فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:16 Issue: 5, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/08/12
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهرداد فرجیان عباسی، سیدعبدالله موسوی، شهرام زارع صفحات 349-354
    مقدمه
    آدنوکارسینوم پروستات شایع ترین بدخیمی دستگاه های داخلی بدن و دومین علت مرگ در اثر سرطان، پس از سرطان ریه در مردان می باشد. سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) به عنوان اولین فاکتور بیماریابی در بیماران آدنوکارسینوم پروستات محسوب می شود. هدف مطالعه اخیر، بررسی میزان شدت رنگ پذیری بافت آدنوکارسینوم پروستات توسط مارکر PSA می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، بیمارانی که از مهرماه 1388 تا مهرماه 1390 به بخش پاتولوژی بیمارستان شهیدمحمدی مراجعه کرده بودند و تشخیص آدنوکارسینوم پروستات تایید شده بود، وارد مطالعه شدند. نمونه ها پس از رنگ آمیزی هماتوکسیلین انوزین و در صورتی که توسط پاتولوژیست تشخیص آدنوکارسینوم قطعی می شد، تحت رنگ آمیزی بافتی توسط مارکر PSA به روش ایمونوهیستوشیمی (IHC) با روش ایمونوپراکسیداز قرار گرفتند و شدت آن ثبت گردید. جهت کنترل مثبت از بافت پروستات طبیعی و جهت کنترل منفی از کنترل داخلی بافت غیرگلاندولار استفاده شد. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS 16 و به کمک روش های آماری توصیفی و آزمون کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه، 35 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که میانگین سن آنها 70/10±63/73 سال بود که از 54 سال تا 91 سال متغیر بود. درجه بندی تومور از 2 تا 10 متغیر بود و بیشترین فراوانی درجه بندی مربوط به درجه 7 بود. نتایج مطالعه نشان داد با کاهش درجه رنگ آمیزی PSA، مقدار PSA سرمی به تدریج افزایش می یابد (017/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه حاکی از آن بود که بین شدت رنگ پذیری و میزان PSA سرم ارتباط معکوس وجود دارد. به نظر می رسد ارتباط مستقیم بین میزان PSA سرمی و درجه گلیسون بیماران و رابطه معکوس بین شدت رنگ پذیری بافتی توسط مارکر PSA و درجه گلیسون وجود دارد.
    کلیدواژگان: آدنوکارسینوما، گرید گلیسون، آنتی ژن اختصاصی پروستات
  • قاسم سبحانی، هاشم جری نشین، سعید کاشانی، محمدصادق گل وردی یزدی، فرامرز کوشش، سعید حسینی تشنیزی صفحات 355-361
    مقدمه
    به منظور انجام عمل جراحی، القاء بیهوشی عمومی و حفظ راه هوایی و تامین تهویه، لارینگوسکوپی و لوله گذاری تراشه امری ضروری می باشد. اما لارینگوسکوپی و لوله گذاری تراشه می تواند موجب واکنش همودینامیک به شکل افزایش فشارخون، ضربان قلب، اختلال ریتم قلب و ایسکمی میوکارد و در نهایت انفارکتوس میوکارد و سکته مغزی گردد. مطالعه حاضر به منظور مقایسه اثرات دو داروی مخدر سریع الاثر رمی فنتانیل و آلفنتانیل بر پاسخ های همودینامیک متعاقب لارینگوسکوپی و لوله گذاری تراشه به انجام رسید.
    روش کار
    پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 80 بیمار 50-20 ساله با ASA (II و I) که کاندید عمل جراحی الکتیو تحت بیهوشی عمومی بودند، انجام شد. بیماران به صورت تصادفی ساده در دو گروه چهل نفری تقسیم شدند. در هر دو گروه از روش بیهوشی یکسان استفاده گردید. در گروه یک رمی فنتانیل با دوز mcg/kg 1 و در گروه دو آلفنتانیل با دوز mcg/kg 15 یک دقیقه قبل از القای بیهوشی تجویز گردید. پاسخ های همودینامیک در زمان ورود بیمار، بعد از القاء بیهوشی، پس از لوله گذاری تراشه و دقایق سوم و پنجم پس از لوله گذاری تراشه به روش غیر تهاجمی اندازه گیری و ثبت گردید. داده ها به کمک نرم افزار آماری SPSS 19 و با استفاده از روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بلافاصله پس از تزریق داروی مخدر و داروی القاء، فشارخون سیستول،، دیاستول و متوسط شریانی در هر دو گروه کاهش معنی داری پیدا کرد (05/0P<)، اما ضربان قلب افزایش یافت که آزمون آماری اختلاف معنی داری بین دو گروه نشان نداد. پس از لوله گذاری تراشه بجز ضربان قلب سایر پارامترهای مورد ارزیابی در سطح پایه دچار افزایش شدند و از دقیقه سوم مجددا کاهش یافته و در دقیقه پنجم تمام متغیرها به سطح زمان قبل از لوله گذاری تراشه برگشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش، هر دو داروی رمی فنتانیل و آلفنتانیل، تغییرات همودینامیک ناشی از لارینگوسکوپی و لوله گذاری تراشه را کاهش می دهند و می توان به منظور کنترل پاسخ های فشاری متعاقب لوله گذاری تراشه با اطمینان از این دو دارو استفاده نمود
    کلیدواژگان: رمی فنتانیل، آلفنتانیل، لارینگوسکوپی - لوله گذاری، همودینامیک
  • مجتبی ایزدی، حسین دوعلی، علیرضا زند، فاطمه کیانی صفحات 363-370
    مقدمه
    گرلین یک نروپپتید گوارشی نقش مهمی را در اشتها، جذب غذا و تنظیم وزن بدن بازی می کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سطوح گرلین سرم با غلظت گلوکز ناشتا و همچنین مارکرهای موثر در غلظت گلوکز خون (انسولین، مقاومت انسولین، عملکرد سلولهای بتا) در مردان چاق غیردیابتی انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه تحلیلی، غلظت های پایه گلوکز، انسولین و گرلین سرم در 45 مرد بزرگسال چاق غیردیابتی در دامنه سنی 36 تا 49 سال که به شیوه تصادفی در مطالعه شرکت نمودند، اندازه گیری شد. نمونه گیری های خون بین ساعت 8 تا 9 صبح بعد از یک گرسنگی شبانه به عمل آمد. شاخص مقاومت انسولین و عملکرد سلول بتا با استفاده از سطوح گلوکز و انسولین ناشتا هر فرد محاسبه شد. ارتباط بین گرلین سرم با گلوکز و سایر مارکرهای تعیین کننده سطوح گلوکز خون بوسیله رگرسیون خطی در سطح معنی داری 05/0< α تعیین شدند.
    نتایج
    آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که سطوح گرلین سرم با متغیرهای بیوشیمیایی گلوکز، انسولین و مقاومت انسولین مرتبط نیست. یک ارتباط خطی نسبتا ضعیف معکوس اما غیرمعنی دار بین گرلین سرم با شاخص عملکرد سلولهای بتا مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    علیرغم شواهد فراوان در خصوص ارتباط نزدیک گرلین و سطوح گلوکز ناشتا در بیماران دیابتی چاق، مطالعه حاضر نشان داد که در افراد چاق غیردیابتی، سطوح گرلین سرم با غلظت گلوکز خون و سایر فاکتورهای موثر در سطوح گلوکز خون مرتبط نمی باشد. با توجه به یافته های سایر مطالعات، به نظر می رسد که ارتباط بین گرلین با متغیرهای مذکور، بیشتر در افراد چاق دیابتی نمایان می شود تا افراد چاق غیر دیابتی.
    کلیدواژگان: گرلین - گلوکز - چاقی، مقاومت انسولین
  • علی علیشیری، مصطفی نادری، خسرو جدیدی، محمدرضا سعیدی فر، یاسر بلوکی مقدم، احمد نظری صفحات 371-376
    مقدمه
    این مطالعه به منظور بررسی اثرات تزریق داخل ویتره آواستین به عنوان درمان اولیه بر روی ادم ماکولا و حدت بینایی در بیماران مبتلا به انسداد شاخه ای حاد ورید مرکزی شبکیه (BRVO) که تحت هیچگونه درمان قبلی قرار نگرفته بودند، انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه 22 بیمار مبتلا به BRVO که در هفته اول بیماری با فلورسین آنژیوگرافی و OCT تشخیص داده شده بودند، تحت درمان با تزریق داخل ویتره 25/1 میلی گرم آواستین قرار گرفتند. ضخامت ماکولا بوسیله OCT و همچنین در زمان قبل از تزریق و ماه های 1، 3 و 6 تا 16 پس از تزریق اندازه گیری شدند. تزریق مجدد در 5 بیمار و سومین تزریق در یک بیمار به علت عدم کاهش ادم ماکولا به دنبال اولین تزریق انجام شد.
    نتایج
    کاهش معنی داری در میانگین ضخامت ماکولا از 95/479 میکرون اولیه به 19/229 میکرون (252/22SD=). پس از 6 تا 16 ماه (001/0P<) مشاهده شد و همچنین میانگین logMAR حدت بینایی به طور معنی داری از مقدار اولیه 245/1 به 173/0 (631/0SD=) در طی 6 تا 16 ماه بهبود یافت (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد می توان تزریق داخل ویتره آواستین را به عنوان گزینه درمانی اولیه در بهبود ادم ماکولا و حدت بینایی در بیماران مبتلا به BRVO حاد، در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: حدت بینایی، فلورسین آنژیوگرافی، توموگرافی پیمایشی نوری
  • اعظم عباس زاده، منصور صاحب الزمانی، محمدرضا امیر سیف الدینی، داوود صمصام پور صفحات 377-386
    مقدمه
    پیامدهای ناشی از وضعیت بدنی غیر صحیح به حدی گسترده است که در ابعاد جسمی، روحی، اقتصادی، اجتماعی قابل تعمق و بررسی می باشد و درمان آن در سنین جوانی از هزینه های هنگفت جهت جراحی و درمان این ناهنجاری در آینده جلوگیری می کند. هدف از این مطالعه، بررسی هشت هفته تمرینات اصلاحی منظم بر میزان قوس کمری دانشجویان دختر دانشگاه شهید باهنر کرمان می باشد.
    روش کار
    جامعه آماری در این مطالعه مورد – شاهد کلیه دانشجویان دختر مبتلا به قوس کمری افزایش یافته دانشگاه باهنر کرمان می باشد. تعداد 24 نفر از دانشجویان مبتلا به قوس کمری افزایش یافته به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمون (12نفر) و کنترل (12نفر) قرار داده شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق صفحه شطرنجی، اسپینال موس (سنجش قوس کمر)، فاصله نسبی و قدسنج، وزن سنج دیجیتال، گونیامتر (سنجش میزان انعطاف پذیری عضله همسترینگ)، تست دراز و نشست (سنجش میزان قدرت و استقامت عضله شکمی) جمع آوری شدند. برای گروه آزمون هشت هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه تمرینات اصلاحی اعمال شد. گروه کنترل در این مدت هیچ گونه حرکات اصلاحی انجام ندادند. در آغاز و پایان دوره از آزمودنی ها پیش و پس آزمون به عمل آمد. اطلاعات جمع آوری شده توسط روش آماری t مستقل و t زوج شده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت و 05/0P< به عنوان سطح معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    کاهش معنی داری در زاویه لوردوز کمری (001/0 P<) افزایش معنی داری در انعطاف عضلات همسترینگ (01/0P<) و افزایش معنی داری در قدرت و استقامت عضلات شکم (001/0P<) دیده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد که تمرینات اصلاحی، روشی مفید برای کاهش میزان قوس کمری، افزایش انعطاف پذیری همسترینگ و افزایش قدرت - استقامت عضلات شکم می باشد.
    کلیدواژگان: وضعیت، تمرین، دانشجویان
  • لیلا بذرافکن، میترا امینی، فرهاد لطفی، زهرا جلالی صفحات 387-394
    مقدمه
    حرفه گرایی یکی از مطرح ترین عناوین در اخلاق پزشکی است که در این میان آموزش دهندگان یا اساتید نقش به سزایی در آموزش و سنجش آن ایفا می کنند. هدف از طراحی این مطالعه بررسی و سنجش اخلاق حرفه ای در اساتید دانشکده پزشکی به روش خودسنجی می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - مقطعی می باشد. جمعیت مورد مطالعه شامل 122 نفر از اساتید دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد که به طور تصادفی انتخاب شده اند. به منظور بررسی و مقایسه نظرات خودسنجی اساتید در گروه های آموزشی داخلی، جراحی، کودکان، زنان، پوست و روانپزشکی، پرسشنامه ای اقتباس شده از نمونه خارجی پس از تایید روایی و پایایی مورد استفاده قرار گرفت. پرسشنامه ها توسط آنها به روش خودسنجی تکمیل گردید. داده ها پس از جمع آوری، به کمک نرم افزار آماری SPSS 13 و با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که به طور کلی اساتید بخش های مختلف توانمندی خود را در زمینه حرفه گرایی 4/79% در حد عالی و 4/20% در حد قابل قبول و 2/0% در حد غیر قابل قبول ارزیابی نمودند. اساتید مورد پژوهش در بخشهای مختلف، توانمندی خود را در حیطه های قابلیت اطمینان و اعتماد، احساس مسئولیت در برابر بیمار و احساس مسئولیت در برابر دانشجویان، احترام به دیگران، همکاری و تشریک مساعی با همکاران و دانشجویان؛ عالی و در حیطه های قوه ابتکار و ابداع در ارائه درمان و مهارت های سازماندهی و مدیریتی غیر قابل قبول ارزیابی نمودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش توجه به حرفه گرایی در گروه های مختلف آموزشی مشهود می باشد. هر چند در برخی از حیطه ها مانند مهارت رهبری، همکاری و تشریک مساعی و مهارتهای سازمانی و مدیریتی، مداخلات آموزشی و فرهنگی موثر لازم است.
    کلیدواژگان: دانشکده، حرفه گرایی، اخلاق پزشکی، خودسنجی
  • جلیل کوهپایه زاده، هلن درگاهی*، سیدکامران سلطانی عربشاهی صفحات 395-402
    مقدمه

    ارزیابی و ارزشیابی گام های عظیم فرآیند آموزشی هستند که با تضمین توانمندی و صلاحیت پزشکانی که ضامن سلامت جامعه می باشند، نقش اساسی را در فرآیند آموزش پزشکی ایفا می کنند. این مطالعه با هدف بررسی میزان استفاده از روش های سنجش بالینی در محیطهای بالینی صورت گرفت.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی بوده و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته ای بود که با استفاده از ابزار پیشنهادی شورای اعتبار بخشی آموزش پزشکی تخصصی آمریکا و منابع علمی تدوین شد. نمونه گیری مبتنی بر هدف، از کلیه افراد واجد شرایط انجام شد. حجم نمونه 83 نفر، شامل اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران (39نفر)، ایران (24 نفر) و شهید بهشتی (20 نفر) بود. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 17 با استفاده از شاخص های مرکزی و پراکندگی انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بیشترین روش مورد استفاده در محیطهای آموزشی بالینی، پرسش های چند گزینه ای (6/97%)، آزمونهای آسکی (8/92%) و لاگ بوک (7/86%) بود و روش های 360 درجه (4/8%) و پورت فولیو (6%) روش های متداولی در محیط های بالینی این دانشگاه ها نبودند. بیشترین میزان استفاده از مجموعه روش های سنجش مهارتهای بالینی در دانشگاه علوم پزشکی ایران (8/58%) و پس از آن در دانشگاه تهران (3/47%) و شهید بهشتی (2/47%) بود.

    نتیجه گیری

    در پژوهش انجام شده مشاهده می شود، جهت گیری سنجش توانمندی و عملکرد دانشجویان به سمت موقعیتهای غیرواقعی و شبیه سازی شده بوده است و تنها در تعداد محدودی از محیطهای آموزشی بالینی بر موضوع انجام ارزیابی عملکرد فعالیت بالینی واقعی تاکید شده است.

    کلیدواژگان: بالینی، دانشگاه ها، دیدگاه
  • فریبا اسدی نوقابی، سیمین سوداگر، ام سلمه نظری صفحات 403-413
    مقدمه
    از آنجایی که نوزادان نمی توانند درد خود را ابراز کنند، برای ارزیابی کمی درد آنان باید از ابزارهای معتبر و استاندارد متناسب با سنشان استفاده نمود. پژوهش حاضر با هدف تعیین آگاهی، نگرش و عملکرد پرستاران در خصوص بررسی و سنجش درد نوزاد در بخشهای نوزادان مراکز آموزشی - درمانی شهر بندرعباس انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی در بخش های نوزادان و NICU بیمارستانهای آموزشی شهر بندرعباس در نیمه اول سال 1390 انجام شد. تمام 50 نفر پرستاران و بهیاران شاغل در بخش های نوزادان وارد مطالعه شدند که در پایان 40 نفر پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخاته شامل مشخصات دموگرافیک، چک لیست نحوه عملکرد و سوالات آگاهی و نگرش بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از روش های توصیفی و آزمونهای کای اسکوئر، t و آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین نمره آگاهی شرکت کنندگان در مطالعه 27/10 از مجموع 26 نمره، میانگین نمره نگرش 22/54 از 60 نمره و میانگین نمرات سطح عملکرد بررسی درد نوزادان 22/4 از 10 بود. پرستاران عملکرد ضعیفی در خصوص بررسی درد و اندازه گیری آن داشتند و 100 درصد از هیچ ابزاری جهت اندازه گیری درد نوزاد استفاده نمی کردند. بین نمره آگاهی پرستاران و میزان تحصیلات ارتباط معنی داری وجود داشت و افراد با تحصیلات بیشتر از آگاهی بیشتری برخوردار بودند. هیچگونه تفاوت معنی داری بین نمرات آگاهی پرستاران و وضعیت تاهل و سابقه کاری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان می دهد کادر پرستاری از سطح آگاهی پایین در ارتباط با بررسی و سنجش درد نوزاد برخوردار بوده و نیازمند آموزش های دوره ای و ضمن خدمت در خصوص نحوه اندازه گیری درد نوزادان می باشند
    کلیدواژگان: آگاهی، درد - نوزاد
  • زینت محبی نوبندگانی، معصومه رامبد، فاطمه هاشمی، حمیدرضا محمدی، شهلا نجفی دولت آباد*، گیتی ستوده صفحات 415-421
    مقدمه

    آموزش بالینی نقش مهمی در برنامه دانشجویان پرستاری دارد. برخی عوامل می تواند کیفیت یادگیری دانشجویان در محیط های بالینی را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از این مطالعه، تعیین مشکلات آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 89-1388 بوده است.

    روش کار

    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی است که در سال 89-1388 انجام گردیده است. کلیه دانشجویان رشته کارشناسی پیوسته پرستاری دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز که در زمان انجام پژوهش دارای واحد کارآموزی بودند، به عنوان واحدهای پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه دو قسمتی پژوهشگر ساخته بود که بخش اول آن شامل اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم مشکلات آموزش بالینی را در حیطه های مختلف در برمی گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزارSPSS و با بکارگیری روش های توصیفی و آزمونهای تی مستقل و آنالیز واریانس انجام گردید.

    نتایج

    بیشترین عامل بروز مشکل در کارآموزی بالینی از نظر دانشجویان، عوامل مربوط به استاد بوده است. سایر عوامل به ترتیب شامل عوامل محیطی، ماهیت پرستاری، سیستم آموزشی، مهارت دانشجو، عوامل مربوط به بیمار و عوامل فردی بوده است. از میان گویه های مختلف این عوامل، گویه هایی مثل وضعیت روحی دانشجو، تبعیض بین دانشجویان پرستاری با سایر رشته ها در بخش، نامناسب بودن شیوه ارزشیابی، نگرانی از ابتلا به بیماری های عفونی و واگیردار، ابهام در مورد پرستاری به عنوان حرفه آینده، ناکافی بودن دانش بالینی و اهمیت ندادن به نظرات دانشجویان در برنامه ریزی جهت کارآموزی بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه از دیدگاه دانشجویان، عوامل مربوط به استاد بیش از سایر موارد در بروز مشکلات آموزش بالینی تاثیر داشته است، بنابراین لازم است اساتید و مدرسین در خصوص ارتباط با دانشجویان، توجه ویژه داشته باشند و به علاوه در فرم های ارزشیابی نیز بازنگری صورت گیرد.

    کلیدواژگان: مشکلات، آموزش، دانشجویان، پرستاری
  • رخشانه گودرزی، شاهرخ رجایی * صفحات 423-427
    مقدمه

    لووکاردی ایزوله همراه با سایتوس اینورسوس یک آنومالی نادر است که معمولا همراه با بیماری های سیانوتیک مادرزادی قلب می باشد. از این رو این بیماران پیش آگهی بدی دارند.
    معرفی بیمار: بیمار نوزاد دو روزه ای بود که با سیانوز خفیف مرکزی در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بستری شد. سونوگرافی های زمان بارداری طبیعی بود. در معاینات به جز سوفل قلبی 6/2 در کناره چپ استرنوم و سیانوز خفیف مرکزی، نکته دیگری یافت نشد. در رادیوگرافی انجام شده قلب در محل طبیعی، گاز معده در طرف راست و سایه کبد در طرف چپ قرار داشت. در اکوکاردیو گرافی آنومالی مادرزادی قلب وجود داشت.

    نتیجه گیری

    لووکاردی ایزوله بیماری نادری است که به علت همراهی با اختلالات مادرزادی قلب می تواند کشنده بوده و تشخیص زودهنگام و حتی قبل از تولد آن در بهبود پیش آگهی بیماران مهم می باشد.

    کلیدواژگان: لووکاردیا، سایتوس اینورسوس، بیماری مادرزادی قلب، سیانوز
|
  • M. Farajian Abbasi, S.A. Mousavi, S. Zare Pages 349-354
    Introduction
    Prostatic adenocarcinoma is one the most common malignances and the second cause of death in males due to cancer. Prostate Specific Antigen (PZSA) serum level is the first marker to screen such patients. We aimed in this study، to assess the intensity of prostatic adenocarcinoma tissue staining with PSA staining method.
    Methods
    In this corss-sectional study، prostatic adenocarcinoma patients referred to pathology department of Shahid Mohammadi hospital، Bandar Abbas، during 2009-2010، were investigated. The samples were first stained with H&E staining. If adenocarcinoma was confirmed then PSA staining with IHC method was carried put. Normal prostate tissue and negative control with non granular tissue and non-grander tissue were considered as positive and negative controls، respectively. Collected data was analyzed with SPSS 16، using descriptive methods and Chi-square test.
    Results
    Mean age of the patients was 73. 63±10. 70، varying from 54 to 91 years. Grade of the tumors varied from 2 to 10، where the most frequent grade was 7. Results showed that as the degree of PSA staining decreased، serum PSA level increased (P=0. 017).
    Conclusion
    Results demonstrated that the intensity of PSA staining with IHC has a reverse correlation with serum PSA level، whereas higher gleasons grading associated with increased PSA serum levels.
    Keywords: Adenocarcinoma, Gleasons Grade, PSA
  • Gh. Sobhani, H. Jarineshin, S. Kashani Golvardi Yazdi, F. Kooshesh, S. Hosseini Teshnizi Pages 355-361
    Introduction
    Laryngoscopy and tracheal intubation necessitate to start a surgery and induction of general anesthesia as well as the maintenance of the air way and to provide ventilation. However، Laryngoscopy and tracheal intubation may lead to hemodynamic response that appear with the symptoms of hypertension tachycardia، arrhythmia and myocardial ischemia and results in myocardial infarction and CVA. The present clinical trial study compared the effect of two rapid-onset narcotic، remifentanil and alfentanil on the hemodynamic responses to laryngoscopy and tracheal intubation.
    Methods
    We studied 80 patients aged 20-50 (ASA I & II) as candidates to elective surgery with general anesthesia. The patients were randomly divided into two groups of 40 with the similar induction. The first group received remifentanil 1µgr/kg and the second group alfentanil 15 µgr/kg one minute before induction. Systolic، diastolic، mean arterial blood pressure and heart rate was measured and recorded before induction، after the injection of drugs، after tracheal intubation، three and five minutes after tracheal intubation. The data were analyzed using descriptive and analytical statistics.
    Results
    Immediately، following the administration of narcotic and induction drug، systolic، diastolic and mean arterial pressure decreased significantly in two groups (p<0. 05)، but، heart rate increased in both groups which this increase was not statistically significant. After laryngoscopy and tracheal intubation all hemodynamic variants (except heart rate) increased (on basic level) and slowly decreased after three minutes in such a way that all hemodynamic variants returned to the level before intubation، in the fifth minute after intubation.
    Conclusion
    Both remifentanil and alfentanil decreased hemodynamic variants due to laryngoscopy and tracheal intubation. These drugs could be used safely to control hemodynamic responses which occur following tracheal intubation
    Keywords: Remifentanil – Alfentanil – Laryngoscopy_Intubation_Hemodynamics
  • . Izadi, H. Do Ali, A. Zand, F. Kiani Pages 363-370
    Introduction
    Ghrelin، a gut neuropeptide، plays an important role in appetite، food intake and weight regulation. The aim of the present study was to determine serum ghrelin in relation to fasting glucose concentration and effective markers in glucose level (insulin، insulin resistance، beta- cell function) in none-diabetic obese males.
    Methods
    We studied the baseline glucose، serum insulin and ghrelin concentration in 45 none diabetic adult obese males aged 36-49 years that randomly participated in the study. Blood sampling was obtained between 8 to 9 o''clock after an overnight fasting. Insulin resistance and beta- cell functional indexes were calculated by fasting glucose and insulin by HOMA formula. Association between serum ghrelin with glucose and the other glucose determinative markers were determined by liner regression analysis.
    Results
    Liner regression analysis showed that serum ghrelin were not related with glucose، insulin and insulin resistance in all subjects. Serum ghrelin level was linearly correlated but not significant with beta- cell function.
    Conclusion
    Despite abundance evidence of closely relation between ghrelin and fasting glucose level in obese diabetic patients، the present study state that serum ghrelin level is not correlated with glucose and another effective variables in glucose concentration in none-diabetic subjects. It seems that the relation between ghrelin with the variables is more evident in obese diabetic than in none obese diabetic.
    Keywords: Ghrelin – Glucose – Obesity_Insulin Resistance
  • A. Alishiri, M. Naderi, Kh. Jadidi, M.R. Saeidifar, Y. Boloki Moghadam, A. Nazari Pages 371-376
    Introduction
    The study aimed to evaluate the long-term effects of intravitreal bevacizumab on macular edema and visual acuity in patients with Acute branch Retinal Vein Occlusion (BRVO) that had not received any treatment.
    Methods
    22 patients in first week of BRVO onset that was diagnosed with flurcein angiography were treated with intravitreal injection of 1. 25 mg bevacizumab. Macular thickening with OCT and visual acuity measured before injection and 1، 3 and 6 to 16 (12. 59±3. 487) months after it. Re-injection was performed in 5 patients and three times for 1 patient that have no decrease in macular edema after initial injection.
    Results
    Significantly decrease in mean macular thickening was seen from 479. 95 micron (SD=129. 590) at baseline to 229. 19 micron (SD=22. 252) after 6 to 16 month (P=0. 001). Mean log MAR visual acuity improved significantly from 1. 245 (SD=0. 3661) at baseline to 0. 173 (SD=0. 0631) after 6 to 16 month (P<0. 001) at the last time of follow up.
    Conclusion
    We found intravitreal bevacizumab as a first choice treatment-modality to improve macular edema and visual acuity in acute BRVO.
    Keywords: Visual Acuity – Fluorescein Angiography_Optical Coherence Tomography
  • A. Abbaszadeh, M. Sahebzamani, M. Amir Seifadini, D. Samsampour Pages 377-386
    Introduction
    Consequence of incorrect body posture are investigable in physical، psychical، economical and social aspects. The study of the corrective exercise during 8 weeks on hyperlordosis girl students of Shahid Bahonar university of Kerman was the main purpose of the present study.
    Methods
    Subjects consist of 24 hyperlordosis girl students of Kerman Bahonar University. They were randomly divided into experimental (12 cases) and control (12 cases) groups. By using New York test، spinal mouse (back curve estimate)، digital height and weight scale، goniometer (hamstring muscle flexibility)، sit-up test (strength and endurance of abdominal muscle) were measured. The experimental group carried out a corrective exercise for 8 weeks، 3 sessions a week، each session 60 minutes. In the beginning and at the end، pre test and post test were taken. Collected data was analyzed statistically by using t-test for independent and for matched data.
    Results
    There was a significant decrease in the curve of back lordosis (P<0. 001)، a significant increase in hamstring muscle flexibility (P<0. 005) and a significant increase in abdominal muscle strength and endurance (P<0. 001).
    Conclusion
    Upon 8 weeks corrective exercise، the amount of the back curved decreased significantly. There was a significant increase in abdominal muscle strength and endurance، and hamstring muscle flexibility.
    Keywords: Posture, Exercise, Students
  • L. Bazrafcan, M. Amini, F. Lotfi, Z. Jalali Pages 387-394
    Introduction
    Professionalism is one of the most important issues in medical ethics which trainers have a very effective role in training and assessing it. This study was performed to evaluate professionalism in academic staff by self-assessment in Shiraz University of Medical Sciences (SUMS).
    Methods
    In this descriptive and cross sectional study، 122 clinical faculties of Shiraz University of Medical Sciences were selected randomly. A translated version of a standard questionnaire was administered to participants after its validity and reliability checking. A variety of faculty staff from different educational wards completed the questionnaire in a self-assessment way. The data were analyzed using descriptive statistics and chi-square test.
    Results
    The results show that in general، 79. 4% of the participants evaluated their ability of professionalism in a high excellent level، 20. 4% in an acceptable level and 0. 2% in an unacceptable level. They evaluated their ability in reliability and confidence، responsibility toward patients and students، respect to others، cooperation and collaboration with colleagues and students in a high level. They reported their ability in creativity and innovation in treatment management and organization skills in an unacceptable level. There wasn''t any significant statistical difference in different groups of faculties.
    Conclusion
    Attention to professionalism is obvious between different educational groups. It seems that، cultural and educational intervention in a number of domains such as leadership skill، cooperation and collaboration، management and organization skills is necessary.
    Keywords: Faculty – Professionalism_Medical Ethics – Self_Assessment
  • J. Kouhpayezadeh, H. Dargahi, K. Soltani Arabshahi Pages 395-402
    Introduction

    Assessment and evaluation are crucial steps in educational process that play major role in the process of medical education، by certifying competent physicians who can take care of the public health. The purpose of this study was investigation of clinical medical teachers'' opinion about using clinical assessment tools in their clinical setting.

    Methods

    The survey was a descriptive study that was done in Tehran city universities. Population under the study consisted of academic clinical experts that work as faculty members. The questionnaire was made by using the suggested criteria by ACGME and other valid scientific resources. 83 questionnaires were collected Analysis of data was conducted with SPSS version 17، using descriptive statistics.

    Results

    Results indicated that the majority of the subjects believe that، the dominant method in clinical setting is MCQ method. OSCE and Logbook are the next methods. Furthermore، MSF and Portfolio are not used often. However، in Iran University Medical Sciences، the variation of clinical assessment tools were more than other two universities.

    Conclusion

    It seems that، measurement competency and performance had been toward simulation and unreal situations. The results show that، only in a limited number of clinical training environments، the performance evaluation and real clinical activity has been emphasized.

    Keywords: Clinical, Universities, Opinion
  • F. Asadi Noghabi, S. Soudagar, O. Nazari Pages 403-413
    Introduction
    Infants can not express their pain، therefore، their pain should be evaluated by valid and reliable tools. The purpose of this study was to determine the knowledge، attitude and performance of nurses working in neonatal units on pain assessment and measurement in neonates.
    Methods
    This descriptive and analytic study performed during March-August 2011 in neonatal units and NICU in Bandar Abbas educational hospitals. The number of nurses and nurse-assistances working in neonatal units was 50، where 40 nurses completed the questionnaire. Data collecting tool was a structured questionnaire containing four parts: demographic data and special questions concerning knowledge، attitude and practice. The data was analyzed by using descriptive and inferential statistics.
    Results
    Mean of knowledge score for participants was 10. 27 out of 26. Mean score of attitude was 54. 22 out of 60 and mean scores of neonates'' pain assessment practice was 4. 22 out of 10. Nurses had very weak practice regarding pain assessment and measurement and 100% of them did not use any tool for measuring neonate''s pain. There was a significant relationship between nurses'' knowledge score and level of education and cases with more education had more knowledge. There was no significant relationship between nurse''s knowledge scores and marital status as well as work experience.
    Conclusion
    Knowledge of nurses regarding neonate pain assessment and measurement is very low and need continuous and periodic educations regarding measurement procedure.
    Keywords: Education, Pain, Neonatal
  • Z. Mohebbi Noubandegani, M. Rambod, F. Hashemi, H.R. Mohammadi, Sh. Najafi Dolatabad, G. Setoudeh Pages 415-421
    Introduction

    Clinical training plays an important role in nursing students curriculum programs. Some factors could affect negatively on the learning quality in clinical setting. The aim of this study was to determine the challenges of clinical training based on view point of nursing students of Shiraz University of medical sciences.

    Methods

    This research is a descriptive study carried out in 2010. All nursing students of Shiraz University of medical sciences who had practical course participated in the study. Data was collected by using a two part questionnaire including demographic information and clinical training challenges. Collected data was analyzed with descriptive statistics، independent-t and ANOVA tests.

    Results

    The most factors creating challenges in the clinical fields were related to their instructors. Other factors included environmental، nursing nature، educational system student’s skill، factors related to the patients and their own personal factors. Psychical situation of student، discrimination between nursing students with other fields in the ward، improper method of evaluation، anxiety of being affected to infectious and communicative diseases، doubt about nursing as future profession، insufficiency of clinical education were the other most important factors in the field.

    Conclusion

    Factors related to instructors were more important than other factors in creating problems of clinical training. It is necessary to pay special attention to the students and also revise evaluation methods.

    Keywords: Problems, Education – Students, Nursing
  • R. Goodarzi, S. Rajaei Pages 423-427
    Introduction

    Levocardia with situs inversus، a rare congenital disorder، is usually associated with severe cyanotic congenital heart disease. Thus these patients have adverse prognosis. Case Report: A 2-day-old neonate with mild central cyanosis was admitted to Neonatal Intensive Care Unit (NICU). Prenatal sonographies were normal. Physical exam was normal except for 2/6 heart murmur in left sternal border and mild central cyanosis. Chest x-ray revealed normal placed heart، gastric gas bobble at the right and shadow of liver at the left side.

    Conclusion

    Isolated levocardia is a rare anomaly. It could be fatal due to associated congenital heart disease. Early or prenatal diagnosis of this anomaly is important in improving prognosis of the patients.

    Keywords: levocardia, Situs inversus, Congenital heart disease, Cyanosis