فهرست مطالب

میکروبیولوژی دامپزشکی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 25، پاییز و زمستان 1391)

نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 25، پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/01/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پرویز شایان، زینب اصغری، الهه ابراهیم زاده، زهرا امیدیان، فیصل ضرغامی صفحه 75
    کریپتوسپوریدیوم پارووم تک یاخته ای مشترک بین انسان و حیوان می باشد، که در افراد دچار نقص ایمنی و نوزاد حیوانات بخصوص گوساله ها بیماریزا می باشد. اووسیست های دفع شده از دام های آلوده باعث آلودگی محیط بخصوص منابع آب های سطحی می شوند. با توجه به این که حتی تعداد کم اووسیست می تواند آغازگر بیماری باشد و از طرف دیگر اووسیست ها به ضدعفونی کننده های متداول مقاومند، این تک یاخته مورد توجه محققین قرار گرفته و همواره تلاش شده است روش های جداسازی و تخلیص اووسیست های کریپتوسپوریدیوم حتی در نمونه های محیطی دارای تعداد کم اووسیست بهینه شود و اووسیست هایی کاملا خالص و عاری از آلودگی های باکتریایی و سایر ناخالصی ها به منظور مطالعات ایمنولوژیکی و مولکولی فراهم گردد. روش های مختلفی که تا کنون استفاده شده اند تا حدودی موفقیت آمیز بوده اند ولی هیچیک نتوانسته اند به اووسیست عاری از باکتری دست پیدا کنند. هدف از این تحقیق دست یابی به اووسیست عاری از باکتری می باشد. در این تحقیق به منظور جداسازی اولیه اووسیست های کریپتوسپوریدیوم، ابتدا چهار روش شناورسازی شامل استفاده از محلول نمک طعام، محلول ساکارز، شیب غلظتی پلکانی فایکول و محلول ساکارز 55 درصد استفاده گردید. محلول ساکارز 55 درصد بهترین روش برای جداسازی اولیه اووسیست های کریپتوسپوریدیوم ارزیابی گردید. جهت حذف باکتری و سایر ناخالصی های همراه از فیلتر نیتروسلولز (با منافذ 3 میکرون) استفاده گردید. آنالیز اووسیست های استخراج شده نشان داد که اووسیست های حاصل از فیلتراسیون عاری از هرگونه باکتری بود و درصد آن ها 30 ارزیابی گردید. اگر چه تعداد زیادی از اووسیست ها در حین تخلیص از دست رفتند، اما اووسیست های تخلیص شده برای آزمایشات پروتئومیکس بسیار مناسب می باشند.
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم پاروم، اووسیست، شناورسازی، فیلتراسیون
  • محمدرضا محزونیه، اعظم مختاری، ژان پیر فروسارد صفحه 91
    ویروس نقصان ایمنی گاو (Bovine Immunodeficiency Virus) از خانواده رتروویریده و یکی از مهمترین پاتوژن های ویروسی سرکوب کننده ی سیستم ایمنی گاو است. در سال های اخیر وجود گاوهای شیری و گاومیش های آلوده به BIV از مناطق مختلفی در سراسر جهان و از آن جمله ایران گزارش گردیده است. با وجودی که متوسط شیوع سرمی BIV در سراسر جهان در اغلب مطالعات در محدوده ی 4٪ تا 6٪ گزارش شده است، پژوهش های انجام گرفته در مورد شیوع این ویروس در ایران این مقدار را فراتر از این محدوده گزارش نموده اند. مطالعه ی حاضر به منظور تعیین شیوع دقیق این ویروس برای پایه ریزی مطالعات اپیدمیولوژیک آینده در نواحی مرکزی ایران و به طور اختصاصی دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری انجام پذیرفت. در این مطالعه نمونه های خون2290 گاو از این دو استان (490 گاو از فارم های سنتی و 1800 گاو از فارم های صنعتی) اخذ شد و پس از آزمون نمونه های خون به دو روش الایزا و PCR میزان کلی آلودگی به ویروس BIV در این دو ناحیه 61/1% به دست آمد. میزان شیوع آلودگی در چهارمحال و بختیاری 7/5% و در اصفهان 12/1% محاسبه شد و میزان آلودگی در دامداری های سنتی و صنعتی در این دو ناحیه به ترتیب 5/4% و 83/0% گزارش گردید. نمونه های مثبت شده در آزمون PCR جهت شناسایی ژن pol در BIV و تعیین توالی به آژانس آزمایشگاهی انگلیس، ویبریج(VLA، Weybridge) ارسال شدند و نتایج حاکی از تشابه بیشتر جدایه های ایران به سویه ی استاندارد R29 (GenBank NC001413.1) بود.
    کلیدواژگان: نقصان ایمنی گاو، شیوع، PCR، الایزا
  • مریم سلطان عینی، غلامرضا رزمی، امیر فخری نویسنده فرعی، امین احمدی صفحه 101
    در این تحقیق اثر عصاره آبی و هیدروالکلی گیاه استبرق و نیز داروی بوتالکس بر روی تک یاخته خونی هموپروتئوس در کبوتران در دو دوره درمانی مورد بررسی قرارگرفت. در دوره اول ابتدا 24 کبوترآلوده به هموپروتئوس و 6 کبوتر سالم با بررسی میکروسکوپی گسترش های خونی از بین یک گله انتخاب گردیدند. سپس به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. به گروه های آلوده 1 و 2 به ترتیب عصاره های آبی و هیدروالکلی گیاه استبرق با دوز mg/kg 3/0 به مدت 7 روز متوالی به صورت خوراکی داده شد و به گروه 3 داروی بوتالکس به میزان mg/kg5/2 به صورت داخل عضلانی تزریق گردید. 24 ساعت بعد از آخرین تجویز عصاره ها، از ورید بالی کبوتران گسترش خونی تهیه شد و بعد از بررسی میکروسکوپی میزان پارازیتمی در گروه مختلف مورد بررسی قرار گرفت. فقط در گروه 3 درمان شده با بوتالکس میزان پارازیتمی به صفر رسیده بود درحالی که در گروه های 1 و 2 هیچ گونه تغییری در میزان پارازیتمی بوجود نیامده بود. در دوره دوم درمانی، کبوتران به گروه های شش تایی تقسیم شده و با غلظت های 10، 100، 1000 برابر غلظت اولیه درمان گردیدند. به گروه های 1 و 2، دو غلظت 10 و 1000 برابر به مدت 7 روز به صورت خوراکی داده شد. به گروه 3 غلظت 100 برابر عصاره آبی به صورت داخل عضلانی به میزان mg/kg3/0 تزریق گردید. در پایان این دوره از ورید بالی گسترش خونی تهیه گردید و پارازیتمی محاسبه شد. نتایج نشان دادکه میزان غلظت و نوع تجویز عصاره آبی استبرق تاثیری بر میزان پارازیتمی انگل نداشتند. بر پایه نتایج بدست آمده بنظر می رسد که عصاره آبی و الکلی استبرق هیچ اثر درمانی برای علیه آلودگی هموپروتئوس در کبوتر نداشته در حالی که داروی بوتالکس می تواند به عنوان دارویی موثر بر علیه آلودگی هموپروتئوس تجویز گردد.
    کلیدواژگان: هموپروتئوس، کبوتر، استبرق، بوتالکس
  • مازیار جاجرمی، مهدی عسکری بدویی، اکبر میرصالحیان صفحه 109
    تعیین ژنوتیپ و پاتوتیپ جدایه های باکتری اشریشیا کلی، در یک محدوده ی مشخص جغرافیایی با استفاده از روش های مولکولی، در بررسی اپیدمیولوژی بیماری ارزشمند بوده و دارای کاربرد است. اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک (EPEC) و اشریشیا کلی شیگاتوکسیژنیک (STEC) از جمله پاتوتیپ های مهم این باکتری هستند که با بررسی ژن های حدت stx1، stx2، eae و ehly به لحاظ حضور، فراوانی و پروفایل ژنی در این تحقیق در میان گوسفندان سالم مورد مطالعه قرار گرفته اند. در این مطالعه، در بازه ی زمانی زمستان سال 1389 و بهار سال 1390، از مدفوع 80 گوسفند به ظاهر سالم متعلق به 11 گله ی گوسفند در شهرستان گرمسار، نمونه برداری انجام شد. در میان80 نمونه ی مورد بررسی، از 47 مورد (%75/58) اشریشیا کلی شیگاتوکسیژنیک جداسازی شد. در میان 98 جدایه ی اشریشیا کلی در بررسی حاضر، پروفایل ژنی stx1/ehly با فراوانی %08/54، ژنوتیپ غالب بود. هیچ موردی از سویه هایEPEC شناسایی نگردید. بنابراین گوسفند در شهرستان گرمسار از مخازن احتمالی برای عفونت های ناشی از STEC محسوب می گردد که می تواند به واسطه ی مصرف گوشت گوسفند و دیگرفرآورده های آن، از طرق مختلف به انسان منتقل شده و سبب ایجاد عوارض گوناگون به ویژه اسهال گردد.
    کلیدواژگان: گوسفند، گرمسار، اشریشیا کلی شیگاتوکسیژنیک، اشریشیا کلی انتروپاتوژنیک
  • رضا فرجی، فریدون سبزی*، ایوب زرنشان، چمن مرادخانی صفحه 119

    این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع مالاسزیا در پوست دام های اهلی (گاو، گوسفند و بز) شهرستان کرمانشاه انجام گرفت. نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و در طی یک دوره 12 ماهه از شهریور 90 الی شهریور 91 بر روی 190 دام اهلی (شامل 86 گاو (45%)، 56 گوسفند (30%) و 48 بز (25%) انجام شد. نمونه برداری به وسیله روش استریل تراشیدن قسمت های پشت بدن، گوش، زیر بغل، کشاله ران و اطراف مخرج انجام شد. شناسایی گونه های مالاسزیا با استفاده از رشد بر روی محیط سابوروگلوکز آگار غنی شده با روغن زیتون، توانایی قارچ در مصرف توئین های 20، 40، 60 و 80، آزمون کاتالاز و هیدرولیز اسکولین انجام گرفت. 63 راس (33%) از دام ها به ترتیب گاو با 39 مورد (9/61%)، گوسفند با 13 مورد (63/20%) و بز با 11 مورد (46/17%) از نظر کشت مالاسزیا مثبت بودند. گونه های جدا شده عبارت بودند از مالاسزیا فورفور با 22 مورد (35%)، مالاسزیا گلوبوزوا با 15 مورد (24%)، مالاسزیا اسلوفیه با 12 مورد (5/19%)، مالاسزیا رستریکا با 7 مورد (11/11%)، مالاسزیا پاکی درماتیس با 5 مورد (8%) و مالاسزیا سیمپودیالیس با 2 مورد (17/3%). شیوع گونه های وابسته به چربی در حال افزایش است به طوری که مالاسزیا فورفور غالب ترین گونه جدا شده از دام ها بود. کلمات کلیدی: گونه های مالاسزیا، دام های اهلی، کرمانشاه.

    کلیدواژگان: گونه های مالاسزیا، دام های اهلی، کرمانشاه
  • بهزاد شفیعی، ملاحت احمدی، حبیب دستمالچی ساعی صفحه 127
    بروسلوز یکی از بیماری های مهم مشترک بین انسان و دام میباشد. بیماری از بسیاری کشورها گزارش و در تعدادی از کشورها و ایران بومی است. مصرف شیر و فرآورده های آلودهی دامی یکی از راه های اصلی انتقال بیماری به انسان میباشد. با توجه به اینکه در اغلب استانهای ایران مانند کردستان گله های گاو و گوسفند در کنار هم نگهداری میشوند و ممکن است دامها به گونه های غیر اختصاصی بروسلا آلوده شوند، هدف مطالعه حاضر استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز برای نشان دادن آلودگی شیر و وضعیت میزبانهای غیر ترجیحی بروسلا آبورتوس و بروسلا ملی تنسیس در گاو و گوسفند میباشد. در این مطالعه تعداد60 نمونه شیر از گاو و50 نمونه از گوسفند مشکوک به بروسلوز از روستاهای شهرستانهای کامیاران-مریوان و سنندج اخذ گردید. DNA به صورت مستقیم از نمونه های شیر استخراج گردید. آزمون PCR با استفاده از پرایمرهای B4 و B5 به منظور تشخیص جنس بروسلا و با استفاده از پرایمرهای B. a و B. m و IS711 به منظور تشخیص بعضی از بیووارهای گونه های آبورتوس و ملیتنسیس انجام گرفت. با انجام PCR جهت تشخیص جنس بروسلا از نمونه های جمع آوری شده در شیر گاوها20 مورد و در شیر گوسفندها 22 مورد مثبت بود. از 20 نمونه مثبت گاوی 9 نمونه به عنوان بروسلا آبورتوس بیووار (1، 2 و 4) و 2 نمونه به عنوان بروسلا ملیتنسیس شناسایی شد. از 22 نمونه مثبت گوسفندی در 15 نمونه بروسلا ملیتنسیس و 1 نمونه به عنوان بروسلا آبورتوس بیووار (1، 2 و 4) شناسایی شد. نظر به اینکه در 2 راس گاو، بروسلا ملی تنسیس و در 1 راس گوسفند بروسلا آبورتوس، شناسایی شد، بنابراین در گله هایی که در ارتباط نزدیک با یکدیگر نگهداری میشوند ممکن است دامها به گونه های غیر ترجیحی خود آلوده شوند. با توجه به نتایج مطالعه حاضر پیشنهاد می شود جهت تشخیص بروسلاها در نمونه شیر، با استفاده از پرایمرهای اختصاصی که قادر باشند تمام بیووارهای بروسلا آبورتوس و بروسلا ملیتنسیس را تشخیص دهند از واکنش زنجیره ای پلیمراز در کنار کشت استفاده شوند.
    کلیدواژگان: گوسفند، بز، گاو، بروسلا، تشخیص، شیر
  • مجید محمدصادق، مهدی عسکری بدویی، مرتضی گرجی دوز، مصطفی دانشور، علیرضا کوچک زاده صفحه 137
    به منظور تعیین نرخ وقوع ورم پستان کلی فرمی در شرایط ایران، از 144 مورد ورم پستان کلینیکی در دامپروری های اطراف گرمسار نمونه شیرهای ورم پستانی جمع آوری ودر آزمایشگاه کشت اختصاصی برای جدا شدن کلی فرم ها انجام شد. نتایج نشان داد تعداد 51 (34%) نمونه دارای کلی فرم بود. پس از درنظرگرفتن تعداد کلنی cfu>500 برای تعیین عفونت زا بودن موارد کلی فرمی، اشریشیا کلی از 72% موارد در حد عفونت زا و 62% موارد در حد کمتر از آن جدا شد ولی سویه های کلبسیلا و پروتئوس ولگاریس تنها از موارد درحد عفونت زا جدا گردید. شایع ترین عوامل مولد عفونت کلی فرمی پستان اشریشیا کلی (72%) و سویه های کلبسیلا (8/14%) بودند. ورم پستان حاد شایع ترین (64%) شکل ورم پستان در این تحقیق بود و پس از آن نوع تحت حاد (31%) و سپس فوق حاد (5%) قرار داشت و تنها باکتری مولد حالت فوق حاد اشریشیا کلی بود. همچنین از این تحقیق نتیجه گیری گردید که شایع ترین سن درگیری شکم دوم وشایع ترین نشانه آن وجود ترشحات آبکی فاقد دلمه و چرک و شایعترین کارتیه درگیر، چپ عقب بود. با توجه به نتایج آزمون آنتی بیوگرام موثرترین آنتی بیوتیک، سفتریاکسون بود.
    ——————————————————————————–نویسندگان این مقاله:
    کلیدواژگان: ورم پستان کلی فرمی گاوشیری، اشریشیا کلی، کلبسیلا
  • رضا حکیمی آلنی، حمدالله مشتاقی، ایرج کریمی، عزیزالله ابراهیمی صفحه 151
    در بررسی حاضر به منظور مطالعه بیماری زایی پنج جدایه باکتری لیستریا (لیستریا ایوانووی) که از گوشت گوسفند جدا شده بود، به صورت داخل صفافی مقدار cfu 106 باکتری به موش آزمایشگاهی نژاد سوئیس آلبینو تزریق شد. نتایج نشان داد که سه جدایه از لیستریا ایوانووی بیماری زا بوده و در مدت 2-6 روز پس از تزریق باکتری سبب مرگ موش شدند. همچنین مشاهده ارگانیسم ها در ارگان های مختلف نیز انجام گردید و ضایعات بافتی در کبد، طحال، کلیه، مغز و روده گزارش شد.
    کلیدواژگان: لیستریا ایوانووی، بیماریزایی، موش
|
  • Shayan P., Asghari Z., Ebrahimzadeh E., Omidian Z., Zarghami F. Page 75
    Cryptosporidium parvum is a zoonotic protozoan which causes disease in immunocompromised patients and newborn animals especially calves. The oocysts excreted by infected animals are introduced into the environment and water. Since the low number of oocyst can cause infection and there is no effective disinfectant against cryptosporidium، the investigation dealing with the cryptosporidiosis is of growing interest among many researchers. Therefore، they try to improve the existing isolation methods of C. parvum oocysts even in environmental samples with small number of oocysts، to obtain much purified oocysts for immunological and molecular studies. Different methods have gained some success on the isolation of cryptosporidium، but they didn’t result in obtaining completely pure oocysts. The aim of the present study was to try to develop an isolating system for bacteria free oocysts. For this aim، four flotation methods have been used to isolate the C. parvum oocysts from the feces، including NaCl floatation، sucrose floatation، ficoll gradient and 55% sucrose floatation. A floatation method based on 55% sucrose was evaluated as the best method for the primary isolation of Cryptosporidium oocytes. The nitrocellulose filter (with 3µm pore size) was used to remove bacteria and other contaminants. Our results suggest that the oocysts isolated using filtration were free of bacteria and the amount of pure oocysts was 30%. Although the amount of isolated oocysts was limited، the isolated pure oocysts can be used for proteomics studies.
    Keywords: Cryptosporidium parvum, Oocyst, Floatation, Filtration
  • Mahzounieh M., Mokhtari A., Pierre Frossard Z. Page 91
    Bovine immunodeficiency virus (BIV) is a virus of Retroviridae family and one of the most important immunosuppressive viral pathogens of cattle. In the recent years، BIV infected cattle and buffalo have been found around the world and also in Iran. Although most of global BIV sero-prevalence rates were reported in the range of 4% to 6%، the studies conducted in Iran report higher rates (20. 3% and 60%) than worldwide rates. This study was conducted to identify the prevalence of BIV in the central areas of Iran، particularly Isfahan and Charmahal va Bakhtiari provinces for the foundation of future epidemiological studies. In this study a total of 2290 blood samples were collected from dairy farms in these provinces (490 and 1800 cattle of non- industrial and industrial farms respectively). By using an enzyme linked immunosorbent assay (ELISA) and polymerase chain reaction (PCR) test، the overall rate of BIV infection was 1. 61%. For the Charmahal va Bakhtiari and Isfahan areas BIV prevalence was 5. 7% and 1. 12% respectively. The prevalence of BIV positive cattle in non- industrial and industrial dairy farms was 4. 5% and 0. 83%، respectively. The positive samples for the presence of proviral BIV pol gene were sent to Veterinary Laboratories Agency (VLA) to be sequenced. The results showed Iranian isolates were 100% similar to standard R29 strain (GenBank NC001413. 1).
    Keywords: BIV, Prevalence, PCR, ELISA
  • Soltani Eini M., Razmi Gh, Afkhami A., Ahmadi A. Page 101
    In this study, the therapeutic effect of liquid and hydroalchol extracts of Calotropis spp. and Butalex on Haemoproteus spp. infection in pigeons was evaluated. In the first course of treatment, 24 infected and 6 non-infected pigeons with Haemoproteus spp. were selected from a pigeon flock by blood smear examination. Then, the pigeons were divided into 5 groups of six each. The liquid and hydroalcholic extracts of Calotropis were orally administered to groups 1 and 2 with 0.3 mg/kg dose for 7 days. Butalex (anti-Theileria) was intramusculary injected to the pigeons of Group 3 at once with 2.5 mg/kg dose, and groups 4 and 5 were regarded as control positive and negative with no administration drugs. At the end of the study, the blood smears were again prepared from wing vein in the pigeons of different groups and microscopically examined to calculate the parasitemia rate. The results showed that in group 3 (Butalex treatment), the prasitemia rate of infected pigeons reached zero percent (p<0.005), whereas in groups 2 and 3 the parasitemia rate did not change (P>0.05). In the second course of treatment, the infected and non-infected pigeons were divided into 5 groups of six pigeons each. The liquid extract of Calotropis with a concentration of 10 and 1000 times of initial dose was orally administred to groups 1 and 2 for 7 days. The liquid extract with a concentration of 100 times of initial dose was intramuscularly injected. The groups 4 and 5 were regarded as control positive and negative with no administration drugs. At the end of the study, the blood smears were prepared from a pigeon in each of the different groups and microscopically examined to calculate the parasitemia rate. The parasitemia rate in each of the treatment groups did not change either (P>0.05). Based on the results of two courses of treatment, liquid and hydroalcholic extracts of Clatropis spp. did not have any therapeutic effects on Haemoproteus spp. in pigeons; however, it was evident that Butalex can be used as an effective drug for the treatment of Haemoproteus infection in pigeons.
    Keywords: Therapeutic effect, Haemoproteus spp., Pigeon
  • M. Jajarmi, M. Askari Badouei, A. Mirsalehiyan Page 109
    Genotype and pathotype characterization of Escherichia coli isolates through molecular methods at a specific geographical area is particularly useful in the evaluation of disease، epidemiology. Enteropathogenic Escherichia coli (EPEC) and shigatoxin-producing Escherichia coli (STEC) are among the most important E. coli pathotypes. In this study 80 fecal samples were collected from 11 healthy sheep flocks in winter and spring of 2011 in Garmsar district. Escherichia coli isolates were screened by multiplex-PCR for stx1، stx2، eae، and ehly virulence genes. Among fecal samples، 47 cases (58/75%) were diagnosed as STEC Carrier. Among 98 E. coli isolates، stx1/ehly (54/8%) was the predominant genotype. EPEC strains were not recognized in this study. Therefore، sheep might be a possible reservoir for STEC infection in Garmsar and can be transmitted to humans through consumption of lamb meat and other related products.
    Keywords: Sheep, Garmsar, Enteropathogenic Escherichia coli (EPEC), Shigatoxigenic Escherichia coli (STEC
  • Faraji R., Sabzi F., Zarneshan A., Moradkhani Ch Page 119

    This study was to determine the prevalence of Malassezia in domesti animals (cattle، sheep and goat) in Kermanshah city. This descriptive–analytic study was performed on 190 domesti animals including: 86 cattle (45%)، 56 sheep (30%) and 48 goats (25%) during 12-month period from August 2011 until July 2012. Specimens were collected by using scraping method from different parts of the body (back، ear، armpit، groin and around anus). Sabouraud Glucose Agar (SGA supplement with olive oil) was used for the sample of culture and in addition to morphological study; other tests such as Tween absorbance، catalase and esculin hydrolysis were performed to identify different species of Malassezia. Sixty-three (33%) of animals were infected with Malassezia، comprising of cattle with 61. 9% (39 cases)، sheep with 20. 63% (13 cases) and goats with 17. 46% (11 cases) respectively. The frequencies of the isolated Malassezia species included M. furfur (35%)، M. Globosa (24%)، M. slooffiae (19. 5%)، M. restrikta (11. 11)، M. pachidermatis (8%)، and M. sympodialis (3. 17%). There was such an increase in the frequency of the lipophilic species that M. furfur was، by far، the most predominant yeast isolate.

    Keywords: Malassezia species, Domesticated animals, Kermanshah
  • Shafeie B., Ahmadi M., Dastmalchi Saei H. Page 127
    Brucellosis is an important zoonotic disease in humans and animals. Brucellosis has been reported from most countries، but in some countries including Iran the disease is endemic. Consumption of milk and products of infected animals is a major transmission source of infection to humans. Since in most provinces of Iran such as Kurdestan province، cattle and sheep are kept close together، it is possible that animals are infected with non-specific Brucella species. The aim of this study was to use PCR in detection of Brucella species in milk، and also to detect the host specificity of Brucella abortus and Brucella melitensis in cattle and sheep. In this research، 60 milk samples from suspected cattle and 50 milk samples from suspected sheep in different villages of Kurdestan province were collected. DNA was extracted from all milk samples directly. In order to detect the Brucella spp. PCR was carried out using B4 and B5 primers on all extracted DNAs and in order to detect the B. abortus and B. melitensis، PCR was carried out with B. a، B. m and IS711 primers on all DNAs. Using PCR for detection of Brucella spp. 20 and 22 of milk samples were positive in cattle and sheep samples respectively. Using PCR، out of the 20 cattle positive samples، 9 samples were identified as B. abortus (biovar 1، 2 and 4)، and 2 samples were identified as B. melitensis. Also out of the 22 sheep positive samples، 15 samples were identified as B. melitensis and 1 as B. abortus (biovar 1، 2 and 4). Regarding the fact that in two milk samples of cattle، B. melitensis and in 1 milk sample of sheep، B. abortus were detected، the animals that were kept in close contact with each other may lose the host -specificity. Based on the results of this research، it is recommended that in order to detect Brucella spp. in milk samples. The vaccination status should be detected and using specific primers for detection of all biovars of Brucella abortus and Brucella melitensis، PCR and cultural methods should be carry out.
    Keywords: Sheep, Goat, Cattle, Brucella, Diagnosis, Milk
  • Mohammad Sadegh M., Askari Badouei M., Gorjidooz M., Daneshvar M., Koochakzadeh A. Page 137
    In order to determine the clinical coliform mastitis incidence rate in Iran´s condition، the milk samples were collected from 144 cases of clinical mastitis on Garmsar suburban dairy Farms. The milk samples were incubated on a specific culture media to isolate coliform bacteria. Results showed that 51 milk samples (34%) contained coliform bacteria. E. coli was isolated from 72% of infected milk samples and 62% of contaminated milk samples، but Klebsiella spp. and proteus volgaris were isolated only from infected milk samples. Klebsiella spp. and E. coli were the most current coliform bacteria isolated from infected milk samples. Acute mastitis was the most current type (64%) of coliform mastitis and subacute (31%) and per acute (5%) were the next current types، respectively. The only kind of coliform bacteria producing per acute type of mastitis was E. coli. The most current parity was second parturition، the most current sign of mastitis was the watery discharge and the most current quarter was the rear left. Ceftriaxone was shown to be the most effective antibiotic.
    Keywords: Dairy cows, Coliform mastitis, E. coli, Klebciella
  • Hakimi Alni R., Moshtaghi H., Karimi I., Ebrahimi A. Page 151
    Pathogenicity and histopathology of five Listeria ivanovii isolates from sheep meat in mice were done. Swiss albino mice (18-22 g) were used as experimental animals. Three isolates were pathogenic and caused mortality within 2 to 6 days after intraperitoneal injection. The reisolation of the microorganism from different organs was done. Pathological changes in the liver، spleen، brain، kidneys and intestines were recorded
    Keywords: Listeria ivanovii, Pathogenecity, Mice