فهرست مطالب

Modern Rehabilitation - Volume:7 Issue: 1, 2013

Journal of Modern Rehabilitation
Volume:7 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/02/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • سکینه گلجاریان، گیتی ترکمان، سید محمد فیروزآبادی، علیرضا سرمدی صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    در بسیاری از مطالعات در سطح نخاع، تغییرات فعالیت سلول رنشاو با پاسخ H سنجیده می شود.پس از آنکه برای اولین بار، تحریک کننده الکتریکی که بتواندبا تولید شدت های تحریک متفاوت و فاصله مشخص،پاسخ H را برانگیخته کند،طراحی و ساخته شد،آزمون تکرارپذیری حداکثر دامنه پاسخ H بدست آمده از دستگاه جدید و شدت مربوط به آن، در یک جلسه و بین جلسات انجام شد.
    روش بررسی
    پاسخ H از 6 فرد سالم در سه جلسه و هرجلسه دوبار از عضله سولئوس پای غالب ثبت شد. فاصله دو ثبت در یک جلسه 20 دقیقه و بین جلسات یک هفته بود.
    یافته ها
    تکرارپذیری نسبی حداکثر دامنه پاسخ H و شدت مربوط به آن، در یک جلسه بترتیب 92/0 و 98/0 و در جلسات متوالی بترتیب 86/0 و 9/0 بود. تکرارپذیری مطلق این دو متغیر نیز در یک جلسه بترتیب 37/0 و 47/0 و بین جلسات بترتیب 44/0 و 06/1 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تکرارپذیری نسبی حداکثر دامنه پاسخ H و شدت مربوط به آن، در یک جلسه و در جلسات متوالی درحد بسیار بالا بوده، و تکرارپذیری مطلق این دو متغیر نیز خوب بودهاست.
    کلیدواژگان: سلول رنشاو، پاسخ H، تکرارپذیری
  • حیدر صادقی، سید خلیل موسوی، حامد قاسمپور، حسین نبوی نیک صفحات 7-12
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه مطالعه خصوصیات نیروی عکس العمل زمین در حین راه رفتن انسان به عنوان توصیف کننده ای مهم در وجود اختلال در راه رفتن شناخته می شود، هدف از انجام این تحقیق، مقایسه مولفه عمودی نیروی عکس العمل زمین در حین راه رفتن به سمت جلو و عقب در ورزشکاران مبتلا به اسپرین مچ پا بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق نیمه تجربی تعداد 13 ورزشکار مبتلا به اسپرین مچ پا و 11 ورزشکار سالم راه رفتن به سمت جلو و عقب را در سه کوشش تکرار کردند. مقادیر مربوط به نیروی عکس العمل زمین با استفاده از صفحه نیروسنج اندازه گیری و با استفاده از وزن بدن آزمودنی ها نرمال شد. از آمار توصیفی میانگین و انحراف استاندارد برای توصیف داده ها و آزمون آماری واریانس دو راهه برای تحلیل اندازه های بین گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری بین تولید نیروی عکس العمل در شاخص های اوج اول و دوم در راه رفتن به جلو و عقب ثبت شد(0.00 p=). در حالی که در مقایسه بین گروهی، اختلاف معناداری بین گروه آسیب دیده و سالم مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق به نظر می رسد آسیب اسپرین مچ پا بر اختلاف تولید نیروی عکس العمل زمین حین راه رفتن به سمت جلو و عقب تاثیرگذار نیست. بلکه تفاوت موجود بین دو گروه سالم و دارای آسیب از الگوی اختصاصی راه رفتن برای هر آزمودنی ناشی می شود.
    کلیدواژگان: نیروی عکس العمل زمین، راه رفتن به سمت عقب، اسپرین مچ پا، ورزشکار
  • سمیه امیری آریمی، اصغر رضاسلطانی*، دکترسیدیعقوب سخایی، مینو خلخالی، لیلا رهنما صفحات 13-20
    زمینه و هدف

    عضله مولتی فیدوس یکی از عضلات کوتاه و عمقی پارااسپاینال است که در خلف ستون فقرات واقع شده است و به آن حین فعالیت های مختلف ثبات می بخشد. بررسی ها نشان داده اند که در افراد مبتلا به گردن درد، ضعف و آتروفی عضلات گردن یکی از عوامل اصلی بروز گردن درد به شمار می رود. اندازه گیری ابعاد عضله از طریق اولتراسونوگرافی فرصتی را فراهم می کند تا بتوان آتروفی و یا هایپرتروفی عضله را به صورت عینی ارزیابی کرد. لذا این مطالعه با هدف بررسی قرینگی اندازه عضله مولتی فیدوس گردن در زنان مبتلا به گردن مزمن غیراختصاصی یکطرفه و سالم توسط اولتراسونوگرافی انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه 25 زن مبتلا به گردن درد مزمن غیراختصاصی یکطرفه و 25 زن سالم شرکت کردند. همه افراد مورد بررسی شاغل بوده و روزانه بیش از 4 ساعت به کار با رایانه و یا کار دفتری می پرداختند. تصویربرداری از عضله مولتی فیدوس در سطح مهره چهارم گردن به صورت دوطرفه انجام شد. قطر قدامی خلفی، قطر طرفی، سطح مقطع (حاصلضرب دو قطر) و شکل عضله (تقسیم قطر طرفی بر قطر قدامی خلفی) اندازه گیری و ثبت شد.

    یافته ها

    ابعاد عضله مولتی فیدوس در گروه بیمار نسبت به گروه سالم کوچکتر بود. در گروه بیمار ابعاد عضله در سمت دردناک نسبت به سمت مقابل کوچکتر بود. غیرقرینگی سایز عضله بین دو سمت راست و چپ، در گروه بیمار نسبت به گروه کنترل بیشتر بود (05/0> P). نسبت سایز سمت کوچکتر به سایز سمت بزرگتر در گروه سالم بیشتر از گروه بیمار بود (05/0> P).

    نتیجه گیری

    در گروه افراد بیمار، غیرقرینگی سایز عضله بین دو سمت و کوچکتر بودن سایز در سمت دردناک، نشان از آتروفی عضله در سمت درگیر است.

    کلیدواژگان: فقرات گردنی، عضله مولتی فیدوس، اولتراسونوگرافی، سایز، قرینگی
  • مصطفی رحیمی، مهیار صلواتی، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، لقمان محمدی صفحات 21-28
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط سفتی عضلات رکتوس فموریس و همسترینگ با درد قدامی زانو انجام گردید تا بر اساس آن سفتی عضلانی به عنوان یک پارامتر بالینی مهم در فرآیند ارزیابی و درمان مورد استفاده قرار گیرد.
    روش بررسی
    در این مطالعه غیرتجربی و مورد-شاهدی،20 فرد مبتلا به درد قدامی زانو با نمونه گیری ساده و در دسترس و 20 فرد سالم با روش جورکردن با بیماران، انتخاب و سفتی بخشهای پروگزیمال و دیستال عضلات رکتوس فموریس و همسترینگ آنها بوسیله دستگاه داینامومتر بیودکس اندازه گیری شد.همچنین حداکثر گشتاور کانسنتریک حرکات فلکشن و اکستنشن ران و زانو به عنوان قدرت این عضلات در دو گروه بیمار و سالم مقایسه و با استفاده از آزمون های تی مستقل و تحلیل همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    درد قدامی زانو با سفتی سر پروگزیمال عضلات رکتوس فموریس(320/0P=)و همسترینگ(125/0P=)ارتباط معنا دار نداشت ولی درد قدامی زانو با سفتی سر دیستال عضلات رکتوس فموریس و همسترینگ تفاوت معنی دار داشت(001/0>P). رابطه درد قدامی زانو با قدرت این عضلات معنادار بود (001/0>P). همبستگی معنا داری بین قدرت و سفتی عضلات رکتوس فموریس(356/0P=) و همسترینگ(643/0P=) در افراد مبتلا به درد قدامی زانو مشاهده نشد ولی در افراد سالم همبستگی معنی داری مشاهده شد(001/0>P).
    نتیجه گیری
    در افراد مبتلا به درد قدامی زانو سفتی بخش دیستال عضلات رکتوس فموریس و همسترینگ افزایش یافته، قدرت عضلانی کاهش می یابد. افزایش قدرت در افراد سالم همراه با افزایش سفتی می باشد ولی در بیماران این رابطه وجود ندارد. همچنین شاید بتوان گفت عضلات رکتوس فموریس و همسترینگ دارای بخش های عصبی- عضلانی مختلفی می باشند.
    کلیدواژگان: سفتی عضلانی، درد قدامی زانو، کمپارتمان، رکتوس فموریس، همسترینگ
  • طیبه صیادی نژاد، مهدی عبدالوهاب*، ملاحت اکبرفهیمی، محمود جلیلی، شهلا رفیعی، احمدرضا باغستانی صفحات 29-33
    زمینه و هدف

    درمان های توانبخشی در کاهش ناتوانی های ناشی از سندرم داون از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. به دلیل اهمیت تعادل در ایجاد استقلال فردی، و نقش قدرت در تعادل، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی پیشرونده بر تعادل کودکان سندرم داون پرداخته است.

    روش بررسی

    15 کودک سندرم داون دختر با دامنه سنی 12-8 سال، به روش نمونه گیری در دسترس در این مطالعه شرکت نمودند. آزمودنی ها به مدت 6 هفته، هفته ای 3 جلسه، تمرینات مقاومتی پیشرونده را دریافت کردند. طی مداخله 3 نفر از آنها از مطالعه خارج شدند. تعادل توسط آزمون برگ و قدرت ایزومتریک گروه عضلانی ابداکتور و فلکسور هیپ، اکستانسور و فلکسور زانوی هر دو اندام تحتانی با استفاده از دینامومتر دستی نیکلاس ارزیابی شد. جهت تحلیل داده ها و بررسی فرضیات از آزمون t زوجی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پس از اتمام دوره مداخله، میانگین تعادل عملکردی (001/0 > p) و قدرت ایزومتریک عضلات مورد نظر(001/0 > p) افزایش معنی داری داشته است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد نتایج این مطالعه تاثیر تمرینات مقاومتی پیشرونده را بر بهبود تعادل تایید نموده است و کودکان سندرم داون در سطح سنی 12-8 سال از این روش می توانند بهره مند شوند.

    کلیدواژگان: تعادل، تمرینات مقاومتی پیشرونده، قدرت ایزومتریک، سندرم داون
  • فائزه سادات محمودی هاشمی، سید جواد موسوی، بهروز عطارباشی مقدم، سعید طالبیان مقدم، شیوا موسوی صفحات 34-39
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف دستیابی به یک پرسشنامه فارسی مناسب برای ارزیابی ضایعات شانه در ورزشکاران، به ترجمه، بومی سازی و تعیین اعتبار و تکرارپذیری پرسشنامه جراحان شانه و آرنج آمریکا پرداخته است.
    روش بررسی
    افراد مورد مطالعه 100 نفر از ورزشکاران رشته های پرتابی و بالای سر مبتلا به آسیب و اختلال در عملکرد شانه (81/5 ± 96/25 سال) بودند. روند ترجمه پرسشنامه و تطابق فرهنگی طبق روش استاندارد انجام گرفت. پس از تکمیل مراحل ترجمه و تهیه نسخه فارسی پرسشنامه ASES، این پرسشنامه به همراه نسخه های فارسی پرسشنامه ناتوانی بازو و شانه و دست (The Disabilities of the Arm Shoulder and Hand: DASH) و سنجش سلامت خلاصه شده 36 سوالی (Short Form 36 Health Survey:SF36) جهت تعیین اعتبار توسط بیماران تکمیل شدند. 30 نفر از این افراد به صورت تصادفی جهت بررسی تکرارپذیری آزمون- بازآزمون پرسشنامه، مجدا پرسشنامه را تکمیل کردند. پس از تکمیل پرسشنامه، داده های بدست آمده مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    جهت سنجش همخوانی درونی سوال های موجود در نسخه فارسی پرسشنامه ASES از ضریب همبستگی آلفاکرونباخ استفاده شد. آلفای کرونباخ برای این پرسشنامه عدد 91/. بدست آمد. برای تکرارپذیری آزمون- بازآزمون از آزمون ICC استفاده شد که مقدار، 91/. بدست آمد. ارتباط بین نسخه فارسی پرسشنامه ASES با نسخه های فارسی پرسشنامه های SF36 و DASH با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون بررسی شد. همبستگی بین نسخه فارسی پرسشنامهASES و پرسشنامه DASH برابر با 78/0 بود که نشان دهنده ارتباط قوی بین نسخه فارسی پرسشنامه ASES و DASH است. همبستگی بین نسخه فارسی پرسشنامه ASES با بخش های مختلف پرسشنامه SF36، بین 48/0 تا 62/0 بود که همبستگی متوسط را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی پرسشنامه ASES ابزاری معتبر و تکرارپذیر برای ارزیابی عملکرد شانه در ورزشکاران مبتلا به اختلالات شانه می باشند.
    کلیدواژگان: اختلالات مفصل شانه، پرسشنامه جراحان شانه و آرنج آمریکا، تکرارپذیری، اعتبار سنجی، ورزشکاران، ارزیابی عملکردی
  • امین کردی یوسفی نژاد، آزاده شادمهر، غلامرضا علیایی صفحات 40-47
    زمینه وهدف
    دیابت نوع دو دارای عوارض ثانویه بسیار جدی می باشد. ورزش با ایجاد تغییر در پروفیل های خونی باعث کاهش عوارض می گردد ولی مبتلایان به دیابت تمایل چندانی به انجام ورزش ندارند. با توجه به شیوع بی حرکتی در این بیماران ویبراسیون عمومی بدن Whole Body Vibration (WBV) شاید بتواند جایگزین مناسبی برای ورزش باشد. از آنجا که اثرات این مداخله بر بیماران دیابتی بطور جامع مورد بررسی قرار نگرفته است هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات اعمال WBV بر پروفیل های خونی در مبتلایان به دیابت نوع دو می باشد.
    روش بررسی
    20 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو با کمک روش داده های همسان شده به دو گروه کنترل(10n=) و آزمون (10n=) تقسیم شدند. گروه آزمون تحت WBV با فرکانس 30 هرتز و آمپلی تود 5/2 میلی متر به مدت شش هفته و هفته ای دو بار قرار گرفتند. گروه کنترل در این مدت هیچ گونه مداخله ای دریافت ننمودند. فاکتورهای خونی قبل و بعد از درمان در دو گروه بررسی شدند.
    یافته ها
    میزان قند خون ناشتا و هموگلبین گلیکولیزه در گروه درمان نسبت به کنترل کاهش یافت هرچند این تفاوت از لحاظ آماری بین دو گروه معنی دار نشد(44/0P=). بین پروفیل های کلسترول، HDL، LDL وتری گلیسرید (TG) هیچ گونه تفاوت معنی دار آماری قبل و بعد از درمان در دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    شاید اعمال WBV با پارامترهای مذکور بتواند در کاهش قند ناشتا و هموگلبین گلیکولیزه مبتلایان به دیابت نوع دو موثر باشد. از جمله علل این تغییرات می توان به افزایش پروتئین انتقال دهنده گلوکز در سلول ها اشاره کرد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، دستگاه ویبراسیون عمومی بدن، پروفیل های خونی، پروتئین انتقال دهنده گلوکز
  • سارا صفری نودهی، دکترنسرین ناصری، دکترنورالدین نخستین انصاری، جواد صراف زاده، سهیل منصور سوهانی صفحات 48-54
    زمینه وهدف
    در سال های اخیر به نقش عضلات کمر و لگن به عنوان بخشی از عضلات ناحیه مرکزی در آسیب شناسی و درمان آسیب های ورزشی اندام تحتانی توجه شده است. چرا که این عضلات طبق نظریه زنجیره حرکتی بسته، به صورت عملکردی کنترل کننده حرکت بخش های تحتانی هستند. دردهای کشاله ران یکی از صدمات متداول در ورزشهایی مثل فوتبال است.از آنجاییکه شایع ترین عناصر درگیر در این عارضه عضلات اداکتور ران می باشند، هدف از انجام این مطالعه مقایسه ثبات مرکزی بین بازیکنان فوتبال مرد سالم با بازیکنان فوتبال مبتلابه کشیدگی عضلات اداکتور ران بود.مطالعات بسیاری برای پیشگیری، درمان و جلوگیری از عود مجدد این ضایعه انجام گرفته است که مهمترین و اصلی ترین نکته کلیدی آن حفظ یکپارچگی و سلامت ثبات مرکزی و عضلات تنه و ران می باشد.
    روش بررسی
    50 ورزشکار فوتبال حرفه ای مرد با میانگین سنی 73/2±32/21 سال(25 نفر سالم و 25 نفر مصدوم) دراین مطالعه شرکت کردند. ثبات مرکزی بین این دو گروه توسط 5 آزمون تحملی و عملکردی مقایسه شد. تحمل عضلات فلکسور، اکستانسور و فلکسورهای طرفی تنه توسط آزمونهای Mc Gill و Biering-Sorensen تغیر یافته، ارزیابی شد و برای ارزیابی عملکرد عضلات مایل شکمی از آزمون پایین آوردن همزمان دو پاDouble leg lowering)) و جهت ارزیابی عضلات ابداکتور و روتاتور خارجی ران از آزمون چمباتمه تک پا Singel Leg Squat)) استفاده شد.
    یافته ها
    تحمل عضلات اکستانسور، فلکسور و فلکسور طرفی تنه در بازیکنان فوتبال مبتلا به کشیدگی عضلات اداکتور ران درمقایسه با بازیکنان فوتبال سالم به صورت معناداری کمتر بود.همچنین عملکرد عضلات مایل شکمی و عضلات ابداکتور و روتاتور خارجی ران بین دو گروه بازیکنان فوتبال سالم و مصدوم دارای اختلاف معنا دار بود(05/0p<).
    نتیجه گیری
    کاهش تحمل وعملکرد عضلات تنه احتمالا عاملی جهت افزایش خطر کشیدگی عضلات اداکتور ران در بازیکنان فوتبال می باشد. افزایش تحمل این عضلات درمرکز تنه احتمالا سبب کاهش خطر کشیدگی عضلات اداکتور ران می شود.
    کلیدواژگان: ثبات مرکزی، کشید گی اداکتور ران، درد کشاله ران
  • مهدی سلیمی، امیر احمدی، نادر معروفی صفحات 55-62
    زمینه و هدف
    گردن درد یکی از شایعترین ضایعات عضلانی اسکلتی در جوامع صنعتی می باشد. در بیماران گردن درد تغییرات پیچیده ای در کنترل حرکتی ستون فقرات گردنی اتفاق می افتد. هدف این مطالعه بررسی مقایسه ای زمان وارد عمل شدن عضلات گردن حین حرکات اندام فوقانی بین بیماران و افراد سالم است.
    روش بررسی
    18 بیمار مبتلا به گردن درد غیراختصاصی مزمن و 18 فرد سالم که از لحاظ سن، وزن و قد باهم جور شده بودند، به صورت تصادفی انتخاب شدند. هریک از نمونه ها روی زمین ایستاده و 5 مرتبه هریک از حرکات فلکسیون و ابداکسیون را با حداکثر سرعت تا زاویه 90 درجه انجام دادند. همزمان، سیگنال الکترومیوگرافی عضلات ارکتور اسپاین و استرنوکلیدوماستوئید بصورت دوطرفه ثبت گردید. زمان فعال شدن عضلات گردن نسبت به زمان فعال شدن دلتوئید محاسبه و بین دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که در بیماران مبتلا به گردن درد و افراد سالم، حین حرکات ابداکسیون و فلکسیون اندام فوقانی، عضلات سطحی گردن بعد از فعال شدن عضله دلتوئید وارد عمل شدند. همچنین مقایسه میانگین زمان تاخیری وارد عمل شدن عضلات سطحی گردن بین گروه بیمار و سالم نشان داد که در بیماران نسبت به افراد سالم، حین حرکات اندام فوقانی عضلات گردن بصورت معنی داری با تاخیر وارد عمل شدند (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    در بیماران گردن درد نسبت به افراد سالم، وارد عمل شدن عضلات گردن در مواجهه با اغتشاش درونی ناشی از حرکات سریع اندام فوقانی با تاخیر صورت می گیرد. این امر خطر ایجاد ضایعه حین حرکات سریع اندام فوقانی را در این افراد افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: گردن درد غیراختصاصی مزمن، اغتشاش درونی، فعالیت پیش بینانه، تاخیر پاسخ عضلانی
  • مدینه حسنی، افسون حسنی مهربان، فرانک علی آبادی، قربان تقی زاده صفحات 63-69
    زمینه و هدف
    مشارکت کودکان در فعالیت های تفریحی و اوقات فراغت با سلامت آنها ارتباط دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی مشارکت کودکان فلج مغزی 8 تا 14 سال در مقایسه با کودکان طبیعی همسال بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 30 کودک فلج مغزی با میانگین سنی 11 سال و 1ماه از مدارس ویژه جسمی-حرکتی و 30 کودک طبیعی همسال آنها با میانگین سنی 11 سال و 6 ماه از مدارس عادی به روش غیراحتمالی در دسترس انتخاب شدند. مشارکت این کودکان از طریق مصاحبه به وسیله آزمون CAPE:Children''s Assessment of Participation and Enjoyment)) ارزیابی شد. داده ها از طریق نرم افزار SPSS17 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از نظر تنوع مشارکت تفاوت معناداری بین کودکان فلج مغزی و کودکان طبیعی همسال با مقادیر(000،0p=) مشاهده شد. شدت مشارکت کودکان طبیعی همسال بیشتر از کودکان فلج مغزی بود (000،0p=). تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر لذت مشاهده نشد. اثر اصلی جنسیت و اثر متقابل گروه در جنسیت در هیچکدام از متغیرهای آزمون CAPE معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    کودکان همسال در تعداد فعالیت های بیشتری مشارکت داشتند. مشکلات فیزیکی می تواند روی مشارکت کودکان در فعالیت های روزمره و اجتماعی شدن آنها اثر بگذارد(2،4،11)، لذا آگاهی از مشارکت این کودکان می تواند به متخصصان سیستم بهداشتی در جهت طراحی درمان های متناسب با نیازهای کودکان و ارتقا مشارکت و سلامت آنها کمک کند.
    کلیدواژگان: مشارکت، فلج مغزی، فعالیت
|
  • Goljaryan S., Torkaman G., Firouzabadi S.M.P., Sarmadi A Pages 1-6
    Background And Aim
    In studies of the spinal circuits، change of Renshaw cell activity is measured by H´ response. For recording H'' response، new electrical stimulation device was designed and built; and the first recorded H'' response in Iran was done. The purpose of this study was to investigate the intersession and intra-session reliability of peak amplitude of H´ response and its related intensity detected of new device.
    Materials And Methods
    Soleus muscles of dominant extremity in 6 subjects were tested in 3 sessions and 2 times in each session that intra-session interval was 20 minutes and intersession interval was 1 week.
    Results
    Peak amplitude and its related intensity exhibited intra-session and intersession reliability 0. 92، 0. 98، 0. 86 and 0. 9 respectively. Standard Error of Measurement was 0. 37 and 0. 47 for intra-session and 0. 44 and 1. 06 for inter session respectively.
    Conclusion
    Peak amplitude and its related intensity exhibited very high intra-session and intersession reliability.
    Keywords: Renshaw cell, H Response, Reliability
  • Sadeghi H., Mousavi S.Kh, Ghasempur H., Nabavinik H Pages 7-12
    Background And Aim
    Study of ground reaction force characteristics during walking is an important descriptor factor in gait pathology. With regard to this subject، the purpose of this study was to compare the vertical ground reaction force during forward and backward walking in athlete''s ankle sprain.
    Materials And Methods
    The present study was semi-experimental، in which thirteen athletes with ankle sprain and eleven healthy athletes were participated. All participants performed three trials of walking in forward and backward directions. By using two force plates، ground reaction force was measured on a vertical axis and normalized with body weight. The mean and standard deviation of the data were measured to describe data and two-way ANOVA test was used to analyze the value of between the groups.
    Results
    Findings showed significant differences of the produced ground reaction force in a vertical direction in first and second peak during forward and backward walking. However، in comparison between groups، there were no significant differences between damaged and healthy athletes.
    Conclusion
    This study shows that the ankle sprain injuries on the ground reaction force generated during walking toward the forward and backward has no effect، rather the differences between the healthy and affected groups are related to specific patterns of walking for each subject.
    Keywords: Ground reaction force, Backward walking, Ankle sprain, Athlete
  • Amiri Arimi S., Rezasoltani A., Sakhaei Sy, Khalkhali M., Rahnama L Pages 13-20
    Background And Aim

    Multifidus muscle is one of the short and deep posterior Paraspinal muscles، which gives stability to the spine during various activities. Studies have shown that in people with neck pain، weakness and atrophy of neck muscles are major factors in the incidence of neck pain. Measurement of muscle''s dimensions by ultrasonography provides an opportunity to be able to objectively assess muscle atrophy or hypertrophy. This study aimed to assess symmetry of cervical multifidus muscle size in females with chronic non-specific neck pain and healthy by ultrasonography apparatus.

    Materials and Methods

    Twenty five women with unilateral chronic nonspecific neck pain and 25 healthy women were participated in this study. All subjects were employed and more than 4 hours working with computers or paying office in a day. Imaging of the cervical multifidus muscles were done bilaterally in the level of the fourth vertebra. Anterior-Posterior Dimension (APD)، Lateral Dimension (LD)، Cross-Sectional Area (multiplied of two diameters(APD&LD)) and the Shape ratio (Lateral diameter divided by the Anterior-Posterior diameter(LD/APD)) of the muscle were measured and recorded.

    Results

    Multifidus muscle size in patients group was smaller than the healthy group. In patients group، size of multifidus muscle in the painful side was smaller than the opposite side. Asymmetry of muscle size between the two sides، in the patient group was higher than the control group (P < 0. 05). The ratio of smaller size to the larger size of the muscle، in the healthy group was higher than the ratio in the patient group (P < 0. 05).

    Conclusion

    In patients group، asymmetry of the muscle size between two sides، also smaller size of the muscle in the painful side، showed that muscle atrophy has happened in the involved side.

    Keywords: Cervical spine, Multifidus muscle, Ultrasonography, Size, Symmetry
  • Rahimi M., Salavati M., Ebrahimi I., Mohammadi L Pages 21-28
    Background And Aim
    This study was performed to compare the stiffness of hamstring and rectus femoris muscles in subjects with anterior knee pain and normal subjects.
    Materials And Methods
    In this non experimental and case-control study، 20 persons with anterior knee pain were selected simply from convenient sample and 20 healthy persons were selected by matching method. proximal and distal stiffness of hamstring and rectus femoris muscles were measured using an isokinetic device in the passive mode. Also، maximal concentric peak torque during flexion and extension movements of hip and knee، in two groups were compared by independent T-test and correlation analysis.
    Results
    There was no significant difference between anterior knee pain and proximal compartment of rectus femoris (P=0. 320) and hamstring (P=0. 125) stiffness، but there was significant difference between anterior knee pain and distal compartment of rectus femoris and hamstring stiffness (P<0. 001). Significant relationship was found between anterior knee pain and muscles strength (P<0. 001). No correlation was found between strength and stiffness of rectus femoris (P=0. 356) and hamstring muscles (P=0. 643) in patients group، but in healthy subjects this relationship was found (P<0. 001).
    Conclusion
    In patients with anterior knee pain، hamstring and rectus femoris muscles stiffness increased and muscle strength decreased. Increasing of muscle strength was effective on stiffness in healthy subjects، but there was no relation between them in patients group. Also rectus femoris and hamstring muscles possibly have different proximal and distal neuromuscular compartments. Key words:
    Keywords: Muscle stiffness, Anterior knee pain, Compartment, Hamstring, Rectus femoris
  • Sayadinezhad T., Abdolvahab M., Akbarfahimi M., Jalili M., Rafiee Sh, Aghestani Ar Pages 29-33
    Background And Aim

    Rehabilitation interventions have significant role in reducing the disabilities of Down syndrome. Due to great role of balance in the function of individuals particularly in Activity of Daily Living and the effect of strength on balance، the aim of this study was to investigate the effects of Progressive Resistive Exercise on functional balance in children with Down syndrome.

    Material And Methods

    Fifteen girls children aged between 8 and 12 years، with Down syndrome participated in this study by available sampling method. The subjects participated three times per week in a six-week progressive strengthening program. During intervention، 3 of them excluded. Balance were measured by Berg Balance Scale and right/left hip abductor and flexor، knee extensor and flexor muscles isometric strengths were measured by Nickolas hand-held dynamometer. Paired-sampled T-Test was used for data analysis.

    Results

    The results of this study showed that the mean of functional balance and muscles isometric strengths were significantly increased after intervention (P<0. 001).

    Conclusion

    It seems that the results of this study confirm the effect of progressive resistance training on progressing functional balance، and 8-12 years old children with Down syndrome can benefit from these exercises.

    Keywords: Balance, Progressive resistance training, Down syndrome, Isometric strength
  • Mahmoudi Hashemi F., Mousavi J., Attarbashi Moghadam B., Talebian Moghadam S., Mousavi Sh Pages 34-39
    Background And Aim
    The translation، cultural adaptation and validation of the Persian version of the American shoulder and elbow surgeons (ASES) were carried out in accordance with published guidelines.
    Materials And Methods
    The study was conducted on 100 athletes (25. 96±5. 81 years)، which suffered from different shoulder disorders. When the translation and cultural adaptation of the original questionnaire was carried out on the standardized method، the participants were asked to complete a questionnaire booklet including the DASH، the Short Form General Health Survey (SF-36) and ASES questionnaires. In addition، 30 randomly selected patients were asked to complete the ASES questionnaire 48 hours later for the second time. After data collection the Statistical analysis was performed by using SPSS software.
    Results
    The Cronbach''s alpha was used to indicate internal consistency. Cronbach''s alpha was 0. 91 for ASES. Test-retest reliability was quantified by use of the intraclass correlation coefficient. It was 0. 91 for ASES questionnaire. The Pearson Correlation Coefficient was used for the questionnaire validation study. The DASH questionnaire showed high correlation of ICC=0. 78 with ASES. The ASES showed moderate correlation of 0. 48 to 0. 62 with those of the various scales of the SF-36.
    Conclusion
    The Iranian ASES showed good reliability and validity and can be used for shoulder-specific patient self-assessment.
    Keywords: Upper extremity disorders, American shoulder, elbow surgeons questionnaire, Reliability, Validity, Athletes, Functional assessment
  • Kordi Yousefi Nejad A., Shadmehr A., Olyaei Gr Pages 40-47
    Background And Aim
    Diabetes has world wide prevalence and it is estimated that up to ten years later، more than 300 million people would suffer from it. The disease has serious secondary complications. Physical activity can decrease the complications by altering the blood profiles. Patients with diabetes are unwilling to do physical exercise. Whole Body Vibration (WBV) might be a proper substitution for exercise. The effects of WBV on patients with diabetes have not been studied enough، so the aim of this study was to evaluate the effects of WBV on the blood profiles in patients with diabetes type 2.
    Materials And Methods
    Twenty patients with diabetes were assigned using matched assignment either into control (n=10) or intervention (n=10) group. Intervention group received the WBV with frequency of 30 Hz and amplitude of 2. 5 mm for six weeks twice a week. The control group did not receive any intervention during this period. Blood profiles were measured in both groups at the baseline and the end of the study.
    Results
    FBS and HbA1C decreased in intervention group in comparison with the control group but the differences were not statistically significant (P=0. 44). There were not significant statistical differences in Cholesterol، HDL، LDL and TG before and after the treatment between the two groups.
    Conclusion
    The application of WBV with the above parameters might reduce FBS and HbA1C in patients with diabetes type 2. Increase in the amount of Glucose Transporter protein 4 (GLUT-4) is one of the contributing factors that these changes can be ascribed to.
    Keywords: Diabetes type 2, Whole Body Vibration, Blood profiles, GLUT, 4
  • Safari S., Naseri N., Ansari N., Sarafzadeh J., Mansoorsohani S Pages 48-54
    Background And Aim
    More recently، attention has turned to the role of proximal structures in function of lower limb. Decreased lumbo-pelvic (or core) stability has been suggested to contribute to the etiology of lower extremity sport injuries. This is largely due to the closed chain nature of athletic activities. Groin pain is a common complaint for athletes participating in sports such as soccer. Adductor-related groin pain was the most common primary entity in soccer players. Therefore، the aim of this study was to compare of core stability between male soccer players with and without hip adductors strain. Various studies have been done for treatment and prevention of recurrent of this lesion and the most important thing in these studies was to keep the integrity of the core stability.
    Materials And Method
    Fifty professional soccer players (25 healthy and 25 with adductors strain. mean age: 21. 32±2. 73) was studied. Core stability was compared among them by 5 endurance and functional tests. Endurance of back extensors، trunk flexors and lateral flexors were tested by Modified Biering-Sorensen and Mc. Gilltests. In current research، the Double Leg Lowering test is applied to measure the function of the oblique abdominals muscles and the Single Leg Squat test is applied to measure the function of hip abductor and external rotators muscles.
    Results
    Endurance of back extensors، flexors and lateral flexors were significantly lower in the injured soccer players in comparison with the healthy players. Significant decrease in the function of oblique abdominal muscles، hip abductor and external rotator muscles were founded in the injured players (p<0. 05).
    Conclusion
    Decrease of endurance and function in the trunk muscles is probably an important risk factor for hip adductors strain injuries in the soccer players. Increasing the endurance of the core muscles can be reduced the occurrence of hip addactors strain.
    Keywords: Core stability, Hip adductor strain, Groin pain
  • Salimi M., Ahmadi A., Marufi N Pages 55-62
    Background And Aim
    Neck pain is one of the most common musculoskeletal disorders in industrial society. There are complex changes in motor control of cervical spine in neck pain patients. The aim of this study was to compare the latency of activation of neck muscles during upper limb movement between neck pain patients and healthy subjects.
    Materials And Methods
    Eighteen chronic non-specific neck pain patients and eighteen healthy subjects who were matched in age، weight and height participated in this study. Subjects were standing on the ground and performed flexion and abduction movement of the right arm until at least 90 degree in five trials and consequently surface electromyography of neck muscles was recorded. Activation time of neck muscles was determined in comparison with the activation time of deltoid muscle (as an event) and then compared between two groups.
    Results
    Findings of this study showed that in patients with chronic neck pain and healthy subjects during upper limb flexion and abduction movements، the superficial neck muscles were activated after deltoid activation. As well as in the neck pain patients compared to the healthy subjects superficial neck muscles onset was significantly appeared with delayed (P<0. 05).
    Conclusion
    In patients with neck pain compared to healthy controls، the neck muscles were significantly delayed in responses to the internal perturbations of fast upper limb movements. It may be to increase the risk of injuries of neck region during fast upper limb movements.
    Keywords: Nonspecific chronic neck pain, Internal perturbation, Preparatory activity, Delayed muscle response
  • Hassani M., Hassani Mehraban A., Aliabadi F., Taghizade G Pages 63-69
    Background And Aim
    Children''s participation in leisure and recreational activities is associated with their well-being. The Purpose of this study was to compare of participation between children with cerebral palsy and typically developing peers 8-14 years old.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study، 30 children with cerebral palsy (mean age: 11 years and 1 month) from special education school and 30 typically developing peers (11 years and 6 months) from typical schools through convenient nonprobability sampling were selected. Participants were evaluated with the Children''s Assessment of Participation and Enjoyment (CAPE). The data were analyzed by spss17.
    Results
    There were significant differences between children with cerebral palsy and typically developing peers (p= 0. 000) in diversity scale. The intensity of participation in peer group was more than children with cerebral palsy)p=0. 000). No significant differences were found between the groups in the enjoyment. There were no significant main effects of gender، also significant interaction effect between group type and gender for CAPE variables.
    Conclusion
    The participation of peer group in most activities was more than children with cerebral palsy. Physical disability can affect participation of children in everyday activities and socialization. Knowledge about participation of cerebral palsy children can help to health care professional to establish interventions that fit with children''s preferences and can promote their health and participation.
    Keywords: Participation, Cerebral palsy, Activity