فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:11 Issue: 3, Mar 2013

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:11 Issue: 3, Mar 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباس افلاطونیان، الهام رحمانی*، مژگان راهسپار صفحات 179-184
    مقدمه

    پیریدابن یکی از مشتقات پیریدازینون است که به عنوان کنه کش و حشره کش جدید در تمام نقاط دنیا برای کنترل کرم های ریز، و حشراتی نظیر شته ها، پروانه های سفید، استفاده می شود.

    هدف

    در این تحقیق میزان تاثیر پیریدابن روی پارامترهای مورفولوژیکی اسپرم، کیفیت و انسجام DNA اسپرم و تاثیر آن بر توان تولیدمثلی موش های سوری بررسی شده است.

    مواد و روش ها

    تعداد 80 موش کوچک نر سفید آزمایشگاهی بالغ و سالم استفاده شد. حیوانات به سه گروه کنترل، گروه تجربی دوز پایین و گروه تجربی دوز بالا تقسیم شدند. گروه تجربی دوز پایین و بالا سم پیریدابن را به ترتیب mg/kg 53 وmg/kg 212 و گروه کنترل آب مقطر دریافت کردند. در هر سه گروه اسپرم های مستقر در دم اپیدیدیم بعد از 45 روز استخراج شدند و تعداد اسپرم ها، میزان قابلیت زنده ماندن اسپرم ها، اسپرم های نابالغ و میزان آسیب DNA اسپرم ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    نتایج

    نتایج ما نشان دادند که با دریافت پیریدابن تعداد اسپرم ها، قابلیت زنده ماندن اسپرم ها، میزان اسپرم های بالغ کاهش می یابد، و تعداد اسپرم هایی که DNA آن ها دچار آسیب شده بودند به طور معنی داری (0/05>p) افزایش نشان داد. کاهش توان باروی و اختلال در مراحل رشد و نمو جنین در محیط آزمایشگاهی در هر دو گروه تجربی دیده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که سم پیریدابن با آسیب رسانی به DNA های اسپرم ها وایجاد ناهنجاری در کروماتین آن ها، باعث افزایش اسپرم های نابالغ گردیده و موجب کاهش باروری می شود.

    کلیدواژگان: آندومتریومای عود شونده، اتانول اسکلروتراپی، IVF، میزان حاملگی، تحت گاید سونوگرافی واژینال، آسپیراسیون آندومتریوما
  • فهیمه رمضانی تهرانی*، مریم دانشپور، سمیه هاشمی، مریم زرکش، فریدون عزیزی صفحات 185-194
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری پیچیده با اجزای ژنتیکی و محیطی می باشد و به نظر می رسد که ژن های مرتبط با چاقی و متابولیسم انسولین در اتیولوژی این سندرم درگیر باشند.

    هدف

    ما در این مطالعه به بررسی ارتباط احتمالی پلی مورفیسم های ژن آدیپونکتین و ژن گیرنده انسولین با سندرم تخمدان پلی کیستیک پرداخته ایم.

    مواد و روش ها

    شرکت کنندگان در این مطالعه 186 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک براساس معیارهای NIH و 156 زن غیرمبتلا بودند. ژنوتیپ این افراد از نظر پلی مورفیسم در اگزون 8 و 17 ژن گیرنده انسولین یا اگزون و اینترون 2 ژن آدیپونکتین مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    توزیع ژنوتیپ و الل های هر دو پلی مورفیسم در دو گروه مبتلا به PCOS و گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت. شاخص های هورمونی و آنتروپومتریک پلی مورفیسم های مختلف ژن های گیرنده انسولین و آدیپونکتین در دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی داری نداشتند.

    نتیجه گیری

    پلی مورفیسم های ژن های آدیپونکتین و گیرنده انسولین در زنان ایرانی مورد مطالعه ارتباطی با سندرم تخمدان پلی کیستیک نداشت.

    کلیدواژگان: گیرنده انسولین، ژنتیک، آدیپونکتین، سندرم تخمدان پلی کیستیک، پلی مورفیسم
  • فرهاد گلشن ایرانپور*، مجتبی رضازاده ولوجردی صفحات 195-200
    مقدمه

    وقتی که یک حیوان نر میمیرد، اسپرم ها دربدن حیوان دچار دژنرسانس خواهند شد. به دلیل ساختار منحصربفرد کروماتین در اسپرم، ممکن است این دژنرسانس با دیگر سلولها متفاوت باشد. به هرحال تحقیقی وجود ندارد که بطور مستقیم سلامت DNA اسپرم را با نگهداری جسد حیوان در یخچال بررسی کند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی زنده ماندن، حرکت توتال و سلامت DNA سلول های اسپرم پس از مرگ جانور است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 24 موش نر از نژاد سفید سوییسی با ایجاد در رفتگی گردنی کشته شدند و پس از آن تا مدت 12 روز در یخچال (دمای 4 تا 6 درجه سانتیگراد) نگهداری گردیدند. در روزهای صفر (بلافاصله پس از مرگ بعنوان گروه کنترل)، 1، 2، 3، 5، 7، 10 و 12 پس از مرگ، ناحیه اپیدیدیم این موش ها برداشته شده و در محیط کشت Ham’s F10 فشرده شدند. درصد اسپرم هایی که زنده، متحرک و دارای DNA دو رشته ای در هسته خود بودند، اندازه گیری شدند. زنده ماندن و سلامت DNA اسپرم ها به ترتیب بوسیله رنگ آمیزی های ایوزین -نیگروزین و آکریدین اورانج مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که زنده ماندن و تحرک توتال سلولهای اسپرم بطور معنی داری در طول 12 روز پس از مرگ کاهش می یابد (0/001>p). بر خلاف زنده بودن و تحرک ، سلامت DNA در این مدت تغییرات معنی داری را نشان نداد (حتی 12 روز پس از مرگ).

    نتیجه گیری

    این مطالعه پیشنهاد می کند که DNA اسپرم حتی 12 روز پس از مرگ تغییری نمی یابد.

    کلیدواژگان: سلامت DNA، اپیدیدیم، موش، اسپرم
  • عاطفه عسگری*، صفیه قهرمانی، سولماز سعیدی، ابراهیم کامرانی صفحات 201-208
    مقدمه

    مطالعات مختلف نشان می دهد که ترانسلوکاسیون های متعادل کروموزومی در والدین می تواند سبب ایجاد سقط های مکرر خودبخودی شود. در بررسی های متفاوت شیوع ناهنجاری های کروموزومی در زوجین دارای سقط های مکرر از 0% تا 31% می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی وجود یا عدم وجود ناهنجاری های کروموزومی و هترومورفیسم ها در زوجین دارای سقط های مکرر و همچنین سهم این ناهنجاری ها در ایجاد سقط می باشد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق مطالعه ای-توصیفی مقطعی می باشد که در آن 75 زوج دارای 3 سقط و بیشتر و 65 زوج دارای 2 سقط که از طرف پزشک متخصص زنان به آزمایشگاه سیتوژنتیک بیمارستان شهید بهشتی همدان ارجاع داده شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند و همچنین کاریوتیپ 40 فرد بدون سابقه سقط جنین بعنوان گروه کنترل بررسی شدند. روش مورد استفاده در این تحقیق باندینگ (رنگ آمیزی باندینگ با استفاده ازگیمسا وتریپسین GTG) می باشد.

    نتایج

    فراوانی ناهنجاری ها و هترومورفیسم های کروموزومی بین زوجین دارای 3سقط و بیشتر به ترتیب5/3 % و 9/3% گزارش گردید همچنین این فراوانی بین زوجین دارای 2 سقط به ترتیب 3/07% و 6/15% می باشد. همینطور در افراد کنترل فراوانی هترومورفیسم های کروموزومی 7/5% بود وهیچ گونه ناهنجاری های کروموزومی درآن ها مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که ناهنجاری های کروموزومی می تواند یکی از دلایل سقط های مکرر خودبخودی باشد که با افزایش تعداد سقط ها این احتمال افزایش می یابد همچنین وجود هترومورفیسم های کروموزومی در جمعیت عمومی که بدون علایم بالینی سقط هستند نشان می دهد که هترومورفیسم های کروموزومی نمیتواند سبب ایجاد سقط های مکرر خودبخودی شود.

    کلیدواژگان: ترانسلوکاسیون، هترومورفیسم، سقط مکرر، افراد کنترل، عسگری، بیمارستان شهید بهشتی
  • طلعت خدیوزاده، رباب لطیف نژاد رودسری*، مسعود بهرامی، علی تقی پور، محمد جلال عباسی شوازی صفحات 209-218
    مقدمه

    اخیرا تعاملات اجتماعی به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده تمایلات باروری مورد توجه روزافزونی قرار گرفته است. اما اطلاعات اندکی وجود دارد که نشان دهد چرا و چگونه این عامل قصد زوجین در امر باروری را تحت تاثیر قرار می دهد.

    هدف

    هدف این مطالعه کیفی تبیین الگوهای تاثیر شبکه اجتماعی بر قصد زوجین در خصوص تولد نخستین فرزند در جامعه شهری مشهد در سال 1390 بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کیفی اکتشافی، اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق با 24 شرکت کننده شامل 14 زن در سنین باروری، سه نفر از همسران آنها، دو نفر از مادران آنها و پنج نفر از ارایه کنندگان خدمات سلامت انجام شد. نمونه ها به صورت هدفمند از مراکز بهداشتی درمانی، منازل و محل کار شرکت کنندگان انتخاب و گردآوری داده ها تا رسیدن به اشباع ادامه یافت. تحلیل داده ها با رویکرد تحلیل محتوای کیفی مرسوم از طریق دادن کدهای تحلیلی و طبقه بندی آنها با استفاده از نرم افزار تحلیل کیفی MAXqda انجام شد. صحت و استحکام مطالعه از طریق درگیری طولانی مدت، معتبرسازی کدها از طریق تایید مشارکت کنندگان و تایید متخصصین انجام گردید.

    نتایج

    یافته های حاصل از تحلیل داده ها مشتمل بر چهار طبقه اصلی در خصوص نحوه تاثیر شبکه اجتماعی بر قصد باروری زوجین شامل 1) ادراک شبکه اجتماعی مرتبط با باروری 2) وقوع انواع مختلف تاثیر اجتماعی 3) قضاوت ذهنی در مورد مفید بودن پیام شبکه و تناسب آن با زندگی شخصی و 4) تعامل زوجین با شبکه اجتماعی بود.

    نتیجه گیری

    جهت اداره رفتار باروری، لازم است تاتیر شبکه اجتماعی پیرامون زوجین مورد شناسایی قرار گیرد. یافته های این مطالعه می تواند در ارایه خدمات تنظیم خانواده جهت انتشار رفتارهای باروری مناسب از طریق سیستم ارایه خدمات بهداشت باروری مبتنی بر جامعه مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: باروری، فرزندآوری، شبکه اجتماعی، تحقیق کیفی، تحلیل محتوا
  • Ramaswamy Suganthi*، VV Vijesh، Sanjay Jayachandran، Jahangir Ali Fathima Benazir صفحات 219-226
    مقدمه

    ریزحذف کروموزوم y یک ناهنجاری مهم ژنتیکی است که ممکن است بر اثر نوترکیبی کروموزومی بین توالی های هومولوگ در نواحی اختصاصی مردانه در کروموزوم y به وجود آید. این وضعیت به طور شایع همراه با کاهش میزان اسپرم می باشد. بنابراین غربالگری ریزحذف کروموزوم y دارای اهمیت کلینیکی بالایی می باشد.

    هدف

    جهت راه اندازی یک روش مولتی 1 لکس PCR بر اساس STS که بتواند جهت تشخیص سریع حذف AZF را انجام دهد و بنابراین بتوانیم شیوع حذف AZF را در مردان نابارور در جنوب هندوستان برآورد کنیم.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر غربالگری ریزحذف کروموزوم Y بر اساس PCR در 75 مرد انجام شد که شامل 30 مرد با آزوسپرمی غیرانسدادی، 20 مرد با الیگوسپرمی شدید و 25 مرد با آنالیز اسپرم نرمال به عنوان کنترل انجام شد. در PCR از 15 STS استفاده شد و شیوع حذف بعد از انجام PCR موفق بررسی شد.

    نتایج

    ما یک روش مولتی پلکس PCR بر اساس STS را راه اندازی کردیم که می تواند در تشخیص سریع ریزحذف کروموزوم y بر بالین کمک کننده باشد. نتایج ما نشان دهنده شیوع 36% حذف بود. در بین افراد با حذف تعداد 12 نفر (40%) آزواسپرم و 6 نفر (30%) اولیگوسپرم بودند. هیچ ریزحذفی در مردان با آنالیز اسپرم نرمال پیدا نشد.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد که غربالگری ریزحذف کروموزوم y در پیگیری ناباروری مردان با علت مشخص ضروری است. غربالگری اجباری از حذف کروموزوم y باید در تمام مردان مبتلا به آزوسپرمی و اولیگوسپرمی قبل از انجام روش های کمک به باروری لازم است.

    کلیدواژگان: ریزحذف کروموزوم y، ناحیه AZF، ناباروری مردان، مولتی پلکس PCR
  • Arzu Yavuz، Oya Demirci*، Hamdullah Sozen، Mehmet Uludogan صفحات 227-234
    مقدمه

    تاکنون بسیاری از مطالعات، عوامل موثر بر میزان حاملگی (pregnancy rate) پس از تلقیح داخل رحمی اسپرم (IUI) را بررسی نموده اند ولی محققان مختلف نتوانسته اند به اتفاق نظری در مورد اهمیت این عوامل دست پیدا کنند.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه، بررسی عوامل پیش بینی کننده موثر بر میزان حاملگی پس از تحریک تخمدان کنترل شده (‍COH) IUI بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق گذشته نگر، کلیه بیماران کاندید IUI مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی- تحقیقاتی زنان و کودکان zeynep Kamil از ژانویه 2003 تا دسامبر 2009 مورد مطالعه قرار گرفتند. در مجموع 980 سیکل IUI از 569 زوج آنالیز گردید. 36IUI ساعت پس از تخمک گذاری برای بیماران انجام شد. فاکتورهای پیش بینی کننده مورد ارزیابی شامل: سن زنان، شاخص توده بدنی (BMI)، مدت زمان ناباروری، نوع ناباروری، سطح هورمون محرک فولیکول (FSH) و استرادیول (E2) در روز سوم سیکل، تعداد فولیکول های قبل از تخمک گذاری (preovulatory follicles)، ضخامت آندومتر، شمارش کل اسپرم های متحرک و نسبت اسپرم های متحرک پیشرونده بود.

    نتایج

    به طور کلی میزان حاملگی در این مطالعه %7/4 به دست آمد. همچنین پس از آنالیز رگرسیون لجستیک چندمتغیره مشخص گردید، سطح (BMI(<‌ 25 kg/m2 تعداد فولیکول های قبل از تخمک گذاری (2≤)، سطح FSH 9/4>IU/L (، سطح استرادیول E2()(pg/ml 80>) و نسبت اسپرم های متحرک پیشرونده (%50<) به طور معنی داری در میزان حاملگی موثر بودند.

    نتیجه گیری

    سطح BMI، FSH، استرادیول، تعداد فولیکول های قبل از تخمک گذاری و نسبت اسپرم های متحرک پیش رونده ممکن است تعیین کننده موفقیت IUI به عنوان مدل درمانی مطلوب می باشد.

    کلیدواژگان: تلقیح داخل رحمی، میزان حاملگی، فاکتور پیشگویی کننده، گنادوتروپین، اسپرماتوزوا متحرک پیش رونده
  • علیرضا نواب، فاطمه صادقیان ندوشن محمدحسن شیخها، سیدمحسن میراسماعیلی، مهردادسلیمانی، فرزانه فصاحت* صفحات 235-242
    مقدمه

    سلول های بنیادی بافت دندانی از بافت های متنوعی از دندان جدا سازی شده اند .این سلول های بنیادی بالقوه دارای پتانسیل درمانی بالایی در ترمیم بافت های آسیب دیده دندانی می باشند. سلول های بنیادی پالپ (DPSCs)، سلول های بنیادی فولیکول پری اپیکال (PAFSCs) و سلول های بنیادی لیگامان پریودنتال (PDLSCs) دارای پتانسیل تکثیری بالایی در خود نوسازی می باشد که این قابلیت در پتانسیل درمان ترمیمی آنها بسیار اهمیت دارد .

    هدف

    در مطالعه حاضر، ما برای اولین بار در ایران روشی را برای جداسازی سلولهای بنیادی پالپ، پری اپیکال فولیکول و لیگامان پریودنتال معرفی و نقش بالقوه آن ها را در قابلیت ترمیم بافتی مورد بحث قرار می دهیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه پژوهشی بنیادی، سلول های بنیادی دندانی از فولیکول پری اپیکال، پالپ و لیگامان پریودنتال جداسازی شدند. این سلول ها با مارکرهای اختصاصی سلول های بنیادی و با استفاده از تکنیک ایمنوهیستوشیمی ارزیابی گردیدند. برای اثبات خصوصیت مزانشیمی سلول ها ،قابلیت تمایز آن ها به رده های استخوانی و چربی و همچنین بیان ژنی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. برای سنجش توانایی تکثیر، روش های رنگ آمیزی با Brdu و منحنی رشد انجام شد و در پایان هر سه نوع سلول از نظر همه خصوصیات با یکدیگر مقایسه شدند.

    نتایج

    جمعیت های سلولی جداسازی شده دارای خصوصیات مورفولوژیکی و مارکرهای سطح سلولی مشابه بودند. این سلول ها دارای توانایی تمایز به استخوان با قابلیت های متنوع و همچنین تمایز به چربی با الگوی مشابه هستند.PAFSCs دارای سرعت تکثیر چشمگیری نسبت به انواع دیگر می باشد.

    نتیجه گیری

    ما نشان دادیم که DPSCs، PDLSCs و PAFSCs در بافت های مختلف دندانی وجود دارد و می توان از آن ها به عنوان یک منبع از سلول های بنیادی در توسعه ارگان های مهندسی زیستی و همچنین در بازسازی craniomaxillofacial استفاده کرد. همچنین، کشت های PAFSCs دارای توانایی تکثیر و تمایز به استخوان بالایی بوده که می تواند در درمان های ترمیمی بافت های دندانی کاربرد موثرتری داشته باشد.

    کلیدواژگان: سلول بنیادی بافت دندانی، پالپ، فولیکول پری اپیکال، لیگامان پریودنتال
  • اعظم آذرگون*، مرجان بهرامی، جعفر علاوی طوسی صفحات 243-248
    مقدمه

    رژیم های درمانی مختلفی برای تحریک تخمک گذاری کنترل شده در سیکل های IUI مورد استفاده قرار می گیرند اما هنوز بهترین آن ها شناخته شده نیست.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، مقایسه دو رژیم درمانی کلومیفن + HMG و کلومفین + rFSH در سیکل های IUI بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از سال 1385 الی 1389 به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سو کور در 144 خانم با نازایی با علت ناشناخته یا عامل مردانه که در سیکل های IUI قرار گرفتند (72 بیمار در گروه کلومیفن + rFSH و 72 بیمار دیگر در گروه کلومیفن + HMG) انجام شد. پیامدهای اولیه بررسی میزان حاملگی کلینیکال و ongoing و پیامدهای ثانویه شامل: بررسی تعداد فولیکول های غالب، میانگین سایز فولیکولی، ضخامت آندومتر درروز تزریق HCG، کل دوز مصرفی گنادوتروپین ها و طول مصرف روزهای استفاده از گنادوتروپین ها بودند.

    نتایج

    اختلاف معنی داری در میزان حاملگی کلینیکال و ongoing بین دو گروه وجود نداشت. میزان حاملگی دوقلویی بطور معنی داری در گروه کلومیفن + rFSH (33/3%) بیشتر از گروه کلومیفن + HMG (0/005<p، %12/5 بود. هیچ اختلاف معنی داری در پیامدهای ثانویه بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    بر طبق نتایج حاصله از این مطالعه بنظر می رسد که کلومیفن + HMG یک رژیم مناسب و ارزان تر از rFSH +CC در بیماران نازایی با علل ناشناخته و یا علل مردانه که در سیکل های IUI قرار میگیرند باشد.

    کلیدواژگان: تحریک تخمک گذاری، تلقیح داخل رحمی، کلومیفن سیترات، گنادوتروپین ها
|
  • Abass Aflatoonian, Elham Rahmani *, Mozhgan Rahsepar Pages 179-184
    Background

    Endometriosis is a common hormone-dependent gynecologic disease with a high recurrence. Laparotomy or laparoscopy is the standard surgery for the large endometrioma. Also, sclerotherapy is basically used to treat different diseases one of which is endometrioma.

    Objective

    The study was designed to assess the value of transvaginal ultrasound-guided ethanol sclerotherapy in patients with a recurrent endometrioma.

    Materials And Methods

    In a randomized clinical trial, an interventional group of 20 patients underwent transvaginal ethanol sclerotherapy for recurrent ovarian endometrioma. The patients were followed up first after one and two weeks and then after one, two, and three months. If the patients had no endometrioma, they were treated with in vitro fertilization (IVF) (standard long protocol). A control group of 20 patients with endometrioma were enrolled for an IVF protocol. They had no treatment by ethanol sclerotherapy. IVF parameters, pregnancy rates, and implantation rates were compared in both groups.

    Results

    The demographic data showed no difference between the two groups. The initial mean endometria size was 41.45±15.9 cm, the recurrence rate after 6 months was 4 (20%), FSH before and after sclerotherapy was 6.97±2.25 IU/L and 6.78±1.88 IU/L (p=0.343). The clinical pregnancy rate was 6 (33.3%) vs. 3 (15%), (p=0.616). The fertilization rate emerged 63.06% in study group vs. 60.38%, (p=0.57). The implantation rate turned out 12.9% in study group vs. 7.5%, (p=0.52). None of these results were significant. However, the data pointed to a better trend toward the ethanol sclerotherapy group.

    Conclusion

    Ethanol sclerotherapy could be an effective strategy for the treatment of recurrent endometrioma especially before IVF.

    Keywords: Endometrioma, Ethanol sclerotherapy, Fertilization In, vitro
  • Fahimeh Ramezani Tehrani*, Maryam Daneshpour, Somayeh Hashemi, Maryam Zarkesh, Feridoun Azizi Pages 185-194
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a complex disease having both genetic and environmental components and candidate genes on obesity and insulin metabolism have been hypothesized to be involved in its etiology.

    Objective

    We examined the possible association of adiponectin and insulin receptor gene polymorphisms with PCOS.

    Materials And Methods

    A total of 186 women with PCOS using NIH criteria and 156 healthy women were recruited. Their samples were genotyped for the polymorphism in exon 17 and 8 of the insulin receptor gene or exon and intron 2 of the adiponectin gene.

    Results

    The distributions of genotypes and alleles of both polymorphisms were not different in women with PCOS and controls. There was no significant differences on the anthropometric and hormonal profiles of various adiponectin and insulin receptor genes polymorphisms among both groups.

    Conclusion

    Adiponectin and insulin receptor gene polymorphisms are not associated with PCOS in a sample of Iranian population.

    Keywords: Receptor, Insulin, genetics, Adiponectin, Polycystic ovary syndrome, Polymorphism, Genetic
  • Farhad Golshan Iranpour*, Mojtaba Rezazadeh Valojerdi Pages 195-200
    Background

    When male animals die, spermatozoa within the body of animal will be degenerated. Because of unique chromatin structure of sperm, maybe this degeneration is different from other cells. However there is not any research which considered directly the integrity of sperm DNA by keeping the cadaver in refrigerator.

    Objective

    The aim of this study was to assess viability, total motility and DNA integrity of sperm cells after death.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 24 male Swiss white mice were killed by cervical dislocation and then kept in refrigerator (4-6oC) for up to 12 days. On the 0 (immediately after death as control group), 1st, 2nd, 3rd, 5th, 7th, 10th and the 12th days after death cauda epididymides were removed and squeezed in Ham’s F10 medium. The proportion of viable, motile and double stranded DNA spermatozoa was examined. Viability and DNA integrity of sperm cells were examined consecutively by eosin nigrosin and acridine orange stainings.

    Results

    The data obtained from this study showed that viability and total motility of sperm cells were significantly decreased during 12 days after death (p<0.001). In contrast with viability and motility, DNA integrity was without significant changes (even 12 days after death).

    Conclusion

    This study suggests that integrity of sperm DNA would not change even after 12 days after death if the cadaver kept in refrigerator.

    Keywords: DNA, Epididymides, Mouse, Spermatozoa
  • Atefeh Asgari*, Safieh Ghahremani, Solmaz Saeedi, Ebrahim Kamrani Pages 201-208
    Background

    Different studies show that chromosomal balance translocation in the parents can cause recurrent spontaneous abortions. Incidence of chromosomal translocation abnormalities in couples with repeated abortions is from 0% to 31%.

    Objective

    The purpose of this research was studying the presence or absence of chromosomal abnormalities and heteromorphism in couples with recurrent abortions and also the role of this anomaly in the abortions.

    Materials And Methods

    This study is a cross sectional descriptive study which have investigated 75 couples who had three abortions or more, and 65 couples who had two abortions that referred by gynecologist to the lab of Beheshti Hospital in Hamedan for cytogenetical investigation. Also 40 healthy individuals without history of abortion investigated as control group.GTG bonding technique (staining banding with gymsa and trypsin) is used in this study.

    Results

    Frequency of chromosomal abnormalities and heteromorphism among couples with three or more abortions were reported respectively 5.3% and 9.3%. This frequency in couples with two abortions was respectively 3.07%and 6.15%. The frequency of chromosomal heteromorphism in control group was 7.5% and no chromosomal abnormalities were observed in them.

    Conclusion

    This study shows that chromosomal abnormality can be one reason of recurrent spontaneous abortions and more abortion increases the probability of this anomaly. Also, existence of chromosomal heteromorphism in the general population without clinical abortion symptoms shows that chromosomal heteromorphism cannot be the reason of these spontaneous abortions.

    Keywords: Translocation, Heteromorphism, Recurrent abortion, Chromosomal abnormalities
  • Talat Khadivzadeh, Robab Latifnejad Roudsari*, Masoud Bahrami, Ali Taghipour, Jalal Abbasi Shavazi Pages 209-218
    Background

    Recently, the relevance of social interactions as determinants of behavioral intentions has been increasingly perceived, but there is a lack of knowledge on how and why it interacts with couples’ fertility intentions.

    Objective

    This qualitative study was conducted to explore the influence of social network on couples’ intention to have their first child in urban society of Mashhad, Iran in 2011.

    Materials And Methods

    In this exploratory qualitative study in-depth interviews were conducted with 24 participants including 14 fertile women, two parents, three husbands and five midwives and health care providers. The sample was selected purposively in urban health centers, homes and workplaces until data saturation was achieved. Data analysis was carried out adopting conventional content analysis approach through giving analytical codes and identification of categories using MAXqda software. Study rigor verified via prolonged engagement, validation of codes through member check and peer debriefing.

    Results

    Findings from data analysis demonstrated four major categories about social network’s influence on couples’ intention to have their first child including 1) perception of fertility relevant social network, 2) occurrence of various types of social influence 3) subjective judgment to the benefits of social network and its fitness to personal life, and 4) couples’ interaction with social network.

    Conclusion

    Managing the fertility behaviors need to include the consideration of personal social networks surrounding the couples. It is important to apply the study findings in providing family planning services and dissemination of appropriate fertility behaviors through community-based reproductive health care delivery system.

    Keywords: Fertility, Childbirth, Social network, Qualitative study, Content analysis
  • Ramaswamy Suganthi*, Vv Vijesh, Sanjay Jayachandran, Jahangir Ali Fathima Benazir Pages 219-226
    Background

    Y chromosomal microdeletion is an important genetic disorder, which may arise due to intrachromosomal recombination between homologous sequences in the male specific region of the human Y chromosome. It is frequently associated with the quantitative reduction of sperm. The screening for Y chromosomal microdeletions has a great clinical value.

    Objective

    To develop a sequence tagged site (STS) based multiplex PCR protocol, which could be specific for the rapid detection of AZF deletions and thereby estimating the frequency of AZF sub deletions in infertile South Indian men.

    Materials And Methods

    In the current study, PCR based Y chromosomal microdeletion screening analysis was performed in 75 men including 30 non-obstructive azoospermic men, 20 severe oligozoospermic, and 25 normozoospermic fertile men (controls) using 15 known STS primer pairs mapped within the AZF locus. Deletion frequency was estimated after successful PCR amplification.

    Results

    We designed and optimized a STS based multiplex PCR protocol, which could be helpful for the clinicians to detect the Y chromosomal deletions rapidly and specifically. In our study, we estimated an overall deletion frequency of 36%. Among these 12 (40%) were azoospermic and 6 (30%) were oligozoospermic. No microdeletions were observed in normozoospermic fertile men.

    Conclusion

    Our Study emphasizes the fact that Y chromosomal microdeletion screening tests are unavoidable in the workup of idiopathic male infertility. Mandatory screening for Y deletions should be done in all azoospermic and severe oligozoospermic patients before undergoing assisted reproductive technology.

    Keywords: Y chromosomal microdeletions, AZF region, Male infertility, Multiplex PCR
  • Arzu Yavuz, Oya Demirci*, Hamdullah Sozen, Mehmet Uludogan Pages 227-234
    Background

    So far, many studies investigated factors that affect pregnancy rates after intrauterine insemination (IUI). Various investigators have not agreed on the nature and ranking of these criteria.

    Objective

    The aim of this study was to assess the predictive factors for pregnancy rate after controlled ovarian hyperstimulation (COH)/ IUI.

    Materials And Methods

    Retrospective study of all patients undergoing IUI at Zeynep Kamil Gynecologic and Pediatric Training and Research Hospital from January 2006 to December 2009. In total 980 IUI cycles in 569 couples were analyzed. All women in the study underwent ovarian stimulation using gonadotropin and IUI was performed 36 h after triggering ovulation. The primary outcome measure was clinical pregnancy rates. Predictive factors evaluated were female age, body mass index (BMI), duration of infertility, type of infertility, follicle stimulating hormone (FSH) level and estradiol (E2) on third day of the cycle, number of preovulatory follicles, endometrial thichness, total motil sperm (TMS) count, and ratio of progressive motile sperm.

    Results

    The overall clinical pregnancy rate was 4.7%. Among the predictive factors after multivariate logistic regression analysis level of BMI (<25 kg/m²), number of preovulatory follicles (≥2), level of FSH (<9.4 IU/L), level of E2 (<80 pg/ml) and the ratio of progressive motile sperm (>50%) significantly influenced the clinical pregnancy rate.

    Conclusion

    Level of BMI, FSH, estradiol, number of preovulatory follicles and the ratio of progressive motile sperm may determine IUI procedure as optimum treatment model.

    Keywords: Intrauterine insemination, Pregnancy rate, Predictive factor, Gonadotropin, Progressive motile spermatozoa
  • Ali Reza Navabazam, Fatemeh Sadeghian Nodoshan, Mohammad Hasan Sheikhha, Sayyed Mohsen Miresmaeili, Mehrdad Soleimani, Farzaneh Fesahat Pages 235-242
    Background

    Human dental stem cells have high proliferative potential for self-renewal that is important to the regenerative capacity of the tissue.

    Objective

    The aim was to isolate human dental pulp stem cells (DPSC), periodontal ligament stem cells (PDLSC) and periapical follicle stem cells (PAFSC) for their potential role in tissue regeneration.

    Materials And Methods

    In this experimental study, the postnatal stem cells were isolated from dental pulp, preapical follicle and periodontal ligament. The cells were stained for different stem cell markers by immunocytochemistry. To investigate the mesenchymal nature of cells, differentiation potential along osteoblastic and adipogenic lineages and gene expression profile were performed. For proliferation potential assay, Brdu staining and growth curve tests were performed. Finally, all three cell types were compared together regarding their proliferation, differentiation and displaying phenotype.

    Results

    The isolated cell populations have similar fibroblastic like morphology and expressed all examined cell surface molecule markers. These cells were capable of differentiating into osteocyte with different capability and adipocyte with the same rate. PAFSCs showed more significant proliferation rate than others. Reverse transcriptase PCR (RT-PCR) for nanog, oct4, Alkaline phosphatase (ALP) and glyceraldehydes-3-phosphate dehydrogenease (GADPH) as control gene showed strong positive expression of these genes in all three isolated cell types.

    Conclusion

    PDLSCs, DPSCs and PAFSCs exist in various tissues of the teeth and can use as a source of mesenchymal stem cells for developing bioengineered organs and also in craniomaxillofacial reconstruction with varying efficiency in differentiation and proliferation.

    Keywords: Dental pulp, Preapical follicle, Mesenchymal stem cell, Periodontal ligament stem cells
  • Azam Azargoon*, Marjan Bahrami*, Jafar Alavy Toussy Pages 243-248
    Background

    Different protocols are used for controlled ovarian hyper stimulation (COH), but the optimal method has not yet been determined.

    Objective

    The aim of this study was to compare the outcome of controlled ovarian stimulation (COS) using clomiphen citrate (CC) plus HMG versus CC plus rFSH in intra uterine insemination cycles (IUI).

    Materials And Methods

    144 women with unexplained or male factor infertility undergoing IUI cycles were randomized (72 patients in CC plus rFSH group and 72 patients in CC plus HMG group) and included in this single blind study from October 2006 to June 2010. The primary outcomes were clinical and ongoing pregnancy rates. The number of dominant follicles, mean of follicular size, endometrial thickness on the day of HCG administration, total dose of gonadotropins and duration of stimulation with gonadotropins were secondary outcomes.

    Results

    Clinical and ongoing pregnancy rates were not significantly different in the two groups. There was a significant higher multiple pregnancy rate in CC plus rFSH group (33.3%) versus CC plus HMG group (12.5%; p<0.005). There were no statistically significant differences in the secondary outcomes between the two groups.

    Conclusion

    According to our results it seems that CC plus HMG is a more suitable and cost-effective regimen than CC plus rFSH in IUI cycles in patients with unexplained or male factor infertility.

    Keywords: Clomiphen citrate, Gonadotropins, Intra uterine insemination, Ovulation induction