فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و چهارم شماره 1 (فروردین 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی عیسی زادگان، سیامک شیخی، سجاد بشرپور، سعید سعادتمند صفحات 1-10
    پیش زمینه و هدف
    بررسی و فهم رابطه بین متغیرهای تاثیرگذار بر سلامت عمومی دانشجویان از اهمیت زیادی برخوردار است که باید در تحقیقات مختلف به آن پرداخته شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین راهبردهای نظم دهی شناختی هیجان و خلاقیت هیجانی با سلامتی عمومی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه مورد بررسی 323 نفر(169 دختر و 154 پسر) از دانشجویان کارشناسی دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی 91-90 بودند که به شیوه نمونه برداری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان (GERQ)، پرسشنامه خلاقیت هیجانی آوریل (ECI) و فهرست 25 نشانه ای (SCL-25) بود. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی از جمله آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سلامت عمومی با زیر مقیاس های تنظیم شناختی هیجان یعنی سرزنش دیگران، فاجعه سازی رابطه منفی و با، مثبت اندیشی و پذیرش رابطه مثبت معنی داری دارد (01/0 p <). همچنین بین سلامت عمومی با اثربخشی، نوآوری و آمادگی/اصالت رابطه مثبت معنی داری وجود داشت (01/0p<). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که هر چهار خرده مقیاس راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و دو بعد اثربخشی و آمادگی/اصالت به ترتیب توانستند 2/37 و 3/17 درصد تغییرات مربوط به سلامت عمومی را پیش بینی و تبیین کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    افرادی که از راهبردهای تنظیم هیجان کارآمد و مثبت استفاده می کنند از سلامت عمومی بهتری برخوردارند. همچنین سلامت عمومی بهتر با خلاقیت هیجانی بالاتر ارتباط مثبت دارد.
    کلیدواژگان: راهبردهای نظم دهی شناختی هیجان، خلاقیت هیجانی، سلامت عمومی
  • شهرام جوادی، مسعود مهام، وحید رضاپور صفحات 11-16
    پیش زمینه و هدف
    فشار خون بالا دلیل اصلی بیماری های قلبی عروقی نظیر سکته، نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونر است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی پره گردو بر روی فشار خون بر روی مدل حیوانی سگ می باشد.
    روش بررسی
    در این بررسی تعداد 6 قلاده سگ نر نرمال بالغ، هر کدام مورد تجویز (داخل وریدی) نرمال سالین (کنترل) و عصاره هیدروالکلی پره گردو با دزهای 5، 15 و 45 (میلی گرم بر کیلوگرم) به فواصل 10 دقیقه از هم قرار گرفتند. فشار خون سیستول و دیاستول به روش تهاجمی بوسیله دستگاه پاورلب چهار کاناله ثبت شد و 15 دقیقه، 1، 3 و 4 ساعت پس از آخرین تجویز عصاره، خون گیری انجام و مقادیر سرمی سدیم، پتاسیم، کلسیم، آلدوسترون و رنین سگ ها سنجش شد.
    یافته ها
    نرمال سالین بر این پارامترها تاثیری نداشت، در حالی که 15 دقیقه پس از آخرین تجویز عصاره، فشار خون سگ ها کاهش یافت. افزایش رنین مستقیم، 15 دقیقه پس از تجویز عصاره موجب کاهش معنی دار نسبت آلدوسترون به رنین شد.
    نتیجه گیری
    از نتایج بالا چنین بر می آید که این مطالعه تاثیرات مفید عصاره پره گردو در کاهش فشار خون، که در طب سنتی مطرح است را تایید می کند. پیشنهاد می شود مطالعات مشابه در حیوانات مبتلا به پرفشاری خون برای روشن شدن مکانیسم کاهش فشار خون بعد از تجویز عصاره پره گردو انجام شود.
    کلیدواژگان: پر فشاری خون، عصاره هیدروالکلی پره گردو، بیماری های قلبی عروقی
  • آزاده صفایی، بابک خشک رود منصوری، محمد امین پورحسینقلی، بیژن مقیمی دهکردی *، اسما پورحسینقلی، منیژه حبیبی، محمدرضا زالی صفحات 17-23
    پیش زمینه و هدف
    سندرم روده تحریک پذیر از شایع ترین اختلالات عملکردی دستگاه گوارش است. علائم بیماری ممکن است سال ها به طول بیانجامند که این علائم که کیفیت زندگی بیماران را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار می دهند. تاکنون مطالعات اندکی در خصوص وضعیت سندرم روده تحریک پذیر در ایران انجام شده است. این مطالعه با هدف بررسی شیوع سندرم روده تحریک پذیر و با استفاده از پرسشنامه ای استاندارد در جمعیت استان تهران طرح ریزی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر مطالعه ای مقطعی و مبتنی بر جمعیت است که بر روی 18180 فرد بالای 15 سال در شمال و شرق استان تهران در فاصله سال های 86-1385اجرا شده است. تشخیص سندرم روده تحریک پذیر با استفاده از پرسشنامه ای استاندارد بر اساس معیارهای رم 3 صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های تک متغیره و با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.
    نتایج
    3/15درصد از شرکت کنندگان در مطالعه از علائم گوارشی شکایت داشتند که در این میان شیوع سندرم روده تحریک پذیر 1/1درصد برآورد گردید. شیوع بیماری در افراد متاهل و مسن بیشتر بود. شایع ترین علائم درد شکمی که با دفع بهبود می یافت (94%)، تغییر در قوام مدفوع (78%) و تغییر در دفعات اجابت مزاج (70%) گزارش شد. یبوست در 52درصد، اسهال در 18درصد و در 8درصد موارد هر دو علامت به طور متناوب مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، شیوع سندرم روده تحریک پذیر کمتر از حد مورد انتظار برآورد گردید که احتمالا به دلیل ویژگی بالای معیارهای رم 3 و خصوصیات جمعیت تحت مطالعه می باشد. بر این مبنا پرسشنامه مورد استفاده در این مطالعه بیش از آنکه به عنوان یک ابزار غربالگری مورد استفاده باشد می تواند به عنوان یک ابزار تشخیصی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، معیارهای رم 3، مطالعه مبتنی بر جمعیت
  • شاکر سالاری لک، لیدا گرگین کرجی*، سعیده امیری صفحات 24-29
    پیش زمینه و هدف

    در سال 2006تعداد کل سالمندان جهان 687میلیون و 923 هزار نفر برآورد شده است و پیش بینی می شود در سال2050 به بیش از یک میلیارد نفر برسد، با افزایش تعداد سالمندان مسائل و مشکلات حمایتی، اجتماعی، توان بخشی آنان نیز افزایش خواهد یافت.با توجه به اینکه هدف فقط طولانی کردن عمر نیست بلکه ارتقاء کیفیت زندگی هم ضروری است. بررسی وضعیت روانی و کیفیت زندگی سالمندان می تواند اطلاعات جامعی در مورد شرایط سلامت آنان فراهم کند، مطالعات کمی اثر تغییرات محیطی را بر تغییرات سلامت زندگی سالمندان شهر و روستا مورد بررسی قرار داده اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی سالمندان ساکن شهر و روستا، شهرستان کامیاران انجام شد.

    مواد و روش کار

    این پژوهش، با طراحی مقطعی و اهداف توصیفی-تحلیلی بر روی 400 سالمند ساکن شهرستان کامیاران انجام گردید.نمونه ها از سالمندان تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی به روش نمونه گیری چند مرحله ای و طبقه بندی شده انتخاب گردیدند.داده ها مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه SF36 جمع آوری شد.برای تجزیه تحلیل داده ها از اندازه های توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه وt مستقل استفاده''گردید.

    یافته ها

    بر اساس نتایج تجزیه تحلیل داده ها میانگین سنی افراد تحت مطالعه 3/68 سال بود. بیش از سه چهارم آنان به همراه خانواده زندگی می کردند.طبق یافته ها میانگین نمره تمام کل هشت مورد شاخص کیفیت زندگی بالاتر از 50 بود. مردان سالمند نسبت به زنان میانگین نمره کیفیت زندگی بالاتری داشتند، همچنین میانگین تمام شاخص های کیفیت زندگی در سالمندان روستایی بیشتر از شهرنشینان بود و این اختلاف از نظر آماری رابطه معنی داری بود (001/0=p).

    نتیجه گیری

    در صورتی که میانگین نمره هشت شاخص کیفیت زندگی50 با انحراف معیار 10را به عنوان شاخص هنجار تلقی کنیم، کیفیت زندگی سالمندان خصوصا روستانشینان، در حد مطلوب بود.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سالمندان، کامیاران، کردستان
  • محمد امین ولی زادحسنلویی، ابراهیم حسنی، محمدحسین رحیمی راد، سید حسن عادلی، نازلی کریمی سخویدی، هاله بوداغ صفحات 30-37
    پیش زمینه و هدف
    مطالعات مختلفی در زمینه بررسی ارتباط سطح سرمی منیزیم با پش آگهی بیماران بستری در ICU صورت گرفته است. با توجه به اهمیت احتمالی هیپومنیزیمی در پیش آگهی بیماران این مطالعه انجام شد تا در صورت لزوم با اقدامات پیشگیرانه به کاهش هزینه های بیمارستانی از طریق بهبود سریع تر، کاهش طول مدت بستری و عوارض کمک کنیم.
    روش کار
    در این بررسی تعداد 216 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی ارومیه در 5 ماه اول سال 1390 مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران با مرگ مغزی، کومای عمیق، نارسائی پیشرفته ارگان های انتهایی و کانسر های پیشرفته از مطالعه خارج شدند. سطح سرمی منیزیم در بدو ورود به ICU ثبت و بیماران تا پایان بستری در ICU و بیمارستان پیگیری شدند. طول مدت بستری، میزان نیاز به تهویه مکانیکی و مرگ و میر احتمالی مشخص شد.
    یافته ها
    79 بیمار (58/36%) در بدو ورود به ICU سطح سرمی نرمال، 69 نفر (94/31%) منیزیم پایین تر از نرمال و 68 نفر (48/31 %) سطح سرمی بالاتر از نرمال داشتند. سطح سرمی منیزیم با طول باقی ماندن در ICU و طول مدت تهویه مکانیکی همبستگی معکوس داشت به طوری که ارتباط معنی داری بین سطح منیزیم و هر یک از آیتم های فوق وجود نداشت. میزان مرگ و میر در ICU با سطح منیزیم ارتباط معنی داری نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر و مطالعات پیشین می توان بیان داشت، کمبود منیزیم در بیماران بدحال بستری در ICU دیده می شود ولی با افزایش مرگ و میر و نتایج بالینی بد مرتبط نمی باشد و پزشکان باید در مواردی همچون سوء تغذیه و اختلال الکترولیتی بیماران شدیدا بدحال ICU هوشیار باشند.
    کلیدواژگان: الکترولیت، منیزیم، کاتیون، کوفاکتور، بقاء، بخش مراقبت های ویژه
  • روشنک زلال، علیرضا آقایوسفی، اکبر رضایی * صفحات 38-44
    پیش زمینه و هدف

    از مسائل مهمی که مبتلایان به بیماری های جسمی مزمن با آن روبرو هستند، مشکلات روان و هیجانی نظیر افسردگی می باشد. به طورکلی 10- 5 درصد از بیماران جسمی در مراقبت های اولیه درمان از افسردگی اساسی رنج می برند. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثربخشی شناخت درمانی در بیماران جذامی افسرده می باشد.

    مواد و روش کار

    در این پژوهش طرح پژوهشی شبه آزمایشی با دو گروه و چهار مرحله اندازه گیری مورد استفاده قرار گرفت. 32 بیمار زن و مرد در دسترس مبتلا به جذام مرکز تحقیقات پوستی بابا باغی تبریز در این مطالعه مشارکت کردند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های افسردگی بک و افکار خودکار در دوره های زمانی قبل (پیش آزمون)، در حین (پس آزمون 1)، بعد (پس آزمون 2) و همچنین یک ماه بعد از مداخله (پس آزمون 3) استفاده شد. مداخله شناخت درمانی در گروه آزمایش با 20 جلسه و یک بار در هفته و به مدت دو ساعت انجام شد. در این مطالعه برای تحلیل داده ها از از تحلیل کوواریانس استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان داد که افسردگی مبتلایان جذامی افسرده بعد و یک ماه بعد از مداخله کاهش معنی داری (درسطح 05/0) در مقایسه با قبل از مداخله داشته است.

    نتیجه گیری

    شناخت درمانی نقش مهمی در کاهش افسردگی بین بیماران جذامی افسرده دارد و تداوم اثربخشی آن حداقل یک ماه بعد از مداخله مشاهده شد.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی، افسردگی، بیماران جذامی
  • نیما حسینی جزنی، همایون بابازاده صفحات 45-51
    پیش زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس ارئوس یکی از شایع ترین عامل مسمومیت غذایی است.سویه های مقاوم به متی سیلین استافیلوکوکوس ارئوس اغلب نسبت به بسیاری از آنتی بیوتیک های رایج در درمان مقاوم اند. هدف مطالعه حاضر تعیین میزان شیوع استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین در شیرینی های خامه ایی ارائه شده در قنادی های ارومیه و تعیین میزان مقاومت به متی سیلین در بین ایزوله های به دست آمده می باشد.
    مواد و روش ها
    100 نمونه شیرینی خامه ایی بر روی دو محیط کشت BHI و مانیتول سالت آگارکشت داده شدند. شناسایی استافیلوکوکوس ارئوس با روش های استاندارد ازجمله رنگ آمیزی گرم، تست های کاتالاز وکواگولاز و.. انجام گرفت. جهت بررسی تولید انتروتوکسین و نوع آن از کیت SET-RPLA Toxin Detection استفاده شد. تعیین مقاومت ایزوله ها به اگزاسیلین با روش دیسک دیفیوژن انجام گرفت.
    یافته ها
    از 15درصد نمونه ها استافیلوکوکوس ارئوس جداسازی شد، ارتباط معنی داری بین نوع شیرینی خامه دار و تعداد ایزوله ها وجود نداشت ((p>0.05. کلیه ایزوله ها نسبت به اگزاسیلین حساس بودند. 40 درصد (6 عدد)ایزوله ها انتروتوکسیژنیک بودند، که از این تعداد66.6درصد (4 مورد)نوع A، 33.3درصد (2 مورد) نوع Bو16.6درصد(یک مورد) نوع D سم را تولید می نمود. ایزوله ها به ترتیب نسبت به پنی سیلین، ریفامپین و تیکوپلانین بیشترین میزان مقاومت و نسبت به جنتامیسین و کوتری موکسازول بیشترین حساسیت رانشان دادند. تفاوتی در مقاومت ایزوله های انتروتوکسیژنیک و غیر انتروتوکسی ژنیک نسبت به آنتی بیوتیک ها وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده آلودگی تعدادی از شیرینی های خامه دار با استافیلوکوکوس ارئوس مولد انتروتوکسین می باشد، بنابراین بر لزوم استفاده از مواد اولیه تازه و بهداشتی و رعایت بهداشت فردی کادر قنادی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس ارئوس، انتروتوکسین، متی سیلین، شیرینی خامه ایی
  • فریبا عباسی، دکتر، زهرا یکتا، فرحناز نوروزی نیا، مرتضی متذکر، فرزانه جوانمرد صفحات 52-57
    پیش زمینه و هدف
    برش بافتی یک روش با خطر بالا، با عواقب مهم می باشد و از آنجا که تشخیص آن می تواند عواقب جدی از نظر درمانی برای بیمار داشته باشد بالا بودن صحت و کنترل کیفی آن بسیار مهم است. هدف از این مطالعه بررسی صحت برش بافتی منجمد با مطالعه مجدد اسلایدها در مراکز آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه شامل بیمارستان های امام خمینی و شهید مطهری بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی، تمامی اسلایدهای مربوط به برش بافتی منجمد در مراکز آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال های 2003 تا 2009 استخراج و توسط دو پاتولوژیست بازبینی شد. سپس هم خوانی نتایج برش های منجمد و برش های دائمی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد نمونه های نئوپلاستیک در بیمارستان امام خمینی 155 و در بیمارستان شهید مطهری 83 مورد بود. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و صحت برش منجمد در بیمارستان امام خمینی به ترتیب 6/95درصد، 100درصد، 100درصد، 5/96درصد، 7/96درصد و در بیمارستان شهید مطهری 100درصد، 98درصد، 2/96درصد، 100درصد و 9/98درصد بود. در مجموع، هشت مورد عدم هم خوانی وجود داشت که سه مورد (5/37%) به دلیل عدم تطابق ماکروسکوپی، یک مورد (5/12%) عدم تطابق میکروسکوپی و پنج مورد (5/62%) به دلیل عدم تطابق میکروسکوپی و هم عدم تطابق ماکروسکوپی بود.
    نتیجه گیری
    از آنجا که صحت گزارش شده برای برش منجمد در مطالعات مختلف 5/91درصد تا 4/97درصد می باشد نتیجه گرفته می شود تفسیر برش های منجمد در مراکز آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با صحت قابل قبول انجام می گیرد.
    کلیدواژگان: برش منجمد، برش دائمی، صحت
  • فضیله هاشمی، منیژه مصطفی قره باغی، مرتضی قوجازاده، گونول سنایی صفحات 58-64
    پیش زمینه و هدف
    بهترین روش تغذیه دهانی در نوزادان نارس هنوز مشخص نیست. در زمینه زمان آغاز تغذیه، اینکه آیا این تغذیه بایستی با حجم بسیار کم در نوزادان نارس و کم وزن بکار رود؛ و اینکه با چه سرعتی باید افزایش یابد؛ بحث وجود دارد. در نوزادان نارس تخلیه معده تاخیری بوده و معمولا در معده آن ها باقی مانده غذایی وجود دارد. لذا، معمولا افزایش سرعت تغذیه در این نوزادان به آهستگی صورت می گیرد. با این وجود، برخی مطالعات جدید این نظریه را به چالش گرفته اند. هدف از این مطالعه، مقایسه پیامدهای تغذیه با افزایش حجم های مختلف در نوزادان نارس بوده است.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی شاهددار، 140 نوزاد نارس 34-30 هفته طی مدت 12 ماه در مرکز آموزشی-درمانی الزهرا (س) بررسی شدند. این نوزادان به طور تصادفی به سه گروه تقسیم گردیدند: سرعت افزایش حجم شیر به میزان ml/kg/day 20 (گروه اول، 60 نوزاد)، سرعت افزایش شیر به میزان ml/kg/day 24 (گروه دوم، 40 نوزاد) و سرعت افزایش شیر به میزان ml/kg/day 30 (گروه سوم، 40 نوزاد). پیامدها در سه گروه مقایسه شدند.
    یافته ها
    میزان وزن گیری طی هفت روز در سه گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. سن شروع تغذیه، زمان رسیدن حجم شیر به ml/kg 150، مدت انفوزیون داخل وریدی، مدت دریافت آنتی بیوتیک، مدت بستری بیمارستانی، مدت زمان لازم جهت رسیدن به وزن زمان تولد، مدت NPO بودن، زمان دریافت تمامی شیر از طریق دهان، مدت نیاز به اکسیژن و مدت نیاز به ونتیلاتور در تمامی موارد در گروه سوم نسبت به گروه اول از وضعیت مناسب تری برخوردار بود. همین برتری در گروه دوم نسبت به گروه اول بجز در مورد سن شروع تغذیه و مدت NPO بودن مشاهده شد. تنها از نظر رسیدن حجم شیر به ml/kg 150 و زمان دریافت تمامی شیر از راه دهان، گروه سوم بر گروه دوم برتری داشت. در تمامی نوزادان، عوارض جزئی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه در نوزادان نارس 34-30هفته، احتمالا سرعت افزایش حجم تغذیه دهانی به میزان ml/kg/day 30 ایمن می باشد. قبل از توصیه به استفاده روتین از این سرعت افزایش حجم شیر مطالعات دیگری بر روی تعداد بیشتری از نوزادان نارس لازم است.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، تغذیه دهانی، افزایش وزن، افزایش حجم شیر
  • نگین روناسی، نسرین رفیعیان، صنم میربیگی * صفحات 65-68

    یک بیماری نادرارثی غالب و وابسته به کروموزوم xمی باشد. این بیماری به طور شایع پوست، چشم، مو، سیستم عصبی مرکزی و دندان ها را درگیر می کند. بیماری در خانم ها شایع تراست. یافته های پوست و مو مهم ترین جنبه تشخیص این سندرم در بیماران می باشد. درگیری سیستم دندانی به صورت کاهش تعداد دندان های شیری و دائمی از نظر تشخیصی در مرحله بعدی قرار می گیرد.
    بیمار دختر 10 ساله ای است که دارای ضایعات پوستی، آلوپشیا، تاخیر در زمان رویش دندان ها و هایپودنشیا می باشد. از نظر نورولوژیک و افتالمولوژیک مشکل خاصی نداشته و علت مراجعه، مشکلات دندانی بود. با توجه به تاریخچه ضایعات پوستی و مشکلات دندانی بیماری Incontinenta pigmenti تشخیص داده شد.

    کلیدواژگان: incontinenta pigmenti، تظاهرات دهان
|
  • Dr Ali Issazadegan, Dr Siamak Sheikhi, Dr Sajad Basharpour, Saeed Saadatmand Pages 1-10
    Background and Aims
    Study and understanding the relationship between effective variables in general health of university students is very important. The aim of the current study was to investigate the relationship and predictability of general health by cognitive emotion regulation strategies and emotional creativity.
    Materials and Methods
    In this study 323 students (169 females، 154males) were selected by stratified random sampling method from Urmia University. The participants were assessed using the Cognitive Emotion Regulation Strategies Questionnaire (CERS-Q)، the Emotional Creativity Inventory (ECI) and the SCL-25 (short-form). The data was analyzed by Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis.
    Result
    The findings showed that there was a significant relationship between general health with subscales of cognitive emotion regulation strategies including other-blame، catastrophizing، positive refocusing and acceptance (p<0. 01). There was also significant positive relationship between general health with emotional creativity such as effectiveness، novelty، and authenticity (p<0. 01). It was found that other-blame، catastrophizing، positive refocusing، acceptance and effectiveness، and authenticity accounted for 37. 2% and 17. 3% of variance of general health.
    Conclusion
    The findings emphasized the need to recognize the role of cognitive emotion regulation strategies and emotional creativity in predicting student’s general health.
    Keywords: Cognitive emotion regulation strategies, Emotional creativity, General health
  • Shahram Javadi, Masoud Maham, Vahid Rezapour Pages 11-16
    Background and Aims
    Elevated blood pressure is the major cause of cardiovascular diseases such as stroke، heart failure، and coronary heart disease. The aim of this study was to investigate the effect of hydroalcholic extract of inner seed paddle of walnut on blood pressure of dogs.
    Material and Methods
    This study was conducted on six normal adult male dogs. Each dog received (IV) normal saline (as control) and hydroalcholic extract of inner seed paddle of walnut at doses of 5، 15 and 45 mg/kg with 10 min intervals، respectively. Invasive blood systolic and diastolic pressure، were measured simultaneously by a four- channel power-lab device while blood were collected at 15 minutes and 1، 3، and 4 hours after extract and drug administrations to measure plasma Na، K، Ca، aldosterone and renin of the dogs.
    Results
    Normal saline infusion had no effect on these parameters; however، blood pressure of the dogs reduced 15 minutes after extract administration. The increase of direct renin 15 min after extract administration led to drastic decrease of aldosterone to renin ratio (ARR).
    Conclusion
    From the above results it is concluded that the present study seems to support the claims by traditional medicine about usefulness of inner seed paddle of walnut for blood pressure reduction. Further studies on hypertensive animals are warranted to clarify mechanisms involved in blood pressure reduction after extract of inner seed paddle of walnut administration.
    Keywords: Hypertension, Hydroalcoholic extracts of inner seed paddle of walnut, Cardiovascular disease
  • Azadeh Safaee, Babak Khoshkrood-Mansoori, Mohammad Amin Pourhoseingholi, Bijan Moghimi-Dehkord, Asma Pourhoseingholi, Manijeh Habibi, Mohammad Reza Zali Pages 17-23
    Background and Aims
    Irritable bowel syndrome is a common functional gastro-intestinal disease. Patients can experience symptoms for many years. These symptoms have significant impact on patient’s quality of life. There is a little information about irritable bowel syndrome in Iran. The aim of the present study was to determine the prevalence of irritable bowel syndrome by using the ROME III criteria in the adult population of Tehran province.
    Material and Methods
    This study was a community-based cross-sectional survey that was conducted on 18180 adult populations in the North and East or Tehran province from May 2006 to December 2007. Irritable bowel syndrome was diagnosed using a validated questionnaire based on the ROME III criteria. Analysis was done by univariate methods and SPSS software.
    Results
    15. 3% of participants complained of gastrointestinal (GI) symptoms، while the prevalence of irritable bowel syndrome was estimated to be 1. 1%. Irritable bowel syndrome patients were more likely to be married، and older. The most common presenting symptoms of irritable bowel syndrome were abdominal pain that were relieved by defecation (94%)، change in fecal consistency (78%)، and change in bowel frequency (70%). Constipation was predominant in 52% of irritable bowel syndrome cases، diarrhea was predominant in 18%، and 8% experienced intermittent diarrhea and constipation.
    Conclusion
    According to these findings، the prevalence of irritable bowel syndrome is relatively low in the Iranian adult population according to the ROME III criteria. The most probable reasons are the specificity of ROME III criteria and the characteristic of population under study. According to this experiment، this questionnaire based on ROME III criteria can be regarded more as a diagnostic tool rather than a screening tool.
    Keywords: Irritable bowel syndrome, Rome III criteria, Population based study
  • Dr Shaker Salarilak, Lida Gorgin Karaji, Saeedeh Amiri Pages 24-29
    Background and Aims

    In 2006، almost 687،923،000 elderly lived and it is predicted that in 2050 their population will increase to one billion. The increasing number of the elderly leads to an increase in their social issues، rehabilitation، and health-treatment. While the only goal of the health system is not only prolonging life، it is very essential to improve quality of life either. It is helpful to survey elderly psychological status to provide comprehensive information about their health and needs. Studies on the effects of environmental change on health changes in rural and urban areas are effective. The present study aimed to evaluate the quality of life in rural and urban elderly population in Kamyaran.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 400 elderly people living in the rural and urban areas in Kamyaran District. The study population was selected through stratified multistage sampling from the elderly under health care centers in rural and urban area. The data gathering tool was the questionnaire SF36. The data were analyzed using one way ANOVA and t test.

    Results

    The average age of the samples was 68. 3 years، and 75% of them lived with their families. Mean of all aspects of quality of life was 50. The mean quality of life in men was better than women. The average of quality of life in rural areas was higher and the difference was statistically significant. (P= 0. 001)

    Conclusion

    The quality of life in rural samples was more sufficient and desirable for the elderly than the urban ones.

    Keywords: Quality of life, Elderly, Kamiaran, Kurdestan
  • Dr Mohammad Amin Valizadeh Hassanlouei, Dr Ebrahim Hassani, Dr Mohammad Hossein Rahimi Rad, Dr Seyed Hassan Adeli, Dr Nazli Karimi Sakhvidi, Dr Hale Boudag Pages 30-37
    Background and Aims
    Various studies have tackled the correlation between serum magnesium and prognosis in patients admitted to intensive care units. This study aimed to evaluate the probable significance of hypomagnesemia in patients’ clinical outcome. If proved positive، preventive measures could be taken to reduce hospital costs، improve patient recovery، and decrease hospital stay of the patients.
    Materials and Methods
    We evaluated two hundred and sixteen patients admitted to intensive care units of Imam Khomeini university hospital in urmia in the first five months of the year 1390 patients with brain death، deep coma، advanced organ failure and critically ill cancer patients were excluded. A test of serum magnesium was performed at time of admission to ICU and patients were followed during their hospitalization both in ICU and hospital wards. Duration of hospital stay، need for mechanical ventilation and its possible effect on morbidity and mortality were evaluated.
    Results
    Out of 216 patients، 79 patients (36. 58%) had normal serum magnesium levels. 69 patients (31. 94%) and 68 patients (31. 48%) had low and high levels of serum magnesium respectively. There was no statistically significant relationship between magnesium serum level and length of hospital stay، need for mechanical ventilation and mortality.
    Conclusion
    Findings of the recent study together with previous ones indicate that magnesium deficiency could be documented in patients admitted to intensive care units but low level of blood magnesium is not related to increased mortality and morbidity or poor clinical outcome. We should remain vigilant against malnutrition and electrolyte abnormalities in critically ill patients
    Keywords: Electrolyte, Magnesium, Cation, Cofactor, Survival, Intensive care unit
  • Roshanak Zolal, Dr Alireza Agha-Yousefi, Dr Akbar Rezaei Pages 38-44
    Background and Aims

    P atients with physical chronic diseases have mental and emotional problems such as depression. In general، about 5-10% of patients suffer major depression even in primary care process. The present study was undertaken to evaluate the effectiveness of cognitive therapy in depressed leper patients.

    Materials and Methods

    This q uasi experimental study was conducted on two groups and in three measurement stages. 32 men and women available patients with leprosy in Tabriz Baba Baghi skin researches center participated in this study. To collect data، Beck depression and automatic thoughts questionnaires were used before (pretest)، during (post-test 1)، after (post-test 2)، and one month after the intervention (post-test 3). The cognitive therapy intervention in Experimental group was conducted in 20 meetings - once a week for two hours. Covariance analysis was used to analyze the data.

    Results

    Results showed that depression of leper patients after، and one month after the intervention decreased meaningfully (in 0. 05 levels).

    Conclusions

    Cognitive therapy has an important role in decreasing depression in leper patients and continuity of that effectiveness observed at least one month after the intervention.

    Keywords: Cognitive therapy, Depression, Leprosy
  • Dr Nima Hosseini Jazani, Homayoun Babazadeh Pages 45-51
    Background and Aims
    Staphylococcus aureus is one of the most common causes of food poisoning. Methicillin resistant S. aureus usually are resistant to other antibiotics currently used for treatment. The aim of this study was determination of the prevalence of entrotoxigenic S. aureus in creamy pastries sold in Urmia and determining the rate of resistance to methicillin among the obtained isolates
    Materials and Methods
    100 samples of creamy pastries were cultured on BHI and Mnitol salt Agar. S. aureus was identified by standard methods such as gram stain، catalase and coagolase tests. Entrotoxin production and type was evaluated by SET-RPLA Toxin Detection. The sensitivity of the isolates to oxacillin was determined with disc diffusion method.
    Results
    S. aureus was isolated from fifteen percent of the creamy pastries، there is noSignificant relationship between the kind of pastry and the number of isolates (p>0. 05). All the isolates were sensitive to oxacillin. 40% (6) of the S. aureus isolates were entrotoxigenic،of them 66. 6% (4)، 33. 3% (2) and 16. 6% (1) produced entrotoxin A، B and D respectively، the isolates showed highest restresistance to penicillin، rifampin and teicoplanin and the most sensitivity has been shown to Gentamicin and co-trimoxazole respectively. There was no difference between entrotoxigenic and non entrotoxigenic isolates in respect of the sensitivity to antibiotics.
    Conclusion
    Results showed that some creamy pastries were contaminated by entrotoxigenic S. aureus، thus using of fresh ingredients and caring about personal hygiene in confectionaries are recommended.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Enterotoxin, methicillin, creamy pastries
  • Dr Fariba Abbasi, Dr Zahra Yekta, Dr Farahnaz Noroozinia, Dr Morteza Motazakker, Dr Farzaneh Javanmard Pages 52-57
    Background and Aims
    Frozen section is a high- risk procedure with important consequences. As the histopathologic diagnosis of the frozen section may have serious consequences for the treatment of the patient، a high degree of accuracy is mandatory and quality control is important. The aim of this study was the evaluation of accuracy of frozen section by revision of slides in teaching hospitals of Urmia University of Medical Sciences including Imam Khomeini and Shahid Motahari hospitals. Methods & Materials: In this cross sectional study، the slides of all frozen section samples in teaching hospitals of Urmia University of Medical Sciences during 2003 to 2009 revised by two pathologists and compared with their final permanent section diagnoses.
    Results
    A total of 155 neoplastic specimens in Imam Khomeini hospital and 83 neoplastic specimens in Shahid Motahari hospital were studied. Sensitivity، Specificity، positive and negative predictive values and accuracy in Iman Khomeini hospital were 95. 6%، 100%، 100%، 96. 5% and 96. 7% and in Shahid Motahari hospital 100%، 98%، 96. 2%، 100% and 98. 9%، respectively. We had 8 discordant diagnoses، 3 cases (37. 5%) were due to macroscopic discordance، 1 case (12. 5%) of microscopic discordance and 5 cases (62. 5%) of both macroscopic and microscopic discordance.
    Conclusion
    As different studies showed accuracy of 91. 5% to 97. 4% for frozen section so we concluded that frozen sections are interpreted with acceptable accuracy in Urmia University Of Medical Sciences.
    Keywords: Frozen Section, Permanent Section, Accuracy
  • Dr Fazileh Hasshemi, Dr Manizheh Mostafa Gharehbaghi, Dr Mortaza Ghojazadeh, Dr Gonol Sanaie Pages 58-64
    Background and Aims
    Optimal entral feeding methods in preterm infants have not been well defined. Controversy exists regarding when feedings should be started، whether minimal entral feedings should be used routinely in small preterm infants، and how fast to advance entral feedings. Preterm infants can exhibit delayed gastric emptying and often have feeding residuals. So، entral feedings are frequently advanced slowly in these neonates. However، recent data challenged this idea. The goal of this study was to compare outcomes of different feeding volumes advancing in preterm infants. Methods & Materials: In this controlled randomized clinical trial، 140 preterm infants with gestation age 30-34 weeks were enrolled in Tabriz Alzahra Teaching Hospital in a 12-month period of time. They randomized in three groups; feeding of milk advanced at 20ml/kg/day (group one، 60 neonates)، feeding of milk advanced at 24ml/kg/day (group two، 40 neonates)، and feeding of milk advanced at 30ml/kg/day (group three، 40 neonates). Outcomes were compared between the three groups.
    Results
    Weight gain was not significantly different between the three groups in a 7-day period. Age of commencement of oral intake، time to achieve the milk volume of 150ml/kg، duration of intravenous fluid therapy، duration of antibiotic therapy، total hospital stay، time to achieve the birth weight، NPO duration، full entral feeding time، duration of oxygen need and duration of mechanical ventilation were all significantly better in the third group comparing with the first one. This condition was present for the second group comparing with the first group except for the age of commencement of oral intake and NPO duration. The condition was better in the third group comparing with the second group regarding the time to achieve the milk volume of 150ml/kg and full entral feeding time. The complications were minimal in all neonates.
    Conclusion
    Increase of entral feeding at a rate of 30ml/kg/day is safe and superior to 20ml/kg/day and 24ml/kg/day in preterm infants. It is necessary future studies with large number of patients before recommendation of this increase rate for entral feeing.
    Keywords: Preterm Infant, Entral Feeding, Weight Gain, increasing milk volume
  • Dr Negin Roonasi, Dr Nasrin Rafieian, Dr Sanam Mirbeigi Pages 65-68

    Incontinenta pigmenti or Bloch-Sulzberger syndrome is a rare x-linked dominant disease that mainly affects the skin، eye، hair، central nervous system and teeth. The disease is predominant among women. Dermatologic manifestations are among the most important aspects for the diagnosis of the syndrome. Oral involvement characterized by hypodontia of deciduous and permanent teeth is important for diagnosis and treatment of the patient. We report the case of a 10-year-old girl with cutaneous manifestation and hypodontia. The ophthalmologic and neurologic disturbances were not significant and the chief complaint of the patient was missing teeth. The diagnosis was established according to the history، physical examination، and radiography of teeth.

    Keywords: Incontinenta pigmenti, Oral, Manifestation