوی راست کمترین میانگین را به خود اختصاص داد (001/0 p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت پایش مرتب فشارخون در این بیماران،انتخاب وضعیت مناسب بدن جهت تعیین فشارخون واقعی و اطلاع از تغییرات آن در وضعیت های مختلف بدن در مبتلایان به انفارکتوس میوکارد بسیار ضروری است
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، تغییر وضعیت بدن، فشارخون
  • رمضان رحمانی، رزا احمدیان، الهه متحدیان تبریزی صفحه 57
    اهداف
    بستری شدن در بخش مراقبت ویژه قلبی همواره با استرس برای بیمار همراه است. همان گونه که استرس در افراد سالم می تواندباعث افزایش تعداد ضربان قلب،برون ده قلبی و فشار خون فرد شو د در بیماران قلبی هم می تواند بر فاکتورهای فیزیولوژیک تاثیر گذاشته و میزان مرگ ومیر را در این بیماران افزایش دهد. با توجه به تاثیر پیوندهای عاطفی و افزایش ارتباط با بستگان بر کاهش استرس این بیماران این مطالعه با هدف تعیین تاثیر ملاقات برنامه ریزی شده بر شاخصهای فیزیولوژیک بیماران سندرم حاد کرونری انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی است که برروی 72 بیمار سندرم کرونری حاد بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی انجام گرفت. نمونه ها به وسیله نمونه گیری دردسترس مبتنی بر هدف انتخاب وبه صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد در دو بخش مراقبت ویژه قلبی مجزامورد مطالعه قرار گرفتند. برنامه ملاقات در گروه آزمون به صورت برنامه ریزی شده و شامل سه نوبت ملاقات در روز در روز دوم و سوم بستری با حضور یک تا سه نفر از اعضای مورد درخواست بیمار و در گروه شاهد به صورت یک بار ملاقات در روز و با حضور تعداد ملاقاتی آزاد پیاده شد. فشار خون، ضربان قلب،تنفس و دیسریتمی های قلبی بیماران هر دو ساعت درشبانه روز و همچنین قبل،حین و بعد از ملاقات ثبت شد.
    یافته ها
    نتایج بیانگر کاهش معنی داری در شاخص های فیزیولوژیک در روز سوم بستری نسبت به روز اول در گروه آزمون در مقابل گروه شاهد است. همچنین متغیرهای فوق به طور معنی داری در گروه آزمون حین ملاقات و بعد از ملاقات کمتر از گروه شاهد بود. (05/0> p)
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه بیانگر آن است که اثر حمایتی ملاقات برنامه ریزی شده بر روی بیماران بیشتر ازملاقات محدود است و به همین سبب باعث کاهش شاخصهای فیزیولوژیک و متعاقب آن کمک به بهبود کیفیت درمان در بیماران سندرم کرونری حاد بستری در بخش مراقبت ویژه قلبی می شود.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه قلبی، ملاقات برنامه ریزی شده، شاخص های فیزیولوژیک، سندروم کرونری حاد
  • مهدی صادقی شرمه، فاطمه غفوری، سید داوود تدریسی، علی طیبی صفحه 65
    اهداف
    بشر همیشه در فکر ایجاد فرهنگهای جدید و کم هزینه بوده است.هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر دو روش پیگیری مراقبتی تلفنی و پیامکی بر کیفیت زندگی بیماران پس از عمل جراحی تعویض دریچه قلب است.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی بیماران تحت عمل جراحی تعویض دریچه قلب بستری در بیمارستان های منتخب تهران در سال 1390 انجام شد.تعداد 99 نمونه به روش مبتنی بر هدف انتخاب و به روش تخصیص تصادفی به گروه های پیگیری تلفنی، پیامکی و شاهد توزیع شد.در این پژوهش با استفاده از پرسش نامه کیفیت زندگی ناتینگهام، کیفیت زندگی نمونه ها قبل و سه ماه بعد از عمل اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ابعاد کیفیت زندگی بعد از مداخله در هر سه گروه پیگیری تلفنی، پیامکی و شاهد کاهش یافت (نشان دهنده کیفیت زندگی بهتر) اما آزمون آنالیز واریانس تفاوت معنی داری بین میانگین نمره ابعاد کیفیت زندگی در گروه ها قبل و بعد از مداخله نشان نداد.
    نتیجه گیری
    بین پیگیری مراقبتی تلفنی و پیامکی اختلاف معنی داری بر کیفیت زندگی بیماران پس از تعویض دریچه قلب مشاهده نشد. امید است که فرهنگ استفاده از روش های پیگیری مراقبتی آسان و ارزان قیمت در مراکز درمانی قلبی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیگیری مراقبتی تلفنی، پیگیری مراقبتی پیامکی، کیفیت زندگی، عمل جراحی تعویض دریچه قلب
|
  • Vida Shafipour, Eesa Mohammadi, Fazlollah Ahmadi Page 1
    Aims

    open heart surgery is a stressful experience for the patients and their family. Patients from admission time to discharge experience different level of anxiety and in order to cope with that they use some strategies. This study had been done with the aim of identification of the experiences of open heart surgery patients from admission to discharge.

    Methods

    Samples had been chosen purposefully from 8 women and 10 men who were under open heart surgery in three centers of educational hospitals of Tehran in 2012. Data were collected through unstructured interviews. With qualitative approach of analyzing the content of Graneheim&Lundman 2004had been analyzed.

    Results

    From analyzing data three themes including Stuckat thecrossroadsof deaththreats, seeking a way to stay and forced to compromise with the situation had been emerged. Themes and subthemes indicate anxieties and strategies of the patients in hospital environment.

    Conclusion

    Facing several stressful factors during care period and not meeting physical, psychological and educational needs lead to feeling fear and threat in the patients. Patients’ attempt in these adverse care conditions is self-protection with using different strategies. So real identification of patients’ needs and anxieties is very important in clinical nurses’ care planning.

    Keywords: QualitativeContent Analysis, Experiences of open heart surgery patients, Anxiety, Stress
  • Jalal Azmandian, Mostafa Shokouhi, Mohammadreza Mirzaei, Samirasadat Poorhoseini Page 11
    Aims

    The frequency of organ transplantation in Iran in compare with European countries and United States is remarkably low and it is because of transplantable organ shortage and because of this thousands of people have been died annually, this is while we encounter with some cases of brain death every day that the organs of these patients with brain death can save life of the patients who are in need of these organs. The aim of this study was “to assess the effect of education on knowledge and attitude of nurses about organ donation”.

    Methods

    This research was a semi-experimental in the form of test-retest study. The group of the study was 120 nurses of ICU and emergency wards of Kerman hospitals who participated in the educational seminar of brain death. Data were collected by a self-designed questionnaire. The questionnaire was completed by the nurses once in the first day of the seminar (before education) and once after presenting related education (after two weeks).

    Results

    Results showed that before education the least knowledge was about three organs of lung, pancreas and marrow that it was 73.3%, 57.5%, and 54.2% respectively, while after education it had been increased 95%, 91.7% and 80%, respectively (P<0.001). The average of nurses’ knowledge about process of brain death and donation after education was 9.4 (±0.78) that in compare with before education had 7.5 (± 2.6) significant increase (P<0.001). Total average of nurses’ attitude towards process of brain death and organ donation before training course was 65.7 (±13.7) which had been significantly increased to 76.9 (±8.7) two weeks after education (P<0.001).

    Conclusion

    The present study showed that more educational programs are necessary for increasing knowledge about brain death and organ donation among health staff especially in ICU and emergency wards that are starter of diagnosis process of brain death patients. Special education should be started from university level and should be continued in the form of in-service training. It is clear that these efforts are going to make remarkable increase of positive attitudes towards organ donation in Iran.

    Keywords: Education, Knowledge, Attitude, Organ donation, brain death
  • Elham Taheri, Manijeh Norian, Maryam Rasoli, Amir Kavoosi Page 21
    Aims
    One of the common medical errors is medication errors. Since medication errors are doubly important in neonatal units and neonatal intensive care units, prevention of these errors are very important and necessary. The aim of this study has been determining the level and the type of medication errors in neonatal units and neonatal care units.
    Methods
    The present research was a descriptive-correlative study. The method of sampling was census and included 119 nurses working in the neonatal units and neonatal intensive care units in 5 educational hospitals of ShahidBeheshti University of Medical Sciences. The data collection tool was questionnaire. The first questionnaire contained the demographic data. The second questionnaire was “Medication Administration Error” in order to determine the level and types of medication errors) and they were used after that their validity and reliability were examined. The collected data were analyzed by SPSS 18 software.
    Results
    11.8 percent of the nurses indicated that during the last 6 months they did not commit medication errors and 37.8 percent of them had between 1 to 2 medication errors. Medication errors in injectable drugs respectively included; error in time of administration of medication (51 to 60 percent), errors in pharmaceutical calculations (51 to 60 percent), neglecting the drug interaction in simultaneous prescription of drugs (51 to 60 percent), wrong dose of a drug (41 to 50 percent) and medication errors in non-injectable medications included respectively in medication calculations (51 to 60 percent) and after that error in medication dose (41 to 50 percent). Correlation between injectable and non-injectable medication showed that error is mostly in injectable drugs and nurses who have error in injectable medication also have errors in non-injectable medications.
    Conclusion
    Identification of types and level of medication errors can lead to steps towards prevention of these errors and advancement in the increase of quality of neonatal care and safety.
    Keywords: Medication errors, Patient are safety, Neonatal, neonatal intensive care unit
  • Asma Shojaee, Batool Nehrir, Nasim Naderi, Armin Zareaeyan Page 29
    Aims
    This study has been done with the aim of assessing the effect of patient’s education and telephone follow up by nurse on readmissions of the patients with heart failure.
    Method
    In this experimental study that had been done in 2011, 189 heart failure patients hospitalized in ShahidRajayee cardiovascular hospital were selected by purposive sampling method and they were randomly divided into 3 control or intervention groups. The control group received only hospital routine care. The first intervention group received one hour face to face education and one educational researcher made booklet at the time of discharge. Second intervention group in addition to receiving one hour face to face education and educational booklet at the time of discharge, received telephone follow up by nurse for the next 3 months. Data collection tools included demographic questionnaire and readmission check lists. Data were analyzed by statistical tests and spss16 software.
    Results
    patient’s education during discharge and telephone follow up after discharge decrease readmission level significantly. After 3 months of follow-up there was significant difference respectively for hospital, clinical and doctor’s office readmissions (p=0.06), (p=000) (p=000) between groups.
    Conclusion
    Patients’ rapid follow up after discharge can be suggested as away in order to decrease readmissions.
    Keywords: Heart failure, Discharge Education, Telephone follow up by nurse, Readmissions
  • Ali Tayyebi, Samira Savari, Batool Nehrir, Abolfazl Rahimi, Behzad Eynollahi Page 39
    Aims
    Fatigueis afrequentsymptomin hemodialysis patients that impairs the quality of lifeand like painandfever;it isan importantbiologicalwarningfor human health. So far, despitethe manyinterventionsto reducefatiguein hemodialysis patients, still this phenomenon is reported with high prevalence. The aimof thisstudy was to determinethe effectof vitaminB 12 supplementationon fatigueinpatientsundergoing hemodialysis.
    Methods
    It was a semi experimental study with the method of before-after, which has been done on 86 hemodialysis patients with a Purposivesampling method within 3 months in 2011 in 1 and 2 chosen hospitals. The intervention was an intravenous injection of 100mcg/ml of vitamin B 12 afterdialysis process which has been done 3 times a week, within 2 months and by the end of the intervention in ordertoassess sustainability of theeffect ofvitaminB12 there was no interventions for 1 month. Fatigue measurementquestionnairewas completedbyparticipants and it was analyzed by using SPSS software and descriptive statistic tests, paired t-test and analysis-variance of the repetitive measures.
    Results
    Fatigueafter a month ofinterfering (P=0.001)andwith further reductionafter twomonths (p=0.0001)andone monthafterthe end of intervention (P=0.021) has been significantlyreduced.
    Conclusions
    The resultsindicatethe effectiveness ofvitaminB12on the reduction of fatigue in hemodialysis patients. Thus intravenous injection of 100mcg/ml of Vitamin B12 weekly after dialysis is recommended for HD patients.
    Keywords: Fatigue, Vitamin B12, Hemodialysis
  • Ali Mohammadpour, Maryam Bananshrifi *, Mahdi Basirimoghaddam, Mahmoodreza Nematollahi Page 49
    Aims
    the ultimate aim in myocardial infarction is exact monitoring and minimizing its aspects such as blood pressure that may be under the effect of body position in measuring time. The present study had been done with the aim of determining the effect of change in body condition on blood pressure of the patients with acute myocardial infarction hospitalized in CCU.
    Methods
    This study is an experimental study that 85 patients who suffer from acute myocardial infarction had been chosen with the available method from 22nd of Bahman hospital of Gonabad in 2012. Patients for 15 minutes were in supine sleeping position, in the Right and left Lateral, Semi-Fowler’s and Fowler’s position and blood pressure had been measured in every one of these positions. Data had been measured with the version 14 of SPSS software and nonparametric tests (Friedman tests) and descriptive statistic including: indicators of central tendency and distribution. Amounts of P less than 0.05 had been considered significant.
    Results
    Data analysis showed significant difference between blood pressure amounts in different positions. In a way that right hand and left hand systolic and diastolic blood pressures in sitting position had the most average and in the right-side sleeping position had the least average.
    Conclusion
    According to the importance of regular blood pressure monitoring in these patients, choosing appropriate body position for determining real blood pressure and to be informed of its changes in different positions of body in patients who suffer from myocardial infarction is very essential.
    Keywords: Myocardial infarction, Changing in body position, Blood pressure
  • Ramezan Rahmani, Roza Ahmadian Yazdi, Elahe Motahedian Tabrizi Page 57
    Aims
    hospitalization in CCU is always along with stress for the patients. As stress in healthy people can cause increase in heartbeat, cardiac output and blood pressure also in heart patients it can effect on physiologic factors and increase in death rate in these patients. According to the effect of emotional ties and increase of relationship with the relatives on decrease of these patients’ stress, this study had been done with the aim of determining the effect of planned meetings on physiologic indicators of the patients with ACS.
    Methods
    This is a semi-experimental study that had been done on 72 ACS patients in CCU. Samples had been chosen with base on target method sampling and had been studied randomly in two intervention and control groups in two CCUs separately. Meeting plan in intervention group was as scheduled and included three times meeting in the second and third day of hospitalization with the presence of one to three relatives that the patient had requested and in control group it was in the form of one time meeting per day and with the presence of some open meetings. Patients’ Blood pressure, heartbeat, breathing and heart dysrhythmias were recorded every two hours in day and night and also before, after and during meeting.
    Results
    The results show significant decrease in physiologic indicators in the third day of hospitalization in compare with the first day in intervention group in contrast with control group, also the above variables in intervention group during meeting and after meeting were significantly less than control group. (P<0.05)
    Conclusion
    Results of this study indicate that supportive effect of planed meeting on the patients is more than limited meeting and because of this it causes decrease of physiologic indicators and consequently it helps treatment quality improvement of the patients with ACS in CCU.
    Keywords: CCU, Planned meeting, Physiologic indicators, ACS
  • Mahdi Sadeghi Sherme, Fatemeh Ghafori, Seyed Davood Tadrisi, Ali Tayyebi Page 65
    Aims
    Humanity always think about creation of new and low cost cultures. The aim of this study is comparing the effect of follow-up care by telephone and short massage services on patient’s quality of life after cardiac valve replacement surgery.
    Methods
    This clinical trial study was done on patients admitted for valve replacement surgery in Tehran selected hospitals in 2011.99 samples selected with based on target method and distributed according to random allocation method to telephone follow-up, short message services follow-up and control groups. In this study patient’s quality of life assessed by Nottingham quality of life questionnaire before and 3 months after surgery.
    Results
    The mean scores of aspects of life quality in telephone follow-up, short message services follow-up and control groups decreased after intervention (that shows the better quality of life) but Anova test did not show significant difference between the mean scores of aspects of life quality in the groups before and after intervention.
    Conclusion
    There was no significant difference between follow-up care by telephone and short massage services on patients’ quality of life after cardiac valve replacement surgery. We hope to see more usage of easy and low cost follow up care methods in cardiac care centers.
    Keywords: Follow, up care by telephone, Follow, up care by text messaging, Quality of life, Heart Valve replacement surgery