فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 230 (هفته چهارم اردیبهشت ماه 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/30
  • تعداد عناوین: 5
|
  • هاجر دانش، راحله کافیه، حسین ربانی * صفحه 1
    مقدمه

    از Enhanced depth imaging optical coherence tomography (EDI-OCT) برای تصویرگیری دقیق از لایه ی کروئید، که شامل بالاترین میزان جریان خون در چشم است و در بیماری های متعددی مانند پولیپ کروئیدی، تومور کروئیدی و تغییرات آرترو اسکلروتیک مویرگی تحت تاثیر قرار می گیرد، استفاده می گردد. از آن جایی که حجم زیادی از اطلاعات در چنین تصاویری نهفته است، تحلیل غیر اتوماتیک این داده ها برای چشم پزشک در حد ناممکن می باشد. هدف اصلی برای بخش بندی اتوماتیک این تصاویر، کمک به چشم پزشکان در تشخیص بیماری های وابسته به چشم بود.

    روش ها

    داده های این طرح شامل داده های اخذ شده از دستگاه Heidelberg 3D OCT-HRA2-KT بود. برای بررسی الگوریتم از 50 داده استفاده شد. سپس، با استفاده از الگوریتم تشخیص مرزی، به عنوان برنامه نویسی پویا، مرز لایه ی اپیتلیوم رنگدانه ای شبکیه (RPE یا Retinal pigmented epithelium) و با پیدا کردن بیشینه ی گرادیان در پایین این لایه، مرز BM (Bruch’s membrane) استخراج شد. در مرحله ی بعد، با به کار گیری مجدد الگوریتم برنامه نویسی پویا مرز کروئید استخراج گردید.

    یافته ها

    الگوریتم پیشنهادی در مقایسه با تفکیک دستی برای استخراج BM دارای خطای بدون علامت برابر با 91/0 ± 71/1 پیکسل و برای استخراج کروئید دارای خطایی برابر 11/4 ± 48/10 پیکسل بود. برای ارزیابی، روش پیشنهادی با الگوریتم k متوسط مقایسه شد که با میزان P بسیار کوچکتر از 001/0 بهبود چشمگیری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    تا کنون آنالیزهای اتوماتیک زیادی در زمینه ی تفکیک کروئید ارائه نشده است و روش های انجام شده به طور عمده بر روی تفکیک دستی متمرکز شده اند. در صورتی که در این مطالعه، از یک روش سریع و اتوماتیک برای تفکیک ناحیه ی کروئید استفاده شد.

    کلیدواژگان: EDI، OCT، کروئید، برنامه نویسی پویا
  • محمد گل پرور، ملیکا امامی، علی مهرابی کوشکی صفحه 9
    مقدمه
    انجام عمل جراحی در حضور پرفشاری شریان ریوی می تواند برای بیمار خطرآفرین باشد. در این مطالعه شیوع عوارض قلبی- ریوی حین و پس از عمل در جراحی های غیر قلبی در زمینه این بیماری بررسی گردید و با توجه به نوع بیهوشی با گروه شاهد مقایسه شد.
    روش ها
    در مطالعه مورد- شاهدی حاضر، 45 بیمار مبتلا به پرفشاری شریان ریوی مراجعه کننده جهت انجام عمل جراحی الکتیو از نظر نحوه اداره ی بیهوشی، بروز آریتمی، مصرف Vasopressor، نیاز به مراقبت در ICU (Intensive care unit)، طول مدت بستری و بروز ایست قلبی با توجه به روش بیهوشی بررسی شده با گروه شاهد مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    در بیماران گروه مطالعه نیاز به Vasopressor، مدت اقامت در بیمارستان، نیاز به تهویه مکانیکی پس از عمل، نیاز به مراقبت در ICU، نیاز به اکسیژن درمانی پس از عمل، ایست قلبی و مرگ به طور معنی داری بیش از گروه شاهد بود و نوع بیهوشی تاثیری در بروز این عوارض نداشت.
    نتیجه گیری
    ابتلا به پرفشاری شریان ریوی خطر عوارض قلبی- ریوی و مرگ حین و پس از عمل را بدون توجه به نوع بیهوشی انتخاب شده افزایش داد.
    کلیدواژگان: پرفشاری شریان ریوی، عوارض قلبی، ریوی، عمل جراحی
  • رضا یزدانی، مزدک گنجعلی خانی حاکمی، رویا شرکت *، محسن مسجدی، حمید زرکش، محسن حسینی صفحه 16
    مقدمه

    سلول TH17 با تولید IL-17 می تواند سبب افزایش تولید دو سایتوکین BAFF و APRIL شود که نقش مهمی در بقا و فعال شدن سلول B، و در نتیجه، پاسخ های ایمنی هومورال دارند. نارسایی ایمنی رایج متغیر (Common variable immunodeficiency یا CVID)، یکی از بیماری های نقص ایمنی اولیه می باشد که با کاهش سطح آنتی بادی ها (نارسایی ایمنی هومورال) همراه است. فراوانی افراد مبتلا به CVID در جمعیت های مختلف در محدوده ی 1:10000 تا 1:50000 گزارش شده است. هدف از این مطالعه، مقایسه ی میانگین بیان ژن IL-17 در بیماران مبتلا به CVID با افراد سالم بود.

    روش ها

    ابتدا 2 میلی لیتر خون کامل از 10 بیمار مبتلا به CVID و 10 فرد سالم گرفته و سپس تمام mRNA موجود در این نمونه ها جدا شد. پس از ساختن cDNA از روی mRNA، میزان بیان ژن IL-17 را با استفاده از روش Real Time-PCR سنجیدیم.

    یافته ها

    میزان بیان ژن IL-17 در بیماران مبتلا به CVID نسبت به افراد شاهد کاهش یافت که البته این کاهش از لحاظ آماری معنی دار نبود (195/0 = P).

    نتیجه گیری

    در این پژوهش نشان دادیم که میزان بیان ژن IL-17 در خون بیماران مبتلا به CVID نسبت به افراد سالم کاهش داشت؛ این موضوع دلیلی بر نقص تولید این سایتوکین است و می تواند دلیل نارسایی پاسخ ایمنی هومورال در این افراد باشد.

    کلیدواژگان: نارسایی ایمنی رایج متغیر، سایتوکین
  • فرزین خوروش، سعید عباسی، نرگس خمارباقی، داریوش شکری، محمدرضا آخوند، سودابه رستمی صفحه 22
    مقدمه
    استافیلوکوک طلایی یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده ی عفونت های بیمارستانی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه (Intensive care unit یا ICU) می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی میزان کلونیزاسیون بیماران با استافیلوکوک طلایی در بدو ورود به بخش مراقبت های ویژه و میزان بروز کلونیزاسیون در طی مدت بستری و ارتباط آن با عوامل خطرساز مربوط بود
    روش ها
    164 بیمار که برای اولین بار در بخش مراقبت های ویژه ی بیمارستان فوق تخصصی الزهرای (س) شهر اصفهان بستری می شدند و بیشتر از 24 ساعت تحت مراقبت بودند، در طی نه ماه (اول دی ماه سال 1390 تا پایان شهریور ماه سال 1391) به این مطالعه وارد شدند. نمونه گیری به وسیله سوآب استریل از مخاط داخلی بینی، ناحیه ی زیر بغل و کشاله ی ران انجام و با استفاده از آزمایشات میکروبیولوژی وجود باکتری استافیلوکوک طلایی در نمونه ها بررسی شد. اگر بیماری بیشتر از یک هفته در ICU بستری بود و در مرحله ی اول با باکتری کلونیزه نبود، هر یک هفته یک بار نمونه گیری مجدد از بیمار انجام شد.
    یافته ها
    از تعداد 164 بیمار بررسی شده، تعداد 24 نفر (6/14 درصد) در بدو ورود به بخش ICU با استافیلوکوک طلایی کلونیزه بودند و 1 نفر (7/6 درصد) با استافیلوکوک طلایی در طی مدت بستری کلونیزه شد. از این تعداد، 21 نفر (5/87 درصد) در ناحیه ی بینی، 5 نفر (8/20 درصد) در ناحیه ی زیر بغل و 2 نفر (3/8 درصد) در ناحیه ی کشاله ی ران با این باکتری کلونیزه بودند. ارتباط معنی داری بین انجام عمل جراحی، طول مدت بستری در بیمارستان قبل از انتقال به بخش ICU و داشتن کاتتر ورید مرکزی با کلونیزاسیون با استافیلوکوک طلایی وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بررسی بیماران از نظر کلونیزاسیون با استافیلوکوک طلایی در بدو ورود به ICU به ویژه در بیمارانی که به مدت طولانی در بیمارستان بستری بوده اند، لازم به نظر می رسد. این امر در کاهش عفونت های بیمارستانی ناشی از استافیلوکوک طلایی موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: کلونیزاسیون، استافیلوکوک طلایی، بخش مراقبت های ویژه
  • جمشید فقری، سمانه بوربور*، شراره مقیم، حاجیه قاسمیان صفایی، بهرام نصر اصفهانی، محسن میدانی، مجتبی اکبری، نفیسه سادات حسینی صفحه 30
    مقدمه

    اکتینومیست های هوازی، به خصوص نوکاردیا، یکی از عوامل شایع عفونت های سیستمیک در سراسر جهان به شمار می روند. تظاهرات بالینی بیماری، طیفی از عفونت های پوستی ایجاد شده در اثر تلقیح به بدن از طریق تروما در میزبان سالم از لحاظ سیستم ایمنی تا بیماری ریوی شدید و بیماری سیستم عصبی مرکزی در بیماران دارای نقص سیستم ایمنی شدید را شامل می گردد و ممکن است کشنده باشد. جایگاه نوکاردیا در محیط، به خصوص خاک می باشد. هدف از این مطالعه، مقایسه ی سه روش فنوتیپی برای جداسازی گونه های نوکاردیا بود.

    روش ها

    در این بررسی، 60 نمونه خاک از مناطق اطراف برخی بیمارستان ها، زمین های کشاورزی و باغچه ها با pH و دماهای متفاوت در اصفهان جمع آوری گردید. به منظور جداسازی نوکاردیا، سه روش جداسازی از خاک شامل Paraffin baiting (McClung''s carbon free broth with paraffin bait)، Paraffin coated slides و Slip-burid مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    روش Paraffin baiting روی 10 نمونه خاک مورد استفاده قرار گرفت که نتیجه ای در بر نداشت. روش Paraffin coated slides نیز روی 4 نمونه خاک (از همان نمونه های خاک قبلی) مورد استفاده قرار گرفت و از این روش هم نتیجه ای گرفته نشد. از تعداد 60 نمونه خاک مورد مطالعه در روش سوم، در مجموع 15 مورد (25 درصد) دارای کلنی هایی شبیه به نوکاردیا بود.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه برای جداسازی نوکاردیا، روش Slip-burid مطلوب تشخیص داده شد.

    کلیدواژگان: نوکاردیا، روش های جداسازی، خاک، ایران
|
  • Hajar Danesh, Raheleh Kafieh, Hossein Rabbani Page 1
    Background

    Enhanced depth imaging optical coherence tomography images (EDI-OCT) is used for detailed imaging of the choroid layer that contains the highest amount of blood flow in the eye and is affected in several diseases such as choroidal polyps, age-related degeneration and central serous chorioretinopathy. Choroidal segmentation is really important, but the manual segmentation is time consuming and encounters difficulties when large numbers of data is available. Since a large amount of information is available in the images, non-automated and visual analysis of data is almost impossible for the ophthalmologist. The main goal of automatic segmentation was to help the ophthalmologists in the diagnosis and monitoring diseases related to the eye.

    Methods

    The data used in this project was obtained from the Heidelberg OCT-HRA2-KT instrument. Fifty 2 dimensional data were used to evaluate the algorithm. In this study, the retinal pigment epithelium (RPE) and choroid was segmented using a boundary detection algorithm named dynamic programming.

    Findings

    The proposed algorithm was compared with the manual segmentation and the results showed an unsigned error of 1.71 ± 0.93 pixels for retinal pigmented epithelium (RPE) extraction and 10.48 ± 4.11 pixels for choroid detection. It showed significant improvements over other approaches like k-means method.

    Conclusion

    A few automated methods are applied in the choroid segmentation and most of the studies were mainly focused on the manual separation. In this study, a fast and automated method was provided for the segmentation of choroid area.

    Keywords: Enhanced depth imaging optical coherence tomography images (EDI, OCT), Choroid, Dynamic programming
  • Mohammad Golparvar, Melika Emami, Ali Mehrabi Koushki Page 9
    Background
    Pulmonary hypertension can increase risk of cardio-respiratory complications in surgeries. In this study, the incidence of cardio-respiratory complications in non-cardiac surgeries of patients with pulmonary hypertension was evaluated and compared to control group according to their kind of anesthesia.
    Methods
    In a case-control study, 45 patients which were candidate for non-cardiac surgeries and suffered from pulmonary hypertension were compared to control group for kind of anesthesia, incidence of arrhythmia, needing vasopressor, needing care in intensive care unit (ICU), duration of hospitalization, and cardiac arrest.
    Findings
    In study group, needing vasopressor, duration of hospitalization, needing care in ICU and mechanical ventilation, needing oxygen therapy after surgery, cardiac arrest and death were statistically more than control group. Kind of anesthesia did not affect incidence of these complications.
    Conclusion
    Pulmonary hypertension increases the risk of cardiorespiratory complications and death in non-cardiac surgeries independent to the kind of anesthesia.
    Keywords: Pulmonary hypertension, Non, cardiac surgeries, Cardio, respiratory complication
  • Reza Yazdani, Mazdak Ganjalikhani Hakemi, Roya Sherkat, Mohsen Masjedi, Hamid Zarkesh, Mohsen Hosseini Page 16
    Background

    Producing IL-17, Th17 cells induce BAFF and APRIL, two important mediators for B-cell survival and activation. Common variable immunodeficiency (CVID) is a group of many primary immunodeficiency diseases with a common set of features (including hypo-gammaglobulinemia) and different underlying causes. The prevalence of CVID is 1 to 50,000. Hence, the aim of this study was to measure IL-17 gene expression in peripheral blood of patients with CVID.

    Methods

    Total mRNA extracted from whole blood samples of 10 patients with CVID and 10 normal controls; then, IL-17 gene was measured using qRT-PCR.

    Findings

    There was a slight decrease in transcript levels of IL-17 in patients with CVID, even though, it was not statistically significant (P = 0.195).

    Conclusion

    We showed that IL-17 is decreased in patients with CVID and this could be an explanation for their humoral immunity response insufficiencies. Absence of statistical significance in this IL-17 reduction may be due to our sample size and increasing the number of samples may result in statistical significance of this in future studies.

    Keywords: Common variable immunodeficiency, Cytokin, IL, 17, Th17, Real time, PCR
  • Farzin Khorvash, Saeed Abbasi, Narges Khomarbaghi, Dariush Shokri, Mohammad Reza Akhond, Soodabeh Rostami Page 22
    Background
    Staphylococcus aureus (S. aureus) is one of the important causes of nosocomial infections in intensive care unit (ICU) patients. This study was performed to evaluate the S. aureus colonization in ICU patients in admission and the incidence of colonization during hospitalization and their associations with the relevant risk factors.
    Methods
    From January to September 2012, a total of 164 patients were enrolled in this study. All of the patients were hospitalized for the first time in ICU of Alzahra hospital (Isfahan, Iran) and all of them were admitted more than 24 hours. Samples were collected by sterile swabs from the anterior nostrils, axillary and inguinal region. S. aureus positive samples were detected by microbiological examinations. If a patient was hospitalized more than a week in ICU and was not colonized in admission, re-sampling was done once a week.
    Findings
    A total of 164 patients, 24(14.6%) were colonized with S. aureus in admission and 1(6.7%) was colonized with S. aureus during the ICU stay. Of these, 21(87.5%), 5(20.8%) and 2(8.3%) patients were colonized with S. aureus in anterior nostrils, axillary and inguinal regions, respectively. Compared to those without, patients with S. aureus colonization were significantly associated with surgery (P = 0.013), central venous catheter (P = 0.044) and the length of hospital stay before being transferred to the ICU (P < 0.005).
    Conclusion
    The evaluation of patients for S. aureus colonization in admission is necessary especially for patients who have been hospitalized for long time. This will be effective in reducing nosocomial infections caused by S. aureus.
    Keywords: Colonization, Staphylococcus aureus, Intensive care unit
  • Jamshid Faghri, Samaneh Bourbour, Sharareh Moghim, Hajieh Ghasemian Safaei, Bahram Nasr Esfahani, Mohsen Meidani, Mojtaba Akbari, Nafiseh Sadat Hosseini Page 30
    Background

    Aerobic Actinomycetes, especially Nocardia are of the most common pathogens of systemic infections in worldwide. It is seen from skin infections caused by trauma in normal-immune system host to severe lung diseases or diseases of the central nervous system in patients with immune deficiency. Nocardia species (spp.) are soil-indwelling bacteria. This study aimed to compare three phenotypic methods for isolation and identification of Nocardia spp.

    Methods

    In this study, 60 soil samples were collected from areas of agricultural lands, gardens and around some of the hospitals with different soil temperature and pH in Isfahan, Iran. In order to isolation of Nocardia spp. from soil, three different methods were studied: Paraffin baiting method (McClung's carbon free broth with paraffin bait), Paraffin coated slides, and Slip-burid method.

    Findings

    Paraffin baiting method was surveyed on 10 soil samples and no results were gained. Paraffin coated slides was surveyed on 4 soil samples (same soil samples) but no results were attained. So, slip-burid method of isolation was tested. In this method, 15 out of 60 soil samples (25%) were positive for Nocardia spp. and colonies were suspected to Nocardia spp.

    Conclusion

    In this study, slip-burid method found to be more effective for Nocardia spp. Isolation.

    Keywords: Nocardia, Isolation methods, Soil, Iran