فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 23، بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/03/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد پوراحمدی، دانش جوشقانی، صدیقه نجفی پور، شیوا بیگی زاده صفحات 1-6
    مقدمه
    یکی از عوامل موثر در یادگیری عمیق دروس، به کارگیری روش های آموزشی فعال و استفاده از امکانات مناسب برای تمرین و تکرار دروس عملی می باشد. از آن جایی که یادگیری ساختارهای اعضای بدن در درس عملی آناتومی برای دانشجویان با مشکلاتی همراه است، برچسب دار کردن اعضای بدن می تواند فرصتی برای تکرار و تمرین بیش تر و در نهایت یادگیری فعال دانشجویان فراهم نماید.
    روش کار
    دو گروه از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم برای این مطالعه انتخاب شدند. گروه یک (گروه آزمایش)، دانشجویان ورودی سال 1389 بودند که درس آناتومی سر و گردن عملی را به روش ساختارهای برچسب دار شده گذرانده بودند و گروه دو (گروه شاهد)، دانشجویان ورودی سال 1388 بودند که این درس را بدون برچسب دار شدن ساختارهای آناتومی گذرانده بودند. شرایط هر دو گروه یکسان بود. در پایان دوره، میانگین نمرات هر دو گروه با استفاده از آزمون T مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات آناتومی گروه آزمایش در مقایسه با گروه شاهد افزایش نشان داد و با 001 /0>p اختلاف دو گروه معنادار بود. در نظر سنجی به عمل آمده، 5/50 درصد دانشجویان، میزان تاثیر تدریس عملی آناتومی به روش برچسب دار کردن را در مقایسه با روش بدون برچسب در یادگیری بسیار زیاد، 75/38 درصد آن ها میزان تاثیر را زیاد، 10 درصد میزان را کم و 75/0 درصد آن ها، بی تاثیر دانسته بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش نمرات دانشجویان گروه آزمایش و نظر سنجی به عمل آمده، برچسب دار کردن ساختارهای آناتومی در یادگیری دانشجویان بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: آناتومی، فعالیت آموزشی، یادگیری
  • محمدیاسین کرمی، آیدا امانت، اطهر راسخ جهرمی، عبدالرضا ستوده جهرمی صفحات 7-14
    مقدمه
    کلاس های درس اساتید دارای اهمیت بسزایی هستند،چون حجم زیادی ازنگرش ها و تجربیات اساتید در این کلاس ها به دانشجویان منتقل می شود.تحقق موارد فوق،مستلزم حضور فعال و مستمر دانشجویان پزشکی درکلاس درس تئوری است.هدف ازاین مطالعه، بررسی عوامل موثر بر حضور و عدم حضور در کلاسهای درس نظری از دیدگاه دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم می باشد.
    روش مطالعه
    دراین مطالعه توصیفی– تحلیلی، از بین جمعیت آماری 254 نفری ازدانشجویان پزشکی در مقاطع علوم پایه، فیزیوپاتولوژی و بالینی دانشگاه علوم پزشکی جهرم،181 پرسشنامه تکمیل و عودت داده شد.اطلاعات با استفاده ازنرم افزار15 spssو شاخص های مرکزی، پراکندگی داده ها وآزمون تی تست مستقل وآنالیز واریانس یک طرفه، تجزیه و تحلیل شد.سطح معنی داری کمتراز05/0در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن (انحراف معیار±) 181 دانشجویی که به پرسشنامه پاسخ دادند 2/2±48/21 بود که 3/66درصد آنها مونث بودند.از بین عوامل 12 گانه ی موثر بر حضور درکلاسهای درس نظری بیشترین میانگین نمره مربوط به، کاربرد مطالب ارائه شده کلاس تئوری در بیمارستان بود. از بین عوامل 12 گانه ی موثربرغیبت درکلاسهای درس بیشترین میانگین نمره مربوط به نامناسب بودن روش تدریس بود.
    نتیجه گیری
    تدریس بر بالین بیمار، تسلط استاد بر موضوع درسی، اهمیت وضرورت موضوع از عوامل دخیل بر میزان و تداوم حضور موثر دانشجویان پزشکی در کلاس درس می باشد و عواملی مانند نامناسب بودن روش تدریس اساتید، کم بازدهی کلاس ها، خستگی ناشی ازکلاس های قبلی باعث غیبت دانشجویان پزشکی در کلاس درس می باشد
    کلیدواژگان: دانشجویان پزشکی، حضور و عدم حضور، کلاس درس، عوامل موثر
  • منیره طوسی، مرضیه اکبرزاده، نجف زارع، فرخنده شریف صفحات 15-21
    مقدمه و هدف
    بررسی های مختلف تاثیر آموزش های مقابله با استرس از طریق تمرینات تن آرامی را نشان داده اند. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش تن آرامی به مادران باردار بر شاخص های فیزیولوژیک نوزادان از جمله آپگار، وزن، قد، دورسر، رفلکس های نوزادی، بعد از تولد می باشد.
    مواد وروش ها
    این مطالعه یک پژوهش کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 84 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستانهای حافظ وشوشتری شهر شیراز طی سال 1389 به صورت تصادفی به دوگروه آزمایش وکنترل تقسیم شدند. سپس به گروه آزمایش علاوه بر مراقبت روتین، آموزش تن آرامی داده شد ولی گروه کنترل فقط مراقبت روتین را دریافت نمودند. در نهایت بعد از زایمان شاخص های فیزیولوژیک نوزادان شامل، ضریب آپگار، وزن، قد، دور سر،رفلکس نوزادی ا ندازه گیری شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارآماری وآزمون های آماری تی وکای اسکور تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    دو گروه از لحاظ سن، میزان تحصیلات، در آمد، وضعیت اشتغال، رضایت از همسر همگن بودند.نتایج نشان داد که بین قد نوزاد،دفعات گریه شدید، رفلکس نوزادی بین گروه ها تفاوت معنی داری وجود داشته است. میانگین قد و رفلکس نوزادی در گروه آزمایش و دفعات گریه شدید در گروه کنترل بیشتر بود، ولی بین نوع زایمان، وزن تولد،دورسر نوزاد، دفع مکونیوم، زردی نوزاد، ضریب آپگار دقیقه اول، وپنجم تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    بحث و
    نتیجه گیری
    براساس نتایج این مطالعه آموزش تن آرامی در مادران باردار موجب ارتقاء برخی شاخص های فیزیولوژیک نوزادان می گردد. لذا برگزاری کلا سهای یاد شده برای کلیه مادران باردار توصیه می گردد. استفاده از روش های حمایتی مختلف مانند تن آرامی در طی سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است، آموزش تن آرامی اثرات مثبتی بر بر نوزادانشان دارد. به لحاظ اثرات مثبت این آموزش ها، اجرای این مراقبت هابه عنوان یک آموزش مفید در مراقبت های بارداری توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تن آرامی، مادران باردار، شاخص های فیزیولوژیک
  • محمدرضا کردی، ثروت چوپانی، محمد همتی نفر، زینب چوپانی صفحات 23-31
    مقدمه
    تمرین تناوبی با شدت بالا ظرفیت اکسایش چربی و فعالیت آنزیم های میتوکندریایی را افزایش می دهد، ولی تاثیر آن بر مقادیر آدیپونکتین پلاسما هنوز آشکار نیست. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر سطوح پلاسمایی آدیپونکتین استراحتی، مقاومت و حساسیت انسولینی، و کاهش چربی زنان جوان غیر فعال بود.
    روش کار
    22 نفر از دانشجویان به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت شش هفته و سه جلسه در هفته پروتکل تمرینی را اجرا کردند. هر جلسه شامل چهار تا شش تکرار دویدن با حداکثر سرعت در یک ناحیه 20 متری با 20 تا30 ثانیه ریکاوری بود. نمونه های خونی یک روز قبل و بعد از اجرای پروتکل تمرینی، به صورت ناشتا جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و همبسته انجام گرفت.
    یافته ها
    بررسی آماری داده ها نشان داد، سطوح استراحتی آدیپونکتین پس از مداخله تمرینی در گروه تجربی افزایش معناداری داشت (P=0.047). همچنین، بهبود معناداری (P<0.05) در درصد چربی بدن، شاخص توده ی بدنی و نسبت دور کمر به دور باسن پس از مداخله تمرینی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد؛ تمرین تناوبی با شدت بالا یک شیوه تمرینی مناسب برای کاهش درصد چربی بدن و بهبود شاخص های آنتروپومتریکی در زنان جوان غیر فعال است. همچنین، به شدت فعالیت ورزشی به عنوان یک عامل بسیار مهم در افزایش غلظت آدیپونکتین میتوان اشاره کرد.
    کلیدواژگان: تمرین، فعالیت ورزشی، آدیپونکتین، چربی
  • جواد سنچولی، نریمان مصفا، عزیز شهرکی واحد، غلامحسین فرجاه صفحات 33-40
    مقدمه
    لنفوسیت های B1 با دارا بودن عرضه بالایی از مارکر CD5، توانایی تمایز و تغییر شکل به سلول های شبه ماکروفاژی تحت عنوان سلول های B -1 را دارند. هدف از انجام این مطالعه، امکان جداسازی و تخلیص این رده منحصر به فرد از تشکیلات سلولی خون بند ناف می باشد.
    روش کار
    14 نمونه بند ناف نوزادان سالم از زایمان طبیعی یا سزارین انتخابی مورد استفاده قرار گرفتند. با استفاده از هیدروکسی اتیل استارچ و یا ژلاتین 3% گلبول های سفید از گلبول های قرمز تفکیک شدند. کشت سلولی برای جدا سازی سلول های چسبنده از غیر چسبنده انجام شد. رده های سلولی لنفوسیتی خون بند ناف از محتویات باقی مانده لکوسیتی با استفاده از گرادیان غلظتی ماده فایکول و سانتریفوژ جداسازی شدند. به منظور ارزیابی مرحله تخلیص از آزمایش روزت لنفوسیتی استفاده شد.
    یافته ها
    با وجود عدم تفاوت بین شمارش سلولی در دو ماده رقیق سازی خون، میزان حیات سلول ها در روش هیدروکسی اتیل استارچ پایین تر از 87% است، در حالی که در روش رقیق سازی به کمک ژلاتین 3% فعالیت حیاتی سلول ها بین 90-95% محاسبه شد. نتایج آزمایش روزت لنفوسیتی نشان می دهد که میزان خالص سازی سلول های B-1 با روش فوق به میزان تقریبی 99% است.
    نتیجه گیری
    این فرایند نشان می دهد بیش تر سلول های B استخراج شده از خون بند ناف انسان از نوع سلول های B-1 می باشند و فرآیند ژلاتین 3% بهترین و مناسب ترین روش با در نظر گرفتن تعداد و میزان حیات سلول ها است.
    کلیدواژگان: لنفوسیت های B، خون، ماکروفاژ
  • حشمت الله پارسیان، مجتبی ایزدی *، داوود خورشیدی، فتانه خانعلی صفحات 41-48
    مقدمه

    چاقی و اضافه وزن نقش مهمی در گسترش دیابت نوع 2 بازی می کنند. این مطالعه با هدف مقایسه مقادیر پایه حساسیت انسولین و آدیپونکتین سرم بین مردان سالم و دیابتی نوع 2 و همچنین تعیین اثر کاهش وزن ناشی از تمرینات هوازی طولانی مدت روی این متغیرها در بیماران دیابتی نوع 2 انجام گرفت.

    روش کار

    در این مطالعه، 30 مرد بزرگسال دیابتی نوع 2 به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند و شاخص های آنتروپومتریکی، گلوکز ناشتا، آدیپونکتین و انسولین سرم و حساسیت انسولین در زمان های قبل و بعد از دوره سه ماهه در آن ها اندازه گیری شد. از آزمون آماری تی در محیط نرم افزار SPSS برای مقایسه مقادیر پایه و همچنین تعیین تاثیر تمرین هوازی بر متغیرها استفاده شد.

    یافته ها

    در شرایط پایه، گروه سالم دارای گلوکز ناشتا و انسولین سرم پایین تر و آدیپونکتین سرم و حساسیت انسولین بالاتری نسبت به بیماران دیابتی بودند. مقادیر آدیپونکتین سرم و حساسیت انسولین متعاقب تمرینات هوازی در گروه تجربی به میزان معناداری افزایش یافت. همچنین مقدار انسولین بدون تغییر ماند و غلظت گلوکز ناشتا و همه شاخص های آنتروپومتریکی به میزان معناداری کاهش یافتند. همه متغیرها در گروه کنترل بدون تغییر ماندند.

    نتیجه گیری

    بر پایه این یافته ها، نتیجه گیری می شود که برنامه تمرینات هوازی به افزایش حساسیت انسولین و مقدار آدیپونکتین سرم در بیماران دیابتی نوع 2 منجر می شود.

    کلیدواژگان: دیابت، ورزش هوازی، آدیپونکتین، کاهش وزن
  • لیلا ملک مکان، مهراب صیادی، مریم پاک فطرت صفحات 49-55
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت خارش پوست و ارتباط آن با فاکتورهای خونی و کفایت دیالیز در بیماران همودیالیزی در مرکز دیالیز بیمارستانهای شیراز انجام گرفته تا با آگاهی از وضعیت موجود در آینده و در راستای افزایش سطح کیفیت زندگی این بیماران مداخلاتی صورت پذیرد.
    روش کار
    در یک مطالعه مقطعی،141بیمار همودیالیزی به روش نمونه گیری آسان انتخاب و اطلاعات از طریق بررسی پرونده، انجام مصاحبه و آزمایش خون جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمونهای معنی داری آماری در سطح 5 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 16±53 سال، بیشتر آنان (3/82 درصد) متاهل و 2/53 درصد ایشان مرد بودند. 7/39 درصد از کل افراد خارش پوست داشتند که بیشتر ایشان (1/48درصد) زمان این مشکل را متغیر در طول شبانه روز عنوان نموده بودند. رابطه معنی داری بین خارش پوست و کفایت دیالیز پائین به دست آمد (029/0=p). همچنین بیماران دچار خارش پوست سطح خونی بالاتری از (CRP) high sensitive - C-reactive protein داشتند (009/0=p).
    نتیجه گیری
    خارش پوست یکی از مشکلات شایع بیماران همودیالیزی می باشد که با کفایت دیالیز و یکی از فاکتورهای التهابی (CRP) ارتباط معنی داری دارد. با انجام مداخلاتی در این راستا می توان کیفیت زندگی ایشان را ارتقا داد.:
    کلیدواژگان: خارش پوست، فاکتورهای خونی، همو دیالیز
  • حسن احمدوند، مجید طوافی، علی خسروبیگی صفحات 57-62
    مقدمه
    شیوع دیابت در جهان در حال افزایش است. هموگلوبین گلیکوزیله یکی از مهم ترین شاخص های ارزیابی کنترل و درمان دیابت است. هدف این تحقیق بررسی اثرات حمایتی اسانس روغنی مرزه خوزستانی بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله، اوره و کراتینین سرم در موش های صحرایی نر دیابتی است.
    روش کار
    تعداد 30 سر موش صحرایی به طور تصادفی به سه گروه، کنترل (گروه اول)، دیابتی درمان نشده (گروه دوم) و دیابتی درمان شده با اسانس روغنی مرزه خوزستانی به روش خوراکی از طریق مصرف آب حاوی ppm 500 اسانس روغنی مرزه خوزستانی (گروه سوم) تقسیم شدند. گروه های دوم و سوم از طریق تزریق آلوکسان (mg/kg 120) دیابتی شدند. بعد از هشت هفته درمان، میزان گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله خون، اوره و کراتینین سرم اندازه گیری شد. همچنین توان حذف رادیکال آزاد اسانس روغنی مرزه خوزستانی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میزان گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، اوره و کراتینین سرم در گروه دیابتی درمان شده به طور معناداری کاهش یافت. همچنین نتایج مطالعه نشان داد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی و بوتیلید هیدروکسی تولوئن به عنوان کنترل مثبت به ترتیب با قدرت IC50 برابر با 11/0 ± 30/5 و 12/0 ± 88/3 نانوگرم بر میلی لیتر باعث مهار رادیکال پایدار 2 و 2 دی فنیل - پیکریل هیدرازیل می شوند.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان داد که اسانس روغنی مرزه خوزستانی اثرات مفیدی بر میزان گلوکز خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، اوره و کراتینین سرم موش های صحرایی دیابتی نوع یک دارد.
    کلیدواژگان: دیابت، هموگلوبین گلیکوزیله، مرزه، اسانس روغنی
  • سید ابراهیم حسینی، مختار مختاری، اکبر وحدتی، نعمت الله رزمی، فرناز توکلی صفحات 63-70
    مقدمه
    مهمترین عارضه مصرف داروهای اعتیادآور، برهمکنش آن ها با سیستم عصبی است که منجر به دریافت طولانی مدت و مکرر دارو می شود. هدف این مطالعه بررسی اثر تقویت حافظه با استفاده از آگونیست کولینرژیک و موسیقی در پیدایش وابستگی به مورفین می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 110 سر موش سوری نر بالغ با وزن تقریبی 35-30 گرم در گروه های کنترل، شاهد و آزمایش مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه های تجربی، شامل تیمار با مورفین، دونپزیل، مورفین + دونپزیل، موسیقی تند، موسیقی آرام بخش1، موسیقی آرام بخش2، مورفین+ موسیقی تند، مورفین+ موسیقی آرام بخش1، مورفین+ موسیقی آرام بخش2، بودند. مورفین باعث ایجاد وابستگی و دونپزیل یک فاکتور کولینرژیک تقویت کننده حافظه، جهت مقایسه با موسیقی بود. به منظور تشخیص ایجاد وابستگی از روش ترجیح مکان شرطی (Conditioned Place Preference= CPP) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین گروه کنترل با گروه مورفین در ترجیح مکان شرطی تفاوت معنادار (05/0≥P) و با گروه های شاهد، دونپزیل و تیمار با موسیقی تفاوت غیرمعنادار بود. همچنین بین گروه مورفین با گروه های مورفین+دونپزیل، مورفین+موسیقی تند، مورفین+ موسیقی آرام بخش1 و مورفین+ موسیقی آرام بخش2 در ترجیح مکان شرطی تفاوت معنادار (05/0≥P) مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    احتمالا دونپزیل و موسیقی تند و موسیقی آرام بخش1، با مهار نورون های دوپامینرژیک CPP القا شده با مورفین را کاهش می دهند و موسیقی آرام بخش2 با تحریک نورون های دوپامینرژیک باعث افزایش CPP وابسته به مورفین می شود.
    کلیدواژگان: حافظه، دونپزیل، موسیقی، مورفین، CPP
  • زهره فرجی، حسین نیک زاد، کاظم پریور، محسن نیک زاد * صفحات 71-76
    مقدمه

    استفاده از گیاه ثعلب به عنوان یک داروی انرژی زا و تقویت کننده قوای جنسی در طب سنتی رایج است. با توجه به در دسترس نبودن شواهد علمی کافی در خصوص میزان تاثیر این ماده بر روی بافت بیضه و هورمون های جنسی این تحقیق طراحی و اجرا گردید.

    روش کار

    در این تحقیق تجربی 18 سر موش نر بالغc (میانگین سن 4 هفته) انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه: کنترل(بدون دریافت هیچ ماده ای)، پلاسبو (دریافت کننده ی 200 میکرو لیتر آب مقطر) وتجربی (دریافت کننده ی 200 میکرولیترآب مقطر حاوی 40 میلی گرم عصاره ی آبی گیاه ثعلب) تقسیم شدند. در گروه تجربی عصاره به مدت یک هفته روزانه و به صورت داخل صفاقی تزریق شد. دو هفته بعد از آخرین تزریق، خونگیری از موش ها جهت بررسی هورمون های جنسی تحریک کننده فولیکول (FSH) و لوتئینه کننده (LH) و تستوسترون به عمل آمد و بیضه ی آن ها نیز برای مطالعات بافت شناسی برداشته شد.

    یافته ها

    تزریق عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب به طور معنی داری باعث افزایش میانگین میزان هورمون لوتئینه کننده بر حسب نانوگرم/میلی لیتر در گروه تجربی (09/0±6/0) نسبت به گروه پلاسبو (006/0±39/0) و کنترل (007/0±38/0) گردید (5 0/0< P). همچنین مقایسه میانگین میزان هورمون تستوسترون بر حسب نانوگرم/میلی لیتر در گروه تجربی (52/0±25/1) نسبت به گروه پلاسبو (03/0±37/0) و کنترل (02/0±36/0) افزایش معنی داری مشاهده گردید (5 0/0< P). تعداد سلول های جرم و لیدیگ نیز در گروه تجربی نسبت به دو گروه پلاسبو و کنترل افزایش معنی داری نشان داد (1 0/0< P). ولی تغییر معنی داری در پارامترهای دیگر مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    تزریق عصاره آبی ریشه گیاه ثعلب باعث افزایش معنی داری در روند اسپرماتوژنز و هورمونهای جنسی LH و تستوسترون می شود.

    کلیدواژگان: عصاره گیاهی، بافت بیضه، موش نژاد BALB C
|
  • M. Pourahmadi, D. Javeshghani, Sh Najafipour, Bigizadeh Pages 1-6
    Introduction
    One of the factors effective in deep learning of the course materials in the university is application of effective educational methods and using facilities for practical anatomy courses. Because learning anatomy is associated with some difficulties، we made an attempt to label the body organ in order to provide an opportunity for students to practice actively and learn this course more efficiently.
    Materials And Methods
    We studied the effect of labeling anatomical structures on learning by medical students. Two groups of students were used in this study. The first group was composed of students admitted in Jahrom University of Medical Sciences in 2010; they had learned the practical sessions of head and neck anatomy by labeling whereas our second group was composed of students admitted in the above university in 2009 and had passed their head and neck anatomy course without labeling the organs. Both groups were matched in other aspects. The mean scores of the two groups were compared using t-test. In addition، we collected evaluation forms filled out by the students.
    Results
    There was a significant difference between the mean scores of the two groups in anatomy course (P<0. 001). Assessment results showed that 50. 5% of the students believed attendance in practical anatomy classes using labeling has a very good effect on. 38. 8% of the students believed labeling has a good effect on learning. On the other hand، 10% of them believed labeling has little effect on learning and 3. 75% believed labeling has no effect on learning.
    Conclusion
    According to the results of this study، labeling of anatomical structures has a very important effect in learning.
    Keywords: Anatomy, Training Activity, Learning
  • Mm Karami, A. Amanat, A. Rasekh Jahromi, Ar Sotoodeh Jahromi Pages 7-14
    Introduction
    lectures of the professors are important، because، a great volume of Outlook and experiences of professor in these classes will be transferred to students. The Realization of above mentioned is active and continued participation of students in theoretical Classroom. The objective of this study is evaluation of effective factors on the presence and absence in theoretical classrooms، from the viewpoints of medical students of Jahrom medical university.
    Methods
    This is analytic descriptive study. The statistical population is 254 of medical students from basic، physiopathology and clinical sections، 181 questionnaires were completed and returned. Data was analyzed by SPSS15 and Central index، dispersion، Independent t-Test and One way ANOVA. Significant level was considered less than 0. 05.
    Results
    The mean age (standard deviation ±) of 181 students who responded to the questionnaire، was 21. 48 (± 2. 2) that 66. 3 percent of them were female. Among the 12-fold factors that affect on presence in theoretical classrooms، the maximum mean score were about application of the theory class presentation in hospital and among the 12-fold factors that affect on absence of theoretical classroom، the highest score related to inappropriate teaching method of professors.
    Conclusions
    Application of Contents presentations at bedside patient، mastery of professor on the subject، important and the necessity of subject can be effective on the continuity of their presence in classrooms. Inappropriate teaching method by professors، Low efficiency of classes and fatigue from the previous classroom are presented by medical students as important factors that encourage the students to absent of classrooms.
    Keywords: Medical students, attendance, nonattendance, classroom, effective factor, Jahrom
  • M. Toosi, M. Akbarzadeh, N. Zare, F. Sharif Pages 15-21
    Introduction &
    Objective
    Different Investigations have shown that the effect of Relaxation Training on emotional stress. This study was conducted to investigate the effect of relaxation training to pregnant mothers on health index such as Apgar index، weight، height in infants after delivery.
    Materials and Methods
    This is a clinical trail in which 84 pregnant women who referred to two health center of shiraz (hafez and shoshtary) in (2010) were selected using simple sampling method and assigned randomly to case and control groups. The relaxation was taught to the case group whereas nothing was taught to control groups. At the time of delivery Health Index of Infants such as Apgar index، weight، height were assessed.. Data were analyzed using statistical tests such as Chi-square، T-test
    Results
    The results showed a significant difference between two groups in، height، infant reflex and intensive crayning (with better situation in case group). There was no significant difference between two groups in delivery، Apgar scores weight and cephalic index،meconium d ifcation، Apgar scor in 1-5minut.
    Conclusion
    it seems that teaching of relaxation to pregnant women could be effective in mother and her childerns. Therefore attention should be paid to different methods for reducing the stress in this group of mothers.
    Keywords: relaxation, pregnant women, physiological parameters
  • M.R. Kordi, S. Choopani, M. Hemmatinafar, Z. Choopani Pages 23-31
    Introduction
    high intensity interval training (HIIT) enhances capacity for fat oxidation and mitochondrial enzyme activity، but the effect of HIIT on plasma adiponectin levels is not yet clear. The aim of this study was to determine the effects of six weeks HIIT on resting plasma levels of adiponectin، insulin sensitivity and resistance and fat loss in sedentary young women.
    Material And Methods
    Twenty tow students voluntarily participated in this study and the randomly divided into two groups: Experimental and Control groups. Experimental group performed three HIIE sessions per week for 6 weeks. Each session consisted of either four to six repeats of maximal sprint running within a 20 m area with 20–30 s recovery. Fasting blood samples were collected 24 hours before and after exercise protocol. Data were analyzed by dependent t test and paired t test.
    Results
    Statistical analysis data showed، resting adiponectin levels post-intervention in the experimental group had significantly increased (p=0. 047). Significant improvements (P<0. 05) were found in body fat percentage، body mass index (BMI) and waist to hip ratio (WHR) post-intervention (experimental group).
    Conclusion
    the findings of present study demonstrated، High-intensity interval training is an appropriate method to reduce body fat and improve anthropometric indices in sedentary young women. Also، the intensity of exercise as an important factor in the increase in adiponectin levels could be noted.
    Keywords: Training, exercise, Adiponectin, Fat
  • J. Sanchooli, N. Mosafa, A. Shahraki Vahed, Gh Farjah Pages 33-40
    Introduction
    B1 lymphocytes by having a large supply of CD5 as a marker have the capability of cell differentiation and distinguishing them into cells similar to macrophages B1 Cell. The aim of the study is to determine the possibility of separation and purification of this unique category from other cellular organizations of cord blood lymphocytes.
    Materials And Methods
    14 samples of the umbilical cord blood from normal delivery or elective cesarean were used. Dilutions of cells to purified circulating Leukocytes by the use of hydroxyl ethyl starch or 3% gelatin have been made and WBC was separated from RBC. In order to separate adhesive or non-adhesve cells، cell culture was done. By gradient ficoll and centrifuge، lymphocyte cells of the umbilical cord from the remaining leukocytes and mononuclear cells were purified and they were extracted from B lymphocytes by nylon wool columns. And rosette test was used for testing the extracted cells.
    Results
    In spite of lack of difference between cellular counts in the two blood dilution materials، the amount of cellular survival showed to be lower than 87% in hydroxyl ethyl starch method while in the dilution method with gelatin 3%، the cellular life was about 90-95%. The results of Rosette test showed that dilution amount of B1 cells by the above method was about 99%.
    Conclusion
    This process reveals that most of B cells extracted from cord blood are the of B1 cell type and the best and most suitable technique is gelatin 3% procedure with regard to the number and amount of cellular’s life.
    Keywords: B lymphocytes, Blood, Macrophage
  • H. Parsian, M. Eizadi, D. Khorshidi, F. Khanali Pages 41-48
    Introduction

    Obesity and overweight is known to play a key role in type 2 diabetes mellitus. The objective of this study was to compare insulin sensitivity and serum adiponectin between type II diabetic patients and healthy people، and to determine the effect of weight loss due to long-term aerobic exercise training on these variables in diabetic patients.

    Materials And Methods

    For this purpose، thirty adult obese men with type 2 diabetic were randomly divided into experimental (aerobic exercise training، 3 months، 3 days/weekly) and control groups (no training exercise). Anthropometric indexes، serum adiponectin، glucose، insulin and insulin sensitivity were measured before and after aerobic exercise program in the two groups. Statistical analysis was performed in SPSS software using t-test to compare the baseline measures and determine the effect of aerobic exercise on all variables.

    Results

    In the baseline، fasting glucose and serum insulin were lower and serum adiponectin and insulin sensitivity were higher in healthy people than diabetic patients. Serum adiponectin and insulin sensitivity were found to increase significantly after aerobic exercise in the experimental group. Insulin levels remained unchanged and fasting glucose concentration and all anthropometrical indexes decreased significantly in the experimental group. All variables remained unchanged in the control group.

    Conclusion

    Based on the findings، we concluded that aerobic exercise for a long time increases insulin sensitivity and serum adiponectin level in type II diabetic patients.

    Keywords: Diabetes Mellitus, Aerobic Exercise, Adiponectin, Weight Loss
  • L. Malekmakan, M. Sayadi, M. Pakfetrat Pages 49-55
    Purpose
    In current study determined the status of pruritus and its relation to dialysis adequacy and laboratory factors among hemodialysis patients in Shiraz dialysis centers. So it could be planned appropriate interventions for promotion of quality of Life.
    Methods
    This study is a cross sectional study that based on data collected from 141 patients. That selected by convenient sampling. We used a questionnaire، interview، and lab test for data collection. Data were analyzed using SPSS 11. 5 software and appropriate tests. Significance level considered at 0. 05
    Results
    The mean age of our patients was 53±16 years، (82. 3% were married)، and 53. 2%of them were male. Of these patients 39. 7% had pruritus that most of them (48. 1%) reported they had pruritus in different time of during the day. A significant correlation was found between dialysis adequacy and pruritus (p=0. 029)، and correlation of pruritus and high sensitive-C-reactive protein (hs-CRP) were significantly positive (p=0. 009).
    Conclusion
    Pruritus is a common problem in haemodialysis patients، which is significantly associated with dialysis adequacy and hs-CRP. The level of their quality of life could be with some appropriate interventions.
    Keywords: Blood factors, Pruritus, Hemodialysis
  • H. Ahmadvand, M. Tavafi, A. Khosrowbeygi Pages 57-62
    Introduction
    The prevalence of diabetes in the world is rapidly rising. Hemoglobin A1C is the best marker for the control and management of diabetes. This study aimed to determine the protective effect of Satureja khozestanica essential oil (SKE) on hemoglobin A1C، urea and creatinine in diabetic rats.
    Materials And Methods
    Thirty male rats were divided into three groups randomly; group one as control، group two untreated diabetic، and group three treated with SKE by 500 ppm in drinking water، respectively. Diabetes was induced in the second and third groups by alloxan injection subcutaneously (120 mg/kg). After 8 weeks، the levels of fasting blood glucose (FBG)، hemoglobin A1C، urea and creatinine of all groups were analyzed. Also، free radical scavenging of SKE was determined.
    Results
    The level of FBG، hemoglobin A1C، urea and creatinine decreased in the treated group significantly. Also، SKE and BHT as positive control showed remarkable scavenging activity on 2، 2-diphenyl-picrylhydrazyl (DPPH)، respectively (IC50 5. 30 ± 0. 11 and 3. 88 ± 0. 12 ng/ml).
    Conclusion
    This study showed that SKE exerts beneficial effects on the FBG، hemoglobin A1C، urea and creatinine level in Type 1 diabetic rats.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Hemoglobin A1c, Saturejas, Essential Oils
  • E. Hosseini, M. Mokhtari, A. Vahdati, N. Razmi, F. Tavakoli Pages 63-70
    The most important side effect of addictive drugs is their interaction with nervous system so that soon after taking the drug، the neurons̉ connections in nervous system are addicted to receiving the drugs frequently. The aim of this study was the effect of memory reinforcement by cholinergic agonist and music on creating morphine dependency.
    Materials And Methods
    In this research، 110 male mature rats with the weight of 30-35grams were enrolled as the control، witness and experiment groups. The experimental group was included morphine، donepezil، morphine+donepezil، fast music، sedative music1، sedative music2، Morphine+ fast music، Morphine+ sedative music1 and Morphine+ sedative music2. Morphine was used to create dependency and donepezil was used as a memory reinforcement cholinergic factor. In order to estimate the level of dependency was used conditioned place preference (CPP) technique.
    Results
    Results indicate a significant difference between control and morphine groups (p<0. 05) and no significant difference among control group with groups of sham، donepezil and treated with music in the place preference. Also، significant difference between morphine group with groups of morphine+donepezil، morphine+fast music، morphine+sedative music1 and morphine+ sedative music2 in the in the place preference (p<0. 05).
    Conclusion
    Perhaps donepezil، the fast music and sedative music1 cause the reduction of Morphine-dependence CPP and sedative music2 increases Morphine-dependence CPP.
    Keywords: Memory, Morphine, Donepezil, Music, CPP
  • Z. Faraji, H. Nikzad, K. Parivar, M. Nikzad Pages 71-76
    Introduction

    Salep tubers have been used in traditional medicine as a drug for improving sexual function and vigor. We did not find sufficient scientific evidence to support it. The present study was designed to evaluate the effect of Salep tuber extract on the structure of testis and sexual hormones in adult male mice.

    Materials And Methods

    In this experimental study، we used 18 adult male mice (mean age of 4 weeks) and randomly divided them into three groups: the control group did not receive anything، the placebo group received only 200 µl deionized water، and the experimental group received 40 mg salep extract/200µl deionized water intraperitoneally for 7 days. Two weeks after the last injection، we took blood sample for biochemical analysis of LH، FSH and Testosterone and removed the testis of animals for histopathological study.

    Results

    The results showed a significant increase in LH (ng/ml) in the experimental group (0. 6 ± 0. 09) compared to the placebo (0. 39 ± 0. 006) and control (0. 38 ± 0. 007) groups (p<0. 05). Also، the level of testosterone hormone (ng/ml) showed a significant difference in the experimental group (0. 38 ± 0. 52) compared to placebo (0. 37 ± 0. 03) and control (0. 36 ± 0. 02) groups (P<0. 05). The number of germinal and leydig cells revealed a significant difference in the experimental group compared to the placebo and control groups (P<0. 01). Amongst the other parameters، no significant differences were observed in all groups.

    Conclusion

    Injection of salep tuber extract could significantly be effective on spermatogenesis and concentration of LH and testosterone hormones.

    Keywords: Plant Extracts, Testis, BALB C Mice