فهرست مطالب

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن رستگارپور، سحر گرجی زاده صفحات 5-30
    هدف این پژوهش، ارزیابی کارآمدی دوره های یادگیری الکترونیکی دانشگاه تربیت مدرس از دیدگاه کاربران است. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه مورد مطالعه، دانشجویان در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تربیت مدرس می باشند. حجم نمونه، شامل 66 نفر از دانشجویان رشته های فن آوری اطلاعات، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، حقوق خصوصی، حقوق بین الملل و مدیریت سیستم، از جامعه دانشجویان این رشته ها بوده اند که با شیوه نمونه‎گیری غیرتصادفی هدف مند انتخاب شده اند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته 53 سوالی بسته پاسخ پنج گزینه ای با هشت معیار، استفاده شده است. پایایی پرسش نامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ 96/0 برآورد گردید و روایی آن مورد تایید متخصصان مربوطه قرار گرفت. در این پژوهش، از تی تک متغیری برای هر آیتم استفاده و تفسیر شده است. نتایج پژوهش، به لحاظ آماری نشانگر آن است که کاربران سامانه یادگیری الکترونیکی به سامانه دسترسی مطلوب دارند؛ از پشتیبانی مناسب بهره مند می باشند؛ از آزمون و ارزشیابی مناسب بهره مند می باشند؛ از تمرین ها و تکالیف مناسب بهره مند نمی باشند، از منابع مناسب بهره مند می باشند؛ از محتوای الکترونیکی مناسب بهره مند نمی باشند، از واسط کاربری مناسب بهره مند نمی باشند؛ و از ارایه درس مناسب بهره مند می باشند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، کارآمدی، یادگیری الکترونیکی، دانشگاه تربیت مدرس
  • کیومرث نیازآذری، رضا بهنام فر، صدیقه اندی صفحات 31-43
    پژوهش حاضر، به منظور بررسی تاثیر فن آوری اطلاعات و ارتباطات در یادگیری دروس علوم و جغرافیا انجام گرفت. روش پژوهش، نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش را دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهر ساری در سال تحصیلی 91-1390 به تعداد 48963 نفر که در 72 مدرسه مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دادند. از میان مدارس مجهز به فن آوری اطلاعات و ارتباطات، دو مدرسه و در هر مدرسه دو کلاس پایه پنجم به روش تصادفی ساده به عنوان گروه های آزمایش و کنترل انتخاب شدند. پس از برگزاری پیش آزمون، محتوای درسی در هشت جلسه با استفاده از فن آوری اطلاعات و هم چنین به صورت سنتی به ترتیب برای کلاس های گروه آزمایش و گروه کنترل ارایه گردید و در نهایت، آزمون پیشرفت تحصیلی با سوال های یکسان، از گروه ها به عمل آمد. جهت گردآوری داده ها از آزمون های پیشرفت تحصیلی مورد تایید گروه های آموزشی مربوطه استفاده و اطلاعات حاصل با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل شد. نتایج به دست آمده، حاکی از تاثیر فن آوری اطلاعات در افزایش یادگیری دروس علوم و جغرافیا بود.
  • پیمان اکبری، امید بهارستان، حسین رضایی دولت آبادی صفحات 45-64
    یکی از شاخه های اصلی کارآفرینی، کارآفرینی در سازمان است که بدون شک سهم چشم گیری در توفیق و تعالی سازمان ها دارد. بسیاری از سیاست های سازمان ها که برای توسعه کارآفرینی تدوین می گردد، با فن آوری های اطلاعاتی مرتبط است. از سوی دیگر تلاش های کارآفرینی در سازمان با سرمایه فکری اثربخش تر گشته و می تواند، مزیت های رقابتی را افزایش داده و عمکرد کلی شرکت را بهبود ببخشد. لذا، هدف از این تحقیق، تحلیل تاثیر فن آوری اطلاعات و سرمایه فکری بر کارآفرینی سازمانی است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ روش، همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل 172 نفر از کارکنان شرکت سبحان انکولوژی بودند که به صورت تصادفی طبقه ای و با استفاده از فرمول کوکران نمونه آماری تحقیق، 119 انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسش نامه مارتینز لورنز و همکاران (2004) برای سنجش فن آوری اطلاعات، و از پرسش نامه سرمایه فکری بونتیس (1998) و پرسش نامه کارآفرینی سازمانی اوزدمیرسی (2011) استفاده شده است. روایی (محتوا، همگرا، واگرا) و پایایی (بار عاملی، ضریب پایایی مرکب، ضریب آلفای کرونباخ) پرسش نامه ها حاکی از آن هستند که ابزارهای اندازه گیری از روایی و پایایی خوبی برخوردار هستند. نتایج حاصل از آزمون فرضیات توسط نرم افزار SMART-PLS و با استفاده از آماره آزمون t و ضرایب مسیر (β)، نشان داد که متغیر فن آوری اطلاعات بر سرمایه فکری تاثیر معنی دار و قوی دارد. سرمایه فکری بر کارآفرینی سازمانی تاثیر معنی دار و ضعیفی دارد، اما، فن آوری اطلاعات بر کارآفرینی سازمانی تاثیر معنی دار و متوسط دارد. هم چنین، فن آوری اطلاعات می تواند، به عنوان متغیر تعدیل کننده اثر مثبت سرمایه فکری بر کارآفرینی سازمانی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات، سرمایه فکری، کارآفرینی سازمانی
  • وحید فلاح، بابک حسین زاده، علیرضا اسلامی صفحات 65-81
    هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی تاثیرآموزش الکترونیکی بر رشد ابعاد شخصیتی دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی شهرستان بابل است. در این پژوهش از میان جامعه 2823 نفری دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی، 92 نفر به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. گروه نمونه به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند و جهت دست یابی به هدف پژوهش، روش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بین دو گروه آزمایش و کنترل اتخاذ گردید. ابزار پژوهش، پرسش نامه بود که به صورت پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. در این پژوهش گروه آزمایش، آموزش به روش الکترونیکی شامل پاورپوینت، نرم افزارهای آموزشی و کامپیوتر دریافت کردند، در حالی که گروه کنترل چنین مداخله ای را دریافت نکردند. برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از نمرات پیش آزمون و پس آزمون، از آزمون t مستقل استفاده شد. مقایسه میانگین نمرات پیش آزمون دو گروه آزمایش و کنترل نشان داد که بین دو گروه قبل از شروع آزمایش تفاوت معنی داری وجود نداشت. مقایسه میانگین نمرات پس آزمون بین دوگروه نشان داد، بین عملکرد دو گروه آزمایش و کنترل از لحاظ آماری، تفاوت معنی داری وجود دارد، هم چنین نتایج نشان داد که آموزش الکترونیکی تاثیر بیشتری در رشد شناختی، روانی، اجتماعی و اخلاقی دانش آموزانی که به این روش آموزش دیده اند، در مقایسه با دانش آموزانی که این روش آموزش را دریافت نکردند، داشته است.
    کلیدواژگان: آموزش الکترونیک، رشد، ابعاد شخصیتی، دانش آموزان
  • رضا یوسفی سعیدآبادی، ثریا محسنی صفحات 83-105
    هدف پژوهش حاضر؛ بررسی رابطه بین شکاف دیجیتالی و اضطراب رایانه ای دانشجویان می باشد. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه مورد مطالعه، متشکل از 373 نفر از دانشجویان مقاطع کارشناسی وکارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان ساری بود که در رشته های علوم انسانی، فنی و مهندسی و علوم پزشکی تحصیل می کردند. نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای انجام شد. ابزار گرد آوری داده ها دو پرسش نامه بود، که پرسش نامه اول جهت اندازه گیری شکاف دیجیتالی و پرسش نامه دوم به منظور بررسی میزان اضطراب رایانه ای مورد استفاده قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های حاصل، با نرم افزار SPSS انجام شد و روش های آماری، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون t دو گروه مستقل، تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی دانکن و رگرسیون بود. یافته های پژوهش نشان داد که بین دسترسی به فن آوری اطلاعات و ارتباطات، مهارت استفاده از اینترنت و رایانه، میزان استفاده از اینترنت و رایانه، و نگرش نسبت به اینترنت، با اضطراب رایانه ای رابطه معنادار و معکوس وجود دارد. شکاف دیجیتالی بین گروه های مختلف دانشجویان بر حسب جنسیت و رشته تحصیلی متفاوت بود ولی بر اساس سن و مقطع تحصیلی تفاوتی مشاهده نشد. هم چنین، شکاف دیجیتالی قدرت پیش بینی کنندگی اضطراب رایانه ای را داشت.
  • احمدعلی جدیدیان، حسن پاشاشریفی، حمزه گنجی صفحات 107-127
    در یک دهه گذشته پژوهش های زیادی در مورد تاثیر بازی های ویدیویی- رایانه ای بر رفتار و افکار پرخاشگرانه انجام شده است که نتایج ناهم خوانی بین آنها مشاهده می شود. لذا، انجام یک پژوهش به روش فراتحلیل مفید به نظر می رسید. در پژوهش حاضر، هدف بررسی فراتحلیل تاثیر دو دسته بازی های رایانه ای خشن و غیرخشن بر رفتار پرخاشگرانه، احساسات پرخاشگرانه و برانگیختگی فیزیولوژیکی بود. جامعه آماری عبارت بود از کلیه پژوهش های مرتبط با موضوع پژوهش در گستره زمانی (2012 – 2002)، (1391-1381) که به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده بود. روش نمونه گیری، روش هدف مند بود تا امکان مقایسه های مورد نیاز برای پاسخ گویی به سوالات پژوهش را فراهم نماید؛ یعنی، مقایسه اندازه اثر در پژوهش های آزمایشی با غیرآزمایشی، مقایسه میزان اندازه اثر در بازی های نوع خشن با غیرخشن و بررسی تاثیر افزایش طول مدت انجام بازی های رایانه ای بر میزان پرخاشگری. پس از ارزیابی دقت و نیرومندی پژوهش ها با نظر 3 داور، 30 پژوهش برای بررسی نهایی انتخاب شد. پژوهش ها به آزمایشی و غیرآزمایشی و بازی های رایانه ای هم به خشن و غیرخشن تفکیک گردید. پژوهش های آزمایشی از نظر مدت زمان پرداختن به بازی توسط آزمودنی ها در سه شرایط زمانی جدا شده و مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد:1. اندازه اثر ترکیب یافته برای سه متغیر وابسته عبارت بود از 21/0 در رفتار پرخاشگرانه، 23/0 در احساسات پرخاشگرانه و 29/0 در برانگیختگی فیزیولوژیکی. 2. با مقایسه پژوهش های آزمایشی و غیرآزمایشی تفاوت اندازه اثر به دست آمده برای آنها معنی دار بود؛ یعنی، پژوهش های آزمایشی اندازه اثر بیشتری نشان داد. 3. با افزایش طول مدت پرداختن به بازی، اندازه اثر در هر سه متغیر وابسته ذکر شده کاهش یافت. 4. میزان اندازه اثر در بازی های نوع خشن بیشتر از غیرخشن بود و اندازه اثر نوع غیرخشن معنی دار به دست نیامد.
    کلیدواژگان: بازی های ویدیویی و رایانه ای، خشن و غیرخشن، فراتحلیل، پرخاشگری
  • مسعود احمدی، سمیه یونسی خانقاهی، سیما داداشی کفشگری صفحات 129-149
    این تحقیق، با هدف اصلی شناخت تاثیر آموزش فن آوری اطلاعات بر بهره وری کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری انجام شد. روش تحقیق در این مطالعه، توصیفی از نوع زمینه یابی بود. جامعه آماری کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری به حجم 836 بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد300 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه پنج گزینه ای محقق ساخته بود که پایایی آن براساس ضریب آلفای کرونباخ 93/0 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از آمار توصیفی (شامل: فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (شامل: آزمون t تک نمونه، تحلیل واریانس چندمتغیره، آزمون تعقیبی شفه) انجام شد. نتیجه تحقیق بیانگر آن بود که آموزش فن آوری اطلاعات بر بهره وری کارکنان (شامل: افزایش دانش شغلی، افزایش دقت، افزایش سرعت و مقدار انجام کار، ایجاد انگیزه شغلی، افزایش همکاری و مشارکت و افزایش توانایی در انجام کارهای متفاوت) تاثیر معنادار داشت. هم چنین، نتایج تحقیق نشان داد، بین دیدگاه کارکنان در خصوص تاثیر آموزش فن آوری اطلاعات بر بهره وری کارکنان به تفکیک سابقه کاری افراد (در کلیه مولفه ها) و به تفکیک رشته تحصیلی (به جز افزایش سرعت و افزایش دقت) تفاوت معنادار وجود داشت؛ ولی براساس مدرک تحصیلی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات، بهره وری، آموزش، انگیزش شغلی و دانش شغلی
  • مهدی کرمی، زهره کرمی، محمد عطاران صفحات 151-173
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تلفیق یادگیری مساله محور با فن آوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه دانش محتوایی و مهارت تدریس دانشجو معلمان مرکز تربیت معلم بود. کلیه دانشجو معلمان مرکز تربیت معلم شهید باهنر استان همدان در سال 1389 به عنوان جامعه تحقیق انتخاب شدند و از بین آنها دو گروه آموزش ابتدایی به عنوان نمونه انتخاب شدند. تحقیق حاضر، از نوع شبه تجربی و طرح مورد استفاده، طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. در گروه کنترل، برنامه ای با نرم افزار پاور پوینت توسط مدرس تهیه شد و از طریق آن برنامه، نحوه تدریس مفاهیم ریاضی با استفاده از روش های حل مساله و اکتشافی، آموزش داده شد. در گروه آزمایش نیز از دانشجو معلمان خواسته شد بعد از جمع آوری اطلاعات و تنظیم طرحی بر اساس روش های حل مساله و اکتشافی، در محیط پاور پوینت، مفاهیم ریاضی را آموزش دهند. در واقع مساله ای که آنها با آن درگیر بودند، این بود که چگونه برنامه ای پویا بسازند که از طریق آن برنامه، دانش آموزان به کشف مفاهیم ریاضی بپردازند. بدین ترتیب در پایان اجرا، طی یک جلسه، آزمون تئوری و عملی از هر دو گروه در حوزه دانش محتوایی و مهارت تدریس به عمل آمد. تجزیه و تحلیل نتایج دو آزمون (تئوری و عملی) با استفاده از آزمونt گروه های مستقل، نشان داد که عملکرد دانشی و مهارتی دانشجو معلمانی که یادگیری مساله محور را با فاوا به منظور حل مساله، تلفیق کرده بودند، بهتر از گروهی بود که فقط از فاوا استفاده کرده بودند.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، یادگیری مساله محور، دانش محتوایی، مهارت تدریس
|
  • Hassan Rastegarpour, Sahar Gorjizadeh* Pages 5-30
    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of e-learning courses in Tarbiat Modares University from the users’ perspectives. The method of this research was descriptive survey. The statistical population included all the graduate students (MA level) in Tarbiat Modares University. The sample including 66 student were selected by non-random (purposive) sampling method from among IT، ICT، private law، international law، and system management majors. To gather data، a researcher-made questionnaire having 53 multiple-choice items was used. Its reliability was estimated 0/96 based on Cronbach Alpha Coefficient، and its validity was confirmed by the related experts. The results showed that users had desirable access to e-learning system، benefited from appropriate sources، suitable tests and evaluation، and appropriate presentation or instruction. However، they did not receive appropriate e_learning contents such as exercises and assignment، and also did not benefit from proper user interface.
    Keywords: Evaluation, Efficiency, E, Learning, Tarbiat Modares University
  • Kiumars Niazazari, Reza Behnamfar, Sedigheh Andy Pages 31-43
    The purpose of the research was to study the effect of ICT on improving learning in geography and science courses. The research method was a semi-experimental one with two groups of students in which pretest and posttest were used. The statistical population of the research included 48963 students، that is، all the elementary girl students in Sari in 2011-2012 academic year. From among the schools equipped with ICT، two schools، and in each of them two classes (grade five) were chosen as experimental and control groups through simple random sampling method. After performing the pre-test، the experimental and control groups were taught in 8 sessions through ICT and traditional methods respectively. Finally، both groups were tested through the same achievement test which was considered as a post-test. Also، achievement tests confirmed by related educational groups were used for gathering the data and the gathered data were analyzed through Co-Variance analysis test. The results showed that ICT had positive impact on improving geography and science learning.
  • Peyman Akbari, Omid Baharestan, Husain Rezaei Dolat Abadi Pages 45-64
    One of the main subsidiaries of entrepreneurship is an entrepreneurial organization that has contributed to the success and excellence of organizations. Many organizations policies that are formulated for the development of entrepreneurship are associated with information technology. On the other hand، entrepreneurial efforts in organization together with intellectual capital become more effective and can enhance competitive advantages and increase the company''s overall performance. The aim of this study was to examine the impact of information technology and intellectual capital on the entrepreneurial organization. In terms of the purpose، it was an applied research، and in terms of methodology، it was a descriptive-survey one. The statistical sample included 172 employees in the Sobhan Oncology. Of them، 119 employees were selected randomly through Cochran formula. For data collection، Mortinz et al. questionnaire (2004) for measuring information technology، Bontis intellectual capital questionnaire (1998) and entrepreneurial organization questionnaire were used. Results analyzed by SMART-PLS software showed that information technology had significant affect an intellectual capital، intellectual capital had an adverse effect on entrepreneurial organization. However، information technology had significant and moderate effect on entrepreneurial organization. In addition، information technology as a moderating variable can increase positive effect of intellectual capital on entrepreneurial organization.
    Keywords: Information Technology, Intellectual Capital, Entrepreneurship, Entrepreneurial Organization
  • Vahid Fallah, Babak Hosseinzadeh, Alireza Islami* Pages 65-81
    The main objective of this research was the study of the effect of electronic learning on developing personality aspects of pre-university in Babol students. The method of this research was quasi experimental including a pretest and post test with a control group. The statistical population of this research included 2823 students، that is، all the male and female pre university students in Babol in 2010-2011، academic year. 92 students were selected as the sampling group by cluster sampling method. The means of data collection was questionnaire. In this research، the experimental group was taught through Power Point، computer، education software and electronic media and the control group was taught without these tools. For The analysis of obtained data of pretest and post tests scores، an independent t test was used. The results of data analysis of pretest showed that there was no significant difference between control and experimental group but the analysis of obtained data of post test showed that there was significant difference between the two groups: students of experimental group had more psychological، social and cognitive and moral development than the control group.
    Keywords: Electronic Learning, Growth, Personality Aspects, Students
  • Reza Yousefi, Soraya Mohseni Pages 83-105
    The purpose of the research was to study the relationship between digital divide and computer anxiety in university students. The research method was a descriptive-correlation one. Statistical sample included 373 university students at both B. A. and M. A. levels in Sari Islamic Azad University selected from human science، technical، engineering and medical science majors. Sampling was done in a random-classified way. Two questionnaires were used for gathering the data، one for measuring digital divide and the other was used to assess the amount of computer anxiety. Data analysis was done through SPSS software along with statistical methods such as Pearson correlation coefficient، two independent groups t-test، Variance analysis، Duncan’s Post Hoc test، and Regression. Results showed that there was a significant reverse relationship between computer anxiety and the availability of information and communication technology، skill in using internet and computer، the amount of using internet and computer and attitude toward internet. Digital divide was different among various groups of students depending on their gender and major، but no difference was observed based on their age and educational level. In addition، digital divide had the predictive power over computer anxiety.
    Keywords: Digital Divide, Computer Anxiety, Information, Communications Technology, Internet
  • Ahmad Ali Jadidian, Hassan Pasha Sharifi, Hamzeh Ganji Pages 107-127
    Many researches had done regarding the effects of video and computer games on aggressive feelings and behaviours which showed disparate results. Therefore، the purpose of the present research is to examine the meta-analysis effect of violent and non-violent games on aggressive feelings and behaviours. The statistical population included all researches related publish in English and Persian done from 2002 up to 2012. The sampling method was a targeted one to make the required comparisons possible for answering research questions. That is، the comparison of the degree of effect between experimental and non-experimental researches، between violent and non-violent games and to study the effect of increasing the amount of time of computer games on the degree of aggression. Having evaluated the accuracy and strength of researches by consulting three judges، 30 researches were selected for final study. Researches were classified into experimental and non-experimental ones، and the games were also divided into violent and non-violent ones. The results showed that the degree of effect for three variables was 0/21 for aggressive behaviour، 0/23 for aggressive feelings، and 0/29 for biological arousal. By comparing experimental with non-experimental researches، the obtained degree of effect was meaningful. That is، experimental researches showed more effect degree. By increasing the duration of game، the effect degree reduced in all three mentioned dependent variable، and the amount of effect degree was more in violent games than non-violent ones.
    Keywords: Computer, Video games, Violent, Non, Violent‚ Meta, Analysis‚ Aggressive
  • Masoud Ahmadi, Somayeh Younesi Khaneghahi, Sima Dadashi Kafshgari Pages 129-149
    The main purpose of the present study was to acknowledge the effect of information technology training on the productivity of the employee of Sari Islamic Azad University. The research methodology of this descriptive research was of survey in a population of 836 subjects that using Krejcie and Morgan table، 300 subjects were chosen based on random sampling. The data collection tool being utilized in this study was a multiple-choice questionnaire devised by the researcher whose reliability was calculated 0/93 based on Cronbach''s alpha coefficient. The gathered data was analyzed based on descriptive statistics (including frequencies، mean and standard deviation) and inferential statistics (including single-sample t test، multivariable analysis of variance، Scheffe post hoc test). The study concluded that information technology training has a significant effect on employee''s productivity. Furthermore، the results of the study noted that there was a significant difference about the influence of information technology training on the employee''s productivity based on their job experience and field of study but in case of the education certificate there was noted no significant difference.
    Keywords: Information Technology, Productivity, Training
  • Mehdi Karami, Zohreh Karami, Mohammad Attaran Pages 151-173
    The aim of the present research was studying the effect of combining problem-based learning with information and communication technology on the development of content knowledge and pedagogical skills of student-teachers of teacher training center. All student-teachers of Shahid Bahonar Teacher Training Center of Hamadan province in 2011 were selected as population of the research، and of them، two groups of primary education major were chosen as the sample. The methodology of the present research was quasi-experimental، and the pretest-posttest design with control group was employed. In the control group، a program was generated by the teacher-trainer using Power Point software، and through that program، the student-teachers were taught how to teach mathematical concepts using problem solving and discovery learning methods. In the experimental group، after collecting information and devising their plan based on problem solving and discovery learning methods، the student-teachers were required to teach mathematical concepts in Power Point environment. In fact، the issue they were dealing with was how to design a dynamic program by means of which their students were enabled to discover concepts. The procedure of carrying out the research lasted for two weeks. So، after performing the research، both groups were given theory and practice tests in the fields of content knowledge and pedagogical skills. The analysis of the results of two tests (theory and practice) by means of independent-sample t test showed that knowledge and skill performance of student-teachers who had combined problem-based learning with ICT in order to solve the problem was better than the group who had merely employed the ICT.
    Keywords: Information, Communication Technology (ICT), Problem, Based Learning (PBL), Content Knowledge, Teaching Skill