فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال ششم شماره 6 (بهمن و اسفند 1391)

مجله پیاورد سلامت
سال ششم شماره 6 (بهمن و اسفند 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله اصیل
  • نادر خالصی، لیداشمس، سمیه یگانه، ابراهیم جعفری پویان، طه نصیری، نرگس روستایی، طیبه مرادی صفحات 412-422
    زمینه و هدف
    تمرکز بر سلامت سازمان به معنی تمرکز بر موفقیت آینده سازمان است. باتوجه به شرایط بسیار متحول بیمارستان ها و لزوم اثربخشی آن ها، به کارکنانی نیاز است که رفتارهای داوطلبانه برای سازمان داشته باشند. براین اساس هدف اصلی این مقاله، بررسی رابطه سلامت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
    روش بررسی
    این پژوهش، مطالعه توصیفی-تحلیلی است که به صورت مقطعی انجام شده است. جامعه آماری، کل کارکنان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1389 است؛ 312 نفر از کارکنان با استفاده از نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده های دو پرسشنامه سلامت سازمانیHoy و Feldman و رفتار شهروندی سازمانی است. از آمار توصیفی(درصد، میانگین، انحراف معیار و واریانس) و استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون) برای تحلیل داده ها به کمک نرم افزارSPSS18 استفاده شده است.
    یافته ها
    بین سلامت سازمانی و ابعاد پنج گانه رفتار شهروندی سازمانی(وظیفه شناسی، احترام و تکریم، نوع دوستی، جوانمردی و فضیلت شهروندی) ارتباط معناداری(0001/0=P)وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه معنادار رفتار شهروندی و سلامت سازمانی، سازمان ها می توانند با ایجاد هماهنگی میان اعضای سازمان و همچنین رشد و بهبود مداوم، در رفتار کارکنان بهبودهایی ایجاد نمایند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، سلامت سازمانی، بیمارستان، ایران
  • مسعود ابوالحلاج، پیوند باستانی، مریم رمضانیان، جواد جعفری صفحات 423-433
    زمینه و هدف
    پیاده سازی اصلاحات مالی در نظام سلامت از سال 1384 در دستور کار قرار گرفت لذا این پژوهش به جمع بندی و تحلیل مهم ترین نقاط قوت اجرای نظام نوین مالی سلامت در واحدهای تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از دیدگاه دست اندرکاران استقرار آن در دو سطح میانی و عملیاتی پرداخته است.
    روش بررسی
    در این پژوهش کیفی 15 نفر از مربیان نظام نوین مالی سلامت و 8 نفر از مدیران مالی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به صورت هدفمند جهت شرکت در جلسات نشست خبرگان انتخاب شدند و پس از مصاحبه با این تعداد، یافته ها به سطح اشباع رسید. فرایند تحلیل داده ها به روش کروگر و توسط یک نفراز پژوهشگران که دارای هیچ گونه تضاد منافع با موضوع نبود انجام گرفت.
    یافته ها
    توانمندی منابع انسانی، آموزش های موثر، نظام اطلاعاتی یکپارچه، فرهنگ و مناسبات پویا، تناسب ساختاری، کارایی و اثربخشی و امکانات مناسب به عنوان هفت درون مایه اصلی بودند که از تحلیل محتوایی متون پیاده شده به دست آمد و هر درون مایه اصلی به چندین جزء فرعی تقسیم بندی گردید.
    نتیجه گیری
    شناخت این نقاط قوت اولین فاز اصلاحات مالی نظام سلامت کشور، ضمن ایجاد امکان برنامه ریزی های صحیح تر و دقیق تر جهت هدایت هر چه بهتر این تغییرات و حفظ دستاوردهای به دست آمده، به ترسیم افق بلند مدت و تعیین دورنمای مطلوب جهت استقرار فازهای آتی کمک شایانی خواهد نمود.
    کلیدواژگان: اصلاحات مدیریت مالی نظام سلامت، حسابداری تعهدی، نقطه قوت
  • اکرم بیاتی، فاطمه قنبری، محسن شمسی، راضیه رجبی صفحات 434-444
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت حضور رابطین در برنامه های بهداشتی و اینکه در سالهای اخیر شاهد کاهش میزان همکاری و یا قطع ارتباط آنها با مراکز بهداشتی درمانی هستیم، لذا مطالعه ای کیفی با هدف تبیین تجارب اداری-رفاهی مربیان و رابطین بهداشت در قطع ارتباط آنان با مراکز مجری برنامه در استان مرکزی طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    این مطالعه یک پژوهش کیفی می باشد که شرکت کنندگان آن شامل رابطین شاغل به تعداد 60 نفر، قطع همکاری کرده 20 نفر و مربیان آنان 35 نفر بودند که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از بحث متمرکز گروهی و از مصاحبه انفرادی نیمه ساختاریافته و برای تحلیل آنها از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شد.
    یافته ها
    از تحلیل متن مصاحبه ها، مفاهیم کلیدی زیر در دو طبقه اصلی رفاهی و اداری استخراج گردید. در طبقه رفاهی، امکانات درمانی، هدایا، استخدام و اردو و در طبقه اداری، اعتبارات، وضعیت مربیان، پست سازمانی و آشناسازی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بیان انتظارات از رابطین در هنگام انتخاب آنان می توانند در ماندگاری آنان تاثیر زیادی داشته باشد. همچنین برگزاری نشست های نمایندگان رابطین با مسئولین به منظور بیان مشکلات و ارائه راهکارها، برگزاری مراسم و فراهم نمودن بستر مناسب از طریق جذب منابع مالی جهت حمایت از برنامه رابطین و تقدیر از ایشان و ارتقاء سطح تحصیلات رابطین و مربیان و ایجاد پست های سازمانی جهت مربیان می توانند در افزایش حضور و ارتقاء برنامه رابطین بهداشت موثر باشد.
    کلیدواژگان: مربیان، رابطین بهداشت، قطع ارتباط، تجارب اداری رفاهی
  • محمدعلی نادی، محمدحسین یارمحمدیان صفحات 445-457
    زمینه و هدف
    دو متغیر از بین متغیرهای مختلفی که بر اساس نظریات و تحقیقات انجام برای بهبود مداوم خدمات موثر هستند، همانندسازی و اعتماد است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین اعتماد و همانندسازی با اهداف بیمارستان بر تلاش برای بهبود مداوم خدمات در پرستاران بیمارستانهای خصوصی شهر شیراز به مرحله اجرا درآمد.
    روش بررسی
    این تحقیق به صورت یک مطالعه مقطعی همبستگی اجرا گردید. از جامعه آماری پرستاران زن و مرد بیمارستان های خصوصی شهر شیراز 340 نفر به شیوه ی نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات پرسشنامه همانندسازی با اهداف بیمارستان، تلاش برای بهبود مداوم و اعتماد به بیمارستان بودند که پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 7/0، 7/0 و 79/0 و روایی سازه آنها نیز تایید گردید. برای تحلیل داده ها در سطح آمار استنباطی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین همانندسازی با اهداف بیمارستان و اعتماد به بیمارستان با تلاش برای بهبود مداوم در پرستاران رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن بود که پس از کنترل متغیرهای جنسیت، سن، سابقه و تحصیلات، به ترتیب همانندسازی با اهداف بیمارستان و سپس اعتماد به بیمارستان دارای نقش معنادار(در مجموع توان تبیین 7/15 درصد از واریانس) بر تلاش برای بهبود مداوم هستند.
    نتیجه گیری
    تلاش برای بهبود مداوم در پرستاران بیمارستانهای خصوصی بیشترین نقش را از همانندسازی با اهداف بیمارستان نسبت به اعتماد به بیمارستان می پذیرد.
    کلیدواژگان: بیمارستانهای خصوصی، پرستاران، اعتماد، بهبود مداوم
  • اسماعیل مهرآیین، مریم احمدی، مائده شجرات، معصومه خوشگام صفحات 458-466
    زمینه و هدف
    با توجه به اهدافی که سیستم های اطلاعاتی دارند و برای پرهیز از دوباره کاری و کمک به ارتقاء کیفیت مراقبت ها و کاهش هزینه بایستی ارزیابی مداومی جهت تعیین میزان دستیابی به این اهداف انجام شود. این پژوهش، سال 1390 با استفاده از شاخص های ارزیابی نظام جامع اطلاعات بیمارستانی بیمارستان های منتخب شهر تهران انجام شد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی بود. جامعه پژوهش عبارت بودند از سیستم اطلاعات بیمارستانی بیمارستان های شهدای تجریش، رسول اکرم، خاتم الانبیاء، امام خمینی و میلاد. ابزار گردآوری داده ها چک لیست شاخص های ارزیابی سیستم اطلاعات بیمارستانی بود که با روش مشاهده مستقیم و مصاحبه با کاربران تکمیل گردید. داده ها توسط نرم افزار آمار SPSS، تحلیل و در قالب جداول و نمودارهای آماری ارائه گردید.
    یافته ها
    در بیمارستان های مورد مطالعه با وجود اینکه اکثر زیرگروه های اجزای سازمانی و اجزاء سرویس دهنده سیستم اطلاعات بیمارستانی راه اندازی و مورد استفاده قرار گرفته است اما سیستم های اطلاعات داروخانه، تصمیم یاری، سرویس ارتباطی و سرویس دوراپزشکی هنوز به طور کامل در بیمارستان های مورد مطالعه راه اندازی نشده بود.
    نتیجه گیری
    اکثر زیرگروه های اجزاء سازمانی و اجزاء سرویس دهنده سیستم اطلاعات بیمارستانی در حال حاضر در نرم افزار طراحی شده در 5 بیمارستان به طور کامل و با در نظرگرفتن تمامی فیلدها وجود داشتند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، سیستم اطلاعات بیمارستانی، شاخص های ارزیابی
  • محمد مهدی سلطان دلال، حسین درگاهی، فریبرز مهرانی، محمدکاظم شریفی یزدی، عباس رحیمی فروشانی، سید اصغر میر عمادی6 صفحات 467-477
    زمینه و هدف
    پوسیدگی در کودکان بعلت مصرف مکرر مواد قندی بخصوص هنگام شب مربوط به عادات فرهنگی و اقتصادی جامعه و تربیت خانوادگی می باشد. پوسیدگی های دندان یکی از شایع ترین بیماری های انسان است که عوامل زیادی مانند میکروارگانیسمها، رژیم غذایی، گذشت زمان و خود میزبان در ایجاد آن نقش دارد. استرپتوکوک موتانس یکی از میکروارگانیسمهایی است که در ایجاد پوسیدگی دندان مطرح می باشد. هدف از این مطالعه تعیین نقش استرپتوکوک موتانس در پوسیدگی دندان در دو گروه حساس و مقاوم به پوسیدگی بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی با همکاری 120 کودک در دوگروه حساس و مقاوم از هر گروه 60 کودک مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گروه سنی بین 3 تا 5 سال بطور تصادفی انتخاب شدند. معیار انتخاب برای گروه حساس به پوسیدگی 5 dmfs ≥ و مقاوم به پوسیدگی 1 dmfs ≤ بود. با جمع آوری بزاق این افراد از روش غیرتحریک شده و کشت آن در محیط اختصاصی میتیس سالیواریوس آگار در دمایoC 37 و شمارش استرپتوکوک موتانس انجام شد. دادهی آوری هاده از آزن Chi-Square رد و ار .
    یافته ها
    نتایج معنی داری بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر((cfu/ml و سن بیمار و تکرر مصرف مواد قندی بدست آمد، در حالیکه بین تعداد استرپتوکوک موتانس در هر میلیتر((cfu/ml با جنس، بهداشت دهان و یا رژیم غذایی دوران شیرخواری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که مصرف مواد قندی در سنین کودکی می تواند در پوسیدگی دندان نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک موتانس، پوسیدگی دندان، کودکان
  • سیدجواد قاضی میر سعید، محمدرضا قانع، نادیا معتمدی*، فریدون آزاده، باقر پهلوان زاده صفحات 478-488
    زمینه و هدف

    استناد یکی از نماد های ارزش مجلات علمی در عرضه دانش است. سهم خود-استنادی ها در مقایسه عملکرد مجلات براساس این شاخص، به ویژه در پایگاه های استنادی بین المللی، اهمیت دارد. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر خود-استنادی مجله در ضریب تاثیر مجله های لاتین پزشکی کشورمان در وبگاه علوم(WoS) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) می باشد.

    روش بررسی

    ضریب تاثیر 12 مجله در پایگاه WoS و 26 عنوان در پایگاه ISC در سال های 2006 تا 2009 با نگرش به نرخ خود-استنادی های مجله مورد مقایسه قرارگرفت. نرخ خود-استنادی در پایگاه ISC با استفاده از جدول مجلات استناد کننده و استناد شونده محاسبه گردید. برای مقایسه نرخ خود-استنادی بین دو پایگاه از آزمون های Wilcoxon و Mann-whitney استفاده شد. برای تعیین همبستگی خود-استنادی با ضریب تاثیر در وبگاه علوم از آزمون Pearson و در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از آزمون Spearman استفاده گردید. مقایسه همبستگی مورد بررسی بین دو پایگاه با تحلیل Covariance انجام شد.

    یافته ها

    نرخ خود- استنادی مجله در دو پایگاه تفاوت معنی داری نداشت(05/0<P). در وبگاه علوم همبستگی قوی و مثبتی بین خود-استنادی مجله و ضریب تاثیر وجود داشت(64/0=، r007/0P=). همبستگی در پایگاه علوم جهان اسلام معنی دار نشد(23/0=، rsp05/0p>). بین رابطه خود-استنادی مجله با ضریب تاثیر در دو پایگاه تفاوت معنی داری وجود نداشت(526/0P=).

    نتیجه گیری

    توجه به نرخ خود-استنادی های مجله برای مقایسه ضریب تاثیر مجلات در داخل وبگاه علوم مهم تر از توجه به آن در مقایسه مجلات مورد بررسی بین دو پایگاه می باشد.

    کلیدواژگان: نشریات ادواری، نشریات پزشکی، استناد، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، وبگاه علوم، ضریب تاثیر نشریه، خود، استنادی
  • امین صابری نیا، محمود نکویی مقدم، فرزانه محمودی میمند صفحات 489-497
    زمینه و هدف
    فوریتهای پزشکی یک سیستم مدیریت سلامت جامعه محور است که با کل سیستم مراقبت سلامت هماهنگ شده است و کارکنان مهمترین سرمایه این سیستم می باشند. هدف از انجام این پژوهش شناسایی عوامل تنش زای ایجادکننده نارضایتی کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی در شهر کرمان می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه کیفی است که نمونه گیری آن به صورت هدفمند انجام شد. معیار ورود افراد به مطالعه سابقه کار عملیاتی بیش از سه سال به عنوان تکنسین در پایگاه های شهری و جاده ای در بخش فوریت های پزشکی بود. در این پژوهش با 15 نفر مصاحبه نیمه ساختار یافته صورت گرفت و جهت تحلیل داده ها از روش«تحلیل چار چوبی» استفاده گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش 4 محور اصلی و 15 محور فرعی شناسایی شد. موضوعات اصلی مرتبط با ایجاد تنش و نارضایتی کارکنان عبارت است از مشکلات فردی، مشکلات سازمانی، هماهنگی نامناسب و مشکلات مرتبط با جامعه.
    نتیجه گیری
    در نظر گرفتن تیم روان درمانی برای کارکنان و ایجاد گردش شغلی بین پایگاه ها از پیشنهادات سازنده این پژوهش جهت ارتقاء عملکرد کارکنان و بهبود سیستم فوریتهای پزشکی شهر کرمان می باشد.
    کلیدواژگان: تنش، نارضایتی، اورژانس، پیش بیمارستانی، کارکنان
|
  • Khalesi Nader, Shams Lida, Yegane Somaye, Jafari Pooyan Ebrahim, Nasiri Taha, Roustai Narges, Moradi Tayebe Pages 412-422
    Background And Aim
    Focus on organizational health could ensure the future success of any organization. Considering the fast changing conditions of hospitals and the necessity of effectiveness, employees are required who can show voluntary behavior towards the organization and customers. Therefore, this study mainly aims to survey the relationship between organizational health and organizational citizenship behavior in selected hospitals of Tehran University of Medical Sciences(TUMS).
    Materials And Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytic study was conducted in 2010. The population of the study comprised the entire staff of TUMS selected hospitals. In total, 312 employees were selected. The researchers gathered their data using questionnaires of organizational health and organizational citizenship behavior. For data analysis, both descriptive statistics(percentage, mean, standard deviation and variance) and inferential statistics(Pearson correlation and regression) were applied. The data were analyzed using SPSS18 software.
    Results
    The correlation between the organizational health and five dimensions of organizational citizenship behavior(Conscientiousness, Altruism, Helping Behavior, Civil Virtue, Sportsmanship, and Courtesy) was significant(p = 0/0001).
    Conclusion
    Given this significant correlation between organizational health and organizational citizenship behavior, organizations can make improvements in employee's behavior. This can be achieved by creating harmony among members and through continuous improvement and growth.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Organizational Health, Hospitals, Tehran University of Medical Sciences, Iran
  • Abolhallaj Masoud, Bastani Peivand- Ramezanian Maryam- Jafari Javad Pages 423-433
    Background And Aim
    Financial reforms in the healthcare system go back to 1384. This study aims to analyze and summarize the most important strengths of implementing the first phase of the reform in units affiliated with the Ministry of Health and Medical Education from the experts'' point of view at middle and operational levels.
    Materials And Methods
    In this qualitative research study، 15 coaches of the new financial health management reform along with 8 financial managers of Medical Universities were selected purposefully to participate in expert panels to be interviewed. Data were saturated following the interviews. The data analysis process was conducted applying Kruger method with one of the researchers having no conflicts of interest with the topic.
    Results
    Human resources enabling، effective trainings، integrated information system، dynamic culture، structural appropriateness، efficiency and effectiveness، and perfect facilities were the seven themes extracted from the content analysis of the interviews; each theme was further divided into some sub-themes.
    Conclusion
    Recognition of the strengths of the first phase of health system''s financial management reform may help bring about the possibility of more correct and exact planning to direct these changes and maintain the achievements as well as designing a long-term horizon and determining an ideal vision for the next phases of the reform.
  • Bayati Akram, Ghanbari Fatemeh- Shamsi Mohsen- Rajabi Razieh Pages 434-444
    Background And Aim
    Regarding the importance of communicators'' presence in health programs and the fact that in recent years، we have witnessed a decrease in their cooperation or a cut in their relationship with the headquarters. This qualitative study was performed to clarify communicators and instructors'' administrative-recreational experiences in breaking off with the headquarters.
    Materials And Methods
    This qualitative study was carried out on 60 healthcare communicators، 20 ex- communicators and 35 instructors selected through purposive sampling. The data were collected using focus discussion groups and semi-structured interviews with the participants. For data analysis، qualitative content analysis was employed.
    Results
    The findings of data analysis revealed two main levels: recreational and administrative. The key themes of the former included medical facilities، gifts، employment، futurism and camp and of the latter consisted of credit resources، instructors'' conditions، organizational posts and orientation.
    Conclusion
    Expressing what is expected from communicators when selecting them can play a significant role in keeping them up with their jobs. Holding meetings between authorities and communicators'' representatives to discuss their problems and present solutions، holding reward ceremonies، preparing the grounds for attracting financial resources to support communicators'' programs، appreciating them and enhancing the communicators and instructors'' academic level، and creating organizational posts for instructors can be effective in maintaining their presence and enhancing health communicators'' program.
  • Nadi Mohammad Ali, Yarmohammadian Mohammad Hossein Pages 445-457
    Background And Aim
    Based on theories and researches، two variables effective in the continuous improvement of services are trust in and identification with hospital goals. The present study aims to explore the relationship between such variables among nursing staff members in private hospitals of Shiraz.
    Materials And Methods
    This research is a cross-sectional correlation study. Some 340 nurses (58 males and 282 females) were selected using the stratified sampling technique. Three questionnaires for the assessment of identification with hospital goals، measurement of continuous improvement، and determination of trust in hospital were used. The reliability of data collection devices turned out to be 0. 70، 0. 70 and 0. 79، respectively. Besides، the construct validity was confirmed through factor analysis. Data were analyzed inferentially using Pearson''s correlation test and hierarchical regression analysis.
    Results
    The findings show that the relationship between identification with hospital goals and trust and nurses'' effort to improve continuously is positive and significant. Moreover، the results of hierarchical regression analysis show that after controlling gender، age، experience and education، first identification with hospital goals and then trust in hospital play a significant role in the effort to improve continuously.
    Conclusion
    Nurses'' effort to improve continuously is mostly influenced by identification with hospital goals rather than trust in hospital.
  • Mehraeen Esmaeel- Ahmadi Maryam, Shajarat Maedeh, Khoshgam Masumeh Pages 458-466
    Background And Aim
    According to the objectives of the information systems and to avoid duplication and help to improve the quality of care and reduce costs، HIS ongoing evaluation should be conducted to achieve these goals. This study has evaluated hospital information systems in selected hospitals with the use of «integrated hospital information system evaluation criteria-2011».
    Materials And Methods
    This study was a descriptive-sectional research. The study population consisted of information systems in Shohada، Rsool Akram، Khatamolanbia، Imam Khomeyni and Milad hospitals. The data collection tool was a checklist of HIS indicators. Checklist was completed with direct observation and interviews with HIS users in selected hospitals. Data was analyzed by SPSS statistical software، and results were presented in statistical tables and charts.
    Results
    In the studied hospitals most of the subtypes of organizational and server components of the hospital information system has been set up and used. However، pharmacy، decision support، medical services، communication services and telemedicine information systems، are not yet fully set up in the studied hospitals.
    Conclusion
    Most subtypes of organizational and server components، currently exist in all fields in the studied hospitals.
  • Soltan Dallal Mohammad Mehdi- Dargahi Hossein- Mehrani Fariborz, Sharifi Yazdi Mohammad Kazem- Rahimi Forushani Abbas, Miremadi Seyed Asghar Pages 467-477
    Background And Aim
    Dental caries in children caused by repeatable consumption of sweet product especially at night، that itself mostly depend on economic and cultural background of the society and family. One of the most common diseases of human being is dental caries، which are caused by many factors، such as microorganisms، dieting، passing time، and the host itself. Among the microorganisms Streptococci mutants play the major role in causing dental caries. The aim of this research was to investigate the role of Streptococci mutants in dental caries between two groups of children sensitive and resistance to caries.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional research، in which 120 children (60 susceptible and 60 resistance) aged between 3 to 5 referred to Tehran University dental school were selected randomly. The selection criteria for the sensitive and resistance dental caries were dmfs > 5 and dmfs < 10 respectively. None of the groups had used any drug or fluoride products before sampling. Saliva of both groups were collected، and transferred to the specific culture media (Mitis Salivarious Agar). After incubation at 37 oC colonies of S. mutans were counted.
    Results
    There was a significant difference between the number of colony counting (cfu/ml) with age and consumption of repeated sugar product، while. there was no significant difference between (cfu/ml) sex، oral hygiene، and nutrition period during infancy.
    Conclusion
    The results of this study showed that the consumption of sugar product in childhood results in dental carries.
  • Seyed Javad Ghazi Mirsaeid, Mohammad Reza Ghane, Nadia Motamedi, Fereydoon Azadeh, Bagher Pahlavanzadeh Pages 478-488
    Background And Aim

    Citation is one of the journals ranking factors. Self-Citation rates regarding journals `performance، especially in international databases، is important. The aim of this study is to examine the effect of Journal self-Citation on Impact Factor of Iranian English medical journals indexed in the Web of Science and Islamic World Science Citation Center.

    Materials And Methods

    The Impact Factor of 12 journals in WoS and 26 in ISC were studied during years 2006-2009 using citation analysis and Journal self-Citation. Self-Citation rate were calculated using cited journals and citing journals tables in ISC. Wilcoxon test and Mann-whiteny test were used for comparison of self-citation rate between two databases. In order to determine any correlation between journal self-citation and IF in WoS، Pearson test was used. In ISC، Spearman test was performed. For comparison of two correlations test، Covariance test was used.

    Results

    No significant difference between Journal self-citation rates in two databases was noted (p>0. 05). There was a significant correlation between Journal self-citation and Impact Factor in WoS (p=0. 007، r=0. 64). The correlation was not statistically significant in ISC (p>0. 05، rsp =0. 23). There was not any significant difference between the relations of Journal self-citation and impact factor in two databases (p=0. 526).

    Conclusion

    Attention to the Journal self-citation rates for comparison of Journal Impact Factor in WoS is more important than attention to the comparison of these journals between two Databases.

  • Saberi Nia Amin, Nekouei Moghadam Mahmoud- Mahmoudi Meymand Farzaneh Pages 489-497
    Background And Aim
    The Emergency Medical services (EMS) is a community-based health management system that has coordinated with the entire health care system and the employees are the most important asset of it. The purpose of this study was to identify the stressful factors that cause dissatisfaction of employee in the pre-hospital EMS in Kerman.
    Materials And Methods
    This study was a qualitative study and sampling was targeted. Acception criteria for the study was more than three years of experience as a technician operating in urban and road sites in the EMS. In this study، semi-structured interviews were conducted with 15 personnels and data was analyzed using «frame structured analysis» was used.
    Results
    This study identified four main axis and fifteen sub axis. The main issues related to the tensions and dissatisfaction include the employees personal problems، organizational problems، poor coordination، and problems with the community.
    Conclusion
    Considering Psychotherapy for staff and the creation of job rotation between the bases are the constructive suggestions for improving employee performance and improve the system of EMS is Kerman.