فهرست مطالب

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 16 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اکبر قدرت نما، صدیقه حیدری نژاد، ایران داوودی صفحه 5
    هدف از تحقیق حاضر بررسی رابطه وضعیت اقتصادی اجتماعی با میزان فعالیت بدنی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز بود. این تحقیق توصیفی – همبستگی بوده و به روش میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری کلیه دانشجویان کارشناسی در سال تحصیلی 90 – 89 به تعداد 9175 بودند که 370 نفر به روش تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری تعیین شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه محقق ساخته در سه بخش مشخصات فردی، وضعیت اقتصادی – اجتماعی و میزان فعالیت بدنی بود (71‎/0=α). برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، اسپیرمن و رگرسیون چندگانه) در سطح معناداری 05‎/0 P≤ استفاده شد. یافته ها نشان داد از نظر وضعیت اقتصادی – اجتماعی 7‎/51 درصد دانشجویان در طبقه متوسط و تنها 4‎/1 درصد در طبقه بالا قرار دارند. میانگین فعالیت بدنی دختران 52‎/46 و پسران 12‎/68 دقیقه در هفته و مکان ورزش 80 درصد دانشجویان در خوابگاه بود. همبستگی ساده بین وضعیت اقتصادی – اجتماعی (277‎/0 = r، 001‎/0 = P)‎، میزان درآمد (245‎/0=r، 001‎/0=P)‎، طبقه اقتصادی (152‎/0=r، 028‎/0=P)‎ و تحصیلات پدر (300‎/0=r، 001‎/0=p)‎ با فعالیت بدنی دانشجویان رابطه مثبت معناداری نشان داد. تحلیل رگرسیون چندگانه میزان درآمد خانواده (001‎/0=p، 616‎/3=t)‎ و سطح تحصیلات پدر (008‎/0=p، 70‎/2=t)‎ را قوی ترین پیش بینی کننده فعالیت بدنی دانشجویان نشان داد. در مجموع باتوجه به اینکه بیشتر دانشجویان از طبقه متوسط و مکان ورزش آنان خوابگاه است، به نظر می رسد مسئولان دانشگاه باید از طریق توسعه تسهیلات و فضاهای ورزشی به ویژه در سطح خوابگاه ها به حفظ سلامت و شادابی این آینده سازان میهن اسلامی توجه ویژه کنند
    کلیدواژگان: وضعیت اقتصادی - اجتماعی، میزان فعالیت بدنی، دانشجویان
  • حدیث مرادی، هاشم کوزه چیان، محمد احسانی صفحه 21
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی ارتباط بین منابع قدرت مربیان و رضایتمندی ورزشکاران لیگ برتر هندبال بانوان ایران بود که با روش تحقیق توصیفی – همبستگی و به صورت میدانی اجرا شد. جامعه آماری تحقیق کلیه هندبالیست های لیگ برتر بانوان بودند که از این میان 115 بازیکن به عنوان نمونه تحقیق بررسی شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های قدرت در ورزش (PSQ-O)‎ و رضایتمندی ورزشکار (ASQ)‎ جمع آوری شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون های همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که بین منابع قدرت مربیان رضایتمندی بازیکنان رابطه معناداری وجود دارد (01‎/0 P<). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که ادراک بازیکنان از منابع قدرت مربیان بیش از 50 درصد تغییرات رضایتمندی در آنها را تبیین می کند. بنابراین مربیان با استفاده صحیح از منابع قدرت خود می توانند مراتب رضایتمندی ورزشکاران را فراهم آورند.
    کلیدواژگان: بانوان، هندبال، رضایتمندی ورزشکاران، منابع قدرت، مربیان
  • مهران سرداری، زلیخا هاشمی، نورالله گراوند، علی ناظمی صفحه 39
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین طرحواره های اخلاقی با رویکرد عدالت اجتماعی مبتنی بر نیاز است. روش تحقیق از نوع توصیفی – همبستگی است که به شیوه میدانی انجام گرفت. به این منظور از بین کشتی گیران استان گلستان 341 نفر به صورت خوشه ایبرای پاسخگویی به پرسشنامه های آزمون تبیین مسائل (Dit2) رست و همکاران و مقیاس عدالت اجتماعی مبتنی بر نیاز راسینسکی انتخاب شدند. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ نمونه مقدماتی به ترتیب برابر 87‎/0 و 80‎/0 ارزیابی شد. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام انجام گرفت. یافته ها حاکی از آن بود که بین طرحواره های اخلاقی نفع شخصی و تفکر پس عرفی با رویکرد عدالت اجتماعی مبتنی بر نیاز رابطه معنادار وجود دارد، ولی رابطه معناداری بین طرحواره پاسداشت هنجارها و رویکرد عدالت اجتماعی مبتنی بر نیاز مشاهده نشد (05‎/0 P<). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی نشان داد که از بین طرحواره های اخلاقی طرحواره نفع شخصی و طرحواره تفکر پس عرفی رویکرد عدالت اجتماعی مبتنی بر نیاز را بهتر پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: طرحواره نفع شخصی، رویکرد نیاز، طرحواره پاسداشت هنجارها، عدالت اجتماعی، طرحواره های اخلاقی، طرحواره تفکر پس عرفی
  • اکبر جابری، مهدی سلیمی، جواد خزایی پول صفحه 55
    تسهیم موثر دانش به عنوان یکی از جنبه های مدیریت دانش می تواند از مهم ترین عوامل موفقیت سازمان های ورزشی در محیط متغیر و پیچیده امروزی باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر انگیزش های درونی و بیرونی بر تسهیم دانش کارکنان ادارات تربیت بدنی استان اصفهان بود. روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع پیمایشی و کاربردی است که داده ها با استفاده از پرسشنامه استانداردشده لین (2007) و کو و یانگ (2008) گردآوری شدند. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرهای متخصصان رفتار سازمانی تایید و پایایی پرسشنامه براساس آلفای کرونباخ برای تمامی متغیرهای این تحقیق 86‎/0 برآورد شد. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان ادارات تربیت بدنی استان اصفهان بودند که با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه، 150 نفر به عنوان نمونه آماری پژوهش به طور تصادفی خوشه ایطبقه بندی شده انتخاب و بررسی شدند. چارچوب مفهومی این پژوهش مدل تکامل یافته تئوری عمل منطقی بود که سنجش روایی آن از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. براساس نتایج تحلیل مسیر، ارتباط متغیرهای این پژوهش تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 18 و Amos 18 استفاده شد. نتایج نشان داد که پاداش های سازمانی مورد انتظار، مزایای متقابل، خودکارامدی دانش و لذت بردن از کمک به دیگران، بر نگرش و تمایل نسبت به تسهیم دانش در بین کارمندان ادارات تربیت بدنی استان اصفهان تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: انگیزش های بیرونی، تئوری عمل منطقی، انگیزش های درونی، تسهیم دانش
  • حیدر میرفخرالدینی، محمدحسن پیمان فر*، عبدالنبی خطیبی عقدا، حسین علیمحمدی صفحه 77

    هدف از پژوهش حاضر ارائه الگویی به منظور ارزیابی عملکرد سازمان های ورزشی با رویکرد کارت امتیای متوازن (BSC)‎ و تاپسیس (Topsis)‎ بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کارکنان اداره کل تربیت بدنی استان یزد و مربیان و ورزشکاران این استان بودند که 119 نفر با استفاده از فرمول تعیین حجم نمونه برای جامعه نامحدود به عنوان نمونه آماری پژوهش مدنظر قرار گرفتند. به منظور جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پس از تایید روایی صوری آن توسط صاحب نظران، پایایی آن نیز در یک مطالعه راهنما (90‎/0 =α) تایید شد. روایی سازه ابزار سنجش نیز با روش تحلیل عاملی اکتشافی بررسی شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی شامل شاخص های گرایش مرکزی و شاخص های پراکندگی و آمار استنباطی شامل آزمون t تک نمونه ای، ANOVA یکطرفه، تحلیل واریانس رتبه ای کروسکال والیس و تکنیک تاپسیس فازی استفاده شد. یافته ها نشان داد که اداره کل تربیت بدنی استان یزد در دو منظر فرایندهای داخلی و رشد و یادگیری عملکرد مطلوب داشته و در دو منظر مشتری و مالی (مناظر BSC)‎ عملکرد مطلوبی نداشته است. همچنین تکنیک تاپسیس فازی اولویت 37 شاخص را به تفکیک چهار منظر مذکور نشان داد.

    کلیدواژگان: تاپسیس فازی، _ سازمان ورزشی، کارت امتیازی متوازن (BSC)، ارزیابی عملکرد
  • مهدی مقامی، احمد علی آصفی صفحه 97
    هدف این تحقیق، تعیین ارتباط بین سبک های رهبری با رفتارهای مدیریت ریسک در مدیران گروه و روسای تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی مراکز استان های کشور بود. تحقیق حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بود که به شکل میدانی اجرا گردید. جامعه آماری تحقیق 72 مدیرگروه و رییس تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی مراکز استان های کشور بود که کل جامعه به روش تمام شماری به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه استاندارد مدیریت ریسک و سبک های رهبری بود که روایی و پایایی آن در تحقیقات مختلف سنجیده شده است. در تحقیق حاضر نیز روایی محتوایی و صوری ابزار تحقیق با استفاده از نظر استادان و متخصصان لحاظ شد و پایایی آن از طریق آزمون ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد (پرسشنامه مدیریت ریسک 84‎/0 = α، پرسشنامه سبک های رهبری 78‎/0 = α). یافته ها نشان داد بین رفتارهای مدیریت ریسک با سابقه کار مدیریتی و سابقه مربیگری رابطه معناداری وجود دارد (05‎/0P>). از طرفی بین رفتارهای مدیریت ریسک با سطح تحصیلات مدیران و وضعیت مربیگری رابطه معناداری مشاهده نشد (05‎/0P>). از نتایج دیگر تحقیق این بود که بین رفتارهای مدیریت ریسک در سطوح مختلف سبک های رهبری تفاوت معناداری مشاهده شد (05‎/0P>). باوجود این رفتارهای مدیریت ریسک در سطوح مختلف وضعیت استخدامی تفاوت معناداری مشاهده نشد (05‎/0P>). در نهایت اینکه بین سبک های رهبری و رفتارهای مدیریت ریسک مدیران ارتباط معناداری مشاهده شد (05‎/0P>). یافته ها نشان داد که سطوح اجرای رفتارهای مدیریت ریسک اعضای گروه های تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی مراکز استان های کشور، وضعیت نسبتا مطلوبی ندارد. بنابراین نیاز به آموزش بیشتر و ایجاد فرصت های مناسب تر برای مدیران گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی جهت آشنایی با روش های مدیریت ریسک و به کارگیری آن در برگزاری و اجرای مسابقات و رویدادهای ورزشی ضروری و مهم است.
    کلیدواژگان: سبک رهبری، رفتارهای مدیریت ریسک، دانشگاه آزاد اسلامی
  • محمدحسن طباطبایی، محمود گودرزی، ابوالفضل فراهانی، حسن اسدی صفحه 115
    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه بین نوآوری و کارآفرینی در پنج فدراسیون موفق و پنج فدراسیون ناموفق بود. روش تحقیق توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری تحقیق حاضر 80 نفر شامل هیات رئیسه (5 نفر) و 3 کارشناس از هر فدراسیون (در مجموع 8 نفر از هر فدراسیون) است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون استفاده شد. در این پژوهش عوامل نوآوری و کارآفرینی بررسی شد. در متغیر نوآوری عوامل شایستگی، تاثیر، استقلال، اعتماد و معناداری و در متغیر کارآفرینی عوامل اعتماد به نفس، ریسک پذیری، پیشرفت، انعطاف پذیری و مسئولیت پذیری سنجش شدند. در مجموع بین عوامل نوآوری و کارآفرینی در هر 10 فدراسیون موفق و ناموفق ارتباط معناداری یافت نشد (05‎/0 P>). این پژوهش نشان داد هرچند نوآوری و کارآفرینی امری فردی محسوب می شود، باید به عوامل داخلی و خارجی موثر بر نوآوری و کارآفرینی توجه شده و بررسی شوند. شایان ذکر است که فدراسیون ها را سازمان تربیت بدنی انتخاب کرده است. فدراسیون های موفق عبارتند از: فدراسیون کبدی، جانبازان و معلولان، بدنسازی و پرورش اندام، دو و میدانی و دوچرخه سواری. فدراسیون های ناموفق عبارتند از: فدراسیون تنیس، ژیمناستیک، وزنه برداری، گلف و بیسبال.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، نوآوری، فدراسیون ورزشی
  • حسین پورسلطانی، رامین امیرجی نقندر صفحه 127
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط تعهد سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی معلمان تربیت بدنی شهر مشهد بود. جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان تربیت بدنی مدارس شهر مشهد (1200 = N)‎ بودند که با استفاده از جدول مورگان نمونه آماری برابر با 291 نفر برآورد شد. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی (آلن و می یر، 1993) و رفتار شهروندی سازمانی (اورگان و کانوسکی، 1996) استفاده شد. اعتبار هر دو پرسشنامه با بهره گیری از نظرهای اصلاحی استادان مدیریت ورزشی به دست آمد. پایایی درونی پرسشنامه های تعهد سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 85‎/0 و 76‎/0 تعیین شد. روش تحقیق، توصیفی از نوع همبستگی بود که به صورت میدانی اجرا شده است.
    به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و آزمون های آماری کلوموگروف – اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتیجه آزمون کلوموگروف – اسمیرنوف نرمال بودن داده ها را اثبات کرد (05‎/0 p>). نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین تعهد سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت و معناداری (01‎/0 P≤، 349‎/0 = r)‎ وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین مولفه های تعهد سازمانی، تعهد عاطفی قدرت بیشتری برای پیش بینی رفتار شهروندی سازمانی معلمان دارد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، تعهد سازمانی، معلمان تربیت بدنی
  • مهران میزانی، محمد خبیری، حبیب هنری، نصرالله سجادی صفحه 149
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی مشکلات تدوین پایان نامه کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی بود. پایان نامه های کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی بخش مهمی از تحقیقات انجام گرفته در حوزه تربیت بدنی را تشکیل می دهند، از این رو شناخت و رفع مشکلات و مسائل موجود در این بخش اهمیت زیادی دارد. به این منظور نظرهای 137 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی ورودی سال 1385 دانشگاه های ارومیه، اهواز، تربیت معلم تهران، شهید بهشتی، فردوسی مشهد و گیلان از طریق پرسشنامه محقق ساخته (89‎/0 = α) جمع آوری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که مهم ترین مشکلات دانشجویان کارشناسی ارشد در تدوین پایان نامه به ترتیب عبارتند از: دسترسی محدود به منابع مالی (64‎/1 از 4)، منابع و روال اداری نامناسب دانشگاه (98‎/1 از 4)، دسترسی محدود به منابع اطلاعات علمی (23‎/2 از 4)، توانایی های علمی و عملی محدود دانشجویان (میانگین 45‎/2 از 4) و کیفیت راهنمایی نامناسب استادان راهنما و مشاور (میانگین 65‎/2 از 4). به علاوه نتایج تحقیق تفاوت معناداری را بین کیفیت راهنمایی پایان نامه توسط استادان راهنما و مشاور نشان داد (001‎/0 P≤) که استادان راهنما با میانگین 75‎/2 بالاتر از استادان مشاور با میانگین 54‎/2 قرار گرفتند. نتایج نشان داد که 3‎/93 درصد دانشجویان کارشناسی ارشد تربیت بدنی مخالف حذف پایان نامه از نظام آموزشی بودند اما تنها 3‎/57 درصد پاسخ دهندگان اظهار کردند که دانشجویان در نگارش پایان نامه از داده های واقعی (غیرساختگی) استفاده می کنند. نکته ای که بین نتایج تحقیق جلب توجه می-کرد رضایت اندک دانشجویان دانشگاه ارومیه بود. این دانشجویان در 4 متغیر از 5 متغیر اصلی تحقیق، بیشترین مشکلات را گزارش کردند
    کلیدواژگان: کارشناسی ارشد، مشکلات، پایان نامه، تربیت بدنی، موانع
  • خیام اکبری اصل هاسونی، میر محمد کاشف، فاطمه سادات حسینی صفحه 171
    هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر بهره مندی استادان مدیریت ورزشی دانشگاه های ایران از فناوری و مقایسه آن با دانشگاه های ترکیه است. نمونه آماری تحقیق، به ترتیب 84 و 66 نفر از استادان مدیریت ورزشی ایران و ترکیه بود. تحقیق به روش توصیفی – تحلیلی و به صورت پیمایشی انجام گرفت. از پرسشنامه استاندارد با پایایی 81‎/0 = α در دو بخش عناصر فردی و محیطی موثر بر بهره مندی از فناوری استفاده شد. یافته ها نشان داد از بین عناصر فردی، دو عنصر اعتقاد به سودمندی کاربرد فناوری در آموزش و ترس از کاربرد فناوری به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیر را در بهره مندی اساتید هر دو نمونه از فناوری دارند. همچنین عناصر محیطی نیاز دانشجویان به وجود فناوری و کامپیوتر در کلاس های درس و دسترسی به تجهیزات بیشترین تاثیر و حمایت مالی دانشکده و کارکنان متخصص در دانشکده کمترین تاثیر را بر بهره مندی اساتید دو نمونه دارد. همچنین بین دو گروه اساتید ایرانی و ترکیه، تفاوت معناداری در چهار عنصر فردی اعتقاد به سودمندی کاربرد فناوری در آموزش، علاقه به یادگیری و بهره مندی از فناوری در آموزش، ترس از کاربرد فناوری و احساس نیاز به یادگیری و بهره مندی از فناوری و در دو عنصر محیطی نیاز دانشجویان به وجود فناوری و کامپیوتر در کلاس های درس و سیاست های پاداش دهی دانشکده مشاهده شد.
    کلیدواژگان: فناوری آموزشی، استادان مدیریت ورزشی، _ مدیریت ورزشی
|
  • Akbar Ghodratnama, Sedigheh Heidarinejad, Iran Davoodi Page 5
    The aim of this research was to study the relationship between socio – economic status and the rate of physical activity in students of Shahid Chamran University of Ahwaz. This research used a descriptive correlative approach which was performed by a field method. Statistical population included all undergraduate students in 89-90 school year (N=9175); 370 students were determined as the sample via stratified random sampling method. A researcher-made questionnaire in three parts (individual characteristic, socio-economic status and rate of physical activity) was used to collect data (α=0.71). For data analysis, descriptive and inferential statistics methods (Pearson and Spearman correlation coefficient, multivariate regression) were used (P≤0.05). Findings showed that with regard to socio-economic status, 51.7% of students were in middle class, and only 1.4% belonged to the high class. Mean physical activity in girls and boys was 46.52 and 68.12 minutes per week respectively. 80% of students had physical activity and sport in their dormitories. Also, there was a significant positive relationship between the socio-economic status (p=0.001, r=0.277), income (p=0.001, r=0.245), economic class (p=0.028, r=0.152) and father's educational level (p=0.001, r=0.300) with the rate of student's physical activity. Analysis of multivariate regression showed family income (p=0.001, t=3.616) and father’s education (p=0.008, t=2.70) as the strongest factors to predict the rate of physical activity respectively. Overall, as the majority of students were in middle class and their physical activity was performed in dormitories, it seems that university authorities must develop and extend facilities and sport clubs especially in dormitories to maintain health and freshness of students who are the future of our societies.
    Keywords: Socio – Economic Status (SES)_Rate of Physical Activity_Students
  • Hadis Moradi, Hashem Kozehchiyan, Mohammad Ehsani Page 21
    The aim of this study was to examine the relationship between coache's bases of power and athletes’ satisfaction in female handball players of Iran pro league. The study used a descriptive – correlation approach and was carried out as a field study. The population of the study consisted of all female handball players in Iran pro league; Statistical sample consisted of 115 handball players. Data were collected by Power in Sport Questionnaire-Other (PSQ–O) and Athlete’s Satisfaction Questionnaire (ASQ). The data were analyzed through descriptive and inferential statistics including Spearman correlation coefficient and multivariate regression. Results showed a significant relationship between the coache's bases of power and the player's satisfaction (P<0.01). Also, analysis of regression showed that athlete's perception of power bases of coaches can predict almost 50% of their satisfaction changes. Therefore, coaches can properly use their power bases to increase athlete's satisfaction
    Keywords: Coaches, Athlete's Satisfaction, Women, Power Bases, Handball
  • Mehran Sardari, Zoleikha Hashemi, Noorolah Garavand, Ali Nazemi Page 39
    The aim of this study was to investigate the relationship between moral schemas and needs-based social justice approach. The research methodology was correlation descriptive that was performed in field approach. A cluster sample of 341 wrestlers from Golestan (Iran) province completed the two research questionnaires: Rest et al. Defining Issues Test (DIT2) and Rusinski needs-based social justice scale. Their reliabilities were measured in a pilot study by Cronbach alpha as (r=0.87), (r=0.80) respectively. The data were analyzed by Pearson correlation coefficient and step by step regression analysis. The results indicated a significant relationship between self–interest schema and post–conventional thinking schema with needs-based social justice approach but there was no significant relationship between maintaining norms schema with needs-based social justice approach (P<0.05). The results of regression model showed that self–interest schema and post–conventional thinking schema were better predicators of needs-based social justice.
    Keywords: Post–Conventional Thinking Schema, Maintaining Norms Schema, Self–Interest Schema, Moral Schemas, Approach of Needs, Social Justice
  • Akbar Jaberi, Mehdi Salimi, Javad Khazai Pool Page 55
    Effective knowledge sharing as one of the basic aspects of knowledge management can be considered as one of the most important successes in changing and complicated contexts of sport organizations. The aim of this study was to study the effects of intrinsic and extrinsic motivations on knowledge sharing in employees of physical education organizations of Isfahan. The research method used descriptive – survey and a practical approach. A standard questionnaire (Lin, 2007 and Kou and Young, 2008) was used to collect data. The validity of the questionnaire was determined using viewpoints of organizational behavior experts and reliability was determined as Chronbach’s alpha=0.86 for all variables. The research population consisted of all employees of physical education organizations in Isfahan. The sample (n=150) was randomly selected through multistage cluster sampling method. Conceptual framework of this study was a progressed model of reasoned action theory. To measure the validity of the model, structural equation modeling was applied. Path analysis results verified the relationship of variables. AMOS18 and SPSS18 softwares were used for data analysis. The results of this study showed that the expected organizational rewards, reciprocal benefits, knowledge self – efficacy, and enjoyment of helping others influenced attitude towards knowledge sharing in employees of Isfahan physical education organizations.
    Keywords: Knowledge Sharing, Reasoned Action Theory, Extrinsic Motivations., Intrinsic Motivations
  • Heidar Mirfakhredini, Mohammad Hasan Peymanfar, Abdonabi Khatibi Oghada, Hossein Alimohammadi Page 77

    The aim of this research was to present a model to assess the performance of sports organizations with balance scorecard (BSC) and Topsis. The population involved all employees of physical education general department of Yazd province as well as the coaches and athletes of this province and 119 subjects were selected as the sample using sample size formula. A researcher–made questionnaire was used to collect data; the face validity of the questionnaire was approved by experts, construct validity was investigated by exploratory factor analysis and the reliability was determined in a pilot study as (α=0.90). For data analysis, the descriptive statistics (measure of central tendency, measure of variability) and inferential statistics (one–sample t test, one–way ANOVA, Kruskal Wallis test and Fuzzy Topsis) were used. The results indicated that physical education general department of Yazd province had a desirable performance from two perspectives of internal processes and learning and growth and did not have a desirable performance from two perspectives of customer and finance (BSC perspectives). Also, the Fuzzy Topsis method indicated the priority of the 37 indexes on the basis of the four above mentioned perspectives

    Keywords: Performance Assessment, Sports Organization, Fuzzy Topsis., Balance Scorecard
  • Mehdi Maghami, Ahmadali Asefi Page 97
    The aim of this research was to determine the relationship between leadership style and risk management behaviors in physical education department heads and directors of Islamic Azad universities in different provinces in Iran. The research used a descriptive correlation approach which was carried out by a field method. For this purpose, 72 department heads and directors of Islamic Azad universities from different provinces in Iran were selected as the statistical population and all were selected as the statistical samples using census method. Data were collected by two questionnaires of risk management and leadership styles. Their content and face validity were confirmed by experts and professionals and Cronbach alpha coefficient was used to determine the reliability for each questionnaire (α=0.84 for risk management questionnaire and α=0.78 for leadership styles questionnaire). Research findings showed a significant relationship between risk management behaviors and the record of managerial and coaching activities (P>0.05). On the other hand, there was no significant relationship between risk management behaviors and educational level of managers and coaching status (P<0.05). Also, there was a significant difference among risk management behaviors in different levels of leadership styles (P>0.05). However, there was no significant difference among risk management behaviors in different levels of employment status (P>0.05). Finally, a significant relationship was observed between the leadership styles and risk management behaviors (P>0.05). The findings indicated that the levels of risk management behaviors at physical education departments of Islamic Azad universities were not satisfactory. Therefore, it is necessary to provide more training and more opportunities for heads of physical education departments of Islamic Azad universities to familiarize with risk management methods and to apply them in sports events and competitions.
    Keywords: Islamic Azad University, Leadership Style, Risk Management Behaviors
  • Mohammad Hasan Tabatabai, Mahmood Goodarzi, Abolfazle Farahani, Hasan Asadi Page 115
    The aim of this research was to investigate the relationship between innovation and entrepreneurship in five successful and five unsuccessful sport federations. The research method was descriptive and correlation. The statistical population consisted of 5 managers and 3 experts from each federation (overall 80 subjects). To analyze the data, the Pearson correlation coefficient was applied. Innovation variable (competency, impact, self-determining, trust and meaningfulness) were evaluated. On the other hand, self-confidence, ability to accept risks, achievement, flexibility and responsibility were considered as entrepreneurship factors. The results showed no significant relationship between innovation and entrepreneurship in 10 successful and unsuccessful federations (P>0.05). This study suggested that although innovation and entrepreneurship are individual matters, external and internal factors influencing them should be taken into consideration and examined. It should be noted that Physical Education Organization has selected the federations. The successful federations were kabaddi federation, federation for the disabled, bodybuilding and powerlifting federation, track and field federation and cycling federation. The unsuccessful federations were tennis federation, gymnastic federation, weightlifting federation, golf federation and baseball federation.
    Keywords: Entrepreneurship, Innovation, Sport Federation
  • Hossein Poorsoltani, Ramin Amirjinaghandar Page 127
    The aim of this study was to analyze the relationship between organizational commitment and organizational citizenship behaviors in physical education teachers in Mashhad. The statistical population of this study consisted of all physical education teachers in Mashhad (n=1200) which based on Morgan table, the statitical sample was 291 teachers. To collect data, two standard questionnaires of organizational commitment (Meyer and Allen, 1993) and organizational citizenship behaviors (Organ and Konovsky, 1996) were used. Validity of both questionnaires was achieved through considering comments of sport management professors. Using Cronbach’s alpha coefficient, the internal reliability of organizational commitment and organizational citizenship behaviors questionnaires were found to be 0.85 and 0.76 respectively. The research method was descriptive and correlational which was carried out through field method. Descriptive statistics, Kolmogorov Smirnov test, Pearson correlation coefficient and multivariate regression were used to analyze the data. The result of Kolmogorov Smirnov test confirmed the normality of data (P>0.05). The results of Pearson correlation test indicated a positive and significant relationship between organizational commitment and organizational citizenship behaviors (r=0.349, P≤0.01). The results of regression analysis indicated that among different aspects of organizational commitment, emotional commitment had more power to predict the teachers’ organizational citizenship behaviors.
    Keywords: Organizational Commitment, Organizational Citizenship Behavior, Physical Education Teachers
  • Mehran Mizani, Mohammad Khabiri, Habib Honari, Nasrolah Sajjadi Page 149
    The aim of this study was to investigate the difficulties of writing physical education and sport sciences theses for master graduate students. Master theses written in physical education and sport sciences field comprise a considerable portion of researches carried out in this field; therefore, it is necessary to recognize and alleviate these problems and difficulties. For this purpose, perspectives of 137 master physical education students of universities of Urmia, Shahid Chamran Ahvaz, Tarbiat Moallem Tehran, Tehran, Shahid Beheshti, Ferdowsi Mashhad and Guilan in 1385 were collected through a researcher-made questionnaire (α=0.89). The results indicated that the most important problems of the students when writing theses are insufficient access to financial resources (1.64 out of 4), inappropriate resources and bureaucracy of university (1.98 out of 4), limited access to scientific resources (2.23 out of 4), inadequate scientific and practical abilities of students (2.45 out of 4), and low quality of advice by supervisors and advisors (2.65 out of 4) respectively. In addition, findings showed a significant difference between supervisors and advisors in the quality of their advising (P≤0.001), that is, advising quality of supervisors (mean of 2.75) was higher than advisors (mean of 2.54). Also, 93.3% of students disagreed with elimination of theses from educational system but only 57.3% expressed that students do not cheat at their theses. Low satisfaction of students of Urmia University was noteworthy, that is, these students reported most difficulties in 4 major factors out of 5 factors in the research
    Keywords: Thesis, Physical Education, Problems, Difficulties, Postgraduate
  • Khayam Akbari Asle Hasoni, Mirmohammad Kashef, Fatemeh Sadat Hoseini Page 171
    The aim of this study was to investigate those factors influencing the enjoyment of sport management masters of Iran universities of technology and its comparison with Turkey universities. The statistical sample consisted of 84 and 66 sport management masters from Iran and Turkey respectively. The method of research was descriptive and analytical survey. The standard questionnaire (α=0.81) at two sections of individual and environmental factors influencing enjoyment of technology. The results revealed that among individual factors, two factors of the belief in usefulness of the application of technology for education and fear to use technology had the highest and lowest effects on master's enjoyment of technology in both countries. Moreover, among the environmental elements, student's need for technology and computer in classes and access to equipment had the highest effect and the university financial support and professional personnel in faculties had the lowest effect on master's enjoyment. There was also a significant difference between Iranian and Turkish masters in four individual factors (belief in usefulness of the application of technology for education, interest in learning and enjoyment of technology in education, fear to use technology, feeling the need to learn and enjoy technology) and two environmental elements (student's need for technology and computer in classes and university policy of rewarding).
    Keywords: Sport Management Masters., Sport Management, Educational Technology