فهرست مطالب

طب توانبخشی - سال یکم شماره 3 (پاییز 1391)

فصلنامه طب توانبخشی
سال یکم شماره 3 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اشکان ایرانی، آزاده ایمانی، سیدعلی حسینی صفحه 1
    مقدمه و اهداف
    فلج مغزی یک ناهنجاری غیرپیشرونده در مغز است و فلج اسپاستیک شایعترین نوع می باشد که نقایص حرکتی و وضعیتی در رشد کودک ایجاد می کند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ارتز ضد اسپاستیک بر میزان کاهش اسپاستی سیتی در کودکان مبتلا به دی پلژی اسپاستیک 2تا 5 سال شهر تهران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 20 کودک مبتلا به دی پلژی اسپاستیک بین سنین 2 تا 5 سال، مراجعه کننده به مراکز توانبخشی شهر تهران به طورتصادفی در دو گروه ده نفره قرار گرفتند. تمام کودکان ابتدا توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب وسپس توسط کاردرمان با تجربه ونا آشنا به روند پژوهش معاینه شدند در گروه آزمون با استفاده از مداخلات درمانی وضعیت دهی (Positioning) و درمان عصبی رشدی Neurodevelopment Treatment (NDT) و در گروه کنترل فقط با استفاده از NDT تحت درمان قرار گرفتند. از مقیاس اصلاح شده آشوورث و بازتاب رفلکس H و نسبت H/M در اندام تحتانی برای ارزیابی میزان اسپاستی سیته قبل از مداخله استفاده گردید. مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی آزمایشی پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون های کلموگروف اسمیرنف جهت بررسی نرمال بودن داده ها، مربع کای جهت بررسی تاثیر متغیر های زمینه ای، t زوجی و مستقل و احتمال، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه تفاوت معناداری را بین دو گروه نشان داد که میانگین نمرات پس آزمون میزان اسپاستی سیتی گروه آزمون به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (003/0= p).
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از این ارتز ضد اسپاستیک قبل از شروع تمرینات توانبخشی برای کودکان دی پلژی اسپاستیک پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: ارتز، دی پلژی اسپاستیک، رفلکس H، مقیاس آشوورث
  • محسن اخگری، محمد قاسمی برومند، حسن قاسمی، سید مهدی طباطبایی، محمد آقازاده امیری، بهرام خسروی، هاله کنگری، اعظم کریمی صفحه 9
    مقدمه و اهداف
    بیماری های مختلفی سبب بوجود آمدن کم بینایی می شوند. هدف از این مطالعه مشخص کردن علل کم بینایی در بیماران معاینه شده در کلینیک کم بینایی دانشکده علوم توانبخشی است. این بیماران با معرفی متخصصین چشم پزشکی از سراسر کشور به کلینیک کم بینایی مراجعه نموده اند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تو صیفی - مقطعی، پرونده 204 بیمار کم بینا مورد مطالعه قرار گرفت. متغیرهای سن، جنس، میزان عیب انکساری، میزان دید با بهترین تصحیح اپتیکی بررسی شد.
    یافته ها
    24 بیماری، علت کم بینایی بودند و بیشترین بیماری ها به ترتیب شیوع: رتینوپاتی دیابتی (2/16%)، دژنراسیون ماکولای وابسته به سن(2/14%)، اشتارگات(3/12%)، رتینیت پیگمنتوزا (8/10%) و آلبینیسم (2/8%) بودند. در این بیماران عیب انکساری آستیگماتیسم بیشترین شیوع (7/66%)را داشت. بیشترین میزان کم بینایی درگروه سنی 80-70 سالگی(1/18%) بود و بیشتر بیماران، کم بینایی شدید (6/45%) داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در بیماران کم بینایی معاینه شده، بیماری هایی مثل رتینوپاتی دیابتی و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، بیشترین شیوع را داشت و با توجه به اینکه عوارض چشمی این بیماری به خصوص بیماری دیابت در صورت کنترل قابل پیشگیری است، بنابراین بایستی اقدامات جدی در جهت آگاهی از بیماری و نحوه کنترل صورت گیرد.
    کلیدواژگان: کم بینایی، رتینوپاتی دیابتی، دژنراسیون ماکولای وابسته به سن
  • ژاندارک اقلیدی، امیرحسین معماری*، شهریارغریب زاده، پریسا قانونی صفحه 15
    مقدمه و اهداف

    اجرای هم زمان تکالیف حرکتی و شناختی یا به عبارتی تکالیف دو گانه در کودکان با اختلالات رشدی مورد توجه می باشد. با توجه به این که هر فرد در طی روز چندین فعالیت را هم زمان باهم انجام می دهد و در کودکان اتیستیک، اختلالات شناختی و کنترل حرکات وجود دارد، هدف ما بررسی اثر تکلیف شناختی بر پایداری وضعیتی کودکان خواهد بود.

    مواد و روش ها

    در این طرح تعداد 15 کودک پسر اتیستیک با عملکرد بالا در سن 9 تا 13 سال وارد شده و افراد با مشکلات هوشی شدید و اختلالات دیگر نورولوژی و اسکلتی خارج شدند. همان تعداد کودک سالم نیز که از نظر سن و جنس با گروه بیمار تطبیق داده شدند، در طرح شرکت کردند. سپس شاخص های نوسانات وضعیتی آن ها در اجرای تکلیف ساده (ایستادن تنها) و تکلیف دوگانه (ایستادن و شمارش) به کمک دستگاه صفحه نیرو ارزیابی شد.

    یافته ها

    مقدار نوسانات وضعیتی در هر دو تکلیف ساده و دوگانه در گروه اتیستیک بیشتر از گروه نرمال بود (05/0>p). فعالیت دوگانه نیز باعث افزایش شاخص های نوسانات در هر دوگروه شد که این افزایش در پارامتر میانگین سرعت در گروه بیمار و نیز در شاخص انحراف معیار مرکز فشار در گروه سالم از لحاظ آماری معنی دار بود(05/0>p).

    نتیجه گیری

    کودکان اتیستیک ناپایداری وضعیتی بیشتری در مقایسه با گروه کنترل دارند، که اختلال تاخیر رشدی و یا نقص در ساختار اعصاب مرکزی آن ها می تواند دلیل آن باشد. از طرف دیگر کاهش کنترل بدن و افزایش نوسانات در تکالیف دوگانه به استفاده بیشتر افراد از ظرفیت توجه، دلالت می کند.

    کلیدواژگان: تکلیف دوگانه، نوسانات وضعیتی، کودکان اتیستیک با عملکرد بالا، کودکان نرمال
  • مینو خلخالی زاویه، مصطفی بذرافکن، خسرو خادمی کلانتری، اصغر رضاسلطانی صفحه 22
    مقدمه و اهداف
    خستگی بعنوان یکی از علل ایجاد کننده یا زمینه ساز آسیبهای عضلانی- اسکلتی مطرح شده است. به نظر می رسد اختلال حس عمقی در اثر خستگی یکی از علل این پدیده باشد. مطالعات محدودی تاثیر خستگی موضعی بر حس نیرو را مورد بررسی قرار داده اند ولی تاثیر خستگی عمومی بر حس نیرو تاکنون بررسی نشده است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر خستگی موضعی و خستگی عمومی بر حس نیرو و مقایسه آنها با یکدیگردر مردان جوان سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با طراحی متقاطع بر روی 20 مرد جوان سالم که به روش نمونه گیری ساده در دسترس از بین کارمندان شرکت ملی نفت در محدوده سنی 20 تا 40 سال انتخاب شدند، انجام گردید. خطای حس نیرو در عضلات اکستانسور آرنج در حالت نشسته و به وسیله نیروسنج، قبل و بعد از خستگی موضعی و نیز قبل و بعد از خستگی عمومی اندازه گیری و با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    خطای حس نیرو پس از خستگی موضعی و خستگی عمومی هر دو افزایش یافت و بین این دو نوع خستگی تفاوت معنی داری وجود نداشت. افراد پس از خستگی نیروی بیشتر از نیروی مورد درخواست را بازسازی می کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    خستگی موضعی و عمومی هر دو موجب افزایش حس تلاش می گردد و به نظر می رسد افراد تلاش درک شده را در اندام مقابل بازسازی می کنند که در نتیجه آزمودنی ها نیرویی بیشتر از نیروی مورد نظر را بازسازی می کنند. بنابراین در طراحی تمرینات ورزشی برای ورزشکاران باید تا حد ممکن از ایجاد خستگی جلوگیری شود، همچنین طراحی پروتکلهای تمرینی برای بهبود حس نیرو در این افراد ضروری است.
    کلیدواژگان: حس نیرو، حس عمقی، خستگی موضعی، خستگی عمومی، مفصل آرنج
  • صونا عابدی، صدیقه سادات نعیمی، عباس رحیمی، مینوخلخالی زاویه، آزاده شادمهر صفحه 29
    مقدمه و اهداف
    نقص در توانایی حفظ تعادل حین اجرای همزمان تکلیف شناختی با افزایش خطر افتادن در افراد مسن ارتباط دارد. بنابراین مداخلاتی که با هدف بهبود توانایی حفظ تعادل به صورت تکلیف دوگانه طراحی می شوند؛ به دلیل کاهش بالقوه خطر افتادن و افت عملکرد، یک نیاز ضروری در زمینه مراقبت های بهداشتی محسوب می گردند. لذا هدف از این پژوهش بررسی تاثیر انجام تکلیف شناختی بر شاخص تعادل افراد بالغ سالم در گروه های سنی جوان و مسن و گروه های جنسی زن و مرد بود.
    مواد و روش ها
    60 فرد بالغ در 4 گروه 15 نفره با میانگین سنی مردان جوان 9/1±1/22، مردان مسن 1/4±3/68، زنان جوان 8/1±6/22، زنان مسن6/2±9/66 سال در این مطالعه نیمه تجربی شرکت کردند. همه افراد در چهار وضعیت مورد آزمون قرار گرفتند: تکلیف یگانه با چشم باز (O1)، تکلیف یگانه با چشم بسته (C1)، تکلیف دوگانه با چشم باز (O2) و تکلیف دوگانه با چشم بسته (C2). تکلیف پوسچرال در این مطالعه شامل ایستادن روی صفحه دستگاه بالانس بیودکس با سطح بی ثباتی 8 و تکلیف شناختی نیز شامل شمارش معکوس اعداد با فاصله سه تایی بود.
    یافته ها
    تعادل، تکلیف دوگانه، نیاز توجهی، جنسیت، سنمیانگین شاخص تعادل در گروه سنی مسن در مقایسه با مقادیر متناظر در گروه سنی جوان در تمام وضعیت های آزمون به طور معنی داری بیشتر بود. (000/0= C2P، 000 /0= O2 P، 30/0= C1P، 000/0= O1 P). در گروه زنان جوان میانگین شاخص تعادل کلی) (OL، قدامی-خلفی (AP)، طرفی (ML) به طور معنی داری بزرگتر از مقادیر متناظر در وضعیت C2 بود(17/0= ML P، 3/0= AP P، 14/0= OL P). در گروه زنان مسن میانگین شاخص تعادل داخلی خارجی درتکلیف دوگانه با چشم بسته (C2ML) به طور مشخصی بزرگتر از میانگین شاخص تعادل داخلی خارجی تکلیف دوگانه با چشم باز (O2ML) بود
    بحث و نتیجه گیری
    نوسان پوسچرال افراد بالغ مسن در هر دو وضعیت تکلیف یگانه و دوگانه بیشتر از جوانان می باشد. بین نوسان پوسچرال زنان و مردان در وضعیت های تکلیف یگانه و دوگانه تفاوتی وجود ندارد
    کلیدواژگان: تعادل، تکلیف دوگانه، نیاز توجهی، جنسیت، سن
  • مینو کلانتری، مینا میراحمدپور، نوید میرزاخانی، فاطمه هداوند خانی، وحید نجاتی صفحه 35
    مقدمه و اهداف
    دست نویسی یکی از مهم ترین مهارت هایی است که کودکان کسب می کنند و در طی تحصیل به عنوان بخشی از وظایف خود به کار می برند. دانش آموزان برای حفظ ارتباط با فعالیت های مدرسه و به دست آوردن نمره مناسب در امتحانات باید بتوانند سریع و خوانا بنویسند. واضح است که مشکلات دست نویسی می تواند سایر توانمندی های کودک را تحت الشعاع قرار دهد. این کودکان به سختی از عهده تکالیف نوشتاری در دوران ابتدایی بر می آیند که به نوبه خود مانع پیشرفت تحصیلی آنها می شود. دست نویسی غالبا به عنوان بازتاب هوش و توانمندی های کودک تلقی می شود و با وجود محتوای یکسان دست نوشته ها، کودکان بد خط نمرات کمتری از کودکان خوش خط می گیرند. کاردرمانان به طور مداوم کودکانی را که به کاردرمانی جهت درمان اختلالات دست نویسی ارجاع می شوند، ارزیابی می کنند. شناخت عوامل زیربنایی موثرتر در این مشکل، می تواند در توسعه و پیشرفت ارزیابی ها، مداخلات و برنامه های پیشگیری جهت افزایش بهبودی در مهارت های پایه در کودکانی که مستعد مشکلات در پیشرفت دست نویسی هستند و یا مداخله درمانی برای کودکانی که درگیر این مشکلات هستند، کمک کننده باشد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط یکپارچگی بینایی حرکتی و مهارت دستکاری درون دست اشیاء با مهارت دست نویسی دانش آموزان پایه اول شهر تهران است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی تحلیلی مقطعی بود که بر روی 140 دانش آموز کلاس اول شهر تهران انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل آزمون یکپارچگی بینایی حرکتی، چک لیست کیفیت دست نویسی، کورنومتر، NINE HOLE PEG بود که توسط پژوهشگر به روی دانش آموزان پایه اول در مدارس ابتدایی اجرا گردید. پس از جمع آوری داده ها تجزیه و تحلیل آماری به روی آنها انجام شد.
    یافته ها
    در نتایج مشاهده گردید که یکپارچگی بینایی حرکتی و دستکاری درون دستی اشیاء هر دو در توانایی دست نویسی کودکان موثر هستند. نمره دختران و پسران در آزمون یکپارچگی بینایی حرکتی تفاوت معنی داری داشت (008/0p=٫ 69/2t= -) میانگین نمره دختران در این آزمون بیشتر از میانگین نمره پسران بود، اما نمره دختران و پسران در آزمون دستکاری درون دستی اشیاء (214/0p=٫ 243/1Z= -). نمره دختران و پسران در سرعت دست نویسی تفاوت معنی داری نداشت (720/0p=٫ 359/0Z= -). بعلاوه نمرات کیفیت دست نویسی دختران و پسران دارای تفاوت معنی داری نبود (312/0p=٫ 011/1Z= -).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان چنین برداشت نمود که شاید بتوان با ارزیابی مهارت های یکپارچگی بینایی حرکتی و دستکاری درون دستی اشیاء، از راهکارهای دقیق تر جهت پیش گیری و درمان کودکان با مشکلات نوشتاری محض استفاده نمود.
    کلیدواژگان: دست نویسی، یکپارچگی بینایی، حرکتی، دستکاری درون دستی اشیاء، NINE HOLE PEG TEST
  • عباس رحیمی، مهدی رضایی، رضا بهروزی صفحه 41
    مقدمه و اهداف
    ازدیاد شیوع هالوکس والگوس در جامعه جوان ایرانی تواما به عوامل وراثتی و فرهنگی نسبت داده می شود. درمان ترجیحی در این بیماری، درمان های محافظه کارانه می باشد که عموما بر استفاده از اسپلینت تاکید دارد و رضایتمندی پائینی را به همراه داشته است. در این مقاله استفاده مجزای اسپلینت (شبانه)، اسپلینت به همراه ورزش و اسپلینت به همراه تحریکات الکتریکی با یکدیگر مقایسه گردیده اند.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر تعداد 36 دانشجوی جوان دارای دفورمیتی خفیف تا متوسط (بر اساس مطالعه Gudas 1992) انتخاب گردیدند. سپس نمونه ها به سه گروه 12 نفره بطوریکه در هر گروه نیمی دارای دفورمیتی خفیف و نیمی متوسط باشند، تقسیم شدند. بعد از آن نمونه ها بطور تصادفی و بمدت 6 هفته در یکی از گروه های سه گانه اسپلینت شبانه، اسپلینت به همراه ورزش و اسپلینت به همراه تحریکات الکتریکی قرار گرفتند. قبل و بعد از شروع مطالعه از کلیه نمونه ها رادیوگرافی استاندارد قدامی- خلفی پا به عمل آمد و پارامتر Hallux Valgus Angle (HVA) پایشان اندازه گیری گردید. میزان درد نمونه ها نیز پیش و پس از درمان با استفاده از پرسشنامه استاندارد AOFAS تعیین گردید. تغییرات زاویه HV و درد نمونه ها پیش و پس از درمان با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد که در گروه تحت درمان با اسپلینت، زاویه HV تغییر معنی داری نشان نداد (4.7% کاهش) (12/0P=). در حالیکه در گروه اسپلینت بهمراه ورزش، کاهش معنی دار 4/15% رخ داد (005/0P=) و در گروه اسپلینت به همراه تحریکات الکتریکی هم کاهش معنی دار 9/13% نشان داده شد (008/0P=). نمرات AOFAS نمونه ها نشان داد که هیچگونه تفاوت معنی داری از نظر میزان درد بین گروه های تحت درمان قبل و بعد از درمان وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از اسپلینت بطور مجزا بر کاهش شدت دفورمیتی تاثیر چشمگیری نداشته ولی استفاده همزمان از اسپلینت به همراه ورزش یا تحریکات الکتریکی توانست میزان دفورمیتی را بخوبی بهبود بخشد. نکته دیگر اینکه کاهش دفورمیتی الزاما با کاهش درد همراه نبوده و حتی ممکن است باعث تشدید درد گردد که می تواند بعلت تصحیح آنی دفورمیتی توسط اسپلینت باشد و احتمالا به مرور زمان کاهش خواهد یافت
    کلیدواژگان: هالوکس والگوس، اسپلینت شبانه، ورزش، تحریکات الکتریکی
  • مقالات مروری
  • امیرمحمد جلادت، مجید نیمروزی، مهرداد کریمی، مامک هاشمی، مهدی فلاح، فاطمه عطارزاده * صفحه 51

    آموزش ماساژ و نحوه تاثیرپذیری بدن از حرکت به صورت جدی در طب سنتی ایران مطرح بوده است و پزشکان ایرانی حرکت و ماساژ را یکی از اصول حفظ تندرستی ذکر کرده اند.
    در این مطالعه سعی شده که با بررسی منابع مکتوب در بخش کلیات، جایگاه، هدف و کاربرد ماساژ درمانی در پزشکی ایرانی بررسی شود و تفاوت اصلی این ماساژ با دیگر سبک های ماساژ مشخص شود.
    در ماساژ ایرانی هدف تنظیم حرارت پایه بدن و کمک به دفع مواد زائد از بدن است. این ماساژ بر اساس شدت، سرعت، مدت و نحوه اجرا به پنج دسته صلب، نرم، معتدل، کثیر و خشن تقسیم می شود.
    پزشکان ایرانی بر اساس نیاز و شکایت مشتری، ماساژ را به صورت عام یا متمرکز بر عضوی خاص و با توجه به گروه های خاص یعنی کودکان، زنان باردار، افراد مسن و ورزشکاران توصیه می کنند. در مواردی نیز اثرات این توصیه ها در کارآزمایی های بالینی مطالعه شده است.

|
  • Ashkan Irani Page 1
    Background And Aim
    Cerebral palsy is a non progressive brain disorder and, cerebral plasy is the most common type of spastic paralysis which can be the cause of motor and postural deficits during child development. The purpose of this study was to investigate the effect of using Anti spastic Orthosis on the Reduction of Spasticity and in diplegic spastic children between 2 – 5 years in Tehran.
    Materials and Methods
    20 diplegic spastic children between 2- 5 years were selected randomly and divided into two groups. The first lower limb spasticity was assessed by a neurologist, and then by an experienced occupational therapist whitout being aware of research process before the intervention, The experimental group went under treatment using positioning therapeutic intervention and neurodevelopmental treatment, while the control group was treated and only with NDT. The research Instrument used was the Modified Ashworth scale (MAS) and the H-Reflex and, H/M ratio in the lower limb spasticity was assessed, Utilizing Experimental pretest - post test with control group design. The data of this study was analyzed using t Test k square test and the findings showed meaningful differences between the two groups.
    Result
    The findings of this study reveraled meaningful differences between the two groups, scores of mean spasticity in interference group was significantly less than control group (p=0/003)
    Conclusion
    Application of Anti spastic Orthosis before rehabilitation exercises is recommended for diplegic spastic children.
    Keywords: Orthosis, Diplegic Spastic, H, Reflex, Ashworth scale
  • Mohsen Akhgary, Mohammad Ghassemi Broumand, Hassan Ghasemi, Seyed Mehdi Tabatabaee, Mohammad Aghazadeh Amiri, Bahram Khosravi, Haleh Kangari, Azam Karimi Page 9
    Background And Aim
    The goal of this study is to investigate the severity of visual acuity loss and the causes of low vision as well as the association between the severity of visual acuity loss and the type of low vision aid prescribed
    Material and Methods
    In this retrospective cross- sectional study, 204 files of the patients referred to the Low Vision Center of the College of Rehabilitation, between 2007 to 2008, were analyzed. Data about their visual acuity, causes of low vision, and visual aid prescribed for them were collected. SPSS 17 was used to analyze the data.
    Results
    The prevalence of different levels of visual acuity loss was as follow: moderate (40.7%), severe (45.6%), and very severe (13.7%). Twenty five types of diseases were identified with the following prevalence: Diabetic Retinopathy 16.2%, Age related macular degeneration 14.2%, Stargart 12.3%, Retinitis Pigmentosa 10.8%, and Albinism 8.2%.
    Conclusion
    Considering the high prevalence of diabetic retinopathy and ARMD, preventive measures should be taken to reduce these causes of Low vision. Microscope is the most prescribed vision aid for three groups of vision loss. The preference of the Iranian patients for using this vision aid could be due to its more casual appearance and ease of use.
    Keywords: Low vision, ocular disease
  • Jandark Eghlidi, Amir Hossein Memari, Shahriar Gharibzadeh, Parisa Ghanoni Page 15
    Background And Aim

    Performing cognitive and motor tasks simultaneously, which is called dual task, could be a challenging topic to children with motor disorders. Since in everyday life, each person can encounter situations in which require concurrent activities, and also there are deficits in cognition and motor control among autistic children, so we aimed to investigate the effect of cognitive task on children’s postural stability.

    Material and Methods

    In this study, fifteen boys with high function autism in the age range of 9-13 were recruited. Individuals with sever intellectual disabilities and other neurological or skeletal disorders were excluded. The same numbers of healthy children who were typically matched according to their sex and age with problematic children were included. Then sway parameters in the single (only standing) and dual (standing and counting) conditions were calculated with force plate.

    Results

    The postural sway score was higher in autistic group than control (p <0.05). Dual task makes the sway parameters increased. These changes are statistically significant in mean velocity among patients and also RMS (root mean square) among healthy children (p <0.05).

    Conclusion

    In one hand, autistic children have more postural instability in contrast with the control group. Developmental delay or deficits in the central neural system can lead them to confront difficulties. In the other hand, the decreased postural control and increased sway in dual task, suggest the higher usage of the limited attentional capacity.

    Keywords: Dual task, postural sway, high function autism, typically developing children
  • Minoo Khalkhali, Mostafa Bazrafkan, Khosro Khademi Kalantari, Asghar Rezasoltani Page 22
    Background And Aim
    Fatigue has been proposed as one of underlying causes of musculo-skeletal injuries. Proprioceptive impairment seems to be one of the causes for this phenomenon. Few studies have investigated the effect of local fatigue on sense of force, but the effect of general fatigue on sense of force have not been studied yet. The objective of this study is to investigate the effects of local and general fatigue on sense of force and their comparison in healthy young men.
    Material and Methods
    this Quasi-Experimental study by cross over design was conducted on 20 healthy young men recruited by simple convenient sampling from 20-40 years old staffs in national Iranian oil company. The force sense error was measured and compared in elbow extensor muscles in sitting position by force sensor before and after local and general fatigue.
    Results
    the force sense error of extensor muscles increased after local and general fatigue without any difference between the types of fatigue. The subjects made more force than what was required.
    Conclusion
    local and general fatigue both increases the sense of effort and it seems that the subjects match the perceived effort thus they match more force than what is required. Therefore prevention of fatigue should be considered in exercise programming for athletes. Also it is necessary to design the exercise protocols for improvement of sense of force in these subjects.
    Keywords: sense of force, proprioception, local fatigue, general fatigue, elbow joint
  • Sona Abedi, Sedighe Sadat Naeimi, Abbas Rahimi, Minoo Khalkhali Zavieh, Azadeh Shadmehr Page 29
    Background And Aim
    Falls are the leading cause of accidental death among older adults. Recent studies have demonstrated that an impaired ability to maintain balance while simultaneously performing cognitive tasks is associated with increased rates of adverse outcomes, such as falls in elderly people. Because interventions designed to improve dual-task balance performance have the potential to reduce falling rate and functional decline, they are a critical health care need.
    Material and Methods
    60 healthy adults in four equal groups (mean age in: young men=22.1±1.9, old men =68.3±4.1, young women =22.6±1.8, old women =66.9±2.6) participated in this study. All subjects experienced four test conditions including: single- task with eyes open (O1), single- task with eyes closed (C1), dual-task with eyes open (O2) and dual-task with eyes closed (C2). Postural task in this study included standing on 8 instability level of biodex balance SD machine plate and cognitive task was backward counting by three.
    Results
    balance index mean in older group was significantly higher in comparison with young group in all test conditions (O1 P=.000, C1 P=.003, O2 P=.000, C2 P=.000). There are not any significant differences between gender groups balance index mean, in test conditions. In Young women group O2 overall (OL), antroposterior (AP) and mediolateral (ML) balance indexes means were significantly higher than corresponding amounts in C2 (OL P=.014, AP P=.030, ML P=.017). In old women group C2 ML balance index mean was significantly higher than O2 ML balance index mean (P=.034). There are not significant differences between single- and dual-task conditions in other within group comparisons.
    Conclusion
    In young men, young women and old women balance index means are different between single and dual eyes closed condition. Older adults balance index in single- and dual-task conditions is higher than young adults balance index. There is not any difference between men and women balance index in single and dual-task conditions.
    Keywords: falling, dual task, attention demand, gender difference, age difference
  • Minoo Kalantari, Mina Mirahmadpour, Navid Mirzakhani, Fatemeh Hadavand Khani, Vahid Nejati Page 35
    Background And Aim
    Hand writing is one of the most important abilities that children can gain and use as one part of their duties during their schooling. Students should write fluently and fast to have good connection with school works and gain good grades in exams. It is clear that hand writing problems can influence on children’s other abilities, because this skill is declared often as a reflection of intelligence and although what they write is the same, students with bad hand writing gain lower grades than students with nice hand writing. Recognition of sub base items in this problem will be affective in assessment, intermediation and prevention programs for children who are suffering from this problem. This study is designed to appoint the relation between in hand manipulation skills and visual-motor integration skills with hand writing skills of students of grade one of primary schools in Tehran.
    Material and Methods
    This study was a descriptive-analytic (sectional) investigation. 139 students had been chosen by accident. Instruments which had been used in this study consisted of visual-motor integration test, hand writing quality checklist, chronometer and nine hole PEG test. After data collection, the results were analyzed.
    Results
    The results indicate that visual- motor integration and in hand manipulation skills both are affective in children’s hand writing skills. Grades of girls and boys in visual-motor integration were significantly different. Mean grade of girls in this test was higher than boys, but these variants in hand manipulation skills were not significantly different. Also there was no significant different in handwriting speed and quality between boys and girls.
    Conclusion
    The results indicate that by assessment of visual- motor integration skills and in hand manipulation skills we may be able to find more exact ways to prevent and treat children who are suffering from hand writing problems.
    Keywords: Hand writing, Visual, motor integration, in hand manipulation, nine hole PEG test
  • Abbas Rahimi, Mehdi Rezaee, Reza Behrouzi Page 41
    Background And Aim
    The dramatically increased incidence of hallux valgus (HV) deformity is more related to the cultural rather than genetic parameters. Satisfaction rate following either conservative or surgical treatments are very low. The current study aimed to compare the effects of three commonly used conservative treatments including hallux valgus (HV) splint, HV splint plus electrical stimulation (ES) currents, or HV splint plus exercise to treat this deformity.
    Materials and Methods
    Thirty-six university students with a mild to moderate HV deformity were recruited in this study. Before starting the study, anterior-posterior view radiographies were taken from their feet. HV angle (HVA) less than 20º was considered as normal, between 21-25º as mild, between 26-40 º as moderate and higher than 40 degrees was considered as a sever HV deformity. Then, the subjects were divided into three groups (n=12) and were randomly placed into Splint, Splint plus Exercise, and Splint plus Exercise plus ES groups for 6 weeks. At the end of week six, the radiographies were repeated and the pre/post treatments HVA were compared.
    Results
    The results of the current study showed a non-significant 4.7% reduction of HVA in Splint group (p=0.12). However, 15.4% reduction of HVA occurred in Splint plus Exercise group, which was significant (p=0.005).The subjects used Splint plus Electrical stimulation showed a significant 13.9% reduction in HVA (p=0.008). Furthermore, AOFAS scores of the subjects revealed no significant differences among treatment groups in terms of pain reduction.
    Conclusion
    Although using a HV splint alone could not significantly reduce the HVA, mixing it with either exercise or ES could significantly expedite its corrective effects. It should be mentioned that correction of the deformity was not always associated with decreasing the subjects’ pain, which might be due to the immediate counter force of the splint. Repeating the study with a long follow-up time is recommended.
    Keywords: Hallux valgus_Splint – Exercise – Electrical stimulation
  • Amir, Mohammad Jaladat, Majid Nimrouzi, Mehrdad Karimi, Mamak Hashemi, Mehdi Falah, Fatemeh Attarzadeh Page 51
    Background And Aim

    Massage training and how the body is influenced by massage are common issues which are seriously under study and discussion in Iranian traditional medicine. Iranian physicians considered motion and massage as major principles of health maintenance.In this study, we examined the available literature of traditional medicine to evaluate location, purpose and use of massage therapy in Iranian medicine in comparison with other popular conventional styles.The aim of Iranian massage is to regulate the core body temperature and aid to eliminate the waste products from the body. This type of massage is divided into five categories including solid, soft, moderate, great and aggressive, based on the intensity, speed, duration and techniques of massage.Iranian physicians proposed general body massage or massage of a particular area based on subjective complaints. They recommended specific massages in particular groups including children, pregnant women, the elderly and athletes. In some cases, the effects of these recommendations have been studied in clinical trials.

    Conclusion

    It seems that the major difference between Iranian massage and other styles of massage is special attention of Iranian massage to the individual circumstances, and the cause of the problem rather than technique of the massage.

    Keywords: Massage, Iranian traditional medicine, Dalk, Ghamz