فهرست مطالب

دانشور پزشکی - پیاپی 102 (دی 1391)

نشریه دانشور پزشکی
پیاپی 102 (دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عسگر امامقلی، غلامرضا کاکا، مینو صدری، سید همایون صدرایی، داوود ذوالفقاری، زهرا بوربور صفحه 1
    مقدمه و هدف
    مطالعات متعددی در زمینه دستیابی به داربستی جهت رشد سلولهای بنیادی روی آن انجام شده است. هدف از این تحقیق ارائه داربست زیست تخریب پذیر کیتوسان-پلی اتیلن اکسید (PEO) با بررسی توانایی رشد، تکثیر، عدم تمایز و مرگ سلولی سلولهای استرومایی مغز استخوان (BMSCs) بر روی آن می باشد.
    مواد و روش ها
    ابتدا تشکیل نانوالیاف کیتوسان-PEO به نسبت90 به 10و80 به 20 به روش الکتروریسی، توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. این اسکافولد بر روی ژلاتین1% در پلیت24خانه ای قرار گرفته و استریل شد. سلولهای BMSCs از استخوان ران موش های صحرایی بالغ استخراج و پس از سه مرحله پاساژ در خانه های خالی پلیت به عنوان گروه شاهد و هم بر روی داربست کشت داده شد. میزان تکثیر، عدم تمایز و سلولهای در حال مرگ در طی روزهای دوم، چهارم و ششم مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که مورفولوژی سلول ها بر روی داربست حفظ شده و مشابه گروه شاهد بود. میزان تکثیر سلولها روی داربست در روزهای متوالی افزایش یافته و اختلاف معنی داری با میزان تکثیر سلولها در کشت سلولها در گروه شاهد نداشت. یافته ها همچنین نشان داد درصد تمایز سلول های BMSCs و درصد میزان مرگ سلولی نیز در سلول های کشت داده شده روی داربست در مواجه با داربست در پایان روز ششم مشابه گروه شاهد بود.
    نتیجه گیری
    تکثیر، عدم تمایز و عدم مرگ سلولی BMSCs بر روی نانوالیاف کیتوسان-PEO زیست تخریب پذیر منجر به ارایه مدلی از داربست گردید، که می تواند در مهندسی بافت و سلول درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نانوالیاف، کیتوسان، داربست، BMSCs
  • فرامرز فلاحی، مهرداد روغنی، زهرا احمدی صفحه 9
    مقدمه و هدف
    هیپرلیپیدمی مزمن با عوارض مختلفی همراه می باشد. با توجه به اثرات حفاظتی و سودمند کارنوزین در بیماری های متابولیک، هدف بررسی حاضر تعیین اثر این ماده بر میزان چربی های سرم و فشار خون در مدل تجربی هیپرلیپیدمی در موش سوری بود.
    مواد و روش ها
    موشهای سوری به پنج گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با دوز بالای کارنوزین (250 میلی گرم بر کیلوگرم)، هیپرلیپیدمیک و دو گروه هیپرلیپیدمیک تحت تیمار با کارنوزین (125 و 250 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. تیمار با کارنوزین پس از گذشت 8 هفته از شروع مصرف غذای پر چرب به مدت 4 هفته انجام شد.
    نتایج
    کارنوزین موجب کاهش معنی دار گلوکز سرم نگردید، سطح کلسترول توتال و تری گلیسیرید سرم در موش های هیپرلیپیدمیک بطور معنی دار افزایش یافت (01/0-05/0p<) و کارنوزین در دوز بالا موجب کاهش معنی دار آنها گردید (05/0p<) و از نظر کلسترول HDL سرم نیز درمان با کارنوزین تغییر معنی دار بوجود نیاورد. بر خلاف، افزایش معنی دار سطح کلسترول LDL در موش های هیپرلیپیدمیک مشاهده شد (05/0p<) و درمان با کارنوزین در دوز بالا موجب کاهش معنی دار آن گردید (05/0p<). بعلاوه، موش های هیپرلیپیدمیک افزایش معنی دار فشار خون سیستولی را نشان دادند (05/0p<) و درمان با کارنوزین موجب کاهش معنی دار آن نشد.
    نتیجه گیری
    تجویز کارنوزین به موش های هیپرلیپیدمیک فاقد اثر محسوس بر گلوکز سرم و فشار خون سیستولی بود و موجب کاهش معنی دار در سطح کلسترول توتال، تری گلیسیرید، و کلسترول LDL سرم گردید.
    کلیدواژگان: کارنوزین، هیپرلیپیدمی، دیس لیپیدمی، گلوکز سرم، فشار خون شریانی
  • سید محمد عظیمی، حمید معرفتی*، غلامرضا یوسف زاده، مجید مهاجری صفحه 17
    مقدمه و هدف

    ویسفاتین یک آدیپوکین تازه کشف شده است. مطالعات گذشته، رابطه ای مستقیم را میان ویسفاتین پلاسما و دیابت نوع 2 نشان دادند. مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر ورزش هوازی بر ویسفاتین پلاسما در مردان مبتلا به دیابت نوع 2 تحت درمان با متفورمین انجام شد.

    مواد و روش ها

    36 مرد مبتلا به دیابت نوع 2 مصرف کننده متفورمین (میانگین سن 08/3 ±08/46سال، نمایه توده بدنی 32/2±1/30 کیلوگرم بر متر مربع) برای شرکت در این مطالعه داوطلب شدند. افراد به صورت تصادفی به 2گروه تقسیم بندی شدند. 18 نفر در گروه ورزش هوازی (3روزدرهفته،35 تا 50 دقیقه در روز، 55-40 درصد ضربان قلب ذخیره) و 18 نفر در گروه شاهد بودند. غلظت های ناشتایی ویسفاتین پلاسما، انسولین، گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله در قبل و بعد از8 هفته ورزش در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد..

    نتایج

    نتایج نشان داد که سطح پلاسمایی ویسفاتین، انسولین، قند خون، نمایه توده بدن، هموگلوبین گلیکوزیله، نسبت دور کمر به دور لگن و درصد چربی بدن به طور معنی داری در گروه ورزش هوازی در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافته است. میزان اوج اکسیژن مصرفی (vo2peak) به طور معنی داری در گروه ورزش هوازی در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافته است.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد کاهش ویسفاتین پلاسما ناشی از ورزش به احتمال زیاد در نتیجه بهبود کنترل قند خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 تحت درمان با متفورمین است.

    کلیدواژگان: ورزش هوازی، ویسفاتین، متفورمین، دیابت نوع دو
  • لیلا کیهانی، محمد ابراهیم رضوانی، محمدحسین دشتی رحمت آبادی صفحه 25
    مقدمه و هدف
    یکی از داروهای گیاهی برای کنترل درد در طب سنتی صمغ کتیرا بوده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد دردی صمغ کتیرا می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، اثر ضد دردی صمغ کتیرا به وسیله آزمون های صفحه داغ Hotplate) (و قدکشیدن) (writhing بررسی شد. موش های سوری نر در سه گروه دریافت کننده کتیرا با دوزهای 125 و250 و 500 میکرو گرم به ازای هرکیلوگرم وزن، سه گروه دریافت کننده مرفین با دوزهای 2 و4 و8 میلی گرم و سه گروه دریافت کننده دیکلوفناک با دوزهای 10،20 و30 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم وزن تقسیم شدند.
    نتایج
    درآزمون قدکشیدن دوزهای 125، 250 و 500 میکروگرم بر کیلوگرم صمغ کتیرا باعث کاهش تعداد انقباضات شکمی و افزایش درصد مهار درد نسبت به گروه کنترل و در دوز 500 نسبت به دیکلوفنا کmg/kg10 شد(05/0> (P. با بررسی زمان واکنش حیوانات به درد در آزمون صفحه داغ در طی دوره های زمانی 15،30، 45، 60 دقیقه، تنها در 15دقیقه پس از تزریق صمغ کتیرا، دوزهای μg/kg 125و μg/kg 500 درد را کاهش دادند. در 15 دقیقه پس از تزریق، کتیرای μg/kg125 نسبت به گروه های کنترل، دیکلوفناکmg/kg 30، مرفین mg/kg 2 و4 تفاوت معنی داری داشته است (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    در این پژوهش اثر ضد دردی قابل ملاحظه ای از صمغ کتیرا در آزمون های صفحه داغ و قدکشیدن مشاهده گردید که نشان دهنده آن است ترکیبات تشکیل دهنده این صمغ دارای اثرات ضد درد حاد و مزمن می باشند.
    کلیدواژگان: صمغ کتیرا، دیکلوفناک، مرفین، ضد درد، آزمون قدکشیدن، آزمون صفحه داغ
  • مریم ربیعی، حسین اکبری، محسن ناصری، رضا بخردی، مریم نیک زاد، فرحناز ترکستانی صفحه 35
    مقدمه و هدف
    با توجه به مصرف طولانی مدت و مقاومت دارویی به ازولها در ولو و واژینیت کاندیدایی عودکننده، بسیاری از تحقیقات، به سوی ترکیبات غیر از آزول معطوف شده است. این تحقیق جهت مقایسه پاسخ بالینی این بیماران به بوریک اسید که در موارد مقاوم داده می شود و ® لکورکس (آویشن) انجام شده است.
    مواد و روش کار
    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی در کنترل با شاهد مثبت (موازی) و دوسو کور انجام شده است. به بیمارانی که تشخیص کاندید یازیس ولو و واژن راجعه آنها با کشت ترشحات واژینال مسجل شده و عامل زمینه ای نداشتند، کرم های واژینال آویشن 1% و بوریک اسید 3% داده شد. شکایات و علائم بیماران در ویزیت اول، یک و شش ماه بعد شروع درمان با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر، من ویتنی و تی مزدوج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در گروه بوریک اسید بیماران از نظر شدت نشانه های بیماری در شروع مطالعه نمره 3/3±9 داشتند که در دوره اول درمان به 8/3±48/3 و دوره دوم به 1/5±33/3 رسید و در گروه مصرف کننده آویشن شدت نشانه های بیمار در شروع مطالعه نمره 6/3±21/8 بود که در دور اول و دوم درمان به ترتیب به 46/2±52/2 و 7/3±36/3 رسید که کاهش نمره در هر دو گروه معنی دار بود (001> P). میزان اثر بخشی نهایی بوریک اسید 2/74% و کرم آویشن 5/64% به دست آمد که اختلاف بین دو گروه معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    کرم آویشن می تواند به عنوان یک درمان الترنایتو در کاندیدیازیس ولوو واژن راجعه مطرح شود.
    کلیدواژگان: کاندیدیازیس، کاندیدازیس ولوو واژن عود کننده، بوریک اسید، آویشن
  • امیر الماسی حشیانی، موسی صالحی، بهاره ترک جوکار، محسن شمسی صفحه 43
    مقدمه و هدف
    جمعیت سالمندان در ایران رو به افزایش است. و در بین مشکلات عمده آنان تغذیه نامناسب اختلال شایعی می باشد که بیشتر اوقات تشخیص داده نشده و درمان هم نمی شود.در این مطالعه به تعیین رفتارهای تغذیه ای سالمندان در زمینه پیشگیری از زخم معده در شهر شیراز پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی – تحلیلی بوده که بر روی 270 نفر از سالمندان (184 زن و 86 مرد) شهر شیراز صورت پذیرفته است. معیارهای ورود به مطالعه شامل سالمندان بین 70-60 سال که فاقد بیماری های روانی و یا جسمی و ذهنی پیشرفته بودند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای متشکل از اطلاعات دموگرافیک، سوالات آگاهی سنجی و چک لیست عملکرد تغذیه ای سالمندان بوده است. جهت سنجش ارتباط بین وضعیت تغذیه و فاکتورهای دموگرافیک ازمدل رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    نتایج
    در این مطالعه 48% زنان و 41% مردان مسن دچار بیماری و تحت درمان بودند. شیوع بیماری های مختلف مانند پرفشاری خون، آرتروز، پوکی استخوان و دیابت در زنان بیشتر از مردان مشاهده شد. تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که در بین عوامل دموگرافیک رابطه عملکرد صحیح با سطح تحصیلات (68/0-18/0 CI=، 31/0= OR)، درآمد بالا (3/4-6/1=CI، 7/2=OR)، سن بالا (8/3-3/1=CI، 9/1=OR) از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با عنایت به اینکه امکان مداخله مناسب در اغلب عوامل موثر یافت شده در این پژوهش وجود دارد، اهمیت توجه به اصلاح رفتارهای تغذیه ای سالمندان و تدارک برنامه های مناسب تغذیه ای بیشتر از طریق مداخلات آموزشی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سالمند، تغذیه - زخم معده
  • قاسم صالح پور، سجاد رضایی، ایرج صالحی صفحه 51
    مقدمه وهدف
    در مولتیپل اسکلروزیس(MS)خستگی علامت شایعی است و بیشتر بیماران آن در دو تیپ عود-بهبود(RRMS)و پیشرونده ثانویه(SPMS)جای دارند. خستگی با توجه به ایجاد احساس ضعف و فقدان انرژی و دوره بالینی نیز به دلیل استقرار یک پیش آگهی متغیر، قادرند برعلائم روانی، توانایی کارکردی و وضعیت اشتغال مبتلایان تاثیر بگذارند. بنابراین هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر خستگی و دوره بالینی در علائم روانی، کیفیت زندگی و وضعیت اشتغال می باشد.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش گذشته نگرمقطعی، 152 بیمار به شیوه پیاپی نمونه گیری شدند. کلیه بیماران با استفاده از مقیاس شدت خستگی (FSS)، مقیاس افسردگی، اضطراب، استرس(DASS-21)و پرسشنامه فرم کوتاه زمینه یابی سلامت(36-SF)مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA)و آزمون دقیق فیشر تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات علائم روانی و ابعاد فیزیکی و روان شناختی در بیماران خسته و SPMS وخیم تر از گروه های غیرخسته وRRMS بود. همچنین بیکاری با فراوانی بیشتری در بیماران خسته گزارش گردید. در این باره بین RRMS و SPMS یافته معناداری مشاهده نشد. علاوه برآن تفاوت دو گروه از بیماران خسته و غیرخسته و RRMS و SPMS درمتغیرهای افسردگی، اضطراب، استرس، ابعاد فیزیکی و روان شناختی معنادار به دست آمد(05/0P<).
    نتیجه گیری
    این پژوهش تاثیر خستگی و دوره بالینی را برعلائم روانی، جنبه های فیزیکی و روان شناختی زندگی و وضعیت اشتغال بیماران MS توضیح داد. هرچند به نظر می رسد اثرگذاری برخی متغیرها بر یکدیگر در یک ارتباط دو سویه نیز قابل تبیین باشد. تلویحات بالینی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: خستگی، افسردگی، اضطراب، کیفیت زندگی، اشتغال
  • پروین فرزانگی، معصومه حبیبیان، محمدرضا صالحی صفحه 63
    مقدمه و هدف
    سرب می تواند منجر به آسیب کبدی از طریق استرس اکسیداتیو گردد. فعالیت بدنی و استفاده از مواد ضد اکسایشی مانند کورکومین ممکن است تولید رادیکال های آزاد را متوقف می کند. لذا هدف از مطاله حاضر بررسی نقش حمایتی تمرین استقامتی و کورکومین در مقابل اثرات سمی سرب بر آسیب بافت کبد موش های صحرایی نر بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی60 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به 6 گروه کنترل، شم، سرب، تمرین+ سرب، کورکومین + سرب و تمرین+ سرب + کورکومین تقسیم شدند (10 سر موش در هر گروه). برنامه تمرینی شامل 8 هفته دویدن پیشرونده روی نوارگردان بدون شیب با سرعت 15 تا 22متر در دقیقه و به مدت 25 تا 64 دقیقه و 5 روز در هفته بود. مکمل کورکومین (30 میلی گرم / کیلوگرم) و سرب(20 میلی گرم / کیلوگرم) 3 روز در هفته و به صورت داخل صفاقی تزریق شد. فعالیتALT، ASTوALP با روش رنگ سنجی آنالیز شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 8 هفته تزریق سرب موجب افزایش معنی دار فعالیت AST وALP در گروه سرب نسبت به گروه کنترل شد(002/0=p، 001/0=p). انجام تمرین استقامتی همراه با مصرف کورکومین موجب کاهش معنی دار فعالیت AST وALP (005/0=p، 002/0=p)گردید. هم چنین فعالیت ALP پس از تمرین استقامتی و مصرف کورکومین کاهش غیر معنی دار یافت(302/0p=).
    نتیجه گیری
    اجرای تمرینات ورزشی و مصرف مکمل کورکومین ممکن است سبب مهار آسیب کبدی ناشی از سمیت سرب شود.
    کلیدواژگان: کورکومین، تمرین استقامتی، سرب و آنزیم های کبدی
  • حمید اراضی، احمد قیاسی، کاکو حسینی، خالد پیری کرد صفحه 71
    مقدمه و هدف
    محرومیت از خواب بر عملکرد فیزیولوژیکی و روانی افراد تاثیرگذار می باشد و احتمالا تقاضای انرژی دستگاه های بدن را افزایش می دهد. به نظر می رسد محرومیت از خواب می تواند بر عملکرد ورزشکاران اثرات منفی داشته باشد و ترشح هورمون های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر اثر محرومیت از خواب را بر عملکرد استقامتی و پاسخ های هورمونی به فعالیت استقامتی بررسی کرد.
    مواد و روش ها
    20 مرد جوان با سابقه تمرین مقاومتی به طور تصادفی و دو سو کور به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. در دو روز مجزا یک بار پس از خواب شبانه روزی طبیعی و بار دیگر پس از 24 ساعت محرومیت از خواب عملکرد استقامتی آزمودنی ها با استفاده از آزمون بروس ارزیابی شد. بلافاصله پس از آزمون بروس، نمونه های خونی جمع آوری و سطوح کورتیزول و تستوسترون با روش Chemiluminescence و سطوح اپی نفرین و نوراپی نفرین با روش الایزا اندازه گیری گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری t وابسته و t مستقل به ترتیب جهت بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی متغیرهای پژوهش استفاده شد.
    نتایج
    در گروه تجربی حداکثر اکسیژن مصرفی به طور معنی داری کاهش (048/0=P) و کورتیزول به طور معنی داری افزایش یافت (005/0=P). کورتیزول پس آزمون گروه تجربی به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (022/0=P) ولی در سایر متغیرها تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که 24 ساعت محرومیت از خواب می تواند اثرات منفی بر عملکرد استقامتی داشته باشد و موجب افزایش پاسخ کورتیزول و عدم تغییر پاسخ تستوسترون، اپی نفرین و نوراپی نفرین به فعالیت استقامتی شود
    کلیدواژگان: محرومیت از خواب، عملکرد استقامتی، پاسخ های هورمونی
|
  • Asgar Emamgholi, Gholam Reza Kaka, Minoo Sadri, Seyed Homayoon Sadraie, Davood Zolfaghari, Zahra Borbor Page 1
    Background And Objective
    Several studies have been performed to achieve a scaffold for growing stem cells. The purpose of the study was to provide a biodegradable scaffold of chitosan - poly ethylene oxide (PEO) with the ability for growing, proliferation, un-differentiation and apoptosis of bone marrow stromal cells (BMSCs).
    Materials And Methods
    First, formation of chitosan-PEO nanofibers composed of 90 to 10 and 80 to 20 per electro technique were studied by scanning electron microscope (SEM). These scaffolds were located on 1% gelatin in 24-well plates and were then steriled. Femoral BMSCs of rats were cultured on scaffolds after two passages from the house empty plate as controls. BMSCs proliferation, differentiation and apoptosis were studied in days II, IV and VI.
    Results
    The results showed that the morphology of cells was maintained on scaffolds similar to controls. The rate of cell proliferation on the scaffold on consecutive days increased in cultured cells of control group but the differences were not significant. The results also showed that at the end of the six days, BMSCs differentiation and the percentage of cell death on the scaffold were similar with cultured cells in control group.
    Conclusion
    Proliferation, un-differentiation and no apoptosis of BMSCs on biodegradable chitosan-PEO nanofiber are obtained as a model that can be used in tissue engineering and cell therapy
    Keywords: Nanofibers, Chitosan, Scaffolds, Bone Marrow Stromal Cells
  • Faramarz Fallahi, Mehrdad Roghani, Zahra Ahmadi Page 9
    Background And Objective
    Chronic hyperlipidemia accompanies various complications in the body. With regard to protective and beneficial effect of carnosine in metabolic disorders, this study was conducted to evaluate its effect on serum lipids and blood pressure in an experimental model of hyperlipidemia in mice.
    Materials And Methods
    Mice were divided into five groups, i.e. control, high-dose carnosine-treated control, hyperlipidemic, and two carnosine-treated (125 and 250 mg/kg) hyperlipidemic groups. Carnosine was administered i.p. from 8th week after hyperlipidemia induction for 4 weeks.
    Results
    Carnosine did not cause any significant reduction of serum glucose, there was a significant increase in serum total cholesterol and triglyceride in hyperlipidemic group as compared to control (p<0.05-0.01) and carnosine at a high dose significantly decreased it (p<0.05). Regarding serum HDL cholesterol, carnosine treatment did not significantly change it. In contrast, hyperlipidemia significantly increased LDL-cholesterol (p<0.05) and carnosine at a dose of 250 mg/kg significantly lowered it (p<0.05). In addition, hyperlipidemic mice has a significantly higher systolic blood pressure (p<0.05) and carnosine treatment did not significantly change it.
    Conclusion
    Administration of carnosine to hyperlipidemic mice does not affect serum glucose level and systolic blood pressure and significantly lowers serum total cholesterol, LDL-cholesterol, and triglyceride level.
    Keywords: Carnosine, Hyperlipidemia, Dyslipidemia, Glucose, Systolic blood pressure
  • Seyed Mohammad Azimi, Hamid Marefati, Gholamreza Yousefzadeh, Majid Mohajeri Page 17
    Background And Objective

    Visfatin is a recently discovered adipokine. Previous studies have shown a direct relationship between plasma visfatin levels and type 2 diabetes mellitus. The current study was conducted to investigate the effect of aerobic exercise on plasma level of visfatin in type 2 diabetic men treated with metformin.

    Materials And Methods

    Thirty-six men with type 2 diabetes who consumed metformin (age 46.08 ± 3.08 years, BMI 30.1± 2.32 kg/m2) volunteered to participate in this study. Subjects were randomly assigned in 2 groups. In this respect, 18 subjects were in the aerobic exercise group (3 days per week, 35 to 50 min per day, 40-55% heart rate reserve) and 18 subjects in the control group. Fasting plasma visfatin, insulin, glucose and HbA1c concentrations were measured before and after 8 weeks of exercise in these diabetic patients. For analysis of data, repeated measures ANOVA was used.

    Results

    The findings showed that plasma visfatin level, insulin, glucose, HbA1c, BMI, WHR and body fat percentage significantly decrease in aerobic exercise group as compared to control group (p<0.05). The peak rate ​​of oxygen consumption (vo2 peak) significantly increased in aerobic exercise group as compared to control group (p<0.05).

    Conclusion

    The present study showed that decreased plasma visfatin level induced by aerobic exercise is most likely the result of improving glycemic status in type 2 diabetes patients treated with metformin.

    Keywords: Aerobic exercise, Visfatin, Metformin, Type 2 diabetes
  • Leila Keihani, Mohammad Ebrahim Rezvani, Mohammad Hossain Dashti, Rahmatabadi Page 25
    Background And Objective
    Some of medicinal plants have been used for pain reliving in Iarnian ancient medicine. Astragalus gummifer (AG) is one of them and its gum (tragacanth gum) were used for several health purposes. The present study was conducted to evaluate the analgesic effects of this gum in mice.
    Materials And Methods
    In this study, the analgesic effect of tragacanth gum was determined using hot-plate and writhing tests. Mice were injected with tragacanth gum at doses of 125, 250 or 500 µg/kg i.p. as treatment groups. Morphine at doses of 2, 4 or 8 µg/kg i.p., and diclofenac at doses of 10, 20 or 30 µg/kg i.p. were used as control groups.
    Results
    In writhing test, gum tragacanth at different doses (125, 250, and 500 µg/kg) significantly reduced the number of writhings in mice as compared to control group (p<0.05). In hot-plate test, maximum possible effect of tragacanth gum significantly increased only after 15 minutes but not in other time periods. In two models of pain assesment, both morphine sulfate and diclofenac sodium had also pain relieving potential. Coclusion: The present study indicated that tragacanth gum elicits prominent analgesic effects in an experimental model of acute and chronic pain. Additionally, data obtained in this study indicated the presence of some constituents with pain releiving properties that confirms the traditional use of the gum for pain relieving purposes.
    Keywords: Tragacanth gum, Diclofenac, Morphine, Analgesia, Writhing test, Hot plate test
  • Maryam Rabiei, Hossein Akbari, Mohsen Naseri, Reza Bekhradi, Maryam Nikzad, Farahnaz Torkestani Page 35
    Background And Objective
    Since long-term therapy of recurrent vulvovaginal candidiasis patients with azol is accompanied with drug resistance and systemic toxicity, thus, researches have returned to non-azole drugs. This research compared clinical response of these patients to boric acid and leukorex (Zataria multiflora).
    Materials And Methods
    This study was performed as a blind clinical trial in control with positive cases (parallel). Patients with recurrent vulvovaginal candidiasis that had a positive culture without any predisposing factors were enrolled in this survey. Vaginal cream of Zataria multiflora 1% and boric acid 3% were given blindly. Signs and symptoms on first visit, and 1 and 6 months after starting treatment was analyzed using chi square, Mann-Whitney and t tests.
    Results
    In boric acid group, the score of severity signs initially was 9±3.3 that got to 3.48±3.8 and 3.33±5.1 in first and second periods of therapy, respectively. In Zataria multiflora group, the score of severity signs initially was 8.21±3.6 that got to 2.52±2.46 and 3.36±3.7 in first and second periods of therapy, respectively. The reduced scores of two groups were significant (pZataria multiflora groups, respectively that there was not a significant difference between the two groups.
    Conclusion
    Zataria multiflora is considers as an alternative drug in treatment of patients with recurrent vulvovaginal candidiasis.
    Keywords: Candidiasis, Recurrent vulvovaginal candidiasis, Boric acid, Zataria multiflora
  • Amir Almasi Hashyani, Mosa Salehi, Bahar Torke, Jokar, Mohsen Shamsi Page 43
    Background And Objective
    The aged population is growing in Iran. Mal-nutrition is a very common disorder in elderly people, which is not diagnosed in most cases and, therefore, remains untreated. Aim of this study was to evaluate the nutritional behavior of elderly about prevention of gastric ulcers in Shiraz.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional and analytical study that carried out on 270 elders (184 women and 86 men) in Shiraz. Inclusion criteria were ages between 60-70 years and without mental or physical illness. Data collection included questionnaire consisting of demographic information, survey knowledge questions and checklist for assessment and nutritional practice. Finally, for data analysis, the relationship between nutritional status and demographic factors was determined using logistic regression.
    Results
    The results indicated that in terms of physical health, about 48% of the women and 41% of the elder men have disease and treated. Prevalence of various diseases such as hypertension, arthritis, osteoporosis and diabetes were more in women than men. Logistic regression analysis showed that the proper relationship between demographic factors and level of education (OR = 0.31, CI=0.68-1.8), high income (OR =2.7 CI= 1.6-4.3) and higher age (OR= 1.9 CI= 1.3-3.8) was statistically significant.
    Conclusion
    Considering the possibility of appropriate intervention regarding these factors affecting health of elderly, nutritional behavior modification programs are important for elderly and provision of educational program is proposed.
    Keywords: elder people, Nutrition, Peptic ulcer
  • Ghasem Salehpoor, Sajjad Rezaei, Iraj Salehi Page 51
    Background And Objective
    Fatigue is a common symptom in multiple sclerosis (MS) and most MS patients are of two types; relapsing-remitting (RRMS) and secondary progressive (SPMS). Fatigue with regard to feeling of weakness, lack of energy and clinical course due to the establishment of a variable prognosis can influence psychological symptoms, functional ability and employment status of patients. Thus, the aim of the present study was to evaluate the effect of fatigue and clinical course on psychological symptoms, physical and psychological dimensions, and employment status.
    Materials And Methods
    In this retrospective cross-sectional study, 152 patients were sampled by consecutive method. All patients were evaluated using fatigue severity scale (FSS), depression, anxiety, and stress scale (DASS-21) and short form health survey questionnaire (SF-36). Data were analyzed using multivariate variance analysis (MANOVA) and Fisher exact test.
    Results
    Mean of psychological symptoms and physical and psychological dimensions scores in fatigued and SPMS patients was worse than non-fatigued and RRMS groups. Also, un-employment was reported with higher frequency in fatigued patients. In this regard, no significant finding was observed between RRMS and SPMS. In addition, the difference between both groups of fatigued and non-fatigued, RRMS and SPMS patients was significant regarding the variables depression, anxiety, stress, and physical and psychological dimensions (p<0.05).
    Conclusion
    This study explained the impact of fatigue and clinical course on psychological symptoms, physical and psychological aspects of life and employment status of MS patients. However, it seems that the influence of some variables on each other in a bidirectional relationship is also explainable. Clinical implications have been discussed in this report.
    Keywords: Fatigue, Depression, Anxiety, Quality of Life, Employment
  • Parvin Farzanegi, Masoumeh Habibian, Mohammadreza Salehi Page 63
    Background And Objective
    Lead can cause liver damage in which oxidative stress is involved. Exercise and use of anti-oxidative substances such as anti-oxidative curcumin may stop the production of free radicals. The purpose of the present study was to investigate the protective effect of endurance training and curcumin against lead toxic effect on hepatic tissue in male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 60 male Wistar rats were randomly divided into 6 groups, control, sham, lead, exercise + lead, curcumin+lead and exercise+lead+curcumin (n=10 in each group). The exercise training consisted of 25-64 min of running on an ungraded treadmill at a speed of 15-22 m/min for 8 weeks. Curcumin (30 mg/kg) and lead (20 mg/kg of lead acetate) were administered for 8 weeks, 3 days/week, intraperitoneally. Serum ALT, AST and ALP were measured by colorimetric method.
    Results
    The results showed that 8 weeks of lead exposure causes a significant increase of AST and ALT in the lead group as compared to control group (p =0.002, p = 0.007, respectively). Endurance training and curcumin consumption significantly decreased AST and ALT(p =0.041 and p =0.009, respectively). After endurance training and curcumin consumption, ALP non-significantly decreased (p =0.692).
    Conclusion
    Regular exercise and curcumin supplement may inhibit liver damage induced by lead.
    Keywords: Curcumin, Endurance training, Lead, Liver enzymes
  • Hamid Arazi, Ahmad Ghiasi, Kako Hosseini, Khaled Pirikord Page 71
    Background And Objective
    Sleep deprivation affects physiological and psychological functioning and probably increases the body's energy demand. It seems that sleep deprivation can have a negative effect on athlete's performance and affect the body's hormones secretion. This study investigated the effect of 24-hour sleep deprivation on endurance performance and hormonal responses to endurance exercise.
    Materials And Methods
    Twenty young men with a history of resistance training were divided into experimental and control groups (double blind and randomly). In two separate days, once after a normal circadian sleep and again after 24 hours of sleep deprivation, endurance performance of subjects was assessed using the Bruce test. Immediately after the Bruce test, blood samples were collected and level of cortisol and testosterone with chemiluminescence method and level of epinephrine and norepinephrine with ELISA method were measured. In order to analyze data, the dependent and independent t-tests were used respectively to examine within groups and between groups changes of variables.
    Results
    The maximal oxygen consumption significantly decreased and cortisol level increased in the experimental group. Post-test cortisol level in experimental group was significantly higher than control group, but regarding other variables, there were not a significant difference between the two groups.
    Conclusion
    Our study indicated that 24-hour sleep deprivation can have negative effects on endurance performance and increases cortisol response to endurance exercise, but it does not change testosterone, epinephrine and norepinephrine response to endurance exercise.
    Keywords: Sleep deprivation, Endurance performance, Hormonal responses