فهرست مطالب

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 101 (آبان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فریده باستانی، همت الله مومن آبادی، محمد تقی صفدری، حمید حقانی صفحات 1-12
    مقدمه و هدف
    درد از شایع ترین شکایت بیماران تحت عمل جراحی قلب باز در هنگام خارج کردن لوله درناژ قفسه صدری است.
    پژوهش حاضر به منظور تعیین تاثیر طب فشاری بر شدت درد ناشی از خارج کردن لوله درناژ قفسه صدری در بیماران جراحی قلب باز در بخش مراقبت های ویژه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، صد بیمار جراحی قلب باز با لوله درناژ قفسه صدری که در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شریعتی تهران بستری شده بودند، به روش نمونه گیری مستمر، انتخاب و با گمارش تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. گروه آزمون تحت مداخله طب فشاری (acupressure) در نقطه 4LI و گروه کنترل، تحت لمس سطحی قرارگرفتند. نتایج شدت درد با کمک مقیاس عددی بصری با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، توسط نرم افزار SPSS (نسخه 15) تجزیه وتحلیل شد.
    یافته ها
    تفاوتی معنادار، پیش از مداخله درخصوص شدت درد دو گروه آزمون و کنترل وجودنداشت (89/0 P =)؛ لیکن بی درنگ، بعد از خارج کردن لوله درناژ، میان دو گروه، اختلاف معنادار یافت شد (01/0 P =).
    بحث و نتیجه گیری
    طب فشاری به عنوان یک روش تسکین درد غیردارویی، بلافاصله بعد از خروج لوله درناژ موثر بوده است و لذا انجام آن به پرستاران و پزشکان بخش مراقبت های ویژه توصیه می شود؛ لیکن درخصوص تداوم اثربخشی آن در دقایق بعدی خروج لوله درناژ، مطالعاتی دیگر، ضروری است.
    کلیدواژگان: طب فشاری، خارج کردن لوله درناژ قفسه صدری، جراحی قلب باز، درد
  • فاطمه رهبری زاده، نگار اصل رسولی، فرنوش جعفری ایری سفلی، داود احمدوند صفحات 13-26
    مقدمه و هدف
    هدف از این تحقیق، تهیه نانوذرات پلی اتیلن ایمینی هدفمندشده بانانوبادی ضد TAG-72 برای انتقال سازه کدکننده ژن کشنده t-Bid به سلول های سرطان روده بزرگ (کولون) انسانی است.
    مواد و روش ها
    ابتدا نانوبادی نوترکیب تخلیص شده با SDS-PAGE، وسترن بلاتینگ و الایزا تایید شد. پلی اتیلن گلیکول روی نانوذرات پلی اتیلن ایمین (PEI) سوار شد و درنهایت با اتصال کووالان نانوبادی بر سطح نانوذرات، ناقل پلی پلکسی هدفمند ساخته شد. بار سطحی و اندازه نانوذرات با استفاده از دستگاه مالورن و دستگاه نانو سایت بررسی و کارایی حامل ژنی ساخته شده در انتقال ژن کشنده به رده های سلولی آدنوکارسینومای روده بزرگ با آزمون Real Time PCR بررسی شد.
    نتایج
    نتایج دستگاه مالورن، ساخت نانوذرات هدفمند با اندازه 168 نانومتر و پتانسیل سطحی 7،18+ میلی ولت را نشان داد. با استفاده از آزمون تاخیر حرکت در ژل، در برگیری و فشرده سازی صحیح و مناسب سازه ژنی را تاییدکردیم. نتایج Real Time PCR هدایت بیان ژن هدف به سلول های توموری روده بزرگ را تاییدکردند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق، کارایی نانوذرات پلی پلکسی هدفمندشده با نانوبادی در انتقال ژن و قابلیت آنها برای هدفمند سازی انتقال ژن به سلول را تاییدمی کند.
    کلیدواژگان: نانوذرات، نانوبادی، پلی اتیلن ایمین، پلی اتیلن گلیکول، TAG، 72
  • ماندانا غلامی، لیلا صباغیان راد، الهام افتخاری، اردشیر ظفری صفحات 27-34
    مقدمه و هدف
    بیماری قلبی- عروقی، سبب مرگ ومیر در زنان چاق می شود. این مطالعه به منظور اندازه گیری اثر رژیم، ورزش یا اثر توام آنها بر لیپیدها و لیپوپروتئین های خون در زنان چاق انجام شد.
    مواد و روش کار
    45 زن بی تحرک چاق سالم با میانگین سن 55/2± 01/29 سال و شاخص توده بدنی 66/1±11/33 کیلوگرم بر مترمربع به صورت تصادفی به یکی از چهار گروه تقسیم شدند: رژیم تنها، 10n= (انرژی مصرفی روزانه: 500 کیلوکالری کمتر از کالری ورودی همیشگی)؛ ورزش تنها،11n= (60 دقیقه، شش بار در هفته با شدت 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه)؛ رژیم و ورزش، 12n= (انرژی مصرفی روزانه: 250 کیلوکالری کمتر از کالری ورودی همیشگی؛ تمرین هوازی: 60 دقیقه با شدت 60 تا 80 درصد ضربان قلب بیشینه، چهار بار در هفته) و گروه کنترل، 12n= بدون تغییر در رژیم غذایی و فعالیت روزانه. ترکیب بدن، لیپیدها و لیپوپروتئین های سرم در همه آزمودنی ها پیش و پس از هشت هفته اندازه گیری شدند. پس از جمع آوری یافته ها با آمار توصیفی و استنباطی، با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی LSD اطلاعات حاصل تجزیه وتحلیل شدند.
    نتایج
    وزن بدن در گروه رژیم- ورزش 6/0±47/5 و رژیم7/0±54/5 کاهش پیداکرد بدون آنکه در گروه ورزش، تغییری معنی دار پیداکند. کلسترول و تری گلیسرید در گروه های رژیم- ورزش و رژیم پس از هشت هفته بهبودیافت و تا اندازه زیادی با کاهش وزن رابطه داشت.
    نتیجه گیری
    تمرین همراه با رژیم غذایی موثرترین راه کاهش عوامل خطرزای لیپید و لیپوپروتئینی در زنان چاق است.
    کلیدواژگان: چاق، فعالیت هوازی، رژیم، نیم رخ لیپوپروتئین، لیپید
  • سیده نوابه حسین خانی، احیا گرشاسبی صفحات 35-42
    مقدمه و هدف
    استفراغ بارداری، باعث کاهش کیفیت زندگی زنان باردار می شود. زنجبیل به عنوان داروی گیاهی برای مداوای استفراغ بارداری به کارمی رود؛ این تحقیق با هدف بررسی تاثیر زنجبیل خوراکی بر استفراغ بارداری انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش، کارآزمایی بالینی شاهددار دوسوکور بوده. 135 مادر مبتلا به استفراغ کمتر از بیست هفته انتخاب و نمونه ها با روش طبقه بندی تصادفی در سه گروه (45 نفره) شاهد، دارونما و زنجبیل قرارگرفتند و دارو (کپسول حاوی زنجبیل)، دارونما (نشاسته)، کپسول 365 میلی گرمی را چهار 4 روز، روزی سه عدد استفاده کردند. گروه شاهد، چهار روز پیگیری شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه و جدول ثبت استفراغ بود. سه گروه از نظر تعداد استفراغ پیش و بعد مداخله و پیگیری، با آزمون های آماری مقایسه شدند.
    نتایج
    سه گروه، همگن سازی و اختلاف معنی دار نداشتند. درخصوص تعداد استفراغ، در گروه زنجبیل اختلاف میانگین ها در روزهای درمان با پیش مداخله معنی دار بوده، میانگین کاهش یافت (001/0>p). در گروه دارونما نیز، اختلاف میانگین های روز اول، دوم، سوم و چهارم درمان با پیش مداخله معنی دار بود (005/0>p). در مقایسه سه گروهی، تعداد استفراغ پیش مداخله در سه گروه اختلاف معنی دار نداشته ولی روز اول، دوم، سوم و چهارم با 005/0>p اختلاف معنی دار داشت. مقایسه میزان تاثیر زنجبیل و دارونما در دو گروه با آماره یومن ویتنی نشان داد، میان تعداد استفراغ پیش مداخله و روز اول، اختلاف معنی دار نبوده ولی روز دوم، سوم و چهارم با)05/0p< (دردو گروه اختلاف معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    زنجبیل بر کاهش تعداد استفراغ موثر است.
    کلیدواژگان: استفراغ، بارداری، زنجبیل، داروی گیاهی
  • شهرام دارابی، تقی طریحی*، علیرضا دلشاد، مجید صادقی زاده صفحات 43-52
    مقدمه و هدف

    سلول های استرومایی مغز استخوان یک منبع دردسترس و مطلوب برای سلول درمانی است. شواهد بسیاری، نشان دهنده تمایز سلول های استرومایی مغز استخوان به نورون های شبه گابا ارژیک در شرایط مناسب القایی هستند. اختلال در نورون های گاباارژیک باعث ایجاد بیماری های تخریب نورونی می شود. در این مطالعه، ایجاد سلول های عصبی شبه گابا ارژیکی از سلول های بنیادین مغز استخوان به وسیله عوامل القاگر مناسب بررسی شد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق ابتدا سلول های استرومایی مغز استخوان از استخوان های ران و ساق پای رات جداشد و پس از پاساژ سوم سلول های استرومایی مغز استخوان در محیط پیش القایی بتامرکاپتو اتانل 1 میلی مولار و رتینوییک اسید 10 میکرومولار و سپس در محیط کشت القایی حاوی کریاتین 5 میلی مولار به عنوان عوامل القاگر در روزهای مختلف قرارداده شد. در مراحل پیش القا و القا آثار عوامل القایی با روش های ایمنوسیتوشیمی و RT-PCR بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که پس از مرحله القا میزان زیادی از نورون های شبه گاباارژیکی ایجاد شدند، براساس ارزیابی به وسیله آنتی بادی اختصاصی سلول های گاباارژیکی کریاتین 5 میلی مولار و رتینوییک اسید 10 میکرومولار در روز چهارم القا بیشترین میزان تمایز سلول های استرومایی مغز استخوان به نورون های شبه گاباارژیکی را داشتند.

    نتیجه گیری

    سلول های بنیادین مغز استخوان، تحت تاثیر القاگرهای بتامرکاپتواتانل، رتینوییک اسید و کریاتین توانایی تبدیل به سلول های شبه گاباارژیکی را دارند.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادین مغز استخوان، نورون های گابا ارژیک، رتینوییک اسید، کریاتین
  • ناهید بیژه، کیوان حجازی صفحات 53-60
    مقدمه و هدف
    تمرین های سنگین یا طولانی مدت، ورزشکاران را در معرض افزایش عفونت های مجاری فوقانی تنفسی قرارمی دهد. هدف از پژوهش حاضر، تاثیر شش ماه تمرین هوازی بر سطوح ایمونوگلبولین ها (IgA،IgG،IgM) سرمی زنان میانسال غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های این تحقیق، نوزده نفر از کارکنان زن میانسال دانشگاه فردوسی مشهد بودند که به صورت نمونه گیری دردسترس و هدفدار انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (یازده نفر) و کنترل (هشت نفر) قرارگرفتند. آزمودنی ها به مدت شش ماه و هر هفته 3 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه در تمرین های هوازی با شدت 55 تا 65 درصد ضربان قلب ذخیره، حاضر شدند. پیش از شروع و پس از پایان دوره شش ماه تمرین هوازی، نمونه خونی، جمع آوری و IgA، IgG و IgMسرمی اندازه گیری شد. برای مقایسه میانگین های درون و میان گروهی، به ترتیب، تی استیودنت همبسته و مستقل در سطح معنی داری 05/0>P مورد استفاده قرارگرفت.
    یافته ها
    سطح IgG سرمی زنان میانسال، طی شش ماه تمرین هوازی کاهش معنی دار یافت؛ همچنین، سطح IgM و IgA سرمی، طی این دوره تغییر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که شدت و حجم تمرین های انجام شده بر عملکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر عفونت تاثیرداشته. با وجود اختلاف در نتایج مطالعات مختلف، پژوهشگران عقیده دارند که تمرین های شدید و طولانی، موجب سرکوب سیستم ایمنی و تمرین های ملایم و کوتاه، سبب تقویت آن می شوند.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، ایمونوگلبولین های سرمی، زنان میانسال غیرفعال
  • سمیرا وحیدی، محسن خلیلی، زهرا کیاسالاری، عصمت یاقوت پور صفحات 61-68
    مقدمه و هدف
    با توجه به معضل وابستگی و تحمل در بیماران مصرف کننده اوپیوئیدها، همچنین با توجه به ناکارآمدی درمان های موجود و توصیه علوم جدید به درمان ترکیبی دارویی بیماری ها در فارماکولوژی مدرن، در مطالعه حاضر به بررسی اثر ترکیبی والپروات و متادون بر وابستگی و تحمل به مورفین پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    98 سر موش سوری انتخاب و به گروه های: سالین، مورفین، متادون، والپروات، والپروات+متادون به ترتیب با نسبت های مساوی، 2 به 1 و 1 به 2 تقسیم شدند. به جز موش های گروه سالین بقیه گروه ها دوزهای افزایشی مورفین را به مدت هشت روز پیاپی دریافت کردند. در گروه درمانی اکتساب 30 دقیقه پیش از تزریق مورفین داروها تزریق می شد اما در گروه بیان فقط در روز هشتم 30 دقیقه پیش از تزریق مورفین دارو تزریق می شد. برای اندازه گیری تحمل از آزمون غوطه وری دم استفاده شد؛ درنهایت برای بررسی وابستگی به دنبال تزریق نالوکسان به مدت 30 دقیقه حیوانات مشاهده رفتاری می شدند.
    نتایج
    رفتار پرش به عنوان شاخص ترین علامت وابستگی کاهش معنی داری را در گروه درمانی والپروات2+متادون1 نسبت به گروه های دیگر در فرایند اکتساب و بیان نشان داد؛ همچنین در گروه های والپروات و متادون1+والپروات2 اکتساب و بیان تحمل نسبت به گروه مورفین کاهش معنی داری پیدا کردند.
    نتیجه گیری
    به طورکلی نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد ترکیب دو داروی والپروات و متادون، خصوصا با نسبت 2 به 1 در کاهش وابستگی و تحمل به مورفین دارای اثربخشی بیشتری است.
    کلیدواژگان: وابستگی به مورفین، متادون، والپروات
  • رضا افشار، مهرداد روغنی، فاطمه پوراسد مهربانی صفحات 69-76
    مقدمه و هدف
    دیابت قندی موجب افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش فعالیت سیستم مقابله کننده با عوامل اکسیدانت در بدن می شود. با توجه به نقشی که تشدید استرس اکسیداتیو در آسیب به بافت کلیوی و نفروپاتی در حالت دیابت دارد و با درنظرگرفتن اثر ضددیابتی و آنتی اکسیدانی آپیجنین، هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی اثر تجویز مزمن این فلاونوئید بر سطح بافتی برخی شاخص های استرس اکسیداتیو در بافت کلیه موش سفید بزرگ دیابتی است.
    مواد و روش ها
    موش های سفید بزرگ نر به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با آپیجنین، دیابتی و گروه دیابتی تحت درمان با آپیجنین تقسیم شدند؛ آپیجنین به میزان 10 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت سه هفته و از یک هفته پس از القای دیابت توسط استرپتوزوتوسین تجویزشد؛ در پایان کار، سطح بافتی مالون دی آلدئید و نیتریت و نیترات و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیس موتاز در بافت کلیه اندازه گیری شد.
    نتایج
    سطح مالون دی آلدئید و نیتریت و نیترات در بافت کلیوی موش های دیابتی افزایش معنادار (به ترتیب 01 /0p< و 05 /0p<) و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیس موتاز کاهش معنی دار (01/0p<) را در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند، ولی تیمار موش های دیابتی با آپیجنین، سبب کاهش معنی دار سطح مالون دی آلدئید، کاهش معنی دار نیتریت و افزایش مورد انتظار معنی دار در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیس موتاز در مقایسه با گروه دیابتی نشد.
    نتیجه گیری
    تجویز مزمن آپیجنین آثاری معنی دار بر شاخص های استرس اکسیداتیو اندازه گیری شده در این پژوهش در بافت کلیوی موش های دیابتی نداشت و مشخص شد که آثار آنتی اکسیدان این ترکیب در حدی نیست که بتواند از بروز آسیب های کلیوی در مدل القا دیابت توسط استرپتوزوسین جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: آپیجنین، دیابت قندی، استرس اکسیداتیو، کلیه
  • حسین محمودی، ابوذر سوری لکی*، معصومه بوالحسنی، محمد جعفر سپهوند صفحات 77-82
    مقدمه و هدف

    برقراری ارتباط موثر از حیاتی ترین اجزاء مراقبت پرستاری است. با توجه به اهمیت مهارت های ارتباطی و تاثیر آن بر رضایت شغلی پرستاران، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مهارت های ارتباطی بر رضایت شغلی پرستاران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت توصیفی- همبستگی در سال 1390 انجام گرفت. جامعه آماری 242 نفر از پرستاران شهر تهران بودند که به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده ها با پرسش نامه های روا و پایای مهارت های ارتباطی و رضایت شغلی گردآوری شدند. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای و نرم افزارSPSS17 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که ارتباطی معنی دار میان مهارت های ارتباطی پرستاران و رضایت شغلی آنان وجوددارد. به طوری که افزایش مهارت های ارتباطی باعث افزایش رضایت شغلی می شود. میان افزایش مهارت های ارتباطی پرستاران با افزایش دو مولفه از مولفه های رضایت شغلی(شرایط کار و ارتباط با همکاران) ارتباطی معنی دار وجودداشت (001/0>p)

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نشان دادند که میان افزایش مهارت های ارتباطی وافزایش رضایت شغلی پرستاران، ارتباطی معنی دار وجوددارد؛ بنابراین پیشنهادمی شود آموزش مهارت های ارتباطی برای پرستاران انجام شود تا افزایش کیفیت مراقبت های پرستاری را فراهم آورد.

    کلیدواژگان: مهارتهای ارتباطی، رضایت شغلی، پرستار
|
  • Farideh Bastani, Hemmatallah Momenabadi, Mohammad-Taghi Safdari, Hamid Haghani Pages 1-12
    Background And Objective
    Pain due to chest tube removal (CTR) is a major complaint among patients who undergo open heart surgery. This study was carried out to investigate the effect of acupressure on pain intensity after chest tube removal in patients with open heart surgery in intensive care unit (ICU).
    Materials And Methods
    This research study was a randomized controlled clinical trial. The subjects consisted of 100 patients with open heart surgery and two or more chest tubes، hospitalized in the intensive care unit of Shariati Hospital in Tehran. The sampling method was consecutive and the patients were randomly allocated to two groups، i. e. the control and experimental groups. Experimental group received acupressure and control group received touch on the same point. The tool for data collection was composed of demographic data and pain intensity of the participants. Pain intensity was measured 10 minutes before (baseline)، immediately and 15 minutes following chest tube removal by using the 0-10 numeric Visual Analogue rating scale. Data were analyzed with descriptive and inferential statistics using SPSS software (Version 15).
    Results
    One hundred patients participated in the study and no differences were found regarding the participants'' personal characteristics and intensity of pre-intervention pain. There was also a significant difference between the two groups regarding pain intensity (p = 0. 01) immediately after the chest tube removal.
    Conclusion
    The obtained results indicated that acupressure is an effective non-pharmacologic method for control of the immediate pain due to chest tube removal in post-cardiac surgery patients.
    Keywords: Acupressure, Chest tube removal, Open heart surgery, Pain
  • Fatemeh Rahbarizadeh, Negar Asle Rasouli, Farnoush Jafari Iri Sofla, Davoud Ahmadvand Pages 13-26
    Background And Objectives
    The aim of this study was preparation of polyethyleneimine (PEI) nanoparticles targeted with anti-TAG72 nanobody for delivery of t-Bid gene construct into the human colonic adenocarcinoma cells.
    Materials And Methods
    First of all، purified recombinant nanobody was verified by SDS-PAGE، western blotting and ELISA. Targeted polyplexes were constructed by reacting polyethylene glycol (PEG) with PEI and covalent bonding of nanobody to nanoparticles. Surface charge and size of the resulting nanoparticles were evaluated by Malvern zeta sizer and nanosight instruments. Efficiency of constructed gene vector for killer gene delivery into the colonic adenocarcinoma cells was assessed using real time PCR assay.
    Results
    Production of nanoparticles with the average size of 168 nm and +7. 18 surface charge was confirmed by nanosight and Malvern zeta sizer. Gel retardation assay verified the efficiency of carrier for pDNA complexation. Real time PCR results confirmed the targeted gene expression in the cancerous cell lines.
    Conclusion
    Results of this study confirmed the efficiency of targeted polyplexes in gene delivery and their potency for targeted gene delivery into the cells.
    Keywords: Nanoparticles, Nanobody, Polyethyleneimine, Polyethylene glycol, TAG, 72
  • Mandana Gholami, Leila Sabaghian-Rad, Elham Eftekhari, Ardeshir Zafari Pages 27-34
    Background And Objective
    Cardiovascular diseases are one of the causes of death in obese women. This study was conducted to examine the effects of diet، exercise، and both on serum lipids and lipoproteins in obese females.
    Materials And Methods
    In this study، 45 sedentary and healthy obese females (29. 01±2. 55 y، body mass index 33. 11±1. 66 kg. m-2) were randomly divided into four groups: diet alone (500 kcal less than daily energy expenditure، n=10)، exercise alone (six 60 minute per week 60% - 80% maximum heart rate، n=11)، exercise and diet (250 kcal less than daily energy expenditure، four 60 minute per week 60% - 80% maximum heart rate، n=12)، and control (n=12). Body composition، serum lipids، and lipoproteins were measured in all subjects at baseline and after an 8-week intervention period. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics، which was accomplished by one-way ANOVA followed by the LSD post-hoc test (p<0. 05).
    Results
    Subjects in the diet and exercise group lost 5. 47±0. 6 kg and those in the diet group lost 5. 54±0. 7 kg of their body mass. No significant changes were observed in the exercise group relative to the control group. After 8 weeks of intervention، serum cholesterol and triacylglycerol decreased in both diet and exercise and diet groups and it was most strongly related to weight loss.
    Conclusion
    Diet and exercise are the most effective means of reducing lipid and lipoprotein risk factors in obese women.
    Keywords: Obese, Aerobic training, Diet, Lipoprotein, lipid profiles
  • Seyedeh Navabeh Hosseinkhani, Ahia Garshsbi Pages 35-42
    Background And Objective
    Pregnancy-induced vomiting reduces women''s quality of life. Ginger as herbal medicine has been used to treat pregnancy vomiting. The aim of this study was to determine the effect of ginger on reducing pregnancy vomiting.
    Materials And Methods
    This survey was a double blind randomized placebo trial with control group. For this purpose، 135 pregnant women till 20 weeks of gestation suffering from vomiting were participated. They were randomly and equally divided into placebo (starch)، control، and ginger (365 mg capsules، 3 times/day for 4 days) groups. The episods of vomiting were recorded before and after the study (follow up period) and statistical analysis was done.
    Results
    There was not a significant difference between the 3 groups about matching items. Meanwhile، in ginger group، there was a significant difference before and after ginger administration regarding number of vomiting episodes (p<0. 001). In placebo group، number of vomiting episodes had also a significant difference before and after intervention at days 1-4 (p<0. 005). Comparison of the three groups showed that there was a significant difference between number of vomiting episodes after intervention at days 1-4 (p<0. 005). In addition، comparison of ginnger and placebo groups showed that a significant difference exists at second، third، and fourth days (p<0. 05).
    Conclusion
    Ginger is effective in reduction of pregnancy vomiting
    Keywords: Vomiting, Pregnancy, Ginger, Herbal medicine
  • Shahram Darabi, Taki Tiraihi, Alireza Delshad, Majid Sadeghizadeh Pages 43-52
    Background And Objective

    Bone marrow stromal cells (BMSCs) have been shown to be a feasible option for cell therapy. There is increasing evidence that BMSCs have the potential of differentiation into GABAergic like neuron cells (GLNCs) in vitro under appropriate induction protocols. GABAergic dysfunction is implicated in several neurological disorders. The present study provides evidence for an in vitro potential of BMSCs to transdifferentiate into GLNCs.

    Materials And Methods

    BMSCs were collected from long bones of adult Sprague–Dawley rats، following three passages of cell culture، BMSCs were preinduced using 1 mM β-mercaptoethanol (βME) and 10 µM retinoic acid (RA)، they were then induced by creatine 5 mM in different days as an inducer. In preinduction and induction stages، the effects of these inducers on differentiation of BMSCs were evaluated by immunohistochemistry and RT-PCR.

    Results

    Our results indicated that after induction stage، a high percentage of GLNCs is expressed. According to GABAergic markers (GABA antibody)، 5 mM creatine and 10 µM RA after 4 days had a prominent role on differentiation of BMSCs to GLNCs.

    Conclusion

    βME، RA and creatine induce differentiation of BMSCs into GLNCs.

    Keywords: Bone marrow stromal cell, GABAergi neuron, like cells, Retinoic acid, creatine
  • Nahid Bijeh, Keyvan Hejazi Pages 53-60
    Background And Objective
    The results of researches have shown that heavy and prolonged exercise increases the risk of upper respiratory tract infection in athletics. The aim of this study was to determine the effect of a 6 month aerobic exercise on the levels of serum immunoglobulin in untrained middle-aged women.
    Materials And Methods
    For this study، nineteen healthy female middle-aged personnel of Ferdowsi university of Mashhad were selected by convenience sampling method and were randomly divided into two experimental (11 people) and control (8 people) groups. The exercise protocol included aerobic exercise training lasting for 6 months and 3 sessions per week and every session lasted for 60 minutes and with an intensity of 55-65 percent of heart rate reserve. Blood samples were taken and serum immunoglobulin (IgA، IgM، and IgG) were measured before and after 6 month aerobic training period. For comparison of means within and between groups، paired-samples t test and independent t-test were used، respectively at a significance level of p<0. 05.
    Results
    The findings showed that the level of serum immunoglobulin G in middle-aged women reduced significantly. However، the levels of immunoglobulin M and A during this period did not significantly change.
    Conclusion
    It is concluded that intensity and duration of exercise affect the performance of the immune system and increase the risk of infection. Researchers believed that long and intensive exercises weaken the immune system while moderate and short exercises make this system strengthened.
    Keywords: Aerobic Exercise, Serum immunoglobulins, Untrained middle, aged women
  • Samira Vahidi, Mohsen Khalili, Zahra Kiasalari, Esmat Yaghoutpoor Pages 61-68
    Background And Objective
    According to the problem of dependence and tolerance in addicted patients، the inefficiency of existing treatments and the new sciences recommendation of drug combination therapy for diseases in modern pharmacology، the present study examined the effects of methadone and valproate combination on morphine tolerance and dependence.
    Materials And Methods
    Ninety-eight male mice were divided into following groups: saline، morphine، methadone، valproate، three groups of valproate+methadone، i. e 1 to 1، 2 to 1 and 1 to 2 ratio. Except saline group، other groups received escalating dose of morphine for 8 consecutive days. In acquisition group، drugs were injected for 30 minutes before morphine administration. But in expression group، the drugs were used only at 8th day (test day) as mentioned method. Morphine tolerance was measured by tail immersion test and for the dependence، naloxone-induced withdrawal signs assessment was applied.
    Results
    Jumping behavior as a main dependence signs in both acquisition and expression significantly reduced in methadone1+ valproate2 treatment groups. Also، acquisition and expression in tolerance evaluation significantly decreased in valproate and methadone1+valproate2 more than other groups.
    Conclusion
    Our results showed that probably methadone and valproate combination treatment could reduce tolerance and dependence more than single valproate or methadone treatments.
    Keywords: Morphine dependence, Methadone, Valproate
  • Reza Afshar, Mehrdad Roghani, Fatemeh Poorasad Mehrabani Pages 69-76
    Background And Objective
    Diabetes mellitus accompanies enhanced oxidative stress and decreased activity of antioxidant defense system. Due to the significant role of enhanced oxidative stress in development of renal damage and nephropathy in diabetes and with regard to antidiabetic and antioxidant effect of apigenin، this study was conducted to evaluate the effect of this flavonoid on the level of some oxidative stress-associated factors in kidney tissue of diabetic rats.
    Materials And Methods
    Male rats were divided into 4 groups، i. e. control، apigenin-treated control، diabetic، and apigenin-treated diabetic groups. Apigenin was administered at a dose of 10 mg/kg for three weeks starting seven days after diabetes induction using streptozotocin. Tissue level of malondialdehyde (MDA) and nitrite and nitrate and activity of superoxide dismutase (SOD) in kidney tissue were measured at the end of the study.
    Results
    Diabetic rats had a significant increase in tissue level of malondialdehyde (p<0. 01) and nitrite (p<0. 05) and a lower level of SOD activity (p<0. 01) as compared to control group and treatment of diabetic rats with apigenin did not significantly reduce MDA and nitrite level and also did not significantly enhance SOD activity in diabetic group.
    Conclusion
    Chronic apigenin treatment could not significantly change some measured markers of oxidative stress in renal tissue in this study from diabetic rats and its antioxidant effect is not potent enough to prevent renal damage in streptozotocin-induced model of diabetes.
    Keywords: Apigenin, Diabetes mellitus, Oxidative stress, Kidney
  • Hossein Mahmoudi, Abouzar Soori Laki, Masoumeh Boulhasani, Mohammad-Jafar Sepahvand Pages 77-82
    Background And Objective

    Effective communication is a vital component of nursing care. Given the importance of communication skills and its impact on job satisfaction of nurses، this study was conducted to investigate the relationships between communication skills and job satisfaction in nurses.

    Materials And Methods

    This research was a descriptive–correlative study that was conducted in 2012 and randomly utilized 242 nurses in Tehran. Data were collected by communication skills and job satisfaction questionnaire. Data were analyzed using Chi square test and SPSS 17 software.

    Results

    The findings indicated that a significant positive correlation exists between communication skills with job satisfaction. Two characteristics of the components of job satisfaction (job and relationship with colleagues) was significantly associated with nurses'' communication skills (p<0. 001).

    Conclusion

    According to obtained results، a positive correlation exists between communication skills and job satisfaction. Thus، communication skill training programs are recommended for nurses to improve the quality of nursing care.

    Keywords: Communication skills, Job satisfaction, Nurse