فهرست مطالب

مطالعات ملی - سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1392)

نشریه مطالعات ملی
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 54، تابستان 1392)

  • 204 صفحه، بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی کریمی صفحه 3

    نسبت حافظه جمعی و فرایند هویت یابی موضوعی مهم است زیرا هر جامعه ای از طریق حافظه جمعی اش خود را تعریف می کند، به دیگران می نمایاند و بدون حافظه جمعی درک کیستی و چیستی افراد و گروه ها میسر نمی شود. حافظه جمعی بقا و ماندگاری صاحبان هویت های جمعی مثل ملت ها را تضمین و مانع میرایی آنها می شود. حافظه جمعی بازدارنده فراموشی گذشته و عامل اتصال آن با حال و انتقال به آینده است و زمانی این ارتباط را برقرار می کند که به طور سازنده برای نسل های بعد روایت شود. حافظه جمعی به منزله پروژه ای هویتی، محصول عاملیت مهم گروه های انسانی است که با الگو قرار دادن کسانی که در فرایند معناسازی درگیر بوده اند روایت های مناسب را بازگو می کند. حافظه جمعی با دخالت در فرایند سیاسی هویت یابی و به مثابه مواد قابل استفاده از گذشته برای توجیه و مشروعیت بخشی به عقاید، دیدگاه ها و نیاز زمان حال خدمت می کند و این مهم را از طریق عینی سازی حافظه جمعی و به واسطه ایجاد پایگاه های حافظه مانند برگزاری مراسم یادبود، ساخت یادمان ها و دیگر اقدامات شهرت آور انجام می دهد.

    کلیدواژگان: حافظه جمعی، هویت، فرایند هویت یابی، پایگاه حافظه
  • ابراهیم خدایار صفحه 27

    آسیای مرکزی یکی از حوزه های تمدنی ایران است که پیوسته و در طول تاریخ نقشی اساسی در رشد و گسترش عناصر ایرانی و اسلامی در جهان ایرانی و دنیای اسلام داشته است. این منطقه علاوه بر آن که نقش بارزی در شکل دهی به هویت زبان فارسی و فرهنگ ایرانی داشته، در تثبیت عناصر ایران فرهنگی در جهان نیز نقش بی بدیلی را ایفا کرده است. قرار گرفتن تاجیکستان در حوزه فارسی زبانان ایران در دوران معاصر و حضور ده ها شاعر و نویسنده فارسی‎زبان در ازبکستان اهمیت این منطقه را برای ایران دو چندان کرده است. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی، جایگاه پژوهش های انجام گرفته در ایران، در سه حوزه کتاب، مقاله و پایان‎نامه/ رساله، درباره آسیای مرکزی در قرن بیستم و ابتدای قرن بیست‎ویکم (1921-2010م) در سه مقطع از ابتدای قرن بیستم تا وقوع انقلاب اسلامی، از انقلاب اسلامی تا فروپاشی شوروی و استقلال جمهوری های آسیای مرکزی، و از استقلال کشورهای آسیای مرکزی تا 2010م بررسی شد. نتایج تحقیق نشان داد توجه به این منطقه در دوران شوروی سابق بسیار ناچیز بود، این توجه پس از وقوع انقلاب اسلامی ایران، که اهداف منطقه‎ای و جهانی را سرلوحه سیاست های فرهنگی و سیاسی خود قرارداده بود، شتاب بیشتری نسبت به دوره قبل (حکومت شوراها) گرفت و با فروپاشی شوروی سابق و استقلال کشورهای منطقه به سرعت رو به گسترش نهاد.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی ایران، فروپاشی شوروی، ایران فرهنگی، آسیای مرکزی، آسیای میانه، ماوراءالنهر
  • مهوش واحددوست * صفحه 49

    نمود اساطیر کهن ایران مانند مفاهیم و شخصیت های اساطیری شاهنامه در اشعار دوره جنگ تحمیلی نمی تواند تصادفی باشد، عناصر اساطیری شاهنامه فردوسی کهن نمونه های شعرهای حماسی به شمار می رود. در زمان مقتضی، ناخودآگاه جمعی شاعران، یاریگر آنها در استفاده از این کهن الگوها هستند. مانند شاعران شعر جنگ در دوره «جنگ تحمیلی عراق علیه ایران» که این کهن الگو.ها را در شعر خود بازتاب دادند. یکی از هدف های این تحقیق نشان دادن ارزش و اهمیت شاهنامه فردوسی در راستای وحدت و یکپارچگی ملت ایران، به ویژه در طی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است و بازنمایی افتخارات رزمندگان میدان های نبرد برای تداوم یکپارپگی و شکوه و عظمت ایران، هدف دیگر این جستار است. تعریف حماسه، کارکرد حماسه در تشجیع ملت در زمان مقتضی مانند زمان جنگ؛ ضرورت و شرایط ایجاد حماسه و نقش آن در ماندگاری رخدادهای تاریخی و ملی، با در نظر داشتن عامل اصلی مذهب در روند جنگ تحمیلی، نمود تعدادی از عناصر اساطیری حماسه ملی ایران، ابزارهای شاعرانه در شعرهای دوره جنگ تحمیلی، پهلوانان بنیادین شاهنامه به عنوان کهن الگوها و اسوه های شجاعت و دلاورمردان عرصه های نبرد در مقایسه با آنها، محور های دیگر بحث هستند.

    کلیدواژگان: حماسه، شاهنامه، شعر، جنگ، وحدت ملی، ایران
  • محمدرضا مریدی*، معصومه تقی زادگان، هادی عبداللهی صفحه 73

    اسطوره زبان جهانی هنر، به عنوان زبانی با نمادهای مشترک میان همه فرهنگ ها، در برابر رویکرد تمایز سبک ها و ژانرهای هنری، که بر بومی بودن تجربه های آفرینش هنر تاکید دارند، از دیرباز در نظریه های هنر مطرح بوده است. هنر مدرن با ارائه فرم های ناب، آبستره و انتزاعی ادعای تحقق ایده زبان جهانی هنر کرد. اما این طرح از هنر جهانی با نقد مرکزگرایی اروپایی آن در دهه 1960 مورد بحث قرار گرفت. موج دیگر ادعای تحقق هنر جهانی در دهه های اخیر با فراگیری عصر جهانی شدن آغاز گردید. با این حال همچون دیگر عرصه های فرهنگ این دغدغه وجود دارد که آیا هنر جهانی به عنوان شکل ها و فرم های ناب که وجه مشترک میان فرهنگ ها است در حال شکل گیری است یا در پس هژمونی دنیای غرب، الگوهای آفرینش هنر غرب در حال جهانی کردن و مرجع قرار دادن خود هستند. نتیجه این جریان آیا حرکت به سوی هم شکلی در آفرینش هنری و حذف تنوع های هنری نخواهد بود؟جریان جهانی شدن، آنتی تز بومی گرایی یا جریان مقاومت فرهنگ های بومی در برابر اضمحلال را در درون خود شکل داد. طرح دوباره هنرهای منطقه ای مانند هنر آسیایی، هنر عربی، هنر آفریقایی و هنرهای ملی مانند هنر ژاپنی، هنر کوبایی و احیاء استراتژیک آنها از سوی دولت ها و حکومت های منطقه ای گونه ای مقاومت در برابر جهانی شدن و هضم شدن در الگوهای فراگیر بود. تقویت و احیاء هنر اسلامی نیز در دو دهه اخیر با عناوینی چون هنر جهان اسلام، هنر کشورهای اسلامی، هنر مسلمانان و هنر خاورمیانه در همین جریان تفسیرپذیر است. در مقاله حاضر ضمن پرداختن به گونه های مختلف هنر منطقه ای اسلام بر تفاوت های میان این گونه ها تاکید خواهد شد؛ با این حال وجه مشترک آنها به عنوان مقاومت فرهنگی در برابر جهانی سازی هنر مورد تحلیل قرار خواهد گرفت. در این مقاله با تاکید بر رویکرد روش شناختی گفتمانی لاکلا و موفه به مفصل بندی، دال های مرکزی و دال های شناور هنر مدرن جهان اسلام پرداخته، و صورت بندی گفتمانی آن ارائه خواهد شد.

    کلیدواژگان: هنر جهانی، هنر اسلامی، هنر جهان اسلام، هنر ایدئولوژیک اسلام، هنر مدرن کشورهای مسلمان
  • سید بشیر حسینی * صفحه 99

    سواد رسانه ای، به مفهوم توانایی و قدرت دسترسی، تحلیل، ارزیابی و انتقال اطلاعات و پیام های رسانه ای، بیش از چهار دهه است که در تجربه سیاستگذاری بسیاری از کشورها، به عنوان یکی از کارآمدترین ابزارهای هدایتی و نظارتی مورد اتفاق است. با برخورداری از سواد رسانه ای (از انتخاب ساده رسانه ای تا نقد متن) و رسیدن به سطح عمیق آن (فهم و تفسیر زمینه های بازنمایی متن)، این امکان برای مخاطب فعال و نه منفعل، فراهم می شود که در برابر القای سوگیرانه بازنمایی رسانه های رقیب، هویت ملی را همسان با تفسیرهای مذکور در نظر نگرفته و کنترل خود را در پنج حوزه بینش، دانش، گرایش، روش و کنش، به شکلی خودناآگاه به نظام بازنمایی رسانه ای غرب نسپارد. حجم هجمه رسانه های برون مرزی در بازنمایی غیرواقعی هویت اسلامی ایرانی، نقص نظام های حقوقی فراملی، فروکاهش ساختارهای اخلاقی در برابر افزایش کمی و کیفی تولیدات مضر رسانه ای، و... ترویج سواد رسانه ای را به مثابه راهبرد استحکام هویت ملی، انکارناپذیر می نماید.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، هویت ملی، سیاست گذاری، بازنمایی رسانه ای، جمهوری اسلامی ایران
  • مهدی بیگدلو*، عبدالرضا باقری صفحه 121

    یکی از دغدغه های بیشتر دولتمردان در کنار استفاده از فضای جهانی شدن، تقویت احساس همبستگی ملی برای غلبه بر موانع با کمترین هزینه است که این همبستگی در کشورهای مختلف به واسطه ویژگی های جمعیت شناختی، ژئوپلیتیکی، سیاسی و... متفاوت است. در این تحقیق از نگاه کارشناسان دفاتر مطالعاتی معاونت های امنیتی، سیاسی و فرهنگی اجتماعی وزارت کشور به روش دلفی مهم ترین مولفه های همبستگی ملی در ج.ا.ایران تعیین شده و با روش همبستگی به بررسی رابطه این مولفه ها (هویت، اقتصاد و فرهنگ) با کارکرد ارتباط اجتماعی رسانه ملی (تلویزیون) با استفاده از نظریه روژه کلاوس می پردازد. با بررسی داده های حاصل از پرسشنامه این نتیجه حاصل می شود که با شدت رابطه 74/0 و درصد اطمینان 99 درصد بیشترین ارتباط از بین کارکردهای چهارگانه رسانه، بین کارکرد اطلاع رسانی و آگاهی بخشی رسانه ملی (تلویزیون) و همبستگی ملی برقرار است و بعد از آن به ترتیب کارکردهای الزام و اقناع با 61/0، پرورش با 54/0 و بیان با 49/0 قرار دارند.

    کلیدواژگان: همبستگی، همبستگی ملی، رسانه، کارکرد رسانه، تلویزیون
  • محمد نیک ملکی *، حسن مجیدی صفحه 145

    در دهه اخیر علاوه بر تاثیر برنامه های شبکه های ماهوار های بر نگرش جوانان به مسائل سیاسی، شاهد تغییر در الگوهای فرهنگی جوانان کشور با توجه به جوان بودن جمعیت کشور، نسبت به بسیاری از مسائل از جمله ارزش ها، دین باوری، ملی گرائی، فرهنگ، مد و پوشش و... هستیم. مقاله حاضر به تاثیر رسانه ها بر هویت جوانان و نیز اثرات برنامه های شبکه های ماهواره ای فارسی زبان بر باورهای دینی و ملی جوانان شهرستان اراک می پردازد. این مطالعه به روش پیمایش و جمعیت نمونه 400 نفری و جامعه آماری 16تا 24سال صورت گرفته است. نتایج ضریب همبستگی شاخص نقش ماهواره در کاهش گرایش جوانان به ارزش های دینی و فرهنگ ملی در سطح یک درصد، رابطه معناداری نشان می دهد مبنی بر این که هر چه مدت تماشای ماهواره از سوی جوانان افزایش می یابد ارزش های دینی جوانان سست تر و از گرایش آنان به فرهنگ ملی کاسته می شود. در چنین شرایطی، سیاست گذاران فرهنگی جامعه باید حرکت خلاقانه وآگاهانه ای را برای کاهش اثرات منفی برنامه های شبکه های ماهواره در پیش گیرند. در این میان نقش رسانه در تغییرات فرهنگی جامعه و تاثیر گذاری بر مخاطبان بخصوص قشر جوان، محوری اساسی به شمار می رود.

    کلیدواژگان: جوانان، هویت، فرهنگ ملی، فرهنگ اسلامی، ماهواره، اراک
  • رضا بیگدلو صفحه 169

    رسالت هنر را برداشتن پرده از واقعیت های زندگی دانسته اند. شعر و ادبیات را به مثابه آیینه ای دانسته اند که بسیاری از حالات، دیدگاه ها، حوادث سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جوامع در هر دوره ای در آن متجلی می شود. در این بین شعر در جامعه ایران در طول تاریخ از جایگاه ممتازتری در مقایسه با دیگر جوامع برخوردار بوده است، به طوری که آن را مهم ترین رسانه فرهنگی ایرانیان دانسته اند. شاعران هم به عنوان اندیشمندان جامعه در جهت دهی فکری و اجتماعی جامعه نقش عمده ای را ایفا می نمایند. در دهه های چهل و پنجاه شمسی طیفی از شاعران مذهبی ظهور کردند که در مقایسه با شاعران نسل پیش از خود به لحاظ مبانی فکری و گرایش های فرهنگی تفاوت های عمده ای داشتند. این مقاله بر آن است که زمینه های اجتماعی ظهور و مهم ترین درون مایه های شعری این شاعران را مورد بررسی قرار دهد. این پژوهش با روشی تاریخی اسنادی و با بررسی اشعار شاعرانی چون محمدرضا شفیعی کدکنی، نعمت میرزازاده، حمید سبزواری، مهرداد اوستا، طاهره صفارزاده و موسوی گرمارودی به این یافته رسیده که پیدایش جریان مذهبی در شعر فارسی در دهه های مذکور متاثر از سیر کلی جریان های فرهنگی جامعه بوده است. این شاعران، همگام و متاثر از رهبران اجتماعی و فرهنگی جامعه کسانی چون امام خمینی(ره)، جلال آل احمد و علی شریعتی ضمن آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه، در صف مقدم مبارزه با رژیم شاه و تلاش برای زمینه سازی برای پیروزی انقلاب قرار داشتند و مبانی اجتماعی و سیاسی شعر آنها بر محورهای عمده ای چون: مخالفت و انکار ارزش ها و اقدامات جریان فرهنگی رسمی، دعوت به مبارزه با رژیم پهلوی، داشتن دغدغه هویت و تاکید بر بازگشت به خویشتن اسلامی و مذهبی، تاکید بر آموزه های دینی با اهمیت دادن بر ابعاد سیاسی آنها و تجلیل از شخصیت امام خمینی به عنوان رهبر انقلاب استوار بوده است.

    کلیدواژگان: شعر مذهبی، بازگشت به خویشتن، شفیعی کدکنی، صفارزاده، میرزازاده، گرمارودی
|
  • Ali Karimi * Page 3

    The relationship between collective memory and identification process is an important subject because every society identifies and introduces itself to others by its collective memory, and without it the realization of every community would be impossible. Collective memory secures the persistence and survival of identity bearers including nations, and prevents its disillution and death. Collective memory prevents from forgetting of past and relates it to the present and future. This function could be implemented by constructive narration of the past for present and future generations. The most significant point should be pointed out is that the collective memory as an identification project is a product of human agency and is inspired by those involved in the meaning-making process during times and is narrated properly. The collective memory involves in the political process of identification and as substances used for justification and legitimization for beliefs, attitudes and needs of the present. This function is accomplished through objectivization and crystallization of collective memory by creation of memory sites such as memorials and other forms of mnemonic practices and reputational enterprises.

    Keywords: collective memory, identity, identification process, sites of memory
  • Ebrahim Khodayar * Page 27

    Central Asia is one of the cultural domains of Iran that has long played a fundamental role in the growth and development of the Iranian and Islamic culture around the world. Apart from its prominent role in the formation of Iranian language and culture, this region has also played vital role in institutionalizing elements of the Iranian culture. In the contemporary era, Tajikistan being in the realm of Persian linguists as well as presence of tens of Persian language poets and writers in Uzbekistan has increased the importance of this country, especially for Iran. This research, using descriptive method, studies Central Asia of 20th and early 21st centuries (1900-2010) in books, articles, dissertation/ thesis divides the proposed period into three time intervals i.e. from early 20th century to the emergence of Islamic Revolution in Iran; from the Islamic Revolution to the disintegration of Soviet Union and independence of Central Asian Republics and; from independence of Central Asian Republics up to 2010. Results indicate that attention to the Central Asian region was absent till the advent of Islamic Revolution in Iran… the revolution that had taken regional and global aims in its own political and cultural dimensions. However, this attention reached to its highest level after the disintegration of the Soviet Union. It became more intensive after the independence of central Asian countries in 1990s.

    Keywords: Islamic Revolution in Iran, Disintegration of Soviet Union, Cultural Iran, Central Asia, Transoxania (or Transoxiana)
  • Mahvash Vaheddoost * Page 49

    The presence of ancient myths and mythical concepts and personages of Shahnameh, in the war poem can't be accidental. But; Shahnameh is an ancient pattern for heroic verse; so in the appropriate time, like during the period of "imposed war against Iran", the unconscious collective of poets of war poem helped them to use these kind of patterns, this, testifies the influence of Shahname on war poems in modern time in Iran. Defining the importance of Shahnameh, in the aspect of "national unity", especially in the period of "imposed war"; is the first aim of this research. And revealing the honors of Iranian warriors to maintain the integrity and elegance of Iran is the next purpose of this paper. Also, defining other features of Epic and War poem; and other similarities and differences between them are the basic discussion in this research.

    Keywords: Shahnameh, Epic, war Poem, National Unity
  • Mohammad Reza Moridi *, Masoomeh Taghizadegan, Hadi Abdollahi Page 73

    With its common language and symbols among all cultures, the idea of universal art has long been a matter of debate in the theories of art, as opposed to another approach to art that believes in the diversity of artistic styles and genres with an emphasis on the locality of artistic creation. Modern art, presenting pure and abstract forms of art, considered the realization of the universal art as possible. This model of art, however, with its European centralism was criticized in the 1960s. Another wave claiming the realization of universal art appeared in recent decades within the globalization discourse. Nonetheless, like other cultural arenas, this concern remains as whether universal art is developing as pure forms which are common to all cultures or it is Western artistic creation models which are globalizing themselves and imposing themselves as the authorities behind the hegemony of the western world. Will not the result of this current be a move towards conformity in artistic creation and elimination of artistic varieties? The globalization movement has strengthened the antithesis of localization in itself. The strategic revival of regional arts, such as Asian art, Arabic art, African art, as well as national arts, such as Japanese or Cuban arts, by governments and opponents of globalization may be considered as resistance against being digested in universal models. The strengthening and revival of the Islamic art during the last two decades under titles such as the Islamic world art, the Islamic countries art, Muslims’ art, and the Middle Eastern art can be categorized under this movement. In this article, as we deal with various forms of art in the Islamic region, we emphasize the differences among these forms. At the same time, their common point as a cultural resistance against the globalization of art will be analyzed. With an emphasis on the Laclau and Mouffe’s methodological approach to discourse, this article spells out the central signifiers and floating signifiers of modern art in the Islamic world and present its discourse configuration.

    Keywords: universal art, Islamic art, the Islamic world art, Islamic ideological art, modern art of the Muslim countries
  • Seyed Bashir Hoseini * Page 99

    Media literacy as the ability and power to access, analyze, evaluate, and shift the information and media messages, has been accepted more than four decades, as the experience of policy making in many countries and one of the most efficient guidance and supervision tools. Having media literacy (from choosing simple media to criticism text) and reachning a deeper level (understanding and interpretation of the field of representation of the text), provided the ability of understanding this potential for the active audience-not passive-, the biased representation of competing media, not considered the national identity as media interpretations and not give his/her self-control to representation system of the West media, unawarely, in the five areas of attitudes, knowledge, motivation, methods and practices. Intensity of external media attacks and unrealistic representation of Islamic-Iranian identity, defects of supranational legal systems, reduction of moral structures against of increase of the quality and quantity of damaging media production, and… became inevitable promoting the media literacy as a strategy to strengthen national identity.

    Keywords: media literacy, national identity, policy making, media representation, Islamic Republic of Iran
  • Mahdi Bigdeloo *, Abdolreza Bagheri Page 121

    One of the Concerns of the most statesmen, in addition to the usage of the universalizing atmosphere, is the strengthening of the national solidarity feeling to win over barriers with the lowest expenses; this solidarity is different in various countries due to the political, geopolitical, and demographic specifications. This research considers three components as the major ones in forming Iran’s national solidarity: identity, economy, and culture; from the viewpoint of experts, the offices of security, political, and cultural-social deputy of the interior ministry, try to examine, through solidarity method, the relation of the three above mentioned components with national media function, using Roser Klauvs theory. By examining the data resulted from the questionnaire, it is concluded that with the relation intensity of 0/74 and certainty percentage of 99 percent, the most relation among media’s fourfold functionality is between national media’s informing and news transition and national solidarity; after this there are necessity and satisfaction with 0/61, education with 0/54 and expression with 0/49 respectively.

    Keywords: solidarity, national solidarity, media, media functionality, TV
  • Mohammad Nikmaleki *, Hassan Majidi Page 145

    During the recent decade, besides the impact of the satellite channels on the youth’s view of political issues, we are witness to a change of cultural models of the youth in many subjects such as values, religiousness, nationalism, culture, fashion, dressing etc. especially with regard to the fact that the majority of our country’s population is young. This article, in addition to dealing with the impact of the media on the youth’s identity, will examine the effects of the Farsi-Language satellite networks on religious and national beliefs of the youth in Arak. This study is conducted in the measurement method and a sample of 400 people between the ages 16-24 is used. The results of correlation coefficient of the index of satellite role in reducing the youth’s tendency toward religious values and national culture at the level one percent indicates a meaningful relation showing that the longer hours the youth spend for watching satellite programs the weaker their religious values and inclination toward national culture becomes. In these circumstances, the cultural decision-makers of the society should create an alert move to decrease negative impacts of the satellite programs. The role of the media in this connection is considered as a fundamental pivot in the cultural changes of society and effectiveness on the people especially the young stratum.

    Keywords: Youth, Identity, national culture, Islamic culture, Satellite, Arak
  • Reza Bigdelo Page 169

    It is said that the mission of art is removing the veil from realities of the life. Poetry and literature have known as mirror that a minifest many conditions, viewpoint, political, social and cultural events of communities in every period. Yet, the poetry in the history of Iran has been more prominent compared to other communities. So, the poetry has known as the most important iranian cultural media. Poets as well as scholars of community play a major role in direction of intellectual and social aspects of the society. In the sixty and seventy decades, a range of religious poets emerged, that in comparation with poets of earlier generation, their intellectual foundations and cultural trends had major differences. This paper wants to examine the field of social advent and major poetic themes of these poets. This research with historical-analytical method and studying poems of poets such as Mohammadreza Shafiei Kadkani, Nemat Mirzazadeh, Hamid Sabzevari, Mehrdade Avesta, and Tahereh Saffarzadeh, concluded that appearance of religious movement in Persian poem in mentioned decades has been affected of the overall cultural movements of society. These poems were participant and affected from social and cultural leaders of society like Imam Khomeini, Jalal Ale-Ahmad and Ali Shariati, in awaring the various social groups, at the forefront of the struggle against the pahlavi regime and effort to prepare the grounds for revolution. Social and political basic of their poetries were on the major axes such as; opposition and denial of values and actions of the privious state, inviting to flight against the Pahlavi regime, having identity concerns and emphasis on return to the Islamic and religious roots, emphasis on the religious rules with careing their political dimention and admiring the character of Imam khomeini as the supreme leader.

    Keywords: religious poem, return to self, shafiei kadkani, saffarzadeh, garmarodi, mirzazadeh