فهرست مطالب

فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی
سال یکم شماره 1 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • لیدا معنوی فر، امیره نجات شکوهی، حسین آیت الهی، منیره محجوب صفحه 8
    هدف
    کمبود کوبالامین و اسید فولیک در سالمندان در صد شیوع بالایی دارد. گوناگونی و بارز نبودن یافته های بالینی وپر هزینه بودن تست های آزمایشگاهی سبب پیچیدگی و تاخیر درتشخیص کمبود می گردد. در این پژوهش ارتباط پارامترهای هماتولوژیک بالاخص هیپرسگمانتاسیون نوتروفیلی باکمبود کوبالامین و اسید فولیک وافزایش هموسیستئین سرم و نیز میزان حساسیت واختصاصیت آن مورد بررسی قرار می گیرد.
    روش بررسی
    نمونه مورد مطالعه، 300 سالمند بالای 65 سال از مناطق 12گانه شهر مشهد بودکه با همکاری مرکز بهداشت استان به صورت خوشه ایانتخاب شدند. مقادیر کوبالامین (V.B12) و اسید فولیک سرم به روش RIA اندازه گیری شد. در افراد با کوبالامین(pg/ml 450-120)واسید فولیک (ng/ml17-5/1)، هموسیستئین سرم (Hcy) به روش Elisa اندازه گیری شد. پارامترهای هماتولوژیک با سیستم شمارشگر H1 ومشاهده میکروسکوپی مورد بررسی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده بانرم افزار SPSS آنالیز شد.
    یافته ها
    از 235 سالمند شرکت کننده در مطالعه، 5/45 % افراد از نظرهیپرسگمانتاسیون نوتروفیلی مثبت و5/54% منفی بودند. ارتباط معنی داری بین هیپرسگمانتاسیون وجنسیت وجود نداشت. در216 سالمند، 7/56% از نظر ماکروسیتوز مثبت بودند و شدت ماکروسیتوز برابر بود با +1=7/30% و +2=6/9% و +3=1/4%. درجات مختلف ماکروسیتوز با شدت های مختلف هیپرسگمانتاسیون ارتباط داشت (001/ 0 = p). ماکروسیتوز باکاهش کوبالامین و افزایش هموسیستئین ازنظرآماری ارتباط نداشت ولی باکاهش فولات (ng/ml5>(ارتباط داشت (017/0p=). میانگین فولات در دوحالت هیپرسگمانتاسیون مثبت و منفی تفاوت معنی داری را نشان داد(036/0p=). هیپرسگمانتاسیون باکمبود کوبالامین (122>)وافزایش هموسیستئین از نظرآماری ارتباطنداشت. فولات با افزایشهموسیستئین ارتباط داشت (001/ 0 = p). حساسیت و اختصاصیت هیپرسگمانتاسیون نوتروفیلی در تشخیص کمبود کوبالامین و فولات سرم پایین بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به شیوع کمبود فولات و عوارض بالینی آن درسالمندان، تست های غربالگری ساده وکم هزینه چون ماکروسیتوز و هیپرسگمانتاسیون نوتروفیلی را می توان جهت ارزیابی کمبود فولات سرم استفاده نمود واگرچه حساسیت و اختصاصیت هیپرسگمانتاسیون نوتروفیلی چندان بالا نیست، می توان از آن به عنوان یک تست غربالگر استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کوبالامین، فولات، هموسیستئین، یافته های هماتولوژیک، هیپرسگمانتاسیون نوتروفیلی، سالمندان
  • جواد هرویان، عباسعلی یکتا، هادی استادی مقدم، عباس عظیمی، محمد جواد خوش سیما، سید مهدی شبانی، الهه خانپور، زهرا صلاحی، سید حسین حسینی یزدی* صفحه 15
    هدف

    از تغییرات دید عمق می توان برای بررسی اگزوتروپیای گاهگاهی استفاده نمود. اگزوتروپیای گاهگاهی عبارت است از انحراف تباعدی چشم ها که بر اثر کار چشمی روزانه و خستگی ناشی از آن بدتر شده و زاویه انحراف بیشتر می شود. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر کار روزانه و خستگی ناشی از کار نزدیک بر دید عمق نزدیک در افراد اگزوترپیای گاهگاهی می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی جهت تشخیص اگزوتروپیای گاهگاهی توسط کاورتست متناوب، 600 دانشجوی خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با رنج سنی 23-21 سال شرکت نمودند. از این تعداد تنها 30 نفر دارای اگزوتروپیای گاهگاهی و 15 نفر به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. دید عمق در آنها بوسیله تست Randot-SO 001 در دو نوبت صبح و شب اندازه گیری شد و ساپرسشن به وسیله تست باگولونی و 4 پریزم دیوپتر پایه به خارج بررسی شد. اطلاعات جمع آوری شده پس از ثبت در پرسشنامه مورد تجزیه و آنالیز قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان انحراف اندازه گیری شده در افراد دارای اگزوتروپیای گاهگاهی نشان داد که در 33/23 درصد افراد (7نفر) اختلاف معنی داری بین انحراف در صبح و آخر شب وجود دارد (p=0/001).
    در این تعداد همچنین مشاهده شد که دید عمق در آخر شب بطور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد(p=0/001).
    در 3/53 درصد افراد (16نفر) علی رغم تغییر اندازه انحراف (افزایش انحراف)، دید عمق تغییری نکرد. در 33/23 درصد (7نفر) در هر دو نوبت صبح و شب اندازه انحراف و دید عمق بدون تغییر، ثابت باقی ماند.

    بحث و نتیجه گیری

    در اکثر افراد پس از مطالعه و خستگی ناشی از کار روزانه، تغییرات اگزوتروپیای گاهگاهی و تغییرات دید عمق نزدیک در طول روز رابطه معنی داری با هم ندارند (p<0/696).

    کلیدواژگان: اگزوتروپیای گاهگاهی، کاورتست، پریزم بار
  • مانیا شیخ، حسین اصغر حسینی، غلامرضا علیایی، نورالدین نخستین انصاری، سعید طالبیان مقدم صفحه 21
    هدف
    همی پلژی عارضه ای است که به دلیل ضایعه نرون محرکه فوقانی ایجاد می شود و معمولا همراه با بروز اسپاستی سیتی و ناتوانی در اجرای عملکردهای حرکتی می باشد. جهت کنترل اسپاستی سیتی و کسب فعالیتهای عملکردی، روش های درمانی مختلفی ارائه شده است که از جمله آنها روش درمان بر اساس تکامل سیستم عصبی (Neurodevelopment treatment) بر پایه نظریات بوبات می باشد. با توجه به اینکه فلج اسپاستیک اندام تحتانی بیماران همی پلژی بسیار شایع و نیازمند زمان قابل توجهی جهت درمان می باشد، در این تحقیق قصد داریم تاثیر این روش درمانی بر روی شدت اسپاستی سیتی و کیفیت الگوهای حرکتی اندام تحتانی را در این بیماران مورد بررسی قرار دهیم.
    روش بررسی
    پانزده بیمار همی پلژیک با دامنه سنی 70-44 سال در این بررسی شرکت نمودند. ارزیابی پایه شامل اندازه گیری شدت اسپاستی سیتی عضلات پلانتارفلکسور مچ پا براساس Original Ashworth Scale (OAS)، تعیین دامنه های حرکتی فعال و غیر فعال حرکت دورسی فلکسیون مچ پا و تعیین کیفیت الگوهای حرکتی اندام تحتانی بر اساس تست ایستاده (Standing Test) روش بوبات بودند که قبل و پس از درمان (20 جلسه) صورت گرفته و نتایج ثبت شدند.
    یافته ها
    در پایان درمان شدت اسپاستی سیتی کاهش معنی داری نشان داد. همچنین دامنه های حرکتی فعال و غیر فعال و نیز کیفیت الگوهای حرکتی افزایش معنی داری داشتند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق ما نشان می دهد روش درمانی بوبات قادر است با متعادل ساختن سطوح تحریک و مهار در سیستم عصبی مرکزی و انتقال آن به محیط (عضلات)، اسپاستی سیتی عضلات پلانتار فلکسور را کاهش دهد و متعاقب آن دامنه حرکتی دورسی فلکسیون افزایش می یابد. ضمنا این روش درمانی با آموزش مجدد تعادل در وضعیتهای مختلف به بیمار باعث هماهنگی در انجام حرکات و بهبود کیفیت الگوهای حرکتی می شود. از این نتایج می توان به نحو موثری در درمان بیماران با ضایعه نرون محرکه فوقانی در درمانگاه های توانبخشی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسپاستی سیتی، روش بوبات، الگوهای حرکتی، همی پلژی
  • مهدیه داوود نژاد، ملیحه علیمردان، حمید صادقیان صفحه 27
    هدف
    آنزیمهای لیپواکسیژناز از دسته پروتئین های آهن دار غیر همی هستند که مسئول پراکسیداسیون اسید های چرب غیر اشباع در گیاهان و حیوانات می باشند. اهمیت فعالیت این آنزیمها در بدن پستانداران و نقش آنها در ایجاد حساسیت ها، التهابها و حتی تشکیل برخی از سرطانها به اثبات رسیده است. از این رو مطالعه در مورد جزئیات مکانیسمی این دسته از آنزیمها و متابولیسم محصولات پراکسیدی آنها و همچنین سنتز مهار کننده های مناسب برای آنزیمهای مذکور بسیار حائز اهمیت می باشد. دراین مقاله مکانیسم بازدارندگی یکی از مهارکننده های قوی آنزیم لیپواکسیژناز موسوم به اوژنیل آدامانتات که به تازگی سنتز و مطالعه شده بود مورد بررسی واقع شده است.
    روش بررسی
    در این بررسی فعالیت لیپواکسیژنازی آنزیم 15- لیپواکسیژناز سویا در حضور مهارکننده اوژنیل آدامانتات به دو روش اسپکتروفوتومتری تشکیل دی ان مزدوج در طول موج 235 نانومتر و روش تشکیل پراکسید با معرف های DMAB و MBTH در طول موج 592 نانومتر بررسی شد.
    یافته ها
    در نتیجه آزمایشات انجام شده مشخص شد که مهارکننده مذکور در دو دامنه غلظتی فعالیت آنزیم را پایین می آورد و دو IC50 در محدوده 80 تا 120 نانومولار و 5 تا 13 میکرومولار برای آن تعیین گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    در نتیجه آزمایشات انجام شده مشخص شدکه مهارکننده مذکور در دو دامنه غلظتی فعالیت آنزیم را پایین می آورد و دو IC50 در محدوده 80 تا 120 نانومولار و 5 تا 13 میکرومولار برای آن تعیین گردید. بررسی های سنیتیکی یک مکانیسم مهاری مختلط از رقابتی و غیر رقابتی را برای این ترکیب نشان داد.
    کلیدواژگان: 15، لیپواکسیژناز، مهارکننده، تشکیل پراکسید، DMAB، MBTH
  • غلامرضا مرادی، سمیه فضائلی، مرضیه معراجی، خلیل کیمیافر، معصومه سرباز، زهرا سادات ارشادنیا صفحه 32
    هدف
    حجم اطلاعاتی که در بیمارستانها به هنگام ارائه خدمات بالینی تولید می شود، بسیار زیاد است و مدیریت این اطلاعات متفرق کاری پیچیده و از ضرورت های مراکز درمانی می باشد. سیستمهای اطلاعات بالینی با توجه به قابلیتهای کامپیوتر می توانند در زمینه تحقق اهداف مدیریت مراکز درمانی بسیار مفید و کارآمد باشند. این مطالعه با هدف بررسی کاربردهای مختلف سیستم های اطلاعات بالینی و میزان آگاهی کارکنان مدارک پزشکی از آن انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش ابتدا منابع در دسترس موجود در فاصله سا لهای 1999 تا 2008 بررسی گردید و سپس از طریق ارائه پرسشنامه، میزان آگاهی کارکنان مدارک پزشکی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران از سیستم اطلاعات بالینی مورد مطالعه قرار گرفت. روایی پرسشنامه در پانل نخبگان مطرح و تایید شد و پایایی پرسشنامه نیز با روش آزمون - بازآزمون (8/0 r =) تعیین شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار Excel مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    سیستم اطلاعات بالینی متشکل از قسمت ها و کاربردهای مختلفی شامل: مستند سازی بالینی، تصمیم گیری، مدیریت دارو، رادیولوژی، آزمایشگاه و... است. موانعی از قبیل مسائل مالی، رفتاری و فنی بر سر راه بکارگیری این سیستم ها وجود دارد. نتایج حاصل از قسمت دوم مطالعه نشان داد که میانگین آگاهی کارکنان مدارک پزشکی مورد مطالعه از سیستم های اطلاعات بالینی 49 درصد بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به مزایای متعدد سیستم اطلاعات بالینی، استفاده از آن برای اطلاع رسانی در مراکز درمانی ضرورتی اجتناب ناپذیر است. برای استفاده اثربخش و گسترده از سیستم های اطلاعات بالینی، انتخاب سیستم مناسب و آموزش کاربران در کنار توجه به عوامل موثر در پیاده سازی آنها در بیمارستان ها نقش کلیدی ایفا می نماید.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات بالینی، اجزای سیستم، آگاهی کارکنان مدارک پزشکی
  • هادی صفدری، علی صادقیان، سحر تحققی صفحه 39
    هدف
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از عوامل اصلی بیماری زایی برای انسان محسوب می گردد. شیوع عفونتهای استافیلوکوکوس اورئوس واهمیت مقاومت آنتی بیوتیکهای بر آن شدکه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس در بیمارستان قائم در سال 2011 را بررسی نماییم.
    روش بررسی
    دراین مطالعه 100 استافیلوکوکوس اورئوس در آزمایشگاه بیمارستان قائم مشهد از نمونه های مختلف به روش های استاندارد جدا شده و تست حساسیت آنتی بیوتیک به روش کربی بایر (دیسک دیفوژن) مورد بررسی قرار گرفت. حساسیت آنتی بیوتیکی بر مبنای کلینیک لابراتوار ساینس (CLS) بر اساس حساس (S)، نیمه حساس (I) و مقاوم (R) گزارش گردیده است.
    یافته ها
    در بین آنتی بیوتیکهای مورد آزمایش پنی سیلین 97 %، اگزاسیلین 63 %، اریترومایسین 57 %، سفالکسین 43 %، کلنیدامایسین 33 % وانکومایسین 20 % نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتیجه به دست آمده در مطالعه ما شبیه با نتایج قسمتهای مختلف در ایران بوده است. با توجه به مقاومت زیاد استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به پنی سیلین و سایر آنتی بیوتیکها باید توجه کامل در جهت درمان بیماران بکار گرفته شود.
    کلیدواژگان: آنتی بیوتیک، مقاومت، استافیلوکوکوس اورئوس
  • هادی استادی مقدم، عباس عظیمی، جواد هرویان، عباسعلی یکتا، فاطمه شریفی *، مهدی خباز خوب، محمد جواد خوش سیما، منیره هاشمی نژاد، پروین رضوی صفحه 42
    هدف

    تعیین شیوع کوررنگی مادرزادی و اثرات آن بر روی حساسیت کانتراست و دید عمق در دانش آموزان دبستانی مشهد

    روش بررسی

    این مطالعه به روش مقطعی بر روی 4400 دانش آموز (2408 دانش آموز پسر و 1992 دانش آموز دختر) انجام شده است. این افراد به صورت نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای از بین دانش آموزان دبستانی شهر مشهد انتخاب و دقت دید رنگ آن ها توسط تست Ishihara test(Ishi T) اندازه گیری شد. سپس دانش آموزان کوررنگ در کلینیک بینایی سنجی مجددا مورد آزمایش قرار گرفتند. 200 دانش آموز نرمال که هیچ گونه اختلالی در دید رنگ نداشتند از بین همکلاسان آنها به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند و فاکتورهای حساسیت کانتراست و دید عمق در دو گروه مورد و شاهد اندازه گیری و مورد مقایسه قرار گرفت.

    یافته ها

    از میان 4400 نفر دانش آموز بررسی شده، 3% کوررنگ بودند (1/5% پسر و 4/0% دختر). در مجموع 2/2% از افراد دوترانوپیا، 8/0% پروتانوپیا و 6/0% مشکوک به کوررنگی بودند. هیچ موردی از کوررنگی کامل در این مطالعه دیده نشد. همچنین مشخص شد کوررنگی مادرزادی بر روی حساسیت کانتراست و دید عمق اثر ندارد.

    بحث و نتیجه گیری

    کوررنگی مادرزادی در مطالعه حاضر از شیوع نسبتا بالایی برخوردار می باشد. از آنجایی که این اختلال بر جنبه های مختلف زندگی فرد از جمله آموزش و یادگیری همچنین انتخاب شغل تاثیر زیادی دارد، بنابراین بهتر است تمام کودکان در ابتدای ورود به مدرسه از این جهت کنترل گردند.

    کلیدواژگان: دید رنگ، کوررنگی، تست ایشی هارا، حساسیت کانتراست، دید عمق
|
  • Lida Manavifar, Amireh Nejat Shokouhi, Hossein Ayatollahi, Monireh Mahjoub Page 8
    Introduction
    The prevalence of cobalamin and folic acid is high in the elderly. Ambiguous clinical findings, different laboratory methods and normal range, and expensiveness of laboratory tests have been resulted in complexity and delay in diagnosis of deficiency. The aim of this study is to evaluate the relation between hematologic parameters especially neutrophil hypersegmentation and cobalamin andfolic acid insufficiency as well as increased serum hemocystein. Methods and materials: Three hundred subjects above 65 years old in twelve regions of Mashhad were studied. This population was selected by the Provincial Health Center. 250 subjects were analyzed for serum cobalamin and folate by RIA method. 78 subjects, who had cobalamin 120-450 pg/ml and folate 1.5-17ng/ml without any confounders, were analyzed for homocystein (Hcy) by Elisa method. Hematological parameters were assayed by H1 system and blood smear by microscopic observation. Data were analyzed by SPSS 11.5 software. p<0/05 was considered as significant.
    Results
    Among 235participants, 45.5% were positive for neutrophil hypersegmentation (NH) and %54.5 were negative. There wasn’t significant correlation between NH and gender. In 216 subjects, 56.7% had red blood cell macrocytosis. There was a significant relation between severity of NH and macrocytosis (p=0.001). Macrocytosis had significant correlation with folate deficiency (p=0.017). NH showed a significant relation with folate (p=0.036) but no correlation with cobalamin
    Conclusion
    With respect to the high incidence of folate deficiency in the elderly, a simple and economic screening test such as NH and macrocytosis could be used for evaluation of serum folate. Although the specificity and sensitivity of NH for diagnosis of folate deficiency is not high it can be used as a screening test.
    Keywords: Cobalamin, Folate, Homocystein, Hematologic parameters, Neutrophil hypersegmentation, the elderly
  • Javad Heravian, Abbas Ali Yekta, Hadi Ostadimoghddam, Abbas Azimi, Mohmmad Javad Khoshsima, Mehdi Shabani, Elahe Khanpour, Zahra Salahi, Hossein Hosseini Yazdi Page 15
    Introduction

    Variations in sterioacuity can be used in assessment of intermittent exotropia. Intermittent exotropia is divergent squint of eyes that is worsened due to daily visual tasks and its resultant tiredness therefore the amount of deviation increases. The purpose of this study is to determine the effect of daily work and resultant tiredness on near sterioacuity among intermittent exotropic patients.

    Materials and Methods

    In this cross sectional study, 600 dormitory students of Mashad University of Medical Sciences, ranging in age 21 to 23 years, examined with alternate cover test to diagnose intermittent exotropic cases. 30 students had intermittent exotropia and along with 15 normal cases constituted case-control group. Sterioacuity was measured twice, in the morning and at night, with Randot-SO 001 test and suppression was checked with Bagoloni striate lens and 4 prism diopter base out test. Data was statistically analyzed with version 13 of SPSS software.

    Results

    The measured deviation in intermittent exotropic cases showed that there is a significant difference between the deviation in the morning and late at night among 23.33% (7 cases) (P=0.00). It is also observed that sterioacuity decreases significantly at night, (P=0.00) among these cases. Despite the increase in deviation among 53.3% (16 cases) at night, steriacuity was not changed significantly. 23.33% (7 cases) did not show any change in the morning and at night, both in deviation amount and sterioacuity measurement.

    Conclusion

    In most intermittent exotropic people, there is no significant correlation between intermittent exotropia and near sterioacuity variations after daily work and resultant tiredness (P<0.696).

    Keywords: Intermittent exotropia, Sterioacuity, Daily work
  • Mania Shaikh, Hossein Asghar Hosseini, Agholam Reza Olyaee, Nooroddin Nokhostin Ansari, Saeed Talebian Moghddam Page 21
    Introduction
    Hemiplegia is a complication that results from upper motor neuron lesions and is usually associated with spasticity and movement disorders.To control spasticity and accomplish functional activities, several approaches have been presented such as Neurodevelopment treatment (NDT) according to Bobath,s assumptions. Whereas lower limb spastic hemiplegia is common and its management is time consuming, in this study we are intended to examine the effectiveness of this therapeutic approach on spasticity management and quality of lower limb movement patterns.
    Materials And Method
    Fifteen hemiplegic patients (age ranged 44-75) participated in this study. Baseline assessments before and after treatment included: spasticity measurement of plantar flexor muscles of ankle according to Original Ashworth Scale (OAS), measuring active and passive range of motion of ankle dorsiflexion and defining the quality of lower limb movement patterns according to" Standing test" of Bobath,s approach.
    Results
    following intervention (20 sessions), there was a significant decrease in spasticity and a significant increase in active and passive range of motion and quality of movement patterns.
    Conclusion
    According to the obtained results, by modification of excitation – inhibition in CNS and transmitting it to peripheral region (muscles), Bobath,s approach can reduce the spasticity of plantar flexor muscles, subsequentl, the dorsiflexion range of motion increases. Indeed, this therapeutic approach increases coordination in movement patterns and improves quality of movement patterns by retraining balance in various positions. Results of this study can be used extensively in managing patients with upper motor neuron lesion referred to rehabilitation departments.
    Keywords: Spasticity, Bobath's method, Movement patterns, Hemiplegia
  • Mahdiyeh Davood Nejad, Malihe Alimardan, Hamid Sadeghian Page 27
    Introduction
    Lipoxygenases are non-hem iron-containing proteins responsible for the peroxidation of the unsaturated lipids in animals and plants. The critical role of the enzymes in creating inflammations, sensitivities and some of the cancers has been demonstrated in mammalians. The study of mechanism details of these category of enzymes and the metabolism of their peroxide products as well as the synthesis of appropriates inhibitors is of great importance for the mentioned enzymes. In this article, the inhibitory mechanisms of eugenyl adamantate which is a new synthetic potent inhibitor of lipoxygenase is studied.
    Materials and Methods
    The lipoxygenase activity of soybean 15-lipoxygenase in the presence of eugenyl adamantate was assayed by using two spectrophotometric
    Methods
    the formation of conjugated dien in 235 nm and DMAB-MBTH peroxide in 592 nm.
    Results
    The experiments show that the mentioned compound decreases the lipoxygenase activity in two concentration ranges of 80-120 nM and 5-13 µM. The kinetic studies show the mixed inhibitory mechanism including the competitive and non-competitive for this compound.
    Conclusion
    The kinetic studies show the mixed inhibitory mechanism for the compound.
    Keywords: 15, Lipoxygenase, Inhibitors, Peroxide formation, DMAB, MBTH
  • Gholamreza Moradi, Somayeh Fazaeli, Marziye Meraji, Khalil Kimiafar, Masoume Sarbaz, Zahra Ershadnia Page 32
    Introduction
    The information gathered in hospitals for clinical services is very much and the management of this dispersed information is very complicated and necessary for medical centers. Considering the computer capabilities, clinical information systems are very useful and efficient in achieving the management goals in medical centers. This study was conducted for evaluating different applications of clinical information systems and staff awareness of Medical Records Department.
    Materials and Methods
    This study was conducted in two-steps: In the first step, the available resources during 1999-2009 were studied. In the second step, awareness of clinical information systems among Medical Record Department's staff of Tehran University of Medical Sciences hospitals has been evaluated. The validity of the questions raised in questionnaire was confirmed by the expert panel and its reliability was determined to be 80% by test-retest coefficient. The collected data was analyzed by Excel2007 software.
    Results
    The clinical information system consists of different parts and a variety of applications including: clinical documentation, making decision, management of medicine, radiology, laboratory etc. There are barriers such as financial, behavioral and technical issues to employ these systems. The results obtained from the second part showed that the average of staff’s awareness of clinical information systems was 49 percent.
    Conclusion
    Considering the numerous benefits of clinical information systems, using it for supplying information on clinical centers is an inevitable necessity. Selecting a proper system, training users, and paying attention to the factors affecting their implementation in hospitals play a key role in effective and widespread use of clinical information systems
    Keywords: Clinical information system, System components, Awareness of Medical Records Department's staff
  • Hadi Safdari, Ali Sadeghian, Sahar Tahaghoghi Page 39
    Introduction
    Staphylococcus aureus is a major human pathogen. Due to high prevalence of S. aureus infections and increasing resistance to antibiotics, physicians have been facing problems in choosing appropriate empirical antibiotic therapy. The aim of this study was to determine the pattern of antibiotic resistance among S. aureus clinical isolates in Quaem university hospital between 2009 and 2011. Method and Material: In this study 100 isolates of Staphylococcus aureus were identified in laboratory from different specimens. The specimens were collected and examined by standard diagnostic methods. Determination of S. aureus sensitivity to antibiotics was performed using standard disc diffusion method. The antibiotic sensitivity of bacteria were reported according to the Clinical Laboratory Standards Institute (CLSI) manual with sensitive (S), intermediate (I) and resistant (R).
    Result
    Among antibiotics tested, Staphylococci isolates were highly resistant against penicillin 97%, followed by, oxacillin 63% erythromycin 57%, Cephalexin 43% Klyndamasyn 33 % vancomycin.20%.
    Conclusion
    Our results are similar to reports from many other parts of Iran. According to this study, resistance pattern among Staphylococcus aureus strains were widespread in Quaem hospital. The implication of this high resistance is that Staphylococcus aureus infections should be treated with more precaution and not with penicillin and other ineffective antibiotics.
    Keywords: Antibiotic, Rresistance, Staphylococcus aureus
  • Hadi Ostadimoghaddam, Abbas Azimi, Javad Heravian, Abbas Ali Yekta, Fateme Sharifi, Mehdi Khbazkhoob, Mohammad Javad Khoshsima, Monire Hasheminjad, Parvin Razavi Page 42
    Introduction

    Color blindness is a common disorder. The congenital type of color blindness is sex-linked and the genes are located on the X chromosome. The prevalence of color blindness among males and females are 5-8 % and 0.5 % respectively. Color blindness can affect daily activity as a disability. Therefore, the aim of this study is finding the prevalence of color blindness and its effect on contrast sensitivity and depth perception among school children in Mashhad.

    Materials and Methods

    Four thousand four hundred school children (2408 males and 1992 females) were selected randomly and tested by Ishihara for detecting color blindness. At the second step, the students with color blindness were examined at optometry clinic by Ishihara test again. Two hundred students were also selected randomly to classify in a control group, Cambridge and Titmouse tests were taken on the case and control group.

    Results

    Among 4400 schoolchildren, 3% suffered from color blindness (5.1% in boys and 0.4% in girls). Ishihara test showed 2.2% deuteranopia, 0.8% protanopia and 0.6% suspect. The results indicate that the congenital color blindness has no effect on contrast sensitivity and depth perception.

    Conclusion

    The present report provides valuable information regarding color vision defectiveness among schoolchildren. Effective detection of this anomaly is expected to prevent from substantial effects on their education and future job. It is strongly recommended to perform color vision test at the beginning of a child’s education.

    Keywords: Color vision, Color blindness, Ishihara test, Cambridge test, Titmouse test