فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال هفتم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1392)

مجله پیاورد سلامت
سال هفتم شماره 1 (فروردین و اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آناهیتا معاونی، فرزانه مقدم، معصومه عربشاهی، سید محمد علی حافظی، معصومه خوشگام، لادن حسینی گوهری صفحه 1
    زمینه و هدف
    ریزش موی آندروژنیک در زنان شرایطی رایج است که به علل مختلفی وابسته بوده و شدت آن با سن مرتبط می باشد. ریزش موی زنان ارتباط قوی با هورمون و عدم تعادل آن دارد. هدف این مطالعه تعیین رابطه سطح سرمی هورمونهای TSH، T4، تستوسترون آزاد، پرولاکتین و پروتئینهای متصل شونده به هورمونهای جنسی مانند Alb و SHBG در خانمهای مبتلا به ریزش مو در مقایسه با گروه شاهد بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی- مورد شاهدی، بر روی تعداد 71 خانم با ریزش مو و 70 خانم بدون ریزش مو(طبیعی) که از درمانگاه های تخصصی پوست و مو انتخاب شده بودند و در گروه سنی 50-15 سال قرار داشتند، انجام شد. سطح هورمون ها و SHBG به روش الیزا و Alb به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. تحلیل داده ها توسط Independent T test انجام شد.
    یافته ها
    پس از آنالیز داده ها، سطح هورمون TSH، هورمون تیروئیدی T4 و هورمون پرولاکتین و پروتئین های SHBG و Alb در میان دو گروه دارای تفاوت غیر معنی دار بودند. هورمون تستوسترون آزاد دارای تفاوت معنی دار میان دو گروه بو د(000/0= P) و میانگین سطح سرمی آن در بیماران بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    از آنجاییکه آندروژنها مهمترین نقش را در تنظیم بیولوژیک سیکل مو در خانمها دارند و تفاوت معنی دار در سطح تستوسترون آزاد میان دو گروه بیمار و شاهد وجود داشت، پیشنهاد می گردد که میزان تستوسترون آزاد در خانمهای با ریزش موی آندروژنیک مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: T4، TSH، PRL، SHBG، Alb، ریزش مو، تستوسترون آزاد
  • شاهرخ رئیسیان، مریم اسلامیان، محمد ازمل، پیوند باستانی، روح الله کلهر * صفحه 11
    زمینه و هدف

    پزشک خانواده، هسته اصلی در تلاش های جهانی برای بهبود کیفیت، اثربخشی هزینه، و عدالت در سیستم های مراقبت های بهداشتی است. هدف این مطالعه بررسی طرح پزشک خانواده و مسیرهای ارجاع مشخص شده برای شش شهر پایلوت طرح در استان خوزستان می باشد.

    روش بررسی

    این پژوهش مطالعه ای توصیفی است که به صورت مقطعی در سال 1390 انجام شده است. برای جمع آوری داده ها از چک لیست از پیش طراحی شده استفاده گردید. در این مطالعه 15 تیم مراقبت سلامت در شش شهرستان پ ا یلوت برنامه پزشک خانواده و سطوح ارجاع مشخص شده برای هر کدام از شهرهای مذکور مورد بررسی قرار گرفته، سپس با دستورالعمل کشوری مقایسه و شکاف موجود شناسایی گردید.

    یافته ها

    بیشترین کمبود مربوط به کارشناس تغذیه و سپس بترتیب پرستار و پزشک بود. در شهرهای سطح دو ارجاع، استقبال از طرح در بین پزشکان متخصص دارای مطب زیاد نبود. در ماهشهر، یکی از شهرهای سطح دوم، تنها پنج پزشک متخصص در طرح ثبت نام کرده اند. در سطح سوم نیز 5/28 درصد پزشکان واجد شرایط در طرح مذکور ثبت نام نموده اند.

    نتیجه گیری

    تسهیل دسترسی بیماران به پزشکان طرف قرارداد طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در سطوح دوم و سوم ضروری به نظر می رسد. در این راستا، ایجاد یک نظام انگیزشی جهت جذب متخصصین و بهبود شرایط نگهداشت آنها می تواند سودمند باشد.

    کلیدواژگان: سطح بندی خدمات، شبکه بهداشت و درمان، پزشک خانواده، نظام ارجاع
  • علی طاهری میرقائد، مسعود یونسیان، حسین درگاهی، علیرضا باهنر، علیرضا بهرامی، امیر لله گانی، حمید چوبینه صفحه 21
    زمینه و هدف
    امروزه خانواده های بسیاری یا از حیوانات خانگی مراقبت می کنند، یا در یک واحد دامپروری مشغول فعالیتند. بررسی پیامدهای روانی و شخصیتی نگهداری و کار با حیوانات، اهمیت خاصی دارد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه وضعیت سلامت روانی و ویژگی های شخصیتی صاحبان حیوانات خانگی با صاحبان و کارکنان واحدهای دامپروری می باشد.
    روش بررسی
    تعداد 500 نفر از مرتبطین با انواع حیوانات که به کلینیک دانشگاه تهران مراجعه کرده بودند، یا در واحدهای دامی شهر تهران مشغول فعالیت بودند، بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه سلامت روان عمومی که در ایران استاندارد شده است و پرسشنامه خزانه سئوالات شخصیتی بین المللی، داده های پژوهش جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی داده ها مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کلیه میانگین زیرمقیاسهای سلامت روان عمومی به جز زیر مقیاس اضطراب بین گروه های مورد مطالعه تفاوت دارد، درحالیکه تفاوتی در برون گرایی و وظیفه شناسی آنها دیده نمی شود. هم چنین، سازش پذیری نگهدارندگان حیوانات خانگی در مقایسه با دیگر گروه ها پایینتر است.
    نتیجه گیری
    وضعیت سلامت روان در صاحبان و نگه دارندگان حیوانات خانگی در مقایسه با سایر کشورها پائین است و تیپ های شخصیتی این افراد نیز با سایر کشورها تفاوت دارد که به نظر می رسد به دلیل تفاوت های فرهنگی و دستورات موکد دینی و فقهی در خصوص نگه داری از حیوانات خانگی است.
    کلیدواژگان: حیوانات خانگی، سلامت روانی، ویژگی های شخصیتی، حیوانات اهلی
  • محمد اسحاق افکاری، مرضیه لطیفی، محمدحسین تقدیسی، کمال اعظم، فاطمه استبصاری صفحه 32
    زمینه و هدف
    خشونت علیه زنان در تمام دنیا به عنوان پدیده ای شناخته شده است و سابقه ای به قدمت تاریخ خانواده دارد. هدف از این پژوهش تعیین میزان شاخص های توانمندی در زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) گرگان در پیشگیری از خشونت می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است. ابزار جمع اوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته آگاهی و نگرش که روایی و پایایی آن با روش آلفا کرونباخ(81/0) و آزمون مجدد ضریب همبستگی 88/0 سنجیده شده و پرسشنامه های استاندارد عزت نفس روزنبرگ و خودکارآمدی عمومی می باشد. تعداد 91 نفر از زنان همسردار تحت پوشش کمیته امداد شهر گرگان با حداقل یک فرزند، در مطالعه شرکت کردند. اطلاعات با استفاده از نسخه 16 نرم افزار آماری spss و آزمونهای توصیفی و استنباطی(کااسکوئر) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمرات متغیرهای آگاهی، نگرش، عزت نفس و خودکارآمدی زنان به ترتیب برابر با 49/2 ± 5/6 و 22/2 ± 16/4 و 92/1 ± 25/5 و 67/1 ± 26/5 بود. میانگین نمره هر 4 سازه در مورد خشونت، متوسط و ضعیف بود و زنان بر مهارت های کنترل خشم و خشونت آگاهی نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های بدست آمده بنظر می رسد، زنان باید خود را علیه خشونت توانمند کنند و برای این مهم نیاز به انجام مداخله آموزشی جهت ارتقاء آگاهی و نگرش و عزت نفس و خودکارآمدی در این گروه از زنان برای افزایش میزان توانمندی آنان لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: خشونت، عزت نفس، خودکارآمدی، آگاهی، نگرش، توانمندی
  • علیرضا بخشایش صفحه 42
    زمینه و هدف
    از عوامل موثر در رضایت شغلی افراد، میزان سلامت عمومی و نوع تیپ شخصیتی آنان می باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه سلامت عمومی و تیپ های شخصیت با رضایت شغلی کارکنان بود.
    روش بررسی
    تعداد 71 نفر از کارمندان زن و مرد 21 تا 56 ساله مرکز بهداشت شهرستان یزد با روش نمونه گیری تمام شماری و با استفاده از پرسشنامه های سلامت عمومی28 GHQ –، رضایت شغلی JDI و شخصیتی پنج عاملی NEO مورد بررسی قرار گرفتند. روش مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی بود و داده ها، با استفاده از آزمون های آماری همبستگی پیرسون، t مستقل، تحلیل واریانس یکراهه و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ارتباط سلامت عمومی با تیپ روان نژندی، مستقیم(542/0= r) و با برونگرایی و دلپذیربودن، معکوس(34/0- و 38/0- = r) است و با انعطاف پذیری و مسئولیت پذیری ارتباطی ندارد. ارتباط سلامت عمومی با سه مولفه رضایت شغلی(ماهیت کار، ارتقاء شغلی، حقوق و نمره کل رضایت شغلی) معکوس بود و با رضایت از همکاران و سرپرست رابطه ای نداشت. سلامت عمومی پایین با شخصیت روان نژندی همراه بود و سلامت عمومی خوب با تیپ شخصیتی برونگرا و دلپذیربودن ارتباط داشت. همچنین سلامت عمومی پایین با رضایت شغلی پایین همراه بود و برعکس. در تحقیق حاضر، در مورد ارتباط تیپ های شخصیتی و رضایت شغلی، فقط بین رضایت از ماهیت کار و برونگرایی همبستگی در سطح(01/0= p) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان نتیجه گرفت که با کاهش یا افزایش سلامت عمومی و تاثیر ویژگی های شخصیتی، میزان رضایت شغلی نیز کاهش یا افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، رضایت شغلی، تیپ های شخصیت
  • رضا صفدری، مهتاب کرمی*، محبوبه میرزایی، آذین رحیمی صفحه 56
    زمینه و هدف

    سیستم های پشتیبان از تصمیم یکی از کاربردهای تکنولوژی اطلاعات است که می تواند درمانگران را در تصمیم گیری صحیح و به موقع درباره بیماران یاری رسانند. هدف از این مطالعه، شناخت سیستم های پشتیبان از تصمیم و کاربردها و تاثیرات آن ها در حوزه مراقبت سلامت می باشد.

    روش بررسی

    در این مرور نظام مند، مقالات بین سال های 2000 تا 2012 که متن کامل آن ها از طریق پایگاه های داده و موتورهای جستجو از قبیل PubMED، EBSCO host research، Google scholar و Yahoo قابل دسترس و از نوع کارآزمایی بالینی بود مورد بررسی قرار گرفت و همچنین از کتاب هایی در این زمینه به عنوان منابع اولیه استفاده گردید.

    نتیجه گیری

    این پژوهش نشان داد که سیستم های پشتیبان از تصمیم در حوزه مراقبت سلامت در پنج حوزه کاربری مدیریت جریان بیماری(15/15%)، مراقبت و درمان(27/27%)، تجویز دارو(27/27%)، ارزیابی(27/27%) و پیشگیری (12/12%) بکار گرفته و بر بهبود فرایند مراقبت و ارتقاء عملکرد درمانگران تاثیر بسزایی داشته است. به طور کلی می توان تاثیرات آن را در سه گروه ارتقاء کیفیت مراقبت و افزایش ایمنی بیمار، افزایش هزینه- اثربخشی و ارتقاء سطح دانش درمانگران بیان نمود.

    کلیدواژگان: سیستم پشتیبان از تصمیم، فناوری اطلاعات سلامت، مراقبت سلامت، بالینی
  • مریم احمدی، معصومه خوشگام، اکرم فرهادی صفحه 71
    زمینه و هدف
    توجه به نیازهای اطلاعاتی کاربران جهت طراحی سیستم های اطلاعاتی سبب می شود کیفیت مراقبت افزایش یابد. این مطالعه با هدف بررسی میزان انطباق سیستم های اطلاعات جراحی با نیازهای اطلاعاتی جراحان انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع کاربردی است که به روش توصیفی- مقطعی انجام شد. جامعه آماری دو گروه را در برگرفت. گروه اول سیستم های اطلاعات بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی و گروه دوم جراحان به تعداد 982 نفر بود. نمونه پژوهش بیمارستان هایی بودند که بیشترین تعداد جراحی را داشتند و نمونه گیری جراحان با استفاده از فرمول آماری انجام گرفت. جهت گردآوری داده ها ابتدا با استفاده از پرسشنامه از جراحان نظرسنجی شده و سپس با استفاده از چک لیست و مصاحبه با مسئولین فنی میزان انطباق سنجیده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی صورت گرفت.
    یافته ها
    در بیمارستان رسول (ص) و بیمارستان امام خمینی(ره) سیستم های اطلاعات جراحی درحوزه قابلیت برنامه ریزی(50 درصد) بیشترین انطباق را با نیازهای جراحان داشته است. در همه بیمارستان ها غیر از شریعتی، سیستم اطلاعات جراحی در حوزه انعطاف پذیری 50 درصد با نیازهای اطلاعاتی کاربران انطباق داشت.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه جراحان قابلیت انعطاف پذیری، برنامه ریزی و دسترسی به داده ها اولویت بالایی داشت در صورتی که سیستم ها از لحاظ قابلیت نمایش اطلاعات در سیستم با نیازهای اطلاعاتی جراحان انطباق نداشت. در طراحی سیستم ها بهتر است این قابلیت ها در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات بیمارستان، سیستم اطلاعات جراحی، نیاز اطلاعاتی جراحان
  • امیر اشکان نصیری پور، پوران رئیسی، ایروان مسعودی اصل، اصلان نظری صفحه 80
    زمینه و هدف
    مطالعه تاثیر سرمایه فکری بر فرآیندهای موجود سازمان، یکی از روش های شناخت نقاط ضعف سازمان می باشد. هدف اصلی این پژوهش مشارکت در تثبیت سرمایه های فکری از طریق بهبود فرهنگ سازمانی در بین مدیران ستادی معاونت حمایت و سلامت کمیته امداد ایران می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر توصیفی است که به صورت مقطعی در سال 1389 انجام شد. جامعه پژوهش را مدیران حوزه ستادی معاونت حمایت و سلامت کمیته امداد خمینی(ره) کشور تشکیل دادند(50=N). ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته مشتمل بر سه بخش بود که مورد روایی و پایایی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و به کمک شاخص های آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمرات مطالعه مدیران ارشد و میانی در حیطه فرهنگ سازمانی به ترتیب 3/58 و 3/78 می باشد. نمره سرمایه فکری در بین مدیران پایین از حد متوسط می باشد(23/2 در نهایت بین فرهنگ سازمانی و سرمایه فکری در کل مدیران مورد مطالعه رابطه معناداری مشاهده شد(001/0P<)).
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود رابطه معنادار بین فرهنگ سازمانی و سرمایه فکری، بهبود مدیریت سرمایه های فکری ضروری است و در این راستا فرهنگ سازمانی به عنوان زیر ساخت اساسی مطرح است که باعث بکارگیری مفیدتر و کاراتر نیروی انسانی می گردد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، سرمایه فکری، معاونت سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره)
|
  • Anahita Moaven, Farzaneh Moghaddam, Masomeh Arabshahi, Mohammad Ali Hafezi, Masomeh Khoshgam, Ladan Hosseini Gohari Page 1
    Background And Aim
    Female pattern hair loss(female androgenic alopecia) is a common but puzzling condition in women which increases by aging. Female hair loss is strongly linked to hormones and hormonal imbalances. The aim of this study was to determine the serum level of hormones such as T4, TSH, free testosterone, Prolactin(PRL) and Alb, SHBG in women(15-50 years old) with hair loss versus those without hair loss.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional case-control study, 71 women with hair loss and 70 normal women were selected from skin and hair care day clinics. The level of hormones and SHBG were measured by ELISA, and Alb was measured by spectrophotometery. Data were analyzed by independent t-test.
    Results
    After analyzing the data and determining the levels of TSH, T4, Prolactin, Alb, SHBG, no significant difference was found between the case and control groups. However, free Testosterone level was significantly different between patients and controls(P= 0.000), with a higher mean level in the case group(patients).
    Conclusion
    Since androgens have a major role in regulating the biological cycle of hair in women and since there was a significant difference between free testosterone in patient and control groups, we suggest that the serum level of free testosterone should be measured in women with androgenic alopecia.
    Keywords: T4, TSH, PRL, SHBG, Alb, Hair loss, Free Testosterone
  • Shahrokh Reiesian, Maryam Eslamian, Mohammad Azmal, Peivand Bastani, Rohollah Kalhor Page 11
    Background And Aim

    Family physician is the core in the world efforts for quality improvement, cost effectiveness, and equity in the health care systems. The main purpose of this present study was to investigate situation of the family physician program and identify referral route in this program in six pilot cities in Khuzestan province.

    Materials And Methods

    A cross-sectional descriptive study was conducted in 2011. Pre-designed checklists were used for collecting data. In this study, 15 healthcare team in six pilot cities for family physician program in Khuzestan province were examined and their specified referral levels for each city was investigated and compared with the national instruction to identify current gaps.

    Results

    The least number of staff belonged to nutrition, nurses and physicions respectively. In the second referral level cities, Specialists did not welcome the program. In Mahshar, a second level city, five specialists have been registered to family physician program. In the third level, 28/5 percent of specialist were enrolled in this program.

    Conclusion

    It seems that it is necessary to facilitate patient access to physicians under contract with family physician program and referral system in second and third levels. Therefore, establishing a motivation system for attracting specialist and improving their maintenance situation can also be beneficial.

    Keywords: Services Stratification, Health Care Network, Family Physician, Referral System
  • Ali Taheri Mirghaed, Masoud Yunesian, Hossein Dargahi, Alireza Bahonar, Alireza Bahrami, Amir Lalehgani, Hamid Choobineh Page 21
    Background And Aim
    Today, many families either have pets or work in animal husbandry units. It is very important to investigate the mental outcomes of animal care and also to study their keepers’ personality traits. This study aims to perform a comparative examination of owners’ mental health and character specifications or those of animal husbandry units’ personnel.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, about 500 people were selected through available sampling technique. They had contact with animals or worked in a husbandry unit in the suburbs of Tehran. After referring to the veterinary clinic of Tehran University, they were studied using a general health questionnaire and an international personality question bank. The collected data were analyzed using SPSS software as well as multivariate and follow-up tests.
    Results
    The results of the present study show that all general mental health sub-scales except for anxiety are different in these groups. However, no difference was observed regarding responsibility and extroversion. Meanwhile, the adaptability of dog owners was lower than that of sheep owners; moreover, cattlemen were more irritable than sheep owners.
    Conclusion
    In sum, the mental health of pet owners of the present study is at a lower level compared to that of those in other countries. It seems that the difference is due to religious and cultural differences existing between the two.
    Keywords: Domestic Animal Owners, Pets, Mental Health, Personality Traits
  • Mohammad Eshagh Afkari, Marziyeh Latifi, Mohammad Hossein Taghdisi, Kamal Azam, Fatemeh Estebsari Page 32
    Background And Aim
    Violence against women is recognized internationally. Domestic Violence is a phenomenon as old as family history. The purpose of this study was to determine empowerment indicators of women covered by Imam Khomeini Relief Committee in Gorgan.
    Materials And Methods
    The method of study was descriptive-analytical and the data collection tool was a questionnaire. To determine reliability, test-retest method was used, and a correlation coefficient of 0.883 was obtained. To determine validity, Cronbach's alpha was applied and the figure turned out to be 0.81. In total, 91 women participated in the study and completed the questionnaire. They had at least one child and each l ived with her husband. The data were then analyzed using SPPS software(version 16) as well as descriptive and inferential(Chi square) statistics.
    Results
    The means and standard deviations of women's Knowledge, Attitude, Self-esteem and Self-efficacy were 6.5±2.49, 4.16±2.22, 5.25±1.92, 5.26±1.67. The means of all 4 indicators were either average or low for violence against women; moreover, they did not know much about anger management skills.
    Conclusion
    Women should be empowered to prevent violence against them. To this end, they should be informed about how to enhance their K nowledge, Attitude, Self-esteem and Self-efficacy.
    Keywords: Violence, Empowerment, Knowledge, Attitude, Self, Esteem, Self, Efficacy
  • Ali Reza Bakhshayesh Page 42
    Background And Aim
    One of the effective factors on staffs’ job satisfaction is their general health and personality types. This study is aimed to study the relationship between general health and personality types with the staffs’ job satisfaction.
    Materials And Methods
    Seventy One women and men employee, aged 21 to 56 years working at Yazd health center were examined with full enumeration and by using General Health Questionnaire(GHQ), Job Descriptive Index(JDI) and the five-factor personality inventory(NEO). Research method was descriptive-correlation type and data were analyzed by using statistical tests like Pearson correlation, independent t test, ANOVA and stepwise regression.
    Results
    The results showed that the relationship of the staffs’ general health with their neuroticism was direct (r=0/542) and with extraversion and agreeableness was reverse(r=-0/38, -0/34). But, it was not correlated with flexibility and responsibility. General health is inversely related to the three job satisfaction components(nature of work, job promotion, salary & job satisfaction total score) and it was irrelevant with the satisfaction of coworkers and supervisors. Lower general health was associated with neuroticism and good general health was associated with extraversion and agreeableness. Lower general health was also associated with lower job satisfaction and vice versa. Also there was a correlation between nature of work satisfaction and extraversion(p=0/01).
    Conclusion
    We conclude that by decreased or increased general health of staffs and effect of their personality traits, job satisfaction would decrease or increase. Many cause decreased or increased of job satisfaction
    Keywords: General Health, Job Satisfaction, Personality Types
  • Reza Safdari, Mahtab Karami, Mahboobeh Mirzaee, Azin Rahimi Page 56
    Background And Aim

    Decision support systems(DSSs) refer to one of the types of information technology applications that can help clinicians to make right and timely decisions about patients. The aim of this study is to learn more about DSSs and their applications and effects on health care.

    Materials And Methods

    In this systematic review, articles which were published between 2000 and 2012, which were available as full texts through databases and search engines -- such as PubMED, EBSCO host research, Google scholar and Yahoo -- and which were also of clinical-trial type were examined; besides, certain books in this area were used as primary sources.

    Conclusion

    The findings show that DSSs were applied in five areas in health care, which had a significant effect on improving the process of care and the performance of providers. These areas are as follows: disease progress management(15.15%), care and treatment(27.27%), medication(27.27%), evaluation(27.27%), and preventation(12.12%). In general, improvement can be seen in three areas: quality of care and patient safety, cost effectiveness, and provider’s level of knowledge.

    Keywords: Decision Support System, Health Information Technology, Health Care, Clinical
  • Maryam Ahmadi, Masume Khoshgam, Akram Farhadi Page 71
    Background And Aim
    Considering the information needs of users improves the quality of care. We aimed to Survey the Compliance Rate of Surgical Information Systems with The Information Needs of surgeons.
    Materials And Methods
    This was a descriptive and original study. Statistical Society consisted of two groups. First was the hospital information systems in hospitals of Tehran University of Medical Sciences and Shahid Beheshti were the first group. The Second group were 982 surgeons. Hospitals that had the highest number of surgeries were the research sample. Researcher gathered data in two steps. First by questionnaire and then checklist was used to collect the data by interviewing the technicians’ of systems. All data has been analyzed by descriptive analysis.
    Results
    In Rasul and Emam hospitals surgical information systems in scheduling section(50%) had highest conformity with surgeons needs. In flexibility section in all hospitals except of Shariati, they had 50% conformity with information needs of surgeons.
    Conclusion
    From surgeons view flexibility capability, scheduling and accessing data had highest priority although systems from display capability had not the conformity with the user needs. In designing the surgical information systems in future it is better to consider these capabilities.
    Keywords: Hospital Information System(HIS), Surgical Information System(SIS), Information Needs of Surgeons
  • Amir Ashkan Nasiripour, Pouran Raeissi, Iravan Masoudi Asl, Aslan Nazari Page 80
    Background And Aim
    Investigating the effect of intellectual capital on an organization’s ongoing processes is a way of determining its weaknesses as well as appropriate strategies which help managers to make decisions. The main purpose of this study was to confirm intellectual capitals through improving organizational culture among staff managers of IKRF—deputy for support and health.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional descriptive study that was conducted in 1389. The respondents were selected among staff managers of IKRF—deputy for support and health(N=50). Data collection was a questionnaire which consisted of three parts developed by the researcher. Data analysis was performed with SPSS version 16 with the help of descriptive statistics and Pearson correlation test.
    Results
    Most of the top and middle managers enjoyed an average organizational culture(top managers=58/3%; middle managers=78/3%). The intellectual capital of most managers of this study was below average(mean=2.23). Finally, with respect to the entire managers—both top and middle—, there was a significant relation between organizational culture and intellectual capital(P<0/001).
    Conclusion
    Taking into account the significant relation between OC and IC and also the point that organizations try to apply appropriate human resources it becomes further important to improve managing intellectual capitals. In this respect, organizational culture is the most basic substructure.
    Keywords: Organizational Culture, Intellectual Capital, Imam Khomeini Relief Foundation